Dodaj do ulubionych

ty odbierasz ludziom nadzieję

18.06.05, 21:15
bydgosc napisał:

> w pokreconym systemie.... czasem danie nadziei naje wiecej niz wieczne
> marudzenie, ze i tak sie nie uda.....
>
> Pozdrawiam

twój przykład odbiera ludziom nadzieję - to przykład sukcesu promowany
przez media - 4 języki , 5 jezyków , 20 języków itd . z tego biorą
się absurdalne programy szkolne - nie jeden ale 5 jęykow i w rezultacie
mlodzież nie zna żadego - ty skoro znasz 4 języki biegle nie uczyłeś się
tym progrmem szkolnym - bo to utopia . w jakiej szkole nabyłeś te
umiejętnosci ?

teraz tworzy się szkoły anglojęzyczne dla dzieci pracowników Unii Europejskiej
ze środków podatników likwidując i pogarszając jednocześnie warunki
w innych szkołach - daje się im masę i tworzy mity że jak 5 języków
będą się uczyć jednocześnie to ktoryś poznają .

ty doskonale zdajesz sobie sprawę z absurdalności wymaganych przez
szkołę kompentenci do nauczania matematyki w języku angielskim -
słowem nie wyraziłeś swojej opinii odnośnie tego absurdu , ba
twierdząc że ktoś może lepiej nauczać znając matematykę i angielski
niż ktoś kto studiował i uczył matematyki po angielsku -zdając sobie
doskonale sprawę jako fachowiec z absurdalności tego stwierdzenia .

mówisz , może się spotkamy - gdzie ? w szkole anglojęzycznej dla
dzieci pracowników Unii Europejskiej o zupełnie innym programie
i zupelnie inych wizytatorach i zupelnie innym systemie który
sie dla tych innych dzieci stworzyło , po to by kontynuować
fundament do tworzenia mitów w tym społeczeństwie ?
Obserwuj wątek
    • bydgosc Re: ty odbierasz ludziom nadzieję 18.06.05, 21:23
      ciezko przekazac Ci jakies mysli zebys je pojal

Czy nie wiedzisz tego, ze program szkol nie jest jedynym problemem dla dzieci
      jesli chodzi o nauke? Duzo wiekszym problemem jest to, ze czesc dzieci po prosu
      jest niedozywionych i w zwiazku z tym nie moze sie na lekcjach skupic. Mozg
      potrezbuje nie tylko impulsow nerwowych ale tez pozywienia zeby dobrze
      funkcjonowac. Powiedz, ile razy byles w Bydgoszczy na wydawaniu zup na przyklad
      podczas Bozego Narodzenia, ile glodnych dzieci nakarmiles.... robisz to?

Wiesz co mnie ostatnio zaskoczylo? Ano to, ze od jakiegos czasu pomagam pewnym
      ludziom... nie wazne komu i dlaczego. Wyobraz sobie, ze zostalem zapytany czy
      chlopczyk, ktoremu m.in. cos kupilem do jedzenie spytal czy moze wyrzucic cebule
      bo jej nie lubi... masz do czynienia z takimi ludzmi? Co dla nich robisz..?
      Udzilasz lekcji z matematyki - chocby za darmo?
      • unsatisfied6 stosujesz już stary chwyt GW 18.06.05, 21:36
        bydgosc napisał:

> ciezko przekazac Ci jakies mysli zebys je pojal
        >
        > Czy nie wiedzisz tego, ze program szkol nie jest jedynym problemem dla dzieci
        > jesli chodzi o nauke? Duzo wiekszym problemem jest to, ze czesc dzieci po
        prosu
        > jest niedozywionych i w zwiazku z tym nie moze sie na lekcjach skupic. Mozg
        > potrezbuje nie tylko impulsow nerwowych ale tez pozywienia zeby dobrze
        > funkcjonowac. Powiedz, ile razy byles w Bydgoszczy na wydawaniu zup na
        przyklad
        > podczas Bozego Narodzenia, ile glodnych dzieci nakarmiles.... robisz to?
        >
        > Wiesz co mnie ostatnio zaskoczylo? Ano to, ze od jakiegos czasu pomagam pewnym
        > ludziom... nie wazne komu i dlaczego. Wyobraz sobie, ze zostalem zapytany czy
        > chlopczyk, ktoremu m.in. cos kupilem do jedzenie spytal czy moze wyrzucic
        cebul
        > e
        > bo jej nie lubi... masz do czynienia z takimi ludzmi? Co dla nich robisz..?
        > Udzilasz lekcji z matematyki - chocby za darmo?

zupka za dobrą edukację
        • bydgosc Re: stosujesz już stary chwyt GW 18.06.05, 21:37
          znowu nic nie rozumiesz - osmieszasz sie, nie widzisz tego?
          • unsatisfied6 fuj fuj 18.06.05, 21:40
            bydgosc napisał:

> znowu nic nie rozumiesz - osmieszasz sie, nie widzisz tego?

stosujesz bardzo nieładne populistyczne chwyty w naszej dyskusji -fe

ty krytykujesz Leppera ? za co ?
            • bydgosc Poszedlem sie uczyc. 18.06.05, 21:43
              Czesc forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=25385978
        • unsatisfied6 stosujesz już stary chwyt GW 18.06.05, 21:39
          unsatisfied6 napisał:

> bydgosc napisał:
          >
          > > ciezko przekazac Ci jakies mysli zebys je pojal
          > >
          > > Czy nie wiedzisz tego, ze program szkol nie jest jedynym problemem dla dz
          > ieci
          > > jesli chodzi o nauke? Duzo wiekszym problemem jest to, ze czesc dzieci po
          >
          > prosu
          > > jest niedozywionych i w zwiazku z tym nie moze sie na lekcjach skupic. Mo
          > zg
          > > potrezbuje nie tylko impulsow nerwowych ale tez pozywienia zeby dobrze
          > > funkcjonowac. Powiedz, ile razy byles w Bydgoszczy na wydawaniu zup na
          > przyklad
          > > podczas Bozego Narodzenia, ile glodnych dzieci nakarmiles.... robisz to?
          > >
          > > Wiesz co mnie ostatnio zaskoczylo? Ano to, ze od jakiegos czasu pomagam p
          > ewnym
          > > ludziom... nie wazne komu i dlaczego. Wyobraz sobie, ze zostalem zapytany
          > czy
          > > chlopczyk, ktoremu m.in. cos kupilem do jedzenie spytal czy moze wyrzucic
          >
          > cebul
          > > e
          > > bo jej nie lubi... masz do czynienia z takimi ludzmi? Co dla nich robisz.
          > .?
          > > Udzilasz lekcji z matematyki - chocby za darmo?
          >
          > zupka za dobrą edukację
          >
          >

problem programu szkoły przesuwasz na dalszy plan - najważniejsza
          jest zupka dla biednego dzieka i cebula w tej zupie .

brałem udział , widziałem i słyszałem o różnych akcjach charytatywnych - o
          tej sprzed 10 lat prowadzonej przez GW też - ale nic nie
          czytałem co pokrywa się z moimi obserwacjami ,
        • Gość: balum Re: stosujesz już stary chwyt GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 21:44
          Zupa dla biednego dziecka to bardzo dużo - nie powinieś sobie z tego
          ironizować.
          • bydgosc Re: stosujesz już stary chwyt GW 18.06.05, 21:46
            nie nie - kolega U6 ma racje

Nie powinienem sie udzielac w takich akcjach.. .wiesz... to moze byc zle widziane...

CzyTy go czytasz czasem?
            • unsatisfied6 a tobie co mam powiedzieć 18.06.05, 21:55
              bydgosc napisał:

> nie nie - kolega U6 ma racje
              >
              > Nie powinienem sie udzielac w takich akcjach.. .wiesz... to moze byc zle
              widzia
              > ne...
              >
              > CzyTy go czytasz czasem?

osłem nie jesteś ale eksploatujesz ich wypowiedzi nawet po swoim już ofijalnym
              pożegnaniu - to nie ładnie .

ty mógłbys lepszą i silniejszą partię o Samoobrony stworzyć z twoimi
              umiejętnosciami manipulacji i wykorzystywania innych - i tych głupich
              i tych mądrych .
            • Gość: balum Re: stosujesz już stary chwyt GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 22:30
              Czytam go czasem i czasem myślę że to dobrze iż on nie uczy już dzieci. Chociaż
              to moje subiektywne zdanie - być może w rzeczywistości jest inny a to forum to
              dla niego swoisty wentyl bezpieczeństwa za pomocą którego wyładowuje swoją
              złość i flustracje. Niestety jesgo wątki to większości monologii bez możliwosci
              dialogu.
              • unsatisfied6 nie zgrywaj się na inteligenta 18.06.05, 22:42
                Gość portalu: balum napisał(a):

> Czytam go czasem i czasem myślę że to dobrze iż on nie uczy już dzieci.
                Chociaż
                >
                > to moje subiektywne zdanie - być może w rzeczywistości jest inny a to forum
                to
                > dla niego swoisty wentyl bezpieczeństwa za pomocą którego wyładowuje swoją
                > złość i flustracje. Niestety jesgo wątki to większości monologii bez
                możliwosci
                >
                > dialogu.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=25385148&a=25386345
                z czym mam dyskutować "merytorycznie"

wolę z sobą .
                • deltalima Re: nie zgrywaj się na inteligenta 18.06.05, 23:18
                  > wolę z sobą .

no nareszcie. a nie mógłbyś mail'i do siebie pisać? fajnie by było gdybyś stąd
                  zniknął.
                  • unsatisfied6 powinieneś mi raczej podziękować 18.06.05, 23:28
                    deltalima napisał:

> > wolę z sobą .
                    >
                    > no nareszcie. a nie mógłbyś mail'i do siebie pisać? fajnie by było gdybyś
                    stąd
                    > zniknął.

dla ciebie , na twoja prośbę ?

powiedz , w czym ci przeszkadzam- mnie tu nie będzie mniej roboty dla
                    takich jak ty - powinieneś mi raczej podziękować
                    • deltalima Re: powinieneś mi raczej podziękować 18.06.05, 23:34
                      > powiedz , w czym ci przeszkadzam- mnie tu nie będzie mniej roboty dla
                      > takich jak ty - powinieneś mi raczej podziękować

nie rozumiem.

• unsatisfied6 Re: powinieneś mi raczej podziękować 18.06.05, 23:45
                        deltalima napisał:

> > powiedz , w czym ci przeszkadzam- mnie tu nie będzie mniej roboty dla
                        > > takich jak ty - powinieneś mi raczej podziękować
                        >
                        > nie rozumiem.
                        >
                        ja też nie rozumiem
                        • deltalima Re: powinieneś mi raczej podziękować 18.06.05, 23:47
                          oj, to niedobrze, że nie rozumiesz co sam napiszesz. z tego wniosek, że nawet z
                          samym sobą nie możesz konwersować.
                          • unsatisfied6 Re: powinieneś mi raczej podziękować 19.06.05, 00:01
                            deltalima napisał:

> oj, to niedobrze, że nie rozumiesz co sam napiszesz. z tego wniosek, że nawet
                            z
                            >
                            > samym sobą nie możesz konwersować.

tworzysz bełkot - wszystkie twoje wypowidzi na tym forum nie dotyczą tematu .

idź na czat , jak chcesz czatować .
                            • deltalima Re: powinieneś mi raczej podziękować 19.06.05, 00:04
                              dobra. już ci daję spokój. ale będę cię pilnował!
                • Gość: balum Re: nie zgrywaj się na inteligenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:22
                  A w lustereczko już patrzałeś ? i co powiedziało ci - pewnie że jesteś
                  najmądrzejszy i najpiękniejeszy na świecie a to że nie jesteś jeszcze ministrem
                  oświaty pewnie niedługo się zmieni ?
                  • unsatisfied6 głupota nie boli 18.06.05, 23:32

> A w lustereczko już patrzałeś ? i co powiedziało ci - pewnie że jesteś
                    > najmądrzejszy i najpiękniejeszy na świecie a to że nie jesteś jeszcze
                    ministrem
                    >
                    > oświaty pewnie niedługo się zmieni ?

głupota nie boli ?

tylko kretyn taki jak ty wybierze taką władzę która przyniesie ministra
                    w teczce - w moim pojęciu minister powinien być ze środowiska nauczycieli
                    akademickich z dużym doświadczeniem , stażem i kredytem zaufania środowiska .
                    • Gość: balum Re: głupota nie boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:48
                      Musisz się zdecydować czy jestem:
                      a) osłem,
                      b) baranem,
                      c) kretynem.
                      Po za tym mam pytanie czy poprzez monologii przplatane takim słownictwem
                      przekazywałeś wiedzę swoim uczniom ?
                      • unsatisfied6 a ty jesteś moim uczniem ? 18.06.05, 23:59

> Musisz się zdecydować czy jestem:
                        > a) osłem,
                        > b) baranem,
                        > c) kretynem.
                        > Po za tym mam pytanie czy poprzez monologii przplatane takim słownictwem
                        > przekazywałeś wiedzę swoim uczniom ?

nie stosowałem do swoich uczniów takiego słownictwa - a co , ty pragniesz zostać
                        moim uczniem ?

mam zostać twoim guru ? ty juz go masz .

cholera - co za bełkot - o czym ta "merytoryczna" dyskusja ?
                        • Gość: balum Re: a ty jesteś moim uczniem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 00:05
                          Guru jesteś sam dla siebie.
                          Teraz idę spać.
                          Dobrej nocy.
          • unsatisfied6 won osle-sio 18.06.05, 21:51

> Zupa dla biednego dziecka to bardzo dużo - nie powinieś sobie z tego
            > ironizować.

wiedzialem
            kto baranie ironizuje - won .
            • Gość: balum Re: won osle-sio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 22:24
              A wiesz nawet nie spodziewałem się po tobie innej odpowiedzi.
              • unsatisfied6 na twoim miejscu 18.06.05, 22:43

> A wiesz nawet nie spodziewałem się po tobie innej odpowiedzi.

też bym się innej nie spodziewał na twoim miejscu
    • bydgosc ??? 18.06.05, 21:24
      PATRZYLES KIEDYS W OCZY NAPRAWDE GLODNEGO DZIECKA ????
      • Gość: semeon Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:31
        Ach dajcie już spokój tym rozważaniom. Ja dzisiaj ściąłem, oczywiście po
        pracy, prawie 150 metrów żywopłotu i do tego strasznie kłującego /mirabelka/, a
        co wy zrobiliście?
        • deltalima Re: ??? 18.06.05, 23:38

znajomy mojej żony brał ślub kościelny. po raz pierwszy od baardzo długiego
          czasu byłem w kościele. dlaczego katolickie obrządki to skrzyżowanie stypy z
          musztrą (wstać-siadać-klęczeć-wstać-klęczeć-siadać)? już wolę kłujące żywopłoty.
          • Gość: deltazero Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 00:05
            A seks to też leżeć, wstawać siedzieć, kleczeć...I co też narzekasz, głupcze
            • deltalima Re: ??? 19.06.05, 00:11
              współczuję, że twój seks to stypa.
              • Gość: dennyślimak Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 00:25
                Zgodnie z przewidywaniami, nie zrozumiałeś, płytki durniu. Ja wiem, że chciałeś
                być zabawny- msza to taka stypa z musztrą, ha, ha . Prostak jesteś i tyle.
                • deltalima Re: ??? 19.06.05, 00:28
                  chylę głowę przed gigantem intelektu. a nieudanego seksu niezmiennie współczuję.
                  • Gość: deltaślina Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 00:41
                    Nawet za twoim fałszywym współczuciem ciągnie się rechotliwe zadowolenie chama.
                    Tego nie zmienisz i nie ukryjesz. To jest jak słoma wystająca z butów.
                    • deltalima Re: ??? 19.06.05, 00:57
                      ależ ja ci naprawdę współczuję! domyślam się jak ci musi być ciężko bo seks to
                      wspaniała sprawa, która nie jest twoim udziałem. no i nie dziwię się twojemu
                      wulgarnemu słownictwu (nagromadzone napięcie seksualne musi znaleźć ujście).
                      grzeszysz jednak przeciwko ósmemu przykazaniu - nie zapomnij wspomnieć o tym
                      podczas najbliższej spowiedzi gdyż w przeciwnym razie popełnisz grzech
                      świętokradztwa!
                      • Gość: deltazero Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 01:17
                        Seks to wspaniała sprawa. Ale chyba nie dla ciebie, skoro za uniesieniem (
                        wyobraź sobie, że dla niektórych msza też jest uniesieniem) dostrzegasz jedynie
                        czynnosci prostowania nóg. Zapytałem cie, czy do seksu , który w duzej mierze,
                        jesli zdjąć z niego szatę emocji i uczuć, sprowadza się do prostowania
                        członków, też masz takie podejscie. Dałem ci przez to do zrozumienia, że jesli
                        nawet przezycia religijne do ciebie nie trafiają, to jednak niekoniecznie
                        zasługują na takie trywializowanie i bezceremonialniośc, z jaką sie z nimi
                        obszedłeś. W odpowiedzi zająłęś sie moim życiem seksualnym, bo to rozumiem
                        wyznacza twój poziom polemicznych potyczek i ataków. Czyli jednak słoma z
                        butów. I tyle. Nawet nie umiesz podjać rękawicy w inteligentny sposób. Bywaj
                        • deltalima Re: ??? 19.06.05, 10:08
                          a widzisz - potrafisz jednak dyskutować bez inwektyw (czyżby wizja ogni
                          piekielnych przemówiła do wyobraźni?). pierwsza rzecz, którą skojarzyłeś ze
                          stypą i musztrą to seks - stąd moje domniemanie, że masz z tą sferą problemy. a
                          wracając do obrządków- podtrzymuję zdanie, że są skrzyżowaniem stypy z musztrą.
                          i do tego ta poniżająca dla człowieka (owieczki- pasterz)i idiotyczna
                          ('błogosławieni, którzy spożywają ciało chrystusa i piją jego krew' - rytualny
                          kanibalizm) symbolika.

nie podjąłeś wątku spowiedzi- rozumiem, że wspomnisz podczas najbliższego
                          spotkania ze swoim pasterzem o tym, że byłeś niegrzeczny.
                          • Gość: delta, och delta Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 12:34
                            A w którym to miejsu mojego pierwszego postu było coś o stypie w odniesieniu do
                            seksu? Pisałem, używając twoich własnych słów, że seks, jeśliby go potraktować
                            w stylu twojej poprzedniej wypowiedzi, to też pewien zestaw czynności typu
                            wysoko, nisko, góra ,dół itd. I założyłem, że przecież w tym przypadku, ci to
                            nie przeszkadza. Idea była taka, żebyś przyjął to dfo siebie, że nie zawsze jak
                            chce się być dowcipnym, wypada to rozumnie.
                            Jeśli zaś chodzi o to co dziś masz do powiedzenia na temat zasad wiary i kultu,
                            to w ogóle sie nad tym nie zatrzymuję. I powiem ci dlaczego. Od dwóch lat
                            jestem woluntariuszem w hospicjum. Spędzam tam trochę czasu. Poznałem setki
                            ludzkich życiorysów i i mniej więcej tyle samo przemian duchowych, o które nikt
                            nie prosił. Ty jeszce tego nie wiesz, ale ja wiem już dokładnie ,co będzie z
                            tobą za lat 20, może 30, może 40.....Bedziesz prosił i będziesz dziękował i
                            będziesz miał nadzieję, że jeszcze raz, może jeszcze raz będziesz mógł upaśc na
                            kolana, a potem wstać.
                            • deltalima Re: ??? 19.06.05, 12:43
                              szczytne jest twoje zajęcie, ja też mam podobnie chlubną kartę w swoim
                              życiorysie. patrząc jak ten świat jest skonstruowany dochodzę do wniosku, że
                              gdyby bóg istniał to byłby z niego wyjątkowy partacz lub sadysta (wszak nic się
                              nie dzieje bez jego woli).

za troskę dotyczącą mej przyszłości serdecznie dziękuję a w sprawie podłości
                              pasożytniczej instytucji kk i jej idiotycznej (podkreślam- w mojej opinii)
                              symboliki zdania nie zmieniam.
                              • Gość: delta och delta Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 13:08
                                To jeszcze tak na koniec, żebyś wiedział, jak pozory mylą. W ogóle nie jestem
                                osobą religijną, a mój kontakt z kk jest pewnie równie sporadyczny, jak twój.
                                Wydaje mi się tylko, ze mój osobist pogląd w tej sprawie, podobnie jak twój,
                                jest tutaj nieistotny, bo ani nie przybliża do prawdy, ani nie oddala, ani nie
                                czyni nas lepszymi, ani gorszymi, głupszymi, ani madrzejszymi. Jest bez
                                znaczenia. Mówienie o tym po to, by na tym tle budować swój wizerunek kogoś
                                wolnego i na luzie w taki sposób, by deprecjonowac to, co dla wielu innych jest
                                ważne, a w pewnym okresie zycia, czy w róznych sytuacjach życiowych jest wrecz
                                naistotniejsze - to takie sobie, stać cie na wiecej.
                                • deltalima Re: ??? 19.06.05, 13:17
                                  nie zamierzam silić się na więcej ;-)) cieszę się, że żyjemy w czasach, w
                                  których krytyce można poddawać wiele rzeczy. czasy jednomyślności już
                                  przerabialiśmy- z wiadomym skutkiem.

deprecjomuję osoby i instytucje, które żerują na ludzkim strachu,
                                  łatwowierności i naiwności. wolno mi. zwróć uwagę jak zareagowałeś na moją
                                  krytykę katolickich obrządków: nazwałeś mnie zerem, prostakiem, płytkim durniem
                                  i chamem (ciężko to nazwać krytyką, skupiłeś się na obrażaniu mnie). wolno ci.
                                  na szczęście.
                                  • bydgosc Re: ??? 19.06.05, 13:21
                                    no wiesz.... moze faktycznie ktos sie poczul urazont tym jak pisales o kk, ale
                                    niestety jest w tym duzo prawdy. fak, ze osobiste wycieczki twojego adwersarza
                                    nie sa wyrazem ani kultury ani przynaleznosci do scislej czolowki wyznawcow
                                    (bedziesz milowal blizniego swego). co do obbrzedowa w kk mamy chyba podobne
                                    zdanie - IM BLIZEJ KOSCIOLA TYM BALEJ OD BOGA.

BTW - jestem wierzacy, ale nie w kosciol
                                    • deltalima Re: ??? 19.06.05, 13:26
                                      oczywiście zgadzam się z tobą, że moje słowa mogły urazić wiele osób. jednak w
                                      porównaniu z podłością kk moja krytyka jest bardzo łagodna i subtelna ;-))
                                      • bydgosc Re: ??? 19.06.05, 13:29
                                        niestety - kk narobil wiele krzywdy fizycznej a jeszcze wiecej umyslowej. to
                                        fakt. wiara jednak jest ludziom potrzebna, jak nie w boga to chociaz w siebie.
                                        • deltalima Re: ??? 19.06.05, 13:33
                                          > niestety - kk narobil wiele krzywdy fizycznej a jeszcze wiecej umyslowej. to
                                          > fakt. wiara jednak jest ludziom potrzebna, jak nie w boga to chociaz w siebie.

i tej ostatniej jestem bardzo gorącym wyznawcą czego i innym życzę. świat
                                          będzie lepszy gdy przestaniemy winą za własne błędy obarczać bliżej
                                          niesprecyzowany absolut. choć przyznaję, że to bez porównania łatwiejsze.
                                          • bydgosc Re: ??? 19.06.05, 13:36
                                            wiele rzeczy mozna sobie latwo w ten sposob wytlumaczyc: BOG TAK CHCIAL i
                                            przejsc nad tym do pozadku dziennego
                                      • incognitto Re: ??? 19.06.05, 15:47
                                        deltalima napisał:

> oczywiście zgadzam się z tobą, że moje słowa mogły urazić wiele osób. jednak
                                        w
                                        > porównaniu z podłością kk moja krytyka jest bardzo łagodna i subtelna ;-))

twoja krytyka kk dla mnie jest troszkę dziwna
                                        na forum obrażasz katolikow, tzw zwyklych ludzi, ośmieszasz kościelne
                                        ceremonie, przytaczasz przewiny kleru sprzed wiekow (nie mowie, ze
                                        niesłusznie), ale pozwolisz, że zadam Ci nastepujace pytanie:

czy napisałbyś, albo najlepiej powiedziałbyś "w oczy" na przykład
                                        bp Życimskiemu że jest podły?
                                        (pyt jest subtelne i łagodne, umarłych nie ruszam, stad masz ułatwione zadanie:)
                                        • deltalima Re: ??? 19.06.05, 16:07
                                          powiedziałbym mu, że jest wysokim urzędnikiem podłej instytucji, która
                                          wymordowała najwięcej ludzi w historii świata, której dochody biorą się z
                                          żebraniny i która ogłupia ludzi żerując na ich bezradności i strachu. i że żyją
                                          niezgodnie z naturą (celibat, wprowadzony oczywiście przez sam kk w wiekach
                                          średnich aby majątek pasterza nie dziedziczyła rodzina). i myślę, że jeszcze
                                          parę rzeczy bym mu powiedział jakbym się rozbujał ;-))
                                          • Gość: renia Po ludzku żal mi takich ludzi, są tacy ubodzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:57
                                            gdyby znali oni prawdę ze wstydu by się spalili przed samymymi sobą
                                            gdyby siebie przeczytali
                                          • Gość: €uro Re: ??? IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.05, 22:01
                                            deltalima napisał:

> a wracając do obrządków- podtrzymuję zdanie, że są skrzyżowaniem stypy z
                                            musztrą. i do tego ta poniżająca dla człowieka (owieczki- pasterz)i idiotyczna
                                            ('błogosławieni, którzy spożywają ciało chrystusa i piją jego krew' - rytualny
                                            kanibalizm) symbolika. <

Jakbym slyszala U.Ranke-Heinemann :-)

> deprecjomuję osoby i instytucje, które żerują na ludzkim strachu,
                                            łatwowierności i naiwności. <

Zgadza sie.

> świat będzie lepszy gdy przestaniemy winą za własne błędy obarczać bliżej
                                            niesprecyzowany absolut. choć przyznaję, że to bez porównania łatwiejsze. <

Masz racje!!!

> powiedziałbym mu, że jest wysokim urzędnikiem podłej instytucji, która
                                            wymordowała najwięcej ludzi w historii świata, której dochody biorą się z
                                            żebraniny i która ogłupia ludzi żerując na ich bezradności i strachu. i że żyją
                                            niezgodnie z naturą (celibat, wprowadzony oczywiście przez sam kk w wiekach
                                            średnich aby majątek pasterza nie dziedziczyła rodzina). <

Wszystko prawda!!!

Ciesze sie bardzo, ze jest Ktos, Kto mysli tak, jak ja :-)
                                          • incognitto Re: ??? 20.06.05, 08:20
                                            deltalima napisał:

> powiedziałbym mu, że jest wysokim urzędnikiem podłej instytucji, która
                                            > wymordowała najwięcej ludzi w historii świata, której dochody biorą się z
                                            > żebraniny i która ogłupia ludzi żerując na ich bezradności i strachu. i że
                                            żyją
                                            >
                                            > niezgodnie z naturą (celibat, wprowadzony oczywiście przez sam kk w wiekach
                                            > średnich aby majątek pasterza nie dziedziczyła rodzina). i myślę, że jeszcze
                                            > parę rzeczy bym mu powiedział jakbym się rozbujał ;-))

a powiedz mi deltalima, czy w takim razie powiedziałbyś m.in. Mazowieckiemu
                                            Tadeuszowi, prof. Chrzanowskiemu, a zwłaszcza pani premier Hani Suchockiej -
                                            ludziom przeciez wykształconym, świadomym, że uczestniczą w tym wszystkim co
                                            wymieniłeś powyżej, bo wspieraja(li) tą podłą instytucję(konkordat), że w
                                            związku z tym nie szanujesz ich i masz ich za ludzi podłych?

wiesz o co mi chodzi?
                                            o to, ze nie sztuka krytykowac, obrażać właśnie tych biednych, zastraszonych
                                            ludzi, ktorych sensem zycia są praktyki religijne, trzeba raczej pokazywać
                                            podłośc ludzi czerpiących z mamienia społeczeństwa wielkie korzyści, a w
                                            związku z tym NIESŁUSZNIE uważanych za wielkie autorytety.
    • Gość: właściciel Trolla Nareszcie znalazłem zwierzątko,choć TROLLU do domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 14:01
      szukam i szukam a on niespodziewanie w dysskusję się wdał
      zabieram go bo pewnie głodny
      • bydgosc Re: Nareszcie znalazłem zwierzątko,choć TROLLU do 19.06.05, 14:08
        do kogo to?
    • unsatisfied6 odpowiedzcie ,skąd takie absurdalne wniokowanie 19.06.05, 21:39
      wynikiem tego wnioskowania są klasy kilku-języczne z jakimś
      dziwnymi profilami ( np psychologiczno- pedagogiczno-biologiczo-
      chemiczny z łaciną i dwoma jęykami obcymi ) . dlaczego znajdują
      się chętni uczniowie do uczęszczania do takich klas ?

wydawać by się mogło , że w świadomosci Polaków kompetencje są
      mierzone iloscią znajomosci języków obcych - dochodzi wręcz
      do absurdów , gdy nieświadomy portier , gdy mu się oznajmi
      że przyszło się złożyć podanie o pracę , krótko oświadcza:
      "trzy języki obce biegle" ,zanim wskaże drogę do kadr , choć pozycja może nie
      mieć nic wspólnego ze znajomością języka .

media często jakby eksponują zanjomość wielu języków obcych jako
      zasadniczy atut kompetencji - wielokrotnie dyskutując z róznymi
      politykami i dyrektorami zauważyłem , że w większości przypadków
      nie znają żadnego .

czy nie jeden z poniżej argumentów jest fundamentem tworzenia
      waszych wniosków ?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=25385148&wv.x=2&a=25385148
    • Gość: o Dombrowiczu To jest o Dombrowiczu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 22:03
      To jest o Dombrowiczu.
      • unsatisfied6 nie żartuj 19.06.05, 22:07
        Gość portalu: o Dombrowiczu napisał(a):

> To jest o Dombrowiczu.
        nie żartuj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka