03.09.02, 23:45
Mieszkam w pobilzu Swiecia,ale i tu zaczyna rzadzic mafia. Moj ojciec ziezko
pracowal na samochod, po pol roku skrodziono go. Policja jest bezradna...co
zrobić. Co sadza bydgoszczanie na ten temat...bezradność i niemoc ? a moze
szansa jest...??
Obserwuj wątek
    • Gość: polonus brak optymizmu IP: 198.138.227.* 04.09.02, 14:49
      olaff_melancholik napisał(a):

> Mieszkam w pobilzu Swiecia,ale i tu zaczyna rzadzic mafia. Moj ojciec ziezko
      > pracowal na samochod, po pol roku skrodziono go. Policja jest bezradna...co
      > zrobić. Co sadza bydgoszczanie na ten temat...bezradność i niemoc ?
      co prawda nie jestem i nie bylem bydgoszczaninem ale mam opinie:
      otoz nie widze szans na walke z tym zjawiskiem, kto ma tego dokonac
      skorumpowane biorace od kazdego kto ma sadownictwo opierajace sie na prawie
      stojacym po stronie bandytow??? a moze pelna niemocy i zle wyposarzona policja,
      chcialbym byc tu optimista, ale nijak nie moge...
    • Gość: osobnik Re: Mafia... IP: 10.10.70.* 04.09.02, 18:38
      niestety nie da sie, bo policja tez bierze
      a jak sadzicie skad zlodzieje maja informacje o tym czysamochod ma autocasco
      czy nie? zeby sie oplacalo krasc na okup, maja wtyki w policji, juz nie mowiac
      o tym ze podobno kilku gangsterow bydgoskich na co dzien pracuje w ... policji
      • letalin Re: Mafia... 04.09.02, 19:24
        Niedługo (w przyszłym tygodniu) będą sądzić "Lewatywę" i jego żołnierzy.
        Ciekawe dlaczego sprawę dostał najmniej doświadczony sędzia, najmłodszy, prawie
        bez stażu? Jestem przekonany, że adwokat rozjedzie go na płasko....Jak walec
        nie przymierzając. Jak tu być uczciwym człowiekiem, patrząc i widząc takie
        drobiazgi.
        • Gość: polonus Re: Mafia... IP: 198.138.227.* 04.09.02, 21:52
          letalin napisał:

> Niedługo (w przyszłym tygodniu) będą sądzić "Lewatywę" i jego żołnierzy.
          > Ciekawe dlaczego sprawę dostał najmniej doświadczony sędzia, najmłodszy,
          prawie
          >
          > bez stażu?
          nie wiem jak w Polsce a w USA mafia smaruje sedziow ostro albo zastrasza wybor
          nalezy do ciebie, wiec moze dali mlodemu coby sie dorobil,
          szefa mafi w Cambden (obok Phili miasto) sadzili kilkukrotnie zaczym znalazl
          sie sedzia co zauwazyl dowody...

• letalin Re: Mafia... 05.09.02, 16:11
            Taaak możliwe, że starzy sędziowie już się sprzedali i trzeba było dać komuś co
            ma jeszcze czyste ręce? . W rzeczywistości pewnie było tak, że doświadczeni
            wiedzą ile pracy wiąże się z taką sprawą , za te same w sumie pieniadze co inne
            mniej obciążające psychicznie rozprawy ( i tylko jeden tom akt do czytania lub
            nie). W każdym razie życzę młodemu sędziemu sukcesu i szybkiego zakończenia
            sprawy sprawiedliwym wyrokiem.
    • olaff_melancholik Re: Mafia... 10.09.02, 23:30
      A tu jeszcze dochodzi sprawa skorumpowanego Krakowa - prokuratura + mafia ida w
      jednej parze....Ja tez bym chcial od nich samochod....Najlepiej zeby oddali
      ten, ktory zabrali. W TYM KRAJU JESZCZE DLUGO NIE BEDZIE
      SPRAWIEDLIWOSCI !!!!!!!! I to obojetnie czy radzi lewica czy prawica...wszyscy
      biora.
      • winetu1 Re: Mafia... 13.09.02, 18:28
        Mylisz się . O jakiej prawicy mówisz . PO z ich przywódcą , który był
        pracownikiem UB , o kumeterskich stosunkach Solidarności z SLD . Gdzie tutaj
        widzisz prawicę . To wszystko komuchy , albo kontrolowani przez komuchów
        partie .Włącznie z beznadziejnym Lepperem , który był komuchem i któremu
        komuchy pozwoliły dojść do wladzy , by faktycznie nie było dla nas prawdziwej
        alternatywy . I też możemy głosować tylko na komuchów którzy nazwali sie
        SLD , lub tych którzy nazwali się Samoobrona , lub PO .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka