Gość: Ted® IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 17:53 panujacy nam milosciwie jkm bush oficjalnie przyznal, ze jego celem jest zmiana rzadu w iraku a ja sie pytam, jakim prawem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasio4 Re: Yugo, Irak... kto następny 30.07.02, 17:59 > a ja sie pytam, jakim prawem? Talmud?? Odpowiedz Link Zgłoś
reggie Re: Yugo, Irak... kto następny 30.07.02, 18:17 O, znowu fala ntysemityzmu. "Talmud" - mam pytanie do administratora, dlaczego tolerowane sa takie okreslenia na Forum w tym kontekście? Czy nie czas zaprowadzić stosowny porzadek? Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: Yugo, Irak... kto następny 30.07.02, 18:37 > O, znowu fala ntysemityzmu. > "Talmud" - mam pytanie do administratora, dlaczego tolerowane sa takie > okreslenia na Forum w tym kontekście? Czy nie czas zaprowadzić stosowny > porzadek? Nie rozsmieszaj mnie. Ja juz naprawde nie wiem , Ty sobie jaja robisz? Czy tak naprawde? Odpowiedz Link Zgłoś
reggie Re: Yugo, Irak... kto następny 30.07.02, 18:41 jasio4 napisał: > > O, znowu fala ntysemityzmu. > > "Talmud" - mam pytanie do administratora, dlaczego tolerowane sa takie > > okreslenia na Forum w tym kontekście? Czy nie czas zaprowadzić stosowny > > porzadek? > > Nie rozsmieszaj mnie. Ja juz naprawde nie wiem , Ty sobie jaja robisz? > Czy tak naprawde? Czy wszyscy juz na tym forum zwariowali? Co ma do tego Tora? O ile mi wiadomo, pan George W. Bush nie zdeklarował sie nigdy w tej kwestii? Nalezy zwalczać prawicowe, ekstremistyczne ekstremy. A irak to modelowy przyklad na terror. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: Yugo, Irak... kto następny 30.07.02, 18:54 > Czy wszyscy juz na tym forum zwariowali? Wszyscy nie. Ale nie przejmuj sie, to moze Tobie minac. Odpowiedz Link Zgłoś
sektor Re: Yugo, Irak... kto następny 30.07.02, 21:28 jasio4 napisał: > > Czy wszyscy juz na tym forum zwariowali? > > Wszyscy nie. Ale nie przejmuj sie, to moze Tobie minac. do Jasia: Bagatelizujesz ten problem Jasio, a jest on na pewno wart lepszego traktowania i podejścia do niego. Sprawy, które tu poruszyliscie są niesłychanie istotne, ważne, takze dla nas, Polaków. Nie powinieneś spłycać tego problemu, bo wysmiewanie się ze zjawiska antysemityzmu w Polsce nie prowadzi do niczego dobrego. do Regiie: Popieram cię regiie, ale przydałoby Ci się wiecej elastycznosci w dialogu, Jasio raczej nie jest antysemitą. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: Yugo, Irak... kto następny 31.07.02, 04:14 > Bagatelizujesz ten problem Jasio, a jest on na pewno wart lepszego traktowania > i podejścia do niego. Sprawy, które tu poruszyliscie są niesłychanie istotne, > ważne, takze dla nas, Polaków. Dzieki za moralne wsparcie (jestes artysta Sector, wsparles i mnie i Regie co jest doprawdy sztuka najwyzszego lotu - to nie kpina) Wycofuje sie z tej dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: Yugo, Irak... kto następny 31.07.02, 04:23 pomylkowo wyslalem post nieskonczony a wiec koncze: Wycofuje sie z tej dyskusji poniewaz - Nie cierpie nawiedzonych antysemitow jak i nawiedzonych filosemitow. - Dziele ludzi na dobrych i zlych, madrych i glupich i w zyciu poznalem madrych Polakow i madrych Zydow a takze glupich Polakow i glupich Zydow, poznalem polskie swinie i zydowskie swinie. - Nie rozumiem dlaczego krytyka panstwa zwanego Izraelem jest antysemicka (widocznie za glupi jestem aby to zrozumiec) - Uwazam, ze regionalne forum nie jest miejscem do tego typu dyskusje. Jest slynna sciepa gdzie wylewane sa wszelkiego rodzaju pomyje polsko-zydowskie. - Mimo wszystko wole dyskusje UFOludkowe z Polonusem (tam przynajmiej nikt mnie nie bedzie przezywal antysemita. - Jak Zydzi i Arabowie lubia sie zarzynac, niech sie rzna, mi nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Yugo, Irak... kto następny IP: *.ic.net.pl 31.07.02, 11:12 reggie napisał: > O, znowu fala ntysemityzmu. > "Talmud" - mam pytanie do administratora, dlaczego tolerowane sa takie > okreslenia na Forum w tym kontekście? Czy nie czas zaprowadzić stosowny > porzadek? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Yugo, Irak... kto następny IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 22:38 jasio4 napisał: > > > a ja sie pytam, jakim prawem? > > Talmud?? nie jestem biegly w pismie ale w skrajnym przypadku nie moze to byc chyba dalej niz kodeks hammurabiego a to oznaczaloby, ze 'jacys' terrorysci musieliby trafic kolejne tower i daloby sie to zapisac na konto saddama az tak daleko chyba nie siegasz? Odpowiedz Link Zgłoś
reggie Re: Yugo, Irak... kto następny 30.07.02, 18:30 do Teda: to jedyna droga by powstrzymac przemoc i terroryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Yugo, Irak... kto następny IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 22:34 reggie napisał: > do Teda: > to jedyna droga by powstrzymac przemoc i terroryzm. > Odpowiedz Link Zgłoś
reggie Re: Yugo, Irak... kto następny 31.07.02, 00:58 A kto to ma zrobić ted? Może my? A w ogóle co to za prostacki język - imperyalisci. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: Yugo, Irak... kto następny 31.07.02, 04:36 > A kto to ma zrobić ted? Najwieksi potencjalni wrogowie USA: 1. Chiny 2. Chiny 3. Chiny Prawa czlowieka: nie lepiej niz w Iraku, bron masowego razenia: w duzych ilosciach, potencjal militano ekonomiczny: nieporownywalny z Irakiem. Czemu USA nie zaatakuja prewencyjnie Chin?? Odp: Bo latwiej i bezpieczniej dokopac Kubie (nie, wcale nie jestem fanem Castro), Afganistanowi czy Irakowi. Dla USA to manewry a Chiny wojna. I rzecz najwazniejsza: GDZIE DOWODY? --------------------------- Slowniczek: Osama ibn Laden - terorysta wyszkolony przez USA, Irak - panstwo ktore zdobylo znaczenie militarno polityczne dzieki ogromnemu wsparciu ekonomiczno militarnemu USA (wojna z Iranem) Arabia Saudyjska - najblizszy sojusznik USA w regionie gdzie demokratycznie obcina sie reke za kradziez a kobiecie za cudzolostwo grozi ukamieniowanie. OK. Ja rozumien nawet dlaczego USA chca to zrobic. Ale po co ta pieprzona gadka o "obonie demokracji" i ta cala oslonka z "prawa moralnego". Czy amerykanie sa juz tak tchorzliwi, ze nie potrafia powiedziec: jestesmy supermocarstwem i musicie robic co my chcemy a jak nie, to mamy samoloty, rakiety, bomby atomowe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Yugo, Irak... kto następny IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 10:19 reggie napisał: > A kto to ma zrobić ted? Może my? A w ogóle co to za prostacki język - > imperyalisci. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: Yugo, Irak... kto następny IP: *.atr.bydgoszcz.pl 31.07.02, 09:01 Gość portalu: TedŽ napisał(a): > a ja sie pytam, jakim prawem? To się chyba nazywa "prawo pięsci". I tak się niestety składa, że jest to generalnie "prawo" bardzo skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
reggie Re: Yugo, Irak... kto następny 31.07.02, 20:55 Po co Bushowi wojna z Chinami? Z tymi setkami milionów potencjalnych użytkowników amerykańskich towarow, a także z wielkim eksporterem i wschodząca potęgą militarną? Toż to prawie mocarstwo, jeszcze nie supermocarstwo, ale za arę lat, kto wie? To pytanie było co najmniej z Twojej strony Jasio. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: Yugo, Irak... kto następny 31.07.02, 21:46 > Po co Bushowi wojna z Chinami? Wlasnie Regie! Po co Bushowi wojna z Irakiem? >Z tymi setkami milionów potencjalnych > użytkowników amerykańskich towarow, a także z wielkim eksporterem i Zartujesz chyba. USA maja oooogromny deficyt w handlu z Chinami. > potęgą militarną? Toż to prawie mocarstwo, jeszcze nie supermocarstwo, ale za > arę lat, kto wie? To pytanie było co najmniej z Twojej strony Jasio. Pytanie bylo jak najbardziej Regie. Jezeli Bush uwaza, ze MUSI uderzyc na Irak to dlaczego nie uwaza ze MUSI uderzyc na Chiny? Chiny sa realnym zagrozeniem i to juz niedlugo a Irak zadnym zagrozeniem nie jest. Bo slabego mozna kopac po d...e bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unsatisfied Re: Yugo, Irak... kto następny IP: *.bydg.pdi.net 12.08.02, 23:18 Dobrze towarzyszu . Nic o naszych i nic na co my możemy poradzic ale wedle gustów wielu polaczków . To dobre . Za to masz 10 punktów Wania . Odpowiedz Link Zgłoś