Dodaj do ulubionych

Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest...

IP: 217.98.71.* 17.08.05, 12:52
Jak wygląda wasza podróż pojazdem komunikacji publicznej do domu/pracy/szkoły?
Na brak jakiego połączenia narzekają mieszkańcy Twojego osiedla? Jaka linia
kursuje zbyt rzadko? Czekam na Wasze uwagi i propozycje. Może wspólnymi
siłami coś uda się zmienić.
Obserwuj wątek
    • Gość: byd73 Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... IP: 217.98.71.* 17.08.05, 13:04
      Tramwaj wodny mógłby częściej pływać.
      • Gość: mark Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 13:11
        to wcale nie jest głupie - ja przez jakiś okres czasu korzystałem w drodze z
        pracy - potem krótki relaksujacy spacer i dom. A potem ...limity wprowadzili 12
        osób ...hahahahahah i tłumy wstawały .... i skonczyło sie dobre. Tak wogóle to
        bylem szybciej niz autobusem i przyjemniej ..... taniej hihihihi przez 10 dni
        na piwo sie uzbierało ...;-)
        • Gość: student Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... IP: *.it-net.pl 17.08.05, 13:33
          uważam że częściej i dłużej powinna jeździć linia tram 7,bo mam dosc spacerownia z Kapow do Galerii pomorskiej.
          • Gość: and_mzk Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... IP: 217.98.71.* 17.08.05, 13:35
            Czesciej sie nie da. A dłuzej... ciezka sprawa...
    • Gość: and_amator_mzk Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... IP: 217.98.71.* 17.08.05, 14:35
      www.mzk.bydgoszcz.pl
      • and_mzk Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... 17.08.05, 15:50
        JEZELI UWAZASZ ZE LINIA TRAMWAJOWA 7 POWINNA KURSOWACROWNIEZ PO GODZINACH
        SZCZYTU - NAPISZ!
        • morus1000 Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... 17.08.05, 16:00
          napisałem
          • and_mzk Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... 17.08.05, 16:07
            nie rob se jaj ze mnie!
            W jakim przedziale wiekowym jestes:
            <20, 20-30, 31-40, >40 ??
            • morus1000 Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... 17.08.05, 16:10
              <20
              • okosbdg Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... 17.08.05, 16:46
                ...jest jak kibel - korzystasz bo musisz.
    • elfalcone Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... 17.08.05, 20:20
      Mi wydaje się, że jakimś rozwiązaniem problemu komunikacji miejskiej byłaby
      pewna zmiana organizacji. Nie chcę się tutaj rozpisywać o zmianach w układzie
      sieci, bo to jest temat dość długi i z pewnością powinien mieć oddzielny wątek.
      Mianowicie chodzi mi o zmianę okresów szczytów przewozowych. Na dzień dzisiejszy
      komunikacja miejska w Bydgoszczy funkcjonuje wg szczytów z lat PRLu, które w
      związku z nastaniem nowego ustroju trochę się zmieniły.
      Badania przeprowadzone np. w Poznaniu, czy Pradze, stwierdziły, że szczyt
      poranny zaczyna się o 6:30, zaś kończy w godzinach 8:30-9 (a nie tak jak u nas
      od 5:00 do 8:00).
      Szczyt popołudniowy w obecnym wydaniu (od 13 do 17) jest zupełną pomyłką. W
      wielu miastach bądź zrezygnowano z tego szczytu w ogóle (np. Poznań)
      wprowadzając stałą częstotliwość kursowania przez większość dnia (od 6:30 do
      20:00), bądź przesunięto godziny trwania (np.Praga) od 14 do 18. Wydaje mi się
      również, że częstotliwość kursowania tramwajów do godziny co najmniej 20 w dni
      powszednie, powinna być taka jak w okresie międzyszczytowym. A wieczorami
      większość środków komunikacji miejskiej powinna kursować w każdy dzień tygodnia
      identycznie.

Pozdrawiam,
      el Falcone
      • and_mzk Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... 17.08.05, 20:26
        Z tymi godzinami szczytu to sie zgodze. ZDMiKP powinno dokonac nowych pomiarow.
        obecne połaczenia zaspokajaly potrzeby mieszkancow 10 lat temu, a nie teraz.
        • Gość: kaczor Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 21:45
          Właściwie to prawie nie korzystam z MZK ale raz na kilka miesięcy zdarzy mi się
          przejechać, ostatnio we wtorek z Gdańskiej tramwajem na Toruńską do mostu KW. W
          oczy rzuciło mi się że tramwaje, zresztą mniej więcej zgodnie z rozkładem,
          jadą "stadami" w przciągu 2-3 minut trzy tramwaje potem 10-15 minut nic. Czy to
          tak powinno być?
          • and_mzk Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... 18.08.05, 09:14
            Musze przyznac racje. Niestety tramwaje, w przeciwienstwie do autobusow, musza
            miec rozklad zsynchronizowany. Polega to na tym, ze moga kursowac obecnie w
            odstepie wielokrotnosci 14 minut- mowa tu o tramwajach jednej lini. Dlatego tez
            nie jest rzecza prostaulozenie rozkladow dlalini tramwajowych.
    • volvo7000 Re: Jazda AUTOBUSEM/TRAMWAJEM jest... 18.08.05, 10:05
      BUDOWA TRAMWAJU DO PKP - wypowiedz sie na forum NIEBIESKI AUTOBUS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka