Dodaj do ulubionych

Kierowcy pozywają drogowców

12.02.06, 21:15
"Za szczególnie wielkie wyrwy powinni brać się natychmiast. Dlaczego się nie
biorą? - Nie o wszystkich wiemy - tłumaczą się. Niebezpieczne dziury można
zgłaszać pod specjalny numer telefonu w Zarządzie Dróg - (052) 582 23 14."

Za przeproszeniem, jak to nie wiedza??!!! Przemyslowa podziurawiona jak ser
szwajcarski, a oni nie wiedza??!! Jechalem wieczorem 30km/h i nie bylem w
stanie ominac dziur. Wystarczy np. spytac sie kierowcow MZK lub taksowkarzy.
Wielka filozofia. Rece opadaja.
Obserwuj wątek
    • komix1 Re: Kierowcy pozywają drogowców 12.02.06, 21:41
      Stary, nie przejmuj sie. Zaraz rzecznik Zarzadu, obywatel Bogumil G. zacznie
      stara nawijke o zabojczym "przejsciu przed temperature zero" i rozsadzajacym
      asfalcie. W gruncie rzeczy ci, ktorzy uszkodzili auto 'raz a dobrze' sa w
      lepszej sytuacji, bowiem maja szanse na odszkodowanie. A co mam ja powiedziec,
      kiedy to rusz dostaje w karoserie i szybe kamieniem lecacym spod kol innego
      pojazdu? Co zrobic, jesli zawieszenie degraduje sie w cyklu kilkumiesiecznym?
      Polecam panom drogowcom cala ulice Smukalska, Saperow, Zeglarska, Unii
      Lubelskiej, oczywiscie Dworcowa, Krolowej Jadwigi, Marszalka Focha, Jagiellonska
      i setki innych.
    • majkelos1 Serial-horror "Polskie Drogi" 13.02.06, 07:43
      A pracownicy Zarządy Dróg to lataja do pracy śmigłowcem? Szukać dziur to
      możnaby wtedy - jakby ich było kilka i nie wiadomo gdzie - a jak jest ich TYLE -
      to czego szukać? Przejedźcie się Panowie ulicą Nakielską to zobaczycie gdzie
      są dziury, a właściwie to nie dziury, to KRATERY! Dokładnie się zgadzam, ci co
      porządnie walneli - przynajmniej dostaną odszkodowanie, a moje amortyzatory
      mogę wymieniać co 2 miesiące - i kto mi za to zapłaci? Tak przy okazji - coś
      mnie interesuje. Juz wiele lat temu do naszego kraju "przyszły" zachodnie
      technologie m.in. budowania dróg. Przy naszych inwestycjach pracują podobne
      maszyny jak np. w Niemczech. Nie można powiedzieć, żeby np. w Niemczech był
      inny klimat niz u nas. No i jak to się dzieje, że tam drogi są równe, bez dziur
      i kolein - a u nas tak nie może być. Wytłumaczy mi to ktoś? W naszym kraju jest
      tak, że zajmie sie tym specjalna komisja dopiero wtedy jak przez taką dziurę-
      krater zginie kilka osób.
      • kubok Re: Serial-horror "Polskie Drogi" 13.02.06, 08:05
        Na zachodzi oprocz tego, ze zrobi sie nowa droge pozniej sie o nia dba. Przy
        najmniejszej dziurce/peknieciu przyjezdzaja ekipa i naprawia. U nas, mysla
        pewnie, ze jak zrobia droge to maj spokoj na 20 kolejnych lat.
      • semeon Re: Serial-horror "Polskie Drogi" 13.02.06, 14:44
        Jak to jest w Niemczech?... Po prostu przebiegu robót i jego odbiór
        dokonywany jest przez niezależną od inwestora i wykonawcy, instytucję. Nie ma
        możliwości i układów jakie panują u nas w tym pięknym, przestrzegającym
        wszelkich praw, społeczeństwie. Nie wiem jakie teraz są stawki, ale do końca
        lat dziewięćdziesiątych wynosiły 8 do 10% wartości robót.
    • marek2109 Re: Kierowcy pozywają drogowców 13.02.06, 08:07
      Jeśli ktoś lubi slalom to polecam Nakielską.
    • wojtek2000 Re: Kierowcy pozywają drogowców 13.02.06, 08:11
      szkoda , że z wyborczej nikt nie odważył się zamieścić zdjęc samochodu z
      urwanym kołem i wyrw w jezdni na ul. Nowotoruńskiej zdjęcia były wysyłan w pt
      na adres miejski@bydgoszcz.agora.pl, oczywiście problem kilkudziesięciu wyrw na
      odcinku ul. Kielecka - Łęgnowo był zgłaszany wielokrotnie poskutkowało to
      postawiniem ograniczenia do 30 km/h .....

CIEKAWE KIEDY TERAZ POJAWIĄ SIĘ POLICJANCI W KRZAKACH :(
    • mylady1 Powinnismy pozwać ratusz za beznadziejną politykę 13.02.06, 08:19
      Powinnismy pozwać caly Urzad Maista za beznadziejna politykę.

• mylady1 Re: Powinnismy pozwać ratusz za beznadziejną poli 13.02.06, 08:19
        Oraz za łapownictwo i afery.
    • fanfaroni Re: Kierowcy pozywają drogowców 13.02.06, 08:36
      Lista napraw jest długa, właściwie wszystkie ulice nadaja sie do naprawy:
      - Glinki (co kawałek wyrwy w asfalcie + do tego paskudny ciag kałuż w okolicach
      sklepu spożywczego na Glinki 30)
      - B. Żeleńskiego od strony Glinek (co kawałek krater na kilkanaście cm, do tego
      droga nie odśnieżana)
      - Wojska Polskiego na długosci od Planu 6-cio letniego do Zachemu to istny
      Offroad ze wzgledu na dziury i pofalowanie nawierzchni
      - Jana pawła II na pasie w kierunku Tesco niedaleko mniej wiecej w połowie
      miedzy wiaduktem na Wojska Polskiego a światłami przy Tesco co kawałek dziury
      przy prawej krawędzi jezdni tdo tego ta dziadowska zapadnieta juz od
      niepamietnych czasów studzienka kanalizacyjna
      - Powstańców Wielekopolskich - żenada - maksymalnie podziurawiona do tego
      pofalowana i tragicznie łatana
      - Chodkiewicza - tragedia ze wzgledu na bruk, dziury i wystajace tory
      - Dworcowa - nie dosć że pozapadana, podziurawiona to do tego jeszce ten bruk i
      nieużywane tory - zimą samochód nawet przy małych opadach tańczy od krawedzi do
      krawędzi. Proponuję dac wolna rękę złomiarzom by te tory wreszcie wycięli. poza
      tym po co cackają się z tymi brukami w mieście - czas zrobuic tam normalną
      nawierzchnię asfaltową.
      - Ul. Opławiecka i Smukalska - zwłaszcza Smukalska od pętli na Piaskach do
      Pętli 58 w Smukale - czy to jest droga asfaltowa czy dziurawa droga polna????

- itd. itd. itd. itd. itd. itd. ...

Reasumując - panowe urzędnicy powinni ruszyć 4 litery zza biurka i przejść się
      po mieście

• carton Re: Kierowcy pozywają drogowców 13.02.06, 08:39
      kubok napisał:

> "Za szczególnie wielkie wyrwy powinni brać się natychmiast. Dlaczego się nie
      > biorą? - Nie o wszystkich wiemy - tłumaczą się.

Gadają jakby tych dziur było tylko kilka. Większość dróg wygląda jak po
      bombardowaniu i jakoś nie widzę żeby dziury były w jakikolwiek sposób
      niwelowane. Dziadostwo i tyle.
    • neronek1 śniadeckich i Gdańska !! tragedia!!! 13.02.06, 08:40
      i to ma być centrum Bydgoszczy??
    • devilkind bo im zawsze trzeba wskazać ???! a od czego oni są 13.02.06, 13:21
      zamiast siedzieć na 4literach w biurze, nich wezmą samochód i przejadą się po ulicach to zobaczą gdzie są dziury, no ale jak ktoś od dróg myśli, że praca polega na siedzeniu w biurze, to ma szczęście, że jeszcze pracuje, bo ja bym takiego jednego z drugim zwolnił od razu. Ludzie mają mu pokazać dziury?!?! oszalał...za co mu się płaci? a on będzie sobie siedział i kawki spijał w tym czasie...do samochodu i na ulicę! najprostsza metoda na ujawnianie dziur i przynajmniej poczuje to co inni....
    • czwarty.wymiar Re: Kierowcy pozywają drogowców 13.02.06, 15:36
      Prawie wszystkie drogi w rozsypce, a (nie)odpowiedzialne służby tłumaczą się,
      że nie o wszystkich dziurach wiedzą. Może o żadnych nie wiedzą? Kpina.
      • kaza12 Re:Zarząd --DMiKP do wymiany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.02.06, 15:55
        Ja w swoich dociekaniach pujde dalej.I sprawą katastrofalnego stanu Bydgoskich
        jezdni powinien zająć się prokurator.Nie ma odcinka jezdni pozbawionego wyrw i
        dziur.Samochody eksplatowane w takich warunkach,ulegają awarią ,a zawieszenie
        nadaje się do remontu.To co jest teraz na jezdniach to jest efekt jakości pracy
        wykonywanej przez drogowców.Mści się fuszera i lipa wykonywanej pracy.Tak
        nawiasem wszystkim radze omijać ul Nowotoruńską,bo poruszanie się tam skończy
        się na warsztacie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka