unsatisfied6 darmowe przewalutowanie kredytu 24.05.06, 14:04 mój znajomy idąc za moją radą postanowił przewalutować swój kredyt walutowy- okazało się , że w jego przypadku nie da się tego kredytu przewalutować . uspokajanie klientów , że nie muszą się martwić , bo zawsze mogą kredyt przewalutować na złotówki , w przypadku mojego znajomego okazało się nieprawdziwą informacją odnośnie przwalutowania jego kredytu . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 obietnica 26.05.06, 15:59 obiecuję , że juz na temat kredytów walutowych nie będę przynudzał - przypomnę ten wątek tylko wówczas , gdy kurs franka przekroczy rekordową wartość z ostatnich okresu o 1/2 % i ta ilość postów będzie proporcjonalna do straty jaką poniesie kredydobiorca - 2 % w ciągu miesiąca to 15 postów .... chyba sprawiedliwie :)) faktycznie ci kredytobiorcy zasługują na znacznie większą reprezentację swoich interesów niż miernych 15 postów . ile to będzie postów w tym roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 tylko spełniam swoją obietnicę - 15 postów 14.06.06, 12:22 unsatisfied6 napisał: > obiecuję , że juz na temat kredytów walutowych nie będę przynudzał - > przypomnę ten wątek tylko wówczas , gdy kurs franka przekroczy rekordową > wartość z ostatnich okresu o 1/2 % i ta ilość postów będzie > proporcjonalna do straty jaką poniesie kredydobiorca - 2 % w ciągu miesiąca > to 15 postów .... chyba sprawiedliwie :)) faktycznie ci kredytobiorcy zasługują > na znacznie większą reprezentację swoich interesów niż miernych 15 postów . > > ile to będzie postów w tym roku ? > faktycznie nie chce mi się przy tak pięknej pogodzie w sejmie cisza - dyskusksje (jeżeli wogóle się odbywają ) nie zmieniają trybu funkcjonowania banków . ciągle reklmują kredyty w sposób -jak by to nazwać ... nieetyczny ? kto by przypuszczał , że kurs franka po miesiącu podskoczy o 2 % ? mam teraz pisać 15 postów ? może by tak zajął się tym sejm ? kurs franka na dzień dzisiejszy : 1 CHF 2,5690 2,6208 a propos naszych posłów ( pisałem o tym do wielu ). poseł Latos wcale nie odpowiedział , podczas gdy wielu innych było na tyle uprzejmych , ze coś tam odpisali . napisał tyle interpelacji i tak mocno się udziela w sejmie , że przypuszczałem , że ta sprawa go zainteresuje . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 czy ja jestem prorok? 14.06.06, 16:41 unsatisfied6 napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > obiecuję , że juz na temat kredytów walutowych nie będę przynudzał - > > przypomnę ten wątek tylko wówczas , gdy kurs franka przekroczy rekordową > > wartość z ostatnich okresu o 1/2 % i ta ilość postów będzie > > proporcjonalna do straty jaką poniesie kredydobiorca - 2 % w ciągu miesią > ca > > to 15 postów .... chyba sprawiedliwie :)) faktycznie ci kredytobiorcy > zasługują > > na znacznie większą reprezentację swoich interesów niż miernych 15 postów > . > > > > ile to będzie postów w tym roku ? > > > > faktycznie nie chce mi się przy tak pięknej pogodzie > > w sejmie cisza - dyskusksje (jeżeli wogóle się odbywają ) nie zmieniają trybu > funkcjonowania banków . ciągle reklmują kredyty w sposób -jak by to nazwać ... > nieetyczny ? > > kto by przypuszczał , że kurs franka po miesiącu podskoczy o 2 % ? > > mam teraz pisać 15 postów ? może by tak zajął się tym sejm ? > > kurs franka na dzień dzisiejszy : > 1 CHF 2,5690 2,6208 > > a propos naszych posłów ( pisałem o tym do wielu ). > poseł Latos wcale nie odpowiedział , podczas gdy wielu innych było na tyle > uprzejmych , ze coś tam odpisali . napisał tyle interpelacji i tak mocno > się udziela w sejmie , że przypuszczałem , że ta sprawa go zainteresuje . > > > > czy ja jestem prorok , czy ktoś sobie robi zwyczajne kpiny z Polaków . w rozpowszechnianych za granicą dowcipach o Polakach , da się to wytrzymach . w taktowaniu ich w kraju jak tych z znanych z dowcipów , to już bardziej irytujące , a dla mas Polaków to zwyczajna życiowa tragedia - 2% w skali miesiąca to około 30% w skali roku . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 można mie jeszcze jakieś wątpliwości ? 19.06.06, 14:56 unsatisfied6 napisał: > unsatisfied6 napisał: > > czy ja jestem prorok , czy ktoś sobie robi zwyczajne kpiny z Polaków . w > rozpowszechnianych za granicą dowcipach o Polakach , da się to wytrzymach . > w taktowaniu ich w kraju jak tych z znanych z dowcipów , to już bardziej > irytujące , a dla mas Polaków to zwyczajna życiowa tragedia - 2% w skali > miesiąca to około 30% w skali roku . > > > > kilka dni minęło i następny rekordowy kurs franka - 2,63 Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ellipses - przyjrzyj się warunkom tej obietnicy 07.08.07, 23:16 unsatisfied6 napisał: > obiecuję , że juz na temat kredytów walutowych nie będę przynudzał - > przypomnę ten wątek tylko wówczas , gdy kurs franka przekroczy rekordową > wartość z ostatnich okresu o 1/2 % i ta ilość postów będzie > proporcjonalna do straty jaką poniesie kredydobiorca - 2 % w ciągu miesiąca > to 15 postów .... chyba sprawiedliwie :)) faktycznie ci kredytobiorcy zasługują > na znacznie większą reprezentację swoich interesów niż miernych 15 postów . > > ile to będzie postów w tym roku ? > przepraszam , ale ta obietnica napisana w ten sposób nie ma sensu , nie przypuszczłem , że ktoś będzie taki picky - muszą ją przemyśleć i odpowiednio zmienić skoro tak nalegasz , bym dotrzmywał obietnicy ponowiania tego postu . owszem , przyznaję się że popełniłem błąd - nie przypuszczałem , że efekt bankructwa spowodowanego błędną oceną kredytu walutowego ma siągnąć znacznie szersze rzesze obywateli naszego państwa . rośnie liczba kredtytobiorców tylko dlatego , bo niewiadomo dlaczego kurs franka ciągle maleje , a banki mimo rzekomych strat ( a zysków dotychczasowych kredytobiorców ) coraz nachalniej zapraszają swoich klientów do pobierania kredtytów walutowych . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 zaledwnie kilka dni minęło i +1% 22.06.06, 08:38 frank szwajcarski 1 CHF 2,5894 2,6418 a na forum cisza - wyzwano mnie w tym wątku od oszołomów po co ? nazwano mnie schizofrenikiem( w innym ale zapewne odnośnie tego wątku ), bo "dyskutuję sam ze sobą" . po to by kontynuować proces ubożenia polskiego społęczeństwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 20% - to lichwa a nie kredyt 26.06.06, 08:48 unsatisfied6 napisał: > frank szwajcarski 1 CHF 2,5894 2,6418 > > a na forum cisza - wyzwano mnie w tym wątku od oszołomów po co ? > nazwano mnie schizofrenikiem( w innym ale zapewne odnośnie tego wątku ), > bo "dyskutuję sam ze sobą" . > > po to by kontynuować proces ubożenia polskiego społęczeństwa ? realny procentowy zysk banków kredytów walutowych w okresie powstania tego wątką szacując od dołu wynosi w skali rocznej około 20% . to nie żaden kredyt , a lichwa . kurs franka szwajcarskiego frank szwajcarski 1 CHF 2,6067 2,6593 Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 miało być 15 postów- o "nierobach śmierdzących" 26.06.06, 15:55 towarzystwo wzajmnej adoracji na tym forum wybaczy mi , że nie spełniłem do tej pory obietnicy - kurs franka rośnie , i już zalegam z następymi 15 postami . czy może mnie dziwić brak jakiejkolwiek reakcji tego forumowego towarzystwa na tak jawną lichwę . bieda w Bydgoszczy to wina biednych ich mieszkańców - tak twierdzą . meneli lub "nierobów śmierdzących" . Odpowiedz Link Zgłoś
azzurro666 nikogo widać to nie interesi!!!!!! 27.06.06, 00:14 jak widać nikogo to nie interesuje ,a ty sam sobie odpowiadasz na posty....ehhh w końcu są wakacje,a pewnie rodzice kolonii nie wykupili,a nudę jakos 3eba zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 dlaczego teraz zainteresował cię temat ? 27.06.06, 00:34 azzurro666 napisał: > jak widać nikogo to nie interesuje ,a ty sam sobie odpowiadasz na posty....ehhh > > w końcu są wakacje,a pewnie rodzice kolonii nie wykupili,a nudę jakos 3eba > zabić. twoja wiedza na temat kredytów może świadczyć o twoim skurywsyństwie . teraz tych kredytów od 1 lipca ma nie być - to już trochę za późno by ostrzec przed lichwą banku klientów - ale dobry czas jak zwykle by dykredytować autora słusznych racji . Odpowiedz Link Zgłoś
azzurro666 hehehehe 27.06.06, 00:16 tylko idiota ładuje sie w kredyt w frankach szwajcerskich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nie zgrywaj się na mądrego po czasie 27.06.06, 00:31 azzurro666 napisał: > tylko idiota ładuje sie w kredyt w frankach szwajcerskich!!! mądry teraz się znalazł ? ponad 70% kredytów to kredyty walutowe i nie idioci pobrali te kredyty ale przyszła średnia klasa w większości na podstawie informacji w banku . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 dzisiejsza konferencja prasowa 01.07.06, 12:36 dzisiejsza konferencja prasowa na temat kredytów walutowych nie ma żadnego zanczenia dla kredytobirców - już wzieli te kredyty i dzisiaj miał termin w jakim takie "tanie kredyty" były udostępnione kredytobiorcom . ta informacja , że dziesiątki tysięcy klientów straci na tych kredytach , miała znaczenie kilka miesięcy temu - dzisiaj to oświadczenie ma wartości historyczną a nie pragmatyczną dla klientów banków . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 gdybym ja np 02.07.06, 08:00 unsatisfied6 napisał: > dzisiejsza konferencja prasowa na temat kredytów walutowych nie ma > żadnego zanczenia dla kredytobirców - już wzieli te kredyty i dzisiaj > miał termin w jakim takie "tanie kredyty" były udostępnione kredytobiorcom . > > ta informacja , że dziesiątki tysięcy klientów straci na tych kredytach , > miała znaczenie kilka miesięcy temu - dzisiaj to oświadczenie ma wartości > historyczną a nie pragmatyczną dla klientów banków . gdybym ja np udzielił pożyczki klientom , doprowadzając ich do bankructwa , "forumowicze" nazwaliby mnie oszustem a klientów pokrzywdzonymi - gdy to zrobiły banki , "forumowicze" nazwali najpierw mnie oszołomem , a gdy z biegiem czasu sprawa stałe się oczywista , uznali że klienci zaciągający kredyty walutowe , to idioci . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 najgorsze jest to , że ... 02.07.06, 08:07 unsatisfied6 napisał: > dzisiejsza konferencja prasowa na temat kredytów walutowych nie ma > żadnego zanczenia dla kredytobirców - już wzieli te kredyty i dzisiaj > miał termin w jakim takie "tanie kredyty" były udostępnione kredytobiorcom . > > ta informacja , że dziesiątki tysięcy klientów straci na tych kredytach , > miała znaczenie kilka miesięcy temu - dzisiaj to oświadczenie ma wartości > historyczną a nie pragmatyczną dla klientów banków . na tej konferencji prasowej nie podano żadnych konstruktywnych rozwiązań tej sytuacji - każde zadanie ma rozwiązanie , wystaczy dobrze przeanalizowac dane i trochę przemyślec . te bezmyślne obciążenie kredytowe w walucie , które doprowadzi dziesiątki tysięcy kredytobiorców do bankructwa oczywiście też ma proste i dobre rozwiązanie , ale komuś musi się chciec je rozwiązac a nie czekac na bieg wydarzeń i skutki . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 łatwy program 11.08.06, 18:25 taki programik do obliczenia przybliżonych wartości realnych spłaconego kredytu walutowego to kilka godzin pracy - jak mi się ostanio niczego nie chce robić . już od kilku miesięcy obiecałem sobie , że taki napiszę - ale po co ? czy wogóle komuś w naszym kraju w którym opłaca się kogoś rzetelnie informować ,czy bardziej się po prostu mataczyć i dezinformować Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Balcerowicz ustępuje za stanowiska NBP 30.11.06, 09:21 Balcerowicz ustępuje za stanowiska NBP ,teraz on dobry odejdzie i przyjdzie ktoś zły na jego miejsce . będziecie sławić jego imię za to , że nic za kredyty walutowe nie płaciliście z wyjątkiem odsetek , a przeklinać tego , który przyjdzie i będzie musiał wcześniej czy później kazać wam spłacać i odsetki i kapitał . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 cena franka sięgnęła już chyba samego dna 18.04.07, 13:08 cena franka sięgnęła już chyba samego dna Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 cud nad wisłą 15.05.07, 14:15 nagle Polaków stac na domki jednorodzinne , lokatę kpitału w ziemię za kilkukrotnie/kilkunastokrotnie wyższą cenę parcel niż rok lub dwa lata temu ... skąd to narzekanie na władzę - wygląda na to , że Polacy są bogatsi od obywateli pozostałych państw nie tylko europy , ale i świata .... jakoś niedociera do mnie fakt , że analitycy nie potrafią dadac dwa do dwóch - bo z ich analiz wynika , że banki zarabiają , a klienci mają za darmo i nie grozi klientom żadne ryzyko ... biznes.onet.pl/2,1410679,prasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 szkoda , że nikt nie podejmuje dyskusji 21.06.07, 23:32 zastanawiam się co będzie za kilka lat , gdy niewypłacalność więszkości kredytobiorców stanie się faktem . czy którykolwiek z polityków odpowiedzialny za ten stan ( nie podejęli żadnych kroków w stosownym czasie ) poda się do dymisji , czy wykorzysta chwilę eksploatując nieszczęście tych ludzi na pięcie się w swojej karierze politycznej . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ale ruszyło z kopyta 16.08.07, 19:09 ale ruszyło z kopyta - nie mam żadnych powodów do radości . gdybym nie był pewien swoich tez , to mógłby być powód do radości , jako mierne potwierdzenie słuszności swoich racji . kursy-walut.mybank.pl/ odnotowany fakt tylko mnie jeszcze bardziej zasmuca , bo aż wierzyć mi się nie chce , żeby nikt nie widzi zbliżającego się kryzysu spowodowanego lawiną niewypłacalnych kredytów potocznie zwanych walutowymi . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 można nerwy stracić 29.08.07, 18:37 kurs walut idzie w górę , co było do przewidzenia . w tym miesiącu to wzrost około 5 % ( dzisiaj około 0,7% ) od kilku dni w pobliskich mi kantorach brak CHF . czyżby niechętnie sprzedawno CHF czekając na wyższy kurs , czy faktycznie jej brak z powodu wyprzedania - tak czy siak , na jedno wychodzi . Odpowiedz Link Zgłoś