soulworm 18.01.06, 17:06 dzieci warte swych rodzicow. polackie barachlo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muhomoro Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 17:06 Może i ci uczniowie są winni, ale nauczyciel z racji swego zawodu też nie powinien dać sie sprowokowac. Są inne metody ukarania ucznia... Bardziej wysublimowane i trafające do rozsądku bachora.... Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 [...] 18.01.06, 17:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek moze by nie zaszkodzilo 18.01.06, 17:11 bezkarnosc uczniow nie jest dobrym zjawiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
lisle DYREKTORA I UCZNIOW WYWALIC !!!! CO ZA BURDEL ! 18.01.06, 17:16 zero tolerancji dla chamstwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek uczniow przesunac do innej szkoly 18.01.06, 17:18 dyrektor nagane za brak kontroli nad sytuacja Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Fajnie, nauczyciel stracił pracę, podano jego ... 18.01.06, 23:57 nazwisko a Hubercik "ciężko" poszkodowany biedaczek przeniesieniem do innej klasy, co za ból, co za męka. A podać jego nazwisko to nie łaska, ma nam wystarczyć pierwsza literka, bo on taki biedny ? To, że jest K to już wiemy a co dalej ? Będzie rósł pewny swojej siły, chroniony notablim nazwiskiem, w bezkarności ? Jak to tak ? A napiętnować gó..arza by się następni zastanowili ! Powinien być zakaz przynoszenia komórek do szkoły, tyle pokoleń ich nie miało i jakoś nikomu to nie przeszkadzało ! Niedługo to telewizory i wieże stereo będa przynosić jak na filmach ze slumsów ... Odpowiedz Link Zgłoś
patrisz WYWALIĆ GÓWNIARZY OPERATORÓW 18.01.06, 18:38 sobie sposób małolaty znalazły... do roboty jak sie uczyć nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: HUBERCIK TO SYNEK MIEJSCOWEGO NOTABLA... 18.01.06, 22:34 Rodzice musza byc z niego bardzo dumni. Jak ma na nazwisko? Mamusia juz sie zaczela starac zeby i zona nauczyciela nie uczyla Hubercika. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.dyrektor Ukarać protestujących uczniów! :))) 18.01.06, 23:44 Niech się nauczą szacunku dla twardej, ale sprawiedliwej ręki Pani Dyrektor. Protestować to można było w komunie, teraz to tu jest plutokracja. -- sluchajacradiamaryja.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tetro3 Re: DYREKTORA I UCZNIOW WYWALIC !!!! CO ZA BURDEL 18.01.06, 18:22 w pełni popieram !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaha9 Re: DYREKTORA I UCZNIOW WYWALIC !!!! 18.01.06, 20:22 Co robi Kuratorium? Panią Dyrektor zwolnić! Hubercika z Kolesiem wywalić! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: DYREKTORA I UCZNIOW WYWALIC !!!! 18.01.06, 21:28 jaha9 napisał: > Co robi Kuratorium? ech, to gryzipiórki... z głową naładowaną teoriami... nijak nie mającymi sie do życia... no dobra, może inaczej: wiedzą o co chodzi, ale to konformiści... a teraz moda na politpoprawność i popuszczanie dyscypliny > Panią Dyrektor zwolnić! to można, ale powód trzeba znaleźć > Hubercika z Kolesiem wywalić! a tego to nie bardzo można... ot, przepisy takie... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
pascal.plus Re: DYREKTORA I UCZNIOW WYWALIC !!!! CO ZA BURDEL 18.01.06, 20:58 Uczniów ukarać TAK. Jeśli chodzi o dyrektorkę wypiern iczyć na zbity pysk. Ta osoba nie ma zielonego pojęcia o administrowaniu. Nie potrafiła się znaleźć w konkretnej sytuacji i wykazać się umiejetnościami BO ICH NIE POSIADA. Kto taką głupią dyrektorkę powołał na stanowisko????? Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: moze by nie zaszkodzilo 18.01.06, 17:18 Moja dziewczyna miała ostatnio praktyki w gimnazjum. Byłem dosć bliski takiego rozwiązania w dwu przypadkach. Na szczęscie dla gó..arzy mieli z nią tylko jedna lekcję. A nie wierzyła mi jak mówiłem, ze blok pedagogiczny to nie jest najlepsza decyzja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek obawiam sie ze bedzie gorzej 18.01.06, 17:20 w wiekszej czesci szkol, zwlaszcza w biedniejszych regionach bezproblemowo pewnie bedzie tylko w szkolach elitarnych Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: obawiam sie ze bedzie gorzej 18.01.06, 17:23 Nawet i tam niekoniecznie. Mało kto teraz się decyduje na pracę nauczyciela. Wielu dochodzi do całkiem logicznego wniosku, że lepiej w anglii podawać piwo niż tutaj uczyć dzieci. Mniej pracy, wyższe zarobki, mniej nerwów, bezpieczeństwo... etc Odpowiedz Link Zgłoś
moon_nick Re: moze by nie zaszkodzilo 18.01.06, 20:04 Twoja dziewczyna nie nadaje się do pracy w szkole. Podobnie jak większość nieduouczonych i nieprzygotowanych nauczycieli, którzy tkwią w szkołach, bo gdzie indziej nie mają szans. Tak jest rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
ron76 Re: moze by nie zaszkodzilo 18.01.06, 20:25 ciekawe skad mozesz to wiedziec ze sie nie nadaje. ciekawe jakbys postapił gdyby twoja ciezarna zona uczyla w szkole a taki hubercik pchnalby ja na drzwi z calej sily bo dostal jedynke. hubercik dostalby nagane a zona z nerwow omałoby nie oszalala. ciekawe jakbys postapil moon_nick... Odpowiedz Link Zgłoś
moon_nick Re: moze by nie zaszkodzilo 18.01.06, 20:47 Odeszłabym, uznając, że sytuacja mnie przerasta i nie nadaję się do tego zawodu w obecnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: moze by nie zaszkodzilo 18.01.06, 21:44 moon_nick napisała: > Odeszłabym, uznając, że sytuacja mnie przerasta i nie nadaję się do tego > zawodu w obecnych warunkach. nie ma sprawy.. zlikwidować przymusowe nauczanie. Nie podoba sie szczylowi rygor szkolny? to wylot. Do łopaty ludzie też są potrzebni Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
apostazja Re: moze by nie zaszkodzilo 18.01.06, 21:45 a ja wezwalabym policje, zrobila obdukcje i zlozyla pozew... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A jak byś poroniła z nerwów ? 19.01.06, 00:07 Takich gó..arzy powinno się pacyfikować za młodu z całą surowością bo potem zasilają różne bandy douczane naszymi cudownymi mediami, które ciężkiego pie..a dostały na punkcie oglądalności ! Dnia nie ma bez przemocy (pokazywanej ze wszystkimi szczegółami, "od pomysłu do przemysłu"), dramatów - pozytywnych rzeczy jak na lekarstwo ! Nawet dzieci już pasą przemocą w durnych kreskówkach z wykrzywionymi mordami, wrzaskiem i porąbaną "estetyką" z gatunku bekająca krowa z cyckami na wierzchu czy inne idiotyzmy. A potem się dziwią wszyscy jakie te dzieci agresywne, nadpobudliwe, krnąbrne czy chamsko się zachowujące - one te brudy naśladują ! Odpowiedz Link Zgłoś
tinakon Re: moze by nie zaszkodzilo 18.01.06, 22:09 A Ty byś się nadawał do pracy w szkole, gdybyś zadał na lekcji pytanie bandziorowi i usłyszał: "Możesz mi obciągnąć?!" Jaka byłaby Twoja reakcja? Poskarżyłbyś się wychowawcy, dyrektorowi? I co? I nic, bo tego sku..ela chcą już mieć z głowy, a do końca szkoły (gimnazjum)został miesiąc. To spotkało moją koleżankę. Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: moze by nie zaszkodzilo 18.01.06, 23:51 Według szkoły Mr. Garrisona (aktualnie już Mrs. Garison) metodyka postępowania w opisanej sytuacji jest taka, że na stwierdzenie "Suck my balls" należy odpowiedzieć "Present them". Odpowiedz Link Zgłoś
jarsal Re: moze by nie zaszkodzilo 18.01.06, 23:11 A co ten nauczyciel takiego zrobił? Popchnął tego bęcwała?! Ludzie opamietajmy się, bo to całe bezstresowe wychowanie noże nam w plecy kiedys powbija. Zreszta już kilka powbijała (dosłownie!). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 18:47 Od razu widać że w życiu nie uczyłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
pascal.plus Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 20:42 |Wysublimowane i trafiajace do rozsądku.| A to ciekawe, nawet bardzo i trochę śmieszne. Jesli chodzi o prowokację , zgadzam się. Natomiast Twoje metody to o du pę potłuc. Uczyłem też w szkole (liceum)i wiem z doswiadczenia. Dzisiaj gdy bachory mają wszystko i olewają nauczycieli nie wiem czy jakaś metoda trafi do rozsądku ucznia. Jeśli ktoś jest złośliwy i rodzice mają dużo forsy:? chcę widzieć jak wcielasz swoje metody. Ważne jest także nastawienie do nauczyciela jakie uczeń wynosi z domu rodzinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: Chamstwo ze slamsów pozna się na 18.01.06, 20:55 wysublimowanych metodach.Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
aguado1 Uczeń nasz pan... 18.01.06, 17:08 A pani dyrektor czekac jak uczniowie wloza wiadro na glowe, moze pojdzie po rozum ... gdzies indziej, bo w glowie go niewiele... Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 17:08 Po procesie i tak bedzie musiała przyjac nauczyciela, oczywiscie jak pojdzie do Sądu, gdyz złamała prawo nie doprowadzając do spotkania ze swoim pracownikiem by mógł przedstawić swoją wersje wydarzeń. Film ma tylko kilkanaście sekund, skąd wie Dyrektorka co wcześniej robili uczniowie?? Mogli mu np. wsadzac kubeł na głowe. To taka moje "kierownicza" opinia, gdyż zwalniając ludzi w duzym koncernie musze przestrzegać kodeksy pracy tak, by być pardziej papieski od samego papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 18:52 nadgajowy napisał: > Po procesie i tak bedzie musiała przyjac nauczyciela, oczywiscie jak pojdzie > do Sądu, gdyz złamała prawo To nie jest wcale takie pewne. Moja żona była w podobnej sytuacji (tylko nikogo nie tarmosiła i nikt jej nie nagrywał, za to Wybiórcza "wrobiła" ją w pobicie, którego nie było) - została zwolniona dyscyplinarnie i choć przed sądem pracy szkoła nie potrafiła udowodnić żadnego zarzutu postawionego jej w uzasadnieniu zwolnienia, to i tak przegrała - sąd uznał, że zwolnienie było słuszne... Jej kolega dostał wypowiedzenie w czasie zwolnienia lekarskiego (ewidentne złamanie kodeksu pracy) i... też przegrał... Takie mamy sądy... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
a.pall Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 19:48 Zgadzam się z tobą tylko dyrektorka zapomniała o gradacji kar dla ucznia nie wolno karać tyloma karami jednocześnie uczniowie się odwołaja do kuratorium i z palcem w ............. wygrają zwolnić dyr za brak znajomości prawa Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.kilof co to za kara?! facet prace stracil,a uczniowie?? 18.01.06, 17:08 kpiny po prostu... Powinni ich wywalic ze szkoly za taka prowokacje... Odpowiedz Link Zgłoś
inozw Nagonka na Nauczycieli 18.01.06, 17:11 Czy nie zauważyliście Państwo że ostatnio "modnym" tematem stała się szkoła i nagonka na nauczycieli? Mamy bezprecedensowe tworzenie wizerunku szkoły, który nie zawsze jest zgodny z prawda. Pojedyńcze zajścia w szkole są tak medialnie nagłaśniane, że tworzony jest fałszywy obraz szkoły i nauczyciela. Czemu to ma słuzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mckwack Re: Nagonka na Nauczycieli 18.01.06, 17:25 nie tylko na nauczycieli. to samo jest z lekarzami, ktory sa lapowkarze pijaki i nieroby; za to innym popularnym temetem sa biedni ucisnieni dziennikarze, ktorym sie knebluje usta... Odpowiedz Link Zgłoś
jarus16 Re: Nagonka na Nauczycieli 18.01.06, 22:21 mckwack napisał: > nie tylko na nauczycieli. to samo jest z lekarzami, ktory sa lapowkarze pijaki > i > nieroby; za to innym popularnym temetem sa biedni ucisnieni dziennikarze, ktory > m > sie knebluje usta... ?? tu nie chodzi ani o nauczycieli, ani o lekarzy ---takich mamy dziennikarzy,to jest czwarta władza,tylko szukają sensacji,fakty nie mają znaczenia/można wszystko dopasować/to jest moim zdaniem najbardziej niepokojace zjawisko w Polsce,najbardziej dewastują psychikę młodych,chociaż na wielu dorosłych też mają wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta podziwiam konsekwencję Pani Dyrektor:/ 18.01.06, 17:15 wszystkim dac po łapach i załatwone. Wyrzuciła faceta bez zastanowienia, głupio teraz zmienić swoją decyzję. Oj będzie jeszcze płakać przed sadem pracy, oj będie... Odpowiedz Link Zgłoś
kow3l Re: podziwiam konsekwencję Pani Dyrektor:/ 18.01.06, 19:06 Moze bedzie,a moze nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 17:22 Do obniżonych ocen i nagany dołożyć wniosek do sądu rodzinnego o pozbawienie praw rodzicielskich tych rodziców, którzy nie potrafią dostrzec własnej winy i sadzą się jeszcze na protesty. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 17:22 Paru debilowatnych wrednych gnojków robi nauczyciela w wała, a durna dyrektorka Elszyn przygląda się temu bezradnie. Głupawi rodzice tych łobuzów zamiast spuścić im manto piszą teraz protesty. Gdzie są debilne władze oświatowe w tym oświatowym burdelu? Polska przoduje w świecie na pewno w jednej dziedzinie: w produkcji debili robionych po pijaku! Odpowiedz Link Zgłoś
viktavi Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 21:43 Dzakarta, w kilku zdaniach zawarłeś/aś całą prawdę i samo sedno! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Wywiadowka.... 18.01.06, 17:23 a ja na wywiadowce usyszalem, ze na lekcji religii powinno sie wychowywac dzieci... biedactwa!!! rodzicow nie maja... Odpowiedz Link Zgłoś
ssadam Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 17:24 Wywalic dyrektorke .Ten Stolec Kujawski to wiocha ale i tam powinno sie chamstwo tepic .Dyrektorka broni chuliganeri- powinna odejsc,nauczyciel powinien wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
xela Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 17:29 pracowalam w szkole wiejskiej przez dwa lata. gnoja nie mozna wywalic ze szkoly bo do 18 roku zycia nauka jest obowiazkowa. nic, ze atakuje nauczyciela krzeslem, wyzywa, sciga go policja. nie ma innej szkoly w rejonie. kto go bedzie wozil dalej? i na czyj koszt? a co taki uczen mysli o nagannym zachowaniu, ktore juz pewnie wczesniej za wagary i palenie mu wychodzilo i o publicznej naganie to juz dal do zrozumienia. smiechem na lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
niekumak Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 17:41 A ty co niemiec jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 18:52 nie wiem, w kazdym razie z narodu polackiego juz mnie dawno wypisali rozni tacy... i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 tacy rodzice powinni WSTYDZIĆ SIĘ ! 18.01.06, 17:45 teraz każdy może pisac donosy, pomówienia i skargi na porządnych ludzi, nawet jeśli ledwie potrafi pisać, rodzice powinni wstydzić się że maja takie dzieci !!!Że wychowali te swoje dzieciaki a teraz czego bronią?! Za parę lat ci sami chłopcy zrobią porządek ze swoimi rodzicami, wtedy będzie za późno. Teraz można jeszcze im przemówić do rozumu ale nie wtedy jeśli ich rodzice zagłaszczą na śmierć a właściwie na straty dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Ze skrajności w skrajność 18.01.06, 17:47 Najpeirw usunięty nauczyciel, później usunięci uczniowie. To sprawa wrażenie, że dyrekcja nie panuje nad sytuacją w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
bemari Re: Ze skrajności w skrajność 18.01.06, 19:09 Uczniowie nie zostali usunięci.Niestety, szkolne prawo nie pozwala nawet ucznia zawiesić.Pani Dyrektor najwyżej im grzecznie zwróci uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Co z niego był za nauczyciel? 18.01.06, 18:00 Za co tu karać uczniów? Że dochodzili swoich praw? Następnym razem, jak ich będzie nauczyciel bił to się będą bali przyznać. Moim zdaniem człowiek, który sobie nie potrafi poradzić z uczniami inaczej niż szarpaniem nie nadaje się na nauczyciela. To, że mu "puściły nerwy" to nie jest żadna wymówka - trzeba było zostać żołnierzem albo bokserem, jeśli się tego nie potrafi. Nauczyciel powinien własnym przykładem pokazywać, jak się rozwiązuje konflikty bez agresji, a nie szarpać uczniów. A to, czy to była prowokacja, czy nie jest bez znaczenia. Jak ja komuś nie powiem "dzień dobry" na ulicy (bo ta "prowokacja" polegała na niewstaniu gdy pan pedagog wkroczył do sali), to on ma prawo mnie obić po twarzy, bo go sprowokowałem? Moim zdaniem protesty pozostałych uczniów z tej szkoły są żałosne - jest to po prostu przedkładanie własnej wygody ("bo on tak dobrze uczył") nad szacunek dla podstawowych zasad współżycia społecznego (żadnej agresji). Odpowiedz Link Zgłoś
ubik007 Re: Co z niego był za nauczyciel? 18.01.06, 18:19 Mój przedmówca jakby się z choinki urwał. Wszyscy wiedzą, że w ostatnich dziesięcioleciach nastąpiły zmiany w obyczajowości młodzieży. Rodzice wychowują dzieci tak, aby były bardziej pewne siebie, umiały rywalizować, a z tym są i bardziej bezczelne i nierzadko chamskie. Zapoznano w wychowaniu wartość dyscypliny, mówiąc głupio, że szkodzi ona wolności. Sprzyja temu niestety kultura masowa. W tej sytuacji szkoła potrzebuje dobrze opłacanych, a więc dobrych nauczycieli, którzy potrafiliby sobie radzić z dzisiejszą trudną młodzieżą. Mamy natomiast byle jakich nauczycieli z byle jakimi pensjami. Pan Zamorowski, to jest moim zdaniem przykład świetlany, większość nauczycieli po prostu pozwala sobie chodzić po głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Nie tędy droga 19.01.06, 11:57 Rozwiązaniem jest podwyższenie pensji i zatrudnienie profesjonalistów, a nie tanich drani, którzy co prawda sobie nie radzą i czasem muszą komuś przyłożyć, ale za to z chęcią pracują za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Nie tędy droga 20.01.06, 02:11 pkrehbiel napisał: > Rozwiązaniem jest podwyższenie pensji i zatrudnienie profesjonalistów, a nie > tanich drani, którzy co prawda sobie nie radzą i czasem muszą komuś przyłożyć, > ale za to z chęcią pracują za grosze. Magister chemii, czlowiek po studiach to nie jest profesjonalista? Problem polega na czym innym, na tym ze dresiarza albo syneczka notabla (czasem to jedno i to samo) nie mozna ze szkoly ruszyc. Chyba ze chodzilo Ci o takich profesjonalistow jakich w USA maja w tzw "booth camp". Hubercik po takim szkoleniu wyszedlby jak aniolek: "prosze, dziekuje, czy moge pomoc". Zgodze sie ze nauczyciele powinni byc dobrze placeni. Poza oczywistym argumentem ze za ciezka prace nalezy sie nalezyta placa, mozna dodac i to, ze czlowiek ktory jest niezamozny, jest czesto traktowany przez bogatych prymitywow bez respektu. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Pomieszanie z poplątaniem 20.01.06, 23:58 Magister chemii, człowiek po studiach może być profesjonalistą. A może nim nie być. Profesjonalista radzi sobei z uczniami bez przemocy fizycznej - kontroluje ich równocześnie dając dobry przykład. A nieprofesjonalista nie powinien uczyć. "Boot camp" (bo tak się to poprawnie pisze) to jest obóz szkoleniowy dla żołnierzy albo poprawczak. Młodzież objęta boot campem - poprawczakiem jest doprowadzana do szkoły przez strażników więziennych, chodzi w specjalnych uniformach, narzucana jest jej wojskowa dyscyplina (łącznie z przełożonym krzyczącym prosto w twarz i marszobiegami). Akurat ja chodziłem do szkoły średniej w USA i widziałem ludzi w trakcie boot campu i po nim - najgorsi bandyci, którzy nauczyli się tylko nowych wulgaryzmów, obsługi broni (od współ-bootcampowiczów) i tego, że przymus działa a posłuszeństwo trzeba wymusić. Porażka. Boot camp jest metodą na wychowanie zatwardziałego recydywisty w pół roku. Ani jedno, ani drugie nie jest rozwiązaniem, które chciałbym widzieć w polskiej szkole. Co do problemów z bogatymi prymitywami - zgoda. Ale agresja NIE jest rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Co z niego był za nauczyciel? 18.01.06, 18:21 Szacunek dla podstawowych zasad współżycia społecznego wyraża się m.in szacunkiem dla nauczyciela. Ze względu na takie właśnie sytuacje dochodzi potem do legendarnego już zakładania koszy na głowę. Niestety - obowiązkowa nauka powoduje że razem z dzieciakami które chcą się uczyć są bachory, dla których szkoła to przymus...I co Szanowny Przedmówco? Tego jakoś nie raczysz zauważyć? A uczeń oprócz praw ma także obowiązki. Tylko stara się o nich jak najrzadziej pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Ale nie porównujmy łobuza z nauczycielem 19.01.06, 11:27 To, że jedna strona nie przestrzega pewnych zasad, nie uprawnia drugiej strony do ich łamania. Zwłaszcza, jeśli odpowiedź jest nieproporcjonalna do przewinienia - ten dzielny pedagog na naruszenie savoir-vivre'u odpowiedział agresją fizyczną. Uczeń naruszył w najgorszym wypadku regulamin szkolny, nauczyciel popełnił wykroczenie. Jest to karygodne tym bardziej, że to właśnie nauczyciel powinien dawać przykład - po kilku takich szarpaninach uczniowie nauczą się, że tak się rozwiązuje problemy. Nie bronię tego ucznia - postąpił źle, ale nauczyciel powinien z nim postąpić w inny sposób. To, że uczeń łamie swoje obowiązki nie oznacza, że nauczyciel może go pobić. Odpowiedz Link Zgłoś
starachowice-fan Re: Co z niego był za nauczyciel? 18.01.06, 18:31 pkrehbiel napisał: >Moim zdaniem protesty pozostałych uczniów z tej szkoły są żałosne - jest to po > prostu przedkładanie własnej wygody ("bo on tak dobrze uczył") nad szacunek >dla podstawowych zasad współżycia społecznego (żadnej agresji). Czy chyba skończyłaś jakieś liceum dla panien z dobrych domów i nie masz pojęcia o prawdziwym życiu. Wobec całkowicie zdemoralizowanego gó..arstwa, które równo leje na nauczyciela, sieje chaos w klasie uniemozliwiając naukę innym powinno być dozwolone uzywanie lekkich środków przymusu bezpośredniego. I mówię to jako osoba , którą szkołę średnią skońcvzyła całkiem niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Wiem, jak wygląda szkoła 19.01.06, 11:38 Nie skończyłam szkoły tak znowu dawno. W mojej szkole jakoś nikt nie bił nauczycieli, a dobrzy nauczyciele bez problemu radzili sobie z opornymi bez przemocy. Młodzież jest takimi samymi obywatelami naszego kraju jak starsi - jakim prawem ktoś ma się na nich wyżywać? Od tego są studia, żeby nauczycieli przygotować do radzenia sobie z trudnymi przypadkami. Według logiki prezentowanej na tym forum niedługo nauczycielami będą mogli zostać tylko mężczyźni o wzroście powyżej 1,90 m., najlepiej po przeszkoleniu w walce wręcz. U mnie w szkole też było paru nauczycieli, którzy sobie nie radzili. Najczęściej byli to ci sami ludzie, którzy mieli też najmniejszy zasób wiedzy. Takich nauczycieli trzeba z naszych szkół eliminować, a nie uprawniać do pomiatania uczniami. Kiepski nauczyciel z pałką w ręku (bo to jest przymus bezpośredni) zrobi więcej złego niż kiepski nauczyciel z koszem na głowie. Nie dopuszczajmy do eskalacji przemocy w szkole, nie uczmy młodzieży, że przemoc jest rozwiązaniem. Dość agresji! Odpowiedz Link Zgłoś
patrisz Re: Co z niego był za nauczyciel? 18.01.06, 18:43 a to cie w szkole dawno nie było ;P dzisiaj nauczyciel jest nikim. żyje za grosze i nie posiada żadnego autorytetu. a że puszczają im czasem nerwy to się wcale nie dziwię! jaki nauczyciel był? CZŁOWIEKIEM BYŁ! też bym przypieprzyła gó..arzowi. jak to się dzieje że uczniowie jakieś 13 latki które są nikim mają tyle władzy i chamstwo moze im uchodzic plazem co? moze jeszzzze cukierki im za to dać? hmm pewnie woleli by blanta albo paczke fajek ;P Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: Co z niego był za nauczyciel? 18.01.06, 18:44 Ja sobie poradzilam lecz nie w gimnazjum a w prywatnej szkole wyższej. Na wyklady przychodzilo kilku zazwyczaj podchmielonych "studentow". Gadali, wrzeszczeli, rozbijali zajecia. Po kilku uwagach zrezygnowalam ze zwracania im uwagi. Wezwalam straz uczelniana i dziekana. Petaki w trybie natychmiastowym zostali z uczelni wyrzuceni. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Co z niego był za nauczyciel? 19.01.06, 09:21 takajednaania napisała: > Ja sobie poradzilam lecz nie w gimnazjum a w prywatnej szkole wyższej. Na > wyklady przychodzilo kilku zazwyczaj podchmielonych "studentow". Gadali, > wrzeszczeli, rozbijali zajecia. Po kilku uwagach zrezygnowalam ze zwracania im > uwagi. Wezwalam straz uczelniana i dziekana. Petaki w trybie natychmiastowym > zostali z uczelni wyrzuceni. niestety w polskim gimnazjum nie masz takich możliwosci Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Co z niego był za nauczyciel? 18.01.06, 18:49 Od razu widać że nigdy nie uczyłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel A jest jakiś powszechny obowiązek? 19.01.06, 11:55 Jak ktoś się nie nadaje albo sobie nie radzi, to niech nie uczy. Jest wielu absolwentów pedagogiki, którzy z chęcią zajmą jego/jej miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bemari Re: Co z niego był za nauczyciel? 18.01.06, 19:02 Jestem nauczycielką w gimnazjum.Większość dzieciaków jest naprawdę świetna i można się z nimi dogadać.Niestety, paru osobników nadaje się na leczenie psychiatryczne(poważne zaburzenia osobowości), paru rozwydrzyli bezstresowi rodzice.Wystarczy, by były problemy.Teraz NIE MA możliwości ukarania ucznia, który zagraża innym dzieciom.Repertuar kar - nagana wychowawcy, nagana dyrektora, przeniesienie do klasy równoległej.Finito.Taka kara jest dotkliwa dla normalnego dziecka.Szkolne zbiry kwitują ją radosnym rechotem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: Co z niego był za nauczyciel? 18.01.06, 23:00 bemari napisała: > Jestem nauczycielką w gimnazjum.Większość dzieciaków jest naprawdę świetna i > można się z nimi dogadać.Niestety, paru osobników nadaje się na leczenie > psychiatryczne(poważne zaburzenia osobowości), paru rozwydrzyli bezstresowi > rodzice.Wystarczy, by były problemy.Teraz NIE MA możliwości ukarania ucznia, > który zagraża innym dzieciom.Repertuar kar - nagana wychowawcy, nagana > dyrektora, przeniesienie do klasy równoległej.Finito.Taka kara jest dotkliwa > dla normalnego dziecka.Szkolne zbiry kwitują ją radosnym rechotem. Powinno się wprowadzić prawo, że rodzicom, którzy nie potrafią subordynować swoich dzieci i odpowiednio reagować na uwagi wychowawców, należy odbierać czasowo prawa rodzicielskie. Rodzice by mieli za swoje i ich wredny bahor też. Potem by się może chuligani trzy razy zastanowili, zanim by coś przeskrobali... Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Zgadzam się 19.01.06, 11:54 Jeśli istnieje poważny problem, to trzeba odpowiednio zmienić prawo. Ale rozwiązaniem sytuacji konfliktowej nie może być linczowanie, a tak było właśnie w tej sytuacji - nauczyciel samowolnie naruszył prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
saskaw Re: Co z niego był za nauczyciel? 18.01.06, 19:05 A ty chyba w szkole nie pracowales albo masz podobnego gnojca, jak Hubercik we wlasnym domu. Wywalic uczniow z tego gimnazjum! Niech dojezdzaja do innego nawet 20km dalej! Dyrektorke co najmniej zdegradowac...ale nawet na wozna chyba by sie nie nadawala! Nauczyciela przywrocic do pracy! Panie Chemiku, nie poddawac sie, walczyc do konca! Uczniowie - moi drodzy, nie zostawiajcie Go samego! Walczcie razem do konca! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kliklak Re: Co z niego był za nauczyciel? 19.01.06, 00:38 Jakich praw dochodzili ci uczniowie? Gó..arze czują się bezkarnie, bo tknąć takiego nie można i żadna pała do dziennika czy 'obniżona ocena ze sprawowania' (sic!) nie robi na nikim wrażenia. Oni się zwyczajnie śmieją i mają wszystko w dupencji. Większość szkolnych dzieci dzisiaj ma przerośniętą postawę roszczeniową - co widać i po tym cytacie: > Za co tu karać uczniów? Że dochodzili swoich praw? Uczniowi się należy, ma prawa itd. ale nie ma obowiązków, prawda? Nie ma obowiązku przyzwoitego zachowania, nie ma obowiązku odnoszenia się z szacunkiem do nauczyciela, nie ma obowiązku robienia czegokolwiek, bo zawsze to narusza osobowość (lenia), nie trafia w pedyspozycje (głąba pospolitego), a tylko naraża na stres biednego młodego człowieka. Za to młody człowiek bez przerwy powtarza: daj, bo mi się należy, daj bo mam takie prawa... I jak ten kraj ma być normalny jak od najmłodszych lat przekonuje się miernoty, że im wszystko wolno i wszystko im się należy? ... a tę dyrektorkę trzeba zwolnić - wykazała się totalną ignorancją i bezmyślnym działaniem 'pod publikę' Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Co z niego był za nauczyciel? 19.01.06, 09:19 sprawa jest prosta jak kilo gwoździ: i nauczycieli i uczniów winny obowiązywać pewne prawa i obowiązki. Niestety w politpoprawnościowych państwach wahadełko odchyliło się na korzyść "praw ucznia", któremu właściwie wszystko wolno i niewiele mu grozi Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Nie wracajmy do represji uczniów 19.01.06, 11:44 To wszystko jest konsekwencją tego, że oszczędzamy na szkołach (PiS przyciął jeszcze te skromne fundusze). Jeśli państwo stać tylko na zatrudnienie prymitywów bez wiedzy, za to łatwo tracących nerwy, to takie sytuacje następują. Ten skandal nie dostyczy praw ucznia, dotyczy praw człowieka. Co by nie mówił Marek Jurek, w Polsce (poza szczególnymi sytuacjami) jeden człowiek nie ma prawa szarpać drugiego człowieka. I jak by sformułować praw ucznia, to prawo będzie im przysługiwało. A jak ktoś wszystkie swoje problemy rozwiązuje biciem i szarpaniem, to niech idzie robić za wykidajło w jakimś barze, a nie do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Nie wracajmy do represji uczniów 22.01.06, 19:32 a jak w pewnych przypadkach chciałbyś dyscyplinę (czy wrecz odeprzeć fizyczny zamach ze strony ucznia) zastosować? coś niektórym politpoprawność zbyt weszła w krew... a najgorsze, ze często gęsto po decyzyjnych władzach siedza nie mając stycznosci z realnymi problemami. Jeśli pokażesz w jaki sposób pewna ilość pieniędzy jest w stanie zapewnić egzekwowanie pewnych obowiazków ucznia - zgłoś sie do MENu czy jak ich tam zwał... a kto wie czy i na Nobla sie nie załapiesz... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
psyhol2 Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 18:16 Na wstepie zwolnił bym dyrektorke a później zajął bym sie rodzicami tych ananasów Odpowiedz Link Zgłoś
inozw Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 18:22 W szkole w zasadzie nic uczniowi nie możesz zrobić. Jeśli rodzice nie wyrażą zgody to nawet nie możesz przenieść ucznia z klasy do klasy a co dopiero do innej szkoły. Jeśli to zrobisz - masz odwołanie do Kuratorium, dostajesz pisemko od nich, że musisz przyjąć ucznia ponownie do tej klasy. Wniosek - szkoła nic nie może - uczeń może wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kun3 Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 18:21 Miałem okazję pracować z młodzieżą w Technikum Spożywczo - Handlowym i w Szkole przyszpitalnej. Uczniowie technikum stanowili grupę z pogranicza bandy gdzie dobrze sytuowanego (odpowiednio umięśnionego i popijającego w przerwach międzylekcyjnych) matoła popierali nie tylko koledzy, ale i nauczyciele. Zgroza. Próbowali wymusić na mnie lepsze oceny. Tylko kilkuletnie ćwiczenie Tai Czi dawało mi jako taki spokój - nie dawałem się sprowokować. Do szkoły przyszpitalnej zaś, na neuropsychiatrię, do klasy gdzie była młodzież wymagająca leczenia i specjalnej opieki lekarz skierował chłopaka, który powinien być raczej w zakładzie poprawczym. Forsa znajomości, łamanie zasad etyki i brak kompetencji to bardzo często obraz szkolnictwa. Nie dziwię się że belfrom nie raz puszczają nerwy, ale też nie bronię osób, które nie pracują ze swoją psychiką (a i kondycją - to również jest potrzebne biednemu nauczycielinie). Odpowiedz Link Zgłoś
ural100 uczniowie są teraz bezkarni 18.01.06, 18:24 Sama pracuję w szkole.Staram się być grzeczna i spokojna. Czasami oczywiście są sytuacje, w których człowiek chciałby spuścić lanie i przestać się cackać. Moja szkoła to liceum. Dzisiaj na popołudniowej lekcji spóźnialski wszedł i zapytał mnie "<Może chapsa?" - czyli czy może chcę ugryźć jego drożdzówkę. Tak, to prawda - nauczyciele nie są święci, bo nikt nie jest idealny - ale niektórzy uczniowie pozwalają sobie na zbyt wiele. Ja staram się nikogo z uczniów nie obrażać czy nie poniżać i sama bym tego oczekiwała od nich. Poza tym widzę BEZPOŚREDNIĄ ZALEŻNOŚĆ MIĘDZY SYTUACJĄ W DOMU I WYNIESIONYMI STAMTĄD NAWYKAMI Odpowiedz Link Zgłoś
grzes32 No to mamy przyszłych działaczy PiS-u 18.01.06, 18:34 czym skorupka za młodu.. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: No to mamy przyszłych działaczy PiS-u 19.01.06, 09:33 raczej PO, bo PiS raczej byłby za użyciem ojcowskiego paska :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.rabarbar Dresy górą! Hubercik powinien dostać nagrodę 18.01.06, 18:48 ministra edukacji, a nie naganę. On pierwszy zrozumiał, że pierdoły które wciska belfer są kompletnie życiowo nieprzydatne w tym ustroju. Komuna już się skończyła i nie wróci. Liczy się spryt i dobre układy z władzą (tu dyrektorką). A frajerzy, którzy wierzą w celowość tzw. nauki niech się walą. ŚMIERĆ FRAJEROM! Odpowiedz Link Zgłoś
miron73 Re: Dresy górą! Hubercik powinien dostać nagrodę 18.01.06, 19:10 Po tym tekście mogę swobodnie napisać (mam nadzieję, że jednak był to sarkazm). Jako ex-nauczyciel, niemający zamiaru wrócić do zawodu (no sorry, teraz zarabian blisko 10 /słownie dziesięć/ razy lepiej niż wtedy) przyznaję - pierwszego roku gdy nauczałem miałem jedną "trudną" klasę. I przyznaję zachowałem się bardzo niepedagogicznie - przy klasie się spytałem ucznia (niezły byczek - prowodyr): "Czy sądzisz, że jak jestem niski to nie mogę ci przyp*dolić? Sądzisz, że *naprawdę* tak bardzo zależy mi na tej pracy? Proszę - sprowokuj mnie jeszcze raz a się przekonasz". Od tamtej pory miałem spokój zarówno z tą trudną klasą jak i pozostałymi. I tylko uczniowie uważali mnie za wariata, któremu lepiej nie wchodzić w drogę (a ja naprawdę jestem bardzo spokojnym człowiekiem). Ale wiem, że przynajmniej część mnie lubiła - dostałem naprawdę fajne prezenty gdy odchodziłem (i uwierzcie - nie mogły być one 'sugerowane' przez dyrekcję - te dostałem wcześniej). Reszta może i mnie nie lubiła, ale przynajmniej szanowała. Dlatego drodzy nauczyciele - nie dawajcie sobie wchodzić na głowy. Bez poniżania uczniów (bo nie o to chodzi), ale nie dajcie sobą pomiatać. Pomagajcie im kiedy możecie (do dziś pamiętam jak jednej hmmm... przeciążonej uczennicy wydeptałem zwolnienie z zajęć na 3 miesiące u dyrektora i to w sytuacji gdy za /bodajże/ 10% nieobecności było automatyczne powtarzanie klasy) - od tego jesteście. I na Boga - bądźcie surowi, ale sprawiedliwi. Nie wyżywajcie się na nich tylko dlatego, że macie zły dzień. Ale NIGDY nie puszczajcie płazem "przegięć". Wg mnie nawet za cenę ryzyka utraty pracy - warto. Nawet jeśli to "niepedagogiczne". Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Dresy górą! Hubercik powinien dostać nagrodę 19.01.06, 09:39 miron73 napisał: "Czy sądzisz, że jak jestem niski to nie mogę ci > przyp*dolić? Sądzisz, że *naprawdę* tak bardzo zależy mi na tej pracy? więc gdyby Cie nagrali, poleciałbyś z roboty... a kto wie, czy urażony w swej godności "byczek" po sądach o odszkodowanie by Cie nie ciągał... > Ale NIGDY nie puszczajcie płazem "przegięć". Wg mnie nawet za cenę ryzyka > utraty pracy - warto. Nawet jeśli to "niepedagogiczne". masz racje... tylko jest to zazwyczaj nie do wyegzekwowania, bądź zagrożone więzieniam Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nauczyciel4 Re: Kary dla uczniów, którzy nagrali nauczyciela 18.01.06, 18:52 Po pierwsze: proszę mi pokazać, gdzie w Kodeksie Pracy lub Karcie Nauczyciela jest tryb "zwolnienie w trybie natychmiastowym". Za tym dyrektorka naruszyła prawo. Po drugie Pani dyrektor nie przeprowadziła postępowania wyjasniającego zaistniałej sytuacji. Wiem nauczyciel nie powinien był szarpać ucznia i myślę, że "Zamorek" o tym wie. Obrona przez uczniów szkoły nauczyciela świadczy o autorytecie jakim cieszy się nauczyciel. Czy Pani dyrektor stosuje RWD chyba tak? "Zamorek" trzymamy za Ciebie kciuki!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
znak Nie omoeszkajcie prztyjrzeć się dobrze dyrektorce 18.01.06, 18:57 = zastanówcie się, kto był w zmowie z matką głównego skór.synka. Szkoda tylko jednego = żetrzeba było buntu uczciowych uczniów, żeby kltoś zwrócił uwagę na to draństwo. Zaj.ba macie już z tą "wolnością" uczniów. Wymyśklcie im sto etapów i [poprawek do matury i na maturze - niedługo nie kaczory agłąby zaczną chcieć rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Jaki sejm (rzad) taka szkola ! 18.01.06, 19:12 Przyklad idzie z gory (zepsutej pragnacej wladzy)! A bedzie jeszcze gorzej - bo mlodziez mamy zdolna ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
ka24 Zbieg okoliczności? 18.01.06, 19:22 Tak sobie wyguglałam... blog.tenbit.pl/kinia_20045/20 Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: Jaki sejm (rzad) taka szkola ! 19.01.06, 00:04 ...a władza w demokracji idzie z dołu i jest obrazem społeczeństwa, więc bez zwalania odpowiedzialności, pliz. Odpowiedz Link Zgłoś
toworzyszszmaciak Najgorsza ocena z zachowania to dla naszego 18.01.06, 19:23 "bohatera" jak najbardziej nagroda a nie kara. Zbierze jeszcze kilka wyroków sadowych to go z otwartymi rękami przyjmą do firmy windykacyjnej albo na kanara. Chłopak już planuje swoją przyszłą błyskotliwą karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 Re: Dyrekcją rządzą chuligani. Kpina! 18.01.06, 19:39 W powyższej sytuacji, powrót nauczyciela konieczny. Jeżeli to nie nastąpi zawód nauczyciela pójdzie do lamusa. Chuligani doskonale wiedzieli, że P. dyrektor przestraszy się mediów i aktualnej żle pojętej uczniowskiej nietykalności i rękoma tejże pani pozbędą się solidnego pedagoga. Kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
alyssa Re: 18.01.06, 19:41 Bardzo proszę niech ktoś kompetentny się wypowie: co ja do cholery mam (czytaj: mogę) zrobić widząc agresywnego byczka, atakującego innego ucznia na korytarzu szkolnym w czasie przerwy? Czy wolno mi go odepchnąć? Uderzyć? Czy też może mam poprosić grzecznie - Chłopcze, odsuń się proszę, kolegę to przecież boli... Jeśli go poturbuję, poleci na skargę, rezultatem czego ja polecę na zieloną trawkę, tak Jak Zamorowski. Jeśli nie zareaguję skutecznie, też przecież odpowiedzialność. Błędne koło. Odpowiedz Link Zgłoś