Dodaj do ulubionych

Trzej radni poszli do parlamentu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 20:06
Panowie parlamentarzysci walczcie o rozwój Bydgoszczy i nowe instytucje w
naszym miescie!
Obserwuj wątek
    • Gość: MIRINDA biada temu sejmowi i biada dombrowiczowi IP: 82.146.247.* 12.10.05, 21:11
      jeżeli pawełek olszewski będzie takim poslem jakim był radnym ( najczęściej
      nieobecny i wbrew temu co napisała gazeta, zdecydowanie milczący - jak już sie
      odezwał to nie merytorycznie ale jedynie po rejtanowsku broniący dombrowicza)
      TO BIADA TEMU SEJMOWI I POLSCE !!
      smutek zapanował w urzędzie miasta
      nowy z-ca prezydenta ( odszedł w kłótni tadrzak )
      wakat po obremskim
      przydupas walkowiak i pawełek w sejmie
      BIADA TEMU MIASTU
      czy my to wytrzymamy jeszcze rok ! ROK ??

• Gość: pimpek Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.eranet.pl 12.10.05, 22:47
      Takie zero jak Złotowski ma być naszym przedstawicielem do Senatu? WSTYD na całą
      Polskę. Choć może to i lepiej. Przynajmniej przestanie wreszcie psuć w Bydgoszczy.
    • Gość: Złotowski Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 23:09
      Szanowny Pan
      JÓZEF HEROLD
      Redaktor Naczelny
      Gazety Wyborczej
      w Bydgoszczy

W dzisiejszym internetowym wydaniu Gazety Wyborczej ukazał się tekst p. red.
      Aładowicza pt. Trzej radni poszli do parlamentu. Tekst ten zapewne ukaże się w
      jutrzejszym papierowym wydaniu Gazety, a ponieważ zawiera nieprawdę, w myśl
      prawa prasowego zwracam się do Pana Redaktora o opublikowanie poniższego
      sprostowania.

W tekście Trzej radni poszli do parlamentu p. red. Aładowicz napisał,
      że „odchodzący radni odebrali od przewodniczącej rady miasta Felicji
      Gwincińskiej kwiaty i statuetki Przechodzącego przez rzekę”. Odchodzący radni
      rzeczywiście otrzymali statuetki i kwiaty, ale nie od Przewodniczącej Rady
      Miasta, a od Prezydenta Miasta, które w jego imieniu wręczał p. Wiceprezydent
      Przemysław Nowak.
      Rozumiem, że ten prosty fakt umknął uwadze pana redaktora, ponieważ był zajęty
      ujawnianiem spisków, które, wg pana redaktora, miałem organizować przeciwko
      Prezydentowi Dombrowiczowi. Rzeczywiście, w ciągu ubiegłych dwóch lat wiele
      razy występowałem przeciwko Prezydentowi, zawsze czyniłem to jednak jawnie,
      otwarcie i publicznie. Spisek zaś, jak podaje Słownik Języka Polskiego PWN,
      to „tajne porozumienie grupy osób dla wspólnego osiągnięcia jakiegoś celu;
      sprzysiężenie, zmowa”. Redaktor Aładowicz ujawnia też Czytelnikom Gazety, że
      blokowałem „wiele inicjatyw służących rozwojowi miasta”. Nie wymienia ani
      jednej zablokowanej przeze mnie inicjatywy. Doprawdy byłem jednym z 31 radnych
      Bydgoszczy i 1 z 8 radnych mojego Klubu. Czyż w pojedynkę lub nawet w ośmiu
      można coś zablokować? Wiem oczywiście, o co panu redaktorowi chodzi – o
      planowaną budowę centrum handlowego „Astoria”. Z innego tekstu redaktora
      Aładowicza wiem, że uważa tę budowę za symbol rozwoju naszego Miasta.
      Zakorkowana Jagiellońska, decyzja o pozwoleniu na budowę sprzeczna z art. 10,
      ust 2, pkt. 8, oraz art. 15, ust. 3, pkt. 4 ustawy o zagospodarowaniu
      przestrzennym, to, jak rozumiem, wg redaktora Aładowicza, danina złożona na
      ołtarzu rozwoju Bydgoszczy. Piszę o tym tak obszernie, gdyż zarzut, że radny
      blokuje rozwój miasta jest bardzo poważny i wymaga szerokiego omówienia ze
      strony ten zarzut stawiającego. Redaktor Aładowicz woli jednak rzucić
      inwektywę, bo argumenty trudno mu znaleźć.
      Na koniec, uważny obserwator rzeczywistości, który nie bardzo rozróżnia Felicję
      Gwincińską od Przemysława Nowaka (a zapewniam, że różnica jest dość istotna),
      spisku od otwartej opozycji, redaktor Aładowicz, pozwala sobie na proroctwo: „W
      senacie przyćmi go – pisze o mnie p. redaktor – postać drugiego bydgoskiego
      senatora Radka Sikorskiego”. Mojego Kolegę Radka Sikorskiego znam od wielu lat
      i pełen jestem uznania dla jego talentów oraz niebagatelnych dokonań. Dlatego
      wiem, że to proroctwo p. Aładowicza może się spełnić, ale nie musi, bo
      zapewniam Czytelników Wyborczej, że będę się starał, żeby pan redaktor i tym
      razem nie miał racji.
      Kosma Złotowski
      • Gość: pimpek Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.eranet.pl 12.10.05, 23:36
        O odezwał się największy nierób i blokujący rozwój Bydgoszczy.
        • Gość: Bromberg Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:06
          Ooo, odezwał się kolejny pachołek Wielkiego Atamana, T.M.
          Pokaż mi to jego nieróbstwo i blokowanie rozwoju Bydgoszczy! Przeczytałeś w
          Gazecie i teraz powtarzasz jak najęty, a nawet nie wiesz o co chodzi. Heh, coś
          nad wyraz dużo ostatnio takich głąbów na tym forum. Chłoptasie Wielkiego
          Atamana przekonali się co do internetu. Jednak lepiej, żeby wcześniej
          zaktualizowali swoją zacną stronę ...
      • Gość: a Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.eranet.pl 13.10.05, 22:49
        wazny Pan senator a nie wie iz w BYdgoszczy nie ma wiceprezydentow a sa jedynie
        zastepcy prezydenta
      • Gość: Bromberg Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:23
        Brawo Panie Kosmo! Wreszcie ktoś się przeciwstawił tej cholernej "Wybiórczej"!
        Ten list do Herolda zostanie pewnie zamieszczony dopiero w dzisiejszym
        bydgoskim dodatku, bo naczelny pomyślał, że przecież w sobotę Gazetę czyta
        stosunkowo mało osób, więc aż tak dużo ludzi nie pozna prawdy tej propagandy.
        Kiedyś "Gazeta" była szanowanym dziennikiem, ale od jakiegoś czasu zniżyła się
        do poziomu brukowców - "Faktu" i innych badziewiów. Przydałoby się wam
        cofnięcie czasu do lat 30. XX wieku. Wtedy to mielibyście szanse zostać u
        Hitlera sztandarowym dziennikiem, a nie jeden z was mógłby przyćmić pewnie
        nawet samego Goebbels'a (ministra propagandy III Rzeszy - przyp.
        red.). "Trochę" kaski by spłynęło, a do tego jaka sława. Heh, gorączkowe narady
        w redakcji rozpoczęte :D
    • Gość: mix Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.tvgawex.pl 12.10.05, 23:42
      a jak Paweł Olszewski dogaduje się ze swoim staruszkiem - zakorzenionym
      chwastem dawnego systemu? Może deliberują za pomocą konferencji wirtualnych? (
      dla zainteresowanych on nie umie pływać, dlatego niech służby sejmowe
      przygotują bosak dla dobrego kontaktu z tym posłem, albowiem korzystanie z
      uciech życia to jego specjalność)
      • Gość: kuna Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.chello.pl 12.10.05, 23:46
        drogi panie Złotowski!!!
        nie ośmieszaj się takimi wypocinami!! za mało chyba zagladasz na forum, żeby
        wiedzieć, że jesteś jednym z wiekszych posmiewisk naszej netowej społeczności!!!
        precz z tego miasta!!! tęsknimy do dnia, w którym nie będzie o Złotowskim
        słychać!!!!
        • Gość: pimpek Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.eranet.pl 12.10.05, 23:49
          hehe dobrze powiedziane
        • Gość: mix do kuna IP: *.tvgawex.pl 12.10.05, 23:54
          Przecież wiesz o co tu chodzi !!! Utrzymujemy buractwo , które się chełpi
          osiagnięciami marnego rozmiaru, myślą że nas w ten sposób kontrolują!!! Ale to
          wszystko mżonki Polak głosuje na tego kto ile wsadzi Ci do skrzynek głupawych
          zobiowiązań( zakładając że rozumieja tego typu wyrażenie , a nie traktujac to
          jak obietnicę bez pokrycia)!!! A gospodarka broni się sama bez tych gó..
          wartych wyborów, z których dowiadujemy się kto komu dupe podciera albo chce
          podetrzeć!!!
      • Gość: semeon Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 23:54
        Pawełka ktoś powinien sprowadzić na ziemię, czyli do gruntu. Tych jego
        górnolotnych stwierdzeń o jakości opozycji, o mądrości ogólnej , o wyższości
        jednego nad drugim itd., itd., wprost się słuchać nie da. Wypowiada się jak
        ojciec jego ojca. Odnosi się wrażenie, że wszystko wie najlepiej, przeżył lat
        przynjmniej osiemdziesiąt, a doświadczenie życiowe podpowiada mu zawsze co i
        jak ma robić. Zdrowego rozsądku i przynajmniej odrobiny pokory, życzmy mu
        wszyscy.
    • Gość: kuna Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.chello.pl 12.10.05, 23:52
      poza tym jak na poloniste to za dużo w tym poscie błedów stylistycznych i
      interpunkcyjnych!
      • Gość: gość Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 13.10.05, 08:01
        Panie Złotowski , jestem Pana zwolennikiem , ale chciałbym by przed odejściem
        do Senatu chociaż na własnej stronie internetowej opisał Pan stan spraw o
        które Pan w ostatnim roku walczył.Czy ktoś podejmie i będzie kontynuował
        pańskie dążenia.Jakie sa perspektywy .Taka informacja dla swoich wyborców
        o "Stanie spraw niezałatwionych " jest bardzo w dobrym zwyczajem .Głosując na
        Pana ,wielu pańskich zwolenników liczy na to ,iż z senatorskiego pułapu będzie
        Pan wspierał działania dobre dla bydgoszczan.Wszystkiego dobrego.
        • nikita_gradow Re: Trzej radni poszli do parlamentu 13.10.05, 11:13
          No tak jasne kolega kuna pisze, że senator Złotowski jest wielkim pośmiewiskiem
          bydgoszczan. Tylko, że cholera skąd w takim razie 60 tysięcy głosów?? To ty się
          jedynie ośmieszasz takimi wypowiedziami. Możesz się nie znać na polityce, to
          przecież nie jest obowiązek, ale wyrażać się w imieniu bydgoszczan poprzez
          zdanie swoje i dwóch kolegów z podwórka to już lekka przesada. Życzę więcej
          bystrości kolegom, którzy tak tu pałają nienawiścią.
          A tak na marginesie artykuł GW jest bezczelny i głupi tak jak sam redaktor
          Ałładowicz.
          • Gość: kuna do nikity_gradowa IP: *.chello.pl 13.10.05, 11:45
            pisałem o netowej społeczności a nie o bydgoszczanach jako takich! swojego
            stanowiska nie zmieniam.
    • Gość: osa Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 13.10.05, 12:14
      Paweł Olszewski już pokazał gdzie ma Bydgoszcz i mieszkańców regionu
      • Gość: vigla A myślą tylko o łapówkach i stąd te afery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 12:15
        Gość portalu: osa napisał(a):

> Paweł Olszewski już pokazał gdzie ma Bydgoszcz i mieszkańców regionu

A myślą tylko o łapówkach i stąd te afery!
        • Gość: mickey Re: A myślą tylko o łapówkach i stąd te afery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:14
          Heh no tak kuna "netowa społeczność", dobre sobie. Ale kto tu głównie najeżdża
          na pana Kosmę?
          Otóż robią to głównie ludzie z UM, którzy tak go nie lubią no i poplecznicy
          takiego imbecyla i jednocześnie posła bydgoskiego, któremu wydaje się, że jest
          najwspanialszy i najmądrzejszy, a jak ktoś ma odmienne zdanie to od razu go
          nienawidzi. Żal mi tych ludzi i ciebie kuna jeżeli jesteś jednym z nich. Jeżeli
          zaś nie, to powiedz mi czym się tak ośmieszył Złotowski i dlaczego ludzie go
          rzekomo tak nie cierpią. Sądzę, że jednak tego nie zrobisz, bo niespecjalnie
          masz argumenty ku temu, poza ewentualnym nienawidzę, bo jest taki i owaki.
          • Gość: tomek Re: A myślą tylko o łapówkach i stąd te afery! IP: *.tvgawex.pl 13.10.05, 15:55
            Wybiórcza lub jak niektorzy mowia Koszerna , nie bylaby soba gdyby nie napisala
            czegos negatywenego nt. Zlotowskiego, ,mniej uz nie przekonuja te grafomanskie
            sensacje nt, Zlotowskiego , WYBIóRCZA zwalczala zwalcza i zwalczec bedzie
            Zlotowksiego Schraibera icala reszte ludzi ktorzy waza sie powiedziec
            negatywnego , wytknac nieprawidlowosci Dombrowiczowi , wiadomo od dawna ze
            jedyna sluszna linia naszej bydgoskiej wkladki jest obrona Dombrowicza , i
            kompromitacja wszystkich ktorzy sceptycznie patrza na ta przezydenture ( kto
            nie z nami ten przeciwko nam) dla Wybiórczej wzorem idealnego radnega sa chyba
            Olszewski junior ,bendykowski dzakanowski , ktorzy nic nie robia a jak juz sie
            odezna to tylko w obronie i na wieksza chwale Dombrowicza

no coz przeciez wyborcza to gazeta ktorej nie jest wszystko jedno .
          • Gość: kuna do mickeya IP: *.chello.pl 13.10.05, 18:23
            nie pracuję w UM, nie jestem niczyim poplecznikiem.
            Złotowskiego nie lubię z prostej przyczyny: w polityce osiągnął ZERO. nic.
            piękne frazesy, zagrania pod publiczkę (patrz jego ostatni inicjatywa z
            Astorią), krytykanctwo - to jest domena. taka jest moja opinia.
            dostał 60 000? w porządku. nie przeczę. pytanie ilu z głosujących wybrało go na
            zasadzie kojarzenia nazwiska.
    • Gość: mundi Re radni z pustyni ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:18
      Olszewski junior(dobrze go tatuś nauczył kombinować)i reszta nic
      nie zrobia i kolejne 15 lat ani jeden biurowiec tu nie powstanie.
      • Gość: jasiu Re: kto ostatni gasi światło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:24
        uciekajmy z tej Red Village!!!!
        • Gość: mickey do kuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 20:38
          Blokowanie Astorii i to jest niby ten jego najcięższy grzech? No dobrze jak
          obiecałem odniosę się do twoich słów.
          Zastanowiłeś się czy aby na pewno Bydgoszczy jest potrzebny taki obiekt jak
          Astoria? Będzie stał w sam,ym centrum miasta, będziesz biadulił, że korki są
          jeszcze większe, a rozwiązań komunikacyjnych oczywiście zero. Ja osobiście też
          jestem przed budowaniem tego obiektu. Za bardzo nie wiem jakie ty widzisz w tym
          korzyści. Mało masz hipermarketów? Po cholerę jeszcze jeden więcej? Ktoś powie,
          że to nie hipermarket, ale centrum handlowe, ja osobiście wielkiej różnicy nie
          widzę. A co do tego co osiągnął, to już było poruszane na forum podczas
          kampanii. Pan Kosma na swojej stronie internetowej wymienia co mu się udało
          dokonać w polityce. No może można by jeszcze więcej, jasne, ale i tak tyle co
          dokonał to nieźle. Pokaż mi parlamentarzystę z naszegpo regionu który zrobił
          więcej. Ach tak Zemke. No ale Zemke był wiceministrem, jako poseł obijał się
          cały czas.
    • Gość: semeon Re: Trzej radni poszli do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 02:02
      Pecunia non olet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka