Gość: bydgoszczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 20:06 Panowie parlamentarzysci walczcie o rozwój Bydgoszczy i nowe instytucje w naszym miescie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MIRINDA biada temu sejmowi i biada dombrowiczowi IP: 82.146.247.* 12.10.05, 21:11 jeżeli pawełek olszewski będzie takim poslem jakim był radnym ( najczęściej nieobecny i wbrew temu co napisała gazeta, zdecydowanie milczący - jak już sie odezwał to nie merytorycznie ale jedynie po rejtanowsku broniący dombrowicza) TO BIADA TEMU SEJMOWI I POLSCE !! smutek zapanował w urzędzie miasta nowy z-ca prezydenta ( odszedł w kłótni tadrzak ) wakat po obremskim przydupas walkowiak i pawełek w sejmie BIADA TEMU MIASTU czy my to wytrzymamy jeszcze rok ! ROK ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.eranet.pl 12.10.05, 22:47 Takie zero jak Złotowski ma być naszym przedstawicielem do Senatu? WSTYD na całą Polskę. Choć może to i lepiej. Przynajmniej przestanie wreszcie psuć w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złotowski Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 23:09 Szanowny Pan JÓZEF HEROLD Redaktor Naczelny Gazety Wyborczej w Bydgoszczy W dzisiejszym internetowym wydaniu Gazety Wyborczej ukazał się tekst p. red. Aładowicza pt. Trzej radni poszli do parlamentu. Tekst ten zapewne ukaże się w jutrzejszym papierowym wydaniu Gazety, a ponieważ zawiera nieprawdę, w myśl prawa prasowego zwracam się do Pana Redaktora o opublikowanie poniższego sprostowania. W tekście Trzej radni poszli do parlamentu p. red. Aładowicz napisał, że „odchodzący radni odebrali od przewodniczącej rady miasta Felicji Gwincińskiej kwiaty i statuetki Przechodzącego przez rzekę”. Odchodzący radni rzeczywiście otrzymali statuetki i kwiaty, ale nie od Przewodniczącej Rady Miasta, a od Prezydenta Miasta, które w jego imieniu wręczał p. Wiceprezydent Przemysław Nowak. Rozumiem, że ten prosty fakt umknął uwadze pana redaktora, ponieważ był zajęty ujawnianiem spisków, które, wg pana redaktora, miałem organizować przeciwko Prezydentowi Dombrowiczowi. Rzeczywiście, w ciągu ubiegłych dwóch lat wiele razy występowałem przeciwko Prezydentowi, zawsze czyniłem to jednak jawnie, otwarcie i publicznie. Spisek zaś, jak podaje Słownik Języka Polskiego PWN, to „tajne porozumienie grupy osób dla wspólnego osiągnięcia jakiegoś celu; sprzysiężenie, zmowa”. Redaktor Aładowicz ujawnia też Czytelnikom Gazety, że blokowałem „wiele inicjatyw służących rozwojowi miasta”. Nie wymienia ani jednej zablokowanej przeze mnie inicjatywy. Doprawdy byłem jednym z 31 radnych Bydgoszczy i 1 z 8 radnych mojego Klubu. Czyż w pojedynkę lub nawet w ośmiu można coś zablokować? Wiem oczywiście, o co panu redaktorowi chodzi – o planowaną budowę centrum handlowego „Astoria”. Z innego tekstu redaktora Aładowicza wiem, że uważa tę budowę za symbol rozwoju naszego Miasta. Zakorkowana Jagiellońska, decyzja o pozwoleniu na budowę sprzeczna z art. 10, ust 2, pkt. 8, oraz art. 15, ust. 3, pkt. 4 ustawy o zagospodarowaniu przestrzennym, to, jak rozumiem, wg redaktora Aładowicza, danina złożona na ołtarzu rozwoju Bydgoszczy. Piszę o tym tak obszernie, gdyż zarzut, że radny blokuje rozwój miasta jest bardzo poważny i wymaga szerokiego omówienia ze strony ten zarzut stawiającego. Redaktor Aładowicz woli jednak rzucić inwektywę, bo argumenty trudno mu znaleźć. Na koniec, uważny obserwator rzeczywistości, który nie bardzo rozróżnia Felicję Gwincińską od Przemysława Nowaka (a zapewniam, że różnica jest dość istotna), spisku od otwartej opozycji, redaktor Aładowicz, pozwala sobie na proroctwo: „W senacie przyćmi go – pisze o mnie p. redaktor – postać drugiego bydgoskiego senatora Radka Sikorskiego”. Mojego Kolegę Radka Sikorskiego znam od wielu lat i pełen jestem uznania dla jego talentów oraz niebagatelnych dokonań. Dlatego wiem, że to proroctwo p. Aładowicza może się spełnić, ale nie musi, bo zapewniam Czytelników Wyborczej, że będę się starał, żeby pan redaktor i tym razem nie miał racji. Kosma Złotowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.eranet.pl 12.10.05, 23:36 O odezwał się największy nierób i blokujący rozwój Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromberg Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:06 Ooo, odezwał się kolejny pachołek Wielkiego Atamana, T.M. Pokaż mi to jego nieróbstwo i blokowanie rozwoju Bydgoszczy! Przeczytałeś w Gazecie i teraz powtarzasz jak najęty, a nawet nie wiesz o co chodzi. Heh, coś nad wyraz dużo ostatnio takich głąbów na tym forum. Chłoptasie Wielkiego Atamana przekonali się co do internetu. Jednak lepiej, żeby wcześniej zaktualizowali swoją zacną stronę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.eranet.pl 13.10.05, 22:49 wazny Pan senator a nie wie iz w BYdgoszczy nie ma wiceprezydentow a sa jedynie zastepcy prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromberg Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:23 Brawo Panie Kosmo! Wreszcie ktoś się przeciwstawił tej cholernej "Wybiórczej"! Ten list do Herolda zostanie pewnie zamieszczony dopiero w dzisiejszym bydgoskim dodatku, bo naczelny pomyślał, że przecież w sobotę Gazetę czyta stosunkowo mało osób, więc aż tak dużo ludzi nie pozna prawdy tej propagandy. Kiedyś "Gazeta" była szanowanym dziennikiem, ale od jakiegoś czasu zniżyła się do poziomu brukowców - "Faktu" i innych badziewiów. Przydałoby się wam cofnięcie czasu do lat 30. XX wieku. Wtedy to mielibyście szanse zostać u Hitlera sztandarowym dziennikiem, a nie jeden z was mógłby przyćmić pewnie nawet samego Goebbels'a (ministra propagandy III Rzeszy - przyp. red.). "Trochę" kaski by spłynęło, a do tego jaka sława. Heh, gorączkowe narady w redakcji rozpoczęte :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.tvgawex.pl 12.10.05, 23:42 a jak Paweł Olszewski dogaduje się ze swoim staruszkiem - zakorzenionym chwastem dawnego systemu? Może deliberują za pomocą konferencji wirtualnych? ( dla zainteresowanych on nie umie pływać, dlatego niech służby sejmowe przygotują bosak dla dobrego kontaktu z tym posłem, albowiem korzystanie z uciech życia to jego specjalność) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.chello.pl 12.10.05, 23:46 drogi panie Złotowski!!! nie ośmieszaj się takimi wypocinami!! za mało chyba zagladasz na forum, żeby wiedzieć, że jesteś jednym z wiekszych posmiewisk naszej netowej społeczności!!! precz z tego miasta!!! tęsknimy do dnia, w którym nie będzie o Złotowskim słychać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.eranet.pl 12.10.05, 23:49 hehe dobrze powiedziane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix do kuna IP: *.tvgawex.pl 12.10.05, 23:54 Przecież wiesz o co tu chodzi !!! Utrzymujemy buractwo , które się chełpi osiagnięciami marnego rozmiaru, myślą że nas w ten sposób kontrolują!!! Ale to wszystko mżonki Polak głosuje na tego kto ile wsadzi Ci do skrzynek głupawych zobiowiązań( zakładając że rozumieja tego typu wyrażenie , a nie traktujac to jak obietnicę bez pokrycia)!!! A gospodarka broni się sama bez tych gó.. wartych wyborów, z których dowiadujemy się kto komu dupe podciera albo chce podetrzeć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semeon Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 23:54 Pawełka ktoś powinien sprowadzić na ziemię, czyli do gruntu. Tych jego górnolotnych stwierdzeń o jakości opozycji, o mądrości ogólnej , o wyższości jednego nad drugim itd., itd., wprost się słuchać nie da. Wypowiada się jak ojciec jego ojca. Odnosi się wrażenie, że wszystko wie najlepiej, przeżył lat przynjmniej osiemdziesiąt, a doświadczenie życiowe podpowiada mu zawsze co i jak ma robić. Zdrowego rozsądku i przynajmniej odrobiny pokory, życzmy mu wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.chello.pl 12.10.05, 23:52 poza tym jak na poloniste to za dużo w tym poscie błedów stylistycznych i interpunkcyjnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 13.10.05, 08:01 Panie Złotowski , jestem Pana zwolennikiem , ale chciałbym by przed odejściem do Senatu chociaż na własnej stronie internetowej opisał Pan stan spraw o które Pan w ostatnim roku walczył.Czy ktoś podejmie i będzie kontynuował pańskie dążenia.Jakie sa perspektywy .Taka informacja dla swoich wyborców o "Stanie spraw niezałatwionych " jest bardzo w dobrym zwyczajem .Głosując na Pana ,wielu pańskich zwolenników liczy na to ,iż z senatorskiego pułapu będzie Pan wspierał działania dobre dla bydgoszczan.Wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita_gradow Re: Trzej radni poszli do parlamentu 13.10.05, 11:13 No tak jasne kolega kuna pisze, że senator Złotowski jest wielkim pośmiewiskiem bydgoszczan. Tylko, że cholera skąd w takim razie 60 tysięcy głosów?? To ty się jedynie ośmieszasz takimi wypowiedziami. Możesz się nie znać na polityce, to przecież nie jest obowiązek, ale wyrażać się w imieniu bydgoszczan poprzez zdanie swoje i dwóch kolegów z podwórka to już lekka przesada. Życzę więcej bystrości kolegom, którzy tak tu pałają nienawiścią. A tak na marginesie artykuł GW jest bezczelny i głupi tak jak sam redaktor Ałładowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna do nikity_gradowa IP: *.chello.pl 13.10.05, 11:45 pisałem o netowej społeczności a nie o bydgoszczanach jako takich! swojego stanowiska nie zmieniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 13.10.05, 12:14 Paweł Olszewski już pokazał gdzie ma Bydgoszcz i mieszkańców regionu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vigla A myślą tylko o łapówkach i stąd te afery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 12:15 Gość portalu: osa napisał(a): > Paweł Olszewski już pokazał gdzie ma Bydgoszcz i mieszkańców regionu A myślą tylko o łapówkach i stąd te afery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: A myślą tylko o łapówkach i stąd te afery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:14 Heh no tak kuna "netowa społeczność", dobre sobie. Ale kto tu głównie najeżdża na pana Kosmę? Otóż robią to głównie ludzie z UM, którzy tak go nie lubią no i poplecznicy takiego imbecyla i jednocześnie posła bydgoskiego, któremu wydaje się, że jest najwspanialszy i najmądrzejszy, a jak ktoś ma odmienne zdanie to od razu go nienawidzi. Żal mi tych ludzi i ciebie kuna jeżeli jesteś jednym z nich. Jeżeli zaś nie, to powiedz mi czym się tak ośmieszył Złotowski i dlaczego ludzie go rzekomo tak nie cierpią. Sądzę, że jednak tego nie zrobisz, bo niespecjalnie masz argumenty ku temu, poza ewentualnym nienawidzę, bo jest taki i owaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: A myślą tylko o łapówkach i stąd te afery! IP: *.tvgawex.pl 13.10.05, 15:55 Wybiórcza lub jak niektorzy mowia Koszerna , nie bylaby soba gdyby nie napisala czegos negatywenego nt. Zlotowskiego, ,mniej uz nie przekonuja te grafomanskie sensacje nt, Zlotowskiego , WYBIóRCZA zwalczala zwalcza i zwalczec bedzie Zlotowksiego Schraibera icala reszte ludzi ktorzy waza sie powiedziec negatywnego , wytknac nieprawidlowosci Dombrowiczowi , wiadomo od dawna ze jedyna sluszna linia naszej bydgoskiej wkladki jest obrona Dombrowicza , i kompromitacja wszystkich ktorzy sceptycznie patrza na ta przezydenture ( kto nie z nami ten przeciwko nam) dla Wybiórczej wzorem idealnego radnega sa chyba Olszewski junior ,bendykowski dzakanowski , ktorzy nic nie robia a jak juz sie odezna to tylko w obronie i na wieksza chwale Dombrowicza no coz przeciez wyborcza to gazeta ktorej nie jest wszystko jedno . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna do mickeya IP: *.chello.pl 13.10.05, 18:23 nie pracuję w UM, nie jestem niczyim poplecznikiem. Złotowskiego nie lubię z prostej przyczyny: w polityce osiągnął ZERO. nic. piękne frazesy, zagrania pod publiczkę (patrz jego ostatni inicjatywa z Astorią), krytykanctwo - to jest domena. taka jest moja opinia. dostał 60 000? w porządku. nie przeczę. pytanie ilu z głosujących wybrało go na zasadzie kojarzenia nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundi Re radni z pustyni ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:18 Olszewski junior(dobrze go tatuś nauczył kombinować)i reszta nic nie zrobia i kolejne 15 lat ani jeden biurowiec tu nie powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: kto ostatni gasi światło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:24 uciekajmy z tej Red Village!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey do kuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 20:38 Blokowanie Astorii i to jest niby ten jego najcięższy grzech? No dobrze jak obiecałem odniosę się do twoich słów. Zastanowiłeś się czy aby na pewno Bydgoszczy jest potrzebny taki obiekt jak Astoria? Będzie stał w sam,ym centrum miasta, będziesz biadulił, że korki są jeszcze większe, a rozwiązań komunikacyjnych oczywiście zero. Ja osobiście też jestem przed budowaniem tego obiektu. Za bardzo nie wiem jakie ty widzisz w tym korzyści. Mało masz hipermarketów? Po cholerę jeszcze jeden więcej? Ktoś powie, że to nie hipermarket, ale centrum handlowe, ja osobiście wielkiej różnicy nie widzę. A co do tego co osiągnął, to już było poruszane na forum podczas kampanii. Pan Kosma na swojej stronie internetowej wymienia co mu się udało dokonać w polityce. No może można by jeszcze więcej, jasne, ale i tak tyle co dokonał to nieźle. Pokaż mi parlamentarzystę z naszegpo regionu który zrobił więcej. Ach tak Zemke. No ale Zemke był wiceministrem, jako poseł obijał się cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semeon Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 02:02 Pecunia non olet. Odpowiedz Link Zgłoś