Dodaj do ulubionych

MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:52
Oto kilka wybranych odpowiedzi udzielonych przez Wojewode podczas jego
ostatniego czatu. Pozostawie je bez komentarza:

"Wojewoda: Rzeczywiscie trwa proces legislacyjny, niektorzy podpowiedaja mi
zeby sprobowac przeniesc Urzad Marszalkowski do Bydgoszczy a Sejmik
pozostawic w Toruniu, moze warto na ten temat troche podyskutowac"

"Wojewoda: Za mojej kadencji zadna instytucja rządowa nie powstała w Toruniu,
przeniosłem straż graniczna do portu lotniczego w Bydgoszczy, ośrodek
doradztwa rolniczego powstał w Minikowie koło Bydgoszczy, walcze o sąd i
prokuraturę w Bydgoszczy, port lotniczy został otwarty 1 maja 2004 w
Bydgoszczy, wiec nie ma mowy o Bydgoskich instytucjach podorzadkowanych
Toruniowi."

"Wojewoda: Ustawa sytuuje Wojewodę w Bydgoszczy a Sejmik Wojewódzki w
Toruniu,
natomiast nic nie ma o Urzędzie Marszałkowskim. Jak napisałem wcześniej
niektórzy mówią że dobrze by było przeniśc Urząd Marszałkowski z Torunia do
Bydgoszczy."

"Wojewoda: Jest to oczywiscie temat bardzo kontrowersyjny ale nie mozemy sie
bac
dyskusji na zadne tematy, mysle ze mozna rowniez o tym szczerze rozmawiac,
bez
emocji a nie zdradze chyba zadnej tajemnicy ze Bydgoszcz jest najwiekszym w
województwie a inne miasta nawet duzo mniejsze od Bydgoszczy maja u siebie
siedziby Wojewody i Sejmiku"

"Wojewoda: Ide dwumiasta jest dobra ale jestem bardziej za tym zeby Bydgoszcz
pełniła role wiodacą, zalezy to oczywiscie od porozumienia pomiedzy
prezydentami tych miast"

"Wojewoda: Rzeczywiscie nie zgodzilem sie z propozycjami Marszalka
wojewodztwa.
wyslalem do Warszawy wlasne opinie z 6 propozycjami duzych inwestycji w
wojewodztwie w tym 3 z Bydgoszczy"
Obserwuj wątek
    • Gość: wredny_krzyzak Re: no, no.. ;-)) , fajne.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:58
      ethanak, balum, prosimy o komentarz ..
      tylko nie o achramowiczu panowie, a o kosieniaku.. :-))

• Gość: TZGBTŚ Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:55
      Co zabrakło języka w gebie!?
      • Gość: Iron Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.chello.pl 04.08.05, 14:03
        Krzyżactwo lepiej pilnujcie Urzędu Marszałka bo może wam wyfrunąć.hehehe A tak
        w ogole idzcie na swoje forum.
        • Gość: wredny_krzyzak Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:51
          chodzic sobie bedziemy tam gdzie chcemy - moze bys skomentowal cos na temat
          panie Zelazko ?.. czy moze pary zabraklo ? ;-))
          • Gość: maciej Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 04.08.05, 14:54
            Zawsze twierdziłem, że zarówno UM jak i sejmik powinny byc w bydgoszczy!
            Kosieniaka nie popieram, bo facet sprzedał AMB!!!
            • Gość: wredny_krzyzak Re: no, mocne argumenty.. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:12
              no ale sejmik jest w Toruniu i bedzie. Urzad marszalkowski - tez. wiec po co ta
              bzdurna dyskusja ? a co akademii medycznej to Kosieniak nie mial nic do
              gadania - jest uchwala senatu uczelni, jest ustawa sejmowa .. o czym ty w
              ogole piszesz ?
              • Gość: TZGBTŚ Re: no, mocne argumenty.. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:23
                Po kiego grzyba im to tłumaczysz, przecież to dla nich trudne do pojęcia.
                Przcież im wmawiają od kilkudziesieciu lat ze bydgoszcz jest najwieksza i
                najwazniejsza
                • Gość: Gregor Re: no, mocne argumenty.. :-)) IP: *.range81-152.btcentralplus.com 04.08.05, 17:48
                  TZ... Bydgoszcz jest wieksza, to jest opinia obiektywna. Czy wazniejsza? Coz, zalezy pod jakim wzgledem.
                  Ale to nie jest w ogole tematem dyskusji. Nasz ukochany wojewoda jest kolejnym wojewoda bydgoskim, a
                  to juz jest zdecydowanie nie w porzadku. Nie ma on prawa faworyzowac jednego miasta, kosztem reszty.
                  Pomylil chyba pojecia wojewody i prezydenta Bydgoszczy. Te cytaty przytoczone wczesniej kompromituja
                  go kompletnie. Jakos nie slyszalem o wypowiedziach marszalka, ze wszystko sie nalezy Toruniowi, bo
                  Bydgoszcz to kicha. A to akurat tak mi wyglada. Coz, niedlugo wybory i licze na to, ze partie zaprezentuja
                  nam godnych kandydatow na pierwszego, w sumie, wojewode kujawsko-pomorskiego...
                • Gość: Iron Re: no, mocne argumenty.. :-)) IP: *.chello.pl 04.08.05, 21:44

> Po kiego grzyba im to tłumaczysz, przecież to dla nich trudne do pojęcia.
                  > Przcież im wmawiają od kilkudziesieciu lat ze bydgoszcz jest najwieksza i
                  > najwazniejsza
                  Dobra Krzyżactwo znowu sie wjeb.....cie na NASZE forum i nas obrażacie!!!!!Po
                  kiego grzyba pytacie się nas o zdanie oćmuny jak dobrze je znacie!!!!!
                  Jesteście ograniczeni ale nie dziwota jak was karmią bzdurami o waszym UMK !!!
                  A wy co ??? ciągle się wam coś należy a czemu??? Wasze słowa " Bo mamy UMK i
                  planetarium " Ciemnogród został w murach waszego podgrodzia i znalazł tam
                  STOLICE!!!!!!
                  • Gość: wredny_krzyzak Re: no, mocne argumenty.. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:28
                    " nie wjeb.. " sie na wasze forum , tylko je odwiedzilismy .. nie obrazamy sie,
                    tylko staramy rozmawiac - nie wylaczajac z dyskusji nawet takich prostakow jak
                    ty..niestety, dalszej czesci twojego wywodu o umk, planetarium, ciemongrodzie,
                    murach podgrodzia i stolicy nie rozumiem, wiec nie podejmuje tematu..czy jest
                    tu jakis psychoanalityk na forum ?
              • Gość: Iron Re: no, mocne argumenty.. :-)) IP: *.chello.pl 04.08.05, 21:34
                > no ale sejmik jest w Toruniu i bedzie. Urzad marszalkowski - tez. wiec po co
                ta
                >
                > bzdurna dyskusja ? a co akademii medycznej to Kosieniak nie mial nic do
                > gadania - jest uchwala senatu uczelni, jest ustawa sejmowa .. o czym ty w
                > ogole piszesz ?
                A czy to my tą dyskusje zaczeliśmy??? Weź się lecz!!!Krzyżak.
                • Gość: wredny_krzyzak Re: no, mocne argumenty.. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:38
                  dyskusje zaczal wojewoda Kosieniak swoimi wypowiedziami na czacie, a potem
                  tworczo rozwinal maciej. Napraw sie Zelazko !
          • Gość: Iron Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.chello.pl 04.08.05, 21:36
            Dla ciebie Krzyżaku Pan Zelazko to tytułem wstępu a tak poza tym facet mądrze
            gada :D
            • Gość: wredny_krzyzak Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:43
              W porzadku - Panie Zelazko.. Roznimy sie jedynie co do oceny problemu : wg mnie
              facet mamrocze jak potluczony w naiwnym przekonaniu, ze zdobedzie Twoj glos
              albo glosy glupszych od Ciebie w staraniu o etat na wiejskiej.. Prezentuje
              poziom magla - czyli megazelazka, tym Ci imponuje ?
              • Gość: Iron Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.chello.pl 04.08.05, 21:48
                Wy macie swoje racje a my swoje koniec dyskusji. Krzyżak mogłeś zacząć ten
                wątek u siebie za murami po co nam śmiecisz??Znasz nasze zdanie i po co
                prowokujesz???? Weź się zastanów koleś.
                • Gość: Iron Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.chello.pl 04.08.05, 21:50
                  A tak imponuje nam tak samo jak wam wasz marszałek "Achram" i wasz "pan księżyc
                  w pełni" prezydent torunia.
                  • Gość: wredny_krzyzak Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:30
                    mnie oni nie imponuja..musiales mnie pomylic z kims innym :-))
                • Gość: wredny_krzyzak Re: Panie Zelazko.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:24
                  Pan nie masz zadnych argumentow. jedynym Pana argumentem jest : " koniec
                  dyskusji "..nie wiem zreszta, dlaczego piszesz o sobie w liczbie mnogiej -
                  uwazasz, ze inni forumowicze z bydzi to takie same zalazka jak ty ? nie
                  dowartosciowuj sie koles, tak nie jest ..
                  • Gość: Iron Re: Do Krzyzaka IP: *.chello.pl 04.08.05, 22:36
                    1)Wy nie chcieliście argumentów Panie Wredny ale komentarza (weź się cofnij do
                    pierwszej wypowiedzi)
                    2)Pisze w liczbie mnogiej bom komuch hihi
                    3)Cały wątek uwarzam za toruńską prowokacje
                    Nie chciałeś żadnych argumentów bo na jaki temat?? tylko komentarza i słusznie
                    a jak go dostałeś to zaraz obrażony.
                    • coooler1 Re: Do Krzyzaka 04.08.05, 22:37
                      ja rozumiem Kosieniaka, on tak bardzo lubi Bydgoszcz, jak Achramowicz jej
                      nienawidzi...
                      • Gość: Gregor Re: Do Coolera IP: *.range81-152.btcentralplus.com 05.08.05, 02:27
                        A Achramowicz tak lubi Torun, jak Kosieniak go nienawidzi. Widzisz w tym sens? Bo ja nie. Na szczescie
                        marszalek przynajmniej stara sie o dodatkowe pieniadze dla naszego biednego wojewodztwa, a kosieniak
                        po prostu torpeduje torun. wielkie dzieki za takiego wojewode. na pewno nie wojewode kujpom.
                        • Gość: Edi Re: Do Coolera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 05:46
                          Gość portalu: Gregor napisał(a):

> A Achramowicz tak lubi Torun, jak Kosieniak go nienawidzi. Widzisz w tym
                          sens?
                          > Bo ja nie. Na szczescie
                          > marszalek przynajmniej stara sie o dodatkowe pieniadze dla naszego biednego
                          wojewodztwa, a kosieniak
                          > po prostu torpeduje torun. wielkie dzieki za takiego wojewode. na pewno nie
                          wojewode kujpom.
                          Troche sie dziwie tym, co napisales. Chyba niezbyt sie orientujesz w zadaniach
                          wojewody i marszalka. A wg mnie marszalek patrzy tylko na interes Torunia.
                          Kazde zabiegi o pieniadze z Bydgoszczy koncza sie niczym. W tym szkopul
                          wlasnie, ze pieniadze to ma on, a nie wojewoda. Tak jest odkad powstal samorzad.
                          • Gość: Gregor Re: Do Coolera IP: *.range81-152.btcentralplus.com 05.08.05, 06:18
                            To jak skomentujesz wypowiedzi wojewody kujawsko-pomorskiego, ze warto zaczac dyskusje o
                            wyprowadzeniu urzedu marszalkowskiego, czy innych instytucji z Torunia, chwaleniem sie, ze
                            doprowadzil do przeniesienia strazy granicznej i ze zaden urzad w toruniu nie powstal za jego kadencji?
                            Jakos nie slyszalem, zeby achramowicz proponowal przeniesienia urzedu wojewodzkiego do torunia, a ty?
                            pieniadze na tame w nieszawie, tez nie beda przeznaczane na torun, chyba ze miasto sie ostatnio
                            rozszerzylo o gmine. O czym nie slyszalem. tak jak i nowe budynki dla collegium medicum beda
                            budowane w bydgoszczy, ktora nie jest czescia torunia...obaj panowie maja caly region reprezentowac i
                            sie nim zajmowac, jednak marszalkowi troche to lepiej wychodzi.
                    • Gość: Iron Re: Do Krzyzaka IP: *.chello.pl 04.08.05, 22:47
                      <...Panie Zelazko.. Roznimy sie jedynie co do oceny problemu : wg mnie
                      facet mamrocze jak potluczony w naiwnym przekonaniu, ze zdobedzie Twoj glos
                      albo glosy glupszych od Ciebie w staraniu o etat na wiejskiej.. Prezentuje
                      poziom magla - czyli megazelazka...>
                      A tak w ogóle to jakim prawem mnie obrażasz mówiąc że jestem głupi...ale
                      rozumiem mimo wszystko tak się dzieciaki w toruniu wychowuje mamy tego przykład
                      na tym forum i w TV było głośno o waszych sposobach wychwania, a raczej ich
                      skutkach (pamiętna lekcja angielskiego czy orgietka gimnazjalistów).
                      • Gość: wredny_krzyzak Re: Do Irona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 02:35
                        Drogi Ironie, nie obrazam Cie, ani nawet nie mialem intencji. Z tego co
                        napisalem, naprawde nie wynika, ze uwazam cie za glupka - a jezeli tak to
                        zrozumiales to przepraszam.
                        Przyznaje, ze sformulowanie " glupszych od ciebie " bylo raczej niezreczne
                        sorry.
                        w pozostalych sprawach sie roznimy.
                        • Gość: Iron Re: Do Krzyżaka IP: *.chello.pl 05.08.05, 14:19
                          <...nie wylaczajac z dyskusji nawet takich prostakow jak
                          ty..>
                          A to co??? Kolejne obelgi ja ciebie nie obraziłem ani razu ty mnie dwa razy.
                          Ale przyznaje sie bez bicia że twojego miasta nie lubie i dlatego w taki sposób
                          je nazywam.Dlaczego tak robie???? Kiedyś wszedłem na forum Bydgoszcz-Toruń
                          naczytałem sie tam takich rzeczy na temat Bydgoszczy wypowiadanych przez twoich
                          ziomków że postanowiłem wam wypowiedzieć moją prywatną forumową wojnę.
                          • yaraz82 Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCwBydzi 05.08.05, 16:05
                            Obiektywnie patrząc Urząd Marszałkowski powinien być w Bydzi.
                            Ja akurat traktuje to jako kiełbase wyborczą Kosieniaka.
                            Tak samo jak SLD nie załatwiło sądu i prokuratury apelacyjnej.
                            Ale patrząc na to że wojewoda ma utracic jakies kompetencje na rzecz marszałka
                            a w Bydgoszczy są odpowiednie budynki i Bydgoszcz jest miastem prawie 2 razy
                            wiekszym to wszystko przemawia za tym by sejmik był w Toruniu a Urząd
                            Marszałkowski w Bydgoszczy.
                            • Gość: gog Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 00:56
                              hehe, fakt, dobre i na poziomie to wnioskowanie:))
                              W zwiazku z tym, ze w bydgoszczy sa odpowiednie budynki, a w toruniu marszalek
                              w gabinecie sie nie miesci (chlop przytyl ostatnio?)...

... > to wszystko przemawia za tym by sejmik był w Toruniu a Urząd
                              > Marszałkowski w Bydgoszczy.

hehe, brawo:)
                              • Gość: balum Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:04
                                Idea jest godna rozważenia - jako że już obecnie mamy do czynienia z dużą
                                nierównowagą pomiędzy miastami. Żałośne jest że nasi politycy starają się być
                                tak politycznie poprawni wobec torunia kiedy to toruńscy politycy w swoich
                                interpelacjach i działaniach wielokrotnie szarpią dobre imię bydgoszczy. Jakoś
                                wtedy nie słychać głosów potępienia z grodu kopernika. Jak sądzę czas już
                                wymienić nasze elity jako że nie potrafią walczyć o nasze sprawy (dobrym
                                przykładem na to jest podział środków samorządowych, lokowanie instytucji).
                                Trzeba dopuścić ludzi z werwą, inicjatywami.
                                • Gość: wredny_krzyzak Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:53
                                  a ja myslalem, ze przydaliby sie wam ludzie z szarymi komorkami przede
                                  wszystkim.. werwa i inicjatywa przydaje sie aby sprawnie powozic furmanka, ale
                                  niekoniecznie sa ta wystarczajace kwalifikacje do rzadzenia blisko 400-tys.
                                  miastem.. ale - jak sobie poscielisz, tak sie wyspisz :-))
                                  • Gość: balum Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:57
                                    Oczywiście inteligencja też jest niezbędna ale bez woli walki i swoistego
                                    zacięcia siedząc na kanapach i ograniczając się wyłącznie do pobieranai diet
                                    nic się nie zrobi. Pozytywnym wyjątkiem jest dla mnie tutaj Zemke i nie ma
                                    tutaj dla mnie znaczenia z jakiej wywodzi się opcji.
                                    • Gość: wredny_krzyzak Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 11:31
                                      i tu sie zgadzam. Zemke lobbuje na rzecz bydgoszczy, robi to skutecznie i fair -
                                      np. torun nic na tym nie traci. w sprawie apelacji zemke oczywiscie wypowiadal
                                      sie jak na bydgoskiego posla przystalo - ale to jest zrozumiale. ogolnie ,
                                      dzialalnosc Zemke tez oceniam pozytywnie i nie sadze, aby ktokolwiek z torunia
                                      mial podstawy aby go krytykowac - facet wykonuje swoja prace, otwiera przed
                                      bydgoszcza nowe mozliwosci i pozytywnie wplywa na rozwoj regionu. troche to
                                      jednak kontrastuje z werwa i inicjatywa okazana przez kosieniaka, prawda ?
                                      • Gość: balum Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 12:07
                                        Kosieniak nie zrobił nic czego poprzednio nie ponadto czego nie zrobił
                                        marszałek poprzez swoje wielorakie działania. Niepodoba mi się tylko jego
                                        wycofanie się rakiem a potem te głosy bydgoskich polityków - nas nikt za liczne
                                        interpelacje z torunia nie przepraszał.
                                        • Gość: wredny_krzyzak Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 13:12
                                          twoja wypowiedz jest bzdurna. achramowicz nie zadal przeniesienia urzedu
                                          wojewodzkiego z bydgoszczy do torunia.
                                          a z faktu, ze kosieniak wycofuje sie rakiem ze swojej wypowiedzi, dostrzegajac
                                          jak bardzo byla nie na miejscu, a ty dalej nie rozumiesz dlaczego to robi -
                                          wynika jedynie, ze kosieniak pomimo swoich nieskomplikowanych pomyslow na
                                          polityke, jest jednak realista.. naucz sie czegos balum od podziwianego przez
                                          siebie wojewody..
                                          • Gość: balum Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 13:31
                                            Odpowiedź nie jest bzurna a ty po prostu nie rozumiesz wątku kontekstowego.
                                            Wczytaj się w tekst, przejdź się trochę, przemyśl go a potem coś odpisz.
                                            • nautile Bydgoszczy nie można ufać. 06.08.05, 13:36
                                              Bydgoszczy nie można ufać.

Blokuja ustalone studio TVP od stycznia.
                                              Próbuje zlikwidowac Poczte w Toruniu.
                                              Probuja wpisac "bydgoski rdzeń" wbrew ustaleniom o partnerstwie.
                                              Likwiduja 4 agendy policji w Toruniu, Izbe Dziecka itp.
                                              Teraz proba likwidacji Wladz Samorzadowych.
                                              Wojewoda wprost mowi, ze glowna przyczyna jest chec rozwoju Bczy kosztem Torunia

Jedynym ich pomyslem na rozwoj Bydgoszczy jest zabrac cos Toruniowi.
                                              Albo sie pojednamy, rozliczymy przeszlosc (i wywozki instytucji) i stworzymy
                                              partnestka umowe, albo sobie calkiem podarujmy to dwumiasto, tym bardziej, ze
                                              ostatnio moze oferowac jedynie marazm i afery.
                                            • Gość: wredny_krzyzak Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:21
                                              balumie szanowny, chyba przesadzasz nieco z ta potrzeba doglebnej analizy
                                              twoich tekstow.. napisales, co napisales - podoba ci sie to co zrobil
                                              kosieniak, uwazasz to za uzasadnione, nie podoba ci sie, ze sie z tego
                                              wycofuje, nie rozumiesz, dlaczego bydgoskim politykom wypowiedz kosieniaka sie
                                              nie podoba .. tak czy nie ? nie rozumiem o jakich kontekstach mozesz mowic : w
                                              toruniu nikt sobie nie robi kampanii wyborczej pod haslem przeniesienia do
                                              miasta jakichkolwiek instytucji z bydgoszczy - nie mowie juz o urzedzie
                                              wojewodzkim, nawet o powrocie strazy granicznej sie nie mowi. wojewoda
                                              kosieniak jako swoje osiagniecia wymienia m.in. to, ze udalo mu sie cos z
                                              torunia do bydgoszczy przeniesc a ambicje ma jeszcze wieksze..poglady wojewody
                                              sa po prostu bzdurne i to juz facet zrozumial. ty niestety - jeszcze nie i
                                              probujesz do tego dorabiac jakas ideologie..
                                              • Gość: balum Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:31
                                                O jakich bbydgoskich politykach piszesz. Kłopotek nie jest bydgoskim
                                                politykiem, podobnie markowski. Pochodzą i mieszkają zupełnie w innych
                                                miejscach.
                                                • Gość: wredny_krzyzak Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:38
                                                  ale ich okregi wyborcze obejmuja miasto bydgoszcz. stamtad startuja, i
                                                  reprezentuja wlasnie swoich wyborcow z bydgoszczy a nie z ulicy, na ktorej
                                                  mieszkaja.. nie przyszedl ci do glowy zaden inny argument ? ;-))
                                                  • Gość: balum Re: Obiektywnie patrząc U. Marszał. powinien BYCw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:52
                                                    Zapoznaj się proszę z ordynacją. Gdyby okręgi były jednomandatowe myślę że
                                                    sytuacja wyglądałaby zupełnie inaczje. Niestety ordynacja jest jaka jest. I to
                                                    partie decydują kogo obsadzają w regionach, mogą być to więc osoby całkowicie
                                                    nie związane z miastem czy nawet regionem.
                                                  • Gość: wredny_krzyzak Re: no dobrze, balum.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:36
                                                    czyli co - politycy bydgoscy sa be, bo ordynacja jest zla, i dlatego nie
                                                    troszcza sa o interesy miasta .. wojewoda jest natomiast ok - bo .. niech
                                                    zgadne, dlatego, ze mianuje go warszawa ? i w zwiazku z tym wojewoda jest kozak
                                                    a reszta to trusie ? mowilem ci juz balum - mniej werwy a wiecej szarych
                                                    komorek by sie wam tam przydalo
                          • Gość: wredny_krzyzak Re: Do Irona..zasluzyles, niestety.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:47
                            na tego prostaka uzywajac zwrotu " wjeb .. sie na forum ".. , obejrzyj sobie
                            swoj post na poczatku tego watku ..wg mnie jest to jezyk prostacki, i nie sa to
                            zadne wredno-krzyzackie kryteria , tylko ogolnie przyjete - w bydgoszczy
                            rowniez. mozesz sobie prowadzic swoja forumowa wojne, ale gdy bedziesz uzywal
                            prostackiego jezyka - zostaniesz nazwany prostakiem i nie udawaj urazonej
                            cnotki. howgh !
                            • mozilla.org Re: Do Irona..zasluzyles, niestety.. 06.08.05, 10:59
                              Gość portalu: wredny_krzyzak napisał(a):

> na tego prostaka uzywajac zwrotu " wjeb .. sie na forum ".. , obejrzyj sobie
                              > swoj post na poczatku tego watku ..wg mnie jest to jezyk prostacki, i nie sa to
                              >
                              > zadne wredno-krzyzackie kryteria , tylko ogolnie przyjete - w bydgoszczy
                              > rowniez. mozesz sobie prowadzic swoja forumowa wojne, ale gdy bedziesz uzywal
                              > prostackiego jezyka - zostaniesz nazwany prostakiem i nie udawaj urazonej
                              > cnotki. howgh !

zanim zaczniesz pouczac innych zastanow sie nad wlasnym stylem wypowiedzi, sila
                              pseudoargumentow i odpowiedz na moje pytanie:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=27360483&a=27372744
                              • mozilla.org Re: Do Irona..zasluzyles, niestety.. 06.08.05, 10:59
                                sory - to nie byles ty ;)
                                • Gość: wredny_krzyzak Re: Do Irona..zasluzyles, niestety.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 11:24
                                  tak myslalem :-)).. czasami mnie ponosi, ale bez chamowy, jak wierze..
                            • Gość: Iron Re: Do Krzyżaka.... IP: *.chello.pl 06.08.05, 17:11
                              Dobrze że nie protestujesz że twoje miasteczko nie zasłużyło na moje ostre
                              komentarze. Mój język nie jest prostacki Krzyżaku zwroty prostackie to np. jo,
                              wim, tyż, no ni? itp. moje słowa typu wjeb....cie wyrażają moją niechęć do was
                              zresztą uzasadnioną myślę więc prostakiem mnie nie nazywaj cnotko ( oczywiście
                              ty nigdty nie przeklinasz boś z zacnego grodu jest hehe).
                              • Gość: wredny_krzyzak Re: Do Krzyżaka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:31
                                jo, wim, tyz, no ni - to jest gwara, a nie prostactwo.. ale niech tam. twoja
                                niechec do mnie, czy torunia moze byc manifestowana w inny sposob niz wjeb itp.
                                wysil sie troche Panie Zelazko :-)
                                • Gość: Iron Re: Do Krzyżaka.... IP: *.chello.pl 07.08.05, 01:42
                                  Nie uwierzysz ale spodziewałem się takiej odpowiedzi!!! To jest gwara owszem
                                  tak to na WSIACH nazywają hehe ale tylko sprawdzałem czy tak to nazwiesz (moje
                                  przypuszczenia się sprawdzily hehehe).A więc tak mówią na wsi owszem nazywają
                                  to gwarą ale wg mnie takie słownictwo jest spowodowane niewykształceniem
                                  jednostki a ludzi niewykształconych można nazwać prostymi (nie prostakami bo to
                                  jest określenie obraźliwe w stosunku do jednostki nie światłej). Moje
                                  przekleństwo nie wynika z tego że jestem prostak jak to nazwałeś ale z
                                  dobitnego pokazania torunianom że mamy na tym forum dość tematów "zaczepek i
                                  prowokacji"z waszej strony, a ten temat tak traktuje. Nie mówiłbym tak do was
                                  gdybyście pisali na tym forum o pomysłach współpracy naszych miast a nie w ten
                                  sposób.ROZUMIESZ JUŻ PANIE KRZYŻAKU SKĄD MA NIECHĘĆ????
                                  • Gość: wredny_krzyzak Re: Do Irona.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 03:06
                                    co do kwestii jezykoznawczych : Panie Iron, nie wal pan sciemy. Oczywiscie, ze
                                    gwara jest jezykiem ludzi prostych - wszedzie tak jest, bo ludzie wyksztalceni
                                    uzywaja innych form jezykowych. Tak wiec ludzie prosci w toruniu i na slasku,
                                    niekoniecznie na wsi, czesto mowia "jo " , a w poznaniu - to tez nie jest wies -
                                    zaczynaja wypowiedz od " tej " - co uwiecznil Laskowik w nazwie swojego
                                    kabaretu. niemniej, ludzie prosci bywaja dobrze wychowani i niekoniecznie
                                    uzywaja slowa "wjeb" z przyrostakmi. Lepiej skonczmy ten temat, bo nie wiem co
                                    mi chcesz udowodnic.
                                    a wracajac do meritum sprawy : ten watek nie jest z naszej strony ani zaczepka
                                    ani prowokacja. Zaczepek i prowokacji pod adresem torunia dopuscil sie wojewoda
                                    kosieniak w swoich wypowiedziach na czacie - przypominam, o ile zapomniales. my
                                    komentujemy to, co powiedzial - i to jest normalne, bo jego wypowiedz odnosi
                                    sie do tego jak facet postrzega role torunia w wojewodztwie. jezeli nie chcesz
                                    takich tematow w przyszlosci - to na niego nie glosuj, bo nie sadze, zeby
                                    wypowiedzi wojewody byly - zacytuje ciebie - " pomyslem na temat wspolpracy
                                    naszych miast " . to tyle w kwestii wyjasnienia. a poza tym : nie rozumiem
                                    skad twoja niechec ..:-)) to dlatego, ze nie lubimy sie dawac kopac wojewodzie
                                    i jego fanom na tym forum ?
                                    • Gość: Iron Re: Do Krzyżaka IP: *.chello.pl 07.08.05, 13:31
                                      Alw Krzyżaku chyba wiesz że słow Kosieniaka nie musicie brać na serio
                                      przypominam że niedługo wybory stąd ta wypowiedź. Kosieniak nie zrobił nic w
                                      sprawie przeniesienia Urzędu Marszałkowskiego a teraz po prostu robi sobie
                                      reklame przedwyborczą. Co innego Achramowicz który może nie wypowiada się
                                      oficjalnie że Bydgoszczy nie lubi ale wiele razy swoimi decyzjami to okazywał i
                                      taka jest właśnie różnica między Kosieniakiem a Achramem. Wg mnie Kosieniak
                                      swoją wypowiedzią nie uderzył w sposób odczówalny w toruń a Achram wiele razy
                                      dlatego też już wole zaglosować na Kosieniaka który toruniowi szkody nie robi
                                      niż na Achrama który Bydzie przesówa na plan drugi w regionie.
                                      PS.Więc zgadzasz sie że urzycie przez mnie słowa wjeb... nie świadczy o mnie
                                      jako o prostaku a tylko jest wyrazeniem emocji??
                                      • Gość: wredny_krzyzak Re: Do Krzyżaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 14:21
                                        ..nieskomplikowanych emocji, ujmijmy to dyplomatycznie, i w moim odczuciu nie
                                        do konca uzasadnionych.
                                        na achramowicza glosowac nie bede. to typowy aparatczyk - zawsze nim byl. ja
                                        tylko nie wiem jak on sie tam z siostrzyczka dogaduje, bo przeciez ona jest (
                                        jeszcze ..) poslanka z bydgoszczy ? w moim odczuciu czas na nowe rozdanie, bez
                                        achramowicza, kosieniaka, gruszki , ciemniak i innych fajansiarzy..
                                        • Gość: Iron Re: Do Krzyżaka IP: *.chello.pl 08.08.05, 10:49
                                          I tu się zgadzamy Panie Krzyżaku :)
                                          PS. Zdominowaliśmy ten wątek dajmy się wypowiedzieć innym hehehe.
      • Gość: bcd Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.08.05, 23:05
    • Gość: pleple A czym sie wslawil ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:41
      Takie pytanie zadał jeden z komunistycznych kacykow gdy powiedziano mu o
      tym ,ze powinien postepowac jak Juliusz Cezar. Pan wojewoda nie sprawowal
      wladzy wykonawczej przez godzine, tydzien czy miesiac. Mial dosc czasu
      by "ruszyc z posad bryle" wojewodztwa (i miasta). Jesli odpowie, ze jest jednak
      tylko urzednikiem sluchajacym prrzykazow z kancelarii premiera to tym gorzej
      dla niego. Nam (naszemu miastu) potrzeba ludzi z haryzma, wizja, zdolnosciami
      menadzerskimi i miloscia do swej malej ojczyzny. Urzedasom trzesacym sie o
      stolki dziekujemy !
    • Gość: ddd Wojewoda oslabia szanse na Apelacje w regionie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 13:16
      Wojewoda oslabia szanse na Apelacje w regionie.
      Ten konflikt może nawet zdecydować o tym, że w województwie nie powstanie Sąd
      Apelacyjny. Przecież jak w Warszawie zobaczą, że między miastami nie ma zgody,
      to machną na nas ręką i nie będą się przejmować wojenką wojewody.
      • Gość: xxx Re: Wojewoda oslabia szanse na Apelacje w regioni IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.08.05, 16:58
        jak go lepiej poznać, to też osłabia
      • Gość: ibm Re: Wojewoda oslabia szanse na Apelacje w regioni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 20:13
        To nie jest żadna wojenka wojewody. Po prostu w Bydgoszczy mają być instytucje
        rządowe, w Toruniu samorządowe. Te zasługi, które sobie wojewoda przypisuje
        brzmią śmiesznie, gdyż te instytucje zgodnie z ustawą i z umową (którą Toruń
        stara się złamać przy każdej okazji) między politykami regionu z okresu
        tworzenia województwa i tak miały być w Bydgoszczy. Zapomniał za to o
        nieszczęsnej fuzji AM z UMK, gdzie mógł zrobić dużo, a nie zrobił nic. Jedyne z
        czym można się zgodzić i co cieszy, że myśli się o przeniesieniu Urzędu
        Marszałkowskiego do Bydgoszczy. Samolubne rządy Achramowicza i jego ekipy
        dowiodły, że Toruń nie dorósł do roli, jaką miał w województwie odgrywać.
        • Gość: Wiślak Re: Wojewoda oslabia szanse na Apelacje w regioni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:00
          Z jednym się nie zgadzam z "ibm" wojewoda i Prezydent Bydgoszczy coś zrobili
          dla Bydgoszczy przecież przekazali AMB Toruniowi.A co do destrukcji w sprawie
          powołania Sądu i Prokuratury Apelacyjnej w Bydgoszczy więcej nie można zrobić
          niż to co zrobili P.P Lewandowski;Sobecka; Sienkiewicz i inni śląc co jakiś
          czas Apelacje a to do premiera a to do marszałka sejmu a to do ministra
          sprawiedliwości a to do.....Reszta uwag o naszych politykach prawidłowa,oni
          sami siebie i nas oddadzą posłom z innych regionów przywiezionym w teczkach gdy
          będą prezentować taką siłę polityczną i chęci działania dla ludzi; którzy ich
          wybrali i liczyli;że będą godnie reprezentować ich społeczne interesy.
    • Gość: Iron Re: Bydgoszczy nie można ufać. IP: *.chello.pl 06.08.05, 17:04
      Wiadomo że Kosieniak powiedział tak w kontekście nadchodzących wyborów. Miał
      cztery lata żeby coś zrobić w tym kierunku ale dopiero przed wyborami wyleciał
      z takim pomysłem. Ale pomysł musi poważnie rozważyć następna ekipa. Tylko
      wybierzmy dobrze!!Ludzie pokroju Zemke zmienili by miasto w ciągu czterech lat
      na lepsze nie ważne z jakiej partii ale wybierajmy ludzi aktywnych i
      kreatywnych w wyraźny sposób działających na kożyść miasta.
    • Gość: robi Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.tvgawex.pl 09.08.05, 08:09
      Szkoda, ze nikt z Bydgoszczy nie ma tyle odwagi, zeby jej bronic przed
      zaborczym Toruniem.
      • Gość: Rel Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:14
        No chyba cie powalilo?Kampanie mozna zrobic w kazdy inny sposob?
        • Gość: urzedas Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.telsten.com / *.telsten.com 10.08.05, 23:42
          chyba jestescie niepowazni,z kogo mamy byc dumni[ wstyt]
    • Gość: Maria Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.telsten.com / *.telsten.com 12.08.05, 00:05
      Ale jaja /wstyt/
      • Gość: Centy Re: MOŻECIE BYĆ DUMNI Z WOJEWODY IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 13.08.05, 10:19
        Wstydź się sama za siebie głupia babo.
        • Gość: xxx Do gościa Centy IP: 217.98.71.* 14.08.05, 21:01
          Trochę wyobraźni kto tu jest głupi po 25.09.2005r. zobaczysz tak naprawdę
          głupoli ja wiem kto im nie wybaczy on tak naprawdę już przewodzi w UW ha,ha,ha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka