Dodaj do ulubionych

Policja wkracza do internautów

14.03.06, 20:54
To samo powinien zrobić prezydent Dombrowicz!
Obserwuj wątek
    • radca Re: Policja wkracza do internautów 14.03.06, 21:01
      maciej_bydgoszcz napisał:

> To samo powinien zrobić prezydent Dombrowicz!

- ale co masz na mysli ? Czy niepochlebne opinie spowodowane niezadowoleniem
      obywateli ? Czy to,ze ktos tam za cos np. krytykuje ?

radca
      • maciej_bydgoszcz Re: Policja wkracza do internautów 14.03.06, 21:05
        Mam na myśli jak ktos zarzuca łapówki, pisze na forum o prezydencie
        cytuje "KONDOM".
        ps. zwolennikiem prezia nie jestem, ale nie lubię chamstwa!
        • radca Re: Policja wkracza do internautów 14.03.06, 21:17
          maciej_bydgoszcz napisał:

> Mam na myśli jak ktos zarzuca łapówki, pisze na forum o prezydencie
          > cytuje "KONDOM".
          > ps. zwolennikiem prezia nie jestem, ale nie lubię chamstwa!

- ja np. nigdy tak nie pisalem , ale.... pisalem pewne slowa krytyki...
          i nie obawiam sie tego powtorzyc.

a teraz wracajac do okreslenia , ktore tak tobie Maciej i twojemu otoczeniu
          " staje oscia w gardle "... czli jak sam podajesz cyt. " KONDOM " .

Ja rozumie,ze akurat ty upatrujesz w tym cos - co sluzy do innych celow - takie
          jest twoje wolne prawo.Lecz ktos, kto tak pisal uzyl pewnego skrotu (zapewne }
          - tak mozna tutaj sie domyslac , czyli :
          od imienia i nazwiska Pana prezydenta miasta KONstantego DOMbrowicza, a wiec
          tutaj powstalo cos - co samo jakby sie wykreowalo na jakies slowo.Tym bardziej,
          ze nawet idealnie 3 litery z imienia i 3 litery z nazwiska.Wiec nawet nie bylo
          tutaj jakiejs szczegolnej manipulacji lub poprzestawiania liter.

poprostu ot zwykly sobie taki przypadek.

Gorsze zagrozenie widze tutaj wyplywajace z RATUSZA obelgi i slowa obrazliwe
          do wielu osob i to od osoby stajacej bardzo blisko Prezydenta Miasta -
          MIROSLAWA B. piszacego minn. jako " ivica "

radca
          • a_weirdo Re: Policja wkracza do internautów 14.03.06, 21:25
            > i nie obawiam sie tego powtorzyc.

To jest tylko jeden rodzaj ludzi. Do mnie w każdej chwili np. pan Krupa może wysłać pozew (zna mnie
            z imienia, nazwiska i adresu) i ja wszystko powtórzę bez robienia zamieszania i zabierania komputerów
            przez policję. :-)

> poprostu ot zwykly sobie taki przypadek.

Przypadek, ale mający obrażać prezydenta, jeśli ktoś chce skrótów, to używa np. KD. Standardowo.

> Gorsze zagrozenie widze tutaj wyplywajace z RATUSZA obelgi i slowa obrazliwe
            > do wielu osob i to od osoby stajacej bardzo blisko Prezydenta Miasta -
            > MIROSLAWA B. piszacego minn. jako " ivica "

Ja nie przypominam sobie, by Ivica kogoś obrażał. W dodatku, jak już to prywatnie, a nie służbowo.
          • radca zawsze jestem gotowy zlozyc stosowne zeznania 14.03.06, 21:30
            ja np. nie musze sie ukrywac i z tego tytulu byc pomawiany o " anonimowe
            pisanie " . Wiele razy dawalem do zrozumienie kto jestem.Pisalem oficjalnie
            i ukazywalem to co uwazalem za stosowne ukazac.

Jesli zaistnieje taka potrzeba,aby dac sie sprawdzic i zlozyc zeznania -
            czy to jako podejrzany , czy tez jako SWIADEK ( i tutaj apeluje do tyc osob,
            ktore stana sie PODEJRZANYMI lub postawi sie im jakies ZARZUTY , ze moga mnie
            SMIALO POWOLAC NA SWIADKA W SPRAWIE PRZECIWKO NIM }

zawsze jestem gotowy POMOC WYMIAROWI SPRAWIEDLIWOSCI W DOJSCIU DO PRAWDY.

radca
            • nikodemos ha! nie wytrzmam ze smiechu! 15.03.06, 15:00
              masz o sobie naprawde wysokie mniemanie...
              probujesz z siebie zrobic meczennika ciemiezonego przez BYDGOSKA WLADZE? :D (napisalem wielkimi literam probujac odgadnac, co czujesz poslugujac sie takim "STYLEM")
              myslisz, ze kto gives a shit? myslisz, ze kogos obchodzi, co Ty tutaj wypisujesz? myslisz, ze sie tym ktokolwiek przejmuje?
              nie! - tak samo nikt nie przejmuje sie tymi smiesznymi wojenkami bydgoszczan z Toruniem i na odwrot (zaraz ktos napisze, ze winienem napisac: "turunian z Bydgoszcza i na odwrot"...), majacymi rzekomo "robic zla reklame", "odstraszac inwestorow"! forumowe posty jako straszak na inwestorow! - to jest hit tego forum!

> ja np. nie musze sie ukrywac i z tego tytulu byc pomawiany o " anonimowe
              > pisanie "

problemem nie jest "anonimowe pisanie" (bo w internecie, a zwlaszcza na forum anonimowy nie jestes); problemem jest szkalowanie osob;
              (dla jasnosci: jestem zdania, ze osoby publiczne dobrowolnie wydaly sie na krytyke "ludu" i powinny ja wziac na garde; a ze "lud" niekulturalny...)
              z gory wyprzedze Twoje mysli: nie, bydgoscy politycy (tutaj padl komplement!) maja zapewne - tak jak ja - "w dupie" Twoje zdanie; malo sie przejmuja...

>Pisalem oficjalnie
              > i ukazywalem to co uwazalem za stosowne ukazac.

tak z ciekawosci: czy mozesz wymienic "afery", ktore ujawniles?

PS musze to napisac; napisac PRAWDE; napisac prawde, ktora byc moze POMOZE zrozumiec Ci TWOJA ROLE na tym forum

hehe

uwaga uwaga

wiekszosc ludzi, ktorych znam maja Ciebie, Panie Radco, za zwyklego oszoloma... bidnego staruszka z demencja... no niestety.
        • 0maniek0 Re: Policja wkracza do internautów 14.03.06, 21:34
          a moze nasz prezydent nie wie, ze pernamentnie jest opluwany na tym forum...oskarzany o zlodziejstwo i lapowkarstwo...trzeba mu chyba wyslac maila :)
          • radca Re: Policja wkracza do internautów 14.03.06, 21:44
            0maniek0 napisał:

> a moze nasz prezydent nie wie, ze pernamentnie jest opluwany na tym
            forum...osk
            > arzany o zlodziejstwo i lapowkarstwo...trzeba mu chyba wyslac maila :)

- na forum sa ludzie prezydenta i pelnia tutaj szczegolna role

radca
            • radca jestem gotowy zlozyc zeznania odnosnie FORUM 14.03.06, 21:57
              oraz " dyskusji " jesli tylko bedzie to moglo pomoc w wyjasnieniu sprawy.
              Jestem na Tym Forum od poczatku jego istnienia

radca
              • radca Nie wyklucza się w najbliższych dniach rewizji w d 14.03.06, 22:27
                cytat z artykulu :
                " Nie wyklucza się w najbliższych dniach rewizji w domach innych osób.

- a wiec jak widac, zaczyna sie dziac cos NIESAMOWITEGO . Mysle,ze gdyby to
                nastapilo w Bydgoszczy - to powstalaby wielka burza.

jak narazie to pojawily sie " CZARNE CHMURY " nad naszym miastem

radca
                • muvon200 Re: Nie wyklucza się w najbliższych dniach rewizj 15.03.06, 08:40
                  Radco!
                  A ja myslę, że ma tu zastosowanie stare przysłowie "Uderz w stół a nożyce się
                  odezwą" Czyżby? Piszesz bowiem głupoty doskonale wiedząc o co chodzi. To samo
                  wiedza admini wycinający wątki o naszym oburzeniu na obrażanie urzędu i
                  stanowiska prezydenta za to zostawianie wątków z wiadomymi komentarzami.
                  • radca Re: Nie wyklucza się w najbliższych dniach rewizj 15.03.06, 14:49
                    muvon200 napisał:

> Radco!
                    > A ja myslę, że ma tu zastosowanie stare przysłowie "Uderz w stół a nożyce się
                    > odezwą" Czyżby?

- masz na mysli mnie ?
                    i co ? wydaje ci sie,ze to sie odezwalem ze strachu ? Czy tez chcialbym miec
                    mozliwosc ukazania tego co sie dzieje ?

>Piszesz bowiem głupoty doskonale wiedząc o co chodzi. To samo
                    > wiedza admini wycinający wątki o naszym oburzeniu na obrażanie urzędu i
                    > stanowiska prezydenta za to zostawianie wątków z wiadomymi komentarzami.

- ja " obrazam urzad " ?
                    oj cos mylisz tutaj pojecia, a moze to pewne instytucje OBRAZAJA OBYWATELI ?

radca
    • devilkind a może by tak sprawdzić wiceprezydenta co? 15.03.06, 09:28
      tak, a może ktoś by też sprawdził Pana wiceprezydenta bo może rzeczywiście bierze? a nie stosując aparat polityczny zamykać przeciwników Pana wiceprezydenta? Póki co jest słowo przeciwko słowu, więc po co ten hałas Pani Wiceprezydencie??? a już na pewno nie uwierzę, że to jedynie obrona godności urzędu...śmieszne....
      • andrzej19741 Re: a może by tak sprawdzić wiceprezydenta co? 15.03.06, 14:11
        Póki co misiek hehe to oni muszą udowodnić, że pisali prawdę, a nie ofiara ich
        szerokiej wyobraźni.
    • q_vw Re: Policja wkracza do internautów 15.03.06, 13:04
      To powinno być nauczką, że nie ma anonimowości w sieci i nie można
      bezpodstawnie oskarżać i lżyć. Jak ktoś wie, że ten czy ów bierze łapówki lub w
      jakikolwiek inny sposób łamie prawo, to powinien zawiadomić stosowne
      instytucje. Forum internetowe nie służy inwektywom. A jeśli już ktokolwiek
      zamieszcza takie wpisy, to musi być świadomy tego, że przyjdzie mu zostać
      rozliczonym z prawdziwości zamieszczonych słów.
    • arahat1 hehe a tyle krzyku o bialorus!!! to samo w naszym 15.03.06, 13:04
      kraju miodem i smrodem plynacym...
    • jerzy-j Wolność słowa wg pisu - wszyscy do pierdla... 15.03.06, 13:10
      • andrzej19741 Pytanie ... 15.03.06, 14:07
        Piszesz o wolności słowa... bo ciebie to teraz nie dotyczy. A gdybyś nagle ty o
        sobie przeczytał różne obraźliwe rzeczy, że bierzesz łapówki, gwałcisz małych
        chłopców, ciągniesz ... dyrektorowi, bez żadnych najmniejszych dowodów, to
        pewnie byś krzyczał : co ze sprawiedliwością?? "wolność, wolnością, ale bez
        przesady" co misiek?? heh
    • o90 BRAVO ! 15.03.06, 14:02
    • andrzej19741 I bardzo dobrze! 15.03.06, 14:03
      Jeżeli ktoś kogoś bezpodstawnie oskarża i czuje się bezkarny "bo to internet"
      teraz może dwa razy zastanowi się przed wysłaniem głupiego komentarza na forum.

Szkoda, że nasza Policja nie działa równie skutecznie w sprawie RedWatch Polska,
      która ta organizacja na swoich stronach publikuje fotografie homoseksualistów,
      ich dane takie jak imię i nazwisko, adres zamieszkania, telefony komórkowe itd.
      Jak próbowałem się dowiedzieć czegoś w KGP to usłyszałem "strony są
      monitorowane"! No kurde, "monitorowane"! Na co oni czekają? Aż pojawi się tam
      lista znanych polityków z adresami zamieszkania numerami telefonów? Aż jakaś
      informacja o jakimś policjancie ? .... śmiem przypuszczać, że olewają sobie
      sprawę dlatego gdyż są to osoby małoznane, nie mające wpływów w polityce,
      gospodarce... zwykli obywatele.

Pozdrawiam
    • arius5 takie prawo 15.03.06, 14:04
      smarkacze siadaja przed kompem i mysla, ze im wszystko wolno
      jak dowala paru dla przykladu, to moze sie dzieciaki opamietaja
      • kalinr Re: takie prawo 15.03.06, 14:06
        Prawda jest taka, że dobry prawnik obroni tych którym zabrano komputery :))
        Nie będzie musiał się nawet wysilać. Wystarczy dobrać odpowiednią taktykę - bo
        to co jest na komputerze nie jest dowodem :))
        • andrzej19741 Re: takie prawo 15.03.06, 14:09
          "dobry prawnik (ich) obroni(..) to co jest na komputerze nie jest dowodem"

Chyba najgłupszy komentarz na tym forum jaki miałem okazję przeczytać.

Startujesz w jakimś konkursie?
        • radca Re: takie prawo 15.03.06, 14:54
          kalinr napisał:

> Prawda jest taka, że dobry prawnik obroni tych którym zabrano komputery :))
          > Nie będzie musiał się nawet wysilać. Wystarczy dobrać odpowiednią taktykę - bo
          > to co jest na komputerze nie jest dowodem :))

- oczywiscie, ze obroni
          jesli ktos cos pisze, to albo ma ku temu powody.... albo pisze juz z samej
          bezsilnosci.... a bezsilnosc czlowieka doprowadza do roznych rzeczy

radca
    • abhaod i tak byc juz musi..... 15.03.06, 14:16
      steki bzdur wypisywane na forach tez maja swoj kres(czasami)
      • radca co innego sa klamstwa, a co innego FAKTY 15.03.06, 14:24
        teraz pytanie... czy za PRAWDE mozna byc oskarzonym ? Czy ukazanie pewnych
        spraw, ktore mialy miejsce i sa PRZESTEPSTWEM PRZECIWKO ZYCIU I ZDROWIU
        CZLOWIEKA lub PRZESTEPSTWEM PRZECIWKO WYMIAROWI SPRAWIEDLIWOSCI ....
        czy za takie ukazane sprawy mozna byc OSKARZONYM ?

ja np. takie sprawy ukazywalem, opisywalem,przestrzegalem przed takimi
        PATOLOGIAMI oraz ostrzegalem przeciwko HANIEBNYM POSTEPOWANIOM " POLSKIEGO
        WYMIARY NIESPRAWIEDLIWOSCI "

.. i co ? czy za ukazywanie PRAWDY - mozna byc oskarzonym ?

radca
        • andrzej19741 Re: co innego sa klamstwa, a co innego FAKTY 15.03.06, 14:27
          Co innego oskarżać kogoś posiłkując się niezbitymi dowodami, a co innego rzucać
          ogólnikowe hasełka oskarżające kogoś innego i chować głowę po kliknięciu "dodaj
          wątek".
          • radca Re: co innego sa klamstwa, a co innego FAKTY 15.03.06, 14:31
            andrzej19741 napisał:

> Co innego oskarżać kogoś posiłkując się niezbitymi dowodami, a co innego
            rzucać
            > ogólnikowe hasełka oskarżające kogoś innego i chować głowę po
            kliknięciu "dodaj
            > wątek".

- ja np nigdy nikogo na forum NIE OSKARZALEM. Ja natomiast ukazywalem
            przestepstwa , ktore spowodowaly wiele krzywd i cierpien obywateli.

radca
    • amerykanin09 Brak wolnosci wypowiedzi 15.03.06, 14:24
      W POlsce sa ciagle prawa rodem z ZSSR. Skazani za obraze uczuc religijnych,
      krytyke urzednikow,skarge na lekarzy. To po prostu smutne.
      W Polsce sytuacja w tej sprawie jest jedynie troche lepsza od sytuacji w Iranie
      • radca ukazywalem przestepstwa w sluzbie zdrowia..... 15.03.06, 14:27
        i w pogotowiach ratunkowych. Ukazywalem i nie wypieram sie tego ABSOLUTNIE.
        a dlaczego mam sie obawiac ? Ukazywalem PRAWDE i w kazdej chwili, jesli ktos
        czuje sie,ze to byly KLAMSTWA - mozna bedzie to zbadac i wyjasnic

czyz za ukazywanie PRAWDY mam sie BAC ???

radca
      • andrzej19741 Re: Brak wolnosci wypowiedzi 15.03.06, 14:29
        Ciekawe jak jest w USA. Ciekawe.

Gdyby na przykład w TV oskarżono Burmistrza NYC o branie łapówek nie
        przedstawiając żadnych NIEZBITYCH dowodów przy tym, to ten z kolei zostawiłby
        sprawę "w imię wolności słowa".

No, ciekawe panie amerykaninie.
        • radca Re: Brak wolnosci wypowiedzi 15.03.06, 14:45
          andrzej19741 napisał:

> Ciekawe jak jest w USA. Ciekawe.
          >
          > Gdyby na przykład w TV oskarżono Burmistrza NYC o branie łapówek nie
          > przedstawiając żadnych NIEZBITYCH dowodów przy tym, to ten z kolei zostawiłby
          > sprawę "w imię wolności słowa".
          >
          > No, ciekawe panie amerykaninie.

- prokuratura nie moze oskarzyc kogos bez postepowania dowodowego. Jesli juz
          sprawa trafi do sau, to jeszcze tam sprawa jest zbadana - czy mozna to puscic
          na wokande.

wiec o tym,ze kogos oskarzyc mozna bez zebrania materialu dowodowego - jest
          NIEPRAWDA.

wiec nie pisz tutaj czegos o czym nie masz pojecia

radca
          • andrzej19741 Re: Brak wolnosci wypowiedzi 15.03.06, 14:57
            "prokuratura nie moze oskarzyc kogos bez postepowania dowodowego (..) o tym ,ze
            kogos oskarzyc mozna bez zebrania materialu dowodowego - jest
            NIEPRAWDA."

Caly czas jest mowa o oskarzaniu («obwinić, posądzić, pomówić kogoś o coś,
            przypisać, zarzucić komuś coś złego») przez osoby niezwiazane z Prokuratura
            innych osob na lamach mediow, a nie przez Prokurature.

• radca mamy w kraju wolne i niezalezne MEDIA 15.03.06, 15:14
              andrzej19741 napisał:

> Caly czas jest mowa o oskarzaniu («obwinić, posądzić, pomówić kogoś o coś,
              > przypisać, zarzucić komuś coś złego») przez osoby niezwiazane z Prokuratura
              > innych osob na lamach mediow, a nie przez Prokurature.

- masz na mysli zapewne MEDIA ?

Otoz ja musze stanac po stronie MEDIOW.... i to naprawde z przekonaniem
              i bezstronnoscia. Otoz MEDIA jesli zaczna o czyms pisac i ukazywac pewne sprawy
              { nie zawsze wszystkim wygodne } to nie pisza tego z tzw, " kapelusza ".
              Bo przeciez to calkowicie logiczne i zrozumiale,ze nikt sobie niczego ot tak
              sobie nie wymysli. Pojawiaja sie pewne informacje, sa one sprawdzane, badane,
              bada sie zrodlo ich pochodzenia oraz zbiera sie jak najwiecej faktow.
              Jesli juz pojawi sie przekonanie,ze jest juz pewna podstawa do tego ,aby zaczac
              to opisywac - to sie tak zaczyna dziac. Oczywiscie ukazywana jest zazwyczaj
              tylko czesc z tego , co juz zostalo zebrane. Po czasie zostaje to dalej
              uzupelniane i ukazywane Opinii Publicznej. Nastepnie po takich artykulach
              pojawiaja sie nastepne informacje, ale to juz od czytelnikow , sluchaczy
              i telewidzow.Wtedy dopiero okazuje sie i to wielokrotnie,ze to moze byc tzw,
              " wierzcholek gory lodowej ".

Najgorsze byloby to gdyby MEDIA nie reagowaly na wszelkie sygnaly i z gory
              zakladaly,ze OSOBY " ZE SWIECZNIKA " ... sa czyste i krysztalowe.
              Mierzylyby miara kazdego i gdyby mialy do wyboru BIEDAKA oraz PROMINENTA -
              przypochlebialy sie prominentowi i z gory zakladaly,ze to jest NIESKAZITELNIA
              OSOBA..... to byloby najgorsze co mogloby byc... a tak juz mielismy za PRL-u.

Bogu Niech Beda Dzieki ,ze mamy w naszym kraju WOLNE I NIEZALEZNE MEDIA.

radca
              • andrzej19741 Re: mamy w kraju wolne i niezalezne MEDIA 15.03.06, 15:21
                Radco, powazne media oskarzaja z reguly powaznych politykow, zajmujac sie
                "grubymi sprawami", majac juz zebrany material dowodowy. Zgadza sie. (chociaz
                nie zawsze tak jest co pokazuje wiele spraw w PL, w ktorych te powazne media
                przegraly i pozniej musialy przepraszac).

Jest jednak czesto tak, ze ktos , czujac sie bezkarny, zarzuca innym czyny
                karalne z kk. Ot przyklad zdanie "ukradl ten samochod tak szybko, jak nasz
                burmistrz beirze lapowki" i koniec artykulu. Takie podsumowanie. Bez zadnych
                dowodow. Takie widzi-mi-sie dziennikarza, ktory moze to i owo slyszal i teraz ma
                wyrobiona opinie.

O to chodzi.
          • andrzej19741 Re: Brak wolnosci wypowiedzi 15.03.06, 14:59
            Ale z kim ja dyskutuje :) z osoba, ktora na tym foum wciaz frywolnie miesza
            pojecia, manipuluje na wlasne potrzeby argumentami innych, itd. chyba w celu
            dobrej zabawy :)

albo po prostu wynika to z niezrozumienia czytanego tekstu ;)
            • radca Re: Brak wolnosci wypowiedzi 15.03.06, 15:20
              andrzej19741 napisał:

> Ale z kim ja dyskutuje :) z osoba, ktora na tym foum wciaz frywolnie miesza
              > pojecia, manipuluje na wlasne potrzeby argumentami innych, itd. chyba w celu
              > dobrej zabawy :)

- nie mieszam pojec, wiem i doskonale sobie zdaje sprawe o czym pisze i jak
              pisze.Wiem,ze nie zawsze to moze sie podobac kazdemu i nie zawsze jest to
              po mysli i oczekiwaniom pewnych osob i elit.... ale ja ukazuje swoje
              niezalezne zdanie i swoja ocene.... bez podchlebiania sie komukolwiek.

> albo po prostu wynika to z niezrozumienia czytanego tekstu ;)

- rozumienie tekstu ?
              to pojecie jest dosc szerokie i moim zdaniem - trudno tutaj miec jakis punkt
              odniesienia

kazdy czlowiek odbiera inaczej, inaczej go ocenia, inaczej go analizuje,
              inaczej tez reaguje, itd. itd.

ja oczywiscie pisze - tak, jak ja to odbieram... a jesli nie jest to zgodne z
              oczekiwaniami autora tekstu... to juz ja na to nic nie poradze.

radca
        • critto Re: Brak wolnosci wypowiedzi 15.03.06, 15:33
          w USA nie istnieja przepisy karne za znieslawienie - penal libel code zostal
          zniesiony przez Sad Najwyzszy jako niezgodny z Konstytucja.
          Pozwanie o to do sadu cywilnego wymaga wiele wysilku, m.in. trzeba udowodnic
          oszcercy zla wole (przynajmniej w przypadku osob publicznych) i to, ze wiedzial,
          ze klamie.
          Tam sie ostro jedzie na politykow kazdego szczebla (wlacznie z Bushem),
          nazywajac ich idiotami, nazistami, komunistami, bandytami, zlodziejami,
          k...wami, itd. Amerykanscy dziennikarze sa bardzo bezposredni i bardzo bezczelni
          wobec 'wladzy'. I tak powinno byc wszedzie...
        • amerykanin09 Re: Brak wolnosci wypowiedzi 15.03.06, 15:48
          Jesli dobrze pamietam to w ostatnich wyborach na prezydenta NY ktorys z
          kandydatow nazwal Bloomberga zlodziejem i klamca
    • critto HAŃBA dla Polski!!! 15.03.06, 15:05
      Ludzie, to są SZCZYTY, żeby o takie coś robić rewizję!!! TO LEGALNE NARUSZENIE
      MIRU DOMOWEGO!!! WCHODZENIE Z BUTAMI w zycie prywatne!!!
      Nie popieram kłamania i pomawiania, ale od tego są sądy CYWILNE, aby dochodzić
      swoich racji, a NIE KARNE i NIE PROKURATURA!! To, co teraz mamy w Polsce, to
      ZNIEWOLENIE SLOWA. Z TYM NALEZY WALCZYC!!! Naglasniajmy sprawy takie jak ta na
      rozmaitych forach ZAGRANICZNYCH, piszmy o nich do instytucji europejskich
      (Parlament Europejski, Rada UE, Komisja Europejska, Rada Europy) oraz
      organizacji broniacych praw czlowieka (Amnesty International, Human Rights
      Watch, Index on Censorship). NIECH NA SWIECIE WIEDZA, CO W POLSCE SIE
      WYCZYNIA!!! NIECH KRYTYKUJA PANSTWO POLSKIE i DOMAGAJA SIE ZMIAN!!!
      Wladze III (IV??) RP _BEDA MUSIALY USTAPIC_ pod miedzynarodowymi naciskami!!!

Nie od dzis zajmuje sie organizowaniem takich akcji i chetnie zajme sie tym po
      raz kolejny.
      W IMIE WOLNOSCI!!!
      Krzysztof "Critto" Sobolewski, libertarianin
      liberter.webpark.pl
      • andrzej19741 Re: HAŃBA dla Polski!!! 15.03.06, 15:09
        Poki co mamy takie prawo, ze jak oskarza sie o cos FUNKCJONARIUSZA PUBLICZNEGO
        [FP] bez podania NIEZBITYCH DOWODOW to jest to scigane z urzedu. Jezeli ja bym
        napisal, ze ty to taki i owaki gdzie na jakims forum, a ty z kolei nie pelnisz
        funkcji FP, to wowczas masz prawo dochodzic swoich spraw na drodze sadowej...
        tak jak napisales.. sad cywilny.

• critto Re: HAŃBA dla Polski!!! 15.03.06, 15:26
          wlasnie do tego zmierzam - trzeba ZMIENIC te przepisy (nie nazwe ich 'prawem',
          raczej LEWEM, czyli skodyfikowana tyrania). I w tym powinny pomoc naciski
          miedzynarodowe.

Pozdrawiam,
          Critto
          • andrzej19741 Re: HAŃBA dla Polski!!! 15.03.06, 15:30
            Zmienic prawo na taki, aby Funkcjonariusz Publiczny mial sam, na wlasna reke,
            dochodzic swoich praw w sadzie? Dobrze, ale o czyms zapomnielismy. FP jest, w
            przeciwienstwie do szarych ludzi, wystawiony na "oczy i jezyki publiczne" i
            gdyby z wlasnej kieszeni, wlasny bezcenny czas, mial marnowac na kazde
            szkalowanie go, to dzien w dzien spedzal by w sadzie na samym pisaniu wlasnej
            obrony...

Jakby zmienili prawo to wowczas dalibysmy zielone swiatlo wszystkim
            zakompleksionym ludziom w tym kraju, ktorzy swoje niepowodzenia przypisuja
            skorumpowanej i zaklamanej wladzy, urzedniokom i Bog wie komu jeszcze.

Dlatego Prokuratura zajmuje sie tym z urzedu, a nie on sam bezposrednio (on
            zawiadamia ja o popelnieniu przestepstwa).
            • critto Re: HAŃBA dla Polski!!! 15.03.06, 15:37
              andrzej19741 napisał:

> Zmienic prawo na taki, aby Funkcjonariusz Publiczny mial sam, na wlasna reke,
              > dochodzic swoich praw w sadzie? Dobrze, ale o czyms zapomnielismy. FP jest, w
              > przeciwienstwie do szarych ludzi, wystawiony na "oczy i jezyki publiczne" i

wlasnie dlatego jego zycie ma byc przejrzyste i czyste jak lza. Obywateli ma
              prawo interesowac WSZYSTKO, nawet to, co i z kim robi w swojej sypialni.

> gdyby z wlasnej kieszeni, wlasny bezcenny czas, mial marnowac na kazde
              > szkalowanie go, to dzien w dzien spedzal by w sadzie na samym pisaniu wlasnej
              > obrony...

Sorry, ale jak sie to komus nie podoba, to nikt nie kaze wykonywac takiej
              funkcji. Nie zapominaj, ze funkcjonariusz publiczny ma WLADZE nad innymi
              obywatelami
              • andrzej19741 Re: HAŃBA dla Polski!!! 15.03.06, 15:43
                > wlasnie dlatego jego zycie ma byc przejrzyste i czyste jak lza. Obywateli ma
                > prawo interesowac WSZYSTKO, nawet to, co i z kim robi w swojej sypialni.

No zgadza sie. Obywatel ma prawo zajrzec ile taki czlek ma dochodow, w jego
                zeznanie podatkowe, interesowac sie jego zyciem itd. ale czy ma prawo zarzucac
                mu cos brzydkiego bez pokazania dowodow? ma?

> Sorry, ale jak sie to komus nie podoba, to nikt nie kaze wykonywac takiej
                > funkcji. (..)

Wlasnie o to chodzi. Gdybysmy mysleli w ten sposob, "ze jak sie tobie nie
                podoba, to nie wykonuj tej funkcji" to szybko by sie okazalo, ze po prostu nie
                ma ludzi na dane stanowisko. Bo, wedlug propozycji zmiany przepisow, mozna by
                takiego czloweika zgnoic bez zadnej kary.

> No i przynajmniej urzednicy musieliby sie naprawde starac, aby postepowac OK.w
                > ich interesie byloby informowanie dziennikarzy o WSZYSTKICH swoich poczynaniach

To bardzo ladne slowa. Ale... wlasnie. Sa ludzie i ludziska. Niektorzy
                oczerniaja innych z samej dzikiej przyjemnosci oczerniania lub dlatego, bo dany
                urzednik postepuje fer i zablokowal cos nie fair... wiec go opluwaja na lewo i
                prawo.

Slowem, nawet gdyyby urzednik nie wiem jak szlachetnie postepowal, jaki dobry
                byl, tak jak piszesz, to zawsze sie znajda ludzie, ktorym to przeszkadza i
                ktorzy snuja wyssane z palca teorie o nim.. i takich powinno sie karac wg mnie
    • srsk Państwo policyjne 15.03.06, 15:06
      1. "Zabezpieczono" komputery - być może pozbawiono ludzi ich narzędzia pracy. Ci
      ludzie JUŻ są poszkodowani, a nie zostali nawet oskarżeni. Wyrok może być
      uniewinniający, lub b. łagodny, może też się okazać, że owszem komputer ten, ale
      pisał ktoś inny.
      Następnym razem proponuję zabrać autobusy miejskie, bo to narzędzie dla
      złodziei. Niemal na pewno takim uatobusem jechał złodziej na robotę, a może
      nawet kieszonkowiec kogoś okradł.

2. U nas urzędnik ucieka się do ustawowej ochrony i napuszcza prokuraturę. W
      Austrii uniewinniono faceta, który publicznie i wielokrotnie nazywał jakiegoś
      polityka idiotą. Ów polityk podał go do sądu (z powództwa CYWILNEGO), a sąd
      ...uniwinnił tłumacząc, że tego typu opinie są niekulturalne i obraźliwe, ale
      ich limitowanie byłoby zagrożeniem dla krytyki osób publicznych. Innymi słowy
      "zwykły" obywatel jest bardziej chroniony, a osoba publiczna musi się godzić na
      krytykę, nawet brutalną.
      Na Białorusi jest zakaz jakiejkolwiek krytyki prezydenta.
      W którą stronę zmierzamy ?
      • andrzej19741 Re: Państwo policyjne 15.03.06, 15:15
        > 1. "Zabezpieczono" komputery - być może pozbawiono ludzi ich narzędzia pracy. C
        > i ludzie JUŻ są poszkodowani, a nie zostali nawet oskarżeni. Wyrok może być
        > uniewinniający, lub b. łagodny (..)

Zapominasz, ze jezeli sa faktycznie niewinni i zabrano im "narzedzia pracy",
        poprzez co pozbawiono ich mozliwosci zarobienia tyle i tyle kasy, to wowczas
        maja prawo zadac od panstwa odszkodowania...zadosc uczynienia.

Jezeli sa winni, to "zabezpieczenie ich komputerow" jest jedyna forma
        zabezpieczenia sie przed zniszczeniem dowodow ich winy. I co z tego, ze wyrok
        moze byc bardzo lagodny? Czuli sie bezkarnie, a mogli miec swiadomosc swojego
        postepowania.

"> 2. U nas urzędnik ucieka się do ustawowej ochrony i napuszcza prokuraturę."

Bo ma to zagwarantowane ustawa. Kazdy oskarzony moze udowodnic w Sadzie, ze
        pisal na takim i takim forum dysk. prawde. Wowczas urzednik taki ma przerypane.
        Nie zapominajmy o tym.

Austra to nie polska. Nie ma co posilkowac sie argumentami "jak to jest w innych
        krajach".

• critto Re: Państwo policyjne 15.03.06, 15:29

> Austra to nie polska. Nie ma co posilkowac sie argumentami "jak to jest w innyc
          > h
          > krajach".

jak najbardziej mozna i NALEZY posilkowac sie takimi argumentami. Polska, z
          calym szacunkiem dla Niej, jest daleko w tyle za krajami Europy Zachodniej jesli
          chodzi o standardy demokratyczne i prawa czlowieka - nie ma co sie dziwic, 50
          lat komuny zrobilo swoje... Dlatego TRZEBA gonic Zachod wprowadzajac zmiany
          chocby w stylu austriackim.

A poza tym, to Trybunal w Strasburgu orzekl w sprawie austriackiej - chodzilo o
          zniewazenie owczesnego kanclerza Joerga Haidera przez prof. Pellinke, ktory
          nazwal go po prostu 'idiota'. A wyroki Trybunalu w Strasburgu obowiazuja rowniez
          Polske
          • andrzej19741 Re: Państwo policyjne 15.03.06, 15:34
            Wydaje mi sie, ze jest istotna roznica zarzucic Funkcjonariuszowi Publicznemu,
            ze "wedlug mnie" jest po prostu glupi, idiota, a to, ze "bierze lapowki".

Pierwsze rzeczywiscie nadaje sie do Sadu Cywilnego, drugie powinno byc scigane z
            urzedu.

• radca Re: Państwo policyjne 15.03.06, 15:49
              andrzej19741 napisał:

> Wydaje mi sie, ze jest istotna roznica zarzucic Funkcjonariuszowi Publicznemu,
              > ze "wedlug mnie" jest po prostu glupi, idiota, a to, ze "bierze lapowki".
              >
              > Pierwsze rzeczywiscie nadaje sie do Sadu Cywilnego, drugie powinno byc
              scigane
              > z
              > urzedu.

- zalozmy,ze ktos napisze o jakims tam funkcjonariuszu publicznym,ze bierze
              lapowki.
              OK, zostalo napisane i ktos tam czytal o tym.Wiadomym jest,ze wszelkie fora
              internetowe sa pilnie czytane przez pewne sluzby - tak jest wszedzie i na
              calym swiecie. Sprawdzaja portale internetowe policjanci z roznych wydzialow.
              Dzieki temu wylapuja przestepcow - to jak najbardziej zrozumiale.

Jesli sie pojawi jakas informacja o kims, kto bierze lapowki - lecz tylko
              ogolnikowo, to zacznie prowokacja - czyli " podpuszczenie " na forum.
              o kim mowa ? co to za czlowiek ? od kogo bierze lapowki i za co ? itd.itd.

Nastepnie bada sie taka sprawe, chyba ze sie okaze iz byl to sobie taki
              poprostu wybryk jakiego mlokosa lub kogos nieokrzesanego.

Roznie do tego mozna podchodzic, ale ... jesli natomiast z gory zacznie sie
              dzialania przeciwko autorowi tekstu i zorganizuje sie na niego oblawe, rewizje
              i zarekonfiruje sie jego sprzet oraz przeprowadzi rewizje w mieszkaniu ....
              to tak, jaby juz miano doc zynienia z conajmniej terorysta.

Sporzadza sie nakaz prokuratorski, ekipa policji, przesluchanie i
              przetrzymywanie na komisariacie policji pod nadzorem prokuratora - jest to
              juz 50 % nakierowania na sprastwo przestepstwa na taka wlasnie osobe.

reszta to juz tylko odpowiednia doza manipulacji ze strony organow scigania...
              a moze byc tak i to w wiekszosci,ze faktyczni przetepcy beda sie smiac w kulak,
              ze udalo sie im wyprowadzic w pole policje i prokurature.... a z przestepcow
              stana sie OFIARAMI.

radca
      • szq Re: Państwo policyjne 15.03.06, 15:43
        kocham cię za to, co napisałeś/łaś.Pełen szacunek. Podpisuję się wszystkimi czterema kończynami. Jak ktoś nie chce publicznej krytyki to niech zostanie np. bibliotekarzem.

poza tym trzeba pamiętać, że internet to też MEDIUM. I powinien być traktowany jak wszystkie inne - podobno wolne - media. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której za wyrażanie swojej opinii w prasie zamyka się dziennikarzy.

Nie zmienia to faktu, że powinno się poważnie traktować swoje wypowiedzi i mieć świadomość odpowiedzialności za ich treść. Osobiście jednak wątpię, żeby informacje zawarte na twardych dyskach, o których mowa w artykule,były wyssane z palca.
        • andrzej19741 Re: Państwo policyjne 15.03.06, 15:47
          Publiczna krytyka to na przyklad napisanie :
          "wedlug mnie budowa mostu w tym miejscu jest bezsensowana. rzeka jest w tym
          miejscu zbyt porywista, za daleko od centrum itd."

a publiczna krytyka konczy sie na zdaniu:
          "pewnie ktos wzial za to lapowke! na pewno ten burmistrz!! slyszalem to i owo"."

"internet powinien być traktowany (..) jak wszystkie inne - podobno wolne - media"

wolnosc slowa konczy sie wowczas, jezeli drugiemu czlowiekowi zabieramy cos z
          godnosci osobistej, wchodzimy na jego "pole wolnosci", pomawiajac go, oskarzajac
          i Bog wie jeszcze cos, bez zadnych konkretnych dowodow.
          • srsk Re: Państwo policyjne 15.03.06, 16:19
            wolnosc slowa konczy sie wowczas, jezeli drugiemu czlowiekowi zabieramy cos z
            > godnosci osobistej, wchodzimy na jego "pole wolnosci", pomawiajac go, oskarzaja
            > c
            > i Bog wie jeszcze cos, bez zadnych konkretnych dowodow.

No i bardzo dobrze, tylko nie widzę powodu, żeby prokuratura i policja broniły
            dobrego imienia jakiegoś urzędnika. Jeżeli mnie oskarżą, to mogę iść do sądu.
            Urzędnik nie jest równiejszy.
            Jednocześnie w tym samym kraju leją się potoki pomyj z sejmowej mównicy na
            L.Balcerowicza (nieważne kto ma rację, chodzi mi o poziom wypowiedzi) i jest OK.
            W tym samym kraju poseł P.Misztal rozrabia po pijanemu, wygraża policjantom,
            ubliża im, insynuuje i co ? I nic, nawet nie ma zawiadomienia o przestępstwie.
            Natomiast policja aresztuje SPOKOJNYCH (było widać w TV) uczestników parady
            równości, ściga i prześladuje ludzi, którzy napisali "bierze łapówki". Coś
            nierówne te działania!

A propos odszkodowania: drogi Andrzeju19741 ! Argument o odszkodowaniu jest
            czystą demagogią! Czy chciałbyś "w imię ważniejszych spraw" np. utracić
            samochód, lub trafić do aresztu ? Potem byś się dowiedział, że "MASZ SZCZĘŚCIE,
            jesteś niewinny" i że możesz dochodzić odszkodowania (vide R.Kluska).
    • dzakarta Re: Policja wkracza do internautów 15.03.06, 15:21
      Polska upodabnie się do Chin!
      Witaj cenzuro internetowa!
      Bezkarnie można się opluwać i pomawiać tylko w prasie, telewizji i oczywiście w
      Sejmie (w internecie nie).
      • radca Re: Policja wkracza do internautów 17.03.06, 12:49
        dzakarta napisał:

> Polska upodabnie się do Chin!
        > Witaj cenzuro internetowa!
        > Bezkarnie można się opluwać i pomawiać tylko w prasie, telewizji i oczywiście
        > Sejmie (w internecie nie).

- to jest zastraszanie obywateli i lamanie wolnosci slowa

radca
    • ryckus Re: Policja wkracza do internautów 15.03.06, 15:27
      Jednym słowem SKANDAL!! Od tej pory każdy krytykowany kacyk może spowodować
      zarekwirowanie komputera .Kłania się Łukaszenko!!
      • radca Re: Policja wkracza do internautów 15.03.06, 15:30
        ryckus napisał:

> Jednym słowem SKANDAL!! Od tej pory każdy krytykowany kacyk może spowodować
        > zarekwirowanie komputera .Kłania się Łukaszenko!!

- i tego sie najbardziej obawiam, nie o siebie - lecz tak ogolnie.
        To bedzie zagrozenie dla wolnosci slowa, dla demokracji - wreszcie bedzie
        to ograniczenie do swobodnego wyrazania swych mysli i przekonan

radca
      • andrzej19741 Re: Policja wkracza do internautów 15.03.06, 15:38
        Jaki skandal? Gdybys ty byl urzednikiem i ktos pisalby o tobie, ze bierzesz
        lapowki na ogolnodostepnym forum bez pokazania konkretnych dowodow winy to tez
        bys krzyczal skandal, gdyby zajela sie tym prokuratura? "klania sie lukaszenka"?

jak Kali ukraść krowy, to jest dobry uczynek, ale jak ktoś ukraść krowy Kalemu,
        to zły uczynek
    • grzegorzkasprzyk No no rosnie nam nowy Stalin... 15.03.06, 20:58
      ...jesli wolność w Internecie zostanie zdławiona demokracja stanie sie pustym
      bezużytecznym pojeciem. Nie wolno dopuścic aby Internet, doskonały twór ponad
      wszelkimi barierami, gdzie wszyscy są równi (to nie pozostałe media gdzie
      trzeba mieć znajomości lub fundusze aby ogłosić publicznie swoją opinie), gdzie
      możemy obserwować prawdziwa wolność słowa stał sie medium kontrolowanym przez
      nieliczna elite gotowa za wszelka cene utrzymać władze i kontrolować historię.
      Jeśli ktoś moze nas skazac, prześladować, pietnować narazać na cierpienia i
      krzywdy za słowaq w internecie to nie różni sie niczym od Stalina i mu
      podobnych tyranów.
      NIECH ŻYJE WOLNOĆ SŁOWA !!! Bo jaka mamy inną kontre na ich władze i
      układy??? "Palestyna ma na czolgi (Izraela) tylko kamienie..."
      • radca Re: No no rosnie nam nowy Stalin... 16.03.06, 16:35
        osobiscie uwazam,ze " wkraczanie do mieszkania internautow " i dokonywania im
        rewizji oraz zarekwirowanie komputerow kojarzy sie z bardzo mocnym
        przestepstwem.Kojarzy sie to z czasami stalinizmu { jak to juz ktos wczesniej
        okreslil } . Rozumie, gdyby tu chodzilo o przstepstwa okreslane mianem zbrodni -
        czyli zagrozone kara pozbawienia wolnosci od lat 5.

lecz za takie sobie pisanie i ukazywanie krytyki na temat " panujacych osob "
        i to niejednokrotnie " po trupach dochodzacych do wladzy " ?

eeee, to juz jest naprawde cos nie tak.... " stalinowskie metody " ?

radca
        • radca ....wystąpi do prokuratury o ustalenie numerów IP 16.03.06, 17:54
          miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,3213417.html
          cytaty :

" Rada pedagogiczna w radomskim V LO zdecyduje w czwartek, jak ukarać uczniów,
          którzy na internetowym forum wypowiadali opinie o nauczycielach .."

" Łazuk zapowiada, że wystąpi do prokuratury o ustalenie numerów IP komputerów
          tych autorów wypowiedzi, których nie zdołano ustalić w szkole. Następnie będzie
          wnosił o wszczęcie postępowania w sprawie poniżenia godności szkoły. Potem i
          on, i inni pomówieni nauczyciele będą mogli wystąpić na drogę sądową o
          odszkodowanie za wyrządzoną szkodę..."

- a wiec sie zaczyna ?

radca
          • radca usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 16.03.06, 17:57
            " Uczniowie usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie

Artur Farbiszewski, Radom 16-03-2006

Rada pedagogiczna V LO im. R. Traugutta w Radomiu zażądała usunięcia ze szkoły
            siedmiorga uczniów. To kara za udział w internetowej dyskusji na temat swych
            nauczycieli..."

- oj dzieje sie....

radca
            • sauber1 Re: usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 18.03.06, 22:55
              radca napisał: Rada pedagogiczna V LO im. R. Traugutta w Radomiu zażądała
              usunięcia ze szkoły
              > siedmiorga uczniów. To kara za udział w internetowej dyskusji na temat swych
              > nauczycieli..."
              Czy to zaczy że za podanie linku też mogą mnie wyrzucić z domu ?
              www.akuna.net/index.php?typ=AUI&showid=21
              Ujawniam tajemnice przed fiskusem, któremu jest to obojętne z braku czasu.
    • markuss11 Dombrowicz w pełni zasłużył na miano kondoma 16.03.06, 19:23
      Niestety prezydent Dombrowicz to wielka porażka, można nawet pokusić się o
      analizę tego przypadku pod względem, czy źródło porażki jego kadencji tkwi w
      szybkości uderzenia wody sodowej , czy tylko nikłej jakości doradców i
      pełnomocników. Choć dobór złych doradców świadczy nie najlepiej o samym KONDOMIE.
      Dno , dno , dno.
      Znam wielu bydgoszczan, którzy głosowali na Dombrowicza, wszyscy tego żałują.
      Liczę na PiS i kandydata tej partii, należy wyczyścić ratusz z politycznych
      szumowin Dombrowicza.
      Nawet Tomek Latos ujawnił niecne plany skoku na Szpital Miejski.
    • mariusz_tor Granica swobody wypowiedzi? 17.03.06, 13:14
      Rozumiem wolność słowa , przekonań itd ale czy można powiedzieć że pan X bierze
      łapówki nia mając żadnych na to dowodów? To jest bardzo poważny zarzut godzący
      w czyjes dobre imię.
      Można oceniać osobę publiczną pod wzgledem jej działalności, czy nam się podoba
      czy nie, czy jesteśmy rozczarowani bo oczekiwaliśmy więcej.
      Internet jest ogólnodostępny, ale wszedzie są jakieś granice.
      • radca osoba publiczna - podlega ocenie publicznej 17.03.06, 13:32
        mariusz_tor napisał:

> Rozumiem wolność słowa ,przekonań itd ale czy można powiedzieć że pan X bierze
        > łapówki nia mając żadnych na to dowodów? To jest bardzo poważny zarzut
        >godzący w czyjes dobre imię.

- oczywiscie jestem jak najbardziej przeciwny w wymyslaniu klamstw i
        wprowadzaniu w blad czytajacych - poprzez klamliwe i NIE MAJACE PODSTAW TEKSTY
        ukazujace kogos - jako popelniajace przestepstwo lub czyny sprzeczne z ETYKA
        ZAWODOWA.

Lecz, jesli np. ktos przebywal w szpitalu i tam sie nasluchal o tym jak to
        dawac musiano w lape, aby uzyskac miejsce na sali lub dostac sie na operacje.
        Taka osoba np. nasluchala sie... dodatkowo sluszala tez,ze " to jest pacjent
        ordynatora " oraz np. ,ze tamto lozko jest do dyspozycji ordynatora itp. itp.

Oczywiscie jesli wtedy taka osoba podzieli sie pewnymi WRAZENIAMI lub ODCZUCIAMI
        ze swego pobytu w szpialu - to jestem jak najbardziej za.

Oczywiscie, jesli sie ktos z czyms takim nie zgadza, a wtym przypadku np. moze
        to byc dyrektor szpitala lub sam ordynator - to moze zareagowac....
        ale nie do tego stopnia, ze to POLICJA WKRACZA ODRAZU Z PROKURATOREM do osoby
        piszacej o tym ...i DOKONUJE SIE REWIZJI.

Najpierw powinna taka osoba byc ZAPROSZONA DO ZLOZENIA STOSOWNYCH ZEZNAN
        i UKAZAC CO JEST JEJE WIADOME W SPRAWIE.
        ....... i to JAKO SWIADEK - NIE POGEJRZANY .

> Można oceniać osobę publiczną pod wzgledem jej działalności, czy nam się
        >podoba czy nie, czy jesteśmy rozczarowani bo oczekiwaliśmy więcej.
        > Internet jest ogólnodostępny, ale wszedzie są jakieś granice.

- osoba publiczna sama przez sie - wystawia sie na OCENE PUBLICZNA ...
        i dziwnym byloby dla DEMOKRACJI , aby takiej PUBLICZNEJ OCENIE NIE PODLEGALA

radca
        • radca 10 lat więzienia za artykuł w internecie 17.03.06, 22:35
          wiadomosci.onet.pl/1280225,12,item.html
          cytat:
          " 10 lat więzienia za artykuł w internecie
          Kolejny chiński obrońca praw obywatelskich został skazany na 10 lat więzienia
          za opublikowanie w internecie prodemokratycznego artykułu - poinformowała w
          piątek amerykańska organizacja walcząca o przestrzeganie praw człowieka w
          Chinach.
          Nauczyciel Ren Ziyuan z prowincji Shandong (Szantung) opublikował w internecie
          artykuł "Droga do demokracji"

- jak widac, internet jest to ogromna sila medialna.... ale tez stal sie
          " oscia w gardle politykow " i ludzi przy wladzy

radca
          • sauber1 Re: 10 lat więzienia za artykuł w internecie 18.03.06, 22:47
            To podobnie jest jak u Nas "każdy obywatel ma zapewnioną swobodę wypowiedzi i
            publikacji, ale musi się trzymać przepisów prawa".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka