Gość: a_ww IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:36 No moze to chociaz wyjdzie, bo Kazimierz Wielki ani Potop im sie nie udalo zrobic przez wiele lat. A i to niepewne plany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Saul Re: Rejewski stanie za dwa miesiące IP: 69.29.7.* 12.07.05, 21:06 To jest naprawdę piękna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak To kolejny pomnik w krótkim czasie w Bydgoszczy 12.07.05, 23:17 1.Przechodzący przez Rzekę 2.Wędrowiec w planach -na wyspie św.Barbary wioślarz w łódce na falach -Potop (cały czas zbierane są fundusze , dołączają się kolejni sponsorzy i przede wszystkim jest to inicjatywa oddolna - miasto nie bierze w tym udziału) - Kazimierz Wielki (z tego co pamiętam zabezpieczono fundusze) A co do Rejewskiego - niedawno jego córka odebrała w Londynie odznaczenie (War Medal) które zostało nadane jej ojcu tuż po wojnie przez Brytoli (nie zdołał go odebrać gdyż wrócił do Bydgoszczy) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapytajnik Re: To kolejny pomnik w krótkim czasie w Bydgoszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:20 Dlaczego rzezby wychodza tak drogo? Co powoduje ze tyle kosztuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: To kolejny pomnik w krótkim czasie w Bydgoszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:26 A czy Centrum Astoria lub Parkridge dadzą coś na odbudowę Potopu,lub budowę pomnika Kazimierza Wielkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeregowiec Witaj ethanak IP: *.tvgawex.pl 13.07.05, 09:15 Piszesz,że " - Kazimierz Wielki (z tego co pamiętam zabezpieczono fundusze)" - czy to poprawne określenie? Mam wrażenie, że zebrane fundusze zamknięto w szfie pancernej i w ten sposób zabezpieczono przed kradzieżą, a nie jestem pewny czy zebrano wystarczajacą kwotę. Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol Re: Rejewski stanie za dwa miesiące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 00:20 Tak na moje - to piekne ze Nasze miasto zapelnia sie rzezbami. choc osobiscie pomnik Kazimierza z jego funduszami dalbym wszystko na POTOP - to jest PERELKA !!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibek Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 08:23 Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org Re: Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie. 13.07.05, 09:00 Gość portalu: bibek napisał(a): > Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie. nie ma podstaw, by nie wierzyć. pytanie na marginesie - czy w Bydgoszczy jest tylko Kubiak??? Kubiak tu, Kubiak tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ząb Re: Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie. IP: *.tvgawex.pl 13.07.05, 09:19 Kiedyś wszedzie był Lejkowski. Każdą oprawę plastyczną, wystrój lokalu itp projektował właśnie ten artysta. Może taki zwyczaj w Bydzi, że jak ktos się sprawdzi to nie wolno zmieniać? Odpowiedz Link Zgłoś
lisek46 Re: Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie. 15.07.05, 02:33 A co Ci przeszkadza, ze Kubiak tu i tam? Jest dobry! Odpowiedz Link Zgłoś