Dodaj do ulubionych

Kłopoty z przystankami na rondzie Fordońskim

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:34
A z czym nie ma kłopotów na rondzie? Robia sie korki, żle oznakowane,
tramwaje stoja po 4 minuty - źle dobrane światła.
Ciekawe, keidy zaczną sie robić muldy i dziury, jak na świeżo oddanej
Gdanskiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: kamil półtora roku nie starczyło panie Grenz ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:34

To półtora roku nie starczyło panie Grenz, na porzadne wyasfaltowanie i
      zaplanowanie ronda?
    • Gość: kamil robili je półtora roku, więc byl czas na myslenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:49
      A robili je półtora roku, więc byl czas na myslenie.
    • ka_zet Re: Kłopoty z przystankami na rondzie Fordońskim 31.08.05, 16:02
      Niekompetencja i niedasizm.

Po pierwsze, ciekaw jestem w jaki sposób przystanek spowalnia tramwaj który i tak zatrzymuje się na
      światłach (program sygnalizacji pominę chwilowo milczeniem).
      Po drugie, ciekaw jestem jak pan Grenz doliczy się 600 metrów pomiędzy przystankiem koło Obi a
      przystankiem koło Galerii Pomorskiej. A tam to bynajmniej nie jest uzasadnione sytuacją drogową...

• Gość: jacek Re: Kłopoty z przystankami na rondzie Fordońskim IP: *.mpn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:36
        Szanowni państwo, póki ZDMiKP będzie działą tak jak do tej pory, to za przejazd
        będziemy płacoć coraz więcej. Nie tylko kożystając z środków komunikacji
        miejskiej, ale też przemieszczając się swoimi "czteroma kułkami".A czs
        pokonywania będzie tragiczny. Zdaje sobie sprawe że nie można pogodzić
        wszystkiego, dla tego trzeba wybrać.......
        JA bym wybrał komunikacje miejską. Moje uzasadnienie do ilość przewożonych osób
        w jednym pojeżdzie. Ale to tylko moje skromne zdanie.
    • gawel66 Totalny ignorant Aładowicz 07.09.05, 14:48
      Panie Aładowicz!!! Jak sie o czymś pisze to najpierw wypadałoby się zapoznać
      choćby w stopniu podstawowym z tematem. Stwierdzenia typu swiatła są żle
      ustawione nic nie wnoszą i świadczą tylko o Pana indolencji. A niby na jakiej
      podstawie Pan twierdzi, ze światła są źle ustawione? Konkrety prosze!!! To że
      na swiatłach (zwłaszcza czerwonym) sie stoi to żadna odkrywana Ameryka!!! A to,
      że obecnie w szczycie na rondzie Fordońskim praktycznie nie ma korków to już
      niestety Pan nie zauważył. Poza tym żadna sygnalizacja na świecie nie powoduje
      polepszenia warunków ruchu (przejazdu) pojazdów, umożliwia natomiast przejazd
      wszystkim relacjom w miarę bezpiecznych warunkach. Pozwala również bezpiecznie
      przejść przez jezdnię pieszym. Skoro Pan tego nie rozumie i szuka Pan sensacji
      tam gdzie jej po prostu nie ma to raczej nie powinien Pan być dziennikarzem.
      Kompromituje Pan swoje środowisko!!!
      • ka_zet Re: Totalny ignorant Aładowicz 07.09.05, 17:13
        gawel66 napisał:

> Panie Aładowicz!!! Jak sie o czymś pisze to najpierw wypadałoby się zapoznać
        > choćby w stopniu podstawowym z tematem. Stwierdzenia typu swiatła są żle
        > ustawione nic nie wnoszą i świadczą tylko o Pana indolencji. A niby na jakiej
        > podstawie Pan twierdzi, ze światła są źle ustawione? Konkrety prosze!!!

Żadne światła na których komunikacja szynowa czeka cztery minuty nie są dobrze ustawione.
        • gawel66 Re: Totalny ignorant Aładowicz 08.09.05, 08:32
          Jeżeli 2 minuty to dla Ciebie są 4 to gratuluję i proponuję wyposażyć się w
          porządniejszy stoper!!! Poza tym, jeśli tramwaje miałyby krótszy czas
          oczekiwania to niestety inne wloty kołowe miałyby wydłużony. I znowu miałbyś
          pretekst by narzekać!!! Niestety z sygnalizacją jest tak jak z finansami
          publicznymi - jak sie jednym daje to innym trzeba zabrać. Cudów nie ma!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka