Dodaj do ulubionych

"nieskorumpowane media"

10.03.06, 10:28
w "konfrontacjach" padło wiele zarzutów wobec dziennikarzy .

www.itvp.pl/konfrontacja/odcinek/i.tvp/cat/84/lp/1620
w tym programie stwierdzono , że wielu z nich to "czarne pióra" ,a zaledwie
około 30% z nich wykonuje zawód rzetelnie ( wg własnych informacji jednego
z gości programu twiedzącego , że wolność słowa na rynku meidalnym
w Polsce można oszcować na 30% ) reszta tj około 70% to dziennikarze
piszący na zamówienia , którym materiały do emisji medialnej "spadają z
nieba" lub ....

no właśnie jacy jeszcze - płaci im się za drukowanie na zlecenie tzn. co...?

jakie są zatem te media - skorumpowane czy nieskorumpowane ?
czy tylko łapówka to ewidennty przejaw korupcji ? czy skoro
30% dziennikarzy pisze rzetelnie ( w miarę :)- bo przecież
muszą ulegać naciskom większości których jest ponad dwa razy
więcej ) to jak nazwać tych co drukują na zamówienia lub ze
względu na lęk ( przed nie wiem czym ) nie informują opinii
publicznej rzetelnie .

są czy nie są skorumpowani ?- nie padło takie stwierdzenie w programie .

w autorytatywnym systemie milecznie jest potwierdzeniem
słuszności ogólnie znanego faktu - media nie są skorumpowane .
bo skoro nikt w programie tego nie powiedział , że są skorumpowane , zatem nie
są skorumpowane .

media nadają ocenę innym instytucjom . to przerażające , że
ośrodek opiniotwórczy w 70% stanowią "nieskorumpowane media" .
Obserwuj wątek
    • unsatisfied6 mała sprawa-chciałbym poznać te argumetny 10.03.06, 10:55
      dotyczy oczywiście mojego własnego interesu - do tej szkoły
      uczęszczały moje dzieci i nie pozałem dotychczas żadnego
      recjonalnego argumetu na likwidację szkoły nr osiem - sprawę
      uważa się za nieakturalną choć nie tak dawno przeprowadzono
      jej likwidację .

nie ma żadnych racjonalnych argumentów na powstanie sądu apelacyjnego
      w budynku szkoły ( oczywiście to moje subiektywne zdanie )- argumenty
      przedstwione mi przez ethanaka świadczą przeciw takiej inicjatywie .

jeżeli są argumetny za tym by w Bydgoszczy powstał sąd apelacyjny i fakty
      stwierdzające , że budynek po zlikiwdowanej szkole nadaje się na tego
      typu działalność , chciałbym je poznać .
      • unsatisfied6 argument przeciwko który podał ethanak 10.03.06, 11:05
        unsatisfied6 napisał:

> dotyczy oczywiście mojego własnego interesu - do tej szkoły
        > uczęszczały moje dzieci i nie pozałem dotychczas żadnego
        > recjonalnego argumetu na likwidację szkoły nr osiem - sprawę
        > uważa się za nieakturalną choć nie tak dawno przeprowadzono
        > jej likwidację .
        >
        > nie ma żadnych racjonalnych argumentów na powstanie sądu apelacyjnego
        > w budynku szkoły ( oczywiście to moje subiektywne zdanie )- argumenty
        > przedstwione mi przez ethanaka świadczą przeciw takiej inicjatywie .
        >
        > jeżeli są argumetny za tym by w Bydgoszczy powstał sąd apelacyjny i fakty
        > stwierdzające , że budynek po zlikiwdowanej szkole nadaje się na tego
        > typu działalność , chciałbym je poznać .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=37916914&a=37957630
    • 0maniek0 Re: "nieskorumpowane media" 10.03.06, 11:20
      u6...trzeba bylo zostac w stanach...ja bym tak zrobil!
      • kell99 Re: "nieskorumpowane media" 10.03.06, 14:43
        kolega u6 mysli, ze forum to edytor tekstu i przez najblizsze 100 watkow bedzie
        prowadzil monolog bedac pierw za a potem przeciw;)
        • unsatisfied6 z tobą mam dyskutować ? 10.03.06, 21:05
          kell99 napisał:

> kolega u6 mysli, ze forum to edytor tekstu i przez najblizsze 100 watkow
          bedzie
          > prowadzil monolog bedac pierw za a potem przeciw;)

na jaki temat ?
          • radca witam U6 10.03.06, 21:10
            oraz pozdrawiam serdecznie

radca
            • unsatisfied6 cze:) 10.03.06, 21:11
              radca napisał:

> oraz pozdrawiam serdecznie
              >
              > radca
              cze:)
          • unsatisfied6 ty chcesz ze mną dyskutować ? 10.03.06, 21:11
            unsatisfied6 napisał:

> kell99 napisał:
            >
            > > kolega u6 mysli, ze forum to edytor tekstu i przez najblizsze 100 watkow
            > bedzie
            > > prowadzil monolog bedac pierw za a potem przeciw;)
            >
            > na jaki temat ?
            >

czy wolisz robić mi kazania o mojej grzesznej naturze wykazując mi w swoich
            postach o mojej socjopatycznej postawie obywatelskiej ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=37521269&a=38278372
            • mozilla.org . 10.03.06, 21:14
              dla ciebie odpowiednim dyskutantem jest ten, kto sie z toba zgadza. juz sie
              wszyscy na tym poznali.
              • unsatisfied6 jeszcze nikt na tobie się nie poznał ? 10.03.06, 21:25
                mozilla.org napisał:

> dla ciebie odpowiednim dyskutantem jest ten, kto sie z toba zgadza. juz sie
                > wszyscy na tym poznali.

dla ciebie dyskutantem jest ten , który się z tobą zgadza .

jeszcze nikt na tobie się nie poznał ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=37941325&a=38279413
        • unsatisfied6 jak to przystało na dobrego towarzysza , kell 10.03.06, 21:15
          kell99 napisał:

> kolega u6 mysli, ze forum to edytor tekstu i przez najblizsze 100 watkow
          bedzie
          > prowadzil monolog bedac pierw za a potem przeciw;)

temat o "nieskorumpowanych mediach" a ty zbaczasz z tematu i piszesz
          o mnie i mojej ułomnej naturze .
      • unsatisfied6 też bym tak zrobił , ale dałem się nabrać :) 10.03.06, 21:19
        0maniek0 napisał:

> u6...trzeba bylo zostac w stanach...ja bym tak zrobil!

też pewnie bym został , ale uwierzyłem gazetom , że w Polsce szukają ludzi z
        kwalifikacjami -okazuje się , że kwalifikacje zdobyte na 100 pierwszych w
        świecie uniwerkach nie są honorowane w naszym kraju :)
        • kell99 Re: też bym tak zrobił , ale dałem się nabrać :) 11.03.06, 01:00
          Sa sa honorowane, nie boj sie juz o to;)
          • unsatisfied6 jesteś pewien ? 11.03.06, 07:48
            kell99 napisał:

> Sa sa honorowane, nie boj sie juz o to;)

kilka miesięcy temu dzwoniłem do MEN i sprwdzałem
            na stonach www MEN . honorowane są kwlifikacje
            zdobyte w krajach byłych demoludów .
            • kell99 Re: jesteś pewien ? 11.03.06, 08:51
              studiujesz dla papierka, czy dla siebie? dla udowodnienia czegos czy by znalesc
              ciekawa prace? nie sadze by jakikolwiek pracodawca wybrzydzal, ze skonczyles
              studia za granica a nie w pl. mysle, ze wiekszosc bedzie bardzo z tego powodu
              szczesliwa;) chyba, ze ukonczyles jakis nadzwyczajnie dziwny kierunek;)
              • unsatisfied6 o czym chrzanisz , bo nie rozumię 11.03.06, 14:45
                kell99 napisał:

> studiujesz dla papierka, czy dla siebie? dla udowodnienia czegos czy by
                znalesc
                > ciekawa prace?

rozumiesz o czym piszę , czy dowodzisz swoich głupawych tez .

fakt jest faktem - nie honoruje się w Polsce kwalifikacji
                zdobytych na najlepszych uczelniach świata - nie nazwałbym
                zaświadczenie ukończenia dobrego uniwersytetu "papierkiem "
                a papierkiem może ligitymują się ci , którzy nie chcą takich
                kwalifikacji w Polsce honorować ?

> nie sadze by jakikolwiek pracodawca wybrzydzal, ze skonczyles
                > studia za granica a nie w pl. mysle, ze wiekszosc bedzie bardzo z tego powodu
                > szczesliwa;) chyba, ze ukonczyles jakis nadzwyczajnie dziwny kierunek;)

pierdoły pieszesz jak mały kaziu - co chesz udowodnić ?

niegdyś prześledzono karierę absolwentów po akademiach wojskowych -
                okazało się , ze ci absolwencie którzy oprócz kwalifikacji zdobytych
                na polskich uczelniach mieli skończone studia na West Point są znacznie
                mniej doceniani w poslkich realiach nawet od zaoczniaków - generał
                opisujący to zjawisko stwierdził , że są mniej "zaaklimatyzowani"
                do polskich realiów .
                • kell99 Re: o czym chrzanisz , bo nie rozumię 11.03.06, 17:56
                  > fakt jest faktem - nie honoruje się w Polsce kwalifikacji
                  > zdobytych na najlepszych uczelniach świata - nie nazwałbym
                  > zaświadczenie ukończenia dobrego uniwersytetu "papierkiem "
                  > a papierkiem może ligitymują się ci , którzy nie chcą takich
                  > kwalifikacji w Polsce honorować ?

jest jakims urojonym faktem. jezeli skonczyles informatyke, elektronike poza
                  polska to nikt nie bedzie robil z tego jakiegokolwiek problemu, a jezeli
                  bedziesz miec troche doswiadczenia, to jest juz zupelnie super. nie wierzysz?
                  utworz profil w jakims netowym serwisie i powysylaj kilka ofert pracy (a zaloze
                  sie, ze dostaniesz kilka od pracodawcow).

> niegdyś prześledzono karierę absolwentów po akademiach wojskowych

myslalem o tym, ze zaraz sobie wymyslisz jakis dziwny kierunek. kto tam by
                  chcial zatrudniac imperialnych szpiegow;) doswiadczenie zdobyte podczas okupacji
                  iraku?;)
                  • unsatisfied6 i znowu piszesz nieprawdę 13.03.06, 08:05
                    kell99 napisał:

> > fakt jest faktem - nie honoruje się w Polsce kwalifikacji
                    > > zdobytych na najlepszych uczelniach świata - nie nazwałbym
                    > > zaświadczenie ukończenia dobrego uniwersytetu "papierkiem "
                    > > a papierkiem może ligitymują się ci , którzy nie chcą takich
                    > > kwalifikacji w Polsce honorować ?
                    >
                    > jest jakims urojonym faktem. jezeli skonczyles informatyke, elektronike poza
                    > polska to nikt nie bedzie robil z tego jakiegokolwiek problemu,

ani szkoła , ani uniwersytet i podejrzeam , że żaden urząd nie zatrudnią
                    legalnie takich absolwentów niezależnie od ich dyplomów i zdobytych
                    kwalifikacji - prywatna firma może zatrudni kogo chce , a to nie świadczy o
                    honorowaniu kwalifikacji przez państwo .

> a jezeli bedziesz miec troche doswiadczenia, to jest juz zupelnie super. nie
                    > wierzysz? utworz profil w jakims netowym serwisie i powysylaj kilka ofert
                    >pracy (a zaloze sie, ze dostaniesz kilka od pracodawcow).

chcesz się założyć ?- mam kolegę , który właśnie wybrał się do Niemiec
                    w poszukiwaniu pracy jako informatyk i zna trzy języki obce .

> > niegdyś prześledzono karierę absolwentów po akademiach wojskowych
                    >
                    > myslalem o tym, ze zaraz sobie wymyslisz jakis dziwny kierunek. kto tam by
                    > chcial zatrudniac imperialnych szpiegow;) doswiadczenie zdobyte podczas
                    okupacj
                    > i
                    > iraku?;)
                    >
                    • kell99 Re: i znowu piszesz nieprawdę 13.03.06, 14:55
                      postaraj sie ograniczyc slowotok do 1 odpowiedzi, bo nie wiadomo czy dyskutujesz
                      juz sam ze soba czy jeszcze ze mna. jezeli chcesz by ktos z toba dyskutowal, to
                      zostaw obelgi dla tej twarzy ktora widzisz codziennie rano w lustrze. nie
                      zmieniaj ciagle tematu watku, bo i tak nic ciekawego nie masz w nim do przekazania.

jak to zrozumiesz, to moze nie bedziesz musial sam ze soba dyskutowac.
                      EOT
                      • unsatisfied6 :))))) 13.03.06, 15:08
                        kell99 napisał:

> postaraj sie ograniczyc slowotok do 1 odpowiedzi, bo nie wiadomo czy
                        dyskutujes
                        > z
                        > juz sam ze soba czy jeszcze ze mna. jezeli chcesz by ktos z toba dyskutowal,
                        to
                        > zostaw obelgi dla tej twarzy ktora widzisz codziennie rano w lustrze. nie
                        > zmieniaj ciagle tematu watku, bo i tak nic ciekawego nie masz w nim do
                        przekaza
                        > nia.
                        >
                        > jak to zrozumiesz, to moze nie bedziesz musial sam ze soba dyskutowac.
                        > EOT

nie widzę powodu , bym miał "dyskutować" z tobą - wyraźnie w twoim
                        interesie leży przedstawianie tak głupawych argumentów .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=38236496&a=38407505
                        piszesz , o moim "slowotoku" - jak wtedy nazwiesz twoje beznadziejnie
                        głupie argumetny ?
                  • unsatisfied6 rozumiem , że nie chcesz podjąć merytorycznej dysk 13.03.06, 14:37
                    kell99 napisał:

>
                    > polska to nikt nie bedzie robil z tego jakiegokolwiek problemu, a jezeli
                    > bedziesz miec troche doswiadczenia, to jest juz zupelnie super. nie wierzysz?
                    > utworz profil w jakims netowym serwisie i powysylaj kilka ofert pracy (a
                    zaloze
                    > sie, ze dostaniesz kilka od pracodawcow).
                    >
                    >
                    okupacj
                    > i
                    > iraku?;)
                    >

rozumiem , że nie chcesz podjąć merytorycznej dyskusji .

optymalna ekonomia to optymalna alokacja środków a zwłaszcza
                    alokacja potencjału ludzkiego - podajesz z uśmiechem głupawe
                    argumenty słuszące mataczeniu ewidentnego w Polsce zjawiska
                    złej alokacji środków .

ja piszę o wyszkolonych żolnierzach a ty zbaczasz z tematu . wiadomo tym co
                    mają kontakt z wojskowymi , ze niejednokrotnie w siłach zbronjnych są
                    wojskowi , którzy mają powazne kłopoty ze zdrowiem i po prostu fizycznie nie
                    nadają się do tej służby - są tam zapewne z poowdu układzików , bo
                    zdarza się , że mają takie skrzywienie kręgosłupa , że stać na baczność przez
                    pół godziny nie mogą , albo lekarz zabrania im podnoszenia ciężaru ponad 5 kg ,
                    no i faktycznie nie podnoszą gdy muszą , bo im lekarz zabronił :)
                    - ci co przeszli poza szkoleniem w Polsce szkolenia na West Point zapewne nie
                    mają takich kłopotów zdrowotnych jak i pewnie biegle władają językiem
                    angielskim .
                  • unsatisfied6 żaden intelignetny i kompetentny człowiek 13.03.06, 14:46
                    kell99 napisał:

>
                    > polska to nikt nie bedzie robil z tego jakiegokolwiek problemu, a jezeli
                    > bedziesz miec troche doswiadczenia, to jest juz zupelnie super. nie wierzysz?
                    > utworz profil w jakims netowym serwisie i powysylaj kilka ofert pracy (a
                    zaloze
                    > sie, ze dostaniesz kilka od pracodawcow).
                    >
                    >
                    okupacj
                    > i
                    > iraku?;)
                    >

żaden intelignetny i kompetentny człowiek nie poda argumentów służących
                    przeciw optymalnej alokacji potencjału ludzkiego - to nie w jego interesie .

rozumiem , gdy takie argumenty padają z ust kogoś kto boi się uczciwej
                    konkurencji bo swój lepszy byt i pozycję zawdzięcza tylko i wyłącznie negatywnej
                    selekcji w naszym spoleczeństwie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka