latola 19.04.06, 22:32 jak mozna tego sluchac? dzisiaj slyszalam program o 15 no makabra! kto tam dzwoni i co mowi? a pani redaktor-zalosne. czy ktos moze tego slucha? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
losdebilosos Re: radio pik najgorsze na swiecie! 19.04.06, 22:41 ja słucham :) ale tylko transmisji żużlowych :))))) A tak pozatym zgodze sie z Toba,nieda sie tego radia słuchać!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
br594 Re: radio pik najgorsze na swiecie! 19.04.06, 23:11 W odróżnieniu od stacji komercyjnych, to jedyne wartościowe radio w regionie. Nie nadaje tylko reklam i 20 razy w ciągu dnia tych samych wytartych kawałków. Tylko w liście przebojów można się narazić na wysłuchiwanie głupkowatych sms-ów od małolatów / w innych stacjach to koronna pozycja / Na szczęście jest tu miejsce na reportaż / niezorientowanych małolatów odsyłam do słownika/ , ciekawe wywiady , najlepsze w kraju relacje sportowe / w całej Polsce słuchają sportu PIK-a przez internet / i napewno na bardzo wysokim poziomie tematyczne audycje muzyczne / rock, jazz, muzyka poważna /. Natomiast przytoczony przez Ciebie program, faktycznie nie jest wysokich lotów, ale tak naprawdę tworzą go osoby które dzwonią i zabierają głos. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: radio pik najgorsze na swiecie! 20.04.06, 02:27 Jak mozna krytykowac wlasna stacje PIK slucham jej czesto w Kanadzie moim zdaniem jest na wysokim poziomie,mysle ze nie slyszales gorszych stacji a szkoda wtedy bys uszanowal to co masz jak tobie nie odpowiada nie musisz tego sluchac,Pozdrawiam cala zaloge radia Pik wasz staly sluchacz z Toronto Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: radio pik najgorsze na swiecie! 20.04.06, 22:07 grom3 napisał: > Jak mozna krytykowac wlasna stacje PIK slucham jej czesto w Kanadzie moim > zdaniem jest na wysokim poziomie,mysle ze nie slyszales gorszych stacji a > szkoda wtedy bys uszanowal to co masz jak tobie nie odpowiada nie musisz tego > sluchac,Pozdrawiam cala zaloge radia Pik wasz staly sluchacz z Toronto To mi sie podoba, jest zapewne lepsze od oklepanej zetki Odpowiedz Link Zgłoś
kuj-pom Re: radio pik 20.04.06, 22:35 Radio PiK - z założenia regionalne , opłacane z abonamentu jest poprostu nudne .Ludzie odpowiedzialni za to radio powinni zabrać się do pracy , bo słuchalność radia PiK jest żałosna ( w Toruniu 0,9 % ). Gdyby skończyły się pieniążki z abonamentu RTV panie i panowie redaktorzy ruszyliby w teren i zajęliby się sprawami ważnymi dla tego województwa . Odpowiedz Link Zgłoś
latola Re: radio pik 20.04.06, 23:06 ciesze sie ze nie jestem sama, racja transmisje sportowe sama slucham ale inne audycje szok:( no nigdy nie slyszalam czegos takiego i to na antenie na zywo, a ta pani redaktor... nie dosc ze ciagle sie myli to tematy ma wspaniale... Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: radio pik 20.04.06, 23:21 Szanowna pani moze pani przeciez zadzwonic do stacji lub do niej napisac panstwo by mogli cos ulepszyc lub poprawic w tej stacji.Najlatwiej jest zawsze krytykowac,przyjaciel moj slucha dosc czesto radia PIK a jest slawnym czlowiekiem w Kanadzie pan Benedykt Gondek lubi bardzo ta stacje poniewaz mowia ladnym jezykiem Polskim gdyby szanowna pani przebywala 25 lat poza granicami Polski moze by innym okiem patrzyla na radio PIK. Odpowiedz Link Zgłoś
shockall Re: radio pik 20.04.06, 23:28 komentarz jest krótki " To radio Śpik ", a Panią red zostawcie w spokoju , bo jeszcze bardziej się będzie denerwować i będzie jeszcze gorzej prowadzić śpikowe audycje. Odpowiedz Link Zgłoś
ac3 Re: radio pik 21.04.06, 00:34 zasadniczo radio regionalne jest potrzebne; relacje sportowe są ok; brakuje mi jednak przede wszystkim Grudziądza i wogóle północy województwa; sądzę że schemat organizacyjny: Bydgoszcz + studia w Toruniu i Włocławku jest niewystarczający Odpowiedz Link Zgłoś
br594 Re: Torunianie a radio pik 21.04.06, 00:20 Szanowny kuj-pom. Krytykujesz bo centrala PIK-a jesy w Bydgoszczy,prawda. gdyby mieściła się w Toruniu to byłaby ok, no nie. Na szczęście jesteś tu znanay ze swej niechęci do Bydgoszczy i wszystkiego co bydgoskie, więc Twoja wypowiedź nie może być brana poważnie i szczerze. Słuchaj sobie chłopino swojego radia Toruń i radia Maryja/ bo przecież radio radio GRA choć w Toruniu nadoawało wcześniej niż w Bydgoszczy, to jednak organ założycielski tego radia jest z Bydgoszczy co pewnie ze wzgędów oczywistych wolałbyś przemilczeć/ P.S. Swoją drogą program tak ganiony przez założycielkę postu najczęściej obdzwaniają mieszkańcy Bydgoszczy i Torunia ale również regionu, ale Ty tego nie wiesz bo z załozżenia nie słuchasz. No a teraz włącz inne "lepsze" radio i wysłuchaj kolejnych sms-ów od małolatów i powtarzanych kilkanaście razy dziennie tych samych "kawałków" Czy napewno już zapłaciłeś abonament, o który tak bardzo się martwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kuj-pom Re: Torunianie a radio pik 21.04.06, 18:10 > Szanowny kuj-pom. Krytykujesz bo centrala PIK-a jesy w Bydgoszczy,prawda. gdyby > > mieściła się w Toruniu to byłaby ok, no nie. Oczywiście , że nie ; słucham np. radio Zet z Warszawy bo nie żyje ono tylko problemami Warszawy . Radio PiK może mieć centralę w Bydgoszczy ale niech wreszcie zajmie się sprawami województwa a nie tylko dwoma miastami. > Słuchaj sobie chłopino swojego radia > Toruń i radia Maryja/ bo przecież radio radio GRA choć w Toruniu nadoawało > wcześniej niż w Bydgoszczy, to jednak organ założycielski tego radia jest z > Bydgoszczy co pewnie ze wzgędów oczywistych wolałbyś przemilczeć/ Radio Rydzyka i radio Toruń oceniam niżej niż PiK i wogóle nie słucham tych stacji. Jeśli chodzi o radio Gra , mam pytanie : jaki bydgoski organ jest założycielem tego radia ? Ze względów oczywistych podejżewam , że tych "organów założycielskich" jest więcej , bo radio Gra nadaje także w Inowrocławiu i Włocławku. > Swoją drogą program tak ganiony przez założycielkę postu najczęściej > obdzwaniają mieszkańcy Bydgoszczy i Torunia ale również regionu, ale Ty tego > nie wiesz bo z załozżenia nie słuchasz Tak - "obdzwaniają" mieszkańcy Bydgoszczy i pan Wiesław z Torunia. Czy w programie popołudniowym radia PiK omawiane są sprawy regionu ? Tam wszystko zawężone jest tylko do tego co dzieje się w Bydgoszczy . Gdyby radio PiK było radiem prywatnym ( jak np. radio Gra ) to dziennikarzom zależałoby na słuchaczach , maksymalnie wykorzystaliby to , że radio jest słyszalne na dużym obszarze. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: Torunianie a radio pik 21.04.06, 18:54 Do kuj-pom. Oczywiście w radiu PiK należałoby wiele zmienić i bardziej dostosować jego profil do rzeczywistych słuchaczy, a nie statystycznych, czy urojonych. Mam na myśli chociażby stronę muzyczną tego radia. Ja osobiście wielokrotnie i to w różnej formie / email, rozmowa telefoniczna, osobista rozmowa z władzami radia, wypowiedzi na różnych forach// poruszałem ten temat, niestety rezultaty mojej interwencji były praktycznie żadne, oprócz tego, że przed pełną godzina w programie popołudniowym nadawana jest jedna polska piosenka. Nie uświadczysz piosenek i romansów rosyjskich, piosenek włoskich /czasami Eros R./, francuskich, hiszpańskich, węgierskich, czeskich, czy np meksykańskich /ja osobiście przepadam za muzyką meksykańską/ i wielu innych. Niezmiennie króluje angielsko-języczna papka. Jeżeli chodzi o sprawy regionu to absolutnie nie masz racji. Więcej /w imię źle pojętej poprawności/ poruszanych jest spraw z Torunia niż z Bydgoszczy, ale zdarza się również wiele relacji z innych miejsc regionu. Osoby dzwoniące po południu także pochodzą z różnych miejsc naszego regionu, jak regularnie posłuchasz to się przekonasz. Moim zdaniem zamiast głupawej audycji do 5 do 7 powinien dalej trwać program interaktywny tak jak to było jeszcze kilka lat temu a "Trójce", ale powinien być bardziej moderowany i bardziej różnorodny. Odpowiedz Link Zgłoś
cosby1 Re: radio pik 21.04.06, 12:42 kuj-pom napisał: ..... słuchalność radia PiK jest żałosna ( w Toruniu 0,9 % )..... a to ciekawe... czyżby tylko "Pan Wiesław z Torunia" słuchał tego radia i prawie dzień w dzień zabierał głos w audycji? Dla mnie radio PIK jest OK! Przy okazji pozdrawiam całą redakcję! Słucham Was zawsze jak wracam z pracy, po 15-tej. Mnie się ta audycja podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
rypcumpypcum Re: radio pik najgorsze na swiecie! 21.04.06, 12:04 Obiema rękoma się pod tym podpisuję, br594. Na co dzień słucham 3-ki, ale PIK to według mnie najlepsza rozgłośnia w naszym regionie. Odpowiedz Link Zgłoś
clough Re: radio pik najgorsze na swiecie! 21.04.06, 13:13 latola napisała: > jak mozna tego sluchac? dzisiaj slyszalam program o 15 no makabra! kto tam > dzwoni i co mowi? a pani redaktor-zalosne. czy ktos moze tego slucha? Napisz czego ty słuchasz, prawdopodobnie kilkadziesiąt osób tak ci odpalantuje, że pójdzie ci w pięty. Styl w jakim otworzyłaś wątek jest właśnie bardzo żałosny. Prawdopodobnie należysz do tych słuchaczy, którzy nawet nie kumają prognozy pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
clough Re: radio pik najgorsze na swiecie! 21.04.06, 13:39 Dlaczego ktoś wyciął mój post, w którym poprosiłem aby latola napisała czego słucha. Czyżby wątek rozpoczął ktoś z Gazety? Przecież PiK nie konkuruje z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
clough Re: radio pik najgorsze na swiecie! 21.04.06, 14:26 Kto mi wyciął dwa posty w obronie radia PiK? Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: PIK to radio dla wsi. 21.04.06, 19:04 A skąd wiesz? Słuchasz, czy jesteś ze wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
relatywista Re: PIK to radio dla wsi. 21.04.06, 22:37 Fakt, ze ma żenujący poziom, zblizony do Jezioranów z PR1. Odpowiedz Link Zgłoś
latola Re: PIK 22.04.06, 13:03 moze nie dla wsi, zakladajac ten post chodzilo mi o to ze ta audycja o 15 jest okropna i pani redaktor tez. nikt tam sie nie stara zeby bylo lepiej, ciagle sie myla, przekrecja wyrazy, a przeciez jest tyle mlodych osob ktorym szans nie dadza. najgorszy jest poziom tych audycji, co ci ludzi mowia... po prostu dzwonia sobie i gadaja bez sensu, nawet jak sa pytania to na nie odpowiadaja. zawsze powiedza cos w stylu torun jest gorszy...itp, za kazdym razem jak slysze ta audycje to ktos powie cos idiotycznego co mnie strasznie wkurzy i upewnia mnie w tym ze pik to dno. a najbardziej ze oni nie chca tego zmienic. kilka razy slyszalam jak ktos zadzwonil i powiedzial na antenie ze wstyd dla bydgoszczy za taka audycje i co? nic sie nie zmienilo. nawet takie cos na nich nie dziala. nic nie mozna tam zmienic. taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: PIK 22.04.06, 13:43 Moja rada dla ciebie tak pieknie krytykujesz moze chcesz sama prowadzic program,wtedy zobaczymy jak sobie bedziesz radzila. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: PIK 24.04.06, 00:29 Dla tola. Moim zdaniem ty nigdy nie słuchałeś/aś/ żadnej audycji w tym radiu, a poziom twojej wypowiedzi jest tak żenujący, że nawet nie warto się do niego odnosić. Odpowiedz Link Zgłoś
aglo11 Re: PIK to radio dla wsi. 07.05.06, 22:32 "mylady1" prześlij mi Twoje zdjęcie, dam to zdjęcie ceramikowi,aby wykonał mi muszlę klozetową z Twoją podobizną, bym wiedzial na kogo ...am. Odpowiedz Link Zgłoś
fordoniak1 Zenujący poziom, język i tematy dla plebsu. 24.04.06, 08:06 Zenujący poziom, język i tematy dla plebsu. Odpowiedz Link Zgłoś
zepsuta.lodowka Re: Zenujący poziom, język i tematy dla plebsu. 24.04.06, 08:12 fordoniak1 napisał: > Zenujący poziom, język i tematy dla plebsu. sprobuj rozwinac. dopiero przyszedles do pracy i jestes jeszcze zaspany? Odpowiedz Link Zgłoś
clough Re: radio pik najgorsze na swiecie! 24.04.06, 09:12 latola napisała: > jak mozna tego sluchac? dzisiaj slyszalam program o 15 no makabra! kto tam > dzwoni i co mowi? a pani redaktor-zalosne. czy ktos moze tego slucha? Dziewczyno, zrozum że na tym świecie żyją nie tylko małolaty. Odpowiedz Link Zgłoś