radziejowiak 09.11.05, 11:47 piszecie kto ma zostac nowym starosta a ciekawe co sadzicie kto powinien zostac nowym burmistrzem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytap1977 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 09.11.05, 12:16 a może w końcu jakaś kobieta wystartuje w wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 23.11.05, 10:34 widze ze nie macie zadnych pomyslow . ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
l3 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 23.11.05, 17:53 Moze nie ma odpowiednich ludzi na to stanowisko ;? Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 23.11.05, 18:00 no niestety kogos trzeba bedzie wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
50v7 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 29.11.05, 18:05 radziejowiak napisał: > no niestety kogos trzeba bedzie wybrac Albo pozostawić tych samych, chyba że są lepsi, chętni te posady zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 09.02.06, 20:22 najlepiej piekarzowa, ma głowę do interesów i może w starrym grodzie zacznie się coś robić, i rzecznika nie będzie trzeba szukać już się wykreowł ja nazywm się buc i jetem z urzędu he he, he!!! niech zyją klakierzy Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 04.05.06, 20:13 najgorzej jak sie nie ma nic do powiedzenia...a pozniej ??? tylko slowa niezadowolenia Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 06.05.06, 12:44 edytap1977 napisała: > a może w końcu jakaś kobieta wystartuje w wyborach? Tu masz Edyto słuszną rację czemu by nie?. Kobiety mają takie same prawa i z natury są mądrzejsze od facetów i z tym myślę, że się zgadzasz i to jest też wystarczający powód by zmobilizować do działania i dążeń nie jednej nadającej się do pistowania takiej funkcji kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 08.12.05, 08:49 Ja to bym widział na tym miejscu jeszcze Pana Mirosława Kowalskiego, który dzielnie dowodził Radziejowskim Domem Kultury i był redktorem naczelnym "Kroniki Radziejowskiej". Dobry organizator i człowiek wielkiego serca otwarty na wszystko. Apolityczny choć sympatyzujący po cichu z lewicą. Dobry kandydat! Odpowiedz Link Zgłoś
50v7 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 11.12.05, 22:04 zdzichu333 napisał: Apolityczny choć sympatyzujący po cichu z lewicą. > Dobry kandydat! To tak mniej więcej jak ziutas aseksualny a nie raz lubi sobie przywalić Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 12.12.05, 11:23 Może Pieściński albo ja wiem ktoś z Madagiera. Przecież jeden z tych panów miał być w parlamencie więc się chyba nadaje na takie stanowisko. Może jeszcze dyrektor EMPEGIEKu Pan Wekwejt Arkdiusz. Albo ktoś z czołowych przedsiębiorców. Nam potrzeba dobrego stratega i gospodarza, co to wie jak zarządzać i prowadzić z dobrym skutkiem biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
axis66 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 12.12.05, 12:08 To może jagiełło, albo sobotka - o rywinie nie wspomnę - mają doswiadczenie, potrafią prowadzić biznes (i tylko ludzi w dupie mają) i pewnie nie tylko kwas jest przekonany o ich niewinności - naiwnych także u nas nie brakuje !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 12.12.05, 12:10 Ale to by były jaja jakby Kwas został burmistrzem Radziejowa albo tamte popaprańce, o których mówisz. Albo poseł Lewandowski z Włocławka! Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 09.02.06, 20:17 radziejów nie ma szcęścia do ', wadzy", jak nie komuchy , to teraz mafia opanowała stary grod, - uwaga idzie na lepsze Tukan kompletuje skład na następne wybory,które jużniebawem i moze teraz mu się poszczęści, oczywiście nie z połowica i jakiś etacik chapnie Odpowiedz Link Zgłoś
v50ll Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 15.12.05, 10:00 TEN PAN Z MPGK NA BURMISZTRZA TO CHYBA JAKIEŚ JAJCA Odpowiedz Link Zgłoś
goth2 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.12.05, 13:37 Czy tak Czy Nijak będzie to na pewno jakiś Komunista który będzie wykorzystywał na max swoich pracowników i będzie miało w du..ieee! co się dzieje w mieście Niestety przykro mi stwierdzić ze Będzie to kolejny Oszust, kolejna osoba okradająca nasze miasteczko Dlatego na kandydata proponuję Zulu Gulę (ojj będzie, chociaż wesoło) Odpowiedz Link Zgłoś
50v7 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.12.05, 23:54 goth2 napisał: > Czy tak Czy Nijak będzie to na pewno jakiś Komunista który będzie wykorzystywał > > na max swoich pracowników i będzie miało w du..ieee! co się dzieje w mieście > Niestety przykro mi stwierdzić ze Będzie to kolejny Oszust, kolejna osoba > okradająca nasze miasteczko > > Dlatego na kandydata proponuję Zulu Gulę (ojj będzie, chociaż wesoło) Nie musi to być Zulu Gula ani żadem inny, a ludzi normalnych nie brakuje tylko tak jak mówisz przerażajaca jest siła przyzwyczajenia i ciągła myśl że to tylko w naszym czerwonym zagłębiu ci jedni mogą dzierżyć władzę z tej słusznej partii przywleczonej rodem z radosnego sajuza ale tak być wcale nie musi i Wszyscy o tym dobrze wiemy. A społeczeństwo samo zadecyduje kogo należy wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
supergoth Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.12.05, 23:32 Zulu Gula!!! Zulu Gula!!! Zulu Gula!!! Odpowiedz Link Zgłoś
black_adder5 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 22.12.05, 11:29 Ja tam uważam, że aktualny burmistrz jest całkiem w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 14.02.06, 16:26 powinien, sie określićjakiej jest orientacji!!!!he,he.he.he Odpowiedz Link Zgłoś
ziutas_ole Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 22.12.05, 14:37 może ja bym nim został! Ha, żartowałem gdzie mi tam w urzędniki. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 23.12.05, 08:52 Obecny Burmistrz jest jednak na poziomie. Może by tak został n drugą kadencję. Po co nam nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 18.02.06, 19:34 o tak poziom to ma, zresztą tak z tym poziomem to sie ma, jak z prawnikiez niego prawnik , jak z Kwacha magister, jak , to pan doktor Maciek mawia , jedno jest pewne - drugi raz ta klika sie nie powtórzy - teraz czas na ludzi z centrum dowodzenia przy ulicy franciszkańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
50v1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 18.02.06, 23:23 tabula-rasa1 napisał: > o tak poziom to ma, zresztą tak z tym poziomem to sie ma, jak z prawnikiez nieg > o > prawnik , jak z Kwacha magister, jak , to pan doktor Maciek mawia , jedno jest > pewne - drugi raz ta klika sie nie powtórzy - teraz czas na ludzi z centrum > dowodzenia przy ulicy franciszkańskiej No nie co? "EGON" nie ma szansy Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 22.03.06, 13:34 Kolego Zdzislawie a powiedz cos ...co kolwiek ..dobrego co aktualny Burmistrz zrobila dla miasta i dla mieszkancow ...moze cie tez popre :-) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ziutas_ole Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 23.12.05, 10:15 Nie wiem kim jest zdzichu ale może jego by na burmistrza! Wygadany, "lewicowy" itepe itede. Bo kogo poza nim chyba nie Arbuza albo Slesza! Odpowiedz Link Zgłoś
50v7 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 24.12.05, 10:44 Wszytkim interesującym się tym wątkiem życzę zdrowych wesołych Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
big-cock-tajl Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 19.01.06, 16:35 Może BEKON. Dobre ma pomysły. Kuma chłop czacze! Odpowiedz Link Zgłoś
captain.picard Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 19.01.06, 17:14 Przeciez Bekon z Czolowa jest - co mu do tego? Poza tym lepiej jakby ktos byl po jakies szkole wyzszej. Mi sie wydaje, ze obecny sekretarz - p. Gorzycki jest jedyna, na dzien dzisiejszy, osoba ktora moglaby objac ta funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
eze2 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 19.01.06, 17:45 A Gorzrycki to skad jest jak nie z Czołowa? I co zrobił dla Radziejowa? Wg mnie dosłownie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
pasikonik579 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 19.01.06, 20:04 eze2 napisał: > A Gorzrycki to skad jest jak nie z Czołowa? I co zrobił dla Radziejowa? Wg mnie > > dosłownie nic. A co za problem jak po zmianie administracyjnej, taką funkcje przejmie jakiś duchowny można te dwie instytucje połączyć i nie będzie problemów ani wydatków na niepotrzebne wybory, skoro społeczeństwo nie potrafi dobrze wybrać, co zły pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
eze2 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 19.01.06, 21:00 no coz tez jestem za polaczeniem gminy i miasta Radziejów. Mniej kasy na urzedasow i na wybory. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
captain.picard Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 19.01.06, 21:45 Ja tam wogole polityki nie lubie i nie interesuje sie na za bardzo. Tylko mnie drazni, ze decyzje politykow odbijaja sie na zyciu zwyklych mieszkancow... Odpowiedz Link Zgłoś
big-cock-tajl Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 20.01.06, 09:33 Włączyć Czołowo do Radziejowa i będzie Radziejów większy a tych róznych młodych burasuw ztamtąd sie przyuczy kultury (nie muwie o Buszu he, he) i bedzie spoko. A poza tym to nie żartując jusz dobry pomysł bo będzie Urzad Miasta i Gminy = jeden urzad = jedni urzednicy = mniej kasy na wydatki zwiazane z administracja. Tylem na rzie chciał powiedzieć a Gorzycki to mi sie wydaje że taki sam dobry jak inni - dla siebie najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
edytap1977 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 20.01.06, 10:46 Szkoda, że w naszym kraju nie ma szans na promowanie nowych, młodych ludzi, ciągle Ci sami "starzy wyżeracze", tylko zmieniają stanowiska. Mają kasę na kampanię to i wygrywają. Mają znajomości, układy. Ktoś młody nie ma szans przebicia. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutas_ole Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 20.01.06, 10:50 Masz racje Edyta. Cały czas stare pryki albo od czasu do czasu ich synkowie. I tak już do usranej śmierci. Osdunięto Millera, Oleksego i innych i już sie promuje takiego Olejniczaka. Bo to człek z "rodziny" a nie dlatego, że zdolny, wybitny. Rzygac sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
50v1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 21.01.06, 15:36 ziutas_ole napisał: > Masz racje Edyta. Cały czas stare pryki albo od czasu do czasu ich synkowie. I > tak już do usranej śmierci. Osdunięto Millera, Oleksego i innych i już sie > promuje takiego Olejniczaka. Bo to człek z "rodziny" a nie dlatego, że zdolny, > wybitny. Rzygac sie chce. Edyta też ma trochę racji i Ty ziutas jak zawsze, ale jak to wszystko pogodzić ludziska muszą pracować aż do 67 roku zycia (narazie ci starzy do 65) i co jak mi starego zwolnią z czego będę żył do robopty pójdę jak takowej nie ma a ja mam duże wymagania i oczekiwania w związku z tym, a to ze miller czy olexy przyczaili się i liczą nas przeczekanie , "młode wilcy" ich zasilą mają z czego, tatusiowie o to zadbali, wpływy nawet 5 procentowe z największych najbardziej dochodowych gałęzi w kraju to już namacalne grosze, ale o tym z uwagi na dbałość o stan maluczko zarabiających forumowiczów lepiej przemilczeć i napewno wielu nie uwierzyłoby w możliwości zarabiania takiej kasy, ale i coponiektórzy nasi mieszkańcy mogą się też pochwalić nie małymi osiągnięciami (ok.40.000zł/miesiąc) tylko po co ujawniać jeszcze fiskus by się tym zainteresował, opieka społeczna też mogła by fochy stroić, a pieniądż nie śmierdzi, doba w dobrym hotelu też ponad 500zł kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi694 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 22.02.06, 12:15 edytap1977 napisała: > Szkoda, że w naszym kraju nie ma szans na promowanie nowych, młodych ludzi, > ciągle Ci sami "starzy wyżeracze", tylko zmieniają stanowiska. Mają kasę na > kampanię to i wygrywają. Mają znajomości, układy. Ktoś młody nie ma szans > przebicia. Trzeba się uaktywnić społecznie, pokazać się gdzieś, jakiś wolantariat na początek albo coś innego i tak po malutku małymi kroczkami do przodu... zdaje to egzamin, tylko trzeba mieć chęci i czas Odpowiedz Link Zgłoś
alicja60 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 22.01.06, 00:14 Synku naucz się pisać bez błędów, może zostaniesz burmistrzem np. baru. Odpowiedz Link Zgłoś
captain.picard Re: Ortografia 22.01.06, 20:47 To prawda pani Alicjo. Ortografia na tym forum jest ponizej krtyki! :( Niestety, smutne, ale prawdziwe. Ja staram sie pisac poprawnie, choc nie uzywam polskich znakow. Ciezko mi sie przestawic, gdyz korzystam juz z interentu od prawie 9 lat (!) Wtedy to jeszcze nie bylo ustalonego jednego standardu kodowania polskich znakow i pisalo sie bez polskich znkow diakrytycznych, zeby nie bylo "krzaczkow" na monitorach osob, ktore mialy kodowani inne niz my. Odpowiedz Link Zgłoś
big-cock-tajl Re: Ortografia 23.01.06, 00:36 Tacy jesteście mondrzy! A jak ktoś ma dysleksje albo dysgrafie to co ma robić co? Odpowiedz Link Zgłoś
v50ll Re: Ortografia 04.02.06, 22:55 tylko Pan Marek Szuszman . Jedyna Osoba uczciwa Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: Ortografia 06.02.06, 13:07 tylko Pan Marek Szuszman . Jedyna Osoba uczciwa Uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mieszkańcy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dowcip Roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomi694 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 22.02.06, 12:18 A może Pani Alicja na Burmistrza, tak dobrze się zna na ortografii... Odpowiedz Link Zgłoś
kolo964 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 25.02.06, 07:07 Pani Alicja jest komunistką, a to już było. Czas na Lukasa, lepiej nie będzie, ale za to weselej... Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 14.02.06, 16:42 to jest facet który nie odróżnia Towarzystw budawnictwa spolecznego od spoldzielni mieszkaniowej, i dla ogólnopolskiej akcji przejrzysta władza wypowiada się za mieskańców,że radziejowianie nie widzą takiej potrzeby uczestniczenia w przedsięwzięciu mediów centralnych i później nie trzeba było organizowć żadnych przetargów. niczym ,jak za Komuny władza jest nieomylna!!!! i nadchodzą wybory i zmusza się pracowników do pisania informatorów pochwalczych, a tyle kasy sie topi w gazete miejską może natępny etacik naczelnemu szykują Odpowiedz Link Zgłoś
edytap1977 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 06.02.06, 14:39 Najważniejsze, żeby był to człowiek reprezentatywny, z klasą, wykształcony i przede wszystkim z sercem. Żeby nie kierował się prywatą, mściwością, zeby nie patrzył na poglądy polityczne lecz na ludzi. Nie rozumię sytuacji, w których obejmuje się stanowisko i natychmiast robi się czystkę wśród pracowników. Przecież ludzie pracujący w danym urzędzie są już doświadczeni, a przyjmowanie nowych "swoich" jest nieporozumienim. Osoby te znów muszą się przyuczać, a napewno odbije się to na funkcjonowaniu danego urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 06.02.06, 15:17 Brawo!!! Brawisssimo!!! Pozdro od Gwintera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomi694 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 22.02.06, 12:20 bardzo ładnie to napisałaś, ale w naszym kraju ten numer nie przejdzie! Najpierw swoje sprawy, potem załatwienie stołeczków dla przyjaciół i znajomych, a potem cała reszta tego bałaganu. Odpowiedz Link Zgłoś
goth2 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 28.02.06, 00:57 Ja bym chciał na burmistrza pana Szuszmana, ponieważ chłop jest zaradny dobrze wykształcony (magisterium i doktorat w 5 lat), co świadczy o jego niesamowitej zdolności intelektualnej, w ogóle superrr chłop biednym pomaga (przed wyborami kiełbaski i małe piwko za głos) Pamiętajcie forumowicze burmistrz byłbym doktorem a to ładnie brzmi;) Albo pan Wypij o to tez bardzo porządny człek i na polityce się zna jak nikt, skoro tak się urządził dzieci wykształcił na super intelektualistów (poznałem kiedyś osobiście) za granicami naszego państwa wielkie znajomości ma to i może z Unii więcej kasy by wyciągnął A najgorsze jest to ze jak jakiś nowy burmistrz przyjdzie, co takowym nigdy nie było i poczuje tą solidną wypłatę i te dietki gratisowe wyjazdy na ferie i wakacje, znajomości w wszelakich szeregach to zapomnij o tym małym miasteczku w 1 sek U mnie wygra chyba pan Ex Burmistrz tylko niech da jakieś kiełbaski i małe piwko przed święceniami Odpowiedz Link Zgłoś
supergoth Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 28.02.06, 08:47 Myślę, że Panów: Szuszmana, Gorzyckiego, Wypija i Bykowskiego możemy ocenić na równi. Ich wkład w rozwój miasta był (jest) na bardzo zbliżonym poziomie. Wykształceniem wiadomo góruje Pan Marek Szuszman... Odpowiedz Link Zgłoś
kolo964 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 01.03.06, 17:30 no tak, Pan Szuszman niedawno skończył studia....hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 02.03.06, 10:58 i Pan Szuszman chyba niedługo będzie doktorem. A może już jest??? To jedyny rozsądny kandydat na burmistrza. Gdzie my takiego drugiego znajdziemy. Takich już nie ma błyskotliwych i błyskawicznie działających. He... Odpowiedz Link Zgłoś
v50ll Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 14.03.06, 11:26 Ludzie czarny koń wyborów Marian Surdyk Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 14.03.06, 11:38 O KURNA TO CZAS SIE JUZ WYPROWADZIC Z TEGO MIASTA SKORO TACY KANDYDACI MAJA CZELNOSC STARTOWAC NA TAK ZASZCZYTNY FOTEL WLODARZA MOJEGO MIASTA ..O ZGROZO Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 15.03.06, 16:56 v50ll napisał: > Ludzie czarny koń wyborów Marian Surdyk Nie rób jaj, a co to rycerzy już brakuje? Nie siej zgrozy, nie niszcz nastoju, Marian fajny chłopak, bardzo go lubię ale nie przesadzajmy, to jest godne stanowisko dla człowieka dużego formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.03.06, 08:10 Serio? Maryś chce być burmistrzem? Trochę się nauczył przy Panu marku ale to chyba jednak za mało aby nas reprezentować. Maryś fajny chłop i doświadczenie życiowe ma. W ogóle przyjemna persona ale ze szkołą chyba na bakier. Nam potrzeba dobrego gospodarza, wykształconego, zamożnego, który nie będzie tej funkcji pełnił dla kasy. Powinien to być człowiek, który jest dobrze uposażony i po prostu chce działać. Takiego potrzeba nam burmistrza. Poza tym z całą sympatią do osoby Marysia podchodząc. On jest skrajnie lewicowy. Nawet podobno Ikonowicz się dziwił temu przypadkowi. taka lewicowość to niepraktyczna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.03.06, 10:07 gwinter napisał: taka lewicowość to niepraktyczna sprawa. I bardzo niebezpieczna, obrzydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 04.05.06, 21:13 kolo964 napisał: > no tak, Pan Szuszman niedawno skończył studia....hehehehe W demokratycznym kraju jak Ktoś chce to zawsze może i nic w tym złego nie widzę, dziś takie osiągnięcia wielkiego wrażenia nie robią, poziom wykształcenia prawidłowo podnośi się w naszym społeczeństwie i tylko z tego się cieszyć, gonimy cywilizowany swiat wyprzedzimy Turcje i inne ładniejsze kraje, a potem to juz tylko........ Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.03.06, 12:44 Maryś nie jest złym kandydatem. Zaangażowany i doświadczony bo przecież współpracował z burmistrzem Szuszmanem. Mówiono, że jest jego prawą ręką (i lewą też). Dostrzegł go jako czołowego działacza ortodoksyjnej lewicy sam Piotr Ikonowicz. Wyrażał sie o nim z uznaniem. A że niedokształcony to co. Nie matura lecz chęć szczera... Na tym stanowisku potrzebne jest doświadczenie i obycie polityczne, kultura osobista a tych cech Marianowi nie brakuje. Ja tam bym był zadowolony z takiego burmistrza. Z ludu pochodzi, swój chłop. Rozumie problemy miejscowe i zapewne od razu ruszył by pomocą. Ja bym na niego chętnie zagłosował. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.03.06, 13:40 zdzichu333 napisał: "Z ludu pochodzi", swój chłop. Ja bym na niego chętnie > zagłosował. Panie Zdzichu to chyba nie ta bajka, teraz mamy inne zaiteresowania Odpowiedz Link Zgłoś
v50ll Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.03.06, 18:21 Słyszałem od człowieka ,który ma być radnym z jego obozu .Miał się chwalić,ze jest tak pewny wygranej ,ze nawet Szuszman mu nie podskoczy ,a Buła w ogóle się nie liczy .Chyba go troszeczkę ambicja przerosła... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.03.06, 18:34 v50ll napisał: > Słyszałem od człowieka ,który ma być radnym z jego obozu .Miał się chwalić,ze > jest tak pewny wygranej ,ze nawet Szuszman mu nie podskoczy ,a Buła w ogóle się > > nie liczy .Chyba go troszeczkę ambicja przerosła... Z dobrze poinformowanych źródeł wiadomym mi jest że raczej w obecnym układzie ma takie szanse jak Tymiński na prezydenta (każdy ma swoje pięć minut i musi uważać by nie przegapić) Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 28.03.06, 11:53 wybory coraz blizej a kandydatur brak Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 30.03.06, 01:15 radziejowiak napisał: > wybory coraz blizej a kandydatur brak Niech tylko przyjdzie czas to "ludzie sukcesu" zapewne ci co zawsze ruszą w tym wielkim wyścigu, a może tylko spróbują, a My już nie damy się nabrać, może być nie złe kino, już szykuję haka na nie jesdną osobę rządną władzy, ale poczekamy zobaczymy, może jeszcze za wcześanie tak pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
ziutas_ole Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 30.03.06, 08:49 Jak Maryś jest taki pewny swego to wie na pewno i nic nie poradzimy na to. Ja tam nawet chłopa lubię, ale prawdą jest, że nie potrzebujemy folkloru tylko "rasowego" burmistrza, który tak jak trzeba zarzadzi tym co pozostało z tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 30.03.06, 09:13 ziutas_ole napisał: > Jak Maryś jest taki pewny swego to wie na pewno i nic nie poradzimy na to. Ja > tam nawet chłopa lubię, ale prawdą jest, że nie potrzebujemy folkloru > tylko "rasowego" burmistrza, który tak jak trzeba zarzadzi tym co pozostało z > tego miasta. Zgadzam się co do joty z takim postrzeganiem świata w tej naszj mieścinie. Nie dajmy się zwariować, wystarczy głupoty przez tyle lat. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 31.03.06, 22:40 ska.54 napisała: > Pożyjemy,zobaczymy!!! Tu nie ma co zobaczać, trzeba działać, by nie dopuścić przypadków na te zaszczytne posady. Odpowiedz Link Zgłoś
ska.54 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 01.04.06, 10:46 Ile ludzi tyle pomysłów i zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 01.04.06, 11:18 ska.54 napisała: > Ile ludzi tyle pomysłów i zdań. Dziękować Bogu, że ludziom już wolno myśleć i mówić Odpowiedz Link Zgłoś
ska.54 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 01.04.06, 16:51 I to jest szczera prawda. Pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
ska.54 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 04.04.06, 12:12 Najlepiej byłoby, gdyby był burmistrzem ktoś młody, któremu zależy na polepszeniu życiu ludzi w tym miasteczku, nie dorobkiewicz, nie powiązany z żadnymi układami i układzikami, po prostu człowiek dobry i szlachetny. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 04.04.06, 12:32 ska.54 napisała: > Najlepiej byłoby, gdyby był burmistrzem ktoś młody, któremu zależy na > polepszeniu życiu ludzi w tym miasteczku, nie dorobkiewicz, nie powiązany z > żadnymi układami i układzikami, po prostu człowiek dobry i szlachetny. To może jednak warto zadać sobie pytanie jakie warunki spełniać powiniej i jakie posiadć predyspozycje kadydat czy nawet kandydatka na burmistrza, chętnych w tej chili nie brakuje a i płec nie ma wiekszego znaczenia, chyba doświadczenie i osiągnięcia się liczą, takie prawdziwe namacalne sukcesy? Kiedyś "teczka" była rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 04.04.06, 08:46 A jakie sa Twoje pomysły ,,ska 54 << ? Odpowiedz Link Zgłoś
edytap1977 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 04.04.06, 12:30 a ja proponuję Ciebie radziejowiaku na burmistrza, widzę, ze wyłącznie zainteresowany jesteś polityką, wszystkich podpuszczasz, żeby się wypowiadali a sam mało piszesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
ska.54 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 04.04.06, 12:50 Mam kandydata. Chyba spełnia wszystkie warunki na dobrego burmistrza. Jest to p. Grzegorz S. Odpowiedz Link Zgłoś
nima Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 04.04.06, 13:03 brawo edytko trafne spostrzeżenie. radziejowiak tak podpuszcza bo sam jest jednym z kandydatów! Lepiej żeby ludzie pisali jakie cechy mieć powinien,a jeśli mają typy to w jakiś kulturalny sposób żeby je podawali. mi nikt nie podchodzi. Ci co juz byli, stare znane twarze odpadają za bardzo przesiąkli politykierstwem. Brakuje świeżej młodej krwi (lokalnie i ogółem w kraju). Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 06.04.06, 09:21 Trafiłasś kulą w płot ,,Edytap,, to ze pisze nie znaczy ze mam chrapke na burmistrza ...poprostu tym sie interesuje z racji tej ze tu mieszkam od urodzenia i chciałbym zeby było lepiej ...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 09.04.06, 17:47 radziejowiak napisał: > Trafiłasś kulą w płot ,,Edytap,, to ze pisze nie znaczy ze mam chrapke na burm > istrza ...poprostu tym sie interesuje z racji tej ze tu mieszkam od urodzenia i > chciałbym zeby było lepiej ...pozdrawiam Ale taka kampania przedwyborcza nie odnosi się tylko do mężczyzn, nie ma u nas dyskkryminacji a i wykształconych kobitek z duzym doświadczeniem poltycznym i ekonomicznym też nam nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 03.05.06, 23:01 A tu co tak przycichło wekend sie kończy, a gdzie ci wielcy "karierowicze" niejednokrotnie z wielkimi długami i olbrzymim doswiadczeniem w róznych branżach nie próbuja startować tym razem?, zawsze ciepły stołeczek mógłby sie przydać i poprawić sytuacją i nie z czystej złośliwości to piszę tylko po to by powtórki z historii nie było i zdziwienia i o demagogię też nie chodzi tak do końca, lecz o polepszenie pamięci - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
big-cock-tajl Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 06.05.06, 13:48 Był kiedyś taki zaradny sołtys w Pruchnowie. Takiego człowieka by było potrzeba naszemu miastu na wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 06.05.06, 14:45 big-cock-tajl napisał: > Był kiedyś taki zaradny sołtys w Pruchnowie. Takiego człowieka by było potrzeba > > naszemu miastu na wodza. To co już nie ma jaśniejszych chłopów? Odpowiedz Link Zgłoś
big-cock-tajl Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 06.05.06, 14:51 Kiedy sęk w tym, że on się nazywał CIEMNY a w ciemię nie był klepany. Znali go wszyscy. pisano o nim w gazetach. Jak sobie tak radził w domu i zagrodzie i w swym sołectwie to i w Radziejowie pewno też dałby rade. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 06.05.06, 14:55 big-cock-tajl napisał: > Kiedy sęk w tym, że on się nazywał CIEMNY a w ciemię nie był klepany. Znali go > wszyscy. pisano o nim w gazetach. Jak sobie tak radził w domu i zagrodzie i w > swym sołectwie to i w Radziejowie pewno też dałby rade. A co ja napisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 08.05.06, 09:34 Ten gościu co o nim mowa to chyba zasłynął głównie tym, że dobrze się znał na domowej produkcji alkoholu wysokoprocentowego. Tak mi się coś kojarzy bo prasa często o tym pisała. A i punkt kopulacyjny knura prowadził taki nagradzany różnymi odznaczenimi rolniczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_sioux Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 08.05.06, 10:18 Tak było. Wiem o kim mowa. Pamiętam. Sołtys z osiągnięciami w dziedzinie mu powierzonej oraz hodowca trzody chlewnej na medal a przy tym bimbrownik. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 08.05.06, 11:35 To był Stachu C. Zasłużony człowiek. Działacz społeczny i partyjny, sołtys wsi Pruchnowo. Dobry, solidny gospodarz.Ojciec szóstki albo siódemki dzieci. W jego gospodarstwie wszystko było na swoim miejscu i chodziło jak w zegarku.Ład i porządek. Był odznaczany. A jednocześnie karany... za bimberek. Nie wiem dlczego go karano. Dobry alkohol pędził.Próbowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutas_ole Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 08.05.06, 13:36 To wszystko jest bardzo ciekawe ale temat tego topika nie dotyczy "sołtysa stulecia w naszym powiecie czyli Stacha C." czy też sołtysa Kierdziołka. My mamy się zastnowić nad poważnym kandydatem do pełnienia tej zaszczytnej funkcji. Jedno jest pewne może i sołtys Stachu był by dobrym kandydatem ale lata już nie te i zdrowie nie te. Przyjmijmy jednak, że to wzór "dobrego kandydata" co to porządek w domu i zagrodzie trzyma, jest rozrywkowy i w ogóle pod każdym względem the best. Przyjmijmy i przypatrzmy się, który z kandydatów jest tak wsechstronnie nadający się do pełnienia urzędu jak rzeczony sołtys wsi P. Odpowiedz Link Zgłoś
big-cock-tajl Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 08.05.06, 15:22 Dobra pomysła. Niech zostanie burmistrzem Radziejowa - sołtys Kierdziołek! Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 08.05.06, 16:20 A niechby sam Kierdziołek byle mondrze rządził nami. Odpowiedz Link Zgłoś
lewus12 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 08.06.06, 20:18 no tak tylko tego kierdziolka trzeba wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
kalafior18 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 11.06.06, 11:26 ja tam głosuje na Flakona, dobry człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
lewus12 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 15.08.06, 18:56 w gazetach juz sa pierwsze szalanze nawet ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 09.05.06, 00:18 ziutas_ole napisał: My > mamy się zastnowić nad poważnym kandydatem do pełnienia tej zaszczytnej funkcji że to wzór "dobrego kandydata" co to > porządek w domu i zagrodzie trzyma, jest rozrywkowy i w ogóle pod każdym > względem the best. Przyjmijmy i przypatrzmy się, który z kandydatów jest tak > wsechstronnie nadający się do pełnienia urzędu jak rzeczony sołtys wsi P. I tu jestem jak najbardzej za rzeczową dyskusją ale taki mały odskok w bok od omawianego problemu nie zaszkodzi a nawet może podsunąć nowe pomysły Kązy medal ma dwie strony www.do.com.pl/fotel.php Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 12.05.06, 17:47 no dobra zgadzam sie ale na kogo tu glosowac podpowiedzcie Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 12.05.06, 19:08 radziejowiak napisał: > no dobra zgadzam sie ale na kogo tu glosowac podpowiedzcie A jaki mamy wybór, kto jest chętny??? Odpowiedz Link Zgłoś
jyr Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 12.05.06, 22:26 Hmm. Od dawna znam jednego prawego człowieka. Jeszcze jakiś czas temu pracował w Radziejowskiej energetyce . Szada Waldemar . Ale czy chciał by wskoczyć na stołek i walczyć z istniejącymi od lat układami ..... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 13.05.06, 00:04 O której pierwszy autobus z Radziejowa odchodzi? Chyba to już wielki czas wyjechać, by sobie zaoszczędzić zdrowia. Co to za miasto mawet chętnych na burmistrza brak. Może z łapanki przyjdzie kogo wsadzić? Może jeszcze tu na to forum zajrzę??? do wyborów. cziuuuuus Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.05.06, 15:01 Jeśli czujesz się na siłach i chcesz coś dobrego zrobić dla Radziejowa zgłoś swoją kandydaturę na: burmistrza ; wójta; radnego – każdy nosi buławę w tornistrze zapraszamy. Jeśli masz odpowiednich przyjaciół znajomych dających gwarancję prawidłowego spełniania ww. funkcji dla dobra Radziejowa namów ich i zgłoś. Dla ludzi rozumnych , pełnych zapału i chcących realizować rozwiązania korzystne dla mieszkańców Radziejowa droga jest otwarta-lecz wszystko zależy od ludzi. Pomyśl zdecyduj. Przed nikim nie można zamykać szansy Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.05.06, 18:42 BARDZO CIEKAWE RZECZY WARTE PRZEANALIZOWANIA I POPARCIA Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 18.05.06, 13:12 otwórz nowy temat - program dla Radziejowa - niech każdy coś wniesie i jest szansa na dobry program mający oparcie wśród mieszkańców jak moje sugestie zostaną w części przyjęte da to satysfakcje bo puszka pandory została otworzona i się rozleje oby pozdrawiam i życzę sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 18.08.06, 19:15 a,gdzie znajdę tak głupiego,że odstapi właną połowicę Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 15:36 W Radziejowie jest wielu ludzi przygotowanych do pełnienia funkcji burmistrza;wójta;starosty czy radnego trzeba tylko rozejrzeć się po znajomych, sąsiadach - lecz w dzzisiejszych czasach nikt samodzielnie nic nie zrobi jesli nie bedzie miał wsparcia społecznego.Wybór odpowiednich ludzi na ww.funcje to sprawa wtórna. Ważniejszy jest wspólnie stworzony program działania na najbliższe lata dla Radziejowa i powiatu we wspóldziałaniu ze społeczeństwem dlatego wykorzystać niniejsze forum do dyskusji nad stworzeniem programu a po jego skonstruowaniu znaleść ludzi ,którzy go zrealizują. Niech smutek zniknie. By radość kwitła. By na Waszych twarzach promyczek słońca, nigdy nie zniknął i trwał do końca. By najpiękniejsze chwile w Waszym życiu trwały wiecznie i wiązały się z Radziejowem. Nie patrzcie na piękno, lecz w serca ludzi, Bo piękność ucieka, a serca wciąż czekają, By nasza mała ojczyzna spełniła Wasze oczekiwania, ale to można dokonać jedynie wspólnie tego życzymy Wam i sobie . Budujmy wspólnie naszą małą ojczyznę - coraz piękniejsze i zasobniejsze miasto Radziejów. Zapraszamy do wspólnych przemyśleń. Aby otworzyć dyskusję w następnym blogu zarys programu -bo od czegoś trzeba zacząć Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 15:50 W dniu wyborów zadecydujemy o tym , kto przez najbliższe cztery lata będzie sprawował władzę w samorządzie miast i gmin oraz powiatu Radziejów , kto decydował będzie o warunkach i jakości życia. Obecność przedstawicieli skupiającego ludzi o różnym wieku i doświadczeniu chętnych do wszelkiego rodzaju poczynań wychodzących naprzeciw drugiemu człowiekowi niosących mu wymierną pomoc i zrozumienie, a także szerzenia i umacniania wartości historycznych to najlepsza gwarancja : • obrony interesów ludzi i środowisk słabych ekonomicznie , • racjonalnego i sprawiedliwego z zachowaniem niezbędnych priorytetów społecznych wydawania środków publicznych , z pełną jawnością społeczną • dobrego organizowania życia lokalnego w interesie środowisk lokalnych, • walka z narastającym bezrobociem w kierunku tworzenia nowych miejsc pracy , • utrzymywania bieżących kontaktów ze społeczeństwem z szybką reakcją na wszelkie wnioski płynące od niego na miarę istniejących możliwości finansowych. To gwarancja tego , że o wspólnych sprawach decydować będą ludzie kompetentni, rozsądni i odpowiedzialni potrafiący słuchać społeczeństwo, zawierać kompromisy zmierzające do poprawy warunków egzystencji miejscowych społeczności. Gwarancja ,że zdolności i doświadczenie ludzi będą dobrze wykorzystane, ze młodzież będzie miała zagwarantowany start życiowy , a emeryci i renciści godne warunki życia. Aby tak się stało, musi nastąpić rzeczywista poprawa sytuacji wszystkich rodzin, ograniczenie biedy, stworzenie stabilnego rynku pracy i poprawa warunków życia. cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 15:53 cd. W dniu wyborów zadecydujemy o tym , kto przez najbliższe cztery lata będzie sprawował władzę w samorządzie miast i gmin oraz powiatu Radziejów , kto decydował będzie o warunkach i jakości życia. Obecność przedstawicieli skupiającego ludzi o różnym wieku i doświadczeniu chętnych do wszelkiego rodzaju poczynań wychodzących naprzeciw drugiemu człowiekowi niosących mu wymierną pomoc i zrozumienie, a także szerzenia i umacniania wartości historycznych to najlepsza gwarancja : • obrony interesów ludzi i środowisk słabych ekonomicznie , • racjonalnego i sprawiedliwego z zachowaniem niezbędnych priorytetów społecznych wydawania środków publicznych , z pełną jawnością społeczną • dobrego organizowania życia lokalnego w interesie środowisk lokalnych, • walka z narastającym bezrobociem w kierunku tworzenia nowych miejsc pracy , • utrzymywania bieżących kontaktów ze społeczeństwem z szybką reakcją na wszelkie wnioski płynące od niego na miarę istniejących możliwości finansowych. To gwarancja tego , że o wspólnych sprawach decydować będą ludzie kompetentni, rozsądni i odpowiedzialni potrafiący słuchać społeczeństwo, zawierać kompromisy zmierzające do poprawy warunków egzystencji miejscowych społeczności. Gwarancja ,że zdolności i doświadczenie ludzi będą dobrze wykorzystane, ze młodzież będzie miała zagwarantowany start życiowy , a emeryci i renciści godne warunki życia. Aby tak się stało, musi nastąpić rzeczywista poprawa sytuacji wszystkich rodzin, ograniczenie biedy, stworzenie stabilnego rynku pracy i poprawa warunków życia. Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 15:55 cd. ponadto : 1. popierać wszelkie inicjatywy środowiskowe, zwłaszcza z dziedziny kultury i tradycji lokalnych, oświatowych, sportu i rekreacji, ochrony zdrowia jak i gospodarczych, 2. kształtowanie świadomości nauki języków obcych pod kątem współpracy z zagranicą i wejścia Polski do Unii Europejskiej , 3. kształtowanie prawidłowego odbioru problemów drugiego człowieka , przyjazny stosunek do otoczenia jak i świadomości historyczno-patriotycznej , 4. Spełniać oczekiwania wyborców poprzez stworzenia otwartego programu na kadencję Wybory samorządowe i właściwa współpraca z lokalnym społeczeństwem tworzą szansę realizacji tych zamierzeń. Apelujemy o poparcie naszych kandydatów przez wszystkich , którym bliski jest nasz sposób myślenia i działania. Kandydatów , którzy będą dumni z faktu ,że we współdziałaniu z wyborcami przyczynią się do poprawy warunków życia społeczności lokalnej. Szanowny Wyborco! Jesteśmy gotowi i otwarci na wszelkie propozycje nie ujęte w programie. Będzie on rozszerzony po konsultacjach na zebraniach z wyborcami – chcemy być mądrzy modrością naszego społeczeństwa. Zwracamy się z apelem do wszystkich środowisk twórczych o wyrażenie woli podejmowania współpracy zgodnie z potrzebami i możliwościami naszego środowiska dla jego lepszego jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 15:59 cd. co dla powiatu: wypracowane we współpracy ze wszystkimi gminami powiatu radziejowskiego. Program nasz obejmuje swoją tematyką sprawy kluczowe, zarówno dla poszczególnych gmin jak i całego powiatu radziejowskiego. Nie będziemy też mówić, że będziemy remontować chodniki, łatać dziury w drogach, kosić trawę, bo jest to oczywiste, należy do podstawowych obowiązków każdej gminy. Nasz program, to zmiana sposobu funkcjonowania samorządów w powiecie. To budowa więzi społecznych oraz współpraca wszystkich organizacji i mieszkańców powiatu. Dotychczas nie było czasu ani woli stworzenia takiej współpracy, ponieważ mijająca kadencja była pierwszą dla powiatu, który powstał w wyniku reformy samorządowej. Wiemy jak powinna wyglądać ta współpraca i ją stworzymy, ponieważ ludzie na naszych listach to ludzie bez skrajnych poglądów, otwarci na współpracę i tworzenie, to ludzie delegowani do wyborów przez mieszkańców Radziejowa. Nasze działania będą ukierunkowane na stworzenie zasad trwałej współpracy w zakresie realizacji najważniejszych dla naszego społeczeństwa tematów: • będziemy wspólnie dbać o system dróg niezależnie od tego czy są to drogi powiatowe czy gminne, • będziemy inspirować inwestycje o charakterze gospodarczym z wykorzystaniem terenów całego powiatu, w celu stworzenia nowych miejsc pracy, • będziemy aktywnie uczestniczyć w przygotowaniu terenów pod nowe miejsca pracy przez współfinansowanie ich uzbrojenia, • włączymy się czynnie w prace nad wypracowaniem sposobów zmniejszenia bezrobocia na naszych terenach, • stworzymy system szkolnictwa, który przy wykorzystaniu istniejącego potencjału nauczycielskiego, pozwoli na kontynuowanie nauki młodzieży na poziomie średnim w obrębie powiatu. Pozwoli to na zwiększenie etatów w szkolnictwie, otrzymanie dodatkowych środków z budżetu państwa, gwarantując jednocześnie pewność zatrudnienia nauczycielom przy nadchodzącym niżu demograficznym, • będziemy współtworzyć międzygminne inwestycje w zakresie ochrony środowiska, • będziemy czynnie uczestniczyć w wypracowaniu ciągu ścieżek rowerowych w celach rekreacyjnych propagując miejsca warte do zwiedzania na ich trasie, • włączymy się w tworzenie gospodarstw agroturystycznych w gminach zielonych, • sprawy opieki zdrowotnej w naszym powiecie będą traktowane w sposób priorytetowy, • inwestycje z zakresu ochrony środowiska, komunikacji, budownictwa będą poprzedzone analizą uwzględniającą interesy wszystkich gmin. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 16:12 Wszysko to ładnie brzmi i wyglada ale tylko na papierze. Tak już nieraz było. Przypomnijmy sobie jak to było z wszystkimi poprzednimi burmistrzami bez wyjątku odkąd pojawiło się znowusz stanowisko burmistrza i zastąpił on naczelnika. Cacy, cacy jak trza wybierać a potem to nazwijmy po imieniu postawa typu mam cie gdzieś wyborco. Ktoś wspomniał o Panu Szada z Energetyki. Taki człowiek to by się nadał i owszem bo to jest człowiek wykształcony, na stanowisku, obyty i grzeczny dla wszystkich.Mimo tego, że w tym grajdole dość wysoko zaszedł to sie nie pyszni tylko jest zawsze życzliwie nastawiony. Jeden z nielicznych przykładów szlachetnej postawy. I taki człowiek by był dobrym kandydatem ale z drugiej strony czy on by sobie dał rade z tym całym towarzystwem. Jak by był za dobry to by go to towarzystwo zjadło zanim by sie spostrzegł. W takich ludzi jak on wierze co są grzeczni na codzień i życzliwi dla innych bezinteresownie. Brzmi jak bajka ale tacy jeszcze sie zdarzają. Nie wierzę natomiast w intencje nachalnych kandydtów, którzy wszystko dla ludu a potem się na ten lud wypną. Czy ktoś zna takiego co chociażby 10% obietnic wyborczych spełnił? Ja nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.05.06, 15:00 nic trudnego przejąć program i wystartuj- Jeśli czujesz się na siłach i chcesz coś dobrego zrobić dla Radziejowa zgłoś swoją kandydaturę na: burmistrza ; wójta; radnego – każdy nosi buławę w tornistrze zapraszamy. Jeśli masz odpowiednich przyjaciół znajomych dających gwarancję prawidłowego spełniania ww. funkcji dla dobra Radziejowa namów ich i zgłoś. Dla ludzi rozumnych , pełnych zapału i chcących realizować rozwiązania korzystne dla mieszkańców Radziejowa droga jest otwarta-lecz wszystko zależy od ludzi. Pomyśl zdecyduj. Przed nikim nie można zamykać szansy Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 16:19 Radziejów to Twoje miasto i Nasz powiat. „Możesz zmienić swoje życie prywatne i zawodowe, poświęcając swój czas ” pomyśl „–co możesz zrobić dla Radziejowa” wydaje się celowe aby przy wyborze rajców i włodarzy kierować się przemyśleniami: 1. Czas obecny, w którym żyjemy i działamy jest bardzo trudny, ponieważ większość ludzi przestała wierzyć i ufać organizacjom politycznym, bez względu na genezę ich powstania, programy i opcję polityczną. Ludzie są bardzo zmęczeni obojętni i na ogół przestali wierzyć , ze jeszcze można coś zrobić dla wspólnego dobra. 2. Dlatego wydaje się za właściwe w obecnej kampanii wyborczej wznieść się ponad podziały i wypracować wspólny program stanowiący kompromis między wszystkimi programami wyborczymi i wychodzący naprzeciw oczekiwaniom społecznym przy uwzględnieniu realizmu ekonomicznego. Wspólny program rozpisany na lata i konsekwentnie realizowany przez kolejne ekipy samorządowe pozwoli na dynamiczny rozwój naszej małej ojczyzny. 3. Zbliżająca się kadencja będzie wymagała od samorządów ogromnej odpowiedzialności w gospodarowaniu finansami i podejmowania niejednokrotnie trudnych decyzji tym bardziej, że skala zadłużenia miasta jest stosunkowo wysoka. Musimy więc stawiać na ludzi doświadczonych, kompetentnych o dużej wiedzy teoretycznej i praktycznej. Wybrani przez Ciebie do władz samorządowych winni sprostać wyzwaniom jakie niesie dzień dzisiejszy. Ważne będą zebrania z wyborcami. Wyborco nie daj się zwieść obietnicom bez pokrycia , mrzonkom czy marzeniom nie mających pokrycia w realiach. 4. Gdy zostanie skonstruowany wieloletni plan należy ujętym w nim zagadnieniom zagwarantować systematyczny dopływ środków pozwalających na właściwe funkcjonowanie dla dobra miejscowego społeczeństwa. Nie może być tak, że wstrzymuje się częściowo lub całkowicie dopływ środków bo zmieniła się opcja polityczna i trzeba dołożyć poprzednikom. 5. W minionej kadencji ludzie sprawujący władzę zapomnieli o podstawowej powinności utrzymywania bieżących kontaktów ze społeczeństwem z szybką reakcją na wszelkie wnioski płynące od niego na miarę istniejących możliwości finansowych. 6. Dlatego proponujemy wszystkim mieszkańcom chcących wystawić swoich kandydatów do szukania ich we własnym gronie aby dokonać ich weryfikacji społecznej w wyborach . 7. Istotnym elementem rozwoju Radziejowa jest zdobywanie środków finansowych zwłaszcza z Unii Europejskiej-wiemy jak to zrobić (obecnej władzy to niestety nie wychodzi). 8. Miejscowe koło historyczne swoim działaniem próbuje poprzez cykl spotkań z historykami i znawcami dziejów a także ludźmi, którzy przeżyli wiele minionych zdarzeń ocalić to co dla każdego mieszkańca Radziejowa wszystko co związane jest z miastem i okolicą i powinno być cenne szczególnie dla potomności. 9. Niezwykle cenną zdobyczą tego koła jest skupianie się w nim wielu ludzi reprezentujących różne opcje polityczne i nie tylko, którzy stawiają sobie jeden cel nadrzędny jakim jest ocalenie wszystkiego co jest cenne i co się jeszcze zachowało od zapomnienia i związane jest z Radziejowem i okolicą” Pamiętajmy, że: Radny i włodarz miasta to człowiek , który pozostaje w służbie samorządu lokalnego i w swej działalności publicznej myśli o całej wspólnocie ,a swoją pracą służy bezpośrednio mieszkańcom. Jest to podstawowe obok utrzymywania bieżących kontaktów z wyborcami i inspirowania decyzji mających na celu ich realizację motto działania. Wybierzmy takich ludzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
pulorek Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 17:11 Wszystko to święta prawda.OK. Sugeruję jednak założenie własnej strony internetowej (skoro jesteście tacy zdolni)to nic nie kosztuje. Zostawcie linka na forum i PA Na własnej www możecie prowadzić te dyskusje. W dobrym tonie jest, jak się prowadzi kampanię wyborczą, aby się podpisywać (my to kto?). Później ktoś sobie przypisze wasze idee i bedzie wojna kto co powiedział a kto nie powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
wymas Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 17:18 > 1. Czas obecny, w którym żyjemy i działamy jest bardzo trudny, ponieważ > większość ludzi przestała wierzyć i ufać organizacjom politycznym, bez względu > na genezę ich powstania, programy i opcję polityczną. Ludzie są bardzo zmęczeni > > obojętni i na ogół przestali wierzyć , ze jeszcze można coś zrobić dla > wspólnego dobra. Zdaje sie ze panowie to już budowaliście polskę ludową i się nie udało. Honor jest dla was pojęciej tylko i wyłacznie historycznie wielemówiącym. Odpowiedz Link Zgłoś
lewus12 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 22.05.06, 16:45 MARKARIA Twoje wywody na postach tego forum i prezentowanie twojego pieknego programu .( kiełbasy wyborczej ) normalnie zalatuje mi slynnym w calej Polsce PO PiS-em a wiec demagogia , populizmem , nienawiscia ,zawiscia , odwetem za nie wiem co , sadze ze w Radziejowie takie numery nie przejda ze nagle znajda sie zamozwancy pod nazwa PiS lub PO a ludzie szalenczo na nich beda glosowac. To co wiem to w Radziejowie ani w okolicach nie ma zadnych struktur PO ani PiS. Ujawnij sie politycznie a dopiero bedziesz mial ( miała ) moralna mozliwosc przedstawiania swojego programu powdzenia w wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 28.05.06, 11:42 kolego to nie jest żaden program wyborczy na niego przyjdzie czas ale tworzą go poszczeglne komitety wyborcze - jest to materiał do dyskusji. Może ktoś z czesci skorzysta w swoim programie o ile z niektorymi stwierdzeniam sie zgadza- nie mozna wszystkiego i wszystkich tylko krytykowac-trzeba probowac zmienic tylko mentalnosc i wziasc odpowiedzialnosc za przyszłośc.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 28.05.06, 11:45 materiał powstał po to aby podyskutowac i sprzeczac sie - niestety innej wizji nie znalazłem na forum a warto by aby jeszcze ktoś miał ochote na zarysowanie jakieś wizji - nawet troche utopijnej ale dajacej podstawe do rzeczowej dyskusji a nie tylko do stwierdzeń ten czy ta jest cacy a tamten i tamta be.zapraszam do stworzenia wizji Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 28.05.06, 12:13 markaria napisał: "(...)warto by aby jeszcze ktoś miał ochote na zarysowanie > jakieś wizji - nawet troche utopijnej ale dajacej podstawe do rzeczowej > dyskusji(...)" Sam się o to prosiłeś! Temat - weźmiemy dla przykłady twój! - Amfiteart przy RDK Jestem szczególnie zainteresowany twoim działaniem w tym kierunku! Wyobraź sobie, iż Ja nie jestem w stanie sobie tego wyobraźić jak miałbyś tego dokonać! Chryste- aż płone z ciekawości. Wodzu powiedz nam jak to zrobisz? Interesuja mnie konkretne działania- a nie odpowiedź - "fundusze strukturalne z UE". Ja zauważyłem jak sam kiedyś napisałes, iż ty również masz dość "kiełbasy wyborczej". Tak więc jestem przekonany iż odpowiesz nam w sposób konkretny, rzeczowy i wskażesz nieudolnym procownikom (obojętnie jakiego szczebla) jak się powinno rządzić! A wtedy zagłosuje na ciebie! p.s. Mam tylko nadzieję, iż nie weźmiesz sobie tego do serca, sam poprosiłeś "nawet utopijną"- a pragnę przypomieć iz Amfiteatr był twym pomysłem Taką mam koncepcję! Odpowiedz Link Zgłoś
lewus12 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 29.05.06, 15:52 markaria ble ble ..powiedz jaka opcje ty reprezentujesz ...bo tylko zbyt wyidealizowanie piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 08.06.06, 23:22 soltysradziejowa napisał: > markaria napisał: > > "(...)warto by aby jeszcze ktoś miał ochote na zarysowanie > > jakieś wizji - nawet troche utopijnej ale dajacej podstawe do rzeczowej > > dyskusji(...)" > > Sam się o to prosiłeś! > Temat - weźmiemy dla przykłady twój! - Amfiteart przy RDK > Jestem szczególnie zainteresowany twoim działaniem w tym kierunku! > Wyobraź sobie, iż Ja nie jestem w stanie sobie tego wyobraźić jak miałbyś tego > dokonać! Chryste- aż płone z ciekawości. Wodzu powiedz nam jak to zrobisz? > Interesuja mnie konkretne działania- a nie odpowiedź - "fundusze strukturalne z > UE". Ja zauważyłem jak sam kiedyś napisałes, iż ty również masz dość "kiełbasy > wyborczej". > Tak więc jestem przekonany iż odpowiesz nam w sposób konkretny, rzeczowy i > wskażesz nieudolnym procownikom (obojętnie jakiego szczebla) jak się powinno > rządzić! > A wtedy zagłosuje na ciebie! > > > p.s. Mam tylko nadzieję, iż nie weźmiesz sobie tego do serca, sam poprosiłeś > "nawet utopijną"- a pragnę przypomieć iz Amfiteatr był twym pomysłem > > Taką mam koncepcję! > No Panie Markaria! Nie dotrzymujemy słowa! Miała byc dyskusja, a tu lipa!!! To tak Pan idzie do wyborów? Czyli tradycyjnie podziękjuę Pan za wybór (obojętnie czego) gestem Kozakiewicza? Zupełnie nie rozumie Pana- najpierw pokazał Pan "perfekcyjny plan" rozwoju miasta, który był realny do spełnienia i wręcz domaga się Pan dyskusji na ten temat, a teraz po zadaniu JEDNEGO PYTANIA z Pana programu- CZISZA JAK PO śMIERCI ORGANISTY! Przeciez nie zadałem tego bezczelnego, niekomfortowego pytania- CO Z TYM BASENEM? Nie ma się co obrażać! Zresztą.... widze, iz nie ma chyba żadnego znaczenia jake zadam pytanie, skoro i tak zostanie w ten sam sposób załatwione jak nasz SłYNNY BASEM! Odpowiedź pozostawiam potomnym.. Odpowiedz Link Zgłoś
szmagalski Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 09.06.06, 05:52 Pragniemy poinformować, że w dniu 15 maja 2006 r. w Radziejowie powstał Obywatelski Komitet Wyborczy „Kujawy”. Zamiarem Komitetu jest wypromowanie kandydatów na radnych do struktur samorządowych w zbliżających się wyborach. Celem Komitetu jest w oparciu o Państwa propozycje i sugestie wypromowanie i pomoc w kampanii wyborczej najlepszym kandydatom na radnych. Pragniemy również nakreślić wyrazisty i realny program niezbędny w przyszłej działalności samorządowej-czekamy na Wasz udział i Wasze pomysły a takze na kandydatury Wstąp w nasze szeregi – zapraszamy szczególnie ludzi młodych i tych, którzy mają pomysł i chcą cos zrobi Szczegóły na stronie : republika.pl/kujawy/ Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 09.06.06, 12:46 Oj NIe! Czy ja zawsze musze krytykować? No ale cóż, jeśli coś znalazłem... Wszystko przeczytałem na stronie www. i musze przyzanć, iż całkiem szczytny cel. Nikomu nie można zabronić angażować się na rzecz lokalnej społeczności- KAZDY MA DO TEGO PRAWO! Prawdą jest również to, iż ludzi powinno oceniać się po działaniach, a nie po preferencjach politycznych, jednakże w tym Komitecie widzę chyba 98% nazwisk wywodzących się w lewicy! tak więc hasło: "Apelujemy do wszystkich ob.,które czują wewnetrzną powinnośc o włączenie się do prac Komitetu a także wstąpienie do Obywatelskiego Komitetu Wyborczego "KUJAWY" niezależnie od Państwa światopogladu,preferencji politycznych i przynależności partyjnej." "Dlatego Komitet Wyborczy "KUJAWY" skupiając ludzi apolitycznych wychodząc naprzeciw potrzebom ludzi, mowi układom politycznym dośc." nie jest raczej tu na miejscu! Jednakże musze pochylic głowę na jednym postulatem, a mianowicie: "Nasze działania nie są i nie będą skierowane przeciwko osobom ani żadnym organizacjom" Wścieklizna mnie bierze, kiedy nasi ukochanmi politycy wciąż podrzucają sobie "świnię", obrzucając błotem kogo popadnie- czyli tzw. brudna i bezpardonowa gra! Tak wiec- ten postulat(jesli nie blefujecie) popieram w 100% Ale na sam koniec- nie zauważyłem w programie dla miasta "AMFITEATRU PRZY RDK" Co się z nim stało? Czyżby koniec pomysłu, a raczej jego brak na realizację? Odpowiedz Link Zgłoś
pulorek Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 10.06.06, 09:35 No tak sołtysie mi się wydaje że o moralności i uczciwości to akurat te nazwiska nie powinny pisać,ale net jest cierpliwszy niż papier i każdą bzdurę i oszustwo zniesie. Obłuda i zakłamanie przez duże O! Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 17:43 kazdy inny bedzie lepszy od chadziaja z Czołowa, teraz podobno szykuje się ten co nie odróżnia spóldielni Mieszkaniowej od TBS-u, zreszta teżchłopek z czołowa, apetyty roszczą sobie bronek Marczewski i benon Kowalski, w Radziejówku ,jak nie rządzą komuchy, to do koryta dopada mafia A Starosta bedzie s-lał prędzej ,jak buła nie ma dla niego ratunku, chyba ze na sołtysa świesza i wice sołtysa zagorzyc razem z pieściochem Odpowiedz Link Zgłoś
markaria Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 18:07 Jeśli czujesz się na siłach i chcesz coś dobrego zrobić dla Radziejowa zgłoś swoją kandydaturę na: burmistrza ; wójta; radnego – każdy nosi buławę w tornistrze zapraszamy. Jeśli masz odpowiednich przyjaciół znajomych dających gwarancję prawidłowego spełniania ww. funkcji dla dobra Radziejowa namów ich i zgłoś. Dla ludzi rozumnych , pełnych zapału i chcących realizować rozwiązania korzystne dla mieszkańców Radziejowa droga jest otwarta-lecz wszystko zależy od ludzi. Pomyśl zdecyduj. Przed nikim nie można zamykać szansy a jaki powinien być poczytaj: • utrzymać i kontynuować dokonania oraz osiągnięcia miasta i gminy z minionych kadencji, prowadząc politykę zrównoważonego rozwoju miasta i gminy we wszystkich jego dziedzinach. • pracować z ludźmi mądrymi, otwartymi na realia życia codziennego i przestrzegającymi prawo, • być racjonalistą otwartym na zmiany i nowości, wyczulonym na szeroko pojętą sprawiedliwość społeczną, • Nie być w żadnych układach „kolesiów”, • odrzucać skrajności polityczne, • nie być zawistnym ani małostkowym. • nie uznawać krzykaczy. • mieć otwarte oczy i serce pragmatyka, • z optymizmem patrzeć w przyszłość. • deklarować współpracę ze wszystkimi, którzy myślą podobnie". Masz szansę zgłoś swą kandudaturę sama krytyka nic nie daje Odpowiedz Link Zgłoś
u510 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 16.05.06, 22:54 I nadal - markaria - nie wiemy, ktoś zacz !!!! Przedstaw się i dopiero wtedy reklamuj, a nie ściemniaj, jak kiedyś dziennik telewizyjny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
czeremcha77 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.05.06, 06:49 Puste nic nie znaczące słowa, nawet nie chce mi się tego czytać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.05.06, 07:53 Jestem poważnie podłamany tym manifestem Markari i wieściami o kandydatch na burmistrza. Łojezusmaria! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.05.06, 09:02 Czy ktoś z Państwa zna pełną listę kandydatów na burmistrza Radziejowa? Do tej pory słyszymy o: Benonie Kowalskim, Marianie Surdyku, Bronisławie Marczewskim, Sławomirze Bykowskim, Marku Szuszmanie. Czy są jeszcze inni kandydaci? Odpowiedz Link Zgłoś
plotka8 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 18.05.06, 17:31 Jedna Pani druiej Pani po cichu przekazała kto jest pewniakiem a kto ma ochotę oraz kto może być a nie chce starosta: Dąbrowska Danuta Estkowski Krzysztof Gapiński Henryk Grudewicz Zofia Pietrzak Grzegorz Śpibida Stefan Trawiński Marek Walczak Lucjan Wójt: Dąbrowska Danuta Jasiński Roman Kotarski Wojciech Kowalski Benedykt Marczewski Bronisław Niewęgłowska Anna Szmagalski Karol Szuszman Marek Zmierczak Jerzy burmistrz: Bykowski Sławomir Gorzycki Kotarski Wojciech Kowalski Benedykt Kowalski Ryszard Marczewski Bronisław Sikorski Andrzej Surdyk Marian Szada Szmagalski Karol Szuszman Marek Wekwejt Arkadiusz a ha Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 19.05.06, 07:51 plotka8 napisała: Jedna Pani druiej Pani po cichu przekazała kto jest pewniakiem a kto ma ochotę oraz kto może być a nie chce starosta: Dąbrowska Danuta Estkowski Krzysztof Gapiński Henryk Grudewicz Zofia Pietrzak Grzegorz Śpibida Stefan Trawiński Marek Walczak Lucjan Wójt: Dąbrowska Danuta Jasiński Roman Kotarski Wojciech Kowalski Benedykt Marczewski Bronisław Niewęgłowska Anna Szmagalski Karol Szuszman Marek Zmierczak Jerzy burmistrz: Bykowski Sławomir Gorzycki Kotarski Wojciech Kowalski Benedykt Kowalski Ryszard Marczewski Bronisław Sikorski Andrzej Surdyk Marian Szada Szmagalski Karol Szuszman Marek Wekwejt Arkadiusz a ha Ho ho ho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 19.05.06, 17:42 staszek-boryna napisał: > plotka8 napisała: > > Jedna Pani druiej Pani po cichu przekazała kto jest pewniakiem a kto ma ochotę > oraz kto może być a nie chce > starosta: > Estkowski Krzysztof A dlaczego by nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 21.05.06, 14:19 radziejowiak napisał: > dobra kandudatura Może najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
edziu55 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 21.05.06, 13:18 Boryna, skąd takie wiadomości, bardzo, ale to bardzo dużo nazwisk się nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 22.05.06, 08:29 Edziu czytaj uważnie. Ktoś tu te liste opublikował ja tylko skopiowałem Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 18.08.06, 18:20 tabula-rasa1 napisał: > kazdy inny bedzie lepszy od chadziaja z Czołowa, teraz podobno szykuje się ten > co nie odróżnia spóldielni Mieszkaniowej od TBS-u, zreszta teżchłopek z > czołowa, apetyty roszczą sobie bronek Marczewski i benon Kowalski, w > Radziejówku ,jak nie rządzą komuchy, to do koryta dopada mafia > A Starosta bedzie s-lał prędzej ,jak buła nie ma dla niego ratunku, chyba ze na sołtysa świesza i wice sołtysa zagorzyc razem z pieściochem Tobie to nic nie pasuje, Sam sie ogłoś wszechwładnym , totolotek Ci nie pasował kazałeś podnieść, co chleb też na 2 złote każesz zrobić za kilka tygodni? A może masz rację człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 17.05.06, 12:49 BronMar to chyba w miare dobry kandydat. Był szefem sporego zakładu i prowadził własny interes. Umie zarządzać i gospodarzyć. Jest wyjściowy. Może być. Odpowiedz Link Zgłoś
h_d_w_p_50 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 21.05.06, 17:18 skąd wy macie te nawiska???? B. Kowalski, M. Surdyk i inni????? to się w głowie nie miesci Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 21.05.06, 19:22 pewnie trzeba sobie kupic bilecik i z tego radziejowka wpier....dalac Odpowiedz Link Zgłoś
kielich3 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 21.05.06, 19:12 to musi byc ktos kto-nie maczal swoich lapek w prl-oskich ukladzikach bo ci to z gory maja zalozenie zeby jak najwiecej nakrasc,s........y!Mlody czlowiek,najlepiej bezpartyjny,w zadnym wypadku z sekty kaczorow bo zbuduje jeszcze ze 3 koscioly w Radziejowie itp.Ktos kto widzi jak dziala nasz zboczony rzad w Polsce.Duzo swiezosci wprowadzaja ludzie ,ktorzy przebywali jakis okres w innych krajach(sa wyjatki-Tyminski)gdzie wiele mozna sie nauczyc.Znajac zycie bedzie to znowu jakis stary zgred,w czasie swojej kadencji posadzi kilka drzewek na rynku i beda nastepne wybory Odpowiedz Link Zgłoś
feldmarszalek Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 29.05.06, 22:56 Wg mnie najbardziej kompetentny jest nieoficjalny kandydat Ligi Polskich Rodzin - nauczyciel z Mechanika, który jest związany z Helsińską Fundacją Praw Człowieka i jest komendantem wojewódzkim harcerstwa. Gość ma radykalne poglądy i na pewno rozgoni kliki i rozliczy afery. Zapewne ci, co mają coś na sumieniu, zrobią wszystko, by nie stanął do wyborów. O ile wiem - niestety nie bedzie kandydował, choć Liga ponoc liczy, że on, jako człowiek nowy, spoza układów, ściągnąłby NIK i rozliczył kwestie basenu, oczyszczalni, Radzimexu i inne. Mógłby liczyć na głosy młodzieży. Jesli nie będzie jednak kandydował, to poprę innego kandydata z Ligi lub PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
tropiciel_z_bagien Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 29.05.06, 23:14 Feldmarszałek - nie piszesz o kogo chodzi? Na giełdzie kandydatów jest dwóch kandydatów z Mechanika: Andrzej Sikorski i Paweł Czachor. Obaj działają w tym harcerstwie kościelnym i w fundacji. O kogo ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
elektrykus Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 29.05.06, 23:28 tropiciel_z_bagien napisał: > Feldmarszałek - nie piszesz o kogo chodzi? Na giełdzie kandydatów jest dwóch > kandydatów z Mechanika: Andrzej Sikorski i Paweł Czachor. Obaj działają w tym > harcerstwie kościelnym i w fundacji. O kogo ci chodzi? Andrzej Sikorski mieszka tu w radziejowie wiele lat, a Paweł Czachor od roku - kilka lat , gdzieś 6-7 tu pracuje. Sikorski to lewica, a Czachor prawica. Odpowiedż chyba jest jasna - ale pewnie czachor ma gdzieś kandydowanie - za dobże czuje sie w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 18.08.06, 19:10 Radziejów nie ma szczęścia do gospodarzy, jak nie komuchy, to gangster- rewolwerowiec, a teraz dziwki pchają się do koryta,choć,trzeba być ostrożnym,bo to może nowa strategia Buły,oj zasmakowało się koryta,oj zasmakowało się ... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM 18.08.06, 22:31 tabula-rasa1 napisał: a teraz dziwki pchają się do koryta,choć,trzeba być ostrożnym, > też cos na ten temat szyłaszalem ale nie wydaje mi się być to możliwym, raczej to niedopuszalne, choć w czasach wielkiej tolerancji dla inności, każdy ma szanse ??? Odpowiedz Link Zgłoś