Dodaj do ulubionych

Inowrocław

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 18:31
Co sądzicie o Inowrocławiu ? Jestem bydgoszczaninem związanym rodzinnie z tym
miastem i mam wrażenie, że jest miastem trochę niedocenianym przez bydgoszczan.
Polecam spacer po parku solankowym.
Obserwuj wątek
    • Gość: alek Re: Inowrocław IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 01:50
      Park jest rzeczywiscie super, takze ulica Solankowa. Niestety, reszta to
      porazka.
    • Gość: byłyino Re: Inowrocław IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 10:07
      Też pochodzę z Inowrocławia. mieszkam teraz w Płocku. Kilka razy do roku
      przujeżdżam do Ina.miasto bardzo sie zmieniło, ale rzeczywiście poza wystawową
      solankową i Solankami jest nieciekawie. widać degradację i ubożenie miasta.
      Wieczorem nie ma gdzie wyjść, bo albo "puby?", albo w solankach lokale dla
      kuracjuszy ze szpitala geriatrycznego. Chyba, że jeszcze nie dotarłem do
      porzadnej knajpki, gdzie można posiedzieć i pogadać ze starymi znajomymi.
      trzymka.
      • Gość: Olek Re: Inowrocław IP: *.pl 25.07.01, 10:37
        Polecam zatem pub TRAMWAJ przy Krolowce. Dosc duzo mlodziezy tzw. licealnej, ale
        tez spore grono starszych osob. Wady to spora ilosc dymu papierosowego, a jedna
        z zalet to wlasciciel, ktory potrafi gdy wylacza prad zapalic swieczki i grac na
        gitarze zamiast muzyki z ply
        • Gość: - Re: Inowrocław IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 23:24
          amba fatima zadnych klubow ni ma
          tylko nieszczesny;-P tramwaj na krolowce,ktory jest ok.z dymem to
          pradwa.niestety czesto tam ostatnio przychodza jacys napakowani ,lysi.klub
          raczje dla starszych,studentow,raz tam poszli ze znajomymi moi rodzice(o
          zgrozo;-P)
          potem jest ''rock pub''ale szczerze mowiac to tam smierdzi jak cholera.to jest w
          piwnicy i niestwty to jest odczuwalne.capi jak w podziemiach zwyklego
          inowroclawskiego bloku.nastepnie...yyyy....jest cafe color obok kina,ale to
          raczej taka grzeczna kawiarnia.niestety jakis czas temu walneli tam
          televizor,co bylo pomyslem beznadzejnym.zalosny jest widok np pary kikajacej co
          jakis czas w ekran.niestety,to troche dekoncentruje.potem jest klub hades,ale
          to raczej dla mlodszych,ok 15lat,albo dla facetow w stylu kurta cobaina,ktorzy
          lubia mlode kobitki.na takiego laski poleca(fuj)
          co wiecej...solanki ok,tylko ze tam mnostwoskinow ostatnimi czasy.
          heh,jest jeszcze macdonald i sphinks,chluba miasta inowroclaw;-P
          powodzenia w kujawskich wojazach;-PP
          • Gość: xyz Re: Inowrocław IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 23:37
            Dla mnie jest to miasto gdzie w Mątwach leżą ( na cmentarzu) moi dziadkowie(
            dziadek Powstaniec Wielkopolski).Jest to miasto gdzie zawsze mile wspominam
            knajpę"METALOWIEC"(na przeciwko Dworca PKS). I to byłoby na tyle!
            Miasto z fotografem "FOTO-DANA"(moja daleka rodzina).
    • Gość: byłyino Re: Inowrocław IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.07.01, 08:42
      Dzięki za informacje. W niektórych z podanych "Pubów" byłem - :((((((((.
      Oprócz baru Metalowiec były jeszcze inne - równie ciekawe - tzw. Wysokie stołki
      (chyba gdzieś w okolicach Rynku) i U Ciotki - bodaj róg Narutowicza i
      Staszica. Mogę się mylić co do lokalizacji (odwrotnie).
      • Gość: xxx Re: Inowrocław IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.07.01, 18:21
        oj nieladnie tak mi miato szkalowac - do hadesu chodza tez starsi greetz 2 all
        hsm and sxe crew procz tramwaja jest pare knajpek 2+1 cegla co do reock pubu
        zgoda z zapachem. przyjemnie sie siedzi w knajpce przy hali a co do sphinxa to
        spox
        • Gość: Johnny Re: Inowrocław IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.07.01, 19:46
          W knajpce przy hali słyszałem, że gangsta rządzą,bo po znajomości załatwili
          koncesję na alkohol w obiekcie sportowym.
          Cegła to dla mnie porażka. Byłem raz i już nie chcę.
          Hades to rzeczywiście knajpa dla 15 - latków kochających NIRVANĘ, bo już dawno
          skończyły się czasy, gdy stara załoga tam chodziła.
    • Gość: Kamil Re: Inowrocław IP: *.bydg.gazeta.pl 26.07.01, 11:37
      Byłem raz w Inowrocławiu i uważam, że jest miastem traktowanym po macoszemu. W przeszłości mniejsze
      miasta były stolicami województw, a Inek (jak i Grudziądz) ma pecha, że jest tak blisko innych dużych miast
      (Bydgoszcz, Toruń)
    • Gość: xxx Re: Inowrocław IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.07.01, 23:22
      dzisiejszy sklad hadesu
      old krju 80 proc
      gownazeria 20 proc
    • Gość: lop Re: Inowrocław IP: *.bbnplanet.com 02.08.01, 15:37
      ?
    • Gość: Pontus Re: Inowrocław IP: *.swipnet.se 02.08.01, 15:44
      Bydgoszczy i Toruniowi przydaloby sie troche pokory. Bydgoszcz do 1772 byla w
      wojewodztwie inowroclawskim, Torun nalezal do Ziemi Chelminskiej.
      Mowiaz prawde, to Kruszwica, Inowroclaw i Wloclawek to najbardziej straozytne
      miejsca w regionie. Jako bydgoszczanin apeluje o szacunek dla nich.
      • Gość: madzia Re: Inowrocław IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 17:54
        nie był mnie tu 12 lat i wróciłam. szczerze mówiąc nie widzę specjalnej róznicy
        w jakości miast Inowroclaw, Bydgoszcz, Torun. I zaluje, ze wrocilam, mam tylko
        nadzieje, ze na niezbyt dlugo.
      • Gość: Jonhnny Re: Inowrocław IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 20:36
        Bydgoszcz otrzymała prawa miejskie znacznie później, a za wzór dla niej podano
        Inowrocław.
    • Gość: PIT Re: Inowrocław IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 18:51
      Jestem częstym gościem w Inowrocławiu (moja żona stamtąd pochodzi). Nie
      zauważam specjalnej różnicy w mentalności ludzi z Inowrocławia, Bydgoszczy, czy
      Torunia. Natomiast uderza mnie silna integracja mieszkańców Ina. Sprzyja temu
      Park Solankowy, który jest zbiorowym miejscem spacerów inowrocławian. Wielu
      znajomych, sąsiadów się tam co niedzielę spotyka. Moja żona po przeprowadzeniu
      się do Bydgoszczy była początkowo zdziwiona, że tak mało ludzi przechadza się
      po bydgoskich parkach. No cóż Myślęcinek nie jest parkiem zdrojowym jak
      Solanki. Architektura Starego Miasta w Inowrocławiu jest podobna do bydgoskiej -
      secesyjne kamienice, kościoły podobne do Fary, kościoła Bernardyńskiego, ul.
      Solankowa i willowa dzielnica Sanatoryjna z kolei podobne są do bydgoskiej
      Sielanki. W architekturze miasta widać wspólną historię.
      • Gość: <<. Re: Inowrocław IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 02:29
        ja jeszcze o inowroclawiu.wczensiej mialam nik chyba xyz or sth,nie pamietam:-
        ))))zapomnialam o cegle!!
        hiehie,w cegle to sadoma i gomora,to sa dwa slowa najlpeij okreslajace to
        miejsce:)))a co do hadesu...ze hsm tam chodiz to wiem,ale co z tego?tam albo
        chodza starzy napalency,albo ''klimaty''.....a fakt,ze kiedys to bydgoszcz byla w
        wojewodztwie inowroclawskim,byla wazniejsza i szybciej uzyskala prawa
        miejskie..mialam to kiedys na historii...a o metalowcu nic nie wiem,ale raczej
        zle mi sie kojarzy...
    • Gość: Kunze Re: Inowrocław IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 15:08
      Czytam wszystkie wypowiedzi i płaczę. Ja tu mieszkam i nigdzie nie chodzę, bo
      chcę żyć. A tak w ogóle to nie ma gdzie iść, wszędzie siedzą łyse karki i
      dzieciaki. Dla spokojnych ludzi miasto Inowrocław umarło. Teraz będzie bieda i
      zgrzytanie zębów. Zostaje tylko udać się co rano do pracy i potem do domku.
      Szkoda to było na prawdę fajne misto.
      • Gość: <<. Re: Inowrocław IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 15:44
        ja sie nie dziwie ze nigdzie nie chodzisz,ja tez coraz rzadziej.w solankach w
        szczegolnosci jest mnostwo skinow,dresiarzy i takich tam....tyle ze ja dzis
        chyba zaryzykuje,bo okolo17mam w planach tam cos jakby spacer,trzymajcie zamnie
        kciuki hih;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka