Gość: Ted® IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 15:00 po co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
.sonia. Re: dowód osobisty 30.08.02, 15:03 w celu zapobieżenia oszustwom matrymonialnym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: dowód osobisty IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 15:06 .sonia. napisała: > w celu zapobieżenia oszustwom matrymonialnym:) czyli teoretycznie potrzebny raz w zyciu? slabe uzasadnienie dla wydawania 1mld zl Odpowiedz Link Zgłoś
.sonia. Re: dowód osobisty 30.08.02, 15:21 To byl tylko przykład, a jest ich trochę więcej! Np. potrzeba dowodu osobistego (+ aktualna legit. ubezp.) żeby się zarejestrować do lekarza... Gdyby nie ten cudny "dowodzik" to pewnie możnaby paść trupem w poczekalni i nikt by nie zareagował... ps. co wcale nie znaczy, że jestem zwolennikiem dowodów osobistych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUC Re: dowód osobisty IP: 217.8.178.* 30.08.02, 16:40 Gość portalu: Ted® napisał(a): > po co? Zeby kupic browary jak sie nie wyglada na swoj wiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: back off Re: dowód osobisty IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 22:37 No i już wiecie po co dostajecie dowody osobiste:) Dla Browara :)!!! Ja proponuję, żeby rząd zaoszczędził anulując ten zwyczaj i przekazał browarom obowiązek wydawania dowodów. :) Będzie bogatsza Polska, dowody będa, a My nadal będziemy mogli popijać piweczko. :) hahaa ale abstrakcja! Miłego dnia. Stasiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: dowód osobisty IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 22:43 w pytaniu nie chodzilo o zastosowanie:) dowodu tylko o sens jego istnienia wiele krajow daje sobie rade bez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: dowód osobisty IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 23:19 po to żeby stwierdzić że ktoś jest kimś za kogo się podaje - dowód osobisty dowodzi osobistości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisiczka Re: dowód osobisty IP: *.dostep.pl 01.09.02, 23:30 sonia, i z dowodem można "paść trupem w poczekalni" - wierz mi. Zwłaszcza w tzw. publicznej Służbie Zdrowia. Bynajmniej to nie autopsja, bo czuję się świetnie ;) Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej__ Re: dowód osobisty IP: *.nat.tvknet.pl 01.09.02, 23:39 " wiele krajow daje sobie rade bez"... Chyba już za późno u nas na to..., tym bardziej ze od jakiegos czasu wydaje się bzdetne pseudo-visa-hiper-karto-dowodziki których ksero wygląda jak zdjęcie ślepego górnika... Taka Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisiczka Re: dowód osobisty IP: *.dostep.pl 02.09.02, 00:10 Gość portalu: Maciej__ napisał(a): > Taka Polska. Inaczej - "A to Polska właśnie ... " A co do new dowodzików - to mi się one w ostatecznym rozrachunku podobają. Jedno, co uważam jest nieprzemyslane do końca - co jak ktoś często zmienia miejsce zameldowania? Odpowiedz Link Zgłoś