Dodaj do ulubionych

Poród w Bydgoszczy

19.01.06, 16:53
witam
Powiem tak rodzę w lipcu I prawdopodobnie przed porodzem się przeprowadzę do Bydgoszczy... nie znam miasta ani szpitali ani opieki jaka tam jest. Naczytałam się o szpitalu Miejskim(2) i Bizielu a jest jeszcze szpital wojskowy 10 Czy tam też jest porodówka może mi ktoś udzielić informacji? Bo prawdę mówiąc mam obawy co do tych 2 pozostałych szpitali i jestem w kropce. Tam gdzie Rodziłam Czyli 110 szpital w Elblągu wojskowy poród był super i znieczulenie oraz rodzinny poród ZA DARMO, nikomu nie musiałam nic płacić za opiekę opiniami w większości neg. w Bydgoskich szpitalach jestem przerazona..
Prosiłąbym o odpowiedź na email w miarę możliwośći z góry dziękuję i pozdrawiam Bydgoszcz
Obserwuj wątek
    • mama_idalki odbierz priv n/txt 19.01.06, 17:10

• jusiadyk Re: Poród w Bydgoszczy 20.01.06, 09:43
      Nie bądź przerażona. Prawda jest taka, że większość z Bydgoszczanek a i sporo
      kobiet z ościennych miast rodzi w szpitalu miejskim czyli "2". Myślę, że ta
      dobra opinia jest zasłuzona. niestety niektóre rzeczy sa tam odpłatne ale
      możesz przezd porodem zadzwonić i umówić się na obejrzenie porodówki i wtedy Ci
      powiedzą co za ile a co za darmo. Nie chcę pisać ile za co płaciłam bo
      słyszałam, że od mojego porodu sporo się pozmieniało w związku z aferami o
      łapówki. Podobno w Wojskowym tez się dobrze rodzi bo tam rodzi bardzo mało
      kobiet i wszyscy wokół nich skaczą. Ale zasady przyjęcia na ta porodówkę nie są
      dla mnie jasne - chyba dotyczą tylko rodzin mundurowych. Ale głowa do góry!
      • hania.robus Re: Poród w Bydgoszczy 20.01.06, 10:16
        Ginekologia i porodówka w wojskowym została zamknięta, o 2 napiszę na meila,
        osobiście mam bardzo wiele "ale" do porodu w tym szpitalu, z pewnością nie był
        to "cud narodzin" dla personelu, tylko kolejna rodząca, która nie potrzebuje
        wsparcia, otuchy, a tylko okrzyku przyj i jak możesz miec zielone wody płodowe,
        co ty robiłaś. Dlatego też jeśli tam rodzić to tylko i wyłącznie z kimś bliskim.
        Pozdrawiam.
    • luca28 Re: Poród w Bydgoszczy 20.01.06, 11:07
      Ja swój poród w szpitalu nr 2 ogólnie wspominam dobrze, poza małymi
      incydentami. Z pewnych rzeczy, które mogły inaczej wyglądać dopiero zdałam
      sobie sprawę po przeczytaniu "Wysokich obcasów" i GW z 24/12. Wcześniej
      myslałam, że to jest normalne, ze tak jest w każdym szpitalu. Przeczytaj te i
      nastepne artykuły gorąco polecam i głośno domagaj się swoich praw a bedzie
      dobrze.
      Ahe i zabierz ze sobą męża lub kogoś bliskiego naprawdę sie przydaje.

trzymam kciuki :)
      • 1408a Re: Poród w Bydgoszczy 20.01.06, 14:24
        ja swoj porod w dwojce a bylo to po raz drugi wspominam bardzo mile. opieka
        wysmienita , ale jezeli ktos mysli ze to uzyska bezplatnie w ramach akcji
        rodzic po ludzku to jest w duzym bledzie! Niestety nasz kraj jest chory i zeby
        miec cos zrobione dobrze trzeba za to zaplacic.Może i szpital jest przygotowany
        do tej akcji ale nie ludzie. Ja placilam za opieke poloznej (zreszta znakomitej)
        lekarza ze mna nie było.Pierwsza faze same skurcze do odejscia wod spedziłam w
        domu sama ,jedynie miałam kontakt telefoniczny i uwazam ze to swietny wybor nie
        slyszysz tych krzykow tylko spokojnie starasz sie odpoczac .Po odejsciu wod
        trafiłam do szpitala a po 2,5 godzinie pojawila sie moja corcia i to jest
        wlasnie cud narodzin. Polecam wszystkim i pamietaj ilu osobom bys sie nie
        zapytala to kazda powie ci cos innego. Pozdrawiam życze szczesliwego rozwiazania
        • luca28 Re: Poród w Bydgoszczy 20.01.06, 15:12
          TEŻ TAK MYŚLĘ i jeśli bedę rodzic po raz drugi na pewno postaram się o prywatną
          położną.

pozdr.
          • ejva Re: Poród w Bydgoszczy 20.01.06, 16:29
            Dziękuję Wam wszystkim za Wasze opinie
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka