Dodaj do ulubionych

WYBORY STAROSTY POWIATU

26.06.06, 18:16
Wprawdzie staroste wybieraja radni powiatowi ale co sadzicie o kandydatach na stanowisko starosty w naszym powiecie kogo byscie wydzieli na tym stolku ?
Obserwuj wątek
    • kibolradziejow Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 26.06.06, 18:56
      dobrze by bylo aby nadal starostą był pan Walczak to jest facet który zna się
      na rzeczy i dzięki niemu powiat dobrze się trzyma ale zapewne teraz zostanie
      ktoś z PiS
      • dolly15 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 04.08.06, 15:12
        Ależ pomóżcie obecnemu Panu Staroscie!Glosujcie!On wszystkim opowiada,ze ma
        malo pieniędzy i przez kolejna kadencję mogłby zarobić na wyższą
        emeryturkę.Pomóżcie!SOS
        • lewus12 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 15.08.06, 18:48
          a w jaki sposob propononujesz pomoc biedakowi ?
    • tabula-rasa1 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 26.06.06, 20:34
      uwazam , ze wszyscy się nadają, tylko, byle nie z Topólki, i mam nadzieje,że
      obecnego kolejny rozliczy ze Straży/tj. naboru pracowników
      • czeremcha77 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 27.06.06, 07:51
        Co za bzdura! Przejawia się tu "rasizm", masz jakieś ale do gm. Topólka? Z tego
        co słyszałam to strażaków nie zatrudnia Starosta tylko Komendat Straży Pożarnej
        i to zapewne Wojewódzki. Poza tym uważam, że mieszkańcy wszyskich gmin powinni
        mieć szanse do ubiegania się o pracę w różnego rodzaju jednostkach.
        • staszek-boryna Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 27.06.06, 08:50
          Obecny starosta jest chyba całkiem dobrym starostą. też chyba powinien pozostac
          na kolejną kadencję.
          • czeremcha77 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 27.06.06, 08:59
            i ma doświadczenie na takim stanowisku, był kiedyś wicestarostą, potem
            starostą, to zapewne jest korzystne. Ale nie ma co gdybać czas pokaże. Ważne
            żeby Starostą była osoba wykształcona, nie splamiona wyrokami i przede
            wszystkim otwarta dla społeczeństwa.
        • soltysradziejowa Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 27.06.06, 23:13
          czeremcha77 napisała:
          (...)Z tego co słyszałam to strażaków nie zatrudnia Starosta tylko Komendat
          Straży Pożarnej i to zapewne Wojewódzki(...)

Ale nie zapominajmy, iż w trakcie kiedy owa Straż miała swoje początki, to
          właśnie wtedy podlgała samorządom lokalnym (Starostwo). To dopiero od ok.4 lat
          zmieniła swą strukture i teraz (masz rację) własnie podlega pod Województwo.
          Czyli co się samo ciśnie na usta- nawieksza lawina kadrowa miała własnie miejsce
          w samych początkach organizacji tej placówki.
          A komentarz pozostawię potomnym....
          • h_d_w_p_50 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 09.07.06, 17:09
            Radziejów tylko dla radziejowiaków!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • sauber1 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 09.07.06, 18:09
              h_d_w_p_50 napisał:

> Radziejów tylko dla radziejowiaków!!!!!!!!!!!!!!!!!
              ???
            • kibolradziejow Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 09.07.06, 18:26
              h_d_w_p_50 napisał:

> Radziejów tylko dla radziejowiaków!!!!!!!!!!!!!!!!!

ty chyba coś ci się pomylilo wszystko z tobą ok?????????
      • lew20 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 10.07.06, 21:35
        Nie zgadzam się z tą opinią. Sądzisz, że w Radziejowie czy Dobrym są lepsi
        Fachowcy. Uważasz, że Szuszman,który zadłóżył miasto to dobry kandydat, czy
        Gapiński, który pcha na stołki tylko z PSL-u swoich pupilków.Uważam,że Obecny
        Starosta to wachowiec, który zna się na rzeczy. Zrobił dużo dla powiatu. Pomaga
        bezinteresownie, a nie tak jak Zielińki, czy Szuszman lub Gapiński. W powiecie
        muszą być osoby wykształcone a nie po zawodówce, czy ledwo co magistry i odrazu
        doktory?to chyba kupione tytuły?W rok się nie robi doktoratu.Wybierzmy mądrych
        radnych to będziemy mieli dobrych gospodarzy powiatu.
      • lew20 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 10.07.06, 21:39
        Jeżeli nie wiesz to ci powiem, że Straż podlega pod Resort ministerialny od
        samego początku istnienia, tak że samorząd nie ma wpływu na zatrudnienie tylko
        Komenda Wojewódzka. Tam są ludzie po szkołach pożarnictwa odpowiedznio
        przygotowani. Wiec nie siej bzdur.
        • soltysradziejowa Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 10.07.06, 22:24
          lew20 napisał:

> Jeżeli nie wiesz to ci powiem, że Straż podlega pod Resort ministerialny od
          > samego początku istnienia, tak że samorząd nie ma wpływu na zatrudnienie tylko
          > Komenda Wojewódzka. Tam są ludzie po szkołach pożarnictwa odpowiedznio
          > przygotowani. Wiec nie siej bzdur.

Człowieku gdzie ty żyjesz? (pytanie retoryczne)
          Komu chcesz wcisnąc takie argumenty bez pokrycia?
          I powiedz jeszcze iż Policja nie była pod pewnymi wpływami Starostwa jeszcze 4
          lata temu?
          I nie gadaj pierdoł, iż tam sa wyłacznie ludzie po szkołach pożarnictwa!!!
          Ja sam jestem w stanie wymienić co najmniej 6 ludzi bez jakichkolwiek
          przygotowań do zawodu! A jesli nawet mają w tym momencie jakieś przygotowanie,
          to zrobili je BĘDĄC JUŻ PRACOWNIKAMI STRAŻY!!!
          Nie będe pisał tu nazwisk owych "strażaków", gdyż to niestosowne pisać o nich
          personalnie!
          Na przyszłość radzę dokładnie przemyśleć to co masz do napisania, a nie
          zakładać, iż można na siłe wsicnąć własną teorię!

Taką mam koncepcję!!!

p.s. liczę na ripostę....
          • lew20 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 19.07.06, 16:24
            Żyje w XXI wieku. Myślę, że jesteś jednym z nierobów radziejowskich i tak sobie
            gadasz. Jak nie wiesz to ci powiem, żeby dostać się do służb mundurowych to
            trzeba przejść szereg badań i testów po ktorych komenda Główna dopiero
            zatrudnia ludzi. A starostwo do tych służb nic nie ma. W zatrudnienie ludzi
            więcej angażował się wtedy urzędujący burmistrz. Najlepiej go zapytaj to ci po
            wie. Ja myślę co piszę, ty chyba nie. Nie mam co z tobą rozmawiać! Musisz się
            trochę bardziej zapoznać w sprawach na temat których się wypowiadasz.
            • wielebny-cybula Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 19.07.06, 16:27
              No i zaprawdę powiadam wam wybrno najlepszych. Śmiechu warte. Uwierzę w taką
              prawdę chyba w przyszłym życiu. Komenda Główna obsadza radziejowskie stanowiska
              bez wpływu miejscowych czynników. Dobre, dobre sobie.
            • soltysradziejowa Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 19.07.06, 22:11
              lew20 napisał:

> Żyje w XXI wieku. Myślę, że jesteś jednym z nierobów radziejowskich i tak sobie
              >
              > gadasz. Jak nie wiesz to ci powiem, żeby dostać się do służb mundurowych to
              > trzeba przejść szereg badań i testów po ktorych komenda Główna dopiero
              > zatrudnia ludzi. A starostwo do tych służb nic nie ma. W zatrudnienie ludzi
              > więcej angażował się wtedy urzędujący burmistrz. Najlepiej go zapytaj to ci po
              > wie. Ja myślę co piszę, ty chyba nie. Nie mam co z tobą rozmawiać! Musisz się
              > trochę bardziej zapoznać w sprawach na temat których się wypowiadasz.

Pisałem iż oczekuje riposty, ale gdzie ona jest?
              Nie ma najmniejszych sznas aby to nazwać ripostą- sam nie wiem co to jest...
              "takie cóś"

Ale zaczne od początku- naprawde jestes tego pewien iż zyjesz w XXI wieku?
              Zapytaj kogoś obok- moze... rodziców?
              Dalej- oj i jak tu duskutować z tobą?- przeczytaj uważnie poprzedenie moje posty
              to zauważysz, iż Ja pisałem o czasach gdzieś sprzed 4 lat!!!
              Natomiast czas jak widać płynie nieubłaganie i dziś to prawda co nieco się
              zmieniło, co nie oznacza iż tak dosłownie jak ty piszesz!!!
              Ale wróćmy sprzed 4 lat?- jeśli piszesz "Ja myślę co piszę, (ty chyba nie)"- to
              kiedy powstała nasza Straż? Czyz nie mam racji, iż to było o wiele wczesniej niż
              4 lata temu? A pod czyja kuratelą znajdowałą się owa Straż? Z czyich pieniędzy
              była finansowana? No chyba nie powiesz, iż Starostwo nie miało żadnego wpływu na
              obsadę pewnych stanowisk! Przypomne, iż owa Straż była budowana od podstaw- w
              pełnym tego słowa znaczeniu.
              Ciekaw tylko jestem, co chcesz osiągnąć pisząc nieprawdę (delikatnie mówiąc).
              Nie będe pisał o wszystkim co wiem- poczekam aż coś napiszesz i znów postaram
              się obalic twoje poglądy bez pokrycia- to smutne , nie?
              • tabula-rasa1 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 22.07.06, 22:59
                tak, tak ,jak ten pupil synalek- niezdolny do sł€żby wojskowej, atu proszę
                gdzie wymagania zdrowotne są jeszcze wyższe niż do odbyci asłużby wojskowej
                nagle wyzdrowiał, ale już nie długo i znajdą się tacy co zrobią porządek
          • tabula-rasa1 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 20.07.06, 21:35
            bzdury ,to ty opowiadasz, kwalifikacje są na miejscu, a jedno jest pewne, że
            jest taki artysta w straży ,że do woja był niezdolny, a teroz wielki generał i
            gdyby wojewódzka kwalifikowała do takich numerów ,by nie dochodziło, pięściok
            zapowiada że wszystko zostanie zweryfikowane, jak tylko doją do władzy i nie
            tylko w straży, ale w pozostałych agendach, a swicek zostanie rozliczony za
            kampanię za pomocą stanowiska i urzędu-he,he,he,he i już ich nie będzie i taki
            los czeka tych zapomnieli o ludxziach, a tylko chap i chap - trzeba zrobić
            porządek i za cztery miechy, wsztscy w odstawkę, buła już wybrał sobie
            kompanów w niedoli, zresztą godni rywale do koryta
            • soltysradziejowa Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 20.07.06, 21:54
              tabula-rasa1 napisał:

> bzdury ,to ty opowiadasz, kwalifikacje są na miejscu, a jedno jest pewne, że
              > jest taki artysta w straży ,że do woja był niezdolny, a teroz wielki generał i
              >
              > gdyby wojewódzka kwalifikowała do takich numerów ,by nie dochodziło, pięściok
              > zapowiada że wszystko zostanie zweryfikowane, jak tylko doją do władzy i nie
              > tylko w straży, ale w pozostałych agendach, a swicek zostanie rozliczony za
              > kampanię za pomocą stanowiska i urzędu-he,he,he,he i już ich nie będzie i taki
              > los czeka tych zapomnieli o ludxziach, a tylko chap i chap - trzeba zrobić
              > porządek i za cztery miechy, wsztscy w odstawkę, buła już wybrał sobie
              > kompanów w niedoli, zresztą godni rywale do koryta

Zupełnie nie rozumię dlaczego zarzucasz mi gadanie bzdur, skoro w dalszej cześci
              swej wypowiedzi potwierdziłeś moje argumenty o przejawach nepotyzmu w Straży
              jakie miały kilka lat temu...
              • lewus12 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 22.07.06, 16:48
                soltys radziejowa koniecznym jest jeszcze dodanie ;
                zatrudnienie dwoch synow w starostwie na Przemystce
                i dwoch synowych : jedna w LO , druga w mechaniku
                • soltysradziejowa Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 22.07.06, 22:35
                  lewus12 napisał:

> soltys radziejowa koniecznym jest jeszcze dodanie ;
                  > zatrudnienie dwoch synow w starostwie na Przemystce
                  > i dwoch synowych : jedna w LO , druga w mechaniku

Ach... wiesz , nie chciałem o tym pisać.
                  Pewnie by się w ogóle załamał- a chciałem dać mu szanse mnie przkonania, gdyz
                  jestem człowiekiem dialogu...
    • lew20 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 10.07.06, 21:27
      Uważam, że obecny Starosta Walczak jest osobą przygotowaną to pełnienia tej
      funkcji. Jest osobą z wykształceniem,posiadającą odpowiednie kwalifikacje i ma
      za sobą dobre doświadczenie w kierowaniu instytucjami takimi jak:Szkoła
      Rolnicza w Przemystce,Kierownik Urzędu Rejonowego, Wicestarosta, a obecnie
      Starosta. Zrobił dużo dla Powiatu. Takich ludzi nam potrzeba. W powiecie
      powinny rządzić osoby wykształcone, coś sobą reprezentujące. Uważam, że to
      dobry kandydat na przyszłego Starostę.
      • soltysradziejowa Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 10.07.06, 22:30
        lew20 napisał:

> Uważam, że obecny Starosta Walczak jest osobą przygotowaną to pełnienia tej
        > funkcji. Jest osobą z wykształceniem,posiadającą odpowiednie kwalifikacje i ma
        > za sobą dobre doświadczenie w kierowaniu instytucjami takimi jak:Szkoła
        > Rolnicza w Przemystce,Kierownik Urzędu Rejonowego, Wicestarosta, a obecnie
        > Starosta. Zrobił dużo dla Powiatu. Takich ludzi nam potrzeba. W powiecie
        > powinny rządzić osoby wykształcone, coś sobą reprezentujące. Uważam, że to
        > dobry kandydat na przyszłego Starostę.

Również uważam, iż powiatem powinny rządzic osoby kompetentne, rzetelne, a
        przedewszystkim zyczliwe dla społeczeństwa, aby nie było rozwarstwień typu- MY i ONI
        Skoro tak dobrze znasz obecnego Starostę i mówisz, iz dużo zrobił dla powiatu,
        to chętnie pocztaym kilka konkretnych spraw, które załatwił pozytywnie.
        Z niecierpliwością tego oczekuję....

• sauber1 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 10.07.06, 22:54
          soltysradziejowa napisał:

>
          >
          >
          > Również uważam, iż powiatem powinny rządzic osoby kompetentne, rzetelne, a
          > przedewszystkim zyczliwe dla społeczeństwa, aby nie było rozwarstwień typu- MY
          > i ONI
          > Skoro tak dobrze znasz obecnego Starostę i mówisz, iz dużo zrobił dla powiatu,
          > to chętnie pocztaym kilka konkretnych spraw, które załatwił pozytywnie.
          > Z niecierpliwością tego oczekuję....
          >
          Ale ostra jazda się zaczyna, aż łapy swędzą by coś dopisać, ale niestety na
          polityce regionalnej nie wyznaję się, k...a nie wiem o co chodzi?!!! ale też
          myślę że dużo dobrego samo się nie zrobiło, a do złego też ktoś łapy zawsze
          dołoży, chciałem coś o tych strażnikach napisać ale już sam nie wiem jak to
          jest, rózne rzeczy się słyszy, coś w tym prawdy nieraz jest, poczytam zobaczę
          jak to widzą inni.
          • soltysradziejowa Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 11.07.06, 08:24
            sauber1 napisał:

> Ale ostra jazda się zaczyna, aż łapy swędzą by coś dopisać, ale niestety na
            > polityce regionalnej nie wyznaję się, k...a nie wiem o co chodzi?!!! ale też
            > myślę że dużo dobrego samo się nie zrobiło, a do złego też ktoś łapy zawsze
            > dołoży, chciałem coś o tych strażnikach napisać ale już sam nie wiem jak to
            > jest, rózne rzeczy się słyszy, coś w tym prawdy nieraz jest, poczytam zobaczę
            > jak to widzą inni.

Ee.. tam ostra...
            po prostu napisałem, cześć prawdy,a że kogoś to boli..... cóż robić...
            Ja ma za sobą pewny argument- wiem co nieco i dlatego mogę sobie pozwolić na
            takie przemyslenia.
            Ciekaw jestem co napisze na mnie teraz przedstawiciel straży, gdyż wiem, iz czytają
        • lew20 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 19.07.06, 16:30
          Zobacz ile inwestycji poczyniono we wszystkich szkołach średnich za rządów
          obecnego starosty. Dzięki jego staraniom mamy nadal szpital publiczny a nie
          prywatny. Zostala zmodernizowana ckotlownia w szpitalu. Dzięki jego staraniom
          pozyskano środki unijne na stypendia dla młodzieży, poprawiono wiele dróg
          powiatowych i można by jeszcze tak wymieniać. Kto trochę obserwuje
          zaangarzowanie obecnej władzy w starostwie to wie co zostało poczynione dobrego
          dla tego powiatu, a to co podałem to tylko niektore z nich.
          • soltysradziejowa Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 19.07.06, 22:26
            lew20 napisał:

> Zobacz ile inwestycji poczyniono we wszystkich szkołach średnich za rządów
            > obecnego starosty. Dzięki jego staraniom mamy nadal szpital publiczny a nie
            > prywatny. Zostala zmodernizowana ckotlownia w szpitalu. Dzięki jego staraniom
            > pozyskano środki unijne na stypendia dla młodzieży, poprawiono wiele dróg
            > powiatowych i można by jeszcze tak wymieniać. Kto trochę obserwuje
            > zaangarzowanie obecnej władzy w starostwie to wie co zostało poczynione dobrego
            >
            > dla tego powiatu, a to co podałem to tylko niektore z nich.

No nie!
            Znowu to zrobiłeś- to są argumenty?- które mają świadczyć o operatywności władz?
            No to teraz popatrz!
            1. "Inwestycje w szkołach"- tu pojechałeś po bandzie!
            Pokarz mi choć jedna inwestycję w szkołach oprócz JEDNEJ JEDYNEJ SłUSZNEJ SZKOłY!
            Zapytaj się Dyrekcji każdej z nich (oprócz ww. wymienionej) co o tym myślą?
            Muszisz się uzbroić w pokrowce na uszy i biegać nieźle na 100m.

2. Szpital- czy rzeczywiście mielibyśmy prywatny? Nie sądze!

3. Kotłownia w szpitalu?- bravo! Olejowa!!! Muszę dodawać komentarz?
            Jeszcze napisz, iz jest najbardziej tania. Och... bym zapomniał- w tym roku
            bedzie ogrzewania na gaz! A ta wymiana na olejową to pewnie w ramach taniego
            państwa, nie?

4. Stypendia- czy ty wiesz co piszesz? Toż to przeceiż w CAłEJ POLSCE młodzież
            dostaje owe środki. Jaki tam sukces?- no chyba iż gdyby dostali znacznie więcej
            pieniędzy w stosunku do innych powiatów, ale nie w tym przypadku!!!

5. Drogi- napisz mi jakie, gdyż nie wiem. Pewnie ty tez nie wiesz. A słyszałeś o
            mega-inwestycji w Topólce razem z chodnikiem koło wpływowego polityka powiatowego?

Czy coś pominałem?
            To chyba wszystko..... smutne

czekam na kolejne fakty z życia władz powiatowych!
            • sauber1 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 22.07.06, 17:55
              soltysradziejowa napisał:

> Czy coś pominałem?
              > To chyba wszystko..... smutne
              > czekam na kolejne fakty z życia władz powiatowych!

Tak gorąco nie chce mi się myśleś i na tej lokalnej polityce za bardzo się nie
              wyznaję ale myślę że to też wielką jest sztuką wydawać nie swoje pieniądze, tak
              krawiec kraje jak materii staje, to dobrze że chociaż coś tam zrobiono i są z
              tego ludziska zadowolone, możliwe że można więcej było zrobić ale potomnym też
              dajmy szansę
          • tabula-rasa1 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 22.07.06, 23:08
            ty klakier, przetań nudzić i przejrzyj na oczy co załatwił , chyba synkom i
            teraz na zmianę auta podwyżkę w wysokości, gdzie taka kwota starcza dla dwóch
            rodzin , ma emertturę i niech siedzi na niej, bo jak tak dalej będzie rządził,
            to rozwiążą powiat i całe szczęście, że już wybory idą. zresztą co tu dużogadać
            tak dobry ,jak Buła, który poza wyrąbem drzew i metra chodnika też załatwił,
            ale siebie zrestą obaj knują, jak tu wykołować towarzystwo po raz drugi, ale
            naród widzi i nie da się zwieść
            • sauber1 Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 22.07.06, 23:36
              tabula-rasa1 napisał:

> ty klakier, przetań nudzić i przejrzyj na oczy co załatwił , chyba synkom i
              > teraz na zmianę auta podwyżkę w wysokości, gdzie taka kwota starcza dla dwóch
              > rodzin , ma emertturę i niech siedzi na niej, bo jak tak dalej będzie rządził,
              > to rozwiążą powiat i całe szczęście, że już wybory idą. zresztą co tu dużogadać
              >
              > tak dobry ,jak Buła, który poza wyrąbem drzew i metra chodnika też załatwił,
              > ale siebie zrestą obaj knują, jak tu wykołować towarzystwo po raz drugi, ale
              > naród widzi i nie da się zwieść

Tak masz rację Naród to My, a co zadecyduje to jeszcze nie wiadomo?
              • matyldarosa Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 25.07.06, 15:18
                Zgadzam się,dziadziuś Starosta nic w naszym powiecie dobrego nie uczynił,czas na
                emeryturę.Najlepiej potrafi rozkładać ręce.Radziejów tkwi w tym samym punkcie co
                20 lat temu. Nie poczyniono żadnych inwestycji,o miejsca pracy można tylko
                marzyć.Razem z Burmistrzem nic nie zrobili,pora żeby odeszli.
                • radziejowiak Re: WYBORY STAROSTY POWIATU 31.07.06, 22:03
                  tez tak mysle
                  jestem ciekawy tych wyborow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka