Dodaj do ulubionych

Skandal na wyborach rektora UKW.

• Gość: westpoint Zmieniają nazwy, a to jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:27
      cały czas to śmieszne WSP, obiekt kpin i żartów studentów w tym mieście
    • Gość: Efka Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 21:42
      Co do pierwsezj wypowiedzi dotyczacej "bandy dzieciaków" którą podobno jest
      nasz samorzad to to jest dla mnie zenujące. Bandą dzieciaków jest raczej NZS,
      który nie potrafi nawet dobrze się zareklamować. Podczepia się pod imprezy
      samorządu oraz ogólnobydgoskie np."Camera obscura". Takie dziaąłnia sa na
      poziomie szkoły podstawowej.
      Nasz samorząd jest najlepszy!!
      • Gość: kate Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:30
        ...czytaj wyraźnie wszelkie plakaty NZS droga efko!!!...
    • Gość: Eva Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:16
      Słyszałam, ze prof.Marcinkowski i Sebastian Kociński znali się od dawna i
      planowali "współpracę" od początku.To jest nieprawda!!!Dobrze pamiętam jak w
      2003 roku przyjechałam na "Drzwi otwarte", wtedy jeszcze Akademii Bydgoskiej.
      Rektor po przywitaniu przyszłych studentów i krótkiej przemowie miał
      zapowiedziec wystapienie przewodniczącego Samorządu Studenckiego,właśnie
      Sebastiana Kocińskiego. Wówczas prof.Marcinkowski nie wymienił poprawnie
      nazwiska Naszego przewodniczącego, co jest dowodem na to, że ich wspołpraca
      rozpoczęła sie później.
    • Gość: semeon Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 00:04
      Ty "Student" lepiej spójrz /SPÓJRZ/ na siebie i wróć na parę lat do gimnazjum
      poduczyć się ortografii.
    • Gość: bbb Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 09:51
      KACZOROM MOWIMY STANOWCZE NIE!!!!
    • Gość: CCC Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 09:51
      KACZORY MUSZA ODEJSC!!!!
      • Gość: Ash Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.klik.bydgoszcz.pl 29.10.05, 10:51
        Ludziom z NZSu zalezy na kompromitacji i nieprzychylnym nastawieniu studentow
        do przewodniczacego Samorzadu Studenckiego jak i do samego Samorzadu.Akurat
        mialem mozliwosc poznac Pana rektora Marcinkowskiego na obozie i to ze
        zdecydowanie pozytywnej strony. Z tego co wiem jest to pierwszy rektor ktory
        wyszedl bezposrednio do studentow. Zawsze i w wielu sytuacjach powtarzal ze
        uczelnia jest dla studentow a nie odwrotnie.Nawet slyszalem ostatnio ,ze pewien
        wykladowca (defakto bedacy w opozycji do prof. Marcinkowskiego) kwestionowal
        to. Zreszta podejrzewam ze wszyscy sa swiadomi ze wiekszosc wykladowcow ma
        boskie mnimanie o sobie...naszczescie sa tacy ludzie jak prof. Marcinkowski i
        jeszcze paru.
        • Gość: Jacekk Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.klik.bydgoszcz.pl 29.10.05, 11:17
          >Ludziom z NZSu zalezy na kompromitacji i nieprzychylnym nastawieniu studentow
          > do przewodniczacego Samorzadu Studenckiego jak i do samego Samorzadu

O tym akurat wiem.Sam studiuje na Przemyslowej a tam jest chyba siedlisko
          NZSu.Chyba juz polowa przemyslowej chuczy na ten temat.Polowa dzilaczy NZSu to
          ludzie z PiSu bedacy w partii lub mlodziezowce.Jasne jest ze chca wprowadzic
          polityke do nasszego srodowiska.Mam nadzieje ze na wyborach sie na to nie
          zgodzimy, przynajmniej Przemyslowa!PRZEMYSLOWA RULEZ!
          • Gość: Jacekk Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.klik.bydgoszcz.pl 29.10.05, 11:20
            Zapomnialem dopisac.Nie trzeba wspominac kogo znamy z prowadzenia nieczystej
            kampanii i wyciagania brudow (ktore potem okazuja sie byc klamstwami!).
            Uwazajcie wszyscy i niedajcie sie otumanic! Precz z PiSem i KAczorami z UKW!
            • Gość: Obserwator Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: 194.83.245.* 29.10.05, 14:59
              Do niedawna bylem studentem Akademii Bydgoskiej. Wiem czym pachnie samorzad.
              Grupa ludzi, ktorzy cos w koncu zrobili. Odpowiem dlaczego? Zaczynajac studia
              takiego tworu w ogole nie bylo. Nigdzie do nikogo nie mozna bylo sie dostac.
              Coz takie zycie!!! Po wyborach w marcu 2003 roku zaczela sie dobra praca. To
              miedzy innymi dzieki staraniom samorzadu powstaly w akademikach lacza
              internetowe, to dzieki samorzadowi szybko rozliczane sa wszelkiego rodzaju
              dofinansowania do zycia. Czy ktos mi odpowie na pytanie kim sa ludzie z
              poprzedniego samorzadu. Sebastian Kocinski, Marcin Trzeciakowski, Agnieszka
              Imbirska, Pawel Juras, Krzysiu KUkucki, Malacz, Dariusz Cylkowski. To nie
              wspoltworzyli trzon tego co dzisiaj jest. NIe zapomne nigdy frekwencji ludzi na
              spotkaniach. Zawsze maja to gdzies, ale gdy dochodzi do sytuacji, ze
              rzeczywiscie ktos sie dowiaduje a najczesciej cala grupa gdzie jest na koncie
              ich 100 czy 200 zlotych przeciaraja oczy ze zdziwienia. Czym jest demokracja.
              To wlasnie rzady wiekszosci. Ta sama wiekszosc (niema wiekszosc) chce jak wrzod
              powstac na czyms co juz zostalo stworzone. Prosty przyklad demokracji dwa lata
              temu , dokladnie 19 marca 2003 roku udzial w glosowaniu byl spory ponad 2000
              osob. Przed wyborami w roku 2001 udzial w glosowaniu ograniczyl sie do mniej
              niz 300. Pytanie brzmi dlaczego? otoz demokracja to rowniez agitacja czyichs
              pogladow, przkonywanie do swojej racji. Trzeba wychodzic do ludzi? wychodzenie
              ze swoimi przekonaniami nawet w przypadku przewodniczacego Samorzadu
              Studenckiego nie jest wedlug mnie niczym zlym. To on sie tym interesuje i
              chodezi wokol tej sprawy. Chcialbym by wybory odbyly sie jeszcze raz.Dla dobra
              demokracji. Tylko jestem ciekaw dlaczego nagle tylu przeciwnikow zjednuje swoje
              szeregi. jedna z moich teorii to ta, ze po raz drugi rektorem zostalaby osoba z
              wydzialu Pedagogiki i Psychologii. Wydzial Humanistyczny tez sobie ostrzy zeby
              na swojego czlowieka. Wiadomo wiecej kasy na wydziale. Pozdrawiam
              • Gość: smutny Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.05, 15:12
                same kłamstwa...
          • Gość: kate :\ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:47
            Znawca (jacekk) NZS'u i jego członków się znalazł:/ ...proszę wymienić tą
            połowę!!! ...ja tak samo mogę napisać, żę połowa samorządu jest z
            SLD...zastanów się człowieku co piszesz, nie posiadając wiedzy w danym
            temacie!!!
    • Gość: Grochu Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: 82.146.247.* 29.10.05, 16:07
      Student UKW napisał :
      To typowe dla samorządu studenckiego UKW. Spójżcie prawdzie w oczy. Nie macie
      się czym pochwalć. Banda dzieciaków na czele z Sebastiankiem. Żadnych inicjatyw
      i propozycji dla studentów.

Co Ty piszesz człowieku?? o_O Teraźniejszy samorząd duuuużo zdziałał. Żadnych
      inicjatyw?? o_O zero propozycji dla studentów?? o_O jestem studentem pierwszego
      roku i właśnie najwięcej informacji na temat uczelni i innych spraw mam od
      członków samorządu..oni mi dużo pomogli i nie sądzę aby byli garstką dzieciaków
      którzy nie potrafią nic zrobić i nie mają się czym pochwalić. A właśnie, że
      mają. W ten czwartek tj. 27.10.05 zorganizowali pierwsze Uniwersyteckie
      otrzęśiny na dużą skalę a nie jak to było w ubiegłych latach gdy to takowa
      impreza była w dyskotekowych klubach. To dzięki nim mamy jako jedyni DARMOWE
      juwenalia..zapomnieliście o tym?? A chwalić się nie będą bo z kolei oskarżycie
      ich o samozachwyt i wywyższanie się ponad innych. A to co zostało podane do
      gazety to nic więcej jak pomówienia!! I wiadomo kto za tym stoi. Słynny już NZS
      pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Mogę ich porównać do pasożytów żerujących na
      innych, wystarczy spojżeć na plakaty na uczelniach reklamujące różne imprezy, a
      przy nich śmieszne, beznadziejnie zrobione dowieszki, w których NZS chce chyba
      pokazać, że jest współorganizatorem. Przecież to jest żałosne :/ I kto tu chce
      się podlizać?? NZS podlizuje się studentom czyjąś pracą. Uczyli o tym w
      podstawówce na biologi, że pasożyty żyją tylko dzięki innym organizmom a same
      nie potrafią. Dajcie im władzę a będzie koszmar. Nie dorośli do tego aby objąć
      jakąś władzę. Zniszczą tylko to co dotychczas zostało stworzone ciężką pracą.
      Pamiętajcie, że łatwiej zniszczyć niż zrobić. A co do artykułu w
      gazecie..ludzie czy wy już naprawdę nie umiecie niczego lepszego zmyślić?? Może
      ja też dam wywiad do gazety w którym podam, że ludzie z NZS'u grozili mi a
      nawet, że doszło do rękoczynu!! To jest tylko pomówienie bez dowodów. A coś
      takiego na pewno nie powinno być tolerowane i trzeba to wszytko wyjaśnić.
      Podejżewam, że za pomówienia lub też składanie fałszywych zeznań grożą sankcje.
      A więc powodzenia :) Zobaczymy jak jest naprawdę. I jeszcze jedno..możę nie
      wszyscy członkowie NZS'u ale zapewne większość..wstyd mi za to, że na UKW
      studiują tacy ludzie jak Wy!! Nie zasłużyliście na taką uczelnię..może nie
      zasłużyliście nawet na wyższe wykształcenie. To co robici jest haniebne i
      niedopuszczalne!! Wy macie być przyszłością tego narodu?? I jak tu ma być
      lepiej :/ Jak ma być lepiej skoro niszczycie innych..moglibyście chociaż
      ubiegać się o współpracę z innymi a nie siedzicie bezczynnie i czekacie na
      gotowe. To chyba wszystko. Panie Rektorze i Sebastianie, JESTEM Z WAMI!!
      • Gość: kate LU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:39
        Kolejny wszechwiedzący student, który dokładnie nie czyta plakatów...w kwestii
        wyjaśnienia -do plakatu na którym NZS życzył miłej zabawy na samorządowych
        otrzęsinach dowieszony był drugi, w którym NZS informował o samodzielnie
        zorganizowanej !!!NIEODPŁATNEJ!!! imprezie w DEJA VU...co inteligentniejszy
        zauważyłby nutę ironii w tych ogłoszeniach, ale jak widać nie wszystkim jest to
        dane...
        PS.drogi grochu...jesteś pierwszakiem i mało wiesz co się dzieje na tej uczelni
        i kto się pod kogo podszywa...faworyzowany przez Ciebie samorząd okłamał Cię
        zanim w październiku przekroczyłes próg tej uczelni...w gazetce informacyjnej
        jaką otrzymałeś do domu pan Kociński wraz z kolegami szczycili się
        cotygodniowymi, poniedziałkowymi imprezami w TRIP'ie (starsi Twoi koledzy
        wiedzą kto te imprezy organizował)...poza tym na przyszłość staraj się nie
        wypowiadać o ludziach, których nie znasz!!!
        • Gość: Grochu ... IP: 82.146.247.* 29.10.05, 17:15
          Nie powiedziałem, że jestem wszechwiedzący..mimo, że jestem pierwszakiem to już
          mam swoje zdanie co do spraw na uczelni..bardzo dobrze poznałem ludzi z
          samorządu bo byłem na obozie integracyjnym w Łebie i jestem przekonany co do
          nich stanowczo przekonany..co do imprezy w Deja Vu ^^ to naprawdę zabłysłaś ^^
          a powiedz mi kiedy imprezy były tam odpłatne?? ^^ bo ja sobie nie przypominam
          ^^ to akurat był marny przykład ^^ o doklejanych plakatach..nie widziałem tego
          drugiego plakatu o_O o imprezie w Deja Vu i nic o niej nie wiedziałem..mało się
          postarali..to jakby to wyglądało w przyszłości z organizacją?? Jak już coś
          robią to niech dadzą o tym znać ludziom!! Zanim rozpocząłem naukę na uczelni
          już słyszałem o samorządzie studenckim i różnych imprezach jakie organizują.
          Dlaczego nic nie słyszałem o NZS'sie? Ale nie mamy tu dyskutować o uczelni
          tylko o artykule w gazecie. To co zostało powiedziane i napisane przechodzi
          wszelkie oczekiwania..pokażcie mi kiedy NZS został zaatakowany ze strony
          samorządu? Czy kiedy kolwiek zostali o coś oskarżeni? Po co wygadywać takie
          kłamstwa o zastraszaniu przez Sebastiana? Z tego co słyszałem on chciał iść na
          ugodę z NZS'em a nie grozić. To co próbujecie udowodnić staje się coraz
          bardziej żałosne :/ Dajcie już spokój..
          • Gość: kate Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 18:12
            nadal nie rozumiesz...chodziło o to,że te całe otrzęsiny nie były dla
            przeciętnego studenta -BYŁY NAJZYWCZAJNIEJ W ŚWIECIE ZA DROGIE!!!...to jest
            pierwsza kwestia...po drugie: pogłoska o zastraszaniu elektorów nie wyszła z
            NZS'u...po trzecie wszystko co usłyszałeś od NZS'u na temat samorządu jest
            prawdą (niestety nie działa to w drugą stronę)...po czwarte: myślę, że polemika
            z Tobą jest bezcelowa, bo za sprawą obozu integracyjnego masz wypaczone zdanie
            w tej sprawie drogi grochu...THE END
            • Gość: Grochu Re: ... IP: 82.146.247.* 29.10.05, 18:49
              Otrzęsiny za drogie?? ^^ ludzie bo zaraz padnę ze śmiechu..8 czy 12 zł to
              dużo?? buahaha ^^ jak na to co tam było to wydaje mi się, że to strasznie
              mało..3 koncerty i wynajęcie takiej sali kosztuje spoooro, a na cenę biletów
              jak na razie tylko Ty narzekasz..pokaż mi ludzi którzy żałują, że wydali te
              pare złotych..skąd wiesz że pogłoska nie wyszła z NZS'u?? Czyżbyś miała coś
              wspólnego z tym?? Widać, że coś wiesz, skoro tak powiedz jaka była prawda..a od
              NZS'u nic nie słyszałem jedynie z tego forum..nie znam ani jednej osoby z NZS'u
              i nie wiem nawet czy kiedyś takową widziałem..jak na moje w ogóle się nie
              udzielają bo nawet ludzie ich nie znają o_O i oni chcą startować w wyborach??
              Gdzie tu sens gdzie logika?? I w końcu po co zmieniać coś co jest dobre?? Skoro
              teraźniejszy samorząd się sprawdził to po co go zmieniać?? Napisz mi co
              samorząd zrobił źle?? Bo w końcu jestem z pierwszego roku i jeszcze nie miałem
              okazji zobaczyć ich porażki..
              • groszekoki5 Re: ... 29.10.05, 18:54
                Jeszcze jedno..dzięki obozowi dowiedziałem się wiele o uczelni i panujących tam
                stosunkach, ale też nie usłyszałem ani słowa krytyki o NZS'sie, to dlaczego z
                kolei NZS wciąż atakuje samorząd?? Z tego co zauważyłem mogę wywnioskować, że
                NZS wciąż atakuje samorząd i stara się go poniżyć i ukazać w złym świetle..w
                jakim celu oni to robią??
              • Gość: Johny Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 19:00
                Skora są dobrzy to po co wybory? Regulamin i prawo, o tym mówi! tylko to, że
                głosują na Macinkowskiego nie zwalnia nikjogo z obowiązku przeprowadzenia
                wyborów!!!!
              • Gość: kate kate odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 02:30
                śmiejesz się ze stwierdzenia,że otrzęsiny były za drogie...to oznacza tylko
                to,że masz szczęście i Tobie się jakoś powodzi...może nie zdajesz sobie sprawy
                jak niektórzy żyją w akademikach(ale przecież nie tylko)...przypływ gotówki w
                postaci stypendium socjalnego, jest w przypadku takich osób fundamentem budżetu
                domowego...z ręką na sercu mogeę stwierdzić,że nie znam osoby, która wybrała
                się na te otrzęsiny,więc nie mogę powiedzieć czy jest czego żąłować czy
                nie...co do pogłoski - z samego artykułu wynika,że jest to efekt (nazwijmy to
                sobie) śledztwa dzienikarskiego...nie znasz osób z NZS'u (tym bardziej nie
                wiesz czy jakąś widziałeś) to jeszcze raz apeluję nie pisz, że te osoby na coś
                nie zasługują czy są dla Ciebie obliczem hańby...nie będę pisała co mi się nie
                podobało w pracy samorządu, bo zostanę oskarżona o odwoływanie się do uczuć
                religijnych, nadmienię tylko, że nie jest to mój jedyny argument przeciw...
            • Gość: analfabeta Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 18:58
              Przecież Grochu to J... z Samorządu działacz SLD
            • Gość: Niedźwiedź Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 19:13
              Kate czy jakos tam, po pierwsze otrzesiny były za drogie? zorganizujcie impreze
              wy<NZS> z takimi gwiazdami jak K44 czy sidney, i żeby bilety kosztowały 8
              zł.Apropo imprez w dejavu, one zawsze są darmowe, a ponadto nie jestescie w
              stanie zaoferowac ochrony dla osob bawiacych sie tam. Kolejną rzeczą na ,którą
              chciałem zwrócić uwagę to próba oczernienia tak wspaniałej persony jaką jest
              Sebastian. W moim życiu nie spotkałem bardziej uczciwej osoby niż On. Próba
              oczernienia go pachnie polityką PIS`u a NZS to PIS, więc dajcie spokój i
              bądźcie nadal niezależni. NZS w tym roku obchodzi 25-lecie istnienia i wydaje
              mi się, że ludzie którzy tworzyli go nie byliby zadowoleni z waszych działań.
              No ale przecież to wasza domena psuć rządy, szkoda tylko że chcecie popsuć coś
              dobrego co wkońcu spotkało uczelnie. Pozdrowienia dla samorządu UKW,
              Pamiętajcie Niedźwiedź zawsze z wami!!!
              • groszekoki5 Re: ... 29.10.05, 19:47
                Kto ja?? o_O jaki J z SLD?? o_O chyba z kimś mnie mylicie :/ jestem Grochu!! z
                pierwszego roku!! dokładnych danych nie podam..o nie :P ale na pewno nie jestem
                żaden J o_O popieram zdanie Niedźwiedzia, że Sebastian jest nadzwyczaj uczciwym
                człowiekiem..może on być wzorem do naśladowania dla wielu ludzi. A to czy
                dostał telefon czy też fotel..ludzie przecież to jest dziecinne :/ zazdrościcie
                mu czy jak?? Jak można komuś wypominać coś takiego?? o_O to jest śmiechu warte
                ^^ tylko ośmieszacie siebie. Gdyby ktokolwiek z was był na Sebastiana miejscu i
                zrobił tyle dobrego co on, poświęcając swój czas dla dobra studentów, myślicie,
                że nie dostalibyście służbowego telefonu czy wygodnego fotela do biura?? o_O
                może wypomnijcie im jeszcze farbę którą pomalowali ściany i komputery które są
                im potrzebne do pracy!! ŻAŁOSNE TO CO MÓWICIE!! Sebastian to człowiek który
                stara się pomóc studentom i walczy o wasze prawa, a Wy wymyślacie cokolwiek aby
                go oczernić w oczach innych, tak się odwdzięczacie za udzieloną pomoc? WSTYD!!
                I jak tu robić coś dobrego dla ludzi? Aby później oni obrucili się przeciw
                Tobie? Podziwiam Sebastiana za wytrwałość i może na mnie liczyć w każdej
                chwili. Nie pozwolę aby tak o nim mówiono. >:[
                • Gość: OMG Re: ... IP: *.klik.bydgoszcz.pl 29.10.05, 23:56
                  Kate:sprawe plakatow otrzesinowych poruszylas a co z plakatami Camera Obscura
                  na ktorych takze NZS na krzywy ryj udaje organizatora???!!!

Kolejna sprawa.Ktos z NZSu pisal ze osoby powiazane z PiSem i NZSem
                  niewykorzystuja tych dwoch funkcji a PiS w zaden sposob nie wspieral NZS.A co z
                  sala w ktorej sie spotykacie(spotykaliscie) a co z drukarkami,komputerami czy
                  ksero w biurze PiSu z ktorych ciagle korzystacie i produkujecie wszystkie
                  plakaty,ulotki i inne materialy. Czy to nie jest wsparcie PiSu(lub osob
                  bedacych w nim)? Nawet sam Karol B. powiedzial ze bez zaplecza biura PiSu NZS
                  jest niczym(a raczej reszta ludzi niezwiazana z PiSowcami).LOL.

Dalej.W statucie Samorzadu Studenckiego jest wyraznie punkt traktujacy o
                  calkowitej apolitycznosci tworu jakim jest Samrozad.Ludzie ktorzy startowali
                  calkowicie sie tego trzymali a osoby ktore w ostatnim czasie takich koneksji
                  dorobili juz oficialnie zdeklarowaly ze nie beda kandydowac ponownie.Co innego
                  jest w NZSie.Tam cala czolowka,liderzy tego NIEZALEZNEGO Zrzeszenia jak
                  najbardziej sa juz ludzmi PiSu i chcac kandydowac maja zamiar chyba
                  upolitycznic nasza uczelnie. Szok,nie dajmy wprowadzic na uczelnie pilityki a
                  juz napewno Kaczorów!Na szczescie duzo studentow to widzi i podziela moje
                  zdanie.

Otrzesiny wyszly bardzo pozytywnie,dawno sie tak nie bawilam.Zarzuty ze byly za
                  drogie sa smieszne.Taka wielka impreze z takimi gwiazdami za cos trzeba
                  sfinansowac.Zreszta takie imprezy sa raz na dlugi czas i mozna uciulac te apre
                  zlotych.To nie sa zadne cykliczne imprezy(cotygodniowe czy nawet comiesieczne)
                  aby ktos zbiednial.Zreszta kto tak myslal nie pzyszedl i tyle.Wystarczy ze
                  juwenalia sa za darmo!!!Slyszalam smieszne opinie ludzi z NZSu ze juwenalia
                  tegoroczne byly do bani, ze niby mozna bylo zalatwic dwa razywiecej zespolow i
                  sponsorow. Jasne,latwo gadac, zwlaszcza ze bylo za free.

Dalej.Wyskakujecie z takimi zarzutami jak smierc papierza Jana Pawla II, nie
                  wstyd wam??? Moze zaraz sie okaze ze dziadek Sebastiana zglosilsie do Wermahtu?
                  LOL.
                  • Gość: kate Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 13:07
                    kwestia Camery Obscury jest bardzo prosta...organizatorzy tego festiwalu w
                    zamian za ropromowanie tego wydarzenia na naszej uczelni umożliwili nam
                    doklejenie loga...czy to coś złego???...czysty układ...nic nie jest zrobione
                    bez weidzy organizatorów...kolejna sprawa:
                    TAK -spotykamy się w biurze poselskim,
                    TAK -korzystamy z tamtejszego ksera,
                    NIE -BEZINTERESOWNA uprzejmość posła i udostępnianie nam biura nie przekłada
                    się na wdrażanie polityki PiS w działalność NZS (nigdy nie było sytuacji w
                    której NZS jako organizacja robi coś dla PiS'u i nigdy PiS jako partia nie
                    zrobił nic dla NZS'u!!!),
                    TAK -korzystamy z każdej zaoferowanej nam pomocy, nasze plakaty były drukowane
                    również w innych miejscach,
                    • Gość: pracownik CM Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 21:39
                      TAK -spotykamy się w biurze poselskim,
                      TAK -korzystamy z tamtejszego ksera,
                      NIE -BEZINTERESOWNA uprzejmość posła i udostępnianie nam biura nie przekłada
                      się na wdrażanie polityki PiS w działalność NZS (nigdy nie było sytuacji w
                      której NZS jako organizacja robi coś dla PiS'u i nigdy PiS jako partia nie
                      zrobił nic dla NZS'u!!!),
                      TAK -korzystamy z każdej zaoferowanej nam pomocy, nasze plakaty były drukowane
                      również w innych miejscach,

Kate czy jesteś głupia czy może naiwna- w życiu nic nie dzieje się
                      bezinteresownie i za darmo- reszta to przedmiot twej naiwnej wiary-a niektórzy
                      naiwność utorzsamiają po prostu z głupotą
                      • Gość: kate mój ty psychologu:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:51
                        ...Wy chyba wszyscy uważacie, że NZS jest zdominowany przez tych działaczy,
                        którzy są w PiS...a reszta osób to co???...prawda jest taka, że reszta (czyli
                        Ci, którzy nie są w partii) w sytacji, w której dochodzi do ścisłego powiązania
                        z PiS poprostu nie godzi się na to i odchodzi...ale o czym my tu
                        mówimy???...nigdy nawet nikomu to przez myśl nie przeszło...takiej sytuacji nie
                        było, nie ma i nie będzie, bo jak będzie to jest to automatyczny koniec
                        NZS...nie życzę sobie, abyś na forum wyzywał mnie od głupich!!!...moja naiwność
                        jak to ujmujesz to coś czego Ty nigdy mieć nie będziesz -WIARA W
                        LUDZI!!! ...bez odbioru:/
        • Gość: student NZS-to pasożyt działający w oparciu o pracę innych IP: *.asta-net.com.pl 29.10.05, 22:41
          Poniedziałkowe imprezy mógł NZS organizować tylko dzięki przychylnośći
          Samorządu Studenckiego UKW. Zapytaj właścieciela klubu czy tak nie było. A Wy
          idąc na łatwiznę, po najmniejszej lini oporu chcieliście robić w poniedziałe bo
          wówczas jest Hapy Hours, jest tanie piwo, w związku z czym małym nakładem sił
          mieliście imprezę, a cio najgorzę budowaliście swoje zaburzone EGO, upatrując
          siebie w sukcesie poniedziałków.
          A co do Otrzęsin i plakatów, które Dowieszaliście do Samorządowych to wstyd.
          Wasze logo mogło być na plakacie samorządowym, Michał i Karol otrzymali
          propozycję współpracy w zakresie OTRZĘSIN, ale woleli na "krzywy RYJ", dokleić
          sie do nich. Nie zrobili nic, a chcieli wyjśc na tych, którzy je zorganizowali.
          To WSTYD, ale za to normalnośc w działaniach NZS!!!!
          • Gość: Lekq Re: NZS-to pasożyt działający w oparciu o pracę i IP: *.klik.bydgoszcz.pl 30.10.05, 00:24
            Czytam i czytam i pewnej rzeczy nie rozumiem.Pare osob zarzucilo m.in.
            Sebastianowi stypendium ministra. Boze, to pwoinen byc zaszczytny fakt ze na
            naszej uczelni sa takie osoby ,a przedewszzystkim fakt godny podziwu ze
            Samorzadem przewodzi osoba o tak wysokiej sredniej czyli inteligencji. Sa takze
            osoby ktore studiuja dwa kierunku a na egzaminach osiagali najlepsze wyniki
            (egzaminahc na drugi kierunek).
            Po drugiej stronie mamy NZS, z jednej strony osoba z srednia ponizej 4.0 i
            korzystajaca z ukladow aby zdobyc drugi kierunek(no szczena mi opadla jak
            przeczytalem) a z drugiej strony osoba pare razy wywalana ze studiow i to
            niezawsze za niezdawanie egzaminow ale takrze za niepodchodzenie do nich czy
            poprostu za niechodzenie na zajecia. I co to maja byc za ludzie i osoby do
            reprezentowania ogolu studentow??? Normalnie WZORY GODNE NASLADOWANIA;/Boze
            bron nas od takich osob....
            • Gość: obiektywny Niech każdy członek samorządu i kandydat zadeklar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 00:42
              Niech każdy członek samorządu i kandydat zadeklaruje że jest za lustracją na
              uczelniach !!!

OCZYŚĆMY ATMOSFERĘ NA UCZELNIACH !!!
          • Gość: kate :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 13:14
            dodaj do tego kilka imprez w TRIP'ie z chlebem ze smalcem, z grillem, z
            topieniem marzanny, z fire show, z pokazem teledysków, z grzańcem , zbiórką
            czekolad, zbiórka pieniędzy na akcje zupka dla studenta itp....do reszty no
            comments, bo ileż ja się mogę powtarzać:/
          • Gość: wielki brat uwaga Sebastian nadaje ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 21:15

"student" to sam Sebastian - host: asta-net.com.pl
            asta-net to firma świadcząca usługi internetowe w okolicach jego rodzinnej
            miejscowości, gdzie powrócił na święta ;)))
            www.asta-net.com.pl/internet_obszar.php

no i ten styl jest iście Sebastianowski
            ;))))
            • Gość: Grochu Re: uwaga Sebastian nadaje ;) IP: 82.146.247.* 31.10.05, 08:00
              Panie Wielki Bracie ^^ i znów bezpodstawne pomówienie..wiesz w ogólę czym
              zajmuje się Asta-Net ?? Hehe akurat trochę wiem o tej formie..mianowicie jest
              to telewizja kablowa również zajmująca się rozpowszechnianiem internetu..co do
              zarzutu, że świadczy usługi internetowe w jego rodzinnych okolicach, czytaj
              uważnie : "Telewizja Asta przygotowuje materiały do wielu programów emitowanych
              w sieci kablowej obejmującej swoim zasięgiem Piłę, Złotów, Ujście, Krajenkę,
              Wałcz, Chodzież i Czarnków." Jeszcze jakieś pytania?? Asta również zajmuje się
              emisją fal radiowych, czyt. tzw. stajca radiowa, mało tego Asta udistępnia
              swoje servery graczom (wiem bo sam korzystam). To możemy sobie powybierać
              spośród dziesiątków tysięcy użytkowników ^^ Jeśli chcesz wiedzieć coś więcejh
              na temat Asty to proszę pisz. Znam nawet jednego z pracowników tej formy ^^ Po
              Twoim sposobie pisanie mogę powiedzieć, że jesteś nikim innym jak
              Czarnoksiężnikiem z krainy Oz ^^ jesteś śmieszny jak inni którzy próbują
              skompromitować Sebastiana. Próbujesz coś udowodnić do czego nawet nie jesteś
              przekonany..a jeśli nawet to Sebastian to co?? Wątpię w to aby nie odwiedzał
              tego forum skoro dyskutuje się na jego temat..chyba ma do tego prawo? Czy teraz
              go posądzicie o posiadanie dojść do internetu?? Kurcze ten to ma układy no
              nie?? Podpiszcie najlepiej pod nim powiązania z mafią internetową ^^ a pod sobą
              miano beznadziejnych i myślących na krótką metę..to co robicie w niczym wam nie
              pomoże =)
              • Gość: obrońca prawdy Re: uwaga Sebastian nadaje ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 10:58
                oczywiscie, że Sebastian ma prawo do wypowiadania się na fotum,
                Lecz niech nie wprowadza nikogo w błąd wystąpując pod innym nickiem
                • Gość: student Dobra rada IP: *.asta-net.com.pl 31.10.05, 11:54
                  Ej, Obrońca Prawdy, które to Twoje imię a które to nazwisko??? Nie popadaj w
                  obłęd. A czy ja jestem Sebastianem czy też nie zapytaj samego Sebastiana.
                  Narty...
                • Gość: studentka Re: uwaga Sebastian nadaje ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 20:18
                  A ja myślę, że Sebastianek powinnien już podziękować i szukać innej uczelni
                  razem ze swoim rektorkiem... i znów tym razem porażkę mogą świętować w Tripie...
                  • Gość: Grochu Jesteście żałośni... IP: 82.146.247.* 01.11.05, 23:27
                    Wiecie co jesteście żałośni..nie umiecie docenić pracy innych ludzi którzy
                    poświęcali swój czas aby wam lepiej się żyło na uczelni..to raczej wy
                    poszukajcie innej uczelni..w ogólę jak można coś takiego pisać?? o_O rodzicom z
                    czasem też tak podziękujecie?? a może już to zrobiliście?? Czy Sebastian lub
                    Pan rektor zrobili wam coś złego?? wydaje mi się, że nie..oni walczyli o wasze
                    prawa i starali się aby przyjemniej wam się studiowało..a wy odwracacie się do
                    nich plecami :/ mogę was porównać do syna marnotrawnego który dopiero po czasie
                    pozna co było na prawdę dobre i słuszne..ale pamiętajcie, że gdy przejżycie na
                    oczy będzie już za późno..życzę wam ze szczerego serca abyście poznali smak
                    goryczy i aby ktoś w przyszłości odwrócił się do wami plecami i oskarżaył o Bóg
                    wie co, gdy to wy staraliście się dla niego jak najlepiej..zobaczycie co znaczy
                    nie docenić czyjejś pracy..i pomyślicie sobie "co ja zrobiłem?" nie mówię
                    abyście zmieniali poglądy na świat ale żebyście szerzej pomyśleli i spojżeli
                    trochę w przyszłość..a czy Sebastian zrezygnuje czy nie to tylko i wyłącznie
                    jego sprawa a wątpię aby tak poprostu zrezygnował..wierzę w niego i wiem, że
                    będzie sprawował stanowisko przewodniczącego przez następną kadencję i my mu w
                    tym pomożemy..jak dla mnie to najlepszy kandydat na to miejsce..on wie co robi
                    i ma głowę na karku.Pełen RESPECT dla niego =) pozdro
    • Gość: Daras Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: 194.83.245.* 30.10.05, 15:14
      W samorzadzie bylem, pieniedzy nie bralem. Staralem sie pomagac a teraz
      wszystkim juz dziekuje:) !!! pozdrawiam ( teraz dobrze zarabiajacy )
      • Gość: Heh Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.klik.bydgoszcz.pl 30.10.05, 16:08
        No kwestia z camera obscura dalej imho jest smierdzaca.Takie kartki i tak
        wygladaja dla zwyklych studentow jako byscie byli organziatorami(sprytna
        propaganda mowiac krotko). Jak zaproponowalismy wam wsolprace przy otrzesinach
        to bylo zero odzewu,moze faktycznie latwiej naklejac naklejki;/ Faktem tez jest
        ze przez ostatnie pol roku(albo i dluzej) NZS byl prawie niewidoczny na
        uczelni,prawie nieaktywny.Przyszly wybory to jzu dorazu sie zaczelo po 1-2
        imrpezy cotydzien plakaty ,zyczenia studentom dobrej zabawy.Czemu tego nie bylo
        wczesniej?Nie waspominaj tlko kolejny raz jakis imprez poniedzialkowych bo tak
        samo moge pwoeidziec o np czwartokwych naszych(dobrze wiemy ze te imrepzy juz
        praktyzdnie same sie kreca).Chodzi o te inne sprawy...

Zreszta dziwie wam sie ze macie wszeregach takiego wywrotowca jak Karol B i
        spolka.O maly wlos nie chcieli was zostawic na pastwe losu biorac tylko swoja
        ekipe,wbic sie na gotowe i jeszcze nadmieniac ze reszta bez tej grupy nie
        istnieje, czy nie jest w stanie nic zrobic. Samorzad to 31 osob a nie mala
        grupa wzajemnej adoracji.
        • Gość: kate Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 19:07
          o tych imprezach nie pisałam w kategorii chwalenia się, tylko chiałam komuś
          uświadomić, że nie ograniczały się one tylko do roziweszania plakatów z naszym
          logiem...z tą aktywnością bywało różnie, głównie za sprawą braku środków na
          realizację czegokolwiek...nie można jednak powiedzieć,że nas w ogóle nie
          było...nie chcę jak dziecko ripostować tym samym, ale nie wiem czy zdajesz
          sobie sprawę, żę ogrom studentów nie potrafi o Was nic powiedzieć...nie
          jesteście rozpoznawani tak jak powinniście (wyjątek może stanowić grono
          studentów uczących się na Chodkiewicza)...pozdrawiam ps.nie bierzcie
          wszystkiego dosłownie i nie ważcie wszystkich słów jakie wypowiadają nasi
          przedstawiciele -unikniemy wtedy zbędnych konfrontacji i konfliktów...
          • Gość: ArtuRo Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.klik.bydgoszcz.pl 30.10.05, 19:43
            Fakt nie ograniczyly sie do plakatow ale do przez was wspomnianego rozpijania
            studentow bo jak inaczej nazwa mprezy z wjazdem za free tanim lub darmowym
            browarem.Studiuje tu od dawna i wiem jak wygaldaja imprezy wasze. Najabrdziej
            zdziwilo mnie to ze zarzuciliscie Samorzadowi wczesniej rozpijanie studentow a
            pozniej duze imprezy ktore sa nie dla kazdego.Troche to sie wyklucza.Zreszta
            Samorzad promowal wsord nas nowe kluby (Sonobar,Bowling center) w ktorych
            odbywaly sie lub beda mega imprezy z zapraszanymi gwiazdami
            (Adamus,Novika,Gasse,Keta itd) a za cos oplacic to trzeba.Takich imprez tez
            napewno bym nie nazwal rozpijajacymi mlodzierz...

W waszych wypoweidziach jest duzo chaosu i malo skladu.Zarzucacie albo
            absurdalne rzeczy (np ze nic nie zdzialano) albo pokazujecie kuriozalne rzeczy
            wykrzykujac populistycznymi ogolnikowymi haslami.Typowo jak na opozycje
            przystalo.A prawda jest taka ze to wlasnie wasze imrpezy tak wygladaja a
            Samorzadowcy podejmuja sie inicjatyw zakrajanych za szeroka skale o wysokim
            poziomie kultury studenckiej.

Nie lubie zadnych grupowan nawet samrozadu ale chwala im za takie imprezy jak
            ostatnie otrzesiny.Moze za jakis czas, gdy takie dzialania beda kontynuowane
            ludzie nie beda uciekac z Bydg aby studiowac gdzies indziej.Macie moj glos!
            • Gość: kate Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:41
              ...ze strony NZS padają różne zarzuty, ale pewna jestem,że żaden z nas nie
              powiedział, że samorząd rozpija studentów!!!...student jest istotą rozumną a
              poza tym wolną -nikt mu nie każe pić (ani na imprezach samorządu, ani na
              imprezach NZS)...jesteś słabo poinformowany, bo jako pierwsi w Bowling Center
              byliśmy MY (zorganizowaliśmy tam m.in. międzyuczelniany turniej bowlingowy
              wykładowców i studentów, wspólnie z ATR'em oczywiśćie)...teraz będziemy
              promować pepper (klub powstały w miejsce sono)...wsio na ten temat!!!
    • Gość: AM Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.05, 23:02
      Czytam Wasze wypowiedzi na forum i spłentuje je jednym zdaniem:

"Tak to jest jak się gó..arze zajmują polityką, a profesorowie zamisat ich
      nauczać podrzegają do walki o własne stołki"
      To UKW, czy tam kedyś AB od dawna reprezentowała niski poziom nauczania i niski
      poziom nauczających
      Wstyd znów cała kadra się kompromituje.
      • Gość: greg Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 02:21
        mali ludzie którym ambicji starcza na prowincjonalne walki na słabej uczelni,
        zwykle bez pomysłów na siebie i swoją przyszłość, marni agitatorzy popularnych
        (aktualnie) idei...
        za rok będą walczyć o coś innego z nową śpiewką na ustach...
        • Gość: ArtuRo Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.klik.bydgoszcz.pl 31.10.05, 10:40
          Oh masz racje niebezposrednio ze strony NZSu ale tutaj na forum(jednak wiadomo
          kto to pisal-Karol B.)Pewnie ze nikt nic studentowi nie karze, ale wystrczy
          troche propagandy w stylu PiSu i juz mozna przekabacic kazdego;/(widac to bylo
          na wyborach)Jesli chodzi o bowling center to powiedz kiedy byla ta impreza i
          czy aby napewno mowimy o tym samym(ja mowie o Olimpic Bowling Center na
          Łuczniczce, nie w Galerii).BTW studiuje tu juz troche i nigdy nieslyszalem o
          takim turnieju i to jeszcze MIEDZYUCZELNIANYM.Nie mowie ze takiego nie bylo ale
          widac tak rozreklamowany byl ze pewnie walily tam tlumy:)Prawda jest taka ze
          malo jestescie zauwazalni poza plkatami z darmowymi mprezami i tanim piwem
          (przez piwo do sukcesu,piwa wszystkim!).
          Jesli chodzi o Sono czy teraz Pepper to tam nic sie niezmienilo oprocz nazwy bo
          sklad i menager jest taki sam. To Samorzad promowal i wyszedl z Sono do
          ludzi.Teraz tylko kwestia byla otwarcia piatkowego.Moze chcecie wykorzystac
          chwilowe zamieszanie i zmiane nazwy by przejac kolejny nieswoj dorobek i
          promowac siebie?
          • Gość: kate ARTURO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:07
            Karol nie pisuje na tym forum!!!...co do Bowling Center to masz prawo tego nie
            pamiętać, bo to było w niedługo po jego powstaniu (pójdziesz tam a zobaczysz na
            zdjęciach ludzi w koszulkach NZS i Korwina Mikke, który też był tam zaproszony
            z racji tego, że organizowaliśmy spotkanie z nim na Przemysłowej)...nawet na
            stronie Bowling jest zdjęcie naszych koleżanek z NZS ATR...i uzmysłów sobie
            jedno - skoro nie widziałeś żadnego plakatu odnośnie tej imprezy to nie znaczy,
            że ich nie było...nie masz monopolu na wszechwiedzę i nie ogarniesz każdego
            ogłoszenia jakie wiszą na uczelnianych tablicach i ścianach...ps. jesteś
            śmieszny zarzucając mi pomyłkę kręgielni...(ależ ten samorząd ma
            elektorat:/)...strach się bać...wymyślcie już coś lepszego, bo wasze zarzuty są
            marnej jakości...
            • Gość: ArtuRo Re: ARTURO!!!! IP: *.klik.bydgoszcz.pl 31.10.05, 13:18
              Wybacz ale jak nie pisuje jak pisuje.Chodzby zupelnie pierwsza wiadomosc.A
              jesli chodzi o impreze to juz cos bardziej kojarze bo pamietam przyjazd
              Korwina. I nie zarzucilem ci pomylke kregielni tylko wrecz wysunelem zapytanie
              w tej kwestii! Mamy w Bydg dwie kregielnie i baaaardzo duzo ludzi je myli!
              Pytalem o czas tej imprezy aby ustalic kto pierwszy tam zaczal organizowac
              imprezy skoro juz z tym wylecialas.My wspolpracujemy z Bowling od paru ladnych
              miesiecy gdzie powazne imprezy zaczely sie pol roku temu od juwenaliow! Gwoli
              scislosci to sam menager Olimpic przyszedl do nas aby wspolpracowac na szeroka
              skale i organizowac cykliczne imrpezy ha.Powtarzam to nie ja wyleicalem z
              haslami w stylu"my bylismy w boling pierwsi" wiec to razcej twoje zarzuty sa
              smieszne.A na koniec dodam ze nie jesem elektorem/kandydatem do samorzadu i
              nigdy nie bylem.Troche jedynie wpolpracowalem.
              • Gość: kate Re: ARTURO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:53
                ..wybacz, ale słowo pisane nie jest przkazem zupełnym i odebrałam Twoje pytanie
                tak a nie inaczej -poczułam się nim urażona...co do kwestii dalszych...u nas
                było podobnie...o współpracę zabiegał niejaki Krzysztof...niestety współpraca
                nie ułożyła się pomyślnie (nie powiem dlaczego:)...ważne, że komuś się
                udało...cieszę się, że coś Ci się przypomniało i...co ja tu jeszcze chciałam
                napisać???:P...aaaa, z tym pierwszeństwem...no wspomniałam o tym, bo uznałeś,
                że samorząd ma monopol na promowanie klubów..ja natomiast pisząć, iż byliśmy
                pierwsi chciałam Ci uświadomić, że NZS wyszedł z tą inicjatywą dużo wcześniej
                (ale niestety jak już wspomniałam nie pwiodło się)...
      • Gość: absolewnt Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:01
        fajny ten Sebastian, co Wy chcecie NZSowcy
        www.samorzad.ukw.edu.pl/seba.html
        hihihihi
    • Gość: gość 1 Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.host.ab.edu.pl 09.11.05, 08:21
      I mamy sprawy z głowy;)opinia Senatu jest i jednoznacznie mówi, że wszystko
      było O.K:)warto teraz poczekac co będzie jutro na wyborach: albo wszystko od
      nowa, albo wszystko OK:)moja obawa jest taka, iz nie zaleznie od wyniku i tak
      mocno sie porobiło i mam wątpliwości dużą, iz będzie tak jak prze wyborami w
      świetle czarnej kampani wyborczej byłego rektora J.B:(((
      • Gość: ciekawy student Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 08:34
        Banaszak na pewno jest lepszy od Marcinkowskiego, liczę, że w drugim głosowaniu
        Marcinkowski nie uzyska połowy głosów. Może elektorzy nie przyjdą i nie będzie
        quorum.
        • Gość: kapral Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 15:16
          Język lat "póżnegoGomułki" - Senat potępił obcą ingeręcję w sprawy UKW!!!Drodzy
          senatorzy i elektorzy : jak sobie wybierzecie Marcinkowskiego na rektota to
          widać zasłużyliście na "takiego g"!!! Będzie pod jego dowództwem rozwijała się
          uczelnia kadrowa, z naukowym zapleczem typu Żenkiewicze. Gratulacje ! Jak widać
          jest to Wam potrzebne do utrzymywania ciepłych stołkjów. Wstd!!! Babrajcie się
          w tym błocie. Wszystkiego najlepszego.
          • Gość: żak Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 16:35
            Ale jaja z tymi wyborami rektorskimi. No ale na to zasługuje ta uczelnia, która
            tylko z nazwy jest uniwerkiem.Daleko jej do prawdziwej uczelni wyższej.
            Najgorsze to jest to, że "przeminęły z wiatrem" czasy kiedy ją próbowano jakoś
            rozwijać. No i co Banaszak, to ten od insektów miałby być lepszy od
            Marcinkowskiego? Ten już też kiedyś był i się "zmył". Najlepiej niech sie
            zbiorą tow.tow. z SLD i wskażą na jakiegoś gościa (może żenkiewicz, albo
            wilczyński-miał osiagnięcia w upartyjnianiu studentów)który zechciałby tym
            oszołomstwem pokierować.A może tak przyłączyć UKW do akademii O. dyrektora
            Rydzyka?
            • Gość: pik Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 21:17
              Wstyd, że wyższa Uczelnia - Uniwersytet ma ksztaltowaść obyczaje a jest chora w
              środku i nic nie wskazuje, że będzie lepiej. Jaki będzie Rektor taki będzie
              Uniwerstet ale z tym ktory jest to będzie szkółka tak jak myślenie tych, którzy
              wybiorą własnie taki kierunek dlatego moje dzieci w przyszłym roku wybiorą
              UCZELNIE przez duże U a nie SZKÓŁKĘ.
              Zobaczymy ilu elektorów jutro postawi na UNIWERSYTECKOŚĆ a ilu na swoje
              partykularne interesy a za 3 lata wstyd będei powiedzeć że w Bydgoszczy jest
              Uniwersytet !!!!
    • Gość: pikk Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 21:20
      Wstyd, że wyższa Uczelnia - Uniwersytet ma ksztaltowaść obyczaje a jest chora w
      środku i nic nie wskazuje, że będzie lepiej. Jaki będzie Rektor taki będzie
      Uniwerstet ale z tym ktory jest to będzie szkółka tak jak myślenie tych, którzy
      wybiorą własnie taki kierunek dlatego moje dzieci w przyszłym roku wybiorą
      UCZELNIE przez duże U a nie SZKÓŁKĘ.
      Zobaczymy ilu elektorów jutro postawi na UNIWERSYTECKOŚĆ a ilu na swoje
      partykularne interesy a za 3 lata wstyd będei powiedzeć że w Bydgoszczy jest
      Uniwersytet !!!! juz jest wstyd
    • Gość: gagula Minister Edukacji unieważnił wybory na UKW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 08:30
      Finał afery z kupczeniem głosów Samorządu studenckiego - Minister Edukacji
      unieważnił wybory i podważył statut.
      • Gość: gagula Re: Minister Edukacji unieważnił wybory na UKW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 08:50
        Wybory na UKW odwołane!

Zapowiadanej na dzisiaj drugiej tury wyborów rektora Uniwersytetu
        Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy nie będzie. Taką decyzję podjął nowy minister
        edukacji - Michał Seweryński. Uchylił on statut uczelni i uznał pierwszą turę
        za nieważną.

To zła wiadomość dla dotychczasowego rektora niedawnej Akademii Bydgoskiej -
        Adama Marcinkowskiego, ale dobra dla jego przeciwników.
        Profesor Marcinkowski szykował się już do kolejnej kadencji rektorskiej. W
        przeprowadzonym dwa tygodnie temu głosowaniu o jeden głos wyprzedził konkurenta
        i pozostał sam na placu boju o stanowisko szefa uniwersytetu. Zwolennicy jego
        konkurenta - profesora Józefa Kubika - uzyskali jednak opinię prawników, która
        uznaje statut uczelni za nieważny. A to właśnie na mocy obowiązującego statutu
        przeprowadzono wybory rektora.
        Jak się dowiedzieliśmy, minister Michał Seweryński przychylił się do ekspertyzy
        prawnej i dzisiejsze wybory odwołał. Co dalej? Świeżo powołany Uniwersytet
        Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy czeka na swego pierwszego rektora, ale kto
        wystartuje w powtórzonych wyborach - tego nie wiadomo.

• Gość: Tomi Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.internet.org.pl 10.11.05, 14:23
      Jaki Uniwersytet takie władze i procedury z pewnością niegodne Kazimierza
      Wielkiego. Dobrej uczelni nie da się stworzyć w tydzień - może w XXII wieku UKW
      będzie średniakiem w skali kraju.
      • Gość: Student UKW Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.tvk.torun.pl 10.11.05, 17:49
        UKW już jest w dobrej średniej krajowej.. i tak jak wszędzie jak ktoś chce się
        uczyć to się nauczy.. i powiadam że to nie papier świadczy o wiedzy jak co po
        niektórym się wydaje. Wszystko byłoby cacy, gdyby ktoś wreszcie zrobił z tym
        burdelem! (sorry, za ciężkie słowa) Jestem studentem informatyki i jedyne czego
        potrzebuje do szczęścia to to żeby nikt mi nie przeszkadzał przez te wieczne
        wybory, przepychanki i kłótnie! Ludzie więcej zrozumienia! Szanuje obecny
        samorząd, bo widzę że dużo chłopaki robią. Mam miłe wspomnienia z wszystkich
        dotychczasowych Juwenaliów, oraz pamiętam że gdy była potrzeba to samorząd i
        rektor wstawił się za stydentami - wiem że to nie odosobniony przypadek.. Jednak
        mój szacunek do prof. Marcinkiewicza nie przekłada się na to na kogo bym
        głosował - gdybym mógł :) Myślę, że czas na zmiany a prof. Kubik może podciągnąć
        do góry kierunki techniczne, które aż się o to proszą jeśli chodzi o bazę
        dydaktyczną itp.. Jeśli chodzi o statut to uważam, że osoba z MEN'u która go
        zatwierdziła a okazał się niezgodny z prawem - powinna za to odpowiedzieć oraz
        trzeba jak najszybciej trzeba zrobić porządek na uczelni:
        1. Nowy Statut
        2. Wybór Rektora
        Życzylbym też wszystkim studentom UKW, aby kadra profesorska przestała się
        wreszcie kłócić i to za pośrednictwem mediów. To nie fair. To nie buduje
        prestiżu i szacunku to godności profesorskich. Nie można też powtarzać plotek.
        Mówią o nadużyciach, zastraszaniach.. Co za bzdury.. Jeśli cokolwiek było to
        czemu to jeszcze nie jest w prokuraturze. Zwykłe pomówienia.

Życzę wszystkim anielskiej cierpliwości i..

Róbmy swoje Panowie i Panie.
        • Gość: akademik2003 Re: Skandal na wyborach rektora UKW. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:41
          Co racja chłopie to racja!!
    • Gość: b. UKW sie osmieszylo, nie po raz pierwszy zreszta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:51
      UKW sie osmieszylo, nie po raz pierwszy zreszta.
    • Gość: 44 Czy prawda jest ze uczelni grozi zamiana na AB? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:11
      Czy prawda jest ze uczelni grozi zamiana na AB?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=31818867
      • Gość: G. Re: Czy prawda jest ze uczelni grozi zamiana na A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 18:26
        Czy to prawda, że niektórzy mają kompleksy?
    • calcaan wywalic stare wladze, to one odpowiadaja za afery. 12.12.05, 10:22
      Gość portalu: Student UKW napisał(a):

> To typowe dla samorządu studenckiego UKW. Spójżcie prawdzie w oczy. Nie macie
      > się czym pochwalć.

Powinno sie wywalic stare wladze, to one odpowiadaja za afery.
    • Gość: dzienx A teraz nie chce odejść!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:25
      A teraz nie chce odejść!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka