Dodaj do ulubionych

Baraże najbardziej możliwe dla II-ligowego Zawiszy

25.05.06, 19:38
Panie trenerze, na wszystko w życiu trzeba zasłużyć, czasami poczekać. Niech
pan nie narzeka w każdym wywiadzie, że w dwa miesiące nie powstał jeszcze fan
club Pańskiego zespołu. Powstanie prędzej czy później, cierpliwości. A takimi
wypowiedziami zraża Pan wiele życzliwych Panu osób.
Obserwuj wątek
    • roberto53 Zawiszo! OTUCHA!! 25.05.06, 21:57
      Pozdrawiam wszystkich piłkarzy ZAWISZY. Mimo trudów sezonu i zmęczenia wielu w
      was wierzy. Brawo panie Baniak za mobilizację.Jestem pełen podziwu...Co do
      WIDZEWA bedzie ciężko ale jest to zespól chimeryczny przy Al.Piłsudskiego.Ledwo
      zremisowali z Radomiakiem, Górnikiem Polkowice, cudem pokonali HEKO w ostatniej
      minucie.Mówiąc krótko totalny atak od 1 gwizdka i zaskoczenie... jak nie
      strzelicie min.1 bramki do przerwy moze być ciężko.Widzewiacy mysla juz pewnie
      o urlopach...trener Majewski szuka posady. Musicie spróbować i
      zaryzykować .Trudno.Sytuacja z Jagiellonią nie moze się powtórzyc! Macie
      wiernych kibiców.Zapewniam.Jestem przekonany że bedzie ich coraz więcej. Co do
      barażu z Arką nie myślcie o tym, ale powien jedno: będzie on piekielnie
      trudny.Ogromna presja w Gdyni oni już grzeją akumulatory a ich wyłannik był na
      Podbeskidziu...i naprawdę tam niktnie myśli o II lidze będą dosłownie zdzierać
      trawę ich piła skrajnie defensywna nie lezy wam. POZDRAWIAM.Życze
      powodzenia.Tylko atak od 1 gwizdka gwarantuje nam 3 pkt...Zadnych taktycznych
      zagrywek.Trzeba podjąć ryzyko..
    • roberto53 operacja: "WIDZEW" 25.05.06, 23:14
      Uważam że mecz z RTS jest kluczowym w tym sezonie! Dlaczego? Bo walczymy o
      ekstraklasę! Tak naprawdę choć 2 pozostałe mecze są również b.trudne to uważam
      że mimo wszystko z Zagłębiem gramy u siebie a kibice na pewno dopiszą, co do
      Lechii to bodaj trudniejszy mecz od Zagłebia…a u siebie naprawdę grają świetnie
      i może ktoś mnie wyśmiać ale uważam że większe szanse są na ogranie
      chimerycznego u siebie RTS (paradoksalnie) niż walczącej o II ligę Lechii
      (zrobią wszystko żeby wydostać się ze strefy barażowej… i ten ostatni mecz nie
      podoba mi się to …) 4 pkt. W meczach z RTS i Zagłębiem to ABSOLUTNE MINIMUM!
      Byłem w Łodzi na paru meczach RTS (studia) i oczywiście będę i teraz! Nie tylko
      zresztą ja! A te brednie że Zawisza S.A. nie ma kibiców…ZAWISZA S.A. ma
      kibiców !! Naprawdę wiele się o tym zespole mówi.

Co do meczu z WIDZEWEM: zadecyduje I połowa.. Jestem o tym przekonany. Nie
      możemy zagrać na remis w stylu defensywnym bo już po nas…W Łodzi mówią „2
      Widzewach” tym u siebie i na wyjeździe. Widziałem ich w meczach kolejno z HEKO
      (jakim cudem oni to wygrali 4 min.po czasie..?), Radomiakiem (2:2 już do
      przerwy!), Polonią Bytom (0:1) i wreszcie Polkowicami (bodaj najsłabszy), na
      wyjazdach grają świetnie a ŁKS skarcili książkowo.. Pozycyjnie kiepściutko.
      Każda presja to ich strata. Naprawdę grają chimerycznie, potrafią defensywie
      grać czasami b.dobrze na „0” i robić dziecinne błędy po których tracą bramki w
      kilka minut… podobnie - skrajnie atak, cały mecz walą głową w mur a na
      wyjazdach potrafią skarcić ŁKS czy KSZO w parę minut…Naprawdę są nieobliczalni
      i p.Boniek to widzi…nie przedłużając kontraktu z Majewskim..

Jeżeli zagra (?) K.Michalski jestem spokojny o wynik, co ten człowiek robi w II
      lidze??? Najsilniejszy punkt defensywy. Ostatnio b.dobry Sotirović – bravo za
      waleczność i ta główka za pleców obrońcy-majstersztyk – 1 skład., dobrze Imech,
      Tarnowski, Tomek Bekas, waleczny Staniszewski, Mikolsik (zagra ?), Tupalski.
      Naprawdę jest kim pograć. Zatem bądźmy dobrej myśli oczywiście każdy wie że
      będzie b.trudno. Zobaczymy… .Majewski już pakuje walizki do Lubina….

JEST SZANSA trzeba grać i zrobić WSZYSTKO co można!!!. WSZYSTKO panie trenerze
      Baniak. CEL jest jasny. Nie myśleć o barażach! STAWOWY naprawdę myśli
      codziennie o tym barażu i przygotowuje się do niego, postawili mu cel jasny
      ARKA – I liga. Są zdeterminowani a my mamy jeszcze 3 mecze. GRAJMY na litość
      boską a nie oglądajmy się na baraż!! Swoją drogą co z tego że Śląsk ma 3 mecze
      u siebie, faktycznie szanse ma 75% że wygra co najmniej 2 z nich ale kto
      stawiał na Finisparkiet jak ich wypunktował 0:3…

POWODZENIA JESTEŚMY WAMI!!! I z wami BĘDZIEMY się cieszyli!
      • fordoniak-z Re: operacja: "WIDZEW" 25.05.06, 23:44
        a ilu kibiców ma ta hydrobudowa przekonamy się na meczu w Łodzi, ciekawe ilu
        ich pojedzie
        • lokinex Re: operacja: "WIDZEW" 26.05.06, 08:44
          przestancie ściemniać widać ze interesójecie sie tym TWOREM znacie terminarz
          rozgrywek chodzicie na mecze a twierdzicie ze was to nieobchodzi .załosni jesteście.
          • zawsze_zawisza Re: operacja: "WIDZEW" 26.05.06, 08:48
            Na pewno pojedzie ich duzo do Lodzi w koncu graja o awans!!!
            Mniej niz 200 nie wchodzi w gre , w przeciwnym razie bedzie to straszliwy wstyd
            i porazka.

• roberto53 Re: operacja: "WIDZEW" 26.05.06, 09:33
              jaki straszliwy wstyd? pojedzie duży tzw.ZWYKŁYCH kibiców siedzących na
              trybunach. zapewniam was że samochody z rej.CB bedą stały wokół
              al.Piłsudksiego!! Mówię o KIBICACH nie SZALIKOWCACH! jak na razie. Ci też się
              pojawią za sezon góra 2, prawdopodobnie jednak sektor przyjezdnych będzie
              pusty..niestety... ale na trybunach będziemy na pewno!!
              z tymi 'kibicami" nie przesadzajcie AMICA grała ponad 10 lat w I lidze i
              ogrywała na wyjazdach najlepszych. Mnie interesuje JAKOŚĆ zespołu przede
              wszystkim! To bedzie trudnu mecz, prawdziwy sprawdzian podopiecznych p.Baniaka.
              W Łodzi juz sykują szmpany za awans..... może POCZEKAJĄ ??!
          • dozorcazdworca1 Re: operacja: "WIDZEW" 26.05.06, 11:04
            Walczymy o swój klub i dopóki bedzie to coś i nie zmieni nazwy to będą takie
            tarcia. W momencie zmiany nazwy na FC Bydgoszcz czy Hydro Bydgoszcz każdy
            pójdzie w swoją strone.
            W poniedziałek 2 rozprawa w sadzie w Toruniu o zmianę nazwy jeżeli to nie
            przyniesie skutku to jest przygotowana niespodzianka o której już jest głośno (
            i tu przestroga np. dla producentów pamiątek s.a. tyle w temacie)
            Będziecie mieli 2 lub 1 lige pod inna nazwą a bandyci którzy m.in. ida 5
            czerwca honorowo oddac krew i przygotowuja niespodziankę dla dzieci z okazji
            dnia dziecka bedą nadal pozywką dla mediów ze swoim bandyckim klubem.
    • roberto53 do Fordoniaka 26.05.06, 09:46
      Cytyję ci to samo co pisąłem do niejakiego SEBY, wybierz coś z tegov dla
      siebie...

"chłopcze trochę POKORY... Kiedy ci zmieniali PAMPERSY nasze pokolenie jezdziło
      do Chorzowa na RUCH w roku 1990 kiedy Piotrek Nowak strzałem przy słupku
      wyprowadzał nas na lidera...0:3, a kibole Ruchu ganiali nas po kamienicach w
      50..
      POKORY chłopcze.. Jestem starszy i dam ci radę, z wiekiem zmądrzejesz i
      zmienisz zdanie dlatego cię nie POTĘPIAM. ZAWISZA S.A. to przyszłośc a o was za
      2 lata nikt nie bedzie słyszał, prawdopodobnie będziemy siedzieć koło siebie na
      stadioniei OGLĄDALI nas w OE.A ty skończysz studia i dojdziesz do tych samych
      wniosków.Szacunek dla HYDRO i ich wizji.Dzisiejszy futbol wymaga
      organizacji,struktury i marketingu a nie meczy z Lechem Rypin czu
      Szybininaka ..z calym szacunkiem. Jestem kibicem Zawiszy S.A. i mogę nawet wam
      50 spojrzec prosto w oczy i z honorem.Budujmy przyszłość, wy też jesteście nam
      porzebni.POZDRAWIAM. BRAWO ZAWISZA! Spójrz na nich jak choć trochę znasz się na
      piłce,naprawdę walczą i chcą..Ni mów o rzenującej frekwencji. Wiesz coś o
      barażu z GKS Jastrzebie w 1990, byłem na śląsku kiedy górnicy chcieli nas
      z....a Kinia wyciągnął z okienka piłkę po strzale głową Fedoruka.Słyszał ten
      ryk górników bo już widzieli piłke w bramce ten sam ryk słyszałem teraz po
      strzale Sotirovivicia. MAMY kibiców i powiem ci więcej BEDZIEMY ich mieli coraz
      wiecej.Jeszcze raz pozdrawiam."
      PS> teraz juz nie biegam z szalikiem , bo już z tego wyrosłem ale DUSZA ciągle
      za WKS!, i poiwem ci że mam kilku znajomych w tzw.ZABRAMKOWCACH RTS , i mogę
      tam bez problemy wejsć , spróbuj zrobić to samo z kilkoma kolegami z ŁKS.. jak
      dojdziesz do KAS lub do schodów w ogóle...
      ale ja was też SZANUJE, ale mówię wam że droga jest tylko JEDNA ZAWISZA S.A. a
      za 5 lat gramy w pucharach a nie w RYPINIE lub SZUBINIE. HEj. Trzymaj foroniak
      kciuki nie tylko za ŁKS ale też WKS !!
      • seba777 DO "roberto53" 26.05.06, 10:25
        • seba777 Re: DO "roberto53" 26.05.06, 10:26
          Odpowiedziałe Ci pod poprzednim artykułem ale widzę, że tu jestes aktywny wieć
          coś sobie wybierz:"
          Chłopcze to możesz mówić do swoich ziomków - to tak na marginesie. Widzę dużą
          niekonsekwencje w Twojej wypowiedzi. Ale nie to jest najważniejsze. O wiele
          bardziej przygnębiające jest to, że kibic Zawiszy z takim stażem i
          doświadczeniem jak ty zaakceptował hydroscirwo - nie to nie jest przygnębiajace
          to jest żałosne! CZy wy naprawde nie dostrzegacie wałka jaki tu zrobiono? NIe
          wy go dostrzegacie ale łatwiej jest go zaakceptować i przyjść na gotowe. Jak
          możecie twierdzić ze to scierwo z hydrobydowy to Zawisza>? to w takim razie
          czym jest klub w IV lidze? Roberto przecież to własnie na ten klub jeździłeś
          kilka/kilkanaście lat temu. A teraz? a teraz jesteś zwykym przerzutem.A co do
          kibiców - napisałeś ze ich macie. I tu się całkowicie z Tobą zgadzam Zawisza ma
          kibiców i to jednych z lepszych w Polsce - tyle tylko ze Zawisza gra w IV lidze.

ps.
          Studia skończyłem 10 lat temu. Od 20 lat jestem kibicem mam na koncie jakieś 80
          wyjazdów i co pewnie CIe zaskoczy nie jestem kibicem Zawiszy a z Bydgoszczą nie
          mam nic wspólnego. Po prostu nie mogę patrzec jak niektórzy z was się
          sprzedają. A to że robią to tacy jak Ty, kibice ze stażem, jest już dla mnie
          komplenie niezrozumiałe.
          pozdrawiam
          "
          • mac_byd Re: DO "roberto53" 26.05.06, 10:49
            Przepraszam, skąd jesteś i za kim kibicujesz?Moralizatorstwa nie potrzebujemy!
            • zbalo Re: DO "roberto53" 26.05.06, 11:36
              potrzebujecie rozumu...
      • zawsze_zawisza do Roberto 53 26.05.06, 14:46
        Witam!

Roberto 53 przedstawiles forumowiczom kawałek swojej historii utożsamiając sie
        z WKS-em, wszystko ładnie, pięknie tyle tylko, że zniesmaczyłeś większość swoim
        podejściem i myśleniem.
        Po kolei...

Tez miałem okazję być na wszystkich wymienionych przez Ciebie stadionach,
        doskonale pamiętam wszystkie najlepsze mecze naszego Zawiszy,poczawszy od lat
        90-tych, ale przeciez nie chodzi jedynie o te najwspanialsze chwile, z druzyną
        trzebz byc ZAWSZE...byles na przyklad na Wisle jak zawodnicy strajkowali i z
        góry bylo wiadomo, ze jedziemy tam na pozarcie...??? Przegralismy bardzo
        wysoko, ale jak stałem na Reymonta i byłem bardzo dumny, bo bylem z druzyna,
        klubem, w najcięzszych chwilach. Ty jestes co najwyzej typowym ogladaczem, jest
        wynik jest super, wchodzi hydrobudowa z kasa-super....

Róznica między nami jest zasadnicza ja nadal pozostałem wierny Zawiszy -
        klubowi z długoletnią tradycją,który grał we wspomnianym meczu z Jastrzebiem, w
        którym grali wspomniany Nowak, Brończyk, wcześniej Kuryło, Nuckowski czy
        Boniek...i który rzeczywiście ma wspaniałych kibiców. Już prawie dekade tułamy
        sie po województwie, ale jesteśmy , jestesmy zawsze tam gdzie nasz Zawisza
        gra!, ty szydzisz z Szubinianki i Rypina, my po prostu jedziemy do tych
        miejscowosci i z całego serca dopingujemy nasz ukochany klub! Nie przeszkadza
        ci, ze kosztem Włocławka masz 2ligę, akceptujesz to jesteś zadowolony, to twoja
        jedyna droga do sukcesu. Typowe zachowanie "karierowicza" po trupach do celu!
        Tutaj widac jasno, ze nie jestes kibicem ,jestes co najwyzej ogladaczem,
        obserwatorem pilkarskim, a jak tak to po co ci nazwa Zawisza, przeciez mozesz
        sobie chodzic na kujawiaka Bydgoszcz nawet w 1lidze...

Poczatek twojego watku to przedstawienie swojego przywiazania do klubu,
        prawdziwa weryfikacja jest juz jednak czytelna w kolejnej linijce, gdzie
        stwierdzasz "..o was za 2 lata nikt nie bedzie slyszal.." rzeczywiście to jest
        podejscie prawdziwego kibica, zwiazanego z druzyna na dobre i na zle. Jest
        wynik to chodzisz na spolke nie bedą grali pojdziesz na zuzel, a na kolejnym
        forum zaczniesz wychwalac inny powstaly twor.

Prawa ekonomii sa bezwzglende i nikt tego nie neguje. Nie ma to jednak nic
        wspolnego z przywiązniem, tradycją,szacunkiem do ukochanych barw. Swoj klub sie
        kocha niezaleznie od sytuacji materialenj i miejsca w lidze, to bilet w jedna
        strone, jak zmieniasz zdanie jestes po prostu przerzutem, niehonorowym typem!
        Oczywiscie organizacja, marketing, o ktory teraz dba sie tak mocno w spólce, do
        tego stopnia, ze oszukuje sie bydgoszczan prawie w kazdym artykule prasowym to
        absolutnie niezbedne punkty, bez których nie ma mowy o wyniku sportowym i
        sukcesach. Nie trzeba tego nikomu tłumaczyc (na marginesie tez ukonczylem
        studia:) )bo widze, ze to dla ciebie jakis magiczny wykładnik.

Powracajac do sponsoringu, musi byc w sporcie!!! Problem w tym, ze w Bydgoszczy
        nie masz wielu firm ,ktore sa sklonne wylozyc gotowke na rozwoj jakiejkolwiek
        dyscypliny! Wszystko do tej pory w zdecydowanej wiekszosci opiera sie na
        dzialaniach ratuszowych (tak samo jest z hydrobudowa), jakie moga byc tego
        wyniki niech komentarzem bedzie obecna sytuacja Astorii...
        Widzisz poczekalbys 2 lata i miałbys Zawiszę z Bydgoszczy w 2lidze, awans
        wywalczony w sportowej, zdrowej rywalizacji, wszyscy bylibysmy zadowoleni i
        szczesliwi.Wowczas na pewno siedzielibysmy w jednym sektorze, moze nawet ramie
        w ramie...nie potrzebne by bylo zadne pojednania!
        MY wlasnie takiej drogi chcielismy! Nie my zerwalismy rozmowy z
        przedstawicielami hydrobudowy, to POLITYKA zwyciezyla, polityka, ktorej tacy
        jak ty sa zwolennikami!
        Sa wybory i trzeba bylo rozpoczac kampanie, ktos tez ta kamopanie musi
        sponsorowac, inni wygrac przetargi...
        Brak aprobaty bydgoszczan i "zerowa" frekwencja na meczach wygoniła by taka
        brudna polityke z naszego miasta-stadionu raz na zawsze!

Nie chciales poczekac 2-3lata...., a jak nikt w Bydgosczy nie slyszal o
        hydrobudowie to gdzie byles?
        Co robiles w tym czasie? Jakie podjeles kroki, aby wspomoc Zawisze, aby nie
        upadł! Byłes na manifestacji, walczyłes o byt?! Wsparłes składka człnkowską?
        Pozytywnym komentarzem...? Odpowiedz nam!

Twierdzisz, ze masz znajomych z RTS-u - super, zobaczymy jak cie przywitają juz
        niebawem, zobaczymy takze ilu takich jak ty wybierze sie na ten mecz?!
        Pozostajac przy watku powiem, ci ze my nie mamy przyjaciół w Widzewie, ale to
        wlasnie m.in. oni nas popieraja! Jestem przekonany, ze bez jakichkolwiek
        konsekwencji moglibysmy udac sie na ten mecz i manifestowac soje przywiazanie
        do Zawiszy, jednoczesnie sprzeciw dla "hydrotworu", nawet łacznie z LKS-em i
        Widzewem, na stadionie tych ostatnich!Pewnie jednak nie jestes tego w stanie
        zrozumiec i docieraja do ciebie jedynie nieprawdziwe informacje jak m.in. ta w
        której to mielibysmy wspolnie z Widzewem demolowac stadion toruński:)))))
        Konczac watek kibicowski powiem ci, ze wsrod nas sa osoby znane w całej Polsce,
        o których głosno jest na internetowych forach, w tematach typu "legendy
        kibicowskie", sa wsrod nas tacy co moga sobie po Legii chodzic w szaliku
        Zawiszy...sa ci którzy twaorzą historie tego klubu!

ZAWISZA TO MY - 4LIGOWI, ALE HONOROWI!

poZdro!
        • roberto53 Re: do Roberto 53 26.05.06, 15:41
          Szanuje was za to , naprawdę i szczerze. Nie mówię że po części nie macie
          racji...i to jest DRAMAT. Ale w obecnej sytuacji nie widzę żadnych możliwości.Z
          tym poperaniem przez innych, nie bądźmy śmieszni...KOGO? To ze wywieszacie
          flaginie na Pucharez polski w Lubinie czy innych klubach, naprawdę nie tędy
          droga. Macie swoje racje nie twierdze ale ten nowy klub na podwalinie Spólki
          AKCYJNEJ to naprawdę przyszłość, ludzie obudźcie się! PRZED iv LIGOWĄ DRUŻYNA
          NIE WIDZĘ ŻADNYCH PERPSKTYW W PRZECIAGU 10 LAT... nawet autsiderzy IVligi nie
          chcą z wami grać, za to że ktoś (zreszta swego czasu dobry obrońca..)za 200 zł
          przekupił sędziego (lub próbował).ŻENADA! i hańba.HYDRO ma konkrety, których wy
          nie mogliście zaakceptować, jasne cele, za konkretne pieniadze, po ile chcecie
          się zrzucać prze kilkanaśćie lat...?? 10 zł na m-c.Sory ale tak to wygląda.SSA
          to jedyna przyszłość, nikt nie będzie sponsorował w tkich warunkach IV
          ligowców.Kiedy się o tym wreszcie pzrekonacie??? Mowicie o inncyh klubach że sa
          z wami... chyba nie do końca bo prezesie największych klubów uważają że
          działalnosć Zawiszy S.A. jest wzorcowa, nawet się szkola..TAK właśnie powstaje
          silny KLUB o solidnych podstawach.(nie na burach w brodnicy czy łapówkach po
          kilkaset złoty- TO droga do nikąd ale o tym się przekonacie NIEBAWEM!
          chciałbym się mylić ale ....
          szacunek panowie szacunek dla HYDRO, to była odważna decyzja i ryzykowana,
          której wy na razie boicie się podjąć .POZDRAWIAM was i życze powodzenia!!
          • zawsze_zawisza Re: do Roberto 53 26.05.06, 16:20
            Roberto ze smutkiem stwierdzam, ze nie zrozumiales...

szacunek panowie szacunek dla HYDRO, to była odważna decyzja i ryzykowana,
            której wy na razie boicie się podjąć .POZDRAWIAM was i życze powodzenia!!

Czym hydrobudowa ryzykowala? Chyba, ze uwazasz ze wygrany przetrag wiaze sie z
            ryzykiem zlego wykonania zlecenia...?

Za pozdrowienia i zyczenia - DZIEKUJE

ZAWISZA TO MY!
        • roberto53 do SEB,Fordoniaka i zz 26.05.06, 23:23
          Czym ryzykowała Hydrobudowa?? : Tym czym ryzykuje i zbiera plon Drzymała w
          Groclinie, tym czym ITI i Walter w Legii, tym czym Boniek w RTS, tym czym BOT w
          Bełchatowie, tym czym Cupiał w Wiśle, tym wreszcie czym Filipak w Cracovii……
          przejrzycie finanse tych klubów, może bilans, zysk operacyjny zanim rzucicie
          coś o Hydrobudowie. Szacunek panowie i jeszcze raz szacunek. Na razie NICZEGO
          nie stworzyliście oprócz fatalnej atmosfery..przykro to mówić.
          O jakim przetargu mówisz wiesz coś na ten temat??

Ryzykowałeś kiedyś swoimi pieniędzmi i wizerunkiem??? „Hydrobudowa spółka
          giełdowa” –to taki slogan chociaż gdybyś kupił ich akcje w sierpniu ub. roku
          zarobił byś ok.130% ale ok.nie wymagam od ciebie (od was) takiej wiedzy… wy
          wiecie wszystko, nawet jak zastrzec logo WKS poprzez firmę żonę któregoś
          z „satelitów” szefa SP Zawisza…..
          Hydro to silny inwestor-konkretny i żąda konkretów i jasnej strategii…..
          Wypowiedzi SEBY i Fordoniaka są takie „poukładane” a dla mnie zupełnie
          niezrozumiałe…jesteśmy z innej BAJKI - czasy się zmieniają panowie i nie
          zasłaniajcie się honorem proszę bo ja go też mam…niczego nie chcę i nikt mnie
          nie kupił…., fakt - pisze szybko, nie muszę szukać nietrafnych argumentów
          o „przerzutach” i FC Bydgoszcz czy Hydro….. Bzdury…
          Ciekawe panowie kto będzie grał z wami za rok i kim będziecie grali…,zresztą
          miasto i Kujawski PZPN już traci cierpliwość…Mam propozycję : sami załóżcie FC
          Bydgoszcz, pomożemy stworzyć logo itd. chłopaków weźmiecie z podwórek i no
          problem a wy go szybko zarejestrujecie… Klub to pewna wartość niematerialna…,
          na waszych warunkach żadna współpraca nie mogła mieć miejsca …spójrzcie na
          sytuację obecną wy snujecie jakieś nierealne wizje ja żyję z meczem ZAWISZY z
          Widzewem o awans…., który prawdopodobnie…..

Może wasi obradujący promotorzy z ZARZĄDU SP coś wymyślą… na razie mają czas.
          Może ocenią wyniki zespołu w IV lidze?? Jakie wiedzicie szanse awansu tych
          kopaczy z IV ligi w ciągu najbliższych 5 lat??? jak ktoś mnie pyta czy to
          Zawisza……. Nazwa tak tylko nazwa ale nie ideały i nasz charakter! Przecież
          nawet takie zespoły jak Victoria K, Lech Rypin biją was na głowę w organizacji
          itd. nie mówiąc już o takich tuzach 3 ligii jak KANIA, Cartusia, Unia, czy
          Kaszubia i wiele innych tam naprawdę potrafią grać i zorganizować klub..

ZAWISZA S.A. to powiązanie tradycji (tylko nazwy) oraz wizji i niemałych
          środków inwestora to jest teraźniejszość i przyszłość….
          POZDRAWIAM.

PS do pana: ‘ZAWSZE ZAWISZA”: – na Reymonta byłem w kwietniu 1990, kiedy
          Malejew strzelał 1 bramkę a przegraliśmy 2:1- na pogromie nie byłem bo FIKCJI
          nigdy nie uznawałem – nawet kiedy niejaki nomen omen p.vel wódeczka SMIRNOV był
          w składzie WKS z łapanki przez strajk ….a Cebula z ŁKS strzelał nam hatricka…w
          20 min., wolicie chyba pokolenie pana Palucha, który płacił ówczesny 1 milion
          za bramkę a Mandziejewicz ze Śląska „zrobił miejsce” Czyrkowi żeby ten strzelił
          bo urodziło mu się dziecko i z 0:3 zrobiło się 1 :3 …i bańka wpadła. Nie lubię
          FIKCJI (przeczytajcie cos o teorii FIKCJI) - nie ZAWISZY w IV lidze! Nie tu
          nest nasze miejsce! I tym się różnimy. Prawie robi wielką różnicę…
          Żyjcie dalej w Matrixie vel Cuivia-Mazovia, rozbijajcie trybuny po wioskach i
          wzbudzajcie strach tubylców czasami wspomagając ich groszem….
          POWODZENIA !
          • rufus71 Re: do SEB,Fordoniaka i zz 27.05.06, 20:54
            roberto piszesz bzdury.ciekawe jak zabiora ten twor hydro za kilka lat do
            innego miasta?wtedy bedziesz plakal.zobacz cracovie sosnowiec tez byli nisko na
            dole ale pozostali wierni barwa i klubowi.hydrobudowa to zlodzieje jako przyklad
            mecz kujawiak-łks we wloclawku.nie pouczaj kto ma komu kibicowac.nie nazywaj sie
            kibicem wks zawisza bo nim nie jestes.łodzki klub sportowy pozdrawia zawisze 4
            ligowego.
            • roberto53 do leszcza 'rufusa' 28.05.06, 11:17
              Nie wysiliłeś się NIEJAKI RUFUSIE.. KIM ty jesteś?? Komu kibicujesz? Gdzie
              byłeś??
              Kolejna LALKĄ w Matrixie tworu SP „Zxxxxxxxa „???
              Może napisz parę konkretnych argumentów, bo na razie mogę ci odpisać „CO TO
              JEST? PISZESZ BZDURY!! BEŁKOT Leszcza, już cię ‘ubrali’??? – sprawdź ten gryps…
              >…” ,
              mogę znaleźć kilkanaście na twój jeden ale szkoda mi czasu…lepiej skup się na
              awansie i nie wtykaj nosa w nasze sprawy.

Wiesz o czym ty w ogóle piszesz??, skonkretyzuj sytuację Cracovii i Sosnowca –
              „byli na DOLE”…ale nie byli na DNIE!, mieli jasne cele i nikt nie bał się tam
              wejść po długich zresztą ustaleniach , zapoznaj się bliżej tymi faktami, weź
              statut i umowy SSA Cracovii i zobacz co włosi przeforsowali w Sosnowcu. Nie
              pisz proszę aby coś NAPISAĆ, bo polemizując z wami odnoszę zawsze wrażenie że
              mam ogromną przewagę , napisz w końcu coś sensownego w oparciu o FAKTY…. a
              wtedy masz szacunek.

JA też JESTEM WIERNY BARWOM ZAWISZY! Ale nie w MATRIXIE SP Zxxxxxa!
              Cierpliwość „starej Gwardii” się kończy…….Czas na zmiany.

Żeby uciąć: zapewniam cię że nie będę płakał i nie po to ktoś wchodzi do
              spółki żeby miał z niej b.szybko wyjść… Pewnie że to możliwe, ale dlatego
              trzeba tworzyć warunki abyśmy szli do przodu. Kierunek Sp Zxxxxxxa to równia
              pochyła….

NIE JESTEŚ chyba kibicem ŁKS! Podaj jakieś fakty, gdzie byłeś ostatnio i już
              wiem wszystko! Co do tworu SP Zxxxxa : Mogą jeździć dalej po wioskach nie
              zabraniam, ale niech wykreślą słowo „Zawisza” w nazwie i nie kompromitują już
              NAS!

Heretyku : to ty Nie nazywaj się KIBICEM ZAWISZY bo ja byłem , jestem i będę
              nim zawsze! Radzę skup się na awansie ŁKS…

„STARA GWARDIA” pozdrawia ŁKS! Musicie awansować !!!
              (to nie do ciebie niejaki ‘rufusie’…..dopóki się nie uwiarygodnisz)

• rufus71 Re: do leszcza 'rufusa' 28.05.06, 22:19
                wielki kibicu pajacyku!na lks chodze od ponad 25 lat.zaliczylem taz
                kilkadziesiat wyjazdow wiec nie oceniaj pochopnie.ja jestem z klubem na dobre i
                na zle {tego zlego bylo ostatnio wiecej}.nie dziekuje ci za zyczenia awansu bo
                jestes zwyklym sprzedawczykiem klubu.ty myslisz ze kasa to wszystko?wole byc w 4
                3 2 lidze niz dac sie kupic tak jak ty.wazna jest wlasna tozsamosc.jak mozna dac
                sie kupic to pokazujesz.zobaczysz jak was ugosci widzew.nie pisz juz wiecej o
                sobie bo wiemy ze jestes judaszem.VIVA LKS.VIVA ZAWISZA 4 LIGOWY!!!!
                • roberto53 Re: jeszcze do leszcza 'rufusa' 29.05.06, 17:25
                  Zacznę w Twoim dziwacznym i jak zawsze LESCZOWSKIM stylu.... Mam dla ciebie
                  drugi ‘gryps’ LALECZKO : „czemu ‘ciunia’ wali co innego niż rozum?” A teraz po
                  krótce bo szkoda mi palców ...

Na WKS jeździliśmy prawie 20 lat...., a ja zaliczyłem prawie 200 wyjazdów w
                  silnej grupie...W oczy was kole że są tacy jak my starzy Fans, którzy się
                  śmieją z waszej dziecinady, na razie ją tolerujemy ale 8 lat to za dużo...co do
                  ciebie zajmij się swoją reputacją bo w każdym barze na Widzewie opowiadają
                  niestworzone historie jak was ganiają po Łodzi, śmiejąc się i popijając tanie
                  piwo więc nie mów mi lalko o honorze .. to po 1. CO do innych zarzutów nawet
                  się nie ustosunkuję bo są żałosne, zmień nicka na ‘NEO’ i serfuj wirtualny
                  człowieku, ale ktoś w końcu tą wtyczkę wyciągnie......ale takie płotki jak wy
                  nie zrozumiecie.
                  I nie pisz więcej bo się ośmieszasz frajerze i spadaj do ‘haremu’... Najlepiej
                  zjedz trochę ‘białasa’ to może rozum ci się wylasuje....Zobaczymy kto ma rację
                  za 2-3 lata....
                  Stara gwardia FANS
    • roberto53 co nas ROŻNI??! 27.05.06, 00:40
      1 . mówicie o „ogladacz” – fakt widziałem tysiące meczy, a schedę w szaliku
      niech przejmą inni młodsi , interesuje mnie szerszy kontekst, którego wy nie
      widzicie i trochę inne rzeczy...patrzę na ligę strukturę, klubów potencjalnych
      rywali, managment itd.
      Nie sztuka ubrać szalik i dresy WKS ale to już coś….

2. nigdy nie zaakceptuje klubu Z………a w IV lidze, ledwo zdzierżyłem III ligę w
      końcu lat 80, ale skończyło się słodkim 10:0 z Jantarem Ustka to na osłodę…ale
      wam jest z tym dobrze!

3. jakie plany rozwoju SP Z…..a strategia, daty, budżet (robimy zrzutkę…?).
      jaka progresja??? Pamiętacie pana R.Wieczorka ostoję defensywy ówczesnej Odry
      Wodzisław 2 liga 87rok (2x 0:0);, taki łysawy już wtedy był i grał bez
      ochraniaczy? Mańka dobrze krył
      • lokinex Re: co nas ROŻNI??! 27.05.06, 14:08
        mądrze piszesz.ale oni i tak niezrozumieją.
        • kubok Re: co nas ROŻNI??! 27.05.06, 21:15
          Za mądrze, o czym świadczy ilość odpowiedzi.....
          • fle_xx Re: co nas ROŻNI??! 27.05.06, 21:24
            kubok napisał:

> Za mądrze, o czym świadczy ilość odpowiedzi.....

Poprostu lekarz kazał przytakiwać ;)
    • daki1000 Pajace z SP Won z portalu !! 27.05.06, 17:20
      Pajace z SP co wy tu robicie na tym portalu ? Przecież to was nie powinno
      interesować... co się pisze o prawdziwym ZAWISZA SA. A tak wogóle jaki ostatnio
      kupiliście mecz ? Proponuje zasiać trawę na Sielskiej bo tam wasz jest stadion,
      musicie o niego zadbać. Hahahaha
      • ser.86 Re: Pajace z SP Won z portalu !! 27.05.06, 17:40
        SP to prawdziwy fenomen- ale w znaczeniu negatywnym. Niby to nasłynniejszy
        bydgoski klub z wielką tradycją oddanymi kibicami, wspaniałymi prawami na
        meczach i wszyscy niby usilnie dążą żeby było jak najlepiej.

Więc jak wytłumaczyć tę totalną nieudolność- że przez 8 lat klub nie potrafi
        się dostać nawet do 3 ligi ??

A tymczasem taki Chemik, którym nikt się nie interesuje, gra sam dla siebie na
        zniszczonym stadionie gdzieś na Wyżynach- jest jednak chociaż w tej 3. lidze.
        Jak tak się patrzy na tamtą drużyne to się wydaje że 3 liga to nic- to takie
        oczywiste.

A w SP Zawisza wszycy się tak przez te lata na tę 3 ligę napalają wszyscy jej
        chcą a wychodzi kompromitacja, wprost niezrozumiały absurd.

Czy to ma być godna kontynuacja dawnego Zawiszy ? SP to faktycznie
        prowincjonalne stowarzyszenie amatorskiej piłki rekreacyjnej.
        • plavix68 Zawisza 28.05.06, 09:52
          to niestety prawda z tą 4 ligą. Jako biznesmeni SP się nie sprawdza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka