Dodaj do ulubionych

radio pik najgorsze na swiecie!

19.04.06, 22:32
jak mozna tego sluchac? dzisiaj slyszalam program o 15 no makabra! kto tam
dzwoni i co mowi? a pani redaktor-zalosne. czy ktos moze tego slucha?
Obserwuj wątek
    • losdebilosos Re: radio pik najgorsze na swiecie! 19.04.06, 22:41
      ja słucham :) ale tylko transmisji żużlowych :)))))
      A tak pozatym zgodze sie z Toba,nieda sie tego radia słuchać!!!!!!!
    • br594 Re: radio pik najgorsze na swiecie! 19.04.06, 23:11
      W odróżnieniu od stacji komercyjnych, to jedyne wartościowe radio w regionie.
      Nie nadaje tylko reklam i 20 razy w ciągu dnia tych samych wytartych kawałków.
      Tylko w liście przebojów można się narazić na wysłuchiwanie głupkowatych sms-ów
      od małolatów / w innych stacjach to koronna pozycja / Na szczęście jest tu
      miejsce na reportaż / niezorientowanych małolatów odsyłam do słownika/ ,
      ciekawe wywiady , najlepsze w kraju relacje sportowe / w całej Polsce słuchają
      sportu PIK-a przez internet / i napewno na bardzo wysokim poziomie tematyczne
      audycje muzyczne / rock, jazz, muzyka poważna /. Natomiast przytoczony przez
      Ciebie program, faktycznie nie jest wysokich lotów, ale tak naprawdę tworzą go
      osoby które dzwonią i zabierają głos.
      • grom3 Re: radio pik najgorsze na swiecie! 20.04.06, 02:27
        Jak mozna krytykowac wlasna stacje PIK slucham jej czesto w Kanadzie moim
        zdaniem jest na wysokim poziomie,mysle ze nie slyszales gorszych stacji a
        szkoda wtedy bys uszanowal to co masz jak tobie nie odpowiada nie musisz tego
        sluchac,Pozdrawiam cala zaloge radia Pik wasz staly sluchacz z Toronto
        • sauber1 Re: radio pik najgorsze na swiecie! 20.04.06, 22:07
          grom3 napisał:

> Jak mozna krytykowac wlasna stacje PIK slucham jej czesto w Kanadzie moim
          > zdaniem jest na wysokim poziomie,mysle ze nie slyszales gorszych stacji a
          > szkoda wtedy bys uszanowal to co masz jak tobie nie odpowiada nie musisz tego
          > sluchac,Pozdrawiam cala zaloge radia Pik wasz staly sluchacz z Toronto

To mi sie podoba, jest zapewne lepsze od oklepanej zetki
          • kuj-pom Re: radio pik 20.04.06, 22:35
            Radio PiK - z założenia regionalne , opłacane z abonamentu jest poprostu
            nudne .Ludzie odpowiedzialni za to radio powinni zabrać się do pracy , bo
            słuchalność radia PiK jest żałosna ( w Toruniu 0,9 % ). Gdyby skończyły się
            pieniążki z abonamentu RTV panie i panowie redaktorzy ruszyliby w teren i
            zajęliby się sprawami ważnymi dla tego województwa .
            • latola Re: radio pik 20.04.06, 23:06
              ciesze sie ze nie jestem sama, racja transmisje sportowe sama slucham ale inne
              audycje szok:( no nigdy nie slyszalam czegos takiego i to na antenie na zywo, a
              ta pani redaktor... nie dosc ze ciagle sie myli to tematy ma wspaniale...
              • grom3 Re: radio pik 20.04.06, 23:21
                Szanowna pani moze pani przeciez zadzwonic do stacji lub do niej napisac
                panstwo by mogli cos ulepszyc lub poprawic w tej stacji.Najlatwiej jest zawsze
                krytykowac,przyjaciel moj slucha dosc czesto radia PIK a jest slawnym
                czlowiekiem w Kanadzie pan Benedykt Gondek lubi bardzo ta stacje poniewaz mowia
                ladnym jezykiem Polskim gdyby szanowna pani przebywala 25 lat poza granicami
                Polski moze by innym okiem patrzyla na radio PIK.
                • shockall Re: radio pik 20.04.06, 23:28
                  komentarz jest krótki " To radio Śpik ", a Panią red zostawcie w spokoju , bo
                  jeszcze bardziej się będzie denerwować i będzie jeszcze gorzej prowadzić
                  śpikowe audycje.
                  • ac3 Re: radio pik 21.04.06, 00:34
                    zasadniczo radio regionalne jest potrzebne; relacje sportowe są ok;
                    brakuje mi jednak przede wszystkim Grudziądza i wogóle północy województwa; sądzę że schemat organizacyjny: Bydgoszcz + studia w Toruniu i Włocławku jest niewystarczający
            • br594 Re: Torunianie a radio pik 21.04.06, 00:20
              Szanowny kuj-pom. Krytykujesz bo centrala PIK-a jesy w Bydgoszczy,prawda. gdyby
              mieściła się w Toruniu to byłaby ok, no nie. Na szczęście jesteś tu znanay ze
              swej niechęci do Bydgoszczy i wszystkiego co bydgoskie, więc Twoja wypowiedź
              nie może być brana poważnie i szczerze. Słuchaj sobie chłopino swojego radia
              Toruń i radia Maryja/ bo przecież radio radio GRA choć w Toruniu nadoawało
              wcześniej niż w Bydgoszczy, to jednak organ założycielski tego radia jest z
              Bydgoszczy co pewnie ze wzgędów oczywistych wolałbyś przemilczeć/
              P.S.
              Swoją drogą program tak ganiony przez założycielkę postu najczęściej
              obdzwaniają mieszkańcy Bydgoszczy i Torunia ale również regionu, ale Ty tego
              nie wiesz bo z załozżenia nie słuchasz. No a teraz włącz inne "lepsze" radio i
              wysłuchaj kolejnych sms-ów od małolatów i powtarzanych kilkanaście razy
              dziennie tych samych "kawałków" Czy napewno już zapłaciłeś abonament, o który
              tak bardzo się martwisz?
              • kuj-pom Re: Torunianie a radio pik 21.04.06, 18:10
                > Szanowny kuj-pom. Krytykujesz bo centrala PIK-a jesy w Bydgoszczy,prawda.
                gdyby
                >
                > mieściła się w Toruniu to byłaby ok, no nie.
                Oczywiście , że nie ; słucham np. radio Zet z Warszawy bo nie żyje ono tylko
                problemami Warszawy . Radio PiK może mieć centralę w Bydgoszczy ale niech
                wreszcie zajmie się sprawami województwa a nie tylko dwoma miastami.
                > Słuchaj sobie chłopino swojego radia
                > Toruń i radia Maryja/ bo przecież radio radio GRA choć w Toruniu nadoawało
                > wcześniej niż w Bydgoszczy, to jednak organ założycielski tego radia jest z
                > Bydgoszczy co pewnie ze wzgędów oczywistych wolałbyś przemilczeć/
                Radio Rydzyka i radio Toruń oceniam niżej niż PiK i wogóle nie słucham tych
                stacji. Jeśli chodzi o radio Gra , mam pytanie : jaki bydgoski organ jest
                założycielem tego radia ? Ze względów oczywistych podejżewam , że tych "organów
                założycielskich" jest więcej , bo radio Gra nadaje także w Inowrocławiu i
                Włocławku.
                > Swoją drogą program tak ganiony przez założycielkę postu najczęściej
                > obdzwaniają mieszkańcy Bydgoszczy i Torunia ale również regionu, ale Ty tego
                > nie wiesz bo z załozżenia nie
                słuchasz
                Tak - "obdzwaniają" mieszkańcy Bydgoszczy i pan Wiesław z Torunia. Czy w
                programie popołudniowym radia PiK omawiane są sprawy regionu ? Tam wszystko
                zawężone jest tylko do tego co dzieje się w Bydgoszczy . Gdyby radio PiK było
                radiem prywatnym ( jak np. radio Gra ) to dziennikarzom zależałoby na
                słuchaczach , maksymalnie wykorzystaliby to , że radio jest słyszalne na dużym
                obszarze.
                • semeon Re: Torunianie a radio pik 21.04.06, 18:54
                  Do kuj-pom. Oczywiście w radiu PiK należałoby wiele zmienić i bardziej
                  dostosować jego profil do rzeczywistych słuchaczy, a nie statystycznych, czy
                  urojonych. Mam na myśli chociażby stronę muzyczną tego radia. Ja osobiście
                  wielokrotnie i to w różnej formie / email, rozmowa telefoniczna, osobista
                  rozmowa z władzami radia, wypowiedzi na różnych forach// poruszałem ten temat,
                  niestety rezultaty mojej interwencji były praktycznie żadne, oprócz tego, że
                  przed pełną godzina w programie popołudniowym nadawana jest jedna polska
                  piosenka. Nie uświadczysz piosenek i romansów rosyjskich, piosenek
                  włoskich /czasami Eros R./, francuskich, hiszpańskich, węgierskich, czeskich,
                  czy np meksykańskich /ja osobiście przepadam za muzyką meksykańską/ i wielu
                  innych. Niezmiennie króluje angielsko-języczna papka. Jeżeli chodzi o sprawy
                  regionu to absolutnie nie masz racji. Więcej /w imię źle pojętej poprawności/
                  poruszanych jest spraw z Torunia niż z Bydgoszczy, ale zdarza się również wiele
                  relacji z innych miejsc regionu. Osoby dzwoniące po południu także pochodzą z
                  różnych miejsc naszego regionu, jak regularnie posłuchasz to się przekonasz.
                  Moim zdaniem zamiast głupawej audycji do 5 do 7 powinien dalej trwać program
                  interaktywny tak jak to było jeszcze kilka lat temu a "Trójce", ale powinien
                  być bardziej moderowany i bardziej różnorodny.
            • cosby1 Re: radio pik 21.04.06, 12:42
              kuj-pom napisał:
              ..... słuchalność radia PiK jest żałosna ( w Toruniu 0,9 % ).....

a to ciekawe... czyżby tylko "Pan Wiesław z Torunia" słuchał tego radia i prawie
              dzień w dzień zabierał głos w audycji? Dla mnie radio PIK jest OK! Przy okazji
              pozdrawiam całą redakcję! Słucham Was zawsze jak wracam z pracy, po 15-tej. Mnie
              się ta audycja podoba.
      • rypcumpypcum Re: radio pik najgorsze na swiecie! 21.04.06, 12:04
        Obiema rękoma się pod tym podpisuję, br594.
        Na co dzień słucham 3-ki, ale PIK to według mnie najlepsza rozgłośnia w naszym
        regionie.
    • clough Re: radio pik najgorsze na swiecie! 21.04.06, 13:13
      latola napisała:

> jak mozna tego sluchac? dzisiaj slyszalam program o 15 no makabra! kto tam
      > dzwoni i co mowi? a pani redaktor-zalosne. czy ktos moze tego slucha?

Napisz czego ty słuchasz, prawdopodobnie kilkadziesiąt osób tak ci odpalantuje,
      że pójdzie ci w pięty. Styl w jakim otworzyłaś wątek jest właśnie bardzo
      żałosny. Prawdopodobnie należysz do tych słuchaczy, którzy nawet nie kumają
      prognozy pogody.
    • clough Re: radio pik najgorsze na swiecie! 21.04.06, 13:39
      Dlaczego ktoś wyciął mój post, w którym poprosiłem aby latola napisała czego
      słucha. Czyżby wątek rozpoczął ktoś z Gazety? Przecież PiK nie konkuruje z GW.
    • clough Re: radio pik najgorsze na swiecie! 21.04.06, 14:26
      Kto mi wyciął dwa posty w obronie radia PiK?
    • mylady1 PIK to radio dla wsi. 21.04.06, 14:27
      PIK to radio dla wsi.
      • campenile Re: PIK to radio dla wsi. 21.04.06, 14:28
        To nie słuchaj idiotko!
      • semeon Re: PIK to radio dla wsi. 21.04.06, 19:04
        A skąd wiesz? Słuchasz, czy jesteś ze wsi?
        • relatywista Re: PIK to radio dla wsi. 21.04.06, 22:37
          Fakt, ze ma żenujący poziom, zblizony do Jezioranów z PR1.
          • latola Re: PIK 22.04.06, 13:03
            moze nie dla wsi, zakladajac ten post chodzilo mi o to ze ta audycja o 15 jest
            okropna i pani redaktor tez. nikt tam sie nie stara zeby bylo lepiej, ciagle sie
            myla, przekrecja wyrazy, a przeciez jest tyle mlodych osob ktorym szans nie
            dadza. najgorszy jest poziom tych audycji, co ci ludzi mowia... po prostu
            dzwonia sobie i gadaja bez sensu, nawet jak sa pytania to na nie odpowiadaja.
            zawsze powiedza cos w stylu torun jest gorszy...itp, za kazdym razem jak slysze
            ta audycje to ktos powie cos idiotycznego co mnie strasznie wkurzy i upewnia
            mnie w tym ze pik to dno. a najbardziej ze oni nie chca tego zmienic. kilka razy
            slyszalam jak ktos zadzwonil i powiedzial na antenie ze wstyd dla bydgoszczy za
            taka audycje i co? nic sie nie zmienilo. nawet takie cos na nich nie dziala. nic
            nie mozna tam zmienic. taka jest prawda.
            • grom3 Re: PIK 22.04.06, 13:43
              Moja rada dla ciebie tak pieknie krytykujesz moze chcesz sama prowadzic
              program,wtedy zobaczymy jak sobie bedziesz radzila.
            • semeon Re: PIK 24.04.06, 00:29
              Dla tola. Moim zdaniem ty nigdy nie słuchałeś/aś/ żadnej audycji w tym radiu,
              a poziom twojej wypowiedzi jest tak żenujący, że nawet nie warto się do niego
              odnosić.
      • aglo11 Re: PIK to radio dla wsi. 07.05.06, 22:32
        "mylady1" prześlij mi Twoje zdjęcie, dam to zdjęcie ceramikowi,aby wykonał mi
        muszlę klozetową z Twoją podobizną, bym wiedzial na kogo ...am.
    • fordoniak1 Zenujący poziom, język i tematy dla plebsu. 24.04.06, 08:06
      Zenujący poziom, język i tematy dla plebsu.
      • zepsuta.lodowka Re: Zenujący poziom, język i tematy dla plebsu. 24.04.06, 08:12
        fordoniak1 napisał:

> Zenujący poziom, język i tematy dla plebsu.

sprobuj rozwinac. dopiero przyszedles do pracy i jestes jeszcze zaspany?
    • clough Re: radio pik najgorsze na swiecie! 24.04.06, 09:12
      latola napisała:

> jak mozna tego sluchac? dzisiaj slyszalam program o 15 no makabra! kto tam
      > dzwoni i co mowi? a pani redaktor-zalosne. czy ktos moze tego slucha?

Dziewczyno, zrozum że na tym świecie żyją nie tylko małolaty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka