Dodaj do ulubionych

Islam w Janikowie

03.02.06, 02:55
Ciekawi mnie koncepcja tkzw centrum dialogu z Islamem w Janikowie? Centrum
budowane za pieniadze panstwa o szalenie represyjnych przepisach, panstwa
gdzie chrzescijanstwo (i inne religie poza islamem) jest zakazane, panstwo z
ktorego wywodzi sie cala plejada terorystow buduje centrum "dialogu". Na czym
ten dialog mialby polegac? Kiedy sprzedawczynie w Janikowskim GSie bede
musialy zalozyc czadory aby nie ranic uczuc braci islamskich? Kiedy zakaze
sie bicia w dzwony aby nie razic uszu swietych imamow? KTO WYRAZIL ZGODE NA
BUDOWE PROPAGANDOWGO OSRODKA NAJBARDZIEJ NIETOLERANCYJNEJ RELIGI SWIATA?

Zawsze myslalem, ze dialog to rozmowa dwoch. Dzisiaj nie rozroznia sie juz
dialogu od monologu. :)
Obserwuj wątek
    • brathless A ktos sie godzi na kościol islamski pod B-czą? 03.02.06, 11:14
      A ktos sie godzi na kościol islamski pod Bydgoszcza?
      Niessamowite. I dalekowzroczne.
      • ka_zet Re: A ktos sie godzi na kościol islamski pod B-cz 03.02.06, 12:39
        brathless napisał:

> A ktos sie godzi na kościol islamski pod Bydgoszcza?
        > Niessamowite. I dalekowzroczne.

Ostatnio jak sprawdzałem to obowiązywało równouprawnienie religii i poszanowanie
        dla innych światopoglądów.
        • cyycek Re: A ktos sie godzi na kościol islamski pod B-cz 03.02.06, 12:40
          sam wiesz chyba najlepiej jak wyglada rownouprawnienie i to nie tylko jesli
          chodzi o religie :)
        • mudah Re: A ktos sie godzi na kościol islamski pod B-cz 03.02.06, 15:11

> Ostatnio jak sprawdzałem to obowiązywało równouprawnienie religii i
          poszanowani
          > e
          > dla innych światopoglądów.

Hehe, tylko dlaczego to ma tylko dotyczyc nas? Wiem, to takie chrzescijanskie:
          nadstawic drugi policzek. Tyle tylko kazet, ze oni wala pala a nie dlonia. :)

podpisz petycje: www.petitiononline.com/danmark/petition-sign.html?
          • ka_zet Re: A ktos sie godzi na kościol islamski pod B-cz 03.02.06, 15:42
            mudah napisała:

>
            > > Ostatnio jak sprawdzałem to obowiązywało równouprawnienie religii i
            > poszanowani
            > > e
            > > dla innych światopoglądów.
            >
            > Hehe, tylko dlaczego to ma tylko dotyczyc nas?

A co my, gorsi? "Oni się nie stosują" to nie jest żadne wytłumaczenie.

> Wiem, to takie chrzescijanskie:
            > nadstawic drugi policzek. Tyle tylko kazet, ze oni wala pala a nie dlonia. :)

Ale jakie policzki? Jeżeli ktoś nie łamie obowiązującego prawa to może sobie
            budować kościół, cerkiew, meczet albo świątynię ku czci szatana, jego sprawa.
            • k.novoselic Re: A ktos sie godzi na kościol islamski pod B-cz 03.02.06, 15:45
              O ka_zet wrócił. Dziękuję za Twoje zaangażowanie na forum :-)
            • mudah Re: A ktos sie godzi na kościol islamski pod B-cz 03.02.06, 15:50
              > Ale jakie policzki? Jeżeli ktoś nie łamie obowiązującego prawa

Akurat z tym to maja baaaardzo powazne problemy. Zachodnie rzady po prostu
              chowaja glowe w piasek. Gdyby trzymac sie prawa, to 95% meczetow powinno byc
              natychmiast zamknietych za wzywanie do ... wlasnie lamania prawa.
    • cyycek Re: Islam w Janikowie 03.02.06, 12:33
      mozesz napisac cos blizej?
      • mudah Re: Islam w Janikowie 03.02.06, 15:08
        > mozesz napisac cos blizej?

A co mam pisac? Sam nie wiem. Dlatego zadalem pytanie. :)
      • marcus_crassus jak jestescie zainteresowani zerknijcie tutaj 28.02.06, 08:08
        eurojihad.org/article2348.html
        osobiscie uwazam ze to centrum powinno sie zablokowac. na razie nikt nie wie kto bedzie do niego przyjezdzal ani dokladnie czemu ma sluzyc. jest to projekt grozny i niebezpieczny. wg mnie potrzebna jest jakas inicjatywa lokalna - podobne projekty - np budowa meczetow sponsorowanych przez rozne podejerzane inicjatywy czy dziwnych centrow byla skutecznie blokowana w niektorych krajach zachodnich
        • mudah Re: jak jestescie zainteresowani zerknijcie tutaj 28.02.06, 19:44
          Coz, saudyjski satrapa sypnal troche petrodolarow i wszyscy dostali amoku.
          Ludzie, troche wyobrazni. Zgadzam sie z artykulem w 100 procentach.
          • marcus_crassus Re: jak jestescie zainteresowani zerknijcie tutaj 01.03.06, 18:19
            to jest problem - bo zostalo to bardzo dobrze rozegrane. najpierw pomoc - a
            pozniej nagle centrum promocji dialogu.

ale pamietajmy o jednym - nic nie ma za darmo. tym bardziej saudyjczycy maja
            inne wydatki jak Polska.

sadze ze sprawa powinna trafic do prasy lokalnej i po prostu zostac poddana
            kontroli. gdyby to bylo w warszawie sam bym sie za to zabral. tutaj znam i
            prase lokalna, i uklady i cala reszte. ale bydgoszcz - wiadomo.

szkoda ze sadze ze po prostu nad tym nikt nie panuje. niby maja byc jezyki. a
            kto ich bedzie uczyl??

moze byc wiecej prezentow. np darmowe wycieczki na bliski wschod. szczegolnie
            dla osob zainteresowanych kultura arabska. wykladowcy z arabii np beda sobie
            spokojnie caly rok obserwowali a potem wybiora potencjalny "narybek". to
            zupelnie inaczej niz np organizowanie podobnej imprezy z zewnatrz.

ta inwestycja to jak jajo z niespodzianka. moze wyskoczyc z niego wszystko. a
            niestety realizm zycia wskazuje ze wiemy co wyskaoczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka