basienka-the-best
25.01.12, 10:43
Bardzo proszę o pomoc...
Organizuję siostrze baby shower i potrzebuję pomocy w przygotowaniu menu na taką imprezę.
Zaproszonych będzie 20 kobiet, z czego nie wiadomo jeszcze ile przyjdzie, ale powiedzmy że 15 będzie na pewno.
Na forum ciążowym, gdzie zapytałam o organizację, jedna z dziewczyn napisała, że u niej były trzy ciepłe posiłki - to chyba przesada? Myślałam raczej o popołudniu, podwieczorku, czyli ciastach, słodyczach, owocach, 2-3 różnych sałatkach i przegryzkach, bakaliach...
Czy robić jednak coś na ciepło - tu myślałam o kąskach drobiowych w panierce i sezamie z jakimiś salsami (2-3 rodzaje).
Co myślicie? Jakie sałatki można zrobić - myślałam koniecznie o owocowej :D bo siostra przepada, a to też ciekawy sposób na podanie owoców.
I jedno pytanie jeszcze - o naczynia. Myślałam o tym, zeby kupić jednorazowe naczynia w błękitnym kolorze (siostra spodziewa się synka), żeby zaoszczędzić potem sprzątania (impreza będzie u niej w mieszkaniu) i znoszenia wielu garów (talerzy, szklanek, sztućców) i mycia ich w międzyczasie. Czy to bardzo nieeleganckie, czy na takie babskie spotkanie może być?