Dodaj do ulubionych

Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze!

20.02.06, 18:24
Jak podała strona www.pzpn/ Zawisza Bydgoszcz SA przejęło Kujawiaka
Włocławek i będzie wystepowało w 2 lidze od rundy wiosennej.
Jednym słowem to o czym przez długi czas się mówiło jest faktem. Mamy w
Bydgoszczy drugą ligę piłkarską a latem być moze już ekstraklasę.
Jak to przyjmujecie? Zapewne bedą głosy za jak i przeciw a ja jestem za tym
i cieszę sie,ze wreszcie to co straciliśmy w 1998 przyszło do bydgoszczy.
Szkoda,ze w takich okolicznosciach,ale my też spadliśmy z przczyn
niesportowych a finansowych.Szkoda Włocławka a my sie mozemy cieszyć,ze znowu
piłka za sprawą takiego sponsora odbuduję sie w naszym mieście na długie lata
i wiosną przyjadą Śląsk czy inne zespły jak ŁKS a latem Legia,Wisła czy
Zagłębie Lubin.
Obserwuj wątek
    • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 18:29

coz sport po bydgosku;-)

kibic35 napisał:

> Jak podała strona www.pzpn/ Zawisza Bydgoszcz SA przejęło Kujawiaka
      > Włocławek i będzie wystepowało w 2 lidze od rundy wiosennej.
      > Jednym słowem to o czym przez długi czas się mówiło jest faktem. Mamy w
      > Bydgoszczy drugą ligę piłkarską a latem być moze już ekstraklasę.
      > Jak to przyjmujecie? Zapewne bedą głosy za jak i przeciw a ja jestem za tym
      > i cieszę sie,ze wreszcie to co straciliśmy w 1998 przyszło do bydgoszczy.
      > Szkoda,ze w takich okolicznosciach,ale my też spadliśmy z przczyn
      > niesportowych a finansowych.Szkoda Włocławka a my sie mozemy cieszyć,ze znowu
      > piłka za sprawą takiego sponsora odbuduję sie w naszym mieście na długie lata
      > i wiosną przyjadą Śląsk czy inne zespły jak ŁKS a latem Legia,Wisła czy
      > Zagłębie Lubin.
      • br594 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:11
        Cóż zawiść i zazdrość po toruńsku, no nie maruda
        • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:19

zazdrosc?
          niby czego bydgoszczaku?
          kupowania meczy, uciekania przed dlugami, podkupywania druzyn?
          nie, dziekuje;-)

br594 napisał:

> Cóż zawiść i zazdrość po toruńsku, no nie maruda
          • k_martin Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:20
            Czyli jednak zazdrość
            • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:21
              hehe,

jakos jestescie malopojetni:-)

k_martin napisał:

> Czyli jednak zazdrość
              • k_martin Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:24
                Masz rację nie pojmujemy twojej zazdrości :)
                • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:31
                  hehe, usmialem sie do lez...

k_martin napisał:

> Masz rację nie pojmujemy twojej zazdrości :)
                  • k_martin Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:33
                    Marudy sie nie smieja tylko marudzą.
          • br594 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:22
            Właśnie, toruniaku zazdrość i zawiść razem ze słomą z butów ci wyłazi
    • pingwin34 Niech zyje Hydrobudowa,niech żyje Zawisza 20.02.06, 18:47
      Brawo Hydrobudowa!Brawo Zawisza!
    • pingwin34 Czekamy na 1 ligę 20.02.06, 19:07
      Czekamy na 1 ligę
      • mac_bakos :-) 20.02.06, 20:13
        Wreszcie - wiedzialem, ze jak sprawa nie bedzie tak naglasniana to jej wyjdzie
        na dobre.

Do zobaczenia na stadionie
        • morus1000 :-) 20.02.06, 20:16
          Zawisza Zawisza MISTRZ II Ligi :-)
    • oesgie Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 20:50
      Powiem krótko:NIE dla układów i porozumień przy zielonym stoliku!!!ZAWISZA jest
      jeden ten czwartoligowy!Hydrobudowa jak szybko weszła tak szybko wyjdzie z
      Bydgoszczy!Powtórzy się sytuacja z fuzji z Chemikiem i Koninem-najgorsze że
      sport na tym traci!Ciekawe jak będa wyglądały mecze Hydrozgrozy???
      • kpt_nikt Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 20:58
        Nie wiem jak to jest dokładnie ale Hydrobudowa wprowadza własna drużynę a nie piłkarzy Zawiszy. Ale mimo wszystko zaistnieje drużyna Zawisza-Hydrobudowa. Dzieki temu Bydgoszcz pojawi sie w drugiej lidze i dobrze. Wróże dobrą przyszłość dla tej drużyny. Byle tylko pseudokibole tego nie zepsuli. Pozdrawiam prawdziwych kibiców!!
        • strusi_ogon Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:11
          Jako kibic Śląska Wrocław, który jako pierwszy zagra z tą drużyną, powiem tyle:
          JESTEŚCIE ZŁODZIEJAMI. ZWYKŁYMI ZŁODZIEJAMI. Dziękuję za uwagę.
          • kpt_nikt Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:13
            Hmmmm. To sponsor zadecydował o przeniesienu. On też jest złodziej??
            • strusi_ogon Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:32
              Każdy, kto zabiera komuś coś, co kocha, jest złodziejem. Proponuję poczytać
              portale inne niż forum GW-Bydgoszcz i wyjść ze stanu błogiej nieświadomości -
              wszyscy się z Bydgoszczy śmieją. Cała Polska. Żal tylko kibiców Zetki (co by o
              nich nie mówić), że mają w mieście tylu imbecyli, którzy łyknęli, że ta drużyna,
              którą im przywieziono w walizce to prawdziwy Zawisza.
              • br594 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:35
                Wejdź na forum Poznania i nazwij Lecha złodziejem i szybko uciekaj/ czyż nie
                zabrał piłki Wronkom/
                • strusi_ogon Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 21.02.06, 09:29
                  To jest róznica - Lech nadal jest Lechem. Po prostu sponsor Amiki, czyli fabryka
                  kuchenek przestaje sponsorować klub we Wronkach, a zaczyna w Poznaniu. Klub
                  pilkarski we Wronkach nadal będzie istniał (to ze we Wronkach nie znajdzie się
                  druga tak bogata firma, zeby utrzymać ten zespół na poziomie pierwszoligowym to
                  inna sprawa). Na stosunki bydgosko-włocławskie wyglądałoby to tak: Hydrobudowa
                  przestaje sponsorować Kujawiaka, a zaczyna Zawiszę (tego prawdziwego, grającego
                  w IV lidze). ale tego nie zrobiła - przeniosła cały klub (rozumiany jako osoba
                  prawna) do Bydgoszczy. Jeśli nie rozumiesz tej roznicy, to jesteś zwykłym
                  tępakiem.
          • br594 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:20
            To znaczy ,że aż tak się boicie lania od Bydgoszczy?
            • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:24
              Bydzia jak zwykle ma swoje zdanie
              i nie umie nazwac rzeczy po imieniu,
              ale dobrze, niech zyja sobie w blogiej nieswiadomosci...
              • br594 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:26
                Toruń juz wie co znaczy oberwać od Zawiszy , nie?
                • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:31
                  aaaa

Ty o takiej rywalizacji mowisz:-) to przepraszam,
                  tu moja zazdrosc nie zna juz granic, hehe

br594 napisał:

> Toruń juz wie co znaczy oberwać od Zawiszy , nie?

• br594 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:38
                    Krytykujesz sport bydgoski to może opowiesz o kontrowersyjnych zdarzeniach na
                    torze Amatora w ubiegłym sezonie.
                    • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:40
                      coz powiedziec...

mam nadzieje ze pomyslka sedziego w meczu z Atlasem to nie jakas wieksza afera
                      tylko jego blad...

br594 napisał:

> Krytykujesz sport bydgoski to może opowiesz o kontrowersyjnych zdarzeniach na
                      > torze Amatora w ubiegłym sezonie.
                      • mrozik82 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:54
                        a ja przy okazji mam pytanie do pana dombrowicza(celowo z malej litery):
                        po co nam w Bydgoszczy Uniwerstytet,ATR i inne uczelnie?Otworzmy na hali
                        stoisko z dyplomami,kazdy sobie pojdzie kupi co trzeba i wszyscy beda
                        zadowoleni.W Bydgoszczy co druga osoba bedzie miala wyzsze i bedziemy kolebka
                        swiatowej inteligencji,a uczelnie wszystkie zaorac i postawic hipermarkety,albo
                        moze jakies kiczowate lodowiska?Przeciez w dzisiejszych czasach mozna wszystko
                        kupic.Po co budowac od podstaw?I tak cala Polska z nas sie smieje.rowery niby
                        upadly,ale jednak jezdza w ekstralidze,kosz kupiony,no to teraz przyszedl czas
                        na pilke.Brak slow panie kondom...

IV ligowi ale honorowi!!!!!
                    • br594 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:47
                      Niezważjąc na to co jeszcze napisze toruńczyk, którego i tak nikt nie bierze na
                      poważnie to faktycznie należy cieszyć się ,że w końcu oprócz sporadycznych
                      meczy reprezentacji na Gdańskiej będzie dobra piłka. Pojawią się dobre drużyny
                      a nie jakieś tam Pomorzaniny, czy też jakieś inne bez historii drużyny.
                      Faktycznie szkoda mi kibiców z Włocławka. Nikt by się nie cieszył z przenosin
                      drużyny, tym bardziej z powodów finansowych.
                      • k_martin Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:50
                        br594 napisał:

> Niezważjąc na to co jeszcze napisze toruńczyk, którego i tak nikt nie bierze
                        > na poważnie

No chyba, żeby urodził sie drugi raz...
                        • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:51
                          k_martin napisał:

> br594 napisał:
                          >
                          > > Niezważjąc na to co jeszcze napisze toruńczyk, którego i tak nikt nie bie
                          > rze
                          > > na poważnie
                          >
                          >
                          > No chyba, żeby urodził sie drugi raz..

mam nadzieje ze juz nie w Bydzi;-).
                          • br594 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:54
                            Tak Bydgoszcz też ma taką nadzieję
                          • k_martin Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 21:55
                            maruda1978 napisał:

> mam nadzieje ze juz nie w Bydzi;-).

Ja też. Wystarczy, że teraz musze się wstydzić za ciebie :)))
                            • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 22:00
                              kto by pomyslal ze z jakies rzeczy bedziemy sie wspolnie cieszyc;-)

k_martin napisał:

> maruda1978 napisał:
                              >
                              >
                              > > mam nadzieje ze juz nie w Bydzi;-).
                              >
                              > Ja też. Wystarczy, że teraz musze się wstydzić za ciebie :)))
                              • k_martin Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 22:06
                                Ale nie przyznawaj się, ze tu się urodziłeś ok. Nie chcemy takiej antyreklamy.
                                Poza tym zawszę uwazałem 1978 za nieudany rocznik.
                                • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 22:13
                                  k_martin napisał:

> Poza tym zawszę uwazałem 1978 za nieudany rocznik.

ale chodzi o tych z Bydgoszczy;-)?

mnie odratowali w Toruniu;-)

a co do 1978 to moi znajomi radza sobie b dobrze, zreszta ja chyba tez:-)
                                  • k_martin Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 22:17
                                    maruda1978 napisał:

> mnie odratowali w Toruniu;-)

Nie otratowali tylko trafiłeś do miasta w którym twój niski poziom nikogo nie
                                    dziwił.
                                    • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 22:20
                                      k_martin napisał:

> maruda1978 napisał:
                                      >
                                      >
                                      > > mnie odratowali w Toruniu;-)
                                      >
                                      > Nie otratowali tylko trafiłeś do miasta w którym twój niski poziom nikogo nie
                                      > dziwił.

a uwazasz ze w Toronto tez jest niski poziom?
                                      oDratowac a nie oTratowac:-)
                                      • k_martin Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 22:26
                                        Może cię tam tratowali kto wie :-)
                                        Nie Toronto to fajne miasto, w ogóle podoba mi się w Kanadzie :)))
                                        • maruda1978 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 22:35
                                          k_martin napisał:

> Może cię tam tratowali kto wie :-)
                                          > Nie Toronto to fajne miasto, w ogóle podoba mi się w Kanadzie :)))

a teraz tez jestes?
                                          • k_martin Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 22:36
                                            Nie
                                            • jaca81 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 23:13
                                              Niestety właśnie staliśmy się pośmiewiskiem dla całej Polski. A we Włocławku od
                                              dziś nienawidzą Bydgoszczy. Szkoda, że nasze władze wszystko załatwiają nie tą
                                              drogą, którą powinno się iść. Wszyscy pseudokibice (czyt. obserwatorzy, fani
                                              Hydrobudowy) tak teraz nagle pokochali Zawiszę, a 98% z nich nie wie nawet, że
                                              Zawisza jest rodzaju męskiego. Gdyby Ci wszyscy "wierni" fani na prawdę
                                              pragnęli silnej piłki, to byśmy już ją mieli, ale w taki sam sposób jak np.
                                              Lechia Gdańsk, w rywalizacji sportowej, budując od podstaw.
                                              Szkoda mi was wszystkich "wielcy" (buahaha) fani Footballu!

Dla mnie Zawisza Bydgoszcz gra w IV lidze i mam gdzieś to, co o mnie myślicie.
                                              Pozdrawiam:))))
                                              CZWARTOLIGOWI, ALE HONOROWI!!
                      • dydol77 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 22.02.06, 08:57
                        "...ez historii drużyny..."

lol, tępaku, a jaką historię będzie mial pseudozawisza hydrobudowa sa ?
                        podejrzewam że duża mniejszą lub żadną w stosunku do wyśmiewanego przez ciebie
                        pomorzanina ...
                        zastanów się nad tym co piszesz, a nie udawj mentora i inteligenta

prawdziwy zawisza, to czwartoligowy zawisza !!!
                        • br594 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 22.02.06, 12:27
                          No proszę kolejny rzeczowy inteligent. Rozumiem, że epitety których używasz są
                          odzwierciedleniem samego siebie. Czwartoligowy Zawisza, niech sobie będzie.
                          Niech kopie gdzieś tam po gminach. Nie rozumiem dlaczego nie może istnieć
                          równolegle drużyna drugoligowa. Nie tolerujesz, Twoja sprawa. Nikt nie zmusza
                          Cię abyś przychodził kibicować drugoligowcom. Na Chemika też nie chodzisz.
                          Nieporozumieniem natomiast byłoby przenoszenie czwartoligowej na Sielską. To
                          byłby błąd. Trzeba tak dopasować terminarz meczy , aby obie drużyny mogły grać
                          na głównym stadionie.
    • bydsk Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 23:10
      No nie wiem,czy wyjdzie nam to na dobre.Toruń nas nie lubi,a teraz Włocławek
      też nas nie bedzie za to specjalnie kochał.Obawiam się,że może wyjść nam to
      bokiem...obym się mylił.
      • k_martin Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 20.02.06, 23:14
        bydsk napisał:

> Toruń nas nie lubi,a teraz Włocławek
        > też nas nie bedzie za to specjalnie kochał.

A kij im w oko :)))
        • wiecbork Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 21.02.06, 01:17
          Sprzedawyczki nie róbcie na tym forum wstydu nam - prawdziwym kibicom.
          Prawdziwi kibice Zawiszy będą jeździć dalej za swoim prawdziwym Zawiszką po 4
          ligowych boiskach. Was kupili ,drugą lige kupili ,ale nas - najwierniejszych
          nie kupią !!! Je*** Hydrozagadke !!!

TYLKO ZAWISZA 4 ligowy

CZWARTOLIGOWI ,ALE HONOROWI !!!
          • coooler1 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 21.02.06, 16:40
            A chodź sobie na jakie chcesz mecze.
            Dla mnie taki klub jak Zawisza i jego miejsce w 4 lidze to kompromitacja dla
            takiego miasta jak Bydgoszcz.
            Sorry, ale kibice wolą jednak chodzić na prawdziwą piłkę , niż na powiatowy
            mecz , na którym można zostać rannym , lub nawet zabitym przez jakiś "kibiców"
            • violkris2 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 21.02.06, 19:47
              To wstyd i hanba ze zrobilismy taki zlodziejski numer Włocławkowi! W swoim
              imieniu przepraszam!!!! A jesli chodzi o krzyczacych iz Zawiszy miejsce nie
              jest na powiatowych boiskach 4 ligi to Wam powiem jedno: Zawisza tam zostal
              sztucznie zepchniety i niewielka choc sympatia ze strony wladz szybko by go
              stamtąd wyciagneła... To ciagle jest SPORT.... a jego glównym założeniem jest
              rywalizacja ktorej w lidze ukoronowaniem jest albo awans albo spadek. My
              kupujemy miejsce jak biedaki bez sportowych ambicji!!! Apeluje o chwile
              zastaniowienia do piewców sukcesu! Pomyślcie jaką rolę w tym
              bydgoskim "awansie" odegrał sport?! Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku.
              • adi233 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 21.02.06, 20:07
                Taki niby obecny SP Zawisza jest honorowy, a gdzie był ten honor jak kupowali sędziów i bili WŁASNYCH sponsorów?! a co o nas pomyśli ''kibicowska'' polska to mamy to głęboko w du..bo nas nie obchodzi co pomyślą inny ćwierćgłowi ogoleni dresiarze, któzy nawet nie znają składów własnej drużyny. Witamy Hydrobudowę w Bydgoszczy!
                • sandman_pl Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 21.02.06, 20:35
                  A ty znasz skład Kujawiaka Włocławek vel zawisza bydgoszcz S.A.????
                • violkris2 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 22.02.06, 07:29
                  Adi ! Piszesz o kupowaniu... A czy slyszales o plotach ciagnacych sie w
                  zeszlym sezonie za Hydrobudowa dotyczacych tego tematu? Czy slyszales o meczu
                  Hydro-LKS w zeszlym sezonie i szalenstwach sedziego? To ze Zawisze zlapano nie
                  oznacza ze inni sa swieci! Poza tym Twoj styl wypowiedzi swiadczy raczej ze to
                  Tobie jest blizej dresiarzom niz wielu ludziom nie godzacym sie z
                  postanowieniem fuzji! I jeszcze jedno! Co masz glęboko w dupie to zostaw dla
                  siebie i ewntualnie dla swojego przyjaciela...innych w to nie mieszaj!
    • yaraz82 Re: Zawisza Bydgoszcz SA w 2 lidze! 22.02.06, 11:39
      miasta.gazeta.pl/torun/1,35580,3177203.html
    • kosc_udowa A mi jest szkoda Wloclawka! 22.02.06, 14:20
      A mi jest szkoda Wloclawka! Wiem jak oni sie teraz czuja bo my mieszkancy
      Bydgoszczy tak samo sie czulismy jak torunskie UMK zabieralo nam nasza Akademie
      Medyczna!
    • ggi sami NIC nie potraficie!!!!!!!!!11111 22.02.06, 17:19
      musicie sobie wszystko kupowac bo tak to byscie przez 100 lat nic nie
      osiagneli.patalachy.hahahahah
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka