Dodaj do ulubionych

WSG najlepsza w Bydgoszczy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:27
Atmosfera studiowania na WSG jest na prawdę rewelacyjna. Poza tym super
dziewczyny
Obserwuj wątek
    • Gość: dr inz informatyk Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 08:31
      Witam. Mój komentarz do Twojego wywodu jest tylko jeden - fajna bo nie wymaga,
      mozna więc na takiej "studiowac". Jestem po Politechnice Gdańskiej - zrobiłem
      tam tez doktorat - teraz siedze na ATR i 2 prywatnych Nie dziwie się, że
      pracodawcy zaczynaja w ogłoszeniach o pracę szukac tylko absolwentów studiów
      dziennych uniwerków państwowych, polibud itd. Szkoły typu Kolfer - sorry WSG
      przyjmują głównie słabych studentów, których żadna uczelnia państwowa nie
      przyjmie. Tam stwarza się pozory nauki, prowadząc zajęcia nie mozesz polac
      studenta bo kanclerz każe wszystkich puszczac... Wszystko to tylko koszenie
      kasiory - żadna nauka.
      • Gość: Tunia z WSG Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 22:36
        Żal mi takich ludzi jak Ty...sorry. Ja studiuje na WSG i nie żałuję swojego
        wyboru. Szkoda, że piszesz na podstawie domysłów, albo opini nie wiem skąd
        zaczerpniętych:/nie uważam też, że prywatne szkoły przyjmują słabych studentów,
        wręcz przeciwnie myślę, że w takich szkołach można spotkać wielu ambitnych,
        młodych ludzi, a że studiują w prywatnej szkole to co z tego??chyba nie ma w
        tym nic złego. Muszę też powiedzieć, że czuję się urażona Twoją wypowiedzią:/a
        kolejny stereotyp przez Ciebie powielany, to ten, że w tej szkole nie trzeba
        się w ogóle uczyć...to kompletna bzdura, powiem też, że nie wszystkich się
        przepuszcza. WSG daje wiele możliwości rozwoju, trzeba tylko wiedzieć czego się
        chce. Jak czytam takie wypowiedzi, które powielają stereotypy o prywatnych
        szkołach, to aż źle mi się robi. Ponadto żeby móc się na ten temat wypowiedzieć
        to trzeba mieć chociaż podstawowoą wiedzę na temat WSG, a takowej Ci niestety
        brakuje.
        Pozdrawiam wszystkich absolwentów, obecnych i przyszłych studentów:)
        • Gość: dr inz. inf Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: 212.122.220.* 28.05.06, 12:39
          Oj ale sie zdenerwowałaś. Znam sikore i te jego firemke. Uczyłem w WSG i moge
          powiedzieć ze w porównaniu z panstwową uczelnią poziom na WSH (Kolfer) jest
          żenujący.
          • Gość: siłacz(ka) Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:21
            Wiesz, trudno porównywać uczelnie które istnieją już od 20, 30 czy więcej lat
            do takiej której właśnie stuka 7-ka. ATR też zaczynało praktycznie od zera.
            Poza tym zgadzam się, że WSG nie wybierają tylko Ci którze chcą się jakoś
            przekulać bezstresowo ale także ambitni studenci, którzy więdzą czego chcą i
            dokonują rozsądnych wyborów. Cieszę się,że już zrobiłeś doktorat (mnie to też
            niedługo czeka)i załapałeś się na 2 prywatne uczelnie. Wierzę(?),że jesteś
            nauczycielem z powołania któremu zależy nie na kasiorze ale wykształceniu
            młodych ludzi na prawdziwych specjalistów. A to czy jest to uczelnia prywatna
            czy nie raczej nie ma znaczenia. Patriotyczne prawda? Świadczy to tylko o nas i
            o tym co robimy a uwierz mi często kasiora ma mniejsze znaczenie od satysfakcji
            po dobrze wykonanej pracy. Czy nie czujesz się szczęsliwy gdy przyjdzie do
            Ciebie jakś inteligentka studentka i powie 'wykład był naprawdę dobry, dziękuję
            wiele z niego wyniosłam' Dodaje to skrzydeł, czyż nie?
          • Gość: Tunia WSG Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 00:13
            To, że znasz Kanclerza i jego jak to nazywasz "firemkę" o niczym nie świadczy.
            Oczywiście, że się zdenerwowałam, bo ja tu się nie denerwować kiedy czyta się
            takie opinie, ale spoko każdy ma prawo mieć swoje zdanie.Ja to szanuję, ale nie
            powinienes obrażać przy tym ludzi którzy studiują na WSG, bo to nie fair. Poza
            tym klimat na uczelni nie tworzą różnego rodzaju układziki, bo one są wszędzie,
            ale ludzie tu studiujący.Ja od początku wiedziałam, że chcę studiować właśnie
            tutaj, a na państwowe studia w ogóle nie starałam się dostać, bo żaden kierunek
            mnie tam nie interesował. Oczywiście skłamałabym pisząc, że czasem mnie ta
            szkoła nie denerwuje, ale to sie zdarza każdemu, a ja ze swojego wyboru jestem
            bardzo zadowolona.
            • Gość: TOMASZ SZ. Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:58
              Masz rację, atmosferę studiowania tworzą przede wszystkim ludzie a nie
              układziki, firemki itp. W każdej szkole, pewnie także na Politechnice
              Gdańskiej, są układy i układziki które nie wszystkim odpowaiadają lecz to
              wszystko można traktować z przymrużeniem oka bo przecież nie to jest
              najważniejsze.
      • Gość: tomasz sz. Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:30
        Fajna bo nie wymaga? Bzdura, ze szkoły jestem bardzo zadowolony właśnie
        dlatego,że daję ogromne możliwości wyboru tego co mnie naprawdę interesuję.
        Dziewczyny to tylko dodatek. Ale cóż, rozumiem, tobie się one nie podobają.
        Jestem tolerancyjny!!!
        • Gość: rere Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:00
          Kolejną zalętą szkoły jest to,że wszystko jest w jednym miejscu - nie trzeba
          biegać spacerkiem po Bydgoszczy. Nie uczą w niej doktorzy po gdańskiej
          polibudzie (mam przynajmniej taką nadzieją) z takimi poglądami. Można tam
          nieźle poimprezować ale też spotkać ciekawych ludzi świata biznesu, polityki
          czy sportu. Tego nie ma na ATR.
      • Gość: TOMASZ SZ. Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:32
        Poza tym piszesz,że znasz firmę ale to nie kanclerz decyduję o tym czy kogoś
        wyrzucić czy nie.
        • Gość: Masiej Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.chello.pl 01.06.06, 22:17
          WSG daje szanse na zdobycie wykształcenia, którego nie mogą zapewnić uczelnie
          państwowe w regionie :-) dlatego po szkole średniej wybieram się na WSG.
    • Gość: k Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: 211.162.62.* 02.06.06, 02:03
      no no
      • Gość: tomasz sz. Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:35
        Po polsku to czy po angielsku?
        • Gość: rere Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:53
          he he
    • Gość: mario Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:50
      Nie, no nie rozsmieszaj moich paznokci...
      • Gość: student Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 20:54
        Poza pewnymi wyjątkami (niesprawnie działający dziekanat itp) szkołę da się
        lubić co wcale nie znaczy, że można ją bezstresowo skończyć. Świadczą o tym
        wyniki niektórych egzaminów w sesji (np a.......a cz 87% fail)Wcale nie jest
        tak łatwo. Prywata to niekoniecznie tandeta. Na pewno jednak stosunek
        wykładowcy do swoich studentów jest inny. Bardziej przyjazny, co jednak nie
        świadczy o zaniżonych wymaganiach wobec tych nich. W sumie poza pewnymi
        wyjątkami jest OK. Da się lubić!
      • Gość: student a Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 20:56
        Poza pewnymi wyjątkami (niesprawnie działający dziekanat itp) szkołę da się
        lubić co wcale nie znaczy, że można ją bezstresowo skończyć. Świadczą o tym
        wyniki niektórych egzaminów w sesji (np a.......a cz 87% fail)Wcale nie jest
        tak łatwo. Prywata to niekoniecznie tandeta. Na pewno jednak stosunek
        wykładowcy do swoich studentów jest inny. Bardziej przyjazny, co jednak nie
        świadczy o zaniżonych wymaganiach wobec nich. W sumie poza pewnymi wyjątkami
        jest OK. Da się lubić!
        • Gość: gigant Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 21:06
          Pewnie,że da się lubić choć ma pierwszy rzut oka witać, że idzie o ilość.
          Dziekanat itp - do opanowania a prywata wcale nie oznacza bezstresowej nauki.
          Wręcz przeciwnie trzeba jednak wziąć się za swoją wiedzę i to chyba dobrze!
          Języki też na niezłym poziomie!
          • Gość: gigant Re: WSG najlepsza w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 21:16
            Dodam jeszcze, że szkoła startowała od zera w przeciwieństwie do "znakomitej"
            konkurencji bydgoskich wyższych szkół państwowych z "tradycjami". UKW :) czy
            ATR czy jak jej tam teraz :) Prywatne wcale nie oznazca gorsze i chyba w końcu
            nadszedł czas abyśmy to zrozumieli!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka