IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:12
Polska przegrała z eureko i prawdopodobnie będzie musiała zapłacić tej firmie
ogromne /ok. jeden miliard euro/ odszkodowanie. Jest to ogromny skandal.
Eureko kupiła PZU za pieniądze PZU /patrz komisja sejmowa d/s PZU/, a teraz
od polskich emerytów, rencistów i innych obywateli, chce dodatkowo cztery
razy tyle pieniędzmi ile PZU zapłaciło za PZU rękoma eureko i big banku. Do
tego co roku eureko osiąga ogromne zyski i transferuje je za granice. Jest
to najbardziej kliniczny przykład złodziejskiej prywatyzacji. Paru cwaniaków
z Holandii w porozumieniu z paroma kolesiami /koleżankami/ z naszego rządu
zarobiło miliardy za nic /eureko nie zrobiło niczego dla PZU, tylko czerpie
zyski/ i chcą jeszcze więcej. Jedyne co nam pozostaje to bojkot PZU. Ja już
ubezpieczyłem mój dom w innej firmie, chociaż do tej pory, od kilunastu lat
korzystałem z usług PZU i to samo mam zamiar zrobić z innymi polisami. A
swoja drogą jest to znakomita wiadomość dla Leppera i Giertycha już oni
postarają się to zdyskontować, omijając oczywiście meritum sprawy, a
skupiając się na politycznej, dla nich, wartości tego wyroku, tuz przed
wyborami.
Obserwuj wątek
    • Gość: semeon Re: eureko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 23:51
      Ciekawe jakie jest stanowisko PO w sprawie wyroku Trybunału Europejskiego
      odnośnie PZU ?
    • Gość: semeon Re: eureko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 01:33
      Jak to możliwe, że ze wszystkich oficjalnych wypowiedzi przewija się troska o
      eureko, o poprawność polityczną, o inwestorow zagranicznych, a z żadnej
      wypowiedzi nie przewija się troska o polski naród, o to ,że kazdy Polak bedzie
      musiał zapłacić 100 złotych firmie, która swoją potęgę zbudowała na PZU. Panie
      Adamie co pan na to?
      • Gość: torunianka Re: eureko IP: *.petrus.com.pl 27.08.05, 21:53
        Nil novi sub sole
        • Gość: semeon Re: eureko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 00:18
          Fakt, w naszej rzeczywistości to nic nowego, ale nie możemy sie zgodzić na
          takie traktowanie. Cwane firmy zachodnie /sieci handlowe, browary, polmosy,
          banki itd./ robią u nas i z nami co chcą. W swoich macierzystych krajach
          zachowują się zupelnie inaczej niż w Polsce. Należy zlekceważyć wyrok
          arbitrażu i zlekceważyć eureko. Ze wszystkich tak zwanych zagranicznych
          inwestycji to najwyżej 10 procen jest coś warta, a reszta to różne formy
          neokolonializmu lub zwyczajnego oszustwa. Na pewno Polska niewiele straci, a
          moim zdaniem zyska, jak postawi na swoim. Pokaże pazury i będzie się sama
          szanować. Olać eureko i im podobne firmy. Jeżeli jakimś cudem doszłoby do
          zapłaty odszkodowania to pierwsze co powinni Polacy zrobić to totalnie
          zbojkotować PZU, a szczególnie powinny zostać wycofane z PZU wszystkie
          ubezpieczenia majątkowe, grupowe i komunikacyjne, które płacą instytucje
          państwowe i firmy z udziałem skarbu państwa. Precz z cwaniactwem. My tutaj na
          dole walczymy każdego dnia o utrzymanie się na powierzchni, walczymy o
          przetrwanie i w miarę godne życie, a cwaniacy skubią nas do imentu. Czas
          powiedzieć zdecydowane NIE.
          • Gość: torunianka Re: eureko IP: *.petrus.com.pl 29.08.05, 19:10
            Zgadzam się z Tobą, ale nie jestem w stanie przyłączyć się do takiego protestu,
            choć chętnie bym to zrobiła. Takiego rodzaju giganty niewiele się zresztą
            przejmują utratą pojedynczego klienta, a na zbiorowe utarcie nosa to trzeba
            dużo wysiłku i podejścia solidarnościowego. Życzę powodzenia.
            • Gość: semeon Re: eureko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 00:14
              Na utarcie nosa eureko jest bardzo prosta rada. Należy sprzedać im obiecane
              21% akcji i za te pieniądze założyć nową, państwową firmę ubezpieczeniową,
              powiedzmy pod nazwą Państwowy Zakład Ubezpieczeń. Przenieść do tej firmy
              wszystkie polisy jakie mają wszelakie urzędy państwowe, publiczne, samorządowe
              i spółki z udziałem skarbu państwa. Na pewno wówczas do takiej firmy
              przeniesie się także masa osób prywatnych, a eureko zostanie z ręką w nocniku.
              Bez tych wspomnianych,lukratywnych polis w parę lat sami się wyniosą z naszego
              kraju. Jest tylko jeden problem - łapówki- patrz na przykład Elektrownia
              Opole. Ale z tym trzeba walczyć zawsze i wszędzie.
              • Gość: torunianka Re: eureko IP: *.petrus.com.pl 30.08.05, 22:22
                najtrudniej chyba wykonać najprostsze decyzje. Nie ma co liczyć na taką
                jednomyślność "ciał".
                A Opole .... to ci mężowie znanych żon, mają chyba teraz darmowy wikt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka