Dodaj do ulubionych

Rejewski stanie za dwa miesiące

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:36
No moze to chociaz wyjdzie, bo Kazimierz Wielki ani Potop im sie nie udalo
zrobic przez wiele lat.
A i to niepewne plany.
Obserwuj wątek
    • Gość: Saul Re: Rejewski stanie za dwa miesiące IP: 69.29.7.* 12.07.05, 21:06
      To jest naprawdę piękna sprawa.
    • ethanak To kolejny pomnik w krótkim czasie w Bydgoszczy 12.07.05, 23:17
      1.Przechodzący przez Rzekę
      2.Wędrowiec

w planach
      -na wyspie św.Barbary wioślarz w łódce na falach
      -Potop (cały czas zbierane są fundusze , dołączają się kolejni sponsorzy i
      przede wszystkim jest to inicjatywa oddolna - miasto nie bierze w tym udziału)
      - Kazimierz Wielki (z tego co pamiętam zabezpieczono fundusze)

A co do Rejewskiego - niedawno jego córka odebrała w Londynie odznaczenie (War
      Medal) które zostało nadane jej ojcu tuż po wojnie przez Brytoli (nie zdołał go
      odebrać gdyż wrócił do Bydgoszczy) :)
      • Gość: zapytajnik Re: To kolejny pomnik w krótkim czasie w Bydgoszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:20
        Dlaczego rzezby wychodza tak drogo?
        Co powoduje ze tyle kosztuja?
        • Gość: kibic Re: To kolejny pomnik w krótkim czasie w Bydgoszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:26
          A czy Centrum Astoria lub Parkridge dadzą coś na odbudowę Potopu,lub budowę
          pomnika Kazimierza Wielkiego?
          • a_weirdo Re: To kolejny pomnik w krótkim czasie w Bydgoszc 12.07.05, 23:38
            Tak.
      • Gość: szeregowiec Witaj ethanak IP: *.tvgawex.pl 13.07.05, 09:15
        Piszesz,że " - Kazimierz Wielki (z tego co pamiętam zabezpieczono fundusze)" -
        czy to poprawne określenie? Mam wrażenie, że zebrane fundusze zamknięto w szfie
        pancernej i w ten sposób zabezpieczono przed kradzieżą, a nie jestem pewny czy
        zebrano wystarczajacą kwotę.
        Pozdrawiam !!!
    • Gość: anatol Re: Rejewski stanie za dwa miesiące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 00:20
      Tak na moje - to piekne ze Nasze miasto zapelnia sie rzezbami. choc osobiscie
      pomnik Kazimierza z jego funduszami dalbym wszystko na POTOP - to jest PERELKA !!1
    • Gość: bibek Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 08:23
      Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie.
      • mozilla.org Re: Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie. 13.07.05, 09:00
        Gość portalu: bibek napisał(a):

> Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie.

nie ma podstaw, by nie wierzyć.

pytanie na marginesie - czy w Bydgoszczy jest tylko Kubiak???
        Kubiak tu, Kubiak tam...
        • Gość: ząb Re: Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie. IP: *.tvgawex.pl 13.07.05, 09:19
          Kiedyś wszedzie był Lejkowski. Każdą oprawę plastyczną, wystrój lokalu itp
          projektował właśnie ten artysta. Może taki zwyczaj w Bydzi, że jak ktos się
          sprawdzi to nie wolno zmieniać?
        • lisek46 Re: Wierzycie w 1 albo w 2 pomniki? Ja nie. 15.07.05, 02:33
          A co Ci przeszkadza, ze Kubiak tu i tam? Jest dobry!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka