Dodaj do ulubionych

Urzad Marszalkowski w B-dzi

IP: *.torun.mm.pl 05.08.05, 10:59
Wstyd ,panie wojewodo,wstydu wac nie masz.
Obserwuj wątek
    • urodzony.w.niedziele Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi 05.08.05, 11:11
      Niech Urząd Marszałkowski pozostanie w Toruniu a w Bydgoszczy powinien
      powstać Urząd Feldmarszałkowski.
    • Gość: slawek Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:59
      Brawo, wojewoda!! Oczywiscie, ze Urzad Marszalkowski powienien byc w
      Bydgoszczy. Torun sie oburza i chce byc najwazniejszy.
      • Gość: bydgost Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 12:06
        W całej rozciągłości popieram propozycję wojewody!
        Urząd Marszałkowski bez żadnego "ale" powinien już dawno być w Bydgoszczy.
        • Gość: wredny_krzyzak Re: ale nie bedzie.. zieeeeeeeeeew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:19
      • Gość: TZGBTŚ Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 12:23
        oczywiście że należy się bydgoszczy, jesli ustawa mówi inaczej to i tak się
        należy, a jeżeli uzgodnienia były inne to też się należy.
        Typowy punkt myslenia mizernej i malomiasteczkowej bydzi (trzeba sie
        dowartosciowac kradziezami i lamaniem umow)

brawo bydgoszczanie pokazujecie swoja prawdziwa nature
        • Gość: maniek Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi IP: *.brda.net 05.08.05, 13:18
          no juz juz otrzyj lzy...bedzie dobrze!
        • mozilla.org Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi 05.08.05, 14:42
          Gość portalu: TZGBTŚ napisał(a):

> oczywiście że należy się bydgoszczy, jesli ustawa mówi inaczej to i tak się
          > należy, a jeżeli uzgodnienia były inne to też się należy.
          > Typowy punkt myslenia mizernej i malomiasteczkowej bydzi (trzeba sie
          > dowartosciowac kradziezami

a teraz słucham: co JA ukradłem. co UKRADLA bydgoszcz? kiedy i jak sie to
          odbylo? ciemna noca jak wszyscy w toruniu spali? gazem po oczach psiknelismy?
          smieszny jestes w swej nieuleczalnej fobii

a po drugie zastosuj w druga strone swoja metode myslenia. ciekaw jestem twoich
          przemyslen.
    • ka_zet Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi 05.08.05, 13:26
      Po pierwsze, wiadomo że wojewoda to sobie akurat w tym temacie może mówić i mówić, mniej więcej
      tak samo jak może obiecać Bydgoszczy Inflanty i Madagaskar.

Po drugie, zagranie ewidentnie pod publiczkę, zwłaszcza że wygłoszone w czasie czatu. Wszelkie czaty
      i fora są jak wiadomo bardziej zradykalizowane niż inne media.

Po trzecie wreszcie, jest to w pewnym stopniu reakcja na zapowiedzi ograniczania kompetencji
      administracji państowej na rzecz władzy samorządowej. Koncepcja jest bardzo słuszna i nie ma co
      jojczyć że Bydgoszcz traci na znaczeniu w ten sposób, niemniej jednak ciekawy jestem jak się
      zachowają władze samorządowe (następnej kandencji co najmniej, bo to trochę trwa) jeżeli chodzi o
      przenoszenie istniejących urzędów :>
    • Gość: maciej Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 05.08.05, 14:39
      Jest to oczywiste, ze ten urzad powinien byc w Bydgoszczy, nie wspomne o
      sejmiku!
      • Gość: slawek Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:44
        Za czasow AWS-u i Grzeskowiakowej wiele urzedow zostalo Bydgoszczy zabrane do
        Tornia i od tego czasu im sie wydaje ze na tym polega sprawiedliwosc, ze
        wszystko Toruniowi a Bydgoszczy figa.
        • Gość: maciej Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 05.08.05, 14:48
          Jedynie słuszne wtedy kiedy w Toruniu!To motto torunskie!
      • ka_zet Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi 05.08.05, 15:06
        Gość portalu: maciej napisał(a):

> Jest to oczywiste, ze ten urzad powinien byc w Bydgoszczy, nie wspomne o
        > sejmiku!

Eeee tam zaraz oczywiste. Wcale oczywiste nie jest i w zasadzie ogólnie to zwisa i powiewa, skład
        osobowy decydentów się bardziej liczy.
        • yaraz82 Powinien być w Bydgoszczy obiektywnie patrząc 05.08.05, 16:01
          Skoro część kompetencji Urzędu Wojewódzkiego ma przejąc Marszałkowski to
          obiektywnie patrząc Urząd Marszałkowski powinien być w Bydgoszczy.
          Do tego jeśli chcemy tworzyć dwumiasto to sejmik mógłby być w Toruniu a
          U.Marszałkowski w Bydgoszczy,do tego trzeba liczyć że Bydgoszcz to miasto
          prawie 2 razy większe.
          • ka_zet Re: Powinien być w Bydgoszczy obiektywnie patrząc 05.08.05, 17:14
            yaraz82 napisał:

> Skoro część kompetencji Urzędu Wojewódzkiego ma przejąc Marszałkowski to
            > obiektywnie patrząc Urząd Marszałkowski powinien być w Bydgoszczy.

Bo?
            Skoro część kompetencji ma przejąć urząd marszałkowski z siedzibą w Toruniu to niech przejmuje.
            Należy ewentualnie podnosić wzorem torunian medialny rwetes przy każdej próbie przeniesienia
            czegokolwiek :>

> Do tego jeśli chcemy tworzyć dwumiasto to sejmik mógłby być w Toruniu a
            > U.Marszałkowski w Bydgoszczy,

Rozdzielanie sejmiku z urzędem marszałkowskim jest takie jakby pozbawione sensu.

> do tego trzeba liczyć że Bydgoszcz to miasto
            > prawie 2 razy większe.

No ale co ma z tego wynikać w tym kontekście? Bo nie widzę związku.
            • Gość: ja Re: Powinien być w Bydgoszczy obiektywnie patrząc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:39
              Powinien być w Bydgoszczy bo w ustawie jest ze mają byc pracownicy urzedow
              wojewodzkich byc przyjeci nie wolno ludzi zwalniac!
    • Gość: ja Re: Urzad Marszalkowski w B-dzi IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.08.05, 18:27
      Powiem szczerze ze gdybym byl nawet bydgoszczaninem (dzieki Panie Boze ze tak
      nie jest) to bym nic na temat przenosin nie pisal. Bo mam honor
      Zdanie typu;
      Jezeli kompetencje wojewody ma przejac urzad marszalkowski wiec urzad
      marszalkowski powinien byc w bydgoszczy to kretynizm wsrod kretynskich
      kretynizmow!!!!
      Te zdanie mozna rozwinac w taki sposob:
      Jezeli kompetencje wojewody ma przejac urzad marszalkowski wiec urzad
      marszalkowski powinien byd w bydgoszczy poniewaz teraz jest w toruniu.

No powiedzcie sami? Bydgoski inteligent to napisal czy bydgoski kretyn?

• kuj-pom Spokojnie , bydgoski wojewoda już to odszczekał 05.08.05, 19:11
        Dzisiaj w TVK Toruń Kocieniak stwierdził , że został żle zrozumiany. Mówił , że
        nie ma takich kompetencji aby przenosić Urząd Marszałkowski do Bydgoszczy - to
        może zrobić tylko Sejm . Zakończył stwierdzeniem , że w Toruniu wszyscy są
        jacyś nerwowi a przecież od stycznia 2006 r. Toruń będzie najważniejszym
        miastem w województwie. Czy będziecie w Bydgoszczy głosować na takiego
        człowieka ?
        • Gość: ja Re: Spokojnie , bydgoski wojewoda już to odszczek IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.08.05, 20:13
          Odszczekal bo przemyslal to i uznal ze sie skompromitowal i tyle.
          A mialo to jeden cel. Poinformowac bydgoski plebs o tym jak to sie walczy o
          Bydgoszcz.
          Ja spokojny bylem i jestem. Ale spojrz ilu prostych ludzi z forum bylo tym
          zachwyconych
          • ka_zet Re: Spokojnie , bydgoski wojewoda już to odszczek 05.08.05, 20:20
            Gość portalu: ja napisał(a):

> Odszczekal bo przemyslal to i uznal ze sie skompromitowal i tyle.
            > A mialo to jeden cel. Poinformowac bydgoski plebs o tym jak to sie walczy o
            > Bydgoszcz.

Ale zobacz jak się na tym ślicznie przejechał w rezultacie, nie tylko torunianie zareagowali z
            oburzeniem ale i kupa bydgoszczan, o zwierzchnikach pana wojewody nie wspominając.

Swoją drogą w moich oczach sporo stracił tą zagrywką. Nie to żebym się wybierał na niego głosować
            czy coś, ale miałem o nim lepsze mniemanie.
            • Gość: ja Re: Spokojnie , bydgoski wojewoda już to odszczek IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.08.05, 20:47
              KA_ZET
              > Ale zobacz jak się na tym ślicznie przejechał w rezultacie, nie tylko
              >torunianie zareagowali z oburzeniem ale i kupa bydgoszczan, o zwierzchnikach
              >pana wojewody nie wspominaj

Ale nie bylo zadnego glosu krytyki na forum przez bydgoszczan!!!!!!!!!!!!
              Dopiero politycy sie wypowiedzieli negatywnie
              • Gość: jo'ach Re: Spokojnie , bydgoski wojewoda już to odszczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 21:18
                >
                > Ale nie bylo zadnego glosu krytyki na forum przez bydgoszczan!!!!!!!!!!!!

a masz tu gdzies reprezentatywna probke populacji bydgoszczan? szczesciem nie:)
                pozdrawiam
                • Gość: ja Re: Spokojnie , bydgoski wojewoda już to odszczek IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.08.05, 21:36
                  Przyznalbys sie do fobii na wszystko co torunskie dopiero wowczas gdyby 100%
                  ludzi sie pod tym podpisalo.
                  spolecznosc forum nie krrytykowala i to jest fakt
                  spolecznosc forum jest czescia calej spolecznosci.
                  dyskusja moze byc taka jaka czesc bydgoszczan chcialaby zmiany.
                  Ja uwazam ze nie taka mala. Nawet zaryzykuje i powiem ze jest one co najmniej
                  znaczaca bo jak wiesz urzed to miejsca pracy a to przy takim bezrobociu woda na
                  mlyn. wie to pan wojewoda - dowod jak sie patrzy
                  • Gość: $ Re: Spokojnie , bydgoski wojewoda już to odszczek IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.05, 09:30

Nawet zaryzykuje i powiem ze jest one co najmniej
                    > znaczaca bo jak wiesz urzed to miejsca pracy a to przy takim bezrobociu woda na
                    mlyn.

bezrobocie jest takie, że od połtora miesiąca szukam dwóch pracowników (dobra
                    pensja)
                    • Gość: ja Re: Spokojnie , bydgoski wojewoda już to odszczek IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.08.05, 20:42
                      Gość portalu: $ napisał(a):
                      > bezrobocie jest takie, że od połtora miesiąca szukam dwóch pracowników (dobra
                      > pensja)

W jakim zawodzie i za ile?
                      Co do tematu to nie jest wytlumaczenie. Bo w urzedzie marszalkowskim pracuja
                      ludzie od sprzataczek do wysokokwalifikowanych ludzi. Wytlumaczeniem wiec nie
                      jest to o czym pisales
              • ka_zet Re: Spokojnie , bydgoski wojewoda już to odszczek 05.08.05, 23:37

> KA_ZET
                > > Ale zobacz jak się na tym ślicznie przejechał w rezultacie, nie tylko
                > >torunianie zareagowali z oburzeniem ale i kupa bydgoszczan, o zwierzchnik
                > ach
                > >pana wojewody nie wspominaj
                >
                > Ale nie bylo zadnego glosu krytyki na forum przez bydgoszczan!!!!!!!!!!!!

No więc nieprawdą jest, jakoby. Chyba że ja się nie zaliczam :>
                • Gość: wredny_krzyzak Re: Spokojnie , bydgoski wojewoda już to odszczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:58
                  ty masz na tym forum status gen. Sosabowskiego jak w filmie " O jeden most za
                  daleko " - cyt . " jestem polakiem, do tego nieglupim, jak mowia o mnie co
                  poniektorzy, tak czy inaczej znajduje sie wiec w mniejszosci "
          • Gość: balum godne pożałowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:00
            Idea jest godna rozważenia - jako że już obecnie mamy do czynienia z dużą
            nierównowagą pomiędzy miastami. Żałośne jest że nasi politycy starają się być
            tak politycznie poprawni wobec torunia kiedy to toruńscy politycy w swoich
            interpelacjach i działaniach wielokrotnie szarpią dobre imię bydgoszczy. Jakoś
            wtedy nie słychać głosów potępienia z grodu kopernika. Jak sądzę czas już
            wymienić nasze elity jako że nie potrafią walczyć o nasze sprawy (dobrym
            przykładem na to jest podział środków samorządowych, lokowanie instytucji).
            Trzeba dopuścić łudzi z werwą, inicjatywami.
    • nautile Bydgoszczy nie można ufać. 06.08.05, 13:35
      Bydgoszczy nie można ufać.

Blokuja ustalone studio TVP od stycznia.
      Próbuje zlikwidowac Poczte w Toruniu.
      Probuja wpisac "bydgoski rdzeń" wbrew ustaleniom o partnerstwie.
      Likwiduja 4 agendy policji w Toruniu, Izbe Dziecka itp.
      Teraz proba likwidacji Wladz Samorzadowych.
      Wojewoda wprost mowi, ze glowna przyczyna jest chec rozwoju Bczy kosztem Torunia

Jedynym ich pomyslem na rozwoj Bydgoszczy jest zabrac cos Toruniowi.
      Albo sie pojednamy, rozliczymy przeszlosc (i wywozki instytucji) i stworzymy
      partnestka umowe, albo sobie calkiem podarujmy to dwumiasto, tym bardziej, ze
      ostatnio moze oferowac jedynie marazm i afery.
      • Gość: gość Torun blokuje m.in.sąd apelacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:34
        Toruń blokuje m.in. powstanie sądu apelacyjnego w Bydgoszczy.
        • Gość: wredny_krzyzak Re: przesada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:41
          ktos tam o ten sad w toruniu walczy, ktos inny nie.. szanse sa raczej marne.
          rywalizacja o te instytucje nie jest rownoznaczna z blokowaniem jej powstania w
          bydgoszczy.. w jaki sposob torun moglby to robic ? mozesz uzasadnic ?
          • Gość: balum Re: przesada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:54
            np: marszałek wojeówdztwa wysłał list w lutym tego roku że jedynie słuszna
            lokalizacja jest w toruniu
            • Gość: SĄDAPELACYJNY APELACJA TYLKO W BYDGOSZCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 16:02
              APELACJA TYLKO W BYDGOSZCZY!
              • Gość: paco Re: APELACJA TYLKO W BYDGOSZCZY IP: *.torun.mm.pl 06.08.05, 17:05
                Nie ufajmy tym z B-szczy.Partnerstwo- tak, ale po rozliczeniu polityki w duchu
                tow. Majchrzaka po 1945 roku.
                • Gość: maciej Re: APELACJA TYLKO W BYDGOSZCZY IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 06.08.05, 20:57
                  Faktycznie głupota nie boli!!!
            • Gość: wredny_krzyzak Re: jakis link do tego dokumentu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:39
              wiem, ze lewandowski pisal listy, ale achramowicz ?? nie konfabulujesz troche ?
      • ka_zet Re: Bydgoszczy nie można ufać. 06.08.05, 17:13
        nautile napisał:

> Bydgoszczy nie można ufać.
        >
        > Próbuje zlikwidowac Poczte w Toruniu.

Mijasz się z prawdą.

> Teraz proba likwidacji Wladz Samorzadowych.

Znowu mijasz się z prawdą. Jaka "próba likwidacji"? Brednie wojewody?
        Co to ma wspólnego z jakimikolwiek działaniami?
    • Gość: towarzysz Achramowicz działa antybydgosko w spr. apelacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 20:16
      O działaniach Achramowicza w sprawie sądu apelacyjnego więcej tutaj :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=20269045
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka