Dodaj do ulubionych

Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy

09.08.01, 23:54
Drodzy czlonkowie!
Doczekalismy - jako pierwszy watek - przekroczenia magicznej liczby 200 postow.
Nasz watek jest w tej chwili na pierwszym miejscu w rankingu bydgsokeigo forum.
Gratuluje wszystkim, ktorzy sie do tego przyczynili.
Szczegolowego streszczenia dotychczasowych postow sie nie podejmuje, powiem
tylko, ze nasza idea jest zaciesniac wiezy przyjazni i wspolpracy bydgosko-
torunskiej (kolejnosc alfabetyczna :-). Szczegoly w watku poprzednim.
Z prosba o ponowne opublikowanie listy czlonkow zwracam sie do Krotossa, ktory
trzyma reke na pulsie spraw czlonkowskich. Mamy - o ile dobrze pamietam - 23
czlonkow. Istniejemy tylko wirtualnie i na razie nie myslimy o przejsciu do
jakichs form dzialania w swiecie realnym, mimo ze rzecznik (Radca) tego by
pragnal :-).
Zapraszamy wszystkich nie szukajacych konfloktow na osi B. - T. do zapisywania
sie.
Pozdrawia Was
Wasz samozwanczy prezes :-)
Yanko
Obserwuj wątek
    • radca Re: Do Samozwanczego Prezesa -Yanko 10.08.01, 00:14
      Do Samozwanczego Prezesa Yanko.

Ja w poprzednim wätku oswiadczylem.ze zrzekam sie funkcji Rzecznika.
      Taka byla röwniez sugestia Soni.

Mialbym jednak prosbe,jako czlonek ,aby nie sugerowac,ze "radca pragnälby
      dzialania w swiecie realnym".

Radca jest zwolennikiem LEGALNOSCI,a nie utopii.INTERNET to nie jest cos ,co
      istnieje tylko w przestrzeni lub w powietrzu i sie ulatnia jak wiatr.

Oczywiscie,mozna sobie prowadzic dyskusje i jest to "czesc i chwala" -lecz jest
      to ulotne.Ja nie "pragne",ja tylko wskazywalem,ze mozna SIE ZALEGALIZOWAC
      i wtedy istniejä duzo wieksze mozliwosci.Koszty sä prawie zadne.
      To byla tylko moja opinia,z ktörä sie podzielilem.

Decyzja jednak nie nalezy do mnie.
      Ja osobiscie jestem zwolennikiem DEMOKRACJI i KOLEKTYWNEGO DZIALANIA.

pozdrawiam

radca
      • radca Re: Do Samozwanczego Prezesa -Yanko 10.08.01, 00:54
        Co na to prezes ?

radca
        • yanko Re: Do Samozwanczego Prezesa -Yanko 10.08.01, 02:06
          Drogi Radco!
          Wiecej usmiechu :-))) Wybacz, jesli cie urazilem. Wszyscy chyba zdajemy sobie
          sprawe z tego, ze mozna by zalegalizowac takie stowarzyszenie jak nasze, tylko
          nie wszyscy chyba tego chcemy. "Stowarzyszenie", które "zalozylem", jest tylko
          rodzajem sympatycznej zabawy (tak samo jak funkcje, ktore sobie przypisalismy).
          Sam widziales, ile bylo zlosci i zacietrzewienia na linii Bydgoszcz - Torun.
          Jesli to nasze "stowarzyszenie" pokazalo, ze nie trzeba sie zacietrzewiac,
          tylko integrowac, to juz bardzo dobrze. Watek, ktory tu kontynuujemy, pokazal
          takze, ze wielu z nas (z obu stron) potrafi rozmawiac spokojnie i rzeczowo. I o
          to chodzilo.
          Jesli chcesz, Radco, powolywac podobne stowarzyszenie w rzeczywistosci,
          pozostaje Ci zyczyc tylko powodzenia. Ja (i pewnie wielu "czlonkow") nie mam
          ochoty "dzialac" inaczej niz w sieci.
          Piszac, ze to wszystko to tylko rodzaj zabawy, doceniam jednoczesnie wage
          dobrych stosunkow miedzy B. i T., uwazam jednak, ze wiecej do zrobienia mja
          tutaj odpowiedzialni politycy, naukowcy, tworcy itd. My mozemy dzialac w sieci
          i wytwarzac tylko cos w rodzaju "opinii publicznej". Uwazam, ze to wcale
          niemalo, dlatego niewazne, czy jestes "prezesem", "rzecznikiem"
          czy "czlonkiem". Po prostu laczmy sie, skoro mamy siec i na tym poprzestanmy.
          Pozdrawiam :-)))
          Yanko
      • Gość: Jacek Re: Do Samozwanczego Prezesa -Yanko IP: *.bydg.pdi.net 11.08.01, 03:56
        Mam 19 lat i jestem jak najbardziej za. Od urodzenia mieszkam w Bydgoszczy, ale
        od października będę studentem prawa na UMK. Dlatego jestem przeciw
        jakimkolwiek antagonizmom obu stołecznych miast naszego wojeództwa.
    • krzysyoo Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 10.08.01, 03:03
      To ja też zapisze się do NETBiT-u (ta nazwa podoba mi się najbardziej).

Ps. Pozdrowienia dla Czui !
    • .weronika. Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 10.08.01, 03:15
      Witam wszystkich Netbitowcow!
      Na poczatku mam potrzebe wytlumaczenia, dlaczego tak dlugo nie przystepowalam
      do tej niewatpliwie bardzo pozytecznej incjatywy>>otoz postow przybywalo na tym
      watku tak duzo, ze dopiero przed chwila zmobilizowalam sie i je wszystkie
      przeczttalam. I teraz moge wpelni swiadomnie zglosic swoja chec do zostania
      czlonkiem NETBiT''u (z tego, co wiem, musi to teraz zatwierdzic zarzad:)).
      Pozdrawiam.
      PS. Radco!
      Dlaczego juz nie chcesz byc rzecznikiem?
    • rhemek Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 10.08.01, 07:13
      Pozdrawiam Netbitowcow. Rozumiem decyzj radcy o zrzeczeniu sie funkcji. Uwazam
      ze jest miejsce zarowno na wirtualne stowarzyszenie, jak i na rzeczywiste,
      zarejstrowane.
      Rhemek
    • rhemek Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 10.08.01, 07:15
      Popieram propozycje Soni.Pozdrawiam Serdecznie wszystkich.
      • Gość: Aro Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 08:31
        Słuchajcie, a dlaczego jeszcze mnie tu nie ma? Czy moglibyście mnie zapisać na
        Waszą listę. Też chcę być członkiem Stowarzyszenia. Swoją prośbę motywuję tym,
        że lubie mieszkańców obu miast, no z wyjątkiem oszołomów, których niestety nie
        brakuje w T i B.
      • Gość: atomski Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 09:34
        Bravvvvvvooooo. Szampan .200 postów .Bosko. teraz byle do 1000 ?
        Trzeba tylko wysłac pismo do Admina,co by dało się w miarę czytać 200 czy 450
        post.
        Zresztą po co ? 180 z 200 postów jest o dupie Maryni. Pierwszy sens wątku
        gdzieś po drodze zaginął...
        • Gość: Jar Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 12:55
          A ty koleś z czego się cieszysz????
          Tutaj w d... włazisz, a na toruńskim forum dalej klimat T-B psujesz!
          O co Ci chodzi?
    • krotoss NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :))) 10.08.01, 12:10
      Wiec przedstawia sie to tak:

1. Yanko(zalozyciel i prezes)
      2. KroTosS(v-ce prezes z Bydzi)-swoja droga musimy tez miec drugiego v-ce z Tor.
      3. Lord_Samsel
      4. Radca(rzecznik-jednak musimy z nim sobie cos wyjasnic ale to w poscie ponizej
      5. Jack(skarbnik)
      6. Gorg
      7. Chewie
      8. PIT
      9. Thomek
      10.Rhemek
      11.Krzyżak
      12.Dubler
      13.Sonia(sekretarz)
      14.XYZ
      15.Ulan
      16.Essex
      17.Coolek
      18.Zagrabek
      19.Jasio
      20.Woj
      21.Maedhros
      22.Pontus
      23.Qron
      24.Krzysyoo
      25.Weronika

Jak wiec widac na pozycji nr 25 mam juz w towarzystwie dwie kobiety to
      cieszy.Nastepna lista jak nas bedzie 30.

NETBiT RULEZ!!!

Pozdrawiam

KroTosS
      • Gość: Borcolio Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 12:13
        Ja tez sie chetnie pisze(a dlaczego mnie na tej liscie nie ma????pozostawie to
        pytanie bez odpowiedzi)
      • krotoss Do Radcy 10.08.01, 12:15
        Nie wiem dlaczego drogi Radco nie chcesz juz byc rzecznikiem przeciez to dobra
        funkcja dla Ciebie jak znajacego najlepiej realia stowarzyszen-mam nadzieje ze
        powrocisz na stanowisko.Co do stworzenia stowarzyszenia na papierze to jestem
        bardzo za :) bo uwazam ze otwiera to przed nami nowe mozliwosci nacisku itp. a
        NETBiT moze byc naszym wirtualnym ramieniem towarzystwa "papierowego".

KroTosS

Ps.Napisz czy drogi Radco mozliwe jest zebys ubiegal sie o stanowisko w radzie
        miejskiej czy tam zarzadzie nie wiem jak to nazywac (w Bydzi oczywiscie).
        • Gość: atomski Re: Do Jara IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 13:12
          To był śmiech przez łzy. Tak tylko tłumaczę w skrócie-to był sarkazm. Kapujesz ?
          Nikomu nie włażę w dupę.Skąd w ogóle takie wnioski ? Kurna wysnuwasz wnioski
          jak dziennikarz z Halo, albo Tiny ,jak coś jest niebieskie będzie zielone,bo
          tak pasuje.
          Nie sieję też dymu (już) na forum toruńskim. Jak to robiłem to właśnie w
          obronie Bydgoszczy.Tutaj na forumbydgoskim ,zaś pozwalam sobie ponarzekać (nie
          tylko zresztą narzekam,sam także staram się dla Bydzi coś zrobić-jako architekt
          bo jestem architektem).Czyli zupełnie odwrotnie niż to przedstawiłeś, no nie ?
      • krotoss Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 15:36
        Male uzupelnienie rzeczywiscie nie zauwazylem ze jest nas 27 bo zapisal sie
        kolega Aro ktorego serdecznie przepraszam-nie wiem jak moglem nie zauwazyc i
        niestety nie wpisalem go na liste.A kolege Borcolio zapisze na nr 27 bo zglosil
        sie dopiero po liscie ale witam rownie serdecznie.

Pozdrawiam KroTosS

Ps.Kolega Borcolio pisal tak jak by sie juz wczesniej zapisywal ale na pewno
        nie w tym watku a w starym w natloku postow bylo mozliwe przeoczenie ale chyba
        tak nie bylo.
        • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 15:47
          Jest super.Nie spodziewalem sie w tak krötkim czasie tylu czlonköw.

Ja mam zaleglosci w wyjasnieniu kilku spraw,wiec postaram sie cofnäc i
          odpowiedziec na kilka postöw.

Oczywiscie z funkcji rzecznika rezygnuje.Moze to bedzie Weronika ?
          Moze obrac kogos z Torunia ? Pomyslmy nad tym .

radca
          • krotoss Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 15:51
            Ale dlaczego :((( chociaz wybierz sobie inna funkcje, a zreszta moze masz racje
            pal lich te stołki.

KroTosS
            • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 16:44
              krotoss napisał(a):

> Ale dlaczego :((( chociaz wybierz sobie inna funkcje, a zreszta moze masz racje
              >
              > pal lich te stołki.
              >
              > KroTosS

Wiesz KroToss,tak przewaznie bywa (zapewne nie tylko w naszym spoleczenstwie),ze
              jak posiadasz jakäs funkcje-to wkrötkim czasie zaczynajä sie tworzyc pewne grupy.
              Stajesz sie osobä zainteresowania i oczywiscie ludzie zädni wladzy -zaczynajä sie
              zmawiac.Ty mozesz byc bardzo aktywny,dzialac z pelnym poswieceniem -lecz taki np.
              "karierowicz" podsuwajäc sie "wykopie" cie pod koniec.Osoba piastujäca pewnä
              funkcje staje sie nieraz obiektem ataköw lub pomöwien o "robienie kariery".

Nie chcialbym,aby spotkalo mnie to poraz drugi.Ja mialem juz taki przypadek
              w Bydgoszczy z tworzeniem bydgoskiego komitetu Prawa i Sprawiedliwosci.
              Jak juz zaczelo sie to wspaniale przygotowywac -to zostalem odstawiany na bok
              i zaczely sie tworzyc pewne grupy.Rozdzielano stanowiska i funcje pod parasolem
              przy piwie- kolo KASKADY. Wypicie kufla piwa decydowalo o rozdzielaniu funkcji.

Ja jednak jestem zwolennikiem demokracji i wspölnych dzialan.Dlatego jestem
              czlonkiem zwyklym,oraz pragne wspöluczestniczyc w tworzeniu SZLACHETNYCH CELÖW.

radca

ps.Twoja osoba KroTossie jest jak najbardziej trafnie wybrana na tä funkcje.

• krotoss Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 16:57
                No masz racje zycie nie rozpieszcza a ci PiS''u niech sie wstydza, to
                utwierdzilo mne aby nie glosowac na ta partie jezeli ma w Bydgoszczy taka
                struktore.Swoja droga ciagle nie rozumiem co z ta Twoja Austria bo mowisz ze
                sie tu udzielasz a wczesniej cos mowiles o pracy w Austrii-napisz cos o tym czy
                tu czesto moze przyjezdzasz czy co co widze ze chcesz sie spotkac z
                forumowiczami w Przysieku.

Pozdrawiam

KroTosS

Ps.O ktora funkcje Ci chodzi (v-ce)???
                • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 17:27
                  krotoss napisał(a):

> No masz racje zycie nie rozpieszcza a ci PiS''''u niech sie wstydza, to
                  > utwierdzilo mne aby nie glosowac na ta partie jezeli ma w Bydgoszczy taka
                  > struktore.Swoja droga ciagle nie rozumiem co z ta Twoja Austria bo mowisz ze
                  > sie tu udzielasz a wczesniej cos mowiles o pracy w Austrii-napisz cos o tym czy
                  >
                  > tu czesto moze przyjezdzasz czy co co widze ze chcesz sie spotkac z
                  > forumowiczami w Przysieku.
                  >
                  > Pozdrawiam
                  >
                  > KroTosS
                  >
                  > Ps.O ktora funkcje Ci chodzi (v-ce)???

Tak,ja w Austrii pracuje obecnie.Lecz w Polsce jestem bardzo czesto.To jest tak,ze
                  kiedy ma sie wolnych lika dni-to przyjezdza sie do Kraju.Moje miejsce jest tu w
                  Kraju.Lecz pewne wzgledy spowodowaly,ze musialem tutaj wyjechac.
                  Wläczylem sie niezwykle aktywnie-gdy uslyszalem,ze tworzy sie takie ugrupowanie.
                  ZacZälem wiele spraw organizowac,lecz no cöz ? Wycofalem sie z tego.

Oczywiscie jesli powstanie idea spotkania FORUMOWICZÖW i zostanie ustalony
                  termin -ktöry zostanie zaakceptowany przez wszystkich -to przyjade.

Nie widze w tym zadnych przeszköd.

pozdrawiam
                  radca

ps.tak chodzilo mi o funcje Vi-ce.

• krotoss Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 17:32
                    Dziekuje za wyjasnienia teraz juz wiem co chcialem i podziwiam Cie ze bedac tam
                    nie zatracasz swoich korzeni (chocby jak pewien Klaudiusz-ale bedac w Austrii
                    nie masz TVN wiec powiem ze chodzi o goscia z programy Big Brother).

Pozdrawiam

KroTosS
                    • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 18:01
                      krotoss napisał(a):

> Dziekuje za wyjasnienia teraz juz wiem co chcialem i podziwiam Cie ze bedac tam
                      >
                      > nie zatracasz swoich korzeni (chocby jak pewien Klaudiusz-ale bedac w Austrii
                      > nie masz TVN wiec powiem ze chodzi o goscia z programy Big Brother).
                      >
                      > Pozdrawiam
                      >
                      > KroTosS

Mam röwniez tutaj TVN,POLSAT,TV POLONIA ,RTL-7 ,TV-4 .
                      Codziennie czytam prase polskä w INTERNECIE.(jest tego bardzo duzo)
                      Codziennie czytam info-bydgoszcz.

Przeciez ja w kazdej chwili wröce znowu na stale do Bydgoszczy.

Jesli moge jako ciekawostke ukazac; to,to,ze przyjezdzajäc do Bydgoszczy-pierwsze
                      czego dokonuje to kupuje wszystkie gazety bydgoskie (jestem z tego znany).
                      Pierwsza kawa odbywa sie przy tzw."podzielnosci uwagi".Pije kawe,rozmawiajäc-
                      czytam wszystkie aktualnosci bydgoszczy i regionu.Dopiero jestem na bierzäco
                      z tym,co sie dzieje woköl nas.

radca
                      • krotoss Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 18:11
                        No to moglbys byc wzorem patryiotyzmu szczegolnie lokalnego-bo ja raczej
                        zaliczam sie do lokalnych no wlasnie szowinista to troche za mocne slowo ale
                        patryiota dla mnie za slabe a nie znam czegos po srodku.W kazdym razie widze
                        jednak wady regionu ale dal bym sie pokroic za jego dobro-ostatnio(czytaj
                        jakies 2 tyg temu) zmienilem nawet negatywny stosunek do Torunia na co wplyw
                        wczesniej mial moj aktywny udzial w derbach żużlowzch oraz traktowanie naszego
                        miasta przez politykow naszego wojewodztwa(ze wskazaniem w oczywistym
                        kierunku).Na poprawe mojego stosunku miala wplyw pewnie biblioteka UMK i
                        obcowanie na zywo z tym pieknym miastem.

KroTosS
                        • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 18:49
                          Drogi KroTossie.

Jestem pelen podziwu,dla Twej dzialalnosci.Wydaje mi sie,ze kazdy czlowiek
                          jest przywiäzany do swego srodowiska.Tylko zauwazam,ze istnieje potrzeba
                          wiekszej aktywnosci spolecznej.

Obecnie chyba istnieje zapotrzebowanie na tzw." TRYBUNA LUDOWEGO."

Mozna byloby naprawde wiele poprawic w naszym zyciu- bo czekac biernie ?- nie
                          CHYBA NIE ? CZAS UCIEKA.

pozdrawiam
                          radca
                          • krotoss Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 20:13
                            Tak bierne czekanie i komentarz do telewizora jak cos sie nie spodoba jest nic
                            nie warte.Dlatego warto byloby cos zorganizowac "na papierze".Szkoda tylko ze
                            mamy utrudnione zadanie przez ta Austrie ale mam nadzieje ze kiedys wrocisz tu
                            (czyli do Fordonu) na stale.

Pozdrawiam

KroTosS
                            • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 21:10
                              KroTossie.

Ta Austria to nie powinna przeszkodzic w niczym,to raczej moze tylko pomöc.
                              Wyobraz sobie,ze caly czas mozna zdobywac doswiadczenie.Przeciez Polska stara
                              sie o czlonkowstwo w UNI EUROPEJSKIEJ.Trwajä negocjacje röznego rodzaju.
                              Te bardzo kosztowne wyjazdy do röznych krajöw (jak np. senator Grzeskowiak itd)
                              Tych wyjazdowych przykladöw jest duzo wiecej.Tacy ludzie jadä i co ?
                              Tam oczywiscie ani be,ani me.Patrzä sie jak "woly na malowane wrota".
                              Sluchajä co im powie jakis tlumacz.Oglädajä to co im chcä gospodarze pokazac.
                              Jaki pojechal-taki i wröcil.Lecz ogromne koszty takich wycieczek kryje
                              SPOLECZENSTWO.Co ma z tego przecietny obywatel ? Zapytaj sie kogos z ulicy lub
                              podwörka na ten temat; co ma z takiego wyjazdu polityköw ? -nic.

My ludzie,ktörzy na codzien przebywmy w takich zachodnich srodowiskach -
                              widzimy,obserwujemy,poröwnujemy oraz analizujemy rözne przypadki.
                              Widzimy systemy i röznice. Tutaj jednak nie potrzebne sä fundusze spoleczne.
                              Mamy röwniez rozeznanie co moze byc korzystne z przystäpienia do UNI
                              EUROPEJSKIEJ,a w jakich tematach nalezaloby jeszcze negocjowac.
                              Tutaj mozna byloby wykorzystac pewne doswiadczenia w przygotowaniu sie juz,
                              zanim staniemy sie CZLONKAMI UNI.

W dzisiejszych czasach nie stanowi röwniez problemu,gdzie ktos okresowo przebywa
                              -wazne kim jest ? Istniejä mozliwosci bezposrednich kontaktöw tj. telefonia
                              komörkowa,faxy,internet,telekonferencja za pomocä internetu. itd.

Wracajäc jeszcze do Wyboröw Samorzädowych ?-to jest jeszcze troche czasu.

Jesli chodzi o zorganizowanie i zarejestrowanie Stowarzyszenia ? -to jest to
                              calkowicie realne.W niczym nie przeszkadza möj okresowy pobyt w Austrii.
                              To moze jeszcze nawet pomöc.

radca
                              • krotoss Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 21:17
                                No moze i masz racje z szczegolnie z ta komunikacja choc zeby wywierac nacisk
                                lepiej byc na miejscu ale jezeli czesto tu bywasz nie ma problemu a fakt
                                zagranicy rzeczywiscie moze niekiedy pomoc.

KroTosS

Ps.Z tymi wyjazdami to pewnie troche do Grzeskowiak pijesz ale to mnie az tak
                                nie razi kazdy z rzadu jezdzi po swiecie za nasze pieniadze i do tego
                                (niestety) juz przywyklem.
                                • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 21:21
                                  Moze tez byc tu pomocna znajomosc jezyka niemieckiego,rosyjskiego i
                                  ukrainskiego.Szczegölnie w bezposrednich kontaktach negocjacyjnych.

radca
                                  • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 21:23
                                    Mysle,ze ta znajomosc moze sie przydac w czasie gdy bedziemy bardziej
                                    wspölpracowac z EUROPÄ.

radca
                                  • krotoss Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 21:25
                                    No kurcze niezle ja znam tylko troszeczke angielski i pare slowek po łacinie
                                    (zeby znac cala to trzeba wiecej sie uczyc niz np.anglika a ja dopiero rok sie
                                    ucze łaciny ale warto bo to matka jezykow tak jak filozofia jest matka nauk).

KroTosS

Ps.Ukrainski i Rosyjski to chyba niewiele sie roznia nie?
                                    • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 21:33
                                      krotoss napisał(a):

> No kurcze niezle ja znam tylko troszeczke angielski i pare slowek po łacinie
                                      > (zeby znac cala to trzeba wiecej sie uczyc niz np.anglika a ja dopiero rok sie
                                      > ucze łaciny ale warto bo to matka jezykow tak jak filozofia jest matka nauk).
                                      >
                                      > KroTosS
                                      >
                                      > Ps.Ukrainski i Rosyjski to chyba niewiele sie roznia nie?

No to juz jest coraz lepiej.
                                      W naszym stowarzyszeniu nie bedziemy potrzebowali tlumaczy.
                                      Juz sä takie znajomosci jezyköw jak:
                                      1.niemiecki
                                      2.angielski
                                      3.rosyjski
                                      4.ukrainski
                                      5.lacina

Kto jeszcze moze dodac ? Moze nam sie to przydac.

radca

ps. rosyjski i ukrainski jednak sie troche rözniä.

• krotoss Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 21:39
                                        Kevin jest niesamowitym poliglota ale sie do nas nie zapisal a szkoda :(

KroTosS
                                        • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 21:44
                                          Znajomosc jezyköw obcych napewno moze nam sie przydac.

No,ale co ze sprawä rzecznika ? Jakos sie nikt nie zglasza ?
                                          Ja swojä rezygnacje juz zlozylem.

radca
                                          • krotoss Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 10.08.01, 21:48
                                            No niestety jestem zmuszony ja przyjac a ze nikt sie nie zglasz to nic z tego
                                            jakos sobie poradzimy narazie nie mamy kontaktow z mediami :)

Pozdrawiam

KroTosS

Ps.Ja juz lece wiec do "zobaczenia jutro"
                                            • Gość: Krzyżak Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 22:24
                                              W związku z tym ,że nikt sie nie zgłaszał.ja proponuję swoją osobę tym
                                              bardziej ,że jestem z T.
                                              O ile radca sie zgodzi i reszta towarzystwa to chetnie przyjme tą funkcję-
                                              rzecznika
                                              • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 11.08.01, 00:23
                                                Gość portalu: Krzyżak napisał(a):

> W związku z tym ,że nikt sie nie zgłaszał.ja proponuję swoją osobę tym
                                                > bardziej ,że jestem z T.
                                                > O ile radca sie zgodzi i reszta towarzystwa to chetnie przyjme tą funkcję-
                                                > rzecznika

Ja sie nie sprzeciwiam Twojej propozycji,z mojej strony nie widze przeszköd.
                                                Co na to inni ?

radca

• Gość: Jack Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 00:14
                    Nie było mnie kilka dni -jakieś zmiany etatowe w NETBIT-cie?
                    Pozdrowienia!
                    • radca Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))(errata) 11.08.01, 00:25
                      Gość portalu: Jack napisał(a):

> Nie było mnie kilka dni -jakieś zmiany etatowe w NETBIT-cie?
                      > Pozdrowienia!

Tak,zaszly zmiany.Ja zrezygnowalem z funkcji rzecznika.Teraz decyzja nalezy
                      do zarzädu.

radca
        • Gość: Jack Re: Czemu służą takie dialogi? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 00:50
          Nie szukam konfliktów, jestem za ich tonizowaniem ale czy SzP. Atomski -
          (kolejny raz!) nie może troszkę wyhamować???
          My tu o wspólpracy mówimy, a na innym forum, dzisiaj SzP. atomski z B. chyba
          nie nasze (NEBIT-u) stanowisko prezentuje?
          >>>Atomski:
          Bydgoszcz nie jest w stanie zrobić wiele dla W. bo wszystkie siły traci na
          użeranie się z Toruniem. Jak coś już ma do nich trafić, to i tak chapnie T.
          Politycy i włodarze tego miastta są nadzwyczajni.Drugich takich nie ma.Wszędzie
          wietrzą podstęp i spiski przeciw nim ,zakorzeniają poczucie niesprawiedliwości
          i krzywdy. Potem to przechodzi na innych. Jak widać skutecznie...
          Już to gdzieś mówiłem do k...y nędzy.Winicie B. za brak słońca,erekcji i
          inne.To głupie, ale może wygodne.Odciąga uwagę od swojego podwórka <<<

Nie dziwią zatem takie odpowiedzi:
          >>>ARO:
          atomski jesteś osobą niezwykle kontrowersyjną, więc bardzo trudno Ciebie
          ignorować. Każdy Twój komentarz budzi jakieś emocje, więc po raz kolejny proszę
          Cię - NIE WCHODŹ NA TORUŃSKIE FORUM. NIKT CIE TU NIE LUBI I NIE SZANUJE. Jak
          nie zależy Tobie na dobrych stosunkach ludzi z T i B, to załóż sobie wątek dla
          takich ekstremistów jak Ty, a tam do bólu będziesz mógł wdawać się w słowne
          utarczki z ludźmi z Torunia. Bydgosz jest większa, ładniejsza, atrakcyjniejsza,
          bardziej znana, lubiana, bogatsza w wydarzenia kulturalne i rozrywkowe, starsza
          niż Toruń. Włocławkowi przypisuje to samo. Mam nadzieję, że sprawiłem Ci wielką
          frajdę i ulżyłem Ci w cierpieniu, jakie zadają Ci mieszkańcy tego ohydnego
          miasta, Torunia, swoimi debilnymi komentarzami. Wybacz, że są one debilne, no
          ale nasz uniwersytet nie kształci na zbyt wysokim poziomie. Mam nadzieję, że
          czujesz się już dobrze, a tym samym nie będziesz odwiedzał naszego forum, a
          przynakmniej niczego dopisywał. Pozdrawiam Cię i mam nadzieję, że nowych postów
          Twojego autorstwa czytać już nie będę.<<<

Czytałem gdzieś (forum toruńskie: Dlaczego torunianie maja kompleks wobec
          bydgoszczan? )ostry dialog atomskiego z woj-em - czy tak należy kolego atomski
          jedynie z Tobą rozmawiać?
          • Gość: Krzyżak Re: Do atomskiego IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 10:10
            W zwiazku z postem Jacka uważam Atomski ,że wszyscy z BIT-u powinni od Ciebie
            usłyszec - przepraszam.
      • Gość: On Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :)))- trochę więcej IP: *.szpital-bielany.torun.pl 22.08.01, 06:37
        krotoss napisał(a):

> Wiec przedstawia sie to tak:
        >
        > 1. Yanko(zalozyciel i prezes)
        > 2. KroTosS(v-ce prezes z Bydzi)-swoja droga musimy tez miec drugiego v-ce z Tor
        > .
        > 3. Lord_Samsel
        > 4. Radca(rzecznik-jednak musimy z nim sobie cos wyjasnic ale to w poscie ponize
        > j
        > 5. Jack(skarbnik)
        > 6. Gorg
        > 7. Chewie
        > 8. PIT
        > 9. Thomek
        > 10.Rhemek
        > 11.Krzyżak
        > 12.Dubler
        > 13.Sonia(sekretarz)
        > 14.XYZ
        > 15.Ulan
        > 16.Essex
        > 17.Coolek
        > 18.Zagrabek
        > 19.Jasio
        > 20.Woj
        > 21.Maedhros
        > 22.Pontus
        > 23.Qron
        > 24.Krzysyoo
        > 25.Weronika
        >
        > Jak wiec widac na pozycji nr 25 mam juz w towarzystwie dwie kobiety to
        > cieszy.Nastepna lista jak nas bedzie 30.
        >
        > NETBiT RULEZ!!!
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > KroTosS

Gdzieś po drodze zgubiono moją skromną osobę...błłłłłłłłłłeeeeeeee. Rozumiem że
        ON to krótki nik, ale dlaczego go pomijać. Brakuje też kolegi (koleżanki?) 314,
        chyba że jest obecny ze zmienionym nikiem... Proiszę o korektę. Uważam, że
        spotkanie w realu jest konieczne.
      • Gość: On Re: NOWA LISTA-JEST NAS JUZ 25 OSOB :))) IP: *.szpital-bielany.torun.pl 22.08.01, 06:39
        > Wiec przedstawia sie to tak:
        >
        > 1. Yanko(zalozyciel i prezes)
        > 2. KroTosS(v-ce prezes z Bydzi)-swoja droga musimy tez miec drugiego v-ce z
        Tor
        > .
        > 3. Lord_Samsel
        > 4. Radca(rzecznik-jednak musimy z nim sobie cos wyjasnic ale to w poscie
        ponize
        > j
        > 5. Jack(skarbnik)
        > 6. Gorg
        > 7. Chewie
        > 8. PIT
        > 9. Thomek
        > 10.Rhemek
        > 11.Krzyżak
        > 12.Dubler
        > 13.Sonia(sekretarz)
        > 14.XYZ
        > 15.Ulan
        > 16.Essex
        > 17.Coolek
        > 18.Zagrabek
        > 19.Jasio
        > 20.Woj
        > 21.Maedhros
        > 22.Pontus
        > 23.Qron
        > 24.Krzysyoo
        > 25.Weronika
        >
        > Jak wiec widac na pozycji nr 25 mam juz w towarzystwie dwie kobiety to
        > cieszy.Nastepna lista jak nas bedzie 30.
        >
        > NETBiT RULEZ!!!
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > KroTosS

Gdzieś po drodze zgubiono moją skromną osobę...błłłłłłłłłłeeeeeeee. Rozumiem że
        ON to krótki nik, ale dlaczego go pomijać. Brakuje też kolegi (koleżanki?) 314,
        chyba że jest obecny ze zmienionym nikiem... Proiszę o korektę. Uważam, że
        spotkanie w realu jest konieczne.
    • Gość: debet Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: 213.146.61.* 11.08.01, 01:12
      Witam wszystkich myślących normalnie. Jaki tu spokój, nikt się nie kłóci, nikt
      się nie sprzecza. Z uwagi na to, że darzę sympatią mieszkańców miata Torunia
      (tam mieszkam) i miasta Bydgoszczy (tu mam kilku znajomych), chciałbym się
      zapisac na Waszą listę. Dzięki Radca za zgodę wydaną na forum Torunia.
      • Gość: ted Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 01:15
        Jest miło zaczyna być normalnie!
        PS.O której zamykają >NETWORK Internet Caffee<?
      • Gość: sonia Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 01:16
        Witam serdecznie. Czuj się jak u siebie.
    • rhemek Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 11.08.01, 10:13
      Pozdrawiam Wszystkich. A szczegolnie torunian. Widac, ze nasze towarzystwo
      dobrze funkcjonuje.Tak trzymac. Pozdrawiam
      • radca Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 11.08.01, 10:33
        Wnioskuje o powolonianie nowego rzecznika.

radca
        • krotoss Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 11.08.01, 11:33
          No jako v-ce zatwierdzam na tej funkcji kolege Krzyżaka ktory(co cieszy) sam
          wyrazil na to zgode.Co do kolegi Atomskiego to nie nalezy on do NETBiT''u wiec
          nie mozemy sie zacietrzewiac jego wypowiedziami w nich reprezentuje tylko
          siebie i mysle ze koledzy z Torunia to rozumieja i mam nadzieje nie oceniaja po
          jego zachowaniu nas i Bydzi.Witam rowniez nowego towarzysza Debeta ktory jest
          juz 28 na liscie wiec jeszcze dwoje i bedzie nowa lista :)

KroTosS

Ps.Ted moglby sie tez zapisac jak mu sie tu tak podoba :)))
          • radca Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 11.08.01, 12:39
            Bardzo pozdrawiam naszego rzecznika Krzyzaka.

radca

• radca Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 11.08.01, 16:41
              Nie ma jeszcze skarbnika.

radca
              • krotoss Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 11.08.01, 17:27
                alez jest nim Jack!!!

KroTosS

Ps.Chyba ze sie zrzekl ale mi nic o tym nie wiadomo.Zreszta ta funkcja przy
                naszym stowarzyszeniu(jak narazie) jest bezproduktywna.
                • qron Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 11.08.01, 20:16
                  Witam wszystkich kolegów i koleżanki. Na początek chciałem się zapytać o
                  spotkanie w Przysieku. Nie wiem gdzie była prowadzona debata na ten temat ale
                  nic mi o tym nie wiadomo. Żeby określić jasno swoje stanowisko to ja także
                  podpisałbym się pod założeniem stoważyszenia na papierze, oczywiście trzeba
                  jeszcze trochę wszystko dopracować. Pozdrawiam.
                  p.s. ja znam trochę angielski i rosyjski. jeśli chodzi o ukraiński to miałem
                  kontakt i jest on bardziej podobny do polskiego niż do rosyjskiego ( w wymowie
                  oczywiście).
                  • Gość: Krzyżak Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 20:54
                    Własnie wróciłem z Gdańska.Tradycujnie zerknąłem na forum.
                    Radco,dziękuje za nominacje.Myślę,że nikogo z naszych nie zawiodę.Poza tym
                    sądzę,że w przypadku problemów koledzy z B. nie mówiąc już o T. mi pomogą.
                    Co do Atomskiego to myslałem ba nawet byłem przekonany ,że jest mu już dawno
                    obce sianie nienawiści między nami.
                    Atomski , byłem przekonany ,że jesteś już jednym z nas.
                    • radca Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 11.08.01, 21:14
                      Witam Cie Krzyzak.

To nie mnie nalezy dziekowac za nominacje.Ja zlozylem rezygnacje oraz o tym
                      powiadomilem oficjalnie.Bardzo staralem sie,aby nie propagowac i nie sugerowac
                      nikogo.Nie möglbym sobie nawet pozwolic,aby jakäs osobe wybierac.Staram sie
                      bardzo przestrzegac DEMKRACJI oraz POSZANOWANIA kazdego z nas.Lecz wyrazilem
                      tylko möj prywatny (nie objety funkcjä) pogläd,ze jednak mile byloby,aby
                      rzecznikiem zostal ktos z TORUNIA.To Ty zaproponowales swojä osobe-wiec ja tylko
                      tä INFORMACJE dalej przekazalem.

Wybör twojej osoby - naprawde nie zalezal odemnie.
                      To nie mnie zawdzieczasz funkcje Rzecznika.

Ja jednak szanuje decyzje ZARZÄDU.To ZARZÄD podejmuje wszelkie decyzje.
                      Vi-ce PREZES KroToss podal tä wiadomosc o powolaniu nowego RZECZNIKA.

Drogi Krzyzaku serdecznie gratuluje funkcji RZECZNIKA.

pozdrawiam
                      radca
    • yanko Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 11.08.01, 22:25
      Drodzy czlonkowie! Juz drugi watek wypelniamy ogromna liczba postow. To cieszy.
      Niestety, przez najblizszych kilkanascie dni nuie bede mogl Wam pomagac, bo
      wyjezdzam odpoczac.
      Krotossie, widze, ze bardzo powaznie traktujesz swoja funkcje. Moze zatem
      przyjalbys propozycje zostania prezesem (ja pozostane tylko czlonkiem zarzadu :-
      ). Zapewne potrafisz dzialac bardziej operatywnie ode mnie, malowanego prezesa.
      Jesli sie zgadzasz, mozesz na kolejnych listach wpisywac obok swojego nicka
      PREZES. Pozdrawiam.
      • krotoss Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 12.08.01, 13:07
        Witam wszystkich troche zaskoczyl mnie ten Twoj post Yanko na ktorego slad
        najpierw trafilem na forum torunskim gdzie ostatnio goszcze czesto.Soja role
        traktuje jak najbardziej powaznie bo i sprawa jest powazna.Mam lepsze wyjscie z
        sytuacji jezeli taka Twoja wola to zostane prezesem NETBiT''u ale tobie jako
        zalozycielowi proponuje funkcje honorowego prezesa jak to jest w zwyczaju gdzie
        indziej honorowac zasluzonych lodzi-mam nadzieje ze przyjmiesz ta propozycje.W
        tym miejscu pragne zapewnic ze jako prezes z calych sil bede staral sie
        zapewnic naszemu towarzystwu perspektywy rozwoju(moim zdaniem w kierunku
        rejestracji)i jak najwiekszej ilosci czlonkow.Co do tytulowania sie to bede to
        robil tylko sporadycznie gdy bedzie tego wymagala sytuacja bo nadmierna
        tytulatura mogla by kogos zniechecic a tego bym nie chcial.Mam nadzieje tylko
        ze wszyscy pogodza sie z moja osoba na tym stanowisku, ale z uwagi ze uprzednio
        bylem v-ce mysle ze nie powinno byc problemow.

Pozdrawiam NETBiT oraz niezrzeszonych z Bydgoszczy i Torunia

KroTosS(od dzis prezes NETBiT''u)

Ps.Pragne serdecznie podziekowac naszemu honorowemu prezesowi(mam nadzieje ze
        przyjmie ten tytul) Yanko za obdarzenie mnie zaufaniem.Mysle ze pomocne w tej
        nowej funkcji bedzie mi moje miejsce zamieszkania: 20min jazdy samochodem do
        Torunia i okolo 35 do centrum Bydgoszczy :( [ten znaczek to z powodu ubolewania
        nad stanem ulicy Fordonskiej dzieki ktorej mam taki czasy przejazdu] a mieszkam
        w Fordonie-Nad Wisla.
        • radca Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 12.08.01, 15:48
          Moje Gratulacje dla nowego Prezesa NETBiT -Krotossa.

Uwazam,ze to bardzo dobry wybör.To wyszlo w sposöb naturalny,porzez aktywanosc
          niezwykle pozytecznä -osoba KroTossa -jest jak najbardziej trafiona.

Wyczytalem,ze to "stanowisko" -bardziej sklonil bym sie do okreslenia
          jako ;"funcja". Slowo "funkcja" -bardziej uczciwie jest spostrzegana oraz
          zobowiäzuje do uczciwosci i funkcjonowania w danych obowiäzkach.
          Slowo "funkcja" -do czegos zobowiäzuje.

"Stanowiska" sie osiäga lub o nie zabiega.

Jesli chodzi o czy funkcje - PREZESA HONOROWEGO -to naprawde bym sie jeszcze
          wstrzymal z tä decyzjä.Mozna wspomniec o POMYSLODAWCY lub PIERWSZYM PREZESIE
          NETBiT-u -lecz moim zdaniem otrzymac Funkcje PREZESA HONOROWEGO -to potrzeba
          jednak wiecej czasu dla wytypowania takiej osoby.No,ale moze nie mam racji ?

Bardzo bylbym rad,gdyby inni sie na ten temat wypowiedzieli.

Gratuluje KroTossie.

Ty byles bardzo aktywny i nadal nim jestes.Ty röwniez jestes zwolennikiem
          DEMOKRACJI,a chyba w dzisiejszych czasach jest to bardzo potrzebne.

radca

ps.nalezalo by teraz dokonac wyboru VI-ce PREZESA (lecz nie juz "samozwanczego")
    • Gość: sonia Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 23:34
      Na razie nie ma czego podsumowywać, bo nic jeszcze nie robimy.

Trochę zmienił się zarząd, ale o tym to może już KroTosS.

Planowane jest ewentualne spotkanie w Przysieku - patrz: "A może by tak się
      spotkać, poznać, porozmawiać...".

Dalej uważam, że administrator mógłby nam założyć czerwoną linkę. Chyba nazwa
      NetBiT juz się przyjęła. Mamy więcej postów niż kultura i żużel.
    • krotoss Dwie sprawy 12.08.01, 16:08
      Najpierw jednak pragne podziekowac Radcy za poparcie.Teraz po pierwsze:
      rzeczywiscie trzeba wybrac kogos na funkcje v-ce i to najlepiej dwoch-jednego z
      Torunia drugiegi z Bydzi.Moje typy sa nastepujace dla Torunia moglby to byc
      kolega Krzyżak a dla Bydzi mysle ze Radca jezeli oczywiscie zgodza sie
      kandydowac.

Druga sprawa jest taka-ewentualne spotkanie w Przysieku to tez uwazam ze
      najlepiej jezeli juz to po wyborach, ale dla naszego towarzystwa narazie nie
      jest to konieczne moglibysmy narazie sie tu zorganizowac i wszystko poustalac a
      spotkamy sie jak bedziemy juz wiedzieli na czym stoimy i wtedy gdy bedzie juz
      wiecej ludzi moglibysmy sie przy okazji zarejestrowac.Mysle ze to by bylo dobre
      rozwiazanie bo teraz patrzymy na siebie (na forum) przez pryzmat tego co kto
      mowi a przy spotkaniu bardzie zwracalibysmy uwage na to jak kto wyglada a nie
      na to co kto ma do powiedzenia i przez to uwazam ze wiecej dobrego bedzie
      jezeli ustawimy sie tu(narazie).Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie
      spotkaniu ogolnemu forumowiczow przy piwie ktore nie byloby organizowane w
      ramach organizacji NETBiT''u.

Pozdrawiam

KroTosS
      • radca Re: Dwie sprawy 12.08.01, 17:05
        krotoss napisał(a):

> Najpierw jednak pragne podziekowac Radcy za poparcie.Teraz po pierwsze:
        > rzeczywiscie trzeba wybrac kogos na funkcje v-ce i to najlepiej dwoch-jednego z
        >
        > Torunia drugiegi z Bydzi.Moje typy sa nastepujace dla Torunia moglby to byc
        > kolega Krzyżak a dla Bydzi mysle ze Radca jezeli oczywiscie zgodza sie
        > kandydowac.
        >
        > Druga sprawa jest taka-ewentualne spotkanie w Przysieku to tez uwazam ze
        > najlepiej jezeli juz to po wyborach, ale dla naszego towarzystwa narazie nie
        > jest to konieczne moglibysmy narazie sie tu zorganizowac i wszystko poustalac a
        >
        > spotkamy sie jak bedziemy juz wiedzieli na czym stoimy i wtedy gdy bedzie juz
        > wiecej ludzi moglibysmy sie przy okazji zarejestrowac.Mysle ze to by bylo dobre
        >
        > rozwiazanie bo teraz patrzymy na siebie (na forum) przez pryzmat tego co kto
        > mowi a przy spotkaniu bardzie zwracalibysmy uwage na to jak kto wyglada a nie
        > na to co kto ma do powiedzenia i przez to uwazam ze wiecej dobrego bedzie
        > jezeli ustawimy sie tu(narazie).Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie
        > spotkaniu ogolnemu forumowiczow przy piwie ktore nie byloby organizowane w
        > ramach organizacji NETBiT''''u.
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > KroTosS

Pomysl utworzenia dwöch Vi-ce Prezesöw jest jak najbardziej logiczny.

Tak sobie to wyobrazalem.Stalo sie bardzo dobrze.PREZES mieszka wlasnie pomiedzy
        dwoma miastami (jak sam ukazal).FORDON lezäcy nad Wislä moze wspaniale läczyc
        oba miasta.To w drodze z Bydgoszczy do Torunia -mozna zatrzymac sie w FORDONIE.
        Röwniez odwrotnie;w drodze z Torunia do Bydgoszczy -röwniez mozna odwiedzic
        FORDON.Sam nasz Prezes jest niezwykle aktywny i logiczny.Nie widac u Niego
        wyröznien zadnego z miast-to jest wazne.

Pomysl utworzenia dwöch zastepcöw jest takze trafiony.
        To kazdy z Vi-ce Prezesöw bedzie reprezentowal i organizowal sprawy w swoim
        miescie.Bedzie zintegrowany ze swoim srodowiskiem,bedzie najlepiej znal plusy
        i minusy w swym miescie.Bedzie znal potrzeby jakie istniejä obok nas.

Te sprawy bedzie mozna ukazywac i konsultowac ; "co zrobic,aby..."?

Przyznam,ze propozycja KroTossa troche mnie zaskoczyla.Nie wiem co na to
        odpowiedziec ? Dotyczy funkcji zastepcy (czyli Vi-ce). Naprawde nie wiem .

Zröbmy tak,prosze dokladnie przemyslec.Pragnälbym,aby w sposöb DEMOKRATYCZNY
        dokonac wyboru Vi-ce prezesa na Bydgoszcz.

pozdrawiam
        radca

• krotoss Re: Dwie sprawy 12.08.01, 19:07
          No oczywiscie ze demokratyczny wiec dla tego podalem swoje propozycje i czekam
          na inne pozniej sie stworzy liste i mozemy glosowac.Podawajcie wiec swoich
          kandydatow.Wypowiedzcie sie rowniez w kwesti honorowego prezesostwa Yanko lub
          innej propozycji dla niego zeby go wyroznic-wkoncu to on zalozyl ten watek
          (wiadomo chodzi o ten 1).

KroTosS

Ps.Prosze tez o opinie co do spotkaniu w Przysieku mysle ze moje spostrzezenia
          w poprzednim poscie maja troche racji.(ale to wszystko w szerszym gronie pewnie
          jutro bo dzis jak zwykle marazm w weekend)
          • Gość: sonia Re: Dwie sprawy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 21:52
            To ja się demokratycznie zgadzam na wiceprezesów. I oczywiście na prezesa.
            A co do spotkania - to wybory mi zupełnie nie przeszkadzają. Nikt nas nie
            wykorzysta jeżeli sami nie będziemy tego chcieli.
    • Gość: SDB Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.08.01, 21:04
      Prosze prosze- nie bylo mnie troche w domu, wchodze na forum by byc blizej
      swiata tego regionalnego i co? Jestem niebywale mile zaskoczony. Gratuluje
      pomyslu i przylaczam sie do stowarzyszenia. Jezeli moge. Pozdrawiam Radce oraz
      reszte towarzyszy Yanko, Sonie, Krzyzaka i innych ktorych jeszcze nie
      zapamietalem. Niech zyje przyjazn bydgosko-torunska. CZESC
      • radca Re: Do Soni 12.08.01, 21:58
        Zrozumialem Ciebie,ze zgadzasz sie na PREZESA.
        Tak ,to trafny wybör.

Pozostaje sprawa dwöch Vi-ce Prezesöw.

pozdrawiam
        radca
        • Gość: sonia Re: Do Soni IP: 200.5.1.* 13.08.01, 08:59
          Na wiceprezesów też się zgadzam. Fakt, że jeszcze oni sami muszą wyrazić zgodę.
          Ale tak jak zaproponował KroTosS:
          wiceprezes z B. - Radca
          wiceprezes z T. - Krzyżak.
          • radca Re: Do Soni 13.08.01, 10:34
            Droga Soniu.

Caly czas,az do tej pory zastanawialem sie nad propozycjä KroTossa.Bralem tez
            pod uwage Wasze wypowiedzi.Analizowalem,czy moge podolac takim obowiäzkom.
            Napewno jest wiele wspanialych osöb,ktörzy mogli by byc lepsi w tej roli.
            Lecz z drugiej strony,przeciez nie chodzi o to,kto z nas jest lepszy-czy gorszy.
            My mamy byc RAZEM i o to nam wszystkim chodzi.Mamy sie wspierac i uzupelniac.
            Chcemy przeciez Cos tworzyc.Dla kazdego jest miejsce i zawsze takie miejsce
            bedzie czekalo na nastepnych.

Dlatego podjälem decyzje ; wyrazam zgode.

Oczywiscie akceptacja bedzie nalezala o Was.

dziekuje i pozdrawiam
            radca
    • Gość: on Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.szpital-bielany.torun.pl 13.08.01, 05:57
      Super.Chciałbym zgłosić swój akces do NETBiT-u jak to podpowiedział mi Radca.
      Pozdrowienia dla całego NETBiT-u i wszystkich sympatyków z obu miast.
      • krotoss Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 13.08.01, 14:36
        Ciesze sie ze Radca przyjal stanowisko i ze akceptujecie zmiany.teraz niech
        tylko kolega Krzyżak potwierdzi zgoda swoja funkcje i bedziemy mieli
        zarzad.Jednoczesnie ciesze sie bardzo ze przybylo nam dwoch nowych czlonkow-SDB
        i On i teraz jest nas 30 wiec czas na liste ktora dla jasnosci opublikuje gdy
        ustanowi si v-ce w Toruniu :)

Pozdrawiam

KroTosS
        • Gość: sonia Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: 200.5.1.* 13.08.01, 15:05
          To może Debet zostałby rzecznikiem, jeżeli Krzyżak zgodni się na wiceprezesurę?
          • krotoss Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 13.08.01, 15:33
            Nic nie mam przeciwko ale jezeli nie zgodzi sie kolega Debet to narazie kolega
            Krzyażak moze pelnic dwie funkcje(jezeli sie zgodzi).

KroTosS
            • radca Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 13.08.01, 15:53
              Witam Was po przerwie.

Dziekuje za wybör mojej osoby i za zaufanie.Jesli möglbym zaproponowac pomysl
              dot. Vi-ce z Torunia ? Uwazam,ze jesli Krzyzak wyrazi zgode,to funkcje
              rzecznika nalezalo by oddac.Do tego czasu,az sie nie wybierze nowego
              rzecznika-to möglby spokojnie wypowiadac sie Prezes KroToss.KroToss i tak
              robi wspanialä robote i w praktyce zastepuje wiele razy rzecznika.
              Jesli ta funkcja sie zwolni,powinna zostac wolna i z pewnym namyslem powierzona.

Wracajäc do pierwszego Prezesa Yanko.

Nasunäl mi sie taki pomysl.ze möglby zostac; " CZLONKIEM HONOROWYM NETBiT."
              To duze wyröznienie i daje röwniez poszanowanie.

co o tym myslicie ?

pozdrawiam
              radca
    • rhemek Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 13.08.01, 19:26
      Gratuluje Krotossowi. Uwazam tez ze kandydaci na vice sa najlepsi. Pozdrawiam.
      • Gość: krotoss W sprawie strony www!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 19:57
        Myslalem nad ta sprawa kilka ostatnich dni.Z uwagi na brak aktualnych checi
        (choc szczatki jej byly kiedys wyrazane zdaje sie przez Chewie-ale jezeli sie
        myle przepraszam)do stworzenia strony www NETBiT''u postanowilem wykonac ja ja
        jako prezes.W tym przedsiemwzieciu szczegolnie jednak licze na wasza pomoc i
        wyrozumialosc zaraz wyjasnie dla czego.Otoz jako ze mam internet dosc krotko
        nie znam jezyka HTML i musze sie go nauczyc a bede przy tworzeniu strony
        pomagal sobie jeszcze urzadzeniami wspomagajacymi-dzis przeprowadzilem
        rekonesans w maojej literaturze komputerowej i cos nieco juz wiem jak sie do
        tego zabrac.W sumie prosta stronke z czystym tekstem to moze moglbym juz zrobic
        ale chce zeby to wygladalo ładniej wiec prosze o cierpliwosc.Co do tekstow to
        jest to druga sprawa-piszcie co chcielibyscie zeby sie tam znalazlo, ajkie
        materialy, moze zdjecia miast na pewno ich herby(Bydzi juz ladny widzialem na
        jednej stronce).Nadsylajcie tez swoje teksty na moj e-mail i propozycje co do
        wygladu stronki lub krotkie sugestie zamieszczajcie w tym watku.Mysle ze trzeba
        by bylo zamiescic hidtorie obu miast-Bydi mysle ze znajde dobra bo mam fajna
        ksiazke-oficjalnie wydana przez ratusz.Pomocne beda mi natomiast materialy
        dotyczace Torunia-moga byc adresy www gdzie takie mozna znalezc.

Podsumowujac nadsylajcie swoje uwagi TEKSTY, propozycje itp.

Pozdrawiam

KroTosS

Ps.Mysle ze z wasza pomoca uda sie taka stronke uruchomic w tym miesiacu.Prosze
        tez o propozycje gdzie najlepiej ta strone umiescic [chodzi oczywiscie o
        miejsca darmowe :)]

• chewie Re: W sprawie strony www!!! 13.08.01, 20:25
          1. a) stronke moim zdaniem najlepiej zalozyc na wp.pl - na onecie dodaja popupowe okienko, inne serwisy sa
          raczej wolne...

b) poniewaz taka strona ma raczej slaby adres (www.wp.pl/wp/netbit) dobrze jest zalozyc darmowego aliasa
          (przekierowanie) na stronie www.prv.pl, co daje adres www.netbit.prv.pl

c) jezeli chodzi o tworzenie stronki to jak bedziesz mial jakies problemy to daj znac - siedze w tym dosyc duzo,
          zrobilem juz niejedna strone wiec moge pomoc....

2. Zauwazylem ze coraz wiecej osob mowi o rejestracji NETBiTu, moze by tak male glosowanie nad sprawa
          pozostania w VR lub przejscia do reala?

pozdrawiam
          • krotoss Re: W sprawie strony www!!! 13.08.01, 20:40
            Dziekuje za post i proponowana pomoc z ktorej nie omieszkam skorzystac.Juz mam
            nawt pierwsze pytania.Jakich najlepiej narzedzi uzywac(z uwagi iz mowisz o swym
            duzym doswiadczeniu to polec cos dla poczatkujacych bo sam pewnie notepada
            uzywaz jak sie tak znasz).Dziekuje rowniez za propozycje 1 i 1b nie wiem jak
            nazywac dostawcow miejsc na darmowe stronki www.Co do glosowania to po prostu
            beda(jezeli sie uda) dwa skrzydla towarzystwa-ci zarejestrowani i ci ktorzy
            tego nie chca i beda dalej przejawiac swoje poparcie tu lub (mam nadzieje) na
            naszej stronie.Oczywiscie zadnego nie bedzie rozdzielenia i dalej
            zarejestrowani beda dzialac tu na forum-tak to sobie wyobrazam.

KroTosS
            • chewie Re: W sprawie strony www!!! 13.08.01, 21:01
              a) najlatwiejszy dla poczatkujacych jest frontpage z micro$oftu, ale tak naprawde to polecam ci dreamweavera
              firmy macromedia
              b) notatnika uzywam tylko do drobnych poprawek - pracuje w homesite''cie - swietny program!
              c) najlepszy kurs html-a znajdziesz na www.www-mag.com.pl, pozwala spokojnie w weekend zrobic calkiem
              fajna stronke w notatniku...
              d) do robienia grafiki polecam photoshopa - najlepszy program do tej roboty
              • krotoss Re: W sprawie strony www!!! 14.08.01, 12:29
                Dzieki wielki dreamwavera tez mialem chec wybrac tylko nie wiem gdzie mozna go
                sciagnac bo z oficjalnej strony to chyba placic trzeba.Homesita uzywasz wic
                rzeczywiscie jestes niezly :) bo to zaawansowane urzadzonko-tak czytalem.Dzieki
                za namiary na porzadny kurs bo te co sam znalazlem sa do bani tylko mowia jak
                szkielet zbudowac :(.Jakby co to znalazlem fajna tabelke ze znacznikami kolorow-
                mi sie przyda ale pewnie ty juz masz cos podobnego.Za porady serdecznie
                dziekuje, a najgorzej u mnie bedzie z photoshopem-musze z kads skolowac ale mam
                tez bogaty zbior webartow wiec moze nie bedzie tak zle.

Pozdrawiam KroTosS

Ps.Prosze o nadsylanie wszystkich pomyslow i materialow do stronki www w koncu
                ma to byc nasza stronka wiec przyczyncie sie do jej tworzenia.Materialy mozna
                mi ne e-maila wysylac-adres w ramce autor-u gory posta ;) jakby ktos nie
                wiedzial.
                • krotoss Do Chewie!!! 14.08.01, 16:05
                  Przegladalem dzis kurs, nawet sciagnalem slyszalem ze ten Wimmera jest
                  najlepszy wiec sie ciesze.Co do serwerow to zaloze w poland.com daja 25Mb i
                  mozna jeszcze powiekszyc,maja tez kreator stron i mozna ze stronki www pracowac
                  na ich serwerze ftp.Tylko przez omylke zalozylem na swoj nick i teraz musze
                  zalozyc e-maila dla NETBiT''u i potem stronke-na razie pusta prawie ;)

KroTosS
                  • chewie Re: Do Chewie!!! 14.08.01, 22:50
                    z moich doswiadczen z poland.com wynika, ze ich serwery strasznie sie nieraz
                    slimacza, zwlaszcza ftp, moi znajomi mowia to samo, nadal polecam wp.pl,
                    miejsca co prawda jest mniej, ale na strone nawet ze spora iloscia zdjec 1mb to
                    juz duzo, tak wiec ten chwyt z 25mb to raczej lep niz cos do wykorzystania....

pozdrawiam
                    • krotoss Re: Do Chewie!!! 15.08.01, 11:21
                      No moze ale skrzynke e-mail maja BEZ OGRANICZEN i Konstruktor(edytor HTML) na
                      ich stroniw www pracuje calkiem sprawnie w razie czego po prostu zaloze na wp
                      jak poland bedzie za bardzo klopotliwy :)

Pozdrawiam i dzieki za rady jak cos jeszcze bedziesz kiedys mial to pisz

KroTosS

Ps.Ja oczywiscie tez nie omieszkam zapytac eksperta jak bede w kropce :)
    • Gość: SDB Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 20:38
      O NETBiT-cie dowiedzialem sie dopiero wczoraj, zastajac ponad 200 postow na ten
      temat. Wybaczcie mi ze nie przeczytalem wszystkiego. W zwiazku z tym nasuwa mi
      sie pytanie: czy mamy(w koncu sie zapisalem) uchwalony albo w przygotowaniu
      jakis statut?
      • krotoss Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 13.08.01, 20:42
        Zreby juz probowano tworzyc ale mysle ze takowy powstanie po rejestracji-wtedy
        bedzie on mial wieksza wartosc i bedzie do czegos zobowiazywal-szczegolowe inf.
        na temat tego mozna znalezc w watku "Informacje dla NETBiT''u" ktory to stworzyl
        kolega Radca za co mu serdeczne dzieki z mojej strony.

KroTosS
    • Gość: Krzyżak Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 20:45
      Witam wszystkich.Dopiero co wróciłem z Poznania.Przeczytałem wszystkie ostatnie
      posty i ;
      Zgadzam sie byc Vice.
      Rzecznikiem jasne że może zostać Debet.
      Debet moje gratulacje pozdrawiam serdecznie.Mysle ,że obaj wiele zwojujemy dla
      NetBiTu
      • krotoss Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 13.08.01, 21:00
        Jak to juz powiedzialem w Toruniu barzdo sie ciesze z przyjecia przez kolege
        Krzyżaka tej funkcji,I popieram kandydature Debeta na rzecznika.

KroTosS
    • Gość: SDB Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 20:58
      Zastanawiam sie czy nie przejechac sie w srode na stadion Polonii na final IMP.
      W imie przyjazni B-T. W Bydgoszczy na zuzlu jeszcze nigdy nie bylem. Tak
      wlasciwie to nigdy nie lazilem po Bydgoszczy bo zawsze bylem przejazdem albo
      przesiadalem sie z pociagu na pociag. Poznajmy nasze miasta. Pozdrawiam NETBiT-
      owskich fanow zuzla i tych, ktorych ten sport nie pociaga.
      PS. Aha no wlasnie czy z pociaga:) bede mial daleko do stadionu?
      • Gość: Krzyżak Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 21:11
        Gość portalu: SDB napisał(a):

> Zastanawiam sie czy nie przejechac sie w srode na stadion Polonii na final IMP.
        >
        > W imie przyjazni B-T. W Bydgoszczy na zuzlu jeszcze nigdy nie bylem. Tak
        > wlasciwie to nigdy nie lazilem po Bydgoszczy bo zawsze bylem przejazdem albo
        > przesiadalem sie z pociagu na pociag. Poznajmy nasze miasta. Pozdrawiam NETBiT-
        >

Tylko za bardzo sie nie afiszuj . że jestes z T.
        UWAGA SDB!!!!!NIE WSZYSCY NA STADIONIE TO PRZYJACIELE Z NETBiTu :-))

• Gość: SDB Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 21:07
      Zaraz zaraz to chyba najpierw trzeba miec statut a potem sie rejestrowac. No bo
      kto ci zarejestruje stowarzyszenie bez ustalonych celow organizacji, zasad
      przyjmowania czlonkow, okreslenia struktury itd? A to co zaprezentowal szanowny
      kolega Radca to ustawa o stowarzyszeniach, wiec nasze wytyczne potrzebne przy
      zakladaniu stowarzyszenia. AMEN
      • krotoss Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 13.08.01, 21:22
        Radca to wyjasni bo sie na tym zna.Co do żużla to polecam final IMP i warto
        obejrzec nasz stadion bo bez obrazy ale torunski jak zreszta kazdy żużlowz w
        Polsce sie umywa-ale bez obrazy.Z dworca Glownego daleko nie masz ale ze jezdze
        autem to Ci nie powiem jakim musisz jechac-moze ktos inny a jak nie to na
        stronie www.bydgoszcz.pl jest rozklad a stadion lezy przy ulic Sportowej :)
        pasuje nie dla ciekawostki podam ze w Pile maja stadion przy Bydgoskiej
        ulicy :))) ale ten to dopiero jest slabiutki nawet glowna do bani.

KroTosS
        • qron Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 14.08.01, 11:05
          Jeśli jedziesz pociągiem to najbliżej jest ze stacji Bydgoszcz Leśna. tam
          idziesz prawie cały czas prosto aż na stadion. Pozdrawiam.
        • qron Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 14.08.01, 11:08
          A przy okazji to ja również uważam, że NETBiT powinien dostać czerwonego linka
          na forum. Poza tym fajnie by było żeby stworzyć wspólnego czata B-T tam dużego
          ruchu nie ma, a przy okazji moglibyśmy świecic przykładem jak można wspólnie
          fajnie porozmawiać bez złośliwości i wulgaryzmów.
          • Gość: Jack Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 11:27
            Witam wszystkich.
            Słuchajcie poradzcie jak usprawnić formę zapisów do NETBiT?
            Czasami na naszym toruńskim forum ktoś pyta/wyraża chęć wstąpienia w nassze
            szeregi, a my odsyłamy go na forum bydgoskie. Tu zwykle buszuje w gęstwinie (!)
            przyjaznych wątków B-T - czyta je wszystkie - jednym słowem błądzi. Może to
            jakoś usprawnić.
            Tymczasowo założe nowe wątki na forum B. i T.- łatwiej będzie nowych kandydatów
            wyszukiwać - ok?
            • krotoss Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy 14.08.01, 12:30
              Tak bardzo dobry pomysl-fajnie ze juz zalozyles.Do tego przydalby sie czerwony
              dzial bo tak watki moga sie gubic.

GAZETO ZALOZ DLA NETBiT''u CZERWONY DZIAL!!!

KroTosS
    • Gość: przemo Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.studio.net.pl 14.08.01, 16:43
      odnoszę wrazenie, że cały ten niby konflikt jest sprawą polityków. władze
      torunia mają kompleks, że młodsze miasto jest ważniejszym ośrodkiem gosp. i
      politycznym. prezydent torunia to dla mnie oszołom - w jednym z wywiadów mówił
      jak wybór literki w nowych rejastracjach to dla niego i tak zwycięstwo, bo "c"
      w tym wypadku oznacza copernicus. c oznaczało kkompromis obu miast a on znalazł
      znowu wątek w konflikcie
      • Gość: Dubler Re: Watek przyjaciol Torunia i Bydgoszczy - ciag dalszy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 20:01
        Szanowny Kolego Przemo,ten pogląd był juz kiedys przerabiany i myślę ,że nie ma
        co do niego wracać.W tym wątku wszystcy z BiT są dla siebie mili.
      • Gość: Maedhros Ale fajnie się to czyta !!! IP: 195.116.244.* 20.08.01, 09:20
        Witam wszystkich przyjaciół !
        Kurcze, tu trzeba być codziennie albo nawet kilka razy na dzień bo jak raz na
        tydzień to później mam tyle do czytania że hohoho :-).
        Popieram sprawę czerwonego wątku (nie tylko dlatego że lubię ten kolor).

w weekend grałem z kumplami w siatkówkę. Jak ktoś zrobił błąd ( a akurat
        przegrywaliśmy 18-20) to 2 najwięksi przyjaciele prawie się pokłócili. Wyjechał
        jeden na drugiego z najgorszymi obelgami, tamten też nie był dłużny więc
        atmosfera zrobiła się nerwowa. I błąd leciał za błędem. W końcu gdy ich
        uspokoiłem przy stanie 19-24 to gra znowu się kleiła i wygraliśmy 27-25.

Myślę że między Netbit-owcami też łatwo może dojść do takiej sytuacji. Ktoś
        będzie miał zły dzień, zamiast wziać na luz, to się obrazi i odżyją dawne
        animozje mimo najszczerszych chęci do życia w zgodzie. Więc nie wymawiajmy
        sobie błędów naszych polityków bo to w większości debile, karierowicze i
        cwaniaki, którzy dzięki nam są przy korycie.
        Chciałbym aby była Polska normalnym krajem, a Kujawsko-Pomorskie najlepszym
        regionem a stanie się to wtedy gdy ludzie normalni, zwykli, szaraczki tacy jak
        my weźmiemy stery w swoje ręce. Zdecydowanie jestem za rejestracją NETBITu.
        Może wystartujemyw samorządowych wyborach? Wtedy oprócz miłej (ale mało
        produktywnej)pogadanki coś naprawdę zdziałamy.

Pozdrawiam

Maedhros
        • Gość: sonia Re: Ale fajnie się to czyta !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 22:28
          No właśnie ja chyba się obraziłam. Bo wyszło na to, że jak nie chcę rejestracji
          to już nie mogę być członkiem (a co dopiero sekretarzem) NetBiT-u. Mogę co
          najwyżej zostać sympatykiem. Więc zostaję. Czytam prawie codziennie. To chyba
          wszystko.
          Pozdrawiam - sonia.
        • maedhros Re: Ale fajnie się to czyta !!! 21.08.01, 09:11
          Cze Wszystkim!
          Uważam, że nie ma nic złego w rejestracji NetBiTu. Wtedy mielibyśmy jakiś głos
          nie tylko w sieci. Ci, którzy nie chcieliby się zapisać zawsze mogliby popierać
          i krytykować Stowarzyszenie i mieć nas wszystkich na oku.
          Myślę, że spotkanie na gruncie towarzyskim wiele by mogło wyjaśnić. Przy piwie
          i grillu można by spokojnie ustalić czy i ilu z nas chce rejestracji a ilu nie.
          Do tego można by przyprowadzić znajomych popierających idee (nie chodzi o
          telefony) a nie koniecznie mający dostęp do i-netu.

Pozdro

Maedhros
    • radca Re: Ale fajnie się to czyta !!! 20.08.01, 22:34
      Witaj Soniu.

Mysle,ze niepotrzebnie "wzielas sobie cos do serca".Przeciez kazdemu tutaj
      zalezy,abys byla.Bez Ciebie jest tutaj pusto.My uwazamy,ze jestes caly czas z
      nami.Moze cos nie tak, ktos sie wyrazil,lecz napewno nie bylo to przeciwko
      Tobie.Chyba,ze bedziemy sie "chwytac za kazde slöwko"?

pozdrawiam Cie

radca
    • Gość: sonia Re: Ale fajnie się to czyta !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 22:48
      Radco, nie wzięłam sobie tego zbytnio do serca. Trochę mi zalezy, ale wydaje mi
      się, że po rejestracji się wszystko rozmyje - co właściwie już widać. Nie
      chciałabym kolejnej walki o stołki czy udziały w radzie miasta. Przecież nie o
      to chodziło na początku.
      Dlatego potrzebne jest spotkanie, żeby sobie wyjaśnić pewne sprawy - czyli kto
      czego oczekuje po rejestracji czy w internecie. Inaczej ni rusz...
    • radca Re: Ale fajnie się to czyta !!! 20.08.01, 23:11
      Gość portalu: sonia napisał(a):

> Radco, nie wzięłam sobie tego zbytnio do serca. Trochę mi zalezy, ale wydaje mi
      >
      > się, że po rejestracji się wszystko rozmyje - co właściwie już widać. Nie
      > chciałabym kolejnej walki o stołki czy udziały w radzie miasta. Przecież nie o
      > to chodziło na początku.
      > Dlatego potrzebne jest spotkanie, żeby sobie wyjaśnić pewne sprawy - czyli kto
      > czego oczekuje po rejestracji czy w internecie. Inaczej ni rusz...

Mnie sie wydaje,ze powinnismy sobie uczciwie pewne sprawy wyjasnic.Ja osobiscie
      na poczätku zauwazylem,ze moze cos powstac-niezaleznego i apolitycznego.
      Wiadomo jak bylo do tej pory,a jak zaczelo sie zmieniac.Nawet GAZETA to zauwazyla-
      to cieszy.To jest dowöd,ze mozna inaczej dyskutowac i inaczej oceniac wiele spraw-
      ktöre nas otaczajä.Ja od poczätku staralem sie podtrzymac zasady apolitycznosci i
      demokracji.Czy to mnie sie udalo czy nie ?-pozostawiam ocenie innym.
      To nie odemnie wyszlo,zeby "wchodzic" do jakiejs RADY lub struktur politycznych.
      To ktos podczas dyskusji wypowiedzial sie o kandydacie do Rady Miasta lub tp.
      Jesli nawet ktos,tak pomyslal-to röwniez nie widze w tym zadnych zlych intencji.
      Kazdy ma prawo miec wlasnä wizje -to porpzez wspölne dyskusje-wypracowujemy pewne
      programy.

Tyle mego spojrzenia na te sprawy.

Jesli mam przeanalizowac-czy porejestracji sie to zmyje ? czy bardziej utrwali
      sie-jesli pozostanie tylko na Forum ?

To uwazam,ze jednak pozostawienie tylko na Forum-przerodzi sie z czasem tylko w
      penä zabawe, a zabawki jak wiemy -po czasie znudzä sie.
      Uwazalem,ze pewna SYMBIOZA STOWARZYSZENIA WRAZ Z FORUM-to byloby cos ciekawego.
      No i przy okazji wieksze mozliwosci,pewnych dzialan.

Jesli chodzi o "sympatyköw"-jak sie wyrazilas to mysle,ze byla to jednak aluzja
      do mnie.Poniewaz to ja tak sie wyrazalem-lecz pragnälem rozgraniczyc-te dwie grupy
      -jedna,ktöra pragnie zmaterializowania NETBiT-u
      -druga sympatyköw NETBiT-u -czyli uczestniköw Forum.
      Jedni i drudzy i tak tworzyliby jednä calosc.

Widze,ze jednak bylem zle zrozumiany.Widocznie nie potrafie przekazac czy jest to
      sluszne-czy tez nie.

Byc moze ? sie myle poprostu i sä to sprawy nierealne do wykonania ?

Dlatego postanowilem zlozyc rezygnacje z funkcji Vi-ce prezesa na Bydgoszcz.
      Pozostane jednak zwyklym czlonkiem NETBiT-u .

pozdrawiam wszystkich

radca

ps.moja decyzja jest nieodwolalna.Prosze,aby wybrac,lub wyznaczyc nowego Vi-ce
      prezesa na Bydgoszcz.
    • Gość: sonia Re: Ale fajnie się to czyta !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 23:20
      No właśnie - "nie chwytajmy się za słówka"!
      Po prostu potrzeba spotkania.
    • maedhros Re: Ale fajnie się to czyta !!! 21.08.01, 08:58
      Radco,
      nie obraź się proszę, ale czy nie jesteś trochę za drażliwy na swoim punkcie,
      kiedy tobie się wydaje że komuś nie pasujesz to od razu rezygnacja.
      Trzymaj się twardo, jesteś jednym z bardziej aktywnych osób w Netbicie, skoro
      nie chcesz być ani rzecznikiem ani v-ce to bądź RiD`em (Radcą i Doradcą). Moim
      zdaniem, jesteś jedną z najbardziej zaangażowanych osób (do tego całkiem
      mądrze gadasz choć nie zawsze się z tobą zgadzam)więc i tak nie
      będziesz "zwykłym" członkiem, bo zwykły członek to taki jak ja, który jest mało
      aktywny (albo wcale). To tacy jak Ty (zaangażowani) kręcą nasz NetBiT i chwała
      Wam za to, pod jednym warunkiem - BEZ ZBĘDNEJ SKROMNOŚCI. To m.in. Ty - Radco -
      jesteś (jak dla mnie) w samej czołówce działaczy NetBiTu - i niech tak zostanie

Pozdrawiam

Maedhros

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka