Dodaj do ulubionych

aż mi wstyd za PO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:07
robi się z tego istna żenada
głosowałam na PO i na Tuska, ale zaczynam tego żałować
oczęta mnie się coraz bardziej okrągłe robią z niedowierzania
rozumiem, że przegrana boli i jest rozczarowaniem, ale na litość anielską,
nie można się zachowywać, jak rozpieszczony chłoptaś (to szczególnie tyczy
się Pana, Panie Rokito)
obraziliślcie się teraz już na wszystkich? bo reszta Polski Was nie wybrała?
to za karę trzeba pokazać dupsko jeszcze i tym, którzy poszli na PO głosować?
i dlatego z wykrzywiona w podkowę minką (i znowu Pan Rokita w tym przoduje)
mówicie "nie!" na WYŚMIENITE (jak dla mimo wszystko przegranej w wyborach
partii) propozycje ze str. PiS-u - 8 resortów i to najważniejszych, do tego z
możliwością wyboru, to nadla dla PO jest "nie!"???
a czego sie PO spodziewało?
całej władzy?
że PiS pomimo wygranej, będzie po prostu figurantem?
nie qmam tego i dlatego zaczynam się wstydzić, że postawiłam na PO
trzeba umieć przyjąć przegraną
ale chwytać i wykorzystywać daną szansę a nie odwrócić się plecami, mieć
nadąsaną minę i wręcz wpychać (żeby mieć później satysfakcję? a po kiego?)
PiS w "układy" z LPR i Samoobroną
PO powinno przestać myśleć żądnie o CAŁKOWITEJ władzy (bo prawda jest taka,
że gdyby to PO wygrało i wybory i prezydenturę, to nie byłoby tak skłonne do
ugody i ustępstw - to wiem), lecz myśleć o tych, którzy ich wybrali i liczą
na to, że ich głos będzie nadal się liczył i miał siłę przebicia w rządzeniu
tym upadającym (wciąż niestety) krajem
jestem zawiedziona
i coraz więcej ludków się do mnie w tym przyłącza

Obserwuj wątek
    • Gość: szkiełko Re: aż mi wstyd za PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:12
      P.S.

nie chcę być złym prorokiem, ale PO może skończyć jak Unia Wolności - oni
      też "zarzucali pupskiem" z fąchem na Solidarność i gdzie ich to
      zaprowadziło? ...
      • Gość: gugus Swoimi żadaniami PO się skompromitowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:16
        Skom-P-romit-O-wana partia !!!!!!!
    • Gość: Janas Re: aż mi wstyd za PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:19
      robi się z tego istna żenada
      głosowałam na PiS i na Kaczynskiego, ale zaczynam tego żałować
      oczęta mnie się coraz bardziej okrągłe robią z niedowierzania
      rozumiem, że wygrana cieszy i jest powodem do euforii, ale na litość anielską,
      nie można się zachowywać, jak rozpieszczony chłoptaś (to szczególnie tyczy
      się Pana, Panie Ziobro)
      jestescie zadufani i gnoicie teraz PO? rozumiem, ze wladza deprawuje, ale
      przypominam, ze wladza totalna deprawuje totalnie!
      i dlatego z ironiczna minką mówicie "nie!" na wszelkie propozycje Platformy...
      Gdyby Tusk zgodzil sie byc marszalkiem to byscie mowili: "PLATFORMA zmienia
      zdanie z dnia na dzien"

P.S. Oczywiscie zartem jest twierdzenie, ze glosowalem na PiS czy Kaczynskiego,
      bo ja nie glosuje na niziny umyslowe, a na ludzi madrych i kompetentnych.
      • Gość: tomek Re: aż mi wstyd za PiS i PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:25
        a mi wstyd za obie partie. Po wyborach miesiąc nie ma rządu, nie ma niczego.
        Polska ruszyła wstecz. Czyli generalnie zamiast do przodu to syf.
      • Gość: ZAL PO ZAL MI PO TO JUZ CHYBA ICH KONIEC :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:25
        ZAL MI PO JAK MOZNA SIE TAK SKOMPROMITOWAC :(
        • Gość: anty Re: ZAL MI PO TO JUZ CHYBA ICH KONIEC :( IP: *.klik.bydgoszcz.pl 26.10.05, 23:39
          A mnie żal PiS.Wielkie słowa i poparcie udzielone Lepperowi.Brawo PO,nie
          wchodźcie w żadną koalicję!Niech powstanie przaśno-buraczano-XIX wieczny sojusz
          PiS-LPR-Samoobrona.Wtedy zobaczycie co to znaczy być rządzonym przez ciemnotę.
          • Gość: wan Re: ZAL MI PO TO JUZ CHYBA ICH KONIEC :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:47
            jak pamietam wybory to PIS wygral z PO kilkoma procentami.
            ale chce zgarnac wszystko? kaczan napoleon?
        • Gość: kran Re: ZAL MI PO TO JUZ CHYBA ICH KONIEC :( IP: *.udn.pl 27.10.05, 10:49
          Tusk okazzuje sie miernym politykiem i to ciągłe marudzenie i atakowanie tymi
          samymi skompromitowantmi metodami czas na zmiany w PO
    • bebert007 Re: aż mi wstyd za PO 26.10.05, 23:58
      Oto parę propozycji z antyspołecznego "programu reform" Platformy Obywatelskiej
      Tuska, bo o niej tu mowa. (na podstawie poradnika wyborczego z Newsweeka).

1. Ciąć wydatki państwa...
      2. Ograniczyć świadczenia socjalne...
      3. Podnosić wiek emerytalny kobiet...
      4. Uprościć zasady zwalniania pracowników...
      5. Zlikwidować pomoc publiczną dla nierentownych spółek państwowych...
      6. Przyspieszyć prywatyzację ...
      7. Wprowadzić Polskę do strefy euro ...
      8. Wprowadzić odpłatność za studia wyższe ...
      9. Zwiększyć płace policjantów ...
      10. Usprawnić pracę sądów i komorników, żeby mogli skuteczniej ścigać
      dłużników ...

To zaledwie kilka najważniejszych wątków tego skrajnie antyspołecznego i
      antysolidarnościowego programu. Kobiety niech się zaharują na śmierć. Zwalniać
      pracowników najlepiej tak, jak w Stanach (wystarczy powiedzieć: you are fired).
      Sprywatyzować (rozdać kumplom) wszystko to, czego nie rozkradli poprzednicy.
      Dać kasę policjantom, żeby nie zadawali pytań przy tłumieniu społecznych
      buntów. Ułatwić działania komornikom, niech ściąganie długów wreszcie stanie
      się dla nich przyjemnością. Wreszcie sprywatyzować (wprowadzić odpłatność) za
      studia wyższe, bo po co miejski plebs i wsiowy motłoch ma studiować. A na
      koniec niech zatriumfuje euro, tak jak zatriumfowało we Włoszech i w Niemczech,
      które nota bene, mają go serdecznie dość.

Powyższy program, skrojony wg najlepszych, ultraneoliberalnych wzorców a la
      Margaret Thatcher, Ronald Reagan, czy G. W. Bush, jest szkodliwy dla Polaków w
      stopniu skrajnym, a mimo to są oni skłonni uwierzyć w gładkie przedwyborcze
      slogany i magię stonowanego, bezzębnego uśmiechu z bilbordów. To wróży mojemu
      krajowi jak najgorzej i przewiduję, że znakomicie opłacani policjanci już
      wkrótce mogą być potrzebni na ulicach. Do pokazania demokratycznym, acz
      niedouczonym, wyborcom, gdzie jest ich miejsce w szeregu.

Przed wyborami zafundowałem sobie dzieło Donalda Tuska pod tytułem "Solidarność
      i duma". Pomijając cyniczne nawiązanie do historycznego symbolu i sfinansowanie
      kampanii reklamowej książki spoza budżetu kampanii politycznej, moją uwagę w
      tej broszurce zwróciło szczególnie jedno zdanie - to, w którym przyszły być
      może prezydent przyznaje, że największy wpływ na jego życie polityczne miało
      spotkanie w Gdańsku ze Zbigniewem Brzezińskim, skąd innąd, jak wiadomo, twórcą
      Al-Kaidy i demonem amerykańskiej polityki zagranicznej. Żadnych szczegółów,
      tylko obserwacja, że po tym spotkaniu jego (Tuska) kariera polityczna potoczyła
      się jak burza. Został liderem przyszłej rządzącej partii, posłem, likwidatorem
      komunistycznego koncernu prasowego itp.
      • tytt Re: aż mi wstyd za PO 27.10.05, 00:18
        uspokuj sie,z dnia na dzien bedziesz coraz blizej bezpiecznego prlu takze luz..

nie glosowalem ani na po ani na pis bo obie partie są do dupy po prostu,ale
        obecna rzeczywistosc z niedawnego skonsolidowanego bloku opozycji, przyjaznego
        sobie, bedacego ponad marność sld i jego koalicjanta i jego ukladzików wyszlo
        to co wyszlo i nagle cala polska dzieli sie na popierających pis i po..
        ja oceniam ogolnie pokazy tych partii jako szczegolnie egoistyczne, butne,
        slepe i szkodliwe, typowe partyjniactwo i z jednej i z drugiej.. po prostu ze
        tak wczesnie beda obie partie staraly sie rozwiac pokladane w nich nadzieje i
        pokazac ze są dokladnie tacy sami jak sld i tacy sami jak byli 2 kadencje temu-
        nie spodziewalem sie.. myslalem ze rok pociagna.. ogolnie gorzej w tym
        wsyztskim oceniam pis-moze dlatego ze sie boje i wstydze tej partii i jej
        nowych przymierzy..i wizji polski na wstecznym.. jeny i tak przez najblizsze 4
        lata.. to najwieksza tragedia jaka spotkala ten kraj po 89 roku..
      • kell99 Re: aż mi wstyd za PO 27.10.05, 01:45
        ... tylko potem nie narzekaj, ze zarabiasz ulamek tego co twoj kolega pracujacy
        na zachod od pl, bo tam takie rzeczy nie sa zadna nowoscia. gdy panstwo jest
        zdrowe i co roku nie ma w nim cudem odwroconej katastrofy budzetowej to mozna
        pomyslec jak rozwinac swiadczenia socjalne. a zreszta, swiadczenia socjalne sa
        uhm lekko zalosne (bo panstwo cierpi na brak srodkow na nie), jest prywatna
        sluzba zdrowia dla "bardziej zamoznych" i dlugasne kolejni dla ludu, sa tez
        prywatne, odplatne studia i tylko pozornie darmowe na tych panstwowych. studenci
        krzycza, ze chca miec za darmo, ale jezeli w zamian panstwo zapewniloby im
        powszechny dostep do pozyczek i nauke na europejskim poziomie, to oczywiscie
        byloby to takie okropne...

najlepiej to pracowac tak jak w prl i zarabiac krocie, placic male podatki i
        miec super swiadczenia socjalne.. jak naiwnym trzeba byc by w takie bajki
        wierzyc?.. chyba takie rzeczy obiecywala partia ktora wygrala wybory.. pogadamy
        za kilkanascie miesiecy jak magicznie nie przybedzie mieszkan, pieniedzy w
        portfelach, a kolejki przed urzedem zatrudnienia nie znikna.
        • Gość: wyborca Re: aż mi wstyd za PO IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.10.05, 03:20
          PO przed wyborami mówiło że tylko chce władzy po to aby gospodarka w kraju lepiej się rozwijała.PO zajęła II miejsce i okazało się że nic to iż PIS przekazał jej połowe ministerstw,bo w zasadzie chce jedno ale dla PO najważniejsze ,ministerstwo władające służbami specjalnymi.Tam właśnie się znajdują kto pracował i nadal pracuje dla tych służb.Kto sprzedawał ustawy i w jakich firmach ma się dodatkowy etacik.Może jest tam odpowiedź dlaczego to solidarnościowiec i prawicowiec p.B.Komorowski od lat odwiedza lewicowca p.R.Kalisza.Może Rysiu po latach znajomości pouczał Bronka,broń teczek ,chrzań gospodarkę nie my pierwsi obiecywaliśmy że coś dla ludu zrobimy ha,ha,broń naszych ,bo jak to ujrzy światło to będzie d.pa.i może się okazać ,że te różne rządy do tej pory to ten sam rząd.Niepotrzebnie nasi przeszli do PD a tak to jedynie na was możemy liczyć. Jeszcze raz mówię,broń Bronek resortu broń,gospodarka nie zając poczeka a ludkom się coś wciśnie,chcieliśmy ale nie możemy.
          • kell99 Re: aż mi wstyd za PO 27.10.05, 04:58
            no coz. ja sie nie dziwie za bardzo wladzom PO skoro przyszly koalicjant oddaje
            stanowiska takim prorynkowym i proeuropejskim politykom jak to sie stalo dzisiaj
            - w koncu nie trzeba nawet sporo sie zastanawiac komu pis probuje sie
            przypodobac. w koncu czasem nie da sie laczyc populizmu i obietnic z programem
            reform.

imho moze lepiej sie stalo. w koncu silna partia opozycyjna bedzie mogla
            kontrolowac rzad by wspierac rzeczy dobre i blokowac te szkodliwe.. pewnie
            wyjdzie tak jak to w polsce bylo jakis czas temu.. pis szybko straci poparcie i
            dojdzie do nowych wyborow. trzeba dac im szanse, chociaz jezeli wyjdzie koalicja
            fanatycznych katolikow-fanatycznych rolnikow i tych ktorzy sadza, ze iv rp to
            cudowny srodek na wszelkie problemy to raczej wielkich nadziei w tym rzadzie nie
            pokladam
    • Gość: swiadomy Re: aż mi wstyd za PO IP: 195.136.107.* 27.10.05, 09:01
      PO to kila polskiej polityki, dzisiaj pognieali sie ze wiekszosc spoleczenstwo
      nie akceptuje ich bandyckich metod prywatyzacji. Zachowanie Komorowskiego jest
      skandaliczne, widac ze to wlasnie PO zalezy na wladzy a nie na dobru Polski.
      Dobrze napisales jakby wybrala PO to zawladnelaby wszytskim nawet nie pytalaby
      sie czy komus jeszcze cos sie nalezy. Polska z tej kily musi sie wyleczyc
    • Gość: !!! PO to fałszujaca Piotrowska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:04
      • tytt Re: PO to fałszujaca Piotrowska!!! 27.10.05, 10:40
        obie partie to kiła!! i nie ma partii w kraju ktorej celem nie byłaby władza-no
        to jest sens partii politycznych! i rozumiem PO ze nie chce wspolfirmowac
        polityki PISu w sytuacji,gdy najwazniejsze (najsilniejsze) resorty sobie
        przydzieliło, robiąc w dodatku juz nie oczko a wrecz machając reką do
        samoobrony i lpr.. co by nie powiedziec o PO sa to raczej mądrzejsi ludzie od
        tych co znajdują sie jeszcze bardziej od nich na prawo..wiec nic dziwnego ze
        widzą zagrozenia z takiego ukladu sil pis lpr sprzedajne dziwki z psl czy
        chołota z samoobrony..
    • Gość: greg Re: aż mi wstyd za PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:00
      żałosna partyjka pieniaczy, dbających tylko o swoje partykularne interesy, a
      swoich wyborców mają głęboko w duupie- oto jaki obraz wyłania się po wyborach
    • Gość: szkiełko Re: aż mi wstyd za PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 07:56
      i dlaczego PO uważa, że PiS nie ma prawa narzucać im kto ma kim zostać (np.
      Komorowski na marszałka)a już zapomniała, jak to sama właśnie Platforma mocno
      naciskała by premierem został J.Kaczyński, i jak nie akceptowała Marcinkiewicza

ech, no szkoda, że PO tak się zachowuje i szuka winnych wszędzie tylko nie w
      sobie, i nie stara się tego naprawić, i w końcu mieć na uwadzę takich osób, jak
      i ja, które na Platformę głosowało i wierzyło w zmiany
      Pan Rokita rozczarował mnie na całej linii - myślałam, że myśli o kraju, a On
      tak się zgrzał na władzę (trzeba się pogodzić, że stołek premiera jest już
      zajęty, wiadomo, ze miał Pan na to właśnie największą chrapkę) i zaczyna być
      zacięty, zgorzkniały, a ten jego "smutek" to mnie przyprawia już o mdłości
      mnie nie obchodzi Pański stan ducha Panie Rokita, tylko o Polskę tu biega, o
      nasz byt, więc weź się Pan w końcu w garść, zetrzyj swoją wizję włądzy
      absoultnej i zacznij dbać chociaż o swój elektorat (jak już ześ się Pan na
      resztę poobrażał)do jansej anielci!
      • Gość: Robert Re: aż mi wstyd za PO IP: *.net / 213.17.254.* 29.10.05, 14:18
        A co z naszą pania Teresa która przed wyborami interesował urzad centralny?
        • Gość: Marek Re: aż mi wstyd za PO IP: *.net / 213.17.254.* 18.11.05, 12:33
          A co slychąc pani tereso w Urzędzie celnym,jak samopoczucie naczelnika z Włocławka.
          • Gość: semeon Re: aż mi wstyd za PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 00:44
            A co z tym czterokołowym pojazdem? Utknął gdzieś w błocie, czy w polu, czy
            może ukradli ciągnik i na zawsze już pozostanie w lesie? A gdzie nasi
            znakomici lokalni liderzy? Może ktoś wie? Zaczynam się poważnie o nich
            martwić. A taka wielka była nadzieja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka