Gość: dżemik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 20:13 Śliwka to ta co optowała za wchłonieciem AMB przez UMK ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: student Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 20:58 O CZYM TA PANI MÓWI ONA CHCE Z KLANEM SLIwków wygrac żałosna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
radca HANDEL ORGANAMI i OSZUSTWA W SEKCJACH 04.10.05, 21:22 Gość portalu: student napisał(a): > O CZYM TA PANI MÓWI ONA CHCE Z KLANEM SLIwków wygrac żałosna kobieta. - ZAKLAD MEDYCYNY SADOWEJ-BYDGOSZCZ pod kierownictwem prof KAROLA SLIWKI ... KRYJE MROCZNE TAJEMNICE np. PROSEKTOR MARIUSZ N. z zawodu ELEKTROMONTER ... mial PRZYZWOLENIE na to,ze posiadal klucz i MOGL SOBIE W CASIE WOLNYM OD PRACY { nawet w SWIETA } WCHODZIC DO PROSEKTORIUM ... I " DOKONYWAC +PORZADKOW PRZY ZWLOKACH + " PROFESOR KAROL SLIWKA TLUMACZYL SIE ,ZE TEN PROSEKTOR ZARABIA TYLKO 4OO ZLOTYCH I " ZROZUMIALE,ZE CHCE SOBIE DOROBIC ".... tylko,ze nikt temu PROSEKTOROWI-ELEKTROMONTEROWI nie placic za dodatkowe godziny .... wiec jak " sobie dorabial " .... czy OKRADAL ZMARLYCH ? JESLI TAK ? - TO Z CZEGO ? A MOZE UCZESTNICZYL W HANDLU ORGANAMI ? PROFESOR KAROL SLIWKA NIE WYMAGAL ZADNEJ EWIDENCJI - KTO I KIEDY WCHODZI W WOLNYM CZASIE DO PROSEKTORIUM !!!! na zwrocona UWAGE , przezemnie i zapytanie - DLACZEGO ? KAROL SLIWKA - powiedzial : " I WIDZI PAN ? I ZNOWU WRACAMY DO TEMATU PIENIEDZY, A SKAD JA MAM WZIASC FUNDUSZE NA PRZYBORY DO PISANIA ? " .... taka KPINA I OBLUDA WYKAZAL SIE PROFESOR KAROL SLIWKA - CZY TO JEST OSOBA GODNA PIASTOWANIA TAK ODPOWIEDZIALNEGO ZDANIA W KIEROWANIU ZAKLADEM MEDYCYNY SADOWEJ ???? HANDEL ORGANAMI I OSZUSTWA W SEKCJACH ZWLOK !!!! -------------------------------------------------- radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Choroba? IP: 212.122.214.* 04.10.05, 21:31 Masz ty czlowieku pojecie o transplatologii? Wyjmowanie organow nie ma miejsca w w takim zakladzie!!! Przeciez tu sie liczy czas! Po paru godzinach od smierci to mozna... Nie powiem co... LECZ SIE BO TE BZDURY SA ZALOSNE Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz 04.10.05, 22:03 Gość portalu: troll napisał(a): > Masz ty czlowieku pojecie o transplatologii? Wyjmowanie organow nie ma miejsca > w w takim zakladzie!!! Przeciez tu sie liczy czas! Po paru godzinach od smierci > to mozna... Nie powiem co... > LECZ SIE BO TE BZDURY SA ZALOSNE - albo wiesz,ze mozna i dlatego klamiesz ? albo nie masz pojecia ? mozna... i to bardzo wiele.... przyjmij do wiadomosci,ze poswiecilem bardzo wiele czasu na poznanie tego tematu .... i wiem cos na ten temat mozna... i to naprawde wiele radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: 212.122.214.* 04.10.05, 22:20 Tak? To powiedz co mozna pobrac, w jakim czasie i gdzie sie pobiera ( w jakim zakladzie). Jak jestes tak zorientowany Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz 04.10.05, 22:21 Gość portalu: troll napisał(a): > Tak? To powiedz co mozna pobrac, w jakim czasie i gdzie sie pobiera ( w jakim z > akladzie). Jak jestes tak zorientowany - jestem zorientowany radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 22:24 i troll cie zagial. smutne Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz 04.10.05, 22:27 Gość portalu: aka napisał(a): > i troll cie zagial. smutne - nie zagial, jutro ukaze tutaj dokladnie - jakie organy i w jakim czasie mozna pobierac..... kto zna temat - ten wie,ze na pewne organy jest dosc sporo czasu napewno tutaj nie jest moja intencja wprowadzanie w blad radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: 212.122.214.* 04.10.05, 22:29 jutro to ja tez moge sprawdzic w ksiazce ;). Jak sie pisze ze sie jest "zorientowany" to sie wali odpowiedz od razu a nie jutro :) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz 04.10.05, 22:37 Gość portalu: troll napisał(a): > jutro to ja tez moge sprawdzic w ksiazce ;). Jak sie pisze ze sie jest "zorient > owany" to sie wali odpowiedz od razu a nie jutro :) - chce podac bardzo dokladne dane, wiec zrozumiale - ze podepre sie podrecznikami ,aby dokladnie to zacytowac..... jedno jest pewne,ze takie mozliwosci sa.... i to wiem napewno ale chce dokladnie zacytowac ... wiec prosze o zrozumienie i uszanowanie tego radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: 212.122.214.* 04.10.05, 22:47 To podpowiem ci bardzo wazna kwestie: Wszelkie materiały do przeszczepu (czyt. tkanki ludzkie) mogą być pobierane "wyłącznie" w warunkach całkowitej antyseptyki. Innymi słowy nie ma mowy o pobieraniu ich na sadowce czy katedrze patomorfologii. To tak jako punkt pierwszy. Po drugie żebyś nie musiał szukać to: " Obecnie serce i płuco mogą być przeszczepiane do 4 godzin od pobrania, wątroba od 8 do 12 godzin, nerka może być utrzymywana in vivo ponad 24 godziny". jeśli myślisz o innych tkankach typu rogówka itp. to patrz wyżej. i tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 22:49 zalozmy, ze nawet ktos ukradl te organy. co dalej twoim zdaniem??? jak to sobie wyobrazasz od strony technicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz 04.10.05, 23:06 Gość portalu: aka napisał(a): > zalozmy, ze nawet ktos ukradl te organy. co dalej twoim zdaniem??? jak to sobie > wyobrazasz od strony technicznej? - oto, to juz sie zapytaj - TYCH,ktorzy tam kombinowali i wchodzili kiedy tylko chcieli i byla ku temu OKAZJA radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz 04.10.05, 23:00 Gość portalu: troll napisał(a): > To podpowiem ci bardzo wazna kwestie: Wszelkie materiały do przeszczepu (czyt. > tkanki ludzkie) mogą być pobierane "wyłącznie" w warunkach całkowitej antysepty > ki. Innymi słowy nie ma mowy o pobieraniu ich na sadowce czy katedrze patomorfo > logii. To tak jako punkt pierwszy. > Po drugie żebyś nie musiał szukać to: " Obecnie serce i płuco mogą być przeszcz > epiane do 4 godzin od pobrania, wątroba od 8 do 12 godzin, nerka może być utrzy > mywana in vivo ponad 24 godziny". jeśli myślisz o innych tkankach typu rogówka > itp. to patrz wyżej. > > i tyle w temacie - OK ... jak wytlumaczysz dalsze okolicznosci towarzyszace w prosektorium w "DZIEN ZMARLYCH " ,ze pojawil sie tam PROSEKTOR- MARIUSZ N. {calkowicie PRYWATNIE - " POSPRZATAC PRZY ZWOKACH " - takie bylo jego tlumaczenie w sadzie wojskowym } oraz to,ze drzwi do PROSEKTORIUM byly od srodka zamkniete ? Prosektor MARIUSZ N. sam przyznal sie,ze MIAL WTEDY KONTAKT Z DAWIDEM KANIECKIM. jak rowniez wytlumaczyc FAKT, ze DAWID zostal pochowany bez NEREK,WATROBY i innych organow ? jak wytlumaczysz FAKT,ze DAWID - gdy zostal przewozony do PROSEKTORIUM - to " NAM WYDAWALO SIE TO DZIWNE - BO ON BYL TAKI MIEKKI I CIEPLY "..... sa to slowa ekipy - ktora zabierala DAWIDA ze STRZYZAWY ,aby przewiesc do prosektorium. jak wogole wytlumaczyc FAKT,ze PROSEKTOR pojawil sie w tym czasie - gdy bylo swieto zmarlych - w prosektorium , jesli nie mial zadnego dyzuru oficjalnego ? ... i o tym wszystkim wiedzial PROFESOR KAROL SLIWKA radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: 212.122.214.* 04.10.05, 23:10 > jak wytlumaczysz dalsze okolicznosci towarzyszace w prosektorium w "DZIEN > ZMARLYCH " ,ze pojawil sie tam PROSEKTOR- MARIUSZ N. {calkowicie PRYWATNIE - > " POSPRZATAC PRZY ZWOKACH " - takie bylo jego tlumaczenie w sadzie wojskowym } > oraz to,ze drzwi do PROSEKTORIUM byly od srodka zamkniete ? > Prosektor MARIUSZ N. sam przyznal sie,ze MIAL WTEDY KONTAKT Z DAWIDEM KANIECKIM > . Bardzo prosto - zakład jest otwarty to są i pracownicy!!! Jakby był zamknięty to by nie było nikogo. To jest dziwne? > > jak rowniez wytlumaczyc FAKT, ze DAWID zostal pochowany bez NEREK,WATROBY > i innych organow ? > Skad to wiesz to po pierwsze. Po drugie lekarze nie mają obowiązku pytać o zgodę rodziny. Jeśli miał w dowodzie albo na kartce napisane, że sobi nie życzy to inna bajka ( i znajac ciebie zaraz napiszesz ze tak bylo). Po trzecie jesli to prawda to ktos dzieki tym organom ŻYJE, a Jemu to by nie pomogło. > > jak wogole wytlumaczyc FAKT,ze PROSEKTOR pojawil sie w tym czasie - gdy bylo > swieto zmarlych - w prosektorium , jesli nie mial zadnego dyzuru oficjalnego ? > Jak mi jeszcze raz napiszesz, że elektromonter wyciąga organy na przeszczepy to chyba padne trupem Odpowiedz Link Zgłoś
radca przed SEKCJA ZWLOK - nie wolno miec kontaktu 04.10.05, 23:21 Gość portalu: troll napisał(a): > > jak wytlumaczysz dalsze okolicznosci towarzyszace w prosektorium w "DZIEN > > > ZMARLYCH " ,ze pojawil sie tam PROSEKTOR- MARIUSZ N. {calkowicie PRYWATNI > E - > > " POSPRZATAC PRZY ZWOKACH " - takie bylo jego tlumaczenie w sadzie wojsko > wym } > > oraz to,ze drzwi do PROSEKTORIUM byly od srodka zamkniete ? > > Prosektor MARIUSZ N. sam przyznal sie,ze MIAL WTEDY KONTAKT Z DAWIDEM KAN > IECKIM > > . > > Bardzo prosto - zakład jest otwarty to są i pracownicy!!! Jakby był zamknięty t > o by nie było nikogo. To jest dziwne? - TEN ZAKLAD MEDYCYNY SADOWEJ I PROSEKTORIUM -BYLO ZAMKNIETE W "DZIEN ZMARLYCH " I NIKOMU NIE WOLNO BYLO =PRYWATNIE = PRZYCHODZIC TO TAK,JAKBY PRACOWNIK BANKU - PRZYSZEDL SOBIE W CZASIE SWIAT POPATRZEC - CZY PIENIADZE SA POUKLADANE > > > > > jak rowniez wytlumaczyc FAKT, ze DAWID zostal pochowany bez NEREK,WATROBY > > i innych organow ? > > > Skad to wiesz to po pierwsze. - WIEM .. I MAM NA TO STOSOWNE DOKUMENTY Po drugie lekarze nie mają obowiązku pytać o zgod > ę rodziny. Jeśli miał w dowodzie albo na kartce napisane, że sobi nie życzy to inna bajka ( i znajac ciebie zaraz napiszesz ze tak bylo). - DAWID NIE MIAL DOWODU OSOBISTEGO.... MIAL TYLKO DOKUMENTY AUSTRIACKIE - NAPISANE W JEZYKU NIEMIECKIM Po trzecie jesli to > prawda to ktos dzieki tym organom ŻYJE, a Jemu to by nie pomogło. - NIE MAM NIC PRZECIWKO UCZCIWEMU DZIALANIU ... TUTAJ NIESTETY BYLY MATACTWA > > jak wogole wytlumaczyc FAKT,ze PROSEKTOR pojawil sie w tym czasie - gdy b > ylo > > swieto zmarlych - w prosektorium , jesli nie mial zadnego dyzuru oficjaln > ego ? > > > > Jak mi jeszcze raz napiszesz, że elektromonter wyciąga organy na przeszczepy to chyba padne trupem - PROSEKTOR BYL W UKLADACH PRZESTEPCZYCH .... w LODZI .. tez "lowca skor " - TO TYLKO ZWYKLY "NOSZOWY " ... a bali sie jego nawet lekarze i dyrekcja.... ZBYT WIELE WIEDZIAL I ZBYT WIELE SMIERCI W WYNIKU PRZETEPSTWA tutaj rowniez ZACHODZA PEWNE ANALOGIE radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: przed SEKCJA ZWLOK - nie wolno miec kontaktu IP: 212.122.214.* 04.10.05, 23:35 "Re: przed SEKCJA ZWLOK - nie wolno miec kontaktu" ze zwlokami? To kiedy mają pobrać np. serce bo chyba nie po 2h sekcji??? > TO TAK,JAKBY PRACOWNIK BANKU - PRZYSZEDL SOBIE W CZASIE SWIAT POPATRZEC - CZY > PIENIADZE SA POUKLADANE medycyna to nie sklep > > > jak rowniez wytlumaczyc FAKT, ze DAWID zostal pochowany bez NEREK,W > ATROBY > > > i innych organow ? > > > > > Skad to wiesz to po pierwsze. > > - WIEM .. I MAM NA TO STOSOWNE DOKUMENTY jak zwykle ściśle tajne > Po drugie lekarze nie mają obowiązku pytać o zgod > > ę rodziny. Jeśli miał w dowodzie albo na kartce napisane, że sobi nie życ > zy > to inna bajka ( i znajac ciebie zaraz napiszesz ze tak bylo). > > - DAWID NIE MIAL DOWODU OSOBISTEGO.... MIAL TYLKO DOKUMENTY AUSTRIACKIE - > NAPISANE W JEZYKU NIEMIECKIM > własnie o tym pisze - nie ma sprzeciwu - nie ma sprawy - jeśli do tego nie zgłosił sprzeciwu do banku danych to wogóle nie ma o czym rozmawiać > - PROSEKTOR BYL W UKLADACH PRZESTEPCZYCH to jest oskarżenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychiaytra radca szaleje po śmierci bliskiej osoby - powinien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:03 się leczyć. Ma czyste objawy SCHIZOFRENII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzona czytaczka Re: przed SEKCJA ZWLOK - nie wolno miec kontaktu IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.10.05, 23:30 Nareszcie zeszli z rodziny: K-K-K (od starcow), jej meza (farmakologa - laryngologa) i bywalca Bydgoszczy; 1 dzien/tydzien (J.K.) Moze ta ukladna, wspierajaca sie rodzinka zajmie sie aktualny rektor UMK (i chyba rektor lodzkiej AM). Zeszli tez z J. Doman., a niech staruszek sobie chaltuzy! Dorobek K. Sliwy jest ciekawszy! Ma piekna wille (za co, jak nie za organy (nie koscielne))i za jego bezcytat. zone (przreprtaszam, ja mam niezle piersi). Trzeba sie przyjrzyc ich ukladowym, skoligaconym, machlojkom (4 rodziny z poprzednich wladz AM). Jak mozna bylo rozbic tak "wspaniala" grupe? A wogole, to czas skonczyc, bo cala Polska pisze i mowi o ukladach w CM UMK. Czas tez skonczyc sprawy ukladowe! Tak Panie Karolu i Panscyu ludzie, bo to przeciez Pan odpowiada na zarzuty p-ko pobieraniu narzadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha Re: przed SEKCJA ZWLOK - nie wolno miec kontaktu IP: 82.146.247.* 05.10.05, 00:12 radco ukaż jak się żyje z mózgiem ze zwłok? jeszcze coć ci wszczepili? może chipa? masz kontakt z bazą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trup Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: *.chello.pl 05.10.05, 16:36 > Odpowiadasz na : Gość portalu: troll napisał(a): Jak mi jeszcze raz napiszesz, że elektromonter wyciąga organy na przeszczepy to > chyba padne trupem JAK MI CHOCIAŻ RAZ NAPISZESZ, ŻE WORLD TRADE CENTER ZBURZYLI PILOCI SAMOLOTÓW TO BĘDZIESZ MIE MIAŁ NA SUMIENIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: 212.122.214.* 05.10.05, 18:17 rozbrajasz mnie dziecko... To nie ma byc miesko na zupke tylko to trzeba jeszcze wszepic. Wiec naczynia, nerwy itp musza byc dobrze odpreparowane a nie wyciagniete od tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: 212.122.214.* 04.10.05, 22:25 > - jestem zorientowany > > radca a ja jestem smerfem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trup Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: *.chello.pl 05.10.05, 16:59 Odpowiadasz na : Gość portalu: troll napisał(a): > > - jestem zorientowany > > > > radca > > a ja jestem smerfem AKTYWNY Z CIEBE SMERF TROLLU CIEKAWYM CZEMU ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: 212.122.214.* 05.10.05, 18:18 Ja jestem aktywany? Jak sie rozmawia to od poczatku do konca. Takie to dziwne? ALE MNIE ROZGRYZLES :) MAM W TYM OSOBISTY INTERES JAK KAZDY KTO Z RADCA POLEMIZUJE I SIE Z NIM NIE ZGADZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor Re: Choroba? - albo klamiesz , albo nie znasz IP: *.iweb.pl 07.10.05, 16:52 np przeszczep rogówek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Choroba? IP: *.iweb.pl 07.10.05, 16:52 glupi przeciez do roznych rzeczy mozna brac organy np handel do zagranicznych prosektoriow anatomii a moze i krajowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll JA SIE NIE ZNAM I KLAMIE!!! BUAHAHAHAHAH IP: 212.122.214.* 04.10.05, 23:05 Tak sobie czytam drugi raz twoj post i pekam ze smiechu: > np. PROSEKTOR MARIUSZ N. z zawodu ELEKTROMONTER ... mial PRZYZWOLENIE na to,ze > posiadal klucz i MOGL SOBIE W CASIE WOLNYM OD PRACY { nawet w SWIETA } > WCHODZIC DO PROSEKTORIUM ... I " DOKONYWAC +PORZADKOW PRZY ZWLOKACH + " > > PROFESOR KAROL SLIWKA TLUMACZYL SIE ,ZE TEN PROSEKTOR ZARABIA TYLKO 4OO ZLOTYCH > I " ZROZUMIALE,ZE CHCE SOBIE DOROBIC ".... > > tylko,ze nikt temu PROSEKTOROWI-ELEKTROMONTEROWI nie placic za dodatkowe godzin > y > .... wiec jak " sobie dorabial " .... czy OKRADAL ZMARLYCH ? > > JESLI TAK ? - TO Z CZEGO ? > A MOZE UCZESTNICZYL W HANDLU ORGANAMI ? > Ciekawe co ten profsjonalny chirurg wyciagał za zwłok ( wczasie wolnym oczywiscie)... Na wyjecie serca chyba byl za tepy bo to precyzyjna robota... Watrobki w domu chyba tez nie robił... Pozostałe tkanki też raczej mi nie pasują... JUŻ WIEM>>> TY PO PROSTU ŻAŁOSNY JESTEŚ I NIE MASZ NA KOGO NAPLUĆ A TU NOWY TEMAT!!! BO JAK TY MI TU PISZESZ ZE JESTES "ZORIENTOWANY" I LUDZKIE TKANKI KRADNIE ELEKTORMONTER TO PEWNIE PÓŹNIEJ WUJEK ZDZISIEK I CIOCIA CZESIA W GARAŻU JE MONTUJĄ POTRZEBUJĄCYM ZA CIEŻKIE $$$DOLARY$$$ ... TO JUŻ NAWET NIE JEST ŚMIESZNE - I TY TEŻ NIE!!! TO JEST OBŁĘD Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: JA SIE NIE ZNAM I KLAMIE!!! BUAHAHAHAHAH 04.10.05, 23:10 Gość portalu: troll napisał(a): > Tak sobie czytam drugi raz twoj post i pekam ze smiechu: > > > np. PROSEKTOR MARIUSZ N. z zawodu ELEKTROMONTER ... mial PRZYZWOLENIE na > to,ze > > posiadal klucz i MOGL SOBIE W CASIE WOLNYM OD PRACY { nawet w SWIETA } > > WCHODZIC DO PROSEKTORIUM ... I " DOKONYWAC +PORZADKOW PRZY ZWLOKACH + " > > > > PROFESOR KAROL SLIWKA TLUMACZYL SIE ,ZE TEN PROSEKTOR ZARABIA TYLKO 4OO Z > LOTYCH > > I " ZROZUMIALE,ZE CHCE SOBIE DOROBIC ".... > > > > tylko,ze nikt temu PROSEKTOROWI-ELEKTROMONTEROWI nie placic za dodatkowe > godzin > > y > > .... wiec jak " sobie dorabial " .... czy OKRADAL ZMARLYCH ? > > > > JESLI TAK ? - TO Z CZEGO ? > > A MOZE UCZESTNICZYL W HANDLU ORGANAMI ? > > > > Ciekawe co ten profsjonalny chirurg wyciagał za zwłok ( wczasie wolnym oczywisc > ie)... Na wyjecie serca chyba byl za tepy bo to precyzyjna robota... Watrobki w > domu chyba tez nie robił... Pozostałe tkanki też raczej mi nie pasują... > > JUŻ WIEM>>> TY PO PROSTU ŻAŁOSNY JESTEŚ I NIE MASZ NA KOGO NAPLUĆ A > TU NOWY TEMAT!!! BO JAK TY MI TU PISZESZ ZE JESTES "ZORIENTOWANY" I LUDZKIE TK > ANKI KRADNIE ELEKTORMONTER TO PEWNIE PÓŹNIEJ WUJEK ZDZISIEK I CIOCIA CZESIA W G > ARAŻU JE MONTUJĄ POTRZEBUJĄCYM ZA CIEŻKIE $$$DOLARY$$$ ... > > TO JUŻ NAWET NIE JEST ŚMIESZNE - I TY TEŻ NIE!!! TO JEST OBŁĘD - a jednak ten elektromonter- PROSEKTOR MARIUSZ N. - to odgrywal tam wana role mial klucz i DOSTEP W KAZDEJ CHWILI - WE DNIE I W NOCY DO PROSEKTORIUM... I TO BEZ ZADNEJ EWIDENCJI.... BRAL UDZIAL JAKO " SEKCYJNY " - W SEKCJACH ZWLOK, ROWNIEZ DORABIAL NA PRAWO I LEWO..... POPROSTU BYL W UKLADACH radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: JA SIE NIE ZNAM I KLAMIE!!! BUAHAHAHAHAH IP: 212.122.214.* 04.10.05, 23:15 człowieku!!! W prosektorium sie nie pobiera organow!!! Czy ty to w koncu pojmiesz??? Jak grochem o sciane... To moze na stole obok powinni klasc biorce - byloby szybciej, taniej... itp itd Co ty na to? Wiem ze plujesz na lekarzy ale transplantologia to nie jest dziedzina nawet dla lekarza po studiach. Najpierw chirurgia itp... to trwa... A ty mi tu o elektromonterze... Zastanow sie... Temat mi sie znudzil. Do scian nie gadam. I zebys nie swietowal triumfu - JESTES W CALKOWITYM BLEDZIE - bo nie chce byc zlosliwy Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: JA SIE NIE ZNAM I KLAMIE!!! BUAHAHAHAHAH 04.10.05, 23:25 Gość portalu: troll napisał(a): > człowieku!!! W prosektorium sie nie pobiera organow!!! Czy ty to w koncu pojmie > sz??? Jak grochem o sciane... To moze na stole obok powinni klasc biorce - bylo > by szybciej, taniej... itp itd Co ty na to? > > Wiem ze plujesz na lekarzy ale transplantologia to nie jest dziedzina nawet dla > lekarza po studiach. Najpierw chirurgia itp... to trwa... A ty mi tu o elektro > monterze... Zastanow sie... > > Temat mi sie znudzil. > Do scian nie gadam. > I zebys nie swietowal triumfu - JESTES W CALKOWITYM BLEDZIE - bo nie chce byc z > losliwy - w tym PROSEKTORIUM niejedna TAJEMNICA ZOSTALA ZABRANA DO GROBU..... elektromonter - jest kluczem ... jak "noszowy " od "lowcow skor " jesli kiedys zainteresuje sie tym "ACHIWUM X " , albo CBS... to wyjda pewne sprawy na jaw przyjmij do wiadomosci,ze tam sie odgrywal HORROR radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: JA SIE NIE ZNAM I KLAMIE!!! BUAHAHAHAHAH IP: 212.122.214.* 04.10.05, 23:31 pozwolisz ze dam szanse drugiej stronie na wypowiedzenie sie w sprawie. Temat powróci. Tylko że to są pomówienia... Odpowiedz Link Zgłoś
radca czy prawda - jest "pomowieniem " ? 04.10.05, 23:40 Gość portalu: troll napisał(a): > pozwolisz ze dam szanse drugiej stronie na wypowiedzenie sie w sprawie. > Temat powróci. Tylko że to są pomówienia... - ok, bardzo prosze - niech wypowiedza sie te osoby , ktore byly przy DAWIDZIE oraz uczestniczyly w tych MANIPULACJACH i PRZEKRETACH ja nie POMAWIAM , MOZEMY WROCIC DO TAMTYCH WYDARZEN .... I NIECH SIE WYPOWIEDZA CI WSZYSCY - KTORZY NIBY SA "POMAWIANI " czy PRAWDA - JEST "POMOWIENIEM " ??? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchachany Re: JA SIE NIE ZNAM I KLAMIE!!! BUAHAHAHAHAH IP: *.chello.pl 04.10.05, 23:52 > jesli kiedys zainteresuje sie tym "ACHIWUM X " , albo CBS... to wyjda pewne > sprawy na jaw > przyjmij do wiadomosci,ze tam sie odgrywal HORROR mpff.. pff... pffbuahahahhahahahhahahhahahahaha! przepraszam, próbowałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha Re: JA SIE NIE ZNAM I KLAMIE!!! BUAHAHAHAHAH IP: 82.146.247.* 05.10.05, 00:20 archiwumx, ufo,itp. jaka krzywde człowiekowi robi tv! w kolejnym odcinku serialu agenci specjalni zajmą się sprawą "wszczepiania części" ze zwłok w prosektorium cm ;-) medycyna jest zbyt skomplikowana dla ciebie radco, odpuść sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebert [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 01:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sqwind Re: HANDEL ORGANAMI i OSZUSTWA W SEKCJACH 16.10.05, 14:41 Poziom dyskusji żałosny,żenujący-jakimi to organami jest w stanie handlować kierownik czy pracownik prosektorium???A przede wszystkim z kim???Z talibami??? Równie dobrze można by zarzucić osobom pracującym w prosekturze handel kamieniami z Księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt HANDEL ORGANAMI i OSZUSTWA W SEKCJACH IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 17.10.05, 06:58 Szanowny Radco, prosze podac dowody na ewentulany handel narzadami. Jesli tak bylo, to dlaczego prokurator milczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? HANDEL ORGANAMI i OSZUSTWA W SEKCJACH IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 17.10.05, 07:00 To watek dla sadu a nie tylko na forum!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos HANDEL ORGANAMI i OSZUSTWA W SEKCJACH IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 18.10.05, 11:31 Dalczego prokuratorzy milcza, to powazny problem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: 213.134.172.* 04.10.05, 21:17 'To pierwszy taki proces nie tylko w Bydgoszczy, ale w całej Polsce' - takich procesow w Polsce jest wiele ! mobbing w środowisku akademickim jest b. powszechny ale nie zawsze o nim słychać www.nfa.pl/articles.php?id=112 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Centy Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 04.10.05, 21:41 Tak. To ta sama przekupna zdzira. Odpowiedz Link Zgłoś
khmara Drobiazgi 04.10.05, 21:56 "Prof. Miścicka-Śliwka ripostuje: - Jestem totalnie zaskoczona - mówi. - Pamiętam, że były uwagi do pracy pani Płowińskiej, ale to raczej drobiazgi, nic wielkiego. Została zwolniona zgodnie z prawem. Posądzenie o mobbing jest absurdalne. Chodzi chyba o wyciągnięcie od uczelni dużych pieniędzy - uważa." Chodzi o to, że doprowadzanie ludzi do rozstroju nerwowego z powodu drobiazgów jest normą na polskich wyższych uczelniach. Nie dziwi nawet, że oskarżenie dotyczy rektora, który jako przełożony wszystich pracowników jest zobowiązany zapobiegać mobbingowi. Przecież nie można oczekiwać od prof. dr hab., żeby się zajmowali takimi drobiazgami jak kodeks pracy, bo mają ważniejsze sprawy na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownica CM Re;Mobing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 22:17 Pani Płowińska powinna sama ocenić swoją osobę i pracę.Znam Ją od wielu lat i niestety odeszła z Akademii Medycznej zgodnie ze swoim życzeniem.Najpierw ucieczka w chorobę,a potem żale i pretensje do całego świata.Ale tak już jest,że winnych widzi się dookoła,ale nie w sobie!A w życiu należy kierować się zasadą,z czego nie nakazuje prawo,nakazuje przyzwoitość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: Re;Mobing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 22:23 tak na marginesie to oskarzenie zostalo wytoczone przeciwko UMK a nie przeciwko sliwce jako takiej. Czytajac artykul mozna odniesc troche inne wrazenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregi Re: Re;Mobing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 09:08 przyznaje racje . pani Płowinska do uczciwych i sumiennych pracowników nie nalezała a zdarzały jej sie momenty znecania sie nad podległymi dziewczynami. Siedziała za darmoche w mieszkaniu naleeżacego do Byłej Akademi i w dodatku posadkie mężowi w Akademi załatwiła - widac w jaki sposób odwdziecza sie Akademii Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Re;Mobing 05.10.05, 15:29 w CM przewijają sie wiele osób z tego samego rodu, jest to normą obowiazującą na tej (i zapewne nie tylko na tej) uczelni! a mąż pani płowińskiej z tego co wiem nie piastuje stanowiska kierowniczego, tylko jest kierowcą-obyśmy tylko z taką 'protekcją' mieli do czynienia..że nie wspomne ze nie pani plowinska podejmuje decyzje o zatrudnieniu kogokolwiek.. nie oceniam pracy tej pani bo nie czuje się kompetentny natomiast mam myśle dość duze pojęcie o funkcjonowaniu zwłaszcza pionu administracyjnego CM (również z autopsji) i zapewniam was - bagienko to delikatne określenie.. całość należałoby zreorganizować strukturę organizacyjną, zacząć wreszcie zatrudniać osobę wedle klucza kompetencji,a nie koneksji (a tylko takie osoby pracują w CM) i niekompetentne frustratki (posługuję się rodz.żeńskim bo tak się akurat sklada w tym przypadku) odsunąć od piastowania najwyższych stanowisk.. tymczasem w CM są zwolnienia a gros wartościowych pracowników odchodzi (mimo takiej sytuacji na rynku pracy!) to o czymś swiadczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: Drobiazgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 22:24 oskarzenie dotyczy umk a nie rektora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Sliwka nie wzbudza zaufania , niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 22:41 Oskarżenie dotyczy zwierzchników czyli p. Sliwki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: Sliwka nie wzbudza zaufania , niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 22:43 oskarzenie (a wlasciwie pozew) nie dotyczy zwierzchnikow jak blednie pisze GW. Pozwany zostal Uniwersytet, ktory odpowiada za dzialania tzw. zwierzchnikow. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 00:04 Dlaczego ludzie na Forum nie wypowiadają się na temat ? Mają rozdwojenie jaźni ? Jest jakiś wątek, to trzymajmy się go, bo to ma wtedy sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroti Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 00:19 radco, czytam Twoje posty od lat. Rozumiem twoj bol ale to jest walka z wiatrakami. Obawiam, sie ze zaczynasz byc postrzegany jak don kichot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz psychiatra do smutasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:43 Jaźń jest jedna i jedyna!Tak ,jak każdy z nas jest jedyny i niepowtarzalny. Rozdwojenie może dotyczyć wyłącznie osobowości!!! To jeden z często powtarzanych błędów dotyczących stanu naszego ducha!Powtarzam JAŹŃ jest jedna,jedyna i niepowtarzalna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straznik Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.albq.qwest.net 05.10.05, 03:19 W bydgoskiej Strazy Miejskiej od czasu kiedy na kierowniczych stanowiskach sa byli policjanci i milicjanci tez ma miejsce mobbing,ale wszyscy siedza cicho bo boja sie p prace!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 07:54 o pani profesor sliwce mozna by pisac bardzo dludu i tylko zle to wyjatkowo zly czlowiek .na szczescie wybory na prorektora przegrala miazdzaco i mam nadzieje ze terz nastapia normalne rzady a pania profesor zalma sie odpowiedni ludzie bo sprawa rzeczonej pani nie jest pierwsz i na pewno nie ostatnia.oby takich ludzi we wladzach /jakichkolwiek/nigdy nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 08:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zly Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 08:04 tak jest popieram tylko kto sie odwazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:41 Sliwkom nikt nic nie zrobi!! Ich syn jest pracownikiem dydaktyczno - naukowym (prawo cywilne) na Wydziale prawa i Administracji UMK. Nie ma to jak "ród naukowy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 08:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 08:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antystudent Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 08:23 posty miedzy 7.54 a 8.10 zostaly napisane z tego samego komputera. ciekawe kto za tym stoi zenku/studencie? moze wkrotce sie tego dowiemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atrowiec Bydgoskie uczelnie sa przeżarte korupcja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 08:57 Bydgoskie uczelnie sa przezarte korupcja. Pamietacie dziesiatki afer w AB? Torun nawet nie wie w co sie wpakowal, biorac Am do siebie - juz byly 2 afery korupcyjne Jana T i Heliodora K. AM dlugo nie stanie na nogi. Jedyna w miare porzadna uczelnia to ATR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo [...] IP: 193.26.211.* 05.10.05, 09:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZIEŃ BEZ AFER W B Re: Bydgoskie uczelnie sa przeżarte korupcja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 16:30 DZIEŃ BEZ AFER W B-CZY JEST DNIEM STRACONYM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Bydgoskie uczelnie sa przeżarte korupcja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 12:11 Niestety mas racje, choc mnie to wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys Jaki elektorat, taka 05.10.05, 08:57 Cóż, p. prof. Śliwka nie wydaje się osobą godną szacunku. Ale całe środowisko też nie imponuje niczym. Ktoś ją wybrał. W demokracji jaki elektorat, taka władza. Co zresztą widać wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jaki elektorat, taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 09:11 ludzie nie dajcie sie zwariowac. ten artykul jest strasznie tendencyjny co potwierdzi kazdy, kto pracowal w administracji CM. ofiara nie zawsze jest ofiara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik CM Re: Jaki elektorat, taka IP: *.cm.umk.pl 05.10.05, 11:49 Dokładnie! Płowińska jest człowiekiem Nawrockiej, która wyleciała z CM za wypłacenie sobie i kilku kolesiom wielotysiecznych nagrod "za nic" i bez zgody Rektora. Uczelnia takich wiadomości nie rozpowszechnia bo wiadomo, że to nikomu nie służy, ale tak naprawdę to Śliwka po prostu zrobiła porządek z pewnym "układem" i wymagała jeszcze, o zgrozo, profesjonalizmu i zaangażowania w pracę... Takie panie jak Płowińska po prostu nie potrafią tego zrozumieć bo przyzwyczajone są do tego, że praca polega głównie na piciu kawki i ploteczkach. Kto bywał przed erą Śliwki na Rondzie ten wie o czym mówię... Nawrocka wylądowała miękko jako kanclerz na UKW (ciekawe kiedy tam się na niej poznają...) a koleżankę pewnie namówiła, żeby się przyczepiła do Sliwkowej. Nie zdziwię się jak za chwilę Płowińska dostanie etat na UKW. Tak swoją drogą chciałbym zobaczyć minę tego pana ze stowarzyszenia jak na procesie te jego wszystkie tzw "mocne" dowody rozsypią się w pył... Pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik CM Re: Jaki elektorat, taka IP: 213.76.148.* 05.10.05, 13:10 Dokładnie tak jest. Ciekawe dlaczego nikt nie sprawdził ile przez tyle lat, (kiedy kierownikiem kadr była p. Płowińska) wyleciało dziewczyn z sekcji kadr dzięki jej osobie. Jak dziewczyny były przez nią mobbingowane i jak musiały długo przesiadywać w pracy (niejednokrotnie do 22 codziennie) pracując za panią Teresę, która w tym czasie piła kawę i przyjmowała swoich prywatnych gości. Ciekawe jest także jakie koszty CM poniosło przy zatrudnianiu całej jej rodziny - łącznie z córką, która była zatrudniana na umowę zlecenia i w czasie pracy zamiast pracować pisała listy do narzeczonego z Londynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: Jaki elektorat, taka IP: 80.51.206.* 05.10.05, 19:33 Może w końcu sprawiedliwość zwycięży. Ta kobieta wstydu nie ma!!!Przez tyle lat gnębiła swoje pracowniczki a teraz sama poczuwa się za gnębioną. To jakiś żart chyba!Ale to przecież nie prima aprillis?!Nasłuchałem się dużo o tej Pani, moja przyjaciółka pracowała pod jej kierownictwem.Często płakała i zaliła się na swoja kierowniczkę.Przyjemność sprawiało Pani Płowińskiej patrzenie jak jej pracowniczki się jej boją, jak może nimi pomiatać i wmawiać jakie są głupie.Dużo by mozna pisać na temat postepowania, zachowania jak i pracy tej pani ale na pewno nie dobrze.Dziwię sie tylko, że te biedne dziewczyny nie miały nigdy odwagi powiedzieć dość!Ile mozna wytrzymać. Teraz z tego co czytam uwolniły się od tyrana, ale ile musiało wody upłynąc, żeby tak się stało. I ten tyran śmie jeszcze podnosić głos protestu?? Ludzie czy zawsze krzyczeć będą ci źli a kiedy krzykną ci, którzy są nękani i gnębieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekretarka Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.chello.pl 05.10.05, 13:27 ...niestety wierze tej kobiecie!!! byłam także sekretarką u jednego z pro-rektorów CM... i także tak bylam traktowana... depresja itp., itd. niestety wiem, także że "zadarcie" z tymi paniami nie ma sensu jeżeli chce się dalej pracować w Bydgoszczy!!! Takich osób jak "ja" jest więcej... "Klan" w Collegium Medicum jest nie do przebicia... Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaamm Re: Mobbing w Collegium Medicum 05.10.05, 13:53 To ta Pni powinna zostać skazana za mobing i powinno zasądzić jej sie dużo większą sumę pieniedzy, bo to 120 tyś. nie starczyłoby aby obdzielić osoby które doprowadziła do depraesji. Pracowałam w C.M. przez jedyne 8 miesięcy pod bezpośrednim kierownictwem tej Pani i przez ten krótki okres w dziale kadr przwinęło się ok. 8 nowych osób. Kto nie trzymał paluszka prosto i nie kablował bo tego wymagała Pani P. wylatywał. Może trudno w to uwierzyć , ale tak było pod rządami tej Pani. Życzę jej przegranej w sądzie i pozwów w stosunku do jej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert [...] IP: *.net / 213.17.254.* 05.10.05, 14:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: 213.76.148.* 05.10.05, 14:26 Jesteśmy oburzeni faktem, że gazeta wyborcza nie sprawdza wiarygodności p. Płowińskiej jakim prawem pisze się o niej jako o super przełożonej i pracowniku skoro „szanowny dziennikarz” bądź co bądź „szanowanej gazety” nie wpadł na to, żeby zapytać się osób bezpośrednio z nią współpracujących, teraz i kiedyś!! Pani Teresa oskarża o mobbing innych? cóż! Zna to z własnego doświadczenia! Od 6 lat będąc Kierownikiem Kadr na codzień dręczyła psychicznie podległych pracowników. Pracownice były zmuszane do ciągłej pracy w stresie za nią! Ktoś kto nie widział jak wyglądało jej biurko i biuro nie może pisać, że dobrze pracowała. Może warto by było przed pisaniem bzdur w gazecie skonsultować jak wyglądała z nią praca z byłymi i obecnymi pracownikami kadr. Płowińska zapewne chce wyłudzić pieniądze na mieszkanie od UMK, bo teraz mieszka w zakładowym i nikt jej stamtąd nie wyrzucił! Poza tym jasna sprawa! Fajnie było brać grube pieniądze za nagrody i bilansówki w ogóle nie robiąc nic! A teraz jak w końcu dosięgła ją sprawiedliwość to jest pani rektor bee? A ładnie to było brać takie grube pieniądze? W końcu klan pani kwestor, dyrektorka i płowińska poszedł na zieloną trawkę! Ale zapewniam szanownego redaktora, że żyć za co mają wszystkie panie! Należy sprawdzić jakie one i ich rodzinki miały umowy zlecenia i na jakie kwoty i za co! I ile osób z rodziny płowińskiej tu pracowało i nadal pracuje! Chcielibyśmy też wiedzić u jakiego psychiatry niby leczy się płowińska? U tego któremu w godzinach pracy za dodatkową kase prowadziła fundację? Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaamm Re: Mobbing w Collegium Medicum 05.10.05, 14:39 Brawo, jestem pod wrażeniem o tylu przekrętach to nie wiedziałam mam nzdieję że wkrótce G.W. napisze prawdę. Trzymam za to kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stowarz. Antymobb. Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.10.05, 12:03 My trzymamy kciuki za odważnych. Bolejemy nad faktem bardzo małej wiedzy, albo wręcz niewiedzy na temat mobbingu w społeczeństwie. Wielu zgłaszających się po pomoc do naszego Stowarzyszenia dowiaduje się dopiero tutaj, co to jest mobbing. I dobrze. Po to jesteśmy. Musimy odróżnić mobbing od konfliktu. Po pierwszym spotkaniu trwającym nie krócej niż 1,5 godz. jesteśmy w stanie z dużym prawdopodobieństwem zdiagnozować sprawę. Nie wszyscy są usatysfakcjonowani, ponieważ mówimy wprost i bez ogródek gdzie leży prawda i czy mamy do czynienia z szykanami w miejscu pracy. Dla informacji podam: mobbing to działania skierowane przeciwko pracownikowi (bardzo rzadko grupie pracowników), trwające co najmniej pół roku, zmierzające do zaniżenia jego przydatności zawodowej (we własnej ocenie), izolowania i w konsekwencji wyeliminowania z grona współpracowników. Takie działania mają bezpośredni wpływ na funkcjonowanie organizmu (choroby somatyczne). Odbija się to również w psychice człowieka. Zapewniam - mobbingowany "nie ucieka w chorobę". Znam to z autopsji. Sam byłem mobbingowany i nikt mnie nie oszuka. Tak jak alkoholik nie oszuka terapeuty,który w przeszłości był też alkoholikiem. Dzisiaj (dokładniej od 2 lat) staram się pomagać innym. W gronie tych osób znalazła się też Pani Teresa Płowińska. Nie mam podstaw, żeby zaprzeczyć lub potwierdzić fakt, że i ona stosowała w przeszłości mobbing wobec swoich podwładnych. Wiem jedno. Niewątpliwie była szykanowana w swoim miejscu pracy. Pracodawca musi znać przepisy Kodeksu pracy i przestrzegać je. Była rektor byłej AM jest odpowiedzialna m. in. za prawidłową atmosferę i stosunki międzyludzkie w kierowanym przez siebie zakładzie pracy. O tym, czy dzisiaj Pani Profesor będzie odpowiadała przed sądem, czy obecny rektor UMK, zadecyduje sąd. Dziękuję Panu Marcinowi Kowalskiemu za podjęcie tematu na łamach "Gazety Wyborczej". Niewątpliwie ten i inne artykuły przyczynią się do podniesienia wiedzy Czytelników na temat szykan w miejscu pracy. Prezes Stowarzyszenia Antymobbingowego p.p. Barbary Grabowskiej w Gdańsku Oddział Kujawsko-Pomorski w Bydgoszczy Ryszard Musielewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:19 Mobingu wobec p.płowińskiej nie było!!!Jeżeli pan tak twierdzi to jest pan bardzo naiwny! albo dał się pan podejść! a teraz nie ma jak się wycofać! zal tematu co? bo nie widze na forum ani jednego wpisu popierajającego! co więcej znajdzie pan wielu świadków, kórzy opowiedzą sie przeciwko niej! a do tego niezbite dowody w płacach! co za szczescie, że wszelkie dokumenty płacowe są przechowywane przez 50 lat! oraz dowody "profesjonalizu" p.płowińskiej w kadrach, dokumenty nie kłamią! a może po prostu pani kierownik nie potrafiła kierować działem a kierownikiem była jedynie bo była znajomym królika!? nie zastanawia pana tyle negatywnych wpisów? bo mnie by zastanowiło! niestety wszelkie fakty opisane przez moich przedmówców są prawdziwymi faktami! fajnie jest znaleźć temat, gorzej kiedy podstawy zaczynają się sypać jak domek z kart............................Przykro mi postawiliście na niewłaściwą osobę! A Panu redaktorowi mogę jedynie wspólczuć, że napisał tendencyjny artykuł!!!! miałem kiedyś przyjemność wspólpracować z szefem gazety wyborczej i dziwie się tylko ze przy jego ogromnej wiedzy pozwolił na opublikowanie nie sprawdzonych informacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:33 A JA TRZYMAM KCIUKI ZA PRAWDE! A PRAWDA JEST JEDNA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp do prezesa Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 17:25 biedny czlowiek! bili pana w dziecinstwie ze nie rozpoznaje pan co prawda co fałsz Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Mobbing w Collegium Medicum 05.10.05, 15:36 stara zasada-jesteś ofiarą przemocy-jesteś też jej autorem.. to zadne usprawiedliwienie dla płowińskiej,ale wyjasnienie pewnych mechanizmów, którym trudno sie po prostu opierać zwyklemu czlowiekowi, często nieswiadomie powiela schematy panujące w jej środowisku pracowniczym.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia-samosia Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: 212.122.214.* 05.10.05, 14:50 W administracji Collegium Medicum sprzątaczka rozdaje karty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 Mobbing w środowisku akademickim 05.10.05, 16:26 Informacje o mobbingu w środowisku akademickim mozna przekazywać do Sekcji' Mobbing w środowisku akademickim' Krajowego Stowarzyszenia Antymobbingowego www.nomobbing.pl/Ogloszenia/Ogloszenie1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZIEŃ BEZ AFER W B DZIEŃ BEZ AFER W B-CZY JEST DNIEM STRACONYM... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 16:30 DZIEŃ BEZ AFER W B-CZY JEST DNIEM STRACONYM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EX Re: DZIEŃ BEZ AFER W B-CZY JEST DNIEM STRACONYM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:14 Sprawzda sie nie tylko wsrod politykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.pracownica admCM Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: 212.122.214.* 05.10.05, 16:45 Dział kadr i płac oraz administracji to kompanie karne.Mobbing jest na porządku dziennym.W krótkim czasie przeszło przez te działy bardzo dużo pracownic,przez szkołę przetrwania ciężko przejść.Mobbing jest na każdym szczeblu.Niektóre kierowniczki nadal pracują i stosują ten proceder.Dziwne że panowie z P.I.P-u będący na Jagielońskiej tego nie wywąchali.A SZKODA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.10.05, 19:01 Chyba nie tylko te dzialy, organizm choruje... Jazda poprzedniej wladzy nadal procentuje. Jakas przyczyna jest, ludzie po kolei z tej instytucji uciekaja... moze do innego uniwerku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: 83.238.70.* 05.10.05, 18:00 Moim kierownikiem była kiedyś Płowińska. Sądzę, że o mobbingu wie ona bardzo dużo. Przez wiele lat to ona mobbingowała swoich pracowników, głównie tych, którzy zdawali się być od niej mądrzejsi, lepiej wykształceni i mieli swoje zdanie a także nie należeli do grona krewnych i przyjaciół. Dziś kreuje się na ofiarę a tak naprawdę wiele lat była jednym z trybów tej chorej organizacji i stosowanie mobbingu sprawiało jej wiele satysfakcji. Teraz próbuje zdobyć pieniądze bo pewnie na normalnym rynku pracy sobie nieradzi. Myślę, że UMK będzie miało prawdziwe problemy jak do sądów zgłoszą się ofiary mobbingu stosowanego przez Płowińską. W CM UMK panuje mobbing ale Płowińska nie jest ofiarą!!! Myslę, że wiele osób, które miały wątpliwą przyjemność zetknąć się z nią uważają, że dostała to na co sobie zasłużyła. Ja osobiście też tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bąk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystko jasne rektorka to koleżanka leszka millera IP: 212.122.214.* 05.10.05, 19:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 19:50 arcymistrzami mobbingu są komuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik CM Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: 82.146.248.* 05.10.05, 21:51 P. Płowińska nie posiada za grosz samokrytyki, dziwię się! Zresztą po wielu dzisiejszych wypowiedziach należało by się chyba zastanowić, po której stronie tak naprawdę leży prawda! Była beznadziejnym Kierownikim, dręczyła swoje pracownice. Nie zrobiła za wiele, aby wykazać się swoją kompetencją i wiedzą fachową. Może ktoś mógłby zadać pytanie panu redaktorowi, na jakiej podstawie napisał ten artykuł! Beznadziejne bzdury!! Ewidentnie widać, że ta pani chce wyłudzić kupę kasy od UMK, zapewne nie za utratę zdrowia (które psuła innym), ale na swoje nowe mieszkanie (bo się boi że ktoś będzie mądrzejszy i ją wyrzuci ze służbowego gniazdka). Mam tylko nadzieję, że sprawiedliwość wygra!! Trzymam kciuki za wszystkie ofiary Płowińskiej! Dla p. Płowińskiej! Proszę pamiętać, że kij ma dwa końce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: 212.122.220.* 06.10.05, 07:24 a może zbiorowy protest o mobing przeciwko Płowińskiej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczery Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: 213.76.148.* 06.10.05, 08:31 Chciałbym się dowiedzieć na jakiej podstawie dyrektorka wystawiła pozytywną opinię o pracy płowinskiej? Czyżby nie wiedziała jak wygląda praca w kadrach, ile jest braków w dokumentach kadrowych, błędów itp. długo by wymieniać, ale listę mam do wglądu np. szanownego pana redaktora, który tak ładnie wstawia się za płowińską bądź szuka po prostu sensacji! Brak kompetencji płowinskiej widać na każdym kroku! I sam będę świadczył na rozprawie przeciwko niej! Jak widać z forum nikt!!!! Dosłownie nikt!!! Jej nie broni!!! Czy to o czymś nie świadczy? Rozumiem dyr. Że za ukrywanie jej przekrętów przez tyle lat przez płowińska należało jej wystawić z czystej „przyzwoitości” tą opinię! Umowy zlecenia dla córki na 10 tys. Wszak godne są poświęcenia złożenia jednego podpisu, a może to przysługa za 5 tys premii dla męża kwestorki? A może za krycie bilansówek wysokość których normalnych pracowników przyprawiłaby o zawrót głowy? Długo by wymieniać! Biedna pani płowińska, biedna dyrektorka! Co to za ból mieć nad sobą rektora, który dobrze zna się na przepisach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I wykryje każdy przekręt!!!!!!!!!!!!!!! Ale przecież to wszystko o czym pisze jest do sprawdzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mobingiem płowińska nazywa zwykłą pracę!!!!Ale cóż jak ktoś przez tyle lat był tylko do krycia przekrętów, które tu się odbywały to poczuł się źle!!!jak można tak kłamać!!!!Ale to ze była pani tyle lat w ormo robi swoje!!!Nauczyli tego panią!!!!????????? Nie skąd sama pani jest pojętną dziewczynką, trzeba kłamac i nagniać rzeczywistość bo brak piniążków doskwiera. Nie dziwota jak ktoś dotawawał po 5 tys premii choć cały rok nie był w pracy to teraz choruję, ale chyba z zawiści? pani płowinska przecież całe umk cm wie o pani, czemu pani kłamie? Na szacunek innych trzeba sobie zasłużyć pracą a nie zatrudnianiem rodzinki, ile jeszcze osób tu zostało z pani rodu!? Gdyby nie czujność rektorki nadal byscie mialy cieple posadki i brały duze pieniądze a tak!!! A może koleżanki już pani nie chcą bo nie jest już pani im potrzebna? Obiecuje pani, że za wszyskie krzywdy które pani wyrządziła i nadal wyrządza odpokutuje pani! I pozna pani co to znaczy piekło! Sam panią tam pośle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie elita Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:14 Niezłe towarzystwo się wzięło do dyskusji ,grożby na forum no,no . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik CM Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.cm.umk.pl 06.10.05, 10:13 Uważam, że artykuł napisany był niezgodnie z prawdą. A sprawa budzi wiele negatywnych emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie naiwy Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:23 Pani Tereso! tylko na tyle panią stać liczyłem na większy polat kogos kto tak ładnie umie koloryzować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: 83.238.70.* 06.10.05, 17:54 Jestem za. Chętnie podejmę się zorganizowania stowarzyszenia dreczonych przez Płowińską. Sądzę, że mamy duże szanse przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.chello.pl 06.10.05, 18:03 MIE INTERESUJE CO INNE JAK TO JEST , ŻE JAK KTO NIE PISZE PO LINII ATAKU CZY OBRONY TO MU TU NA TYM FORUM ZARAZ NAPISZĄ, ŻE ZNAJĄ IP ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyprawnik Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 17:20 najgorzej ze pisza prawde to boli niektore osoby łatwo zaszkodzic kamclerzowi który ma zarządzać finansami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:15 rzeczywiscie niezle to towarzystwo.ale nasuwa sie jeden wniosek ze musicie sie niezle bac skoro jest w tych wypowiedziach tyle agresji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik CM Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.cm.umk.pl 06.10.05, 10:22 Z mojej strony mogę powiedzieć tylko tyle, że agresja wynika najprawdopodobniej stąd, że na forum wypowiadają się osoby, które miały kontakt z Panią Płowińską i doskonale wiedzą jak pracowała. W związku z powyższym artykuł w którym jawi się jako kompetentny pracownik rodzi agresję. Rozumiem, że dziennikarz był zachęcony ciekawym tematem, ale najpierw należy sprawdzić opisywane fakty. Chciałabym także wiedzieć na jakich mocnych dowodach opiera się Pan ze stowarzyszenia? Bo ja ich nie dostrzegam. Niesprawiedliwość zawsze rodzi agresję.A zadnych pogróżek tu nie widzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mobbing w Collegium Medicum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:28 agresje moja przynajmnie budzi nieprawda!!! i tylko to!!!! byłam zmuszona wspólpracować z Panią Teresą i wiem jak ona pracowała! Nikt kto nie przeżył tego piekła siedzenia po godzinach i zwalania winy na innych za jej błędy nie wie o czym mówie! mam nadzieje rownież ze pan ze stowarzyszenia i dziennikarz zostali powiadomieni o ilości i PRAWDZIWYCH PRZYCZYNACH nieobecnośći Pani Płowińskiej w pracy!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś