Gość: motas IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 21:17 wykrusza się stara generacja profesorow bydgoskiej AM. Warto wiedzieć, że odszedł jeden z tych, od ktorych zależało, że ta uczelnia zaistniała i nadal istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Profesor Boroń nie żyje IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 07:38 Ale po co istnieje . Wypuszcza tylu nowych lekarzy , a pracy nie ma . Gdyby jej nie było byłoby lepiej dla juz pracujących . Takie są niestety prawa rynku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Profesor Boroń nie żyje IP: *.ab-byd.edu.pl 20.12.02, 08:36 Gość portalu: gosc napisał(a): > Ale po co istnieje . Wypuszcza tylu nowych lekarzy , a pracy nie ma . > Gdyby jej nie było byłoby lepiej dla juz pracujących . Takie są niestety prawa > rynku . I po co to durniu napisałeś? Tak to należałoby zlikwidowac istnienie kilku uczelni! Ale z Ciebie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Profesor Boroń nie żyje IP: *.amb.bydgoszcz.pl 21.12.02, 19:19 Profesor Boroń uczył mnie medycyny 8 lat temu. Był to człowie erudyta znawca medycyny w zakresie radiologii, Jego Żona też Profesor oddana sercem dziecią ( jest pediatrą). Niestety ciężka, choroba doprowadziła do śmierci. Zostanie jednak po Profesorze wieczna pamięć i to jest rzecz wielka. Odnośnie wypowiedz, czy AM za dużo kształcą lekarzy. Myślę, że nie ma tutaj idealnego rozwiązania. Tak samo można powiedzieć o ludziach kończących prawo, ekonomię. Takie są obecne czasy. Ja też kiedyś byłem zfrustrowany i jeździłem do pracy za 600 zł 30 km za Bydgoszcz. Było bardzo ciężko, teraz jest też cieżko. Powiem krótko kto nie chce nie musi pracować w zawodzie, niektórzu oddchodzą ( np. do firm farmaceutycznych ). Jednakże osoby które naprawdę czuja powołanie w końcu znajdą pracę w wymarzonym zawodzie, choć nie zawsze taką na jaką oczekują. Pozdrawiam i zyczę wszystkim na Forum Zdrowych i Spokojnych Świąt. Robert Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Profesor Boroń nie żyje 22.12.02, 19:01 Zgadzam się z maciejem! Źle pojmujesz prawa rynku.. Odpowiedzią na bezrobocie nie jest zatrzymanie procesu kształcenia młodzieży! A wręcz przeciwnie.. Nie studiowałem jednakże prof. BORONIA.. Spotkałem go ze trzy razy a dziś widziałem nekrolog na drzwiach budynku AM.. Przykre.. Odpowiedz Link Zgłoś