Dodaj do ulubionych

Domar vs. MediaMarkt

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:07
Jak myslicie, czy MM wyeliminuje na naszym rynku Domar? Myslę że nie bo
bedzie to mniejszy sklep i nie będa mieli az takiego wyboru no i porownując
ceny domaru z cenami MM z innych miast domar góruje!
Obserwuj wątek
    • Gość: podatNIKT Re: Domar vs. MediaMarkt IP: *.cm.umk.pl 10.06.05, 09:34
      EURO RTV AGD wyrzuciło z rynku Artex (m.in. przejęli ich sklepy w Geant'cie i
      Auchanie...)
      to może jak wejdzie MediaMarkt to wykasuje Domar?... hmmmm
      kolejna firma (zakład pracy chronionej) z bydgoskim kapitałem padłaby w walce z
      międzynarodową siłą przebicia... szkoda by było...
      • Gość: bart Re: Domar vs. MediaMarkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:41
        Mam nadzieje, ze wiecej jest osob myslacych tak jak ja. Od zawsze bylem
        klientem Domaru i tak zostanie. Asortyment ten sam, ceny podobne. Lepiej
        bedzie, jesli dam zarobic naszej firmie. Nalezy wspierac polskie
        przedsiebiorstwa, jesli ich oferta jest podobna lub lepsza od innych ofert. Nie
        jest to przejaw nacjonalizmu, lecz checi wspierania polskich przedsiebiorcow.
        Dobre bo polskie.
        • Gość: Plagiat Re: Domar vs. MediaMarkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:44
          Co wy z tym Domarem? Przeciez to jakaś kicha. Poza tym asortymen nie jest taki
          sam - vide - np. sprzęt ogólnie nazywjąc komoputerowy, muzyka, gry.

• wogrodrycha Re: Domar vs. MediaMarkt 10.06.05, 11:13
            obsługa w Domarze na ul. Szajnochy to koszmar. Co innego EURO RTV AGD. A co do
            cen, tak jakoś sie złożyło że w Euro i pralka i lodówka i jeszce trochę innego
            sprzętu było tańsze niż w Domarze. Poza tym potrafili powiedzieć co i kiedy
            będą mieli na magazynie. W Domarze z kolei nikt nic nie wiedział - a to niby
            centrala na okolicę.
      • Gość: gościu Re: Domar vs. MediaMarkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:11
        Salon Domaru- to sklep dla emerytów; wybór owszem ale pralek i kuchenek
        gazowych; szukam od jakiegoś czasu amplitunera kina domowego (jestem
        umiarkowanym audiofilem ;-)) i powiem wam, że w domarze niewiele się zmienia w
        tym temacie, nie ma nowego sprzętu! Obsługa jest mało komunikatywna, jeżeli
        chciałby konkurować z MM, to musiałby coś w swoim sklepie zmienić, moim zdaniem
        wiele, a zegar tik tak, czasu coraz mniej. Później lamenty, że obcy zamknął nam
        kolejny sklep - tak można mówić, tylko jeżeli nie mamy sobie NIECZEGO do
        zarzucenia. Trzymam kciuki za przebudzenie Domaru z marazmu.
    • Gość: gruda Domar to pralnia Stajszczaka, nie wiecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:48
      Domar to pralnia Stajszczaka, nie wiecie?
      On na tym nic nie zarabia.
      • Gość: Plagiat Re: Domar to pralnia Stajszczaka, nie wiecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 10:48
        Byłem jakiś czas temu (1, 1,5 lat temu) i chciałem kupić kamerę cyfrową.
        Intersował mnie nowy, prosty moodel canoan MV700. Mimo, że był na rynku od
        niedawna to już w głupim jokerze, Euro był w cenach promocyjnych - około. 1999
        zł. Poszedłem obadać sprawę też w Domarze. A tam jeszcze o tych kamerach nie
        słyszeli!!. Na półkach stały wyeksponowane stare, wycofane z rynku modele Canoan
        MV500 i MV 600. Wszystko byłoby w miarę, gdyby były one po prostu wyprzedawane
        po promcyjnych cenach. Ale nie. Pan wciskał mi, że to normalne, świeżutkie
        modele. A ceny.. Ok. 2300 zł.

To taki mały przykładzik. Skończcie proszę z podniecaniem się tym Domarem, bo
        nie ma czym.
        • Gość: maciej Re: Domar to pralnia Stajszczaka, nie wiecie? IP: 62.244.137.* 10.06.05, 11:15
          Masz rację, ceny nie sa szczagólne. Ostatnio interesował mnie aparat Canon EOS
          300d. Niestety w "euro" wszystko poszło za niezłą cenę 2999zł. W Domarze stał
          taki sam za 3400. Podziękowałem!!!
          ps. Media albo zmusza domar do walki cenowej, albo wykoncza Domar!
      • Gość: podatNIKT Re: Domar to pralnia Stajszczaka, nie wiecie? IP: *.cm.umk.pl 10.06.05, 11:40
        wiemy, wiemy... to nic nbwego
        myśle że czasami lepsze 'własne znane bagienko' niż zachłystywanie się super
        nowościami z zagranicy... Domar działa na rynku już ładnych pare lat i
        przynajmniej wiadomo czego sie po nich można spodziewać... (tzn lepszy 'wróg'
        własny i znany niż obcy i nieznany...)

a Domar chociaż pracę daje ludziom z grupą inwalidzką...
        • Gość: Plagiat Re: Domar to pralnia Stajszczaka, nie wiecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:42
          W jakim ty świecie żyjesz? Przecież zakąłdy pracy chronionej ,co do zasady (nie
          wiem oczywiścei jak jest w tym wypadku) są po to aby wyciągać VAT.
          • Gość: podatNIKT Re: Domar to pralnia Stajszczaka, nie wiecie? IP: *.cm.umk.pl 10.06.05, 12:23
            oczywiscie masz rację..
            ale nie dostaną żadnych ulg, zwrotów czy dofinansowania jeśli nie będa
            zatrudniac jakiegos tam % osób z grupą inwalidzką...
            jasne że nikt nie zakłada zakładu pracy chronionej jeśli nie ma w tym interesu
    • Gość: no tak Re: Domar vs. MediaMarkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:43
      no tak..widocznie aparat był drozszy ale jest tez wiele produktow tanszych w
      domarze np ostatnio byly telewizory LCD 20' za 1400 zł a w euro za 1700 takie
      same
      • Gość: Plagiat Re: Domar vs. MediaMarkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:47
        Dlatego wielbiciele Domaru nie mają co płakac. Obroni się sam swymi cenami. Ale
        ja jakoś w to nie wierzę. Cóż wszystko zweryfikuje rynek. Ja nie mam zamiaru
        dopłacać i byż narażonym na złą obsługę tylko po to by dać zarobić lokalnemu
        komus tam.
        • Gość: ?? Re: Domar vs. MediaMarkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:28
          Warto tez dodać ze w domarze jest darmowy transport i montaz kuchenek pralek
          itp zobaczymy czy w mm tez tak bedzie
    • bydgoszczforum Re: Domar vs. MediaMarkt 10.06.05, 14:13
      No zobaczymy. Rewelacji żadnej przeciez nie ma bo Bydg ma juz pełno sklepów RTV-
      AGD (DOMAR,AURO,ARTEX,AVANS)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka