Dodaj do ulubionych

oferta pracy

31.07.06, 14:28
u mnie w firmie zwolniło sie miejce pracy. Szukamy asystentki do obsługi
sekretariatu. Na początek pensja około najniższej krajowej. Szczeguły podam
na priva.
Obserwuj wątek
    • natalya20 Re: oferta pracy 31.07.06, 14:51
      ja prosze o szczegoly w imieniu kolezanki,
    • otaota Re: oferta pracy 31.07.06, 15:02
      czy ja tez mogę dostać te namiary.
      • luca28 dziewczyny wysłałam 31.07.06, 15:48
        komuś jeszcze przesłać namiary?
    • miracolo Re: oferta pracy 31.07.06, 18:46
      witam,
      ja tez poprosze dla kolezanki
      dzieki
      Magda
    • otaota Re: oferta pracy 31.07.06, 20:03
      a do mnie nic nie przyszło
      • meg251 Poproszę również... 31.07.06, 20:23
        Hej jakbyś mogła to chętnie...
        Pozdrawiam
        Magda
    • martha_s Re: oferta pracy 31.07.06, 21:45
      ja poproszę szczegóły dla siebie :)

dzięki i pozdrawiam

Marta
    • jusiadyk Re: oferta pracy 31.07.06, 22:08
      Proszę, proszę ile utajonych czytelniczek się nam ujawiło.
      • natalya20 Re: oferta pracy 01.08.06, 07:45
        to samo pomyslalam:)
    • luca28 ale odzew :) 01.08.06, 08:35
      dzieeki dziewczyny za odpowiedź asystentki potrzebujemy bardzo, wszystkim wam
      przesłałam namiary

Jakbyście sie zdecydowały to proszę o odzew
      • natalya20 Re: ale odzew :) 01.08.06, 09:23
        moja kolezanka pewnie juz dzisiaj zaniesie oferte, bo desperacko szuka pracy...
        napisze co ja spotkalo wczoraj...
        byla umowiona na szkolenie do sklepu, wywiezli ja gdzies na wies i musiala
        chodzic i patzrec jak sprzedaja garnki...wybierali najbiedniejsze domy i
        sprzedawali je na raty. taki komplet kosztowal 1200zl i gratis dawali
        telewizor, no ale niejedna rodzina sie skusila wiadomo jak takie kredyty
        dzialaja, tym bardziej ze pukano przedewszystkim do domow biednych gdzie bylo
        widac ze ludzie nie mieli pojecia co sie wciska. miala wrocic o 16 a o 18 byla
        umowiona na kolejna rozmowe ale niestety nie zdazyla. szkolenie miala trwac 4
        dni a puzniej miala dostac prace w sklepie z garnkami, tak sie wkurzyla ze
        wykrzyczala temu facetowi ze naciaga biednych ludzi, wykozystuje ich niewiedze
        i naiwnosc, nie chciala takiej pracy...
    • luca28 małe sprostowanie 01.08.06, 10:50
      pensja około najniższek krajowej tak powinno być, zagalopowałam sie troszeczke
      w mailach wysyłanych do was.
    • jusiadyk Re: druga oferta pracy 01.08.06, 15:13
      A teraz oferta pracy dla chłopaka (brat? kuzyn? mąż?). Kolega poszukuje
      pracownika do swojego biura z drzwiami i oknami. Ten poszukiwany pracownik to
      musi być chłopak, student zaoczny, zdrowy, inteligentny, odpowiedzialny i godny
      zaufania. Praca w centrum Bydgoszczy, niekoniecznie na cały etat. O
      wynagrodzeniu nie chcę się za kolegę wypowiadać. Jak ktoś chętny to proszę o
      info lub od razu cv na mój meil.
    • nanuna Re: oferta pracy 01.08.06, 16:01
      Nie wiem czy to jeszcze aktulne, jezeli tak to czy moge poprosic tez o namiary
      na skrzynkę?
      Jestem z marcoweczek 2006 a ze mieszkam rowniez w Bydgoszczy to sobie Was
      podczytuje i tak sie sklada ze akurta pracuje na takim stnowisku i chcialabym
      zmienic firmę, wiec moze....

Pozdrawiam wszystkie Mamy z Bydgoszczy :)
    • luca28 termin złożenia cv 01.08.06, 16:51
      ewentualne CV złożcie do jutra, jak nie możecie osobiście to prześlijcie na
      moje konto. W czwartek szef chciałby je rozpatrzyć
    • jusiadyk Re: oferta pracy dla chłopaka 02.08.06, 16:06
      Jeszcze raz pisze bo jakoś odzewu nie widzę: oferta pracy dla chłopaka (brat?
      kuzyn? mąż?). Kolega poszukuje
      pracownika do swojego biura z drzwiami i oknami. Ten poszukiwany pracownik to
      musi być chłopak, student zaoczny, zdrowy, inteligentny, odpowiedzialny i godny
      zaufania. Praca w centrum Bydgoszczy, niekoniecznie na cały etat. O
      wynagrodzeniu nie chcę się za kolegę wypowiadać. Jak ktoś chętny to proszę o
      info lub od razu cv na mój meil.
    • andzina Re: oferta pracy 22.09.06, 17:08
      Podnoszę bo mam coś dla szukających pracy. Mojemu małżowi wczoraj Pani w
      taksówce zostawiła karteczkę, a ja ją (w skrócie) przepisuję:

dwa stanowiska w dziale sprzedaży PZU życie S.A.
      wymagane:
      -wykształc. średnie
      -dobra organizacja pracy i samodzielność
      -odpowiedzialność, samodyscyplina
      -otwartość, komunikatywność
      -wysoka motywacja do pracy
      -mile widziane doświadczenie w sprzedaży

Zainteresowanym podaj kontakt:
      Barbara Piaskowska
      Kierownik Grupy Dystrybucyjnej
      PZU Życie SA ul. Grodzka 25, 85-109 Bydgoszcz
      052-3481222, 3481225

Nie wiem nic więcej poza w/w ale słyszłam, że PZU pozbywa się "stacjonarnych"
      pracowników i coraz częściej zatrudnia osoby "w teren". Ale nie wiem nic więcej.
      • ksantypa77 Re: oferta pracy 04.10.06, 14:28
        Właśnie zadzwoniłam do PiZetYu i umówiłam się na rozmowę! Ale ja bestia jestem!
        • ksantypa77 PiZetJu, czyli oferta z taksówki małża Andzi 10.10.06, 18:03

Polazłam, porozmawiałam, czekam na telefon w czwartek. Musiałabym podpisać
          umowę agencyjną, założyć firmę, (promocja w ZUSie na założenie firmy 270 zł
          zamiast 800 PLN). Czekam, raczej się zdecyduję, jeśli zadzwonią i będą chcieli
          gadać dalej:)) Mówiłam, że bestia jestem!!! A jak będzie się opłacało, to dam
          Wam cynk!
          • andzina Re: PiZetJu, czyli oferta z taksówki małża Andzi 11.10.06, 10:28
            trzymam kciuki :) tylko dobrze przekalkuluj, bo własna firma to sporo roboty
            (zusy, podatki, deklaracje, oj wiem coś na ten temat) ale plusem jest to, że
            nie masz szefa :)
            powodzenia
    • martha_s Re: oferta pracy 03.10.06, 12:36
      może ma któraś zbędnego małża w domu przed telewizorem całymi dniami i w
      dodatku elektryka z uprawnieniami?
      to ja mam dla takiego namiary na pracę w firmie budowlanej.

pozdrawiam

Marta
      • ania_fg Re: do martha_s 12.10.06, 20:13
        czy to jeszce aktualne? Moj maz ma prace ale nie w zawodzie a jest inz elektryk.
        jak mozesz cos wiecej na maila napisac,bylabym wdzieczna- ania_fg@poczta.onet.pl
        pozdrawiam, Ania
        • martha_s Re: do martha_s 14.10.06, 14:48
          Ania: poczta poszła! :)
    • jusiadyk Re: oferta pracy 16.10.06, 23:44
      Bardzo potrzebuję rozumną osobę zatrudnić w Toruniu. Musi to być ktoś o żyłce
      menadżera, z conajmniej średnim wykształceniem, dużym samonapędem na pracę
      i "zakykanie tematów", prawem jazdy i lepiej jakby miał minimum te 27 lat i
      pracował dotychczas w jakiejś firmie handlowej i pełnił funkcję kierowniczą dla
      conajmniej 3-4 osób. Są w ogóle jeszcze tacy ludzie w Polsce czy już wszyscy w
      Irlandii...?
      • wieloszka Re: oferta pracy 17.10.06, 10:48
        odbierz pocztę
        • natalya20 Re: oferta pracy 17.10.06, 13:31
          a ja dzisiaj dostalam prace!!!! jako spedytor:) czyli nawet w moim kierunku:)
          • luca28 Re: oferta pracy 17.10.06, 13:42
            gratuluje, a nie skorzystałaś z ogłoszenia które ci podesłałam???
    • andzina szukamy pracy dla małża 18.10.06, 16:40
      Dziewczyny gdyby ktoraś z Was słyszała o pracy dla kierowcy (wszystkie
      kategorie prawa jazdy poza autobusami) to pamiętajcie o moim małżu. Tirry
      odpadają (nie dam rady sama z małym). nie mam już siły na wiecznie psujące się
      samochody :(
      • ksantypa77 Re: szukamy pracy dla małża 18.10.06, 20:00
        Łączę się z Tobą w bólu i informuję, że rozumiem, co to znaczy psujące się
        auto - nasze właśnie stoi w warsztacie, bo poszły łożyska od sprzęgła, oprócz
        tego zżera go rdza, opony wołają o pomstę do nieba, pompa chłodnicy cieknie,
        trzeba zakonserwować podwozie - no tragedia! Ale czego wymagać od autka, co
        jest z grudnia 1996? Jak będę wiedziała coś o robocie dla małża, to oczywiście
        się odezwę!
        • natalya20 Re: szukamy pracy dla małża 18.10.06, 21:24
          mojego meza kolega mi firme transportowa, to sie zapytam, z tym ze to chyba sa
          tiry, ale wydaje mi sie ze trasy maja po polsce wiec wiecej jest sie w domu
      • jusiadyk Re: szukamy pracy dla małża 18.10.06, 23:18
        Andzina, kolega mi się chwalił miesiąc temu, że zatrudnił się jako kierowca w
        polo markecie. To sa tiry ale jakos tak dziwnie (może dlatego, że krótkie trasy
        bo to lokalna sieć), że praca 8-9 godzin (tak mówił, mają dwoje dzieci małych w
        domu). Z qwynagrodzenia był zadowolony. Oni maja siedzibę główną pod
        Inowrocławiem.
        • hania.robus Re: szukamy pracy dla małża 19.10.06, 13:15
          Dokładniej pod Janikowem za Pakością, przy tamie w Jankowie. Pozdrawiam.
      • andzina Re: szukamy pracy dla małża 19.10.06, 20:10
        dzięki dziewczyny za odzew, na tirach może byc krucho bo nie ma doświadczenia,
        ale pewnie by sobie poradził. będziemy słac cefałki. ja już nie mam siły.
        najgorsze jest to, że nie dośc, że koszty naprawy to w tym czasie nie zarabia a
        opłaty jak co miesiąc, szczególnie zabójczy ZUS... :( dobrze, że u mnie w
        firmie jest ok.
        pozdrawiam
        • amj2 Szukam pracy!!!! 30.10.06, 19:05
          Dziewczyny może gdzieś coś słyszałyscie ??? Najlepiej biurowej ,chociaż
          wszystkie oferty są do rozważenia ....Ostatnio pracowałam przez 3 lata jako
          referent ds. finansowo-księgowych,niestety konczy mi sie urlop wych. i mi
          podziekowali (redukcja etatu):-( Może własnie tą drogą coś się uda ,bo już mam
          mega doła :-((((
          • andzina Re: Szukam pracy!!!! 31.10.06, 11:46
            Moja propozycja - wejdź w net, wyszukaj 20 największych firm w Bydgoszczy i
            wyślij CV, nie będzie odzewu - wyślij do 20 mniejszych itd. może pomoże?
    • mama_idalki linki, linki, linki 30.10.06, 19:46
      Może zbierzemy do kupy wszystkie linki portali "pracowych"?
      pracuj.pl
      hrk.pl
      praca.gazeta.pl
      praca.gratka.pl
      jobpilot.pl
      praca.pl
      www.straight.pl/index/ - to coś nowego
      jobs.pl
      • natalya20 Re: linki, linki, linki 01.11.06, 13:01
        www.praca.onet.pl
    • andzina Ksantypa a co z PZU? 01.11.06, 21:29
      Jak powyżej? pracujesz? udało się?
      napisz cóś bom ciekawa... czuję się poniekąd pośrednikiem :)
      • ksantypa77 Re: Ksantypa a co z PZU? 02.01.07, 08:15
        Hmmm! Mieli odezwać się po tygodniu, a kiedy minęły dwa, stwierdziłam, że
        kiepsko musiałam wypaść. Aż nagle po trzech tygodniach dzwoni laska, że mnie
        przyjmują. Ale ja zdążyłam przeczytać, co to jest umowa agencyjna, a że nigdy
        nie powiedzieli jasno ile miałabym mieć podstawy, to wolałam mieć to co mam,
        niż wchodzić w coś, na czym się nie znam i co nie jest pewną rzeczą! "Jak się
        nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Gdy się jednak nic nie lubi, to się
        nie ma co się lubi i nie lubi co się ma" :)))
    • mama1_24 Re: oferta pracy 28.12.06, 10:34
      podbijam wątek może są jakieś nowe oferty?
    • andzina Re: oferta pracy 28.12.06, 16:56
      U nas nadal poszukują grafika lub graficzki (dziwnie brzmi, ale uparłam się na
      te babskie zawody :)
      wymagana:
      znajomość pakietu Adobe (najbardziej Photoshopa i Illustratora) i angielski
      mile widziana:
      znajomość innych programow graficznych (Corel, Quark, FreeHand)
      niemiecki (niekoniecznie)
      znajomość poligrafii

od razu uprzedzam, że praca nie jest od zaraz, składa się "cefałkę" i ...
      czeka. z tego co mi wiadomo na pewno będzie zatrudniona nowa osoba, ale kiedy
      nie wiem, więc jeśli komuś nie pilno - zapraszam na priv, prześlę namiary na
      firmę i nazwisko osoby doktórej słać dokumenty.

no i jeszcze ważne, że to praca na dwie zmiany - wiem, że niektórzy zupełnie
      wykluczają.
      • natalya20 Re: oferta pracy 02.01.07, 09:32
        a ja wlasnie zostalam niepracujaca mama:) w sumie mi to troche na reke
        • andzina Re: oferta pracy 02.01.07, 10:23
          no co Ty, Natalia? co się stało? zwolniłaś się? już ostatnio pisałaś, że coś
          tam się u Ciebie w pracy dzieje, nie?
    • jusiadyk Re: oferta pracy 02.01.07, 22:35
      No właśnie Natalia co się stało? Sama zrezygnowałaś czy nie?
      • natalya20 Re: oferta pracy 03.01.07, 11:13
        nie zwolnilam sie tylko nie przedluzyla mi babka umowy, bo stwierdzila ze sie
        przeliczyla i firma jeszcze tak nie prosperuje zeby tylu ludzi zatrudnic:) mam
        sie do niej zglosic za jakis czas...
    • jusiadyk Re: oferta pracy 23.01.07, 21:06
      Nowe oferty pracy o których wiem w hurtowniach budowlanych: w Betorze na Osowej
      Górze szukają handlowca z doświadczeniem (warunki pracy takie sobie, zima
      zimno). W Śródmieściu szukają raczej mężczyzny studenta zaocznego do pracy w
      sklepie ze stolarką. I w Lisim Ogonie tez kogos szukamy z wiedzą o stolarce ale
      jeszcze ostatecznie nie dojrzałam do wizji kogo właściwie szukamy.
      • cocollino1 Re: oferta pracy 25.01.07, 11:11
        jusia?
        czy moglabys polecic mi namiary na miejsce, gdzie mozna kupic dobre i w dobrej
        cenie dzrwi wew i zew?
        • jusiadyk Re: oferta pracy 26.01.07, 08:52
          Moglabym ale napisze Ci na priva, żeby nie uprawiać kryptoreklamy ;)
          • ksantypa77 WOW! 04.02.07, 13:06
            Dzisiaj jest pół roku, odkąd pracuję! Podpisałam umowę 4 sierpnia, chociaż
            zostałam przyjęta do pracy 24 lipca. Szkoda że dzisiaj niedziela, bo
            zrobiłabym "reset" alkoholowy:)))
            • natalya20 szukam... 05.02.07, 17:05
              szukam pracy na pol etatu lub pare godzin w tygodniu...juz mam dosyc siedzenia
              w domu a przez ogloszenia szukac to porazka:(
              • ksantypa77 Re: szukam... 06.02.07, 08:28
                A nie chcesz być przedstawicielem Provident Polska? Parę godzin w tygodniu (mi
                wychodzi 2 godzinki dziennie), dostajesz teren blisko miejsca zamieszkania,
                pensja wyższa niż praca na cały etat w kasie marketu, bezpłatne szkolenia...
                Jakbyś chciała się dowiedzieć co i jak (rozeznać się każdy ma prawo), to
                zapraszam na Unii Lubelskiej 4c, 1 piętro.
                • natalya20 Re: szukam... 06.02.07, 09:53
                  dzieki moze sie przejde:)
                  a mozesz mi na priva napisac jak wyglada ta praca?
                  • amj2 ja też poproszę 07.02.07, 12:37
                    Ja też poproszę na priva informacje na temat tej pracy,jeżeli można...Będę
                    wdzięczna.
                    • hania.robus Re: ja też poproszę 27.02.07, 10:40
                      To ja też poprosze o informacje na meila, o ile jeszcze mogę :) Pozdrawiam
                      ciepło i dziękuję.
                • mama_idalki Re: szukam... 27.02.07, 22:30
                  Basia napisałabyś coś więcej o tej pracy na priv?
                • ksantypa77 Pilnie szukam... 06.03.07, 20:37
                  Podbijam... praca przedstawiciela Provident Polska, mile widziane/mile widziani
                  mieszkanki/mieszkańcy Szwederka. Dlaczego Szwederko? Bo brakuje nam w sekcji
                  przedstawicieli, a Szwederowo to nasz teren "działania".
                  • ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 09.03.07, 12:58
                    No, puk puk. Nikogo chętnego? Ratujcie, odzywajcie się. Haniarobus - mam
                    nadzieję, że zmienisz zdanie...
                  • naska77 Re: Pilnie szukam... 09.03.07, 15:26
                    hihi...oglądałaś Inflirtację? wiesz co tam mówili o Providencie? jak ktoś ten
                    film ogladał to na pewno nie zechce tam pracować....oczywiśćie żartuję , żeby
                    nie było...ale w sumie zastanawiam się jak bardzo prawdziwa jest przedstwiona
                    opinia o tej firmie w tym filmie...
                    • ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 09.03.07, 16:29
                      No nie oglądałam:((( Jak chcesz się przekonać ile prawdy było w filmie, to
                      chodź i sprawdź;o))) Zapraszam!
                      • naska77 Re: Pilnie szukam... 09.03.07, 17:14
                        no właśnie po tym filmie to wolołabym nie ...:)))
                        • ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 10.03.07, 11:07
                          A widziałaś film o AMWAY? Że niby sekta, że zmuszanie ludzi, że naciągactwo...
                          co takiego o Providencie było w tym filmie, bo nie wiem, czy mam się bać, czy
                          śmiać?
                          • hania.robus Re: Pilnie szukam... 10.03.07, 14:01
                            Ksantypa77, broń swego, broń :) Żartuję, ale prawda jest taka, że Ci którzy nie
                            mogą dostać w banku kredytu, bo np.mają za dużo dzieci, mają za małe mieszkanie,
                            nie mają tego czy tamtego muszą gdzieś pożyczyć pieniądze, chyba że jak je
                            przydusi to zaczną żebrać, albo kraść. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, są to
                            dorosłe osoby, które potrafią same o sobie decydować i niestety niekiedy są w
                            takiej sytuacji, że muszą pożyczyć a nie mają od kogo i pożyczają od
                            np.Provident. Pozdrawiam.
                            • ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 10.03.07, 15:58
                              A pewnie, że będę bronić, bo nie narzekam na samą pracę. Wiem, kto bierze
                              pożyczki, ale mam też klientów, których stać i którzy mają możliwość wzięcia
                              kredytu w banku, ale nie chcą czekać, wolą, kiedy przedstawiciel przyjdzie do
                              domu i przypilnuje terminu wplaty, nie muszą zaiwaniać do banku, itp. itd.
                              Pracuję już ósmy miesiąc, przyzwyczaiłam się do wymówek, zwodzenia klientów,
                              prawie w 100% umiem rozpoznać, kiedy klient wciska mi kit, a kiedy mówi prawdę.
                              Też jestem człowiekiem, mam serce, widzę jak ludzie mają w domu, jak żyją, ale
                              szlag mnie trafia, kiedy wchodzę, słyszę, że nie ma na ratę, a na stole kilka
                              pustych połówek... to na co wziął pożyczkę? Na chlanie, czy na chleb dla dzieci?
                              • naska77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 10:20
                                żeby nie było kasntypo77- lubię cię jak każdą na tym forum (przede wszystkim ze
                                względu na te 77) i nie chciałabym żeby z powodu mojej opinii o twojej pracy ta
                                sympatia uległa zmianie...poza tym podejrzewam , że twoja praca konkretnie jest
                                ok, i nie masz sobie nic do zarzucenia- ale powiedz mi czy warunki udzielanej
                                przez was pożyczki są nazwijmy to korzystne ? jakie jest oprocentownie?...nie
                                wiem ...może przesadzam bo słyszałam tylko ze słyszenia- na szczęście nie musze
                                brać takich pozyczek...i dalczego jak ktoś ma problemy ze spłacaniem , to pod
                                domem kręcą się takie duże chłopaki w beemkach? rozumiem że jest to sposób na
                                odzyskiwanie długów, ale czy do końca fair ( o tym nie było w umowie!)?...i
                                właśnie o tym było w tym filmie...m.in..ale w sumie to tylko film i opowieśći
                                znajomych...do Amwaya bym nie porównywała, bo to inny typ organizacji, ale
                                wcale bym się nie zdiwiła gdyby kreowali takie coś ci sami ludzie - po prostu
                                inny pomysł na zarobienie kasy w jakiś tam sposób - jakby nie było zwyczajne
                                wykorzystanie luki w rynku i raczej nie ma w tym nic niezgodnego z
                                prawem...jeśli się oczywiście uczciwie spłaca...

moja powyższa opinia jest jednak o klientach , a nie pracownikach tej firmy,
                                więć jesli faktycznie warunki pracy i płacy są jasne, to może warto
                                spróbować...może zwyczajnie napisz coś więcej - to zamiast takich uwag jak moje
                                będzie odzew zainteresowania ofertą ;)))
                                • ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 13:24
                                  1.Prawo nie pozwala na "wymuszanie spłat przez kolesi w beemkach" - od tego
                                  jest windykacja, ale to ostateczność...
                                  2. Oprocentowanie? Nie napiszę na forum, wystarczy wejść na stronę Provident
                                  Polska - wszystko czarno na białym;
                                  3. Warunki udzielania pożyczki są do zaakceptowania przez klientów - kasa
                                  natychmiast, jeśli spełniasz warunki finansowe, więc ludzie biorą.
                                  4. kiedy klient podpisuje umowę, otrzymuje regulamin pożyczek, informacje dot.
                                  kosztów postępowania windykacyjnego, a na pokwitowaniu otrzymania gotówki
                                  normalnym (nie mikroskopijnym) drukiem widnieje paragraf 284 KK, więc jeśli
                                  ktoś bierze pożyczkę, to zdaje sobie sprawę z konsekwencji niepłacenia - suma
                                  sumarum to taki sam kredyt jak w banku. Dla mnie oczywistą sprawą jest, że
                                  jeśli pożyczasz, to musisz oddać! I nie ważne, z jakiej instytucji pożyczasz!
                                  5. Ja jestem właściwie na samym dole - udzielam pożyczek, zbieram raty. Nic mi
                                  nie wiadomo o żadnych przekrętach, wszystko jest dla mnie zgodne z prawem. Nie
                                  wolno nagabywać, zmuszać, wciskać kitu - jak wszędzie.
                                  Uważam ,że wykonuję moją pracę dobrze, zgodnie z podpisaną przeze mnie umową,
                                  nie sprzeniewierzam niemoich pieniędzy.
                                  Ja uważam, że jestem OK.
                                  • naska77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 13:59
                                    > 1.Prawo nie pozwala na "wymuszanie spłat przez kolesi w beemkach" - od tego
                                    > jest windykacja, ale to ostateczność...

prawo polskie, a nie prawo wewnątrz firm...powiem ci w takim razie że znam
                                    historię jak to dziewczyna musiała wziąść rozwód ze swoim nadmiernie kochającym
                                    pozyczki mężęm...ponieważ właśnie zaczęli nachodzić ją panowie bardzo duzi, w
                                    bardzo dużych samochodach, że niby tak mogłaby wpłynąć na swojego męża bo w
                                    końcu jest jego żoną, a jak on pożyzcki brał, to jakby nie było na wspólne
                                    konto i nic ich nie obchodziło że ona kasy na oczy nie widziała- mężą zresztą
                                    tez bo non stop był w delegacji...pozyczka była właśnie z providenta, więc może
                                    dlatego jestem tak negatywnie nastawiona...to że facet głupi był to oczywiście
                                    inna sprawa...i rozwód właściwie zakończył wszystko- teraz jej nie mają prawa
                                    nachodzić bo nie ma z nim wspólnoty...
                                    możesz sobie wyobrazić jak sie czuła jak o 12 w nocy podjeżdzała pod jej dom
                                    beemka wypakowana napakowanymi facetami, dostawała głuche telefony, potem takie
                                    konkretne z "prośbami" o wpływ na męża, a po konkretnej wizycie w domu -
                                    wieczorkiem- malutka kobietka siedzi sobie z 10letnią córeczką a tam wchodzą
                                    dwaj duzi panowie...owszem byli bardzo grzeczni i nic jej nie zrobili...choć
                                    przestraszyli konkretnie...jak się dowiedziała to jej mąż wpadł w takie pasmo
                                    pożyzcek że musiał kolejną zaciągać żeby spaŁCAĆ POPRZEDNIĄ...NIESTETY NIE
                                    ZDAZAL ZE SPAtĄ ODSETEK A CO DOPIERO POZYCZEK...BO JAK MI WIADOMO TE POZYCZKI
                                    BARDZO KROTKOTERMINOWE SA- OWSZEM MOZBA JE DLUZEJ SPALAC ALE JAK WIDAC NIE JEST
                                    TO OPLCALNE
                                    • ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 18:06
                                      >(...) pożyczek że musiał kolejną zaciągać żeby spaŁCAĆ POPRZEDNIĄ...NIESTETY
                                      NIE
                                      > ZDAZAL ZE SPAtĄ ODSETEK A CO DOPIERO POZYCZEK...BO JAK MI WIADOMO TE POZYCZKI
                                      > BARDZO KROTKOTERMINOWE SA- OWSZEM MOZBA JE DLUZEJ SPALAC ALE JAK WIDAC NIE
                                      JEST TO OPLCALNE
                                      Jak ktoś ma zaległości, to nie tak łatwo dostaje kolejną pożyczkę - mijałoby
                                      się to z celem, bo skoro nie ma na spłatę poprzednich, to skąd weźmie na spłatę
                                      nowej?
                                      Fakt - firma proponuje pożyczki na 26, 39, 52 tygodnie dla nowych klientów i na
                                      104 tygodnie dla już aktywnych, solidnych klientów. Odsetek za spóźnienia nie
                                      ma, więc ludzie "lecą sobie w kulki" i nie płacą w terminie. Jest jeszcze
                                      tańsza opcja - pakiet przelew, ale za spóźnienie płaci się 25 zł, dlatego
                                      ludzie jej nie biorą. Mnie jak na coś nie stać, to nie kupuję, nie pożyczam, bo
                                      jestem realistką - dziś mam kasę, jutro mogę jej nie mieć.
                                      I tak jak napisałam - jestem pracownikiem i nic mi nie wiadomo nt. takich
                                      nadużyć, o których napisałaś. A skoro jest to niezgodne z prawem, to dziewczyna
                                      powinna zgłosić to gdzie trzeba?!
                                      Podłamałaś mnie trochę... słyszałam już "o pani rata idzie; o komornik". Dla
                                      mnie to nie jest śmieszne - pracuję, jestem uczciwa, nie siedzę na garnuszku
                                      państwa i nie płaczę, że nie mam np. na waciki, komitet rodzicielski, nie muszę
                                      prosić małża o kasę na prezent dla niego, jestem w pewien sposób niezależna.
                                      Uważam, że żadna praca nie hańbi...
                                  • naska77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 14:05
                                    > Uważam ,że wykonuję moją pracę dobrze, zgodnie z podpisaną przeze mnie umową,
                                    > nie sprzeniewierzam niemoich pieniędzy.
                                    > Ja uważam, że jestem OK.
                                    a w to nie wątpię i wcale nie uważam ze nie można być dobrym pracownikiem
                                    takiej firmy...jak ty dobrze i rzetelnie wykonujesz swoja pracę to jest ok. w
                                    sumie praca każdego przedstawiciela może budzic zewnętrzne wątpliwośći - np.
                                    sprzedaje się drogie kosmetyki , że niby dlatego takie drogie bo bardzo dobre,
                                    a tymczasem bywają tansze odpowiedniki, ale właściciele tych tanszych firm nie
                                    mają 4 domów, 5 samochodów i comiesiecznych wyjazdów na wyspy
                                    kanaryjskie...czyli wiadomo że z 60% ceny to dodatkowe koszta- no niekonicznie
                                    na luxusy właścicieli, ale np. na auto dla przedstawiciela , duzy limit na
                                    komórke.itd...i ci przedstawiciekle wiedzą że ceny tak naprawdę są zawyżone,
                                    ale sprzedają...tak się nakręca gospodarka ...niestety...
                                    • loola74 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 19:47
                                      nie chciałam sie wcinac w dyskusje, a tym bardziej krytykowac (wiec sorry,
                                      Ksantypa, bedzie antyreklama, wybacz za to ponizej) ale skoro Naska jestes
                                      zaangazowana w temat pracy w Providencie oraz masz wiele watpliwosci to polecam
                                      do poczytania takie wątki:
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=47702784&v=2&s=0
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=49477531&v=2&s=0
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=39503503&v=2&s=0
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=38025660&a=38025660
                                      ...i wiele wiele innych w tym temacie na forum Praca.

• ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 11.03.07, 21:29
                                        Hmmmmmmmm, ja nie narzekam. Mam więcej za 20 godzin pracy, niż przysłowiowa
                                        kasjerka za minimum 40 godzin pracy tygodniowo! Loola74 - przeczytałam
                                        zaproponowane przez Ciebie wątki i nie z wszystkim się zgadzam!!! Mi jest
                                        dobrze, nie narzekam. W to mi graj;)))
                                        Pozdrawiam
                          • skory1 Re: Pilnie szukam... 15.03.07, 08:59
                            ksantypa77 napisała:

> A widziałaś film o AMWAY? Że niby sekta, że zmuszanie ludzi, że naciągactwo...

Film był manipulacją a Dederko oszustem co potwierdził sąd. Ciekawe, na czyje
                            zamówienie go nakręcił...
                            • ksantypa77 Re: Pilnie szukam... 15.03.07, 09:52
                              Osobiście filmu o Amway nie widziałam, ale mój małż tam działał. Dederko, czyli
                              reżyser? Czy jakiś występujący? W sumie to nie ważne. Trzeba się przekonać na
                              własnej skórze, bo stereotypy, pomówienia będą zawsze...
                              Pozdrawiam
    • jusiadyk Re: oferta pracy dla faceta 27.02.07, 17:19
      Zatrudnię 1 albo i 2 facetów. Wiele nie wymagam: trzeba być facetem bo to praca
      głównie fizyczna, zdrowym, w miarę silnym, potrafić posługiwać się komputerem i
      być dokładnym, nieroztrzepanym i sympatycznym i nie palić (przynajmniej w
      czasie pracy). Praca głównie fizyczna ale nie tylko - wszystko zależy od
      predyspozycji. Praca na cały etat. Umowa o pracę, zarobki myślę, że godziwe,
      fajna atmosfera pracy. Jeżeli kogoś takiego znacie (mąż, brat, kochanek,
      sąsiad) to proszę przekażcie mu tą informację bo ja bardzo potrzebuję takiego
      kogoś (ale zabrzmiało! cel wyłącznie zawodowy)
      • amj2 Re: do jusiadyk 27.02.07, 18:53
        jusiadyk podałabyś mi na maila tel do siebie ,przekazałabym znajomemu,który
        pewnie byłby zainteresowany.
        amj2@gazeta.pl
        Dzieki
      • ksantypa77 praca dla faceta 08.05.07, 17:52
        Facet, lat 30, składacz, grafik komputerowy, posiadający prawo jazdy i auto
        poszukuje pracy za godziwe pieniadze, niekoniecznie w swoim fachu. Jakby ktoś
        coś... to dajcie znać, bo znajomy szuka czegoś i znaleźć nie może.
        • andzina Re: praca dla faceta 08.05.07, 19:07
          Ksantypciu,

powiedz znajomemu, żeby złożył kwity do mnie do firmy - namiary wyślę Ci za
          sekundę na gazetowego maila. obecnie nie, ale może niedługo będziemy szukać
          grafika, tylko ta godziwa kasa... no ale niech wyśle.
    • miracolo Re: oferta pracy 22.03.07, 21:02
      hejka,
      moja firma szuka osoby do pracy
      najlepiej od zaraz, 3/4 lub caly etat
      praca w handlu, potrzeba osoby, ktora by "kota w worku" sprzedala
      mile widziane doswiadczenie w sprzedazy, moze byc w promocjach
      facet lub kobitka

Magda
      • hania.robus Re: oferta pracy 22.03.07, 22:04
        Poprosze o wiecej informacji na meila. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka