pingwin34 25.04.06, 15:46 Wiadomo coś w temacie?Kiedy będzie w Bydgoszczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariusz_tor Re: Sąd apelacyjny 25.04.06, 17:08 Nie będzie sądu w Bydgoszczy. To oficjalne stanowisko rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Sąd apelacyjny 25.04.06, 21:08 Niestety nie jest to jeszcze przesądzone! Badają! Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_tor Re: Sąd apelacyjny 25.04.06, 21:12 > Niestety nie jest to jeszcze przesądzone! Badają! Zbadać to powinni baluma :D a tak na poważnie to pare tygodni temu w prasie pojawiła się informacja że wycofano się z pomysłu tworzenia w kuj-pom apelacji. Powód ? Oczywiście nie ukrywano, że powodem są pieniądze, których nie ma. Ja wątpliwości nie mam. Być może za kilka lat powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lew131313 Re: Sąd apelacyjny 26.04.06, 12:37 mariusz_tor napisał: pojawiła się informacja że wycofano się z pomysłu tworzenia w kuj-pom apelacji. > Powód ? > Oczywiście nie ukrywano, że powodem są pieniądze, których nie ma. > Ja wątpliwości nie mam. Być może za kilka lat powstanie. Z tego pomyslu sie nie wycofano, ustanowienie Apelacji w Kuj-Pom jest przesadzone, ale nie wychodzi sie z tymi informacjami "przed szereg", wiele spraw juz sie zalatwia, niestety w sposob poufny, ze wzgledu na koniecznosc spokoju wobec tego przedsiewziecia. Przeciez juz teraz Bydgoszcz i Torun skacza sobie o to do oczu, prawda? Po coz wiec jakies dodatkowe walki elit..? A szanse sa takie; B-80% T-20%... I takie sa realia... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_tor Re: Sąd apelacyjny 26.04.06, 12:48 > Z tego pomyslu sie nie wycofano, ustanowienie Apelacji w Kuj-Pom jest > przesadzone Psia nóżka, znowu dziennikarze nakłamali i to zaledwie 4-5 tygodni temu. > A szanse sa takie; B-80% T-20%... I takie sa realia... Realia są takie że te procenty i szanse są wyssane z palca. Kto i wg jakich kryteriów ocenił te szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
lew131313 Re: Sąd apelacyjny 26.04.06, 13:18 mariusz_tor napisal> > A szanse sa takie; B-80% T-20%... I takie sa realia... > > Realia są takie że te procenty i szanse są wyssane z palca. > Kto i wg jakich kryteriów ocenił te szanse? No coz, przekonasz sie. Ja tylko zamiescilem ten post tak dla informacji gdyby kogos to interesowalo, bo wiem o tym co nieco. I to byl jedyny powod a nie ewentualna chec jatrzenia. Czy ty myslisz, ze prawnicy (nawet ci na najwyzszych stolkach) nie maja rodzin i czasami z nimi nie rozmawiaja? Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_tor Re: Sąd apelacyjny 26.04.06, 13:40 Według mnie Bydgoszcz ma większe szanse, ale podawanie procentowych szans jest wróżeniem z fusów. Odpowiedz Link Zgłoś
mordkakofana Re: Sąd apelacyjny 26.04.06, 14:28 Cała nadzieja w Markowskim i Sikorskim Odpowiedz Link Zgłoś
lew131313 Re: Sąd apelacyjny 26.04.06, 14:39 mordkakofana napisał: > Cała nadzieja w Markowskim i Sikorskim Sadze, ze sie mylisz. Fakt, ze w wielu przedsiewzieciach sprawy personalne odgrywaja wielka role (a nawet i partykularyzm interesow!), ale w w tym wypadku zadecyduja tylko i wylacznie wzgledy merytoryczne. W tej dziedzinie zadnego "kolesiostwa" nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lew131313 Re: Sąd apelacyjny 26.04.06, 14:34 mariusz_tor napisał: > Według mnie Bydgoszcz ma większe szanse, ale podawanie procentowych szans jest > wróżeniem z fusów. Oczywiscie, ze stawianie sprawy procentow 80:20 to zwykla szacunkowa gadanina (dokladnie taka sama jak przy okreslaniu procentu szans na gola w sytuacji podbramkowej na boisku), to jasne, ze to tylko eufemizm. Ale, co do szans, Bydgoszcz ma znacznie wieksze i nie tylko zreszta na ogromna przewage w ilosci odwolan i apelacji w swoim rejonie dzialanie (w stosunku do danych z Torunia) ale rowniez z powodu ewentualnej lokalizacji. Budynek w Bydgoszczy przeznaczony na ten cel, przy Placu Koscieleckich, jest bardzo obszerny, w dodatku ma bardzo dobrze utrzymane i ogromne piwnice, natomiast w Toruniu, o ile wiem i sie to jeszcze nie zmienilo, zaoferowano dawny Komisariat Policji. Oba te obiekty byly juz zlustrowane i wniosek z tego byl tylko jeden - B. A moze sie myle? Czy w Toruniu zaoferowano moze w miedzyczasie jakas inna ewentualna siedzibe? Odpowiedz Link Zgłoś
mordkakofana Re: Sąd apelacyjny 26.04.06, 15:12 Sikorski to minister,Markowski wiceszef KP PIS, tylko oni mogą załatwić apelacje. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Sąd apelacyjny 25.04.06, 23:12 Trzeba wywrzeć nacisk na rząd. Ile jeszcze przyjdzie ludziom jeździć na rozprawy do Gdańska !!?? Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Sąd apelacyjny Tylko w naszej Bydgoszczy 26.04.06, 12:45 Wszystkie znaki na niebie i ziemi przemawiaja za Bydgoszcza To wlasnie nasze miasto posieda wszystkie atutyty niezbedne do utworzenia takiej instytucji Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_tor Re: Sąd apelacyjny Tylko w naszej Bydgoszczy 26.04.06, 12:50 > Wszystkie znaki na niebie i ziemi przemawiaja za Bydgoszcza To wlasnie nasze > miasto posieda wszystkie atutyty niezbedne do utworzenia takiej instytucji :D litościwy uśmiech na twarzy sąsiada... Odpowiedz Link Zgłoś
mordkakofana Achramowiczu chcemy s.apelacyjnego w Bydgoszczy 26.04.06, 13:03 Achramowiczu chcemy sądu apelacyjnego w Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
qq1110 Za Apelacją w Toruniu przemawia ranking sądownictw 26.04.06, 14:48 Za Apelacją w Toruniu przemawia ranking sądownictwa, gdzie Torun wygrywa forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=36427833 Oraz argumenty nie tylko o wielkosci: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=341&w=20304466 Odpowiedz Link Zgłoś
mordkakofana Ranking a co to za argument?Wariat czy co? 26.04.06, 16:06 Jakiś dziwny ranking a co to za argument? IPN,sad administracyjny,piekny budynek i wiekszosc spraw.Wszystko przemawia za Bydgoszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
zawiszasa1 Re: Sąd apelacyjny 26.04.06, 19:24 Bardziej pewnei jest niestety to, ze Śąd powstanie w Toruniu. Teraz gdy Rydz rzadzi jest to niemal pewne.. Odpowiedz Link Zgłoś