luca28 31.07.06, 14:28 u mnie w firmie zwolniło sie miejce pracy. Szukamy asystentki do obsługi sekretariatu. Na początek pensja około najniższej krajowej. Szczeguły podam na priva. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalya20 Re: oferta pracy 31.07.06, 14:51 ja prosze o szczegoly w imieniu kolezanki, Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo Re: oferta pracy 31.07.06, 18:46 witam, ja tez poprosze dla kolezanki dzieki Magda Odpowiedz Link Zgłoś
meg251 Poproszę również... 31.07.06, 20:23 Hej jakbyś mogła to chętnie... Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
martha_s Re: oferta pracy 31.07.06, 21:45 ja poproszę szczegóły dla siebie :) dzięki i pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: oferta pracy 31.07.06, 22:08 Proszę, proszę ile utajonych czytelniczek się nam ujawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 ale odzew :) 01.08.06, 08:35 dzieeki dziewczyny za odpowiedź asystentki potrzebujemy bardzo, wszystkim wam przesłałam namiary Jakbyście sie zdecydowały to proszę o odzew Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: ale odzew :) 01.08.06, 09:23 moja kolezanka pewnie juz dzisiaj zaniesie oferte, bo desperacko szuka pracy... napisze co ja spotkalo wczoraj... byla umowiona na szkolenie do sklepu, wywiezli ja gdzies na wies i musiala chodzic i patzrec jak sprzedaja garnki...wybierali najbiedniejsze domy i sprzedawali je na raty. taki komplet kosztowal 1200zl i gratis dawali telewizor, no ale niejedna rodzina sie skusila wiadomo jak takie kredyty dzialaja, tym bardziej ze pukano przedewszystkim do domow biednych gdzie bylo widac ze ludzie nie mieli pojecia co sie wciska. miala wrocic o 16 a o 18 byla umowiona na kolejna rozmowe ale niestety nie zdazyla. szkolenie miala trwac 4 dni a puzniej miala dostac prace w sklepie z garnkami, tak sie wkurzyla ze wykrzyczala temu facetowi ze naciaga biednych ludzi, wykozystuje ich niewiedze i naiwnosc, nie chciala takiej pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 małe sprostowanie 01.08.06, 10:50 pensja około najniższek krajowej tak powinno być, zagalopowałam sie troszeczke w mailach wysyłanych do was. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: druga oferta pracy 01.08.06, 15:13 A teraz oferta pracy dla chłopaka (brat? kuzyn? mąż?). Kolega poszukuje pracownika do swojego biura z drzwiami i oknami. Ten poszukiwany pracownik to musi być chłopak, student zaoczny, zdrowy, inteligentny, odpowiedzialny i godny zaufania. Praca w centrum Bydgoszczy, niekoniecznie na cały etat. O wynagrodzeniu nie chcę się za kolegę wypowiadać. Jak ktoś chętny to proszę o info lub od razu cv na mój meil. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuna Re: oferta pracy 01.08.06, 16:01 Nie wiem czy to jeszcze aktulne, jezeli tak to czy moge poprosic tez o namiary na skrzynkę? Jestem z marcoweczek 2006 a ze mieszkam rowniez w Bydgoszczy to sobie Was podczytuje i tak sie sklada ze akurta pracuje na takim stnowisku i chcialabym zmienic firmę, wiec moze.... Pozdrawiam wszystkie Mamy z Bydgoszczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 termin złożenia cv 01.08.06, 16:51 ewentualne CV złożcie do jutra, jak nie możecie osobiście to prześlijcie na moje konto. W czwartek szef chciałby je rozpatrzyć Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: oferta pracy dla chłopaka 02.08.06, 16:06 Jeszcze raz pisze bo jakoś odzewu nie widzę: oferta pracy dla chłopaka (brat? kuzyn? mąż?). Kolega poszukuje pracownika do swojego biura z drzwiami i oknami. Ten poszukiwany pracownik to musi być chłopak, student zaoczny, zdrowy, inteligentny, odpowiedzialny i godny zaufania. Praca w centrum Bydgoszczy, niekoniecznie na cały etat. O wynagrodzeniu nie chcę się za kolegę wypowiadać. Jak ktoś chętny to proszę o info lub od razu cv na mój meil. Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: oferta pracy 22.09.06, 17:08 Podnoszę bo mam coś dla szukających pracy. Mojemu małżowi wczoraj Pani w taksówce zostawiła karteczkę, a ja ją (w skrócie) przepisuję: dwa stanowiska w dziale sprzedaży PZU życie S.A. wymagane: -wykształc. średnie -dobra organizacja pracy i samodzielność -odpowiedzialność, samodyscyplina -otwartość, komunikatywność -wysoka motywacja do pracy -mile widziane doświadczenie w sprzedaży Zainteresowanym podaj kontakt: Barbara Piaskowska Kierownik Grupy Dystrybucyjnej PZU Życie SA ul. Grodzka 25, 85-109 Bydgoszcz 052-3481222, 3481225 Nie wiem nic więcej poza w/w ale słyszłam, że PZU pozbywa się "stacjonarnych" pracowników i coraz częściej zatrudnia osoby "w teren". Ale nie wiem nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: oferta pracy 04.10.06, 14:28 Właśnie zadzwoniłam do PiZetYu i umówiłam się na rozmowę! Ale ja bestia jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 PiZetJu, czyli oferta z taksówki małża Andzi 10.10.06, 18:03 Polazłam, porozmawiałam, czekam na telefon w czwartek. Musiałabym podpisać umowę agencyjną, założyć firmę, (promocja w ZUSie na założenie firmy 270 zł zamiast 800 PLN). Czekam, raczej się zdecyduję, jeśli zadzwonią i będą chcieli gadać dalej:)) Mówiłam, że bestia jestem!!! A jak będzie się opłacało, to dam Wam cynk! Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: PiZetJu, czyli oferta z taksówki małża Andzi 11.10.06, 10:28 trzymam kciuki :) tylko dobrze przekalkuluj, bo własna firma to sporo roboty (zusy, podatki, deklaracje, oj wiem coś na ten temat) ale plusem jest to, że nie masz szefa :) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
martha_s Re: oferta pracy 03.10.06, 12:36 może ma któraś zbędnego małża w domu przed telewizorem całymi dniami i w dodatku elektryka z uprawnieniami? to ja mam dla takiego namiary na pracę w firmie budowlanej. pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
ania_fg Re: do martha_s 12.10.06, 20:13 czy to jeszce aktualne? Moj maz ma prace ale nie w zawodzie a jest inz elektryk. jak mozesz cos wiecej na maila napisac,bylabym wdzieczna- ania_fg@poczta.onet.pl pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: oferta pracy 16.10.06, 23:44 Bardzo potrzebuję rozumną osobę zatrudnić w Toruniu. Musi to być ktoś o żyłce menadżera, z conajmniej średnim wykształceniem, dużym samonapędem na pracę i "zakykanie tematów", prawem jazdy i lepiej jakby miał minimum te 27 lat i pracował dotychczas w jakiejś firmie handlowej i pełnił funkcję kierowniczą dla conajmniej 3-4 osób. Są w ogóle jeszcze tacy ludzie w Polsce czy już wszyscy w Irlandii...? Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: oferta pracy 17.10.06, 13:31 a ja dzisiaj dostalam prace!!!! jako spedytor:) czyli nawet w moim kierunku:) Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: oferta pracy 17.10.06, 13:42 gratuluje, a nie skorzystałaś z ogłoszenia które ci podesłałam??? Odpowiedz Link Zgłoś
andzina szukamy pracy dla małża 18.10.06, 16:40 Dziewczyny gdyby ktoraś z Was słyszała o pracy dla kierowcy (wszystkie kategorie prawa jazdy poza autobusami) to pamiętajcie o moim małżu. Tirry odpadają (nie dam rady sama z małym). nie mam już siły na wiecznie psujące się samochody :( Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: szukamy pracy dla małża 18.10.06, 20:00 Łączę się z Tobą w bólu i informuję, że rozumiem, co to znaczy psujące się auto - nasze właśnie stoi w warsztacie, bo poszły łożyska od sprzęgła, oprócz tego zżera go rdza, opony wołają o pomstę do nieba, pompa chłodnicy cieknie, trzeba zakonserwować podwozie - no tragedia! Ale czego wymagać od autka, co jest z grudnia 1996? Jak będę wiedziała coś o robocie dla małża, to oczywiście się odezwę! Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: szukamy pracy dla małża 18.10.06, 21:24 mojego meza kolega mi firme transportowa, to sie zapytam, z tym ze to chyba sa tiry, ale wydaje mi sie ze trasy maja po polsce wiec wiecej jest sie w domu Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: szukamy pracy dla małża 18.10.06, 23:18 Andzina, kolega mi się chwalił miesiąc temu, że zatrudnił się jako kierowca w polo markecie. To sa tiry ale jakos tak dziwnie (może dlatego, że krótkie trasy bo to lokalna sieć), że praca 8-9 godzin (tak mówił, mają dwoje dzieci małych w domu). Z qwynagrodzenia był zadowolony. Oni maja siedzibę główną pod Inowrocławiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus Re: szukamy pracy dla małża 19.10.06, 13:15 Dokładniej pod Janikowem za Pakością, przy tamie w Jankowie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: szukamy pracy dla małża 19.10.06, 20:10 dzięki dziewczyny za odzew, na tirach może byc krucho bo nie ma doświadczenia, ale pewnie by sobie poradził. będziemy słac cefałki. ja już nie mam siły. najgorsze jest to, że nie dośc, że koszty naprawy to w tym czasie nie zarabia a opłaty jak co miesiąc, szczególnie zabójczy ZUS... :( dobrze, że u mnie w firmie jest ok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Szukam pracy!!!! 30.10.06, 19:05 Dziewczyny może gdzieś coś słyszałyscie ??? Najlepiej biurowej ,chociaż wszystkie oferty są do rozważenia ....Ostatnio pracowałam przez 3 lata jako referent ds. finansowo-księgowych,niestety konczy mi sie urlop wych. i mi podziekowali (redukcja etatu):-( Może własnie tą drogą coś się uda ,bo już mam mega doła :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: Szukam pracy!!!! 31.10.06, 11:46 Moja propozycja - wejdź w net, wyszukaj 20 największych firm w Bydgoszczy i wyślij CV, nie będzie odzewu - wyślij do 20 mniejszych itd. może pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki linki, linki, linki 30.10.06, 19:46 Może zbierzemy do kupy wszystkie linki portali "pracowych"? pracuj.pl hrk.pl praca.gazeta.pl praca.gratka.pl jobpilot.pl praca.pl www.straight.pl/index/ - to coś nowego jobs.pl Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Ksantypa a co z PZU? 01.11.06, 21:29 Jak powyżej? pracujesz? udało się? napisz cóś bom ciekawa... czuję się poniekąd pośrednikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: Ksantypa a co z PZU? 02.01.07, 08:15 Hmmm! Mieli odezwać się po tygodniu, a kiedy minęły dwa, stwierdziłam, że kiepsko musiałam wypaść. Aż nagle po trzech tygodniach dzwoni laska, że mnie przyjmują. Ale ja zdążyłam przeczytać, co to jest umowa agencyjna, a że nigdy nie powiedzieli jasno ile miałabym mieć podstawy, to wolałam mieć to co mam, niż wchodzić w coś, na czym się nie znam i co nie jest pewną rzeczą! "Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Gdy się jednak nic nie lubi, to się nie ma co się lubi i nie lubi co się ma" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mama1_24 Re: oferta pracy 28.12.06, 10:34 podbijam wątek może są jakieś nowe oferty? Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: oferta pracy 28.12.06, 16:56 U nas nadal poszukują grafika lub graficzki (dziwnie brzmi, ale uparłam się na te babskie zawody :) wymagana: znajomość pakietu Adobe (najbardziej Photoshopa i Illustratora) i angielski mile widziana: znajomość innych programow graficznych (Corel, Quark, FreeHand) niemiecki (niekoniecznie) znajomość poligrafii od razu uprzedzam, że praca nie jest od zaraz, składa się "cefałkę" i ... czeka. z tego co mi wiadomo na pewno będzie zatrudniona nowa osoba, ale kiedy nie wiem, więc jeśli komuś nie pilno - zapraszam na priv, prześlę namiary na firmę i nazwisko osoby doktórej słać dokumenty. no i jeszcze ważne, że to praca na dwie zmiany - wiem, że niektórzy zupełnie wykluczają. Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: oferta pracy 02.01.07, 09:32 a ja wlasnie zostalam niepracujaca mama:) w sumie mi to troche na reke Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: oferta pracy 02.01.07, 10:23 no co Ty, Natalia? co się stało? zwolniłaś się? już ostatnio pisałaś, że coś tam się u Ciebie w pracy dzieje, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: oferta pracy 02.01.07, 22:35 No właśnie Natalia co się stało? Sama zrezygnowałaś czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: oferta pracy 03.01.07, 11:13 nie zwolnilam sie tylko nie przedluzyla mi babka umowy, bo stwierdzila ze sie przeliczyla i firma jeszcze tak nie prosperuje zeby tylu ludzi zatrudnic:) mam sie do niej zglosic za jakis czas... Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: oferta pracy 23.01.07, 21:06 Nowe oferty pracy o których wiem w hurtowniach budowlanych: w Betorze na Osowej Górze szukają handlowca z doświadczeniem (warunki pracy takie sobie, zima zimno). W Śródmieściu szukają raczej mężczyzny studenta zaocznego do pracy w sklepie ze stolarką. I w Lisim Ogonie tez kogos szukamy z wiedzą o stolarce ale jeszcze ostatecznie nie dojrzałam do wizji kogo właściwie szukamy. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: oferta pracy 25.01.07, 11:11 jusia? czy moglabys polecic mi namiary na miejsce, gdzie mozna kupic dobre i w dobrej cenie dzrwi wew i zew? Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: oferta pracy 26.01.07, 08:52 Moglabym ale napisze Ci na priva, żeby nie uprawiać kryptoreklamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 WOW! 04.02.07, 13:06 Dzisiaj jest pół roku, odkąd pracuję! Podpisałam umowę 4 sierpnia, chociaż zostałam przyjęta do pracy 24 lipca. Szkoda że dzisiaj niedziela, bo zrobiłabym "reset" alkoholowy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 szukam... 05.02.07, 17:05 szukam pracy na pol etatu lub pare godzin w tygodniu...juz mam dosyc siedzenia w domu a przez ogloszenia szukac to porazka:( Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: szukam... 06.02.07, 08:28 A nie chcesz być przedstawicielem Provident Polska? Parę godzin w tygodniu (mi wychodzi 2 godzinki dziennie), dostajesz teren blisko miejsca zamieszkania, pensja wyższa niż praca na cały etat w kasie marketu, bezpłatne szkolenia... Jakbyś chciała się dowiedzieć co i jak (rozeznać się każdy ma prawo), to zapraszam na Unii Lubelskiej 4c, 1 piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: szukam... 06.02.07, 09:53 dzieki moze sie przejde:) a mozesz mi na priva napisac jak wyglada ta praca? Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 ja też poproszę 07.02.07, 12:37 Ja też poproszę na priva informacje na temat tej pracy,jeżeli można...Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus Re: ja też poproszę 27.02.07, 10:40 To ja też poprosze o informacje na meila, o ile jeszcze mogę :) Pozdrawiam ciepło i dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki Re: szukam... 27.02.07, 22:30 Basia napisałabyś coś więcej o tej pracy na priv? Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Pilnie szukam... 06.03.07, 20:37 Podbijam... praca przedstawiciela Provident Polska, mile widziane/mile widziani mieszkanki/mieszkańcy Szwederka. Dlaczego Szwederko? Bo brakuje nam w sekcji przedstawicieli, a Szwederowo to nasz teren "działania". Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 09.03.07, 12:58 No, puk puk. Nikogo chętnego? Ratujcie, odzywajcie się. Haniarobus - mam nadzieję, że zmienisz zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
naska77 Re: Pilnie szukam... 09.03.07, 15:26 hihi...oglądałaś Inflirtację? wiesz co tam mówili o Providencie? jak ktoś ten film ogladał to na pewno nie zechce tam pracować....oczywiśćie żartuję , żeby nie było...ale w sumie zastanawiam się jak bardzo prawdziwa jest przedstwiona opinia o tej firmie w tym filmie... Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 09.03.07, 16:29 No nie oglądałam:((( Jak chcesz się przekonać ile prawdy było w filmie, to chodź i sprawdź;o))) Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
naska77 Re: Pilnie szukam... 09.03.07, 17:14 no właśnie po tym filmie to wolołabym nie ...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 10.03.07, 11:07 A widziałaś film o AMWAY? Że niby sekta, że zmuszanie ludzi, że naciągactwo... co takiego o Providencie było w tym filmie, bo nie wiem, czy mam się bać, czy śmiać? Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus Re: Pilnie szukam... 10.03.07, 14:01 Ksantypa77, broń swego, broń :) Żartuję, ale prawda jest taka, że Ci którzy nie mogą dostać w banku kredytu, bo np.mają za dużo dzieci, mają za małe mieszkanie, nie mają tego czy tamtego muszą gdzieś pożyczyć pieniądze, chyba że jak je przydusi to zaczną żebrać, albo kraść. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, są to dorosłe osoby, które potrafią same o sobie decydować i niestety niekiedy są w takiej sytuacji, że muszą pożyczyć a nie mają od kogo i pożyczają od np.Provident. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 10.03.07, 15:58 A pewnie, że będę bronić, bo nie narzekam na samą pracę. Wiem, kto bierze pożyczki, ale mam też klientów, których stać i którzy mają możliwość wzięcia kredytu w banku, ale nie chcą czekać, wolą, kiedy przedstawiciel przyjdzie do domu i przypilnuje terminu wplaty, nie muszą zaiwaniać do banku, itp. itd. Pracuję już ósmy miesiąc, przyzwyczaiłam się do wymówek, zwodzenia klientów, prawie w 100% umiem rozpoznać, kiedy klient wciska mi kit, a kiedy mówi prawdę. Też jestem człowiekiem, mam serce, widzę jak ludzie mają w domu, jak żyją, ale szlag mnie trafia, kiedy wchodzę, słyszę, że nie ma na ratę, a na stole kilka pustych połówek... to na co wziął pożyczkę? Na chlanie, czy na chleb dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
naska77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 10:20 żeby nie było kasntypo77- lubię cię jak każdą na tym forum (przede wszystkim ze względu na te 77) i nie chciałabym żeby z powodu mojej opinii o twojej pracy ta sympatia uległa zmianie...poza tym podejrzewam , że twoja praca konkretnie jest ok, i nie masz sobie nic do zarzucenia- ale powiedz mi czy warunki udzielanej przez was pożyczki są nazwijmy to korzystne ? jakie jest oprocentownie?...nie wiem ...może przesadzam bo słyszałam tylko ze słyszenia- na szczęście nie musze brać takich pozyczek...i dalczego jak ktoś ma problemy ze spłacaniem , to pod domem kręcą się takie duże chłopaki w beemkach? rozumiem że jest to sposób na odzyskiwanie długów, ale czy do końca fair ( o tym nie było w umowie!)?...i właśnie o tym było w tym filmie...m.in..ale w sumie to tylko film i opowieśći znajomych...do Amwaya bym nie porównywała, bo to inny typ organizacji, ale wcale bym się nie zdiwiła gdyby kreowali takie coś ci sami ludzie - po prostu inny pomysł na zarobienie kasy w jakiś tam sposób - jakby nie było zwyczajne wykorzystanie luki w rynku i raczej nie ma w tym nic niezgodnego z prawem...jeśli się oczywiście uczciwie spłaca... moja powyższa opinia jest jednak o klientach , a nie pracownikach tej firmy, więć jesli faktycznie warunki pracy i płacy są jasne, to może warto spróbować...może zwyczajnie napisz coś więcej - to zamiast takich uwag jak moje będzie odzew zainteresowania ofertą ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 13:24 1.Prawo nie pozwala na "wymuszanie spłat przez kolesi w beemkach" - od tego jest windykacja, ale to ostateczność... 2. Oprocentowanie? Nie napiszę na forum, wystarczy wejść na stronę Provident Polska - wszystko czarno na białym; 3. Warunki udzielania pożyczki są do zaakceptowania przez klientów - kasa natychmiast, jeśli spełniasz warunki finansowe, więc ludzie biorą. 4. kiedy klient podpisuje umowę, otrzymuje regulamin pożyczek, informacje dot. kosztów postępowania windykacyjnego, a na pokwitowaniu otrzymania gotówki normalnym (nie mikroskopijnym) drukiem widnieje paragraf 284 KK, więc jeśli ktoś bierze pożyczkę, to zdaje sobie sprawę z konsekwencji niepłacenia - suma sumarum to taki sam kredyt jak w banku. Dla mnie oczywistą sprawą jest, że jeśli pożyczasz, to musisz oddać! I nie ważne, z jakiej instytucji pożyczasz! 5. Ja jestem właściwie na samym dole - udzielam pożyczek, zbieram raty. Nic mi nie wiadomo o żadnych przekrętach, wszystko jest dla mnie zgodne z prawem. Nie wolno nagabywać, zmuszać, wciskać kitu - jak wszędzie. Uważam ,że wykonuję moją pracę dobrze, zgodnie z podpisaną przeze mnie umową, nie sprzeniewierzam niemoich pieniędzy. Ja uważam, że jestem OK. Odpowiedz Link Zgłoś
naska77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 13:59 > 1.Prawo nie pozwala na "wymuszanie spłat przez kolesi w beemkach" - od tego > jest windykacja, ale to ostateczność... prawo polskie, a nie prawo wewnątrz firm...powiem ci w takim razie że znam historię jak to dziewczyna musiała wziąść rozwód ze swoim nadmiernie kochającym pozyczki mężęm...ponieważ właśnie zaczęli nachodzić ją panowie bardzo duzi, w bardzo dużych samochodach, że niby tak mogłaby wpłynąć na swojego męża bo w końcu jest jego żoną, a jak on pożyzcki brał, to jakby nie było na wspólne konto i nic ich nie obchodziło że ona kasy na oczy nie widziała- mężą zresztą tez bo non stop był w delegacji...pozyczka była właśnie z providenta, więc może dlatego jestem tak negatywnie nastawiona...to że facet głupi był to oczywiście inna sprawa...i rozwód właściwie zakończył wszystko- teraz jej nie mają prawa nachodzić bo nie ma z nim wspólnoty... możesz sobie wyobrazić jak sie czuła jak o 12 w nocy podjeżdzała pod jej dom beemka wypakowana napakowanymi facetami, dostawała głuche telefony, potem takie konkretne z "prośbami" o wpływ na męża, a po konkretnej wizycie w domu - wieczorkiem- malutka kobietka siedzi sobie z 10letnią córeczką a tam wchodzą dwaj duzi panowie...owszem byli bardzo grzeczni i nic jej nie zrobili...choć przestraszyli konkretnie...jak się dowiedziała to jej mąż wpadł w takie pasmo pożyzcek że musiał kolejną zaciągać żeby spaŁCAĆ POPRZEDNIĄ...NIESTETY NIE ZDAZAL ZE SPAtĄ ODSETEK A CO DOPIERO POZYCZEK...BO JAK MI WIADOMO TE POZYCZKI BARDZO KROTKOTERMINOWE SA- OWSZEM MOZBA JE DLUZEJ SPALAC ALE JAK WIDAC NIE JEST TO OPLCALNE Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 18:06 >(...) pożyczek że musiał kolejną zaciągać żeby spaŁCAĆ POPRZEDNIĄ...NIESTETY NIE > ZDAZAL ZE SPAtĄ ODSETEK A CO DOPIERO POZYCZEK...BO JAK MI WIADOMO TE POZYCZKI > BARDZO KROTKOTERMINOWE SA- OWSZEM MOZBA JE DLUZEJ SPALAC ALE JAK WIDAC NIE JEST TO OPLCALNE Jak ktoś ma zaległości, to nie tak łatwo dostaje kolejną pożyczkę - mijałoby się to z celem, bo skoro nie ma na spłatę poprzednich, to skąd weźmie na spłatę nowej? Fakt - firma proponuje pożyczki na 26, 39, 52 tygodnie dla nowych klientów i na 104 tygodnie dla już aktywnych, solidnych klientów. Odsetek za spóźnienia nie ma, więc ludzie "lecą sobie w kulki" i nie płacą w terminie. Jest jeszcze tańsza opcja - pakiet przelew, ale za spóźnienie płaci się 25 zł, dlatego ludzie jej nie biorą. Mnie jak na coś nie stać, to nie kupuję, nie pożyczam, bo jestem realistką - dziś mam kasę, jutro mogę jej nie mieć. I tak jak napisałam - jestem pracownikiem i nic mi nie wiadomo nt. takich nadużyć, o których napisałaś. A skoro jest to niezgodne z prawem, to dziewczyna powinna zgłosić to gdzie trzeba?! Podłamałaś mnie trochę... słyszałam już "o pani rata idzie; o komornik". Dla mnie to nie jest śmieszne - pracuję, jestem uczciwa, nie siedzę na garnuszku państwa i nie płaczę, że nie mam np. na waciki, komitet rodzicielski, nie muszę prosić małża o kasę na prezent dla niego, jestem w pewien sposób niezależna. Uważam, że żadna praca nie hańbi... Odpowiedz Link Zgłoś
naska77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 14:05 > Uważam ,że wykonuję moją pracę dobrze, zgodnie z podpisaną przeze mnie umową, > nie sprzeniewierzam niemoich pieniędzy. > Ja uważam, że jestem OK. a w to nie wątpię i wcale nie uważam ze nie można być dobrym pracownikiem takiej firmy...jak ty dobrze i rzetelnie wykonujesz swoja pracę to jest ok. w sumie praca każdego przedstawiciela może budzic zewnętrzne wątpliwośći - np. sprzedaje się drogie kosmetyki , że niby dlatego takie drogie bo bardzo dobre, a tymczasem bywają tansze odpowiedniki, ale właściciele tych tanszych firm nie mają 4 domów, 5 samochodów i comiesiecznych wyjazdów na wyspy kanaryjskie...czyli wiadomo że z 60% ceny to dodatkowe koszta- no niekonicznie na luxusy właścicieli, ale np. na auto dla przedstawiciela , duzy limit na komórke.itd...i ci przedstawiciekle wiedzą że ceny tak naprawdę są zawyżone, ale sprzedają...tak się nakręca gospodarka ...niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 19:47 nie chciałam sie wcinac w dyskusje, a tym bardziej krytykowac (wiec sorry, Ksantypa, bedzie antyreklama, wybacz za to ponizej) ale skoro Naska jestes zaangazowana w temat pracy w Providencie oraz masz wiele watpliwosci to polecam do poczytania takie wątki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=47702784&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=49477531&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=39503503&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=38025660&a=38025660 ...i wiele wiele innych w tym temacie na forum Praca. Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 21:29 Hmmmmmmmm, ja nie narzekam. Mam więcej za 20 godzin pracy, niż przysłowiowa kasjerka za minimum 40 godzin pracy tygodniowo! Loola74 - przeczytałam zaproponowane przez Ciebie wątki i nie z wszystkim się zgadzam!!! Mi jest dobrze, nie narzekam. W to mi graj;))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Pilnie szukam... 15.03.07, 08:59 ksantypa77 napisała: > A widziałaś film o AMWAY? Że niby sekta, że zmuszanie ludzi, że naciągactwo... Film był manipulacją a Dederko oszustem co potwierdził sąd. Ciekawe, na czyje zamówienie go nakręcił... Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 15.03.07, 09:52 Osobiście filmu o Amway nie widziałam, ale mój małż tam działał. Dederko, czyli reżyser? Czy jakiś występujący? W sumie to nie ważne. Trzeba się przekonać na własnej skórze, bo stereotypy, pomówienia będą zawsze... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: oferta pracy dla faceta 27.02.07, 17:19 Zatrudnię 1 albo i 2 facetów. Wiele nie wymagam: trzeba być facetem bo to praca głównie fizyczna, zdrowym, w miarę silnym, potrafić posługiwać się komputerem i być dokładnym, nieroztrzepanym i sympatycznym i nie palić (przynajmniej w czasie pracy). Praca głównie fizyczna ale nie tylko - wszystko zależy od predyspozycji. Praca na cały etat. Umowa o pracę, zarobki myślę, że godziwe, fajna atmosfera pracy. Jeżeli kogoś takiego znacie (mąż, brat, kochanek, sąsiad) to proszę przekażcie mu tą informację bo ja bardzo potrzebuję takiego kogoś (ale zabrzmiało! cel wyłącznie zawodowy) Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: do jusiadyk 27.02.07, 18:53 jusiadyk podałabyś mi na maila tel do siebie ,przekazałabym znajomemu,który pewnie byłby zainteresowany. amj2@gazeta.pl Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 praca dla faceta 08.05.07, 17:52 Facet, lat 30, składacz, grafik komputerowy, posiadający prawo jazdy i auto poszukuje pracy za godziwe pieniadze, niekoniecznie w swoim fachu. Jakby ktoś coś... to dajcie znać, bo znajomy szuka czegoś i znaleźć nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: praca dla faceta 08.05.07, 19:07 Ksantypciu, powiedz znajomemu, żeby złożył kwity do mnie do firmy - namiary wyślę Ci za sekundę na gazetowego maila. obecnie nie, ale może niedługo będziemy szukać grafika, tylko ta godziwa kasa... no ale niech wyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo Re: oferta pracy 22.03.07, 21:02 hejka, moja firma szuka osoby do pracy najlepiej od zaraz, 3/4 lub caly etat praca w handlu, potrzeba osoby, ktora by "kota w worku" sprzedala mile widziane doswiadczenie w sprzedazy, moze byc w promocjach facet lub kobitka Magda Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus Re: oferta pracy 22.03.07, 22:04 Poprosze o wiecej informacji na meila. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś