Dodaj do ulubionych

ATR ogłosiła wyniki naboru

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 19:02
Jezeli teraz jest srednio 1,5 chetnego na miesjce w ATR, a zaczna wycofywac
dokumenty z innych- jak pisza - to ATR nie znajdzie 100% oblozenia. A to
wszystko sprawka Ab - rowija sie kosztem ATR!
Obserwuj wątek
    • ethanak Poczekamy zobaczymy... 28.07.05, 19:15
      Nie tragizowałbym.Jak będzie naprawdę dowiemy się za jakiś czas.
      • winicjusz1980 Re: Poczekamy zobaczymy... 29.07.05, 01:48
        i tak obleją powyżej 60% 1-roczniaków na egzaminach z matematyki i fizyki
        ogónej. To stara praktyka na ATR. Dzięki temu - zostają najlepsi.
        • Gość: Wiślak Re: Poczekamy zobaczymy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:11
          Z czego tu się cieszyć?.Zrównoważony rozwój państwa i społeczeństwa wymaga
          kształcenia nie tylko w dziedznach humanistycznych .Silne społeczeństwa w
          dzisiejszej dobie bardzo mocno rozwijają nauki przyrodnicze; techniczne i
          matematyczno- informatyczne;kóre jako jedne z ważniejszych,głównie zarabiają na
          nasze utrzymanie.Młodzież nie garnie się na te kierunki gdyż są one trudne i
          wymagają dużego nakładu pracy.Stąd fakt;że gdzieś na filologii jest 29 osób na
          jedno miejsce a tylko 1,5 osoby na informatykę czy 0,7 na fizykę nie powinien
          stanowić powodu do radości.Nieproporcjonalnie duże nakłady na taką naukę są
          stracone i pogorszą i tak złą polską gospodarkę w przyszłości.
          • Gość: misiekkkkk Re: Poczekamy zobaczymy... IP: 217.98.71.* 29.07.05, 11:16
            Bo prawa jest taka,ze na ATR nikt nie chce isc,bo tam trzeba sie uczyc!!! A
            takie smieszne AB, ojjj przepraszam Uniwersytet Kazimierza Wielkiego mozna
            skonczyc z palcem w tylku bez wiekszych problemow!!!A dzisiaj mamy mlodziez
            baardzo leniwa i czetso tez wybiera uczelnie niepanstwowe gdzie wystarczy tylko
            regularnie placic czesne!
            • winicjusz1980 Re: Poczekamy zobaczymy... 29.07.05, 11:37
              prawda jest przykra dla AB(UKW). Ci co odpadli na pierwszych egzaminach na ATR
              emigrują na AB i tam z sukcesami kończą studia.

Ktoś kiedyś powiedział, że ... na AB najtrudniejszy jest dojazd.... zdaje się,
              że to prawda.
            • Gość: n Re: Poczekamy zobaczymy... IP: *.brda.net 29.07.05, 12:40
              Kiedys usłyszałam ciekawe zdanie od studentek zaocznych z AB na temat
              Pomorskiej Akademii Pedagogicznej w Slupsku "w życiu bym nie poszła do Słupska!
              Ty wiesz ile tam mają zajęc? ile egzaminów? Tam uczyć sie trzeba..."
        • Gość: atreyu Re: Poczekamy zobaczymy... IP: *.tvgawex.pl 29.07.05, 21:55
          No nie bądżmy tacy. Na ATRze nie trzeba wcale się tak bardzo uczyć. Jako
          student IV Tele chciałbym zdementować takie oszczerstwa :P No chyba, że
          komentujecie kierunki typu rolnictwo, technologia chemiczna itp, tam z nudów to
          lubią sobie podziobać w książeczkach. No, na ale poważnie i tak wybrałbym
          studia techniczne gdzie liczy się czasami zrozumienie, a nie kucie.
    • Gość: damian Re: ATR ogłosiła wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 14:44
      ...nie ma się czemu dziwić, tak jest odkąd pamiętam (ukończyłem studia na ATR 4
      lata temu). Śmiało można powiedzieć, że na ATR dostawali się wszyscy, którzy
      spełniali niezbędne minimum. Na kierunkach technicznych faktycznie odpada ok
      50% pierwszego roku. U mnie z 300 osób przyjetych skończyło ok.80. Nie uważam
      tej uczelni za jakąś szczególnie dobrą (ale "na bezrybiu i rak ryba") i moi
      koledzy raczej nie mieli większych problemów z późniejszym zdobyciem pracy.
      Wielu (również ja) zaczęło pracować jeszcze w trakcie nauki.

Mam też wielu znajomych kończących AB. Wiekszość ma tylko wykształcenie z pracą
      gorzej.

Damian
      • Gość: WSI Re: ATR ogłosiła wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 15:47
        Coś Waść nie wiesz albo nie lubisz ATR-u lub robisz wrogą propagandę.Jeszcze
        nie tak dawno ok.2-3lata temu jego absolwenci mieli najwyższy procent
        zatrudnienia na kierowniczych stanowiskach ze wszystkich uczelni.Może ty się
        nie czujesz mocny ale uczelnia ma przyzwoity poziom;który wraz z jej rozwojem-
        budową Centrum Innowacyjności-wzrośnie znacznie.
        • Gość: damian Re: ATR ogłosiła wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 16:37
          Właśnie to napisałem. Absolwenci ATR nie mają trudności ze znalezieniem pracy.
          ATR darzę sentymentem. Ostatnio byłem także na prezentacji uczelni w związku z
          jej planami zwiększenia współpracy z przedsiębiorstwami z regionu. Od kilku lat
          moja firma także współpracuje z niektórymi wydziałami ATR. I oczywiście
          twierdzenie, że ATR ma "przyzwoity poziom" pewnie się obroni. Zgoda. Zwłaszcza,
          że w okolicy nie mamy konkurencyjenj uczelni. Siłą żeczy więc, wymieniane przez
          Ciebie kierownicze stanowiska (w większości związane z przemysłem) są obsadzane
          przez absolwentów ATR.

Sam "Waść" natomiast wiesz jak wygląda nasze zaplecze badawcze, laboratoria,
          wdrożenia itd., ile w tym wszystkim jest jeszcze "skostniałej tkanki". Jednak
          żeby to sobie uświadomić trzeba mieć porównanie (zwiedzałem takie instytucje w
          Nemczech). Oczywiście trzeba ATRowi życzyc wszystkiego najlepszego i jako
          przykład rozwoju stawiać podobne ośrodki w Europie Zachodniej.

Dlatego proszę mi nie wmawiać, że robię wrogą propagandę. Kibicuję ATRowi, ale
          jako absolwent a teraz także częsty współpracownik znam także te słabe strony -
          i o tym piszę.

Pozdrawiam
          Damian
          PS. Czy jesteś pracownikiem ATR?
          • Gość: WSI Re: ATR ogłosiła wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:47
            Również pozdrawiam i dziękuję za sympatyczną odpowiedź.Pracownikiem nie
            jestem,ale poprzez dzieci ;które są z ATR związane;znam na bieżąco co się tam
            dzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka