05.08.06, 13:26
czy pani Otylia J. juz została uniewinniona za spowodowanie śmierci brata???i
jezeli tak to czy to byłoby ok? moim zdaniem nie ona nadal robi to co lubi.
Obserwuj wątek
    • lokinex Re: Otylia 05.08.06, 20:14
      no i zdobyła złoto
    • unsatisfied6 zazdrościsz jej sukcesów ? 05.08.06, 21:39
      lokinex napisała:

> czy pani Otylia J. juz została uniewinniona za spowodowanie śmierci brata???i
      > jezeli tak to czy to byłoby ok? moim zdaniem nie ona nadal robi to co lubi.

typowe
      • olindaa to chyba nie o to chodzi....... 05.08.06, 21:52
        ...tylko o najzwyklejsza sprawiedliwosc.
      • lokinex Re: zazdrościsz jej sukcesów ? 06.08.06, 00:31
        unsatisfied6 napisał:

> lokinex napisała:
        >
        > > czy pani Otylia J. juz została uniewinniona za spowodowanie śmierci brata
        > ???i
        > > jezeli tak to czy to byłoby ok? moim zdaniem nie ona nadal robi to co lu
        > bi.

> typowe
        > >>> co jest typowe? to ze jak masz sławe i pieniądze to jesteś nietykalny?
        • unsatisfied6 nie 06.08.06, 09:51
          lokinex napisała:

> > >>> co jest typowe? to ze jak masz sławe i pieniądze to jeste
          > ś nietykalny?
          nie - typowe , że sprawa O.J. przypomniała ci się gdy O.J. znowu stanęła
          na podium . gdyby znowu nie stanęła na podium wątek ten nie znalazłby się
          na tym forum .
          • lokinex Re: nie 06.08.06, 10:27
            unsatisfied6 napisał:

> lokinex napisała:
            >
            > > > >>> co jest typowe? to ze jak masz sławe i pieniądze to
            > jeste
            > > ś nietykalny?
            > nie - typowe , że sprawa O.J. przypomniała ci się gdy O.J. znowu stanęła
            > na podium . gdyby znowu nie stanęła na podium wątek ten nie znalazłby się
            > na tym forum .
            >
            >>>>no to sprawdz sobie kiedy zaczołem ten wątek a kiedy O.J. zdobyła złoto.
    • olindaa Re: Otylia 05.08.06, 21:57
      nie w tym rzecz czy ona nadal plywa czubusiu... nosi najgorsze pietno z
      mozliwych.... jak ty zylbys ze swadomoscia,ze zabiles najblizsza ci osobe? sek
      w tym,ze sprawa ucichla i wlasciwie nie wiadomo jak to sie zakonczylo.
      • unsatisfied6 jakiś ty wrażliwy - o uczuciach piszesz 05.08.06, 22:07
        olindaa napisała:

> nie w tym rzecz czy ona nadal plywa czubusiu... nosi najgorsze pietno z
        > mozliwych.... jak ty zylbys ze swadomoscia,ze zabiles najblizsza ci osobe?
        sek
        >
        > w tym,ze sprawa ucichla i wlasciwie nie wiadomo jak to sie zakonczylo.

a jesteś zwyczajne zazdrosne bydle .
        • olindaa Re: jakiś ty wrażliwy - o uczuciach piszesz 05.08.06, 22:10
          hola moj drogi.
          puknij sie w czaszke zanim cos napiszesz.
          • unsatisfied6 wskaż mi swoją wrażliwość na sprawiedliwość 05.08.06, 22:13
            olindaa napisała:

> hola moj drogi.
            > puknij sie w czaszke zanim cos napiszesz.

miałeś wiele okazji na forum wyrazić swoją opinię na temat
            chociażby pijanych za kierownicą morderców - wskaż mi link ,
            bo jestem przekonany , że czepiłeś się przypadku O.J ze zwyczajnej
            bydlęcej zazdrości .
            • olindaa Re: wskaż mi swoją wrażliwość na sprawiedliwość 05.08.06, 22:16
              koliego! mylisz mnie tu z kims innym i ja sobie wypraszam.
              mnogosc nickow jest czesto mozliwa,ale ja to ja i nie zwyzywuj mnie bardzo cie
              prosze!
              • unsatisfied6 ja wiem , że ty to ty 05.08.06, 22:23
                olindaa napisała:

> koliego! mylisz mnie tu z kims innym i ja sobie wypraszam.
                > mnogosc nickow jest czesto mozliwa,ale ja to ja i nie zwyzywuj mnie bardzo
                cie
                > prosze!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=46420647&a=46439111
                dlatego prosiłem ciebie o link wskazujący na twoją wrażliwość na
                sprawiedliwość
                • olindaa tak, u6 wrozbita i jasnowidz... 06.08.06, 22:37
                  • unsatisfied6 Re: tak, u6 wrozbita i jasnowidz... 06.08.06, 22:38
                    twirdzisz , że się mylę - może .
    • unsatisfied6 do dwóch wrażliwych kipiących zazdrością 05.08.06, 22:38
      jak ukaralibyście kobietę , która w spowodowanym przez siebie wypadku
      samochodowym z powodu nadmiernej prędkości ( trzeba wziąć pod uwagę , że
      wyprzedzała ) zabiłaby swoje dziecko , siostrę lub brata ?

ponad rok temu na tym forum była dyskusja na temat innego przypadku
      zabicia 21- letniego rowerzysty przez pijanego kierowcę - nie widziałem was
      w tej dyskusji .
      • lokinex Re: do dwóch wrażliwych kipiących zazdrością 06.08.06, 00:39
        unsatisfied6 napisał:

> jak ukaralibyście kobietę , która w spowodowanym przez siebie wypadku
        > samochodowym z powodu nadmiernej prędkości ( trzeba wziąć pod uwagę , że
        > wyprzedzała ) zabiłaby swoje dziecko , siostrę lub brata ?
        >
        > ponad rok temu na tym forum była dyskusja na temat innego przypadku
        > zabicia 21- letniego rowerzysty przez pijanego kierowcę - nie widziałem was
        > w tej dyskusji .
        >>> no nie gostek ty jestes dobry !!! to ze zabiło sie brata to wg.ciebie
        oznacza ze sie wyspowiadasz, popłaczesz i gra a kariera trwa nadal.to jest
        sprawiedliwosc!!! zycze ci zebys nigdy nieznalazł sie w takiej sytuacji <<<albo
        podobnej>>> bo wierz mi ze nikt cie nieoszczędzi.
      • deltalima Re: do dwóch wrażliwych kipiących zazdrością 06.08.06, 07:57
        a jakąż to różnicę czyni fakt pokrewieństwa między sprawcą a ofiarą? wskutek
        głupoty i nieostrożności panny jędrzejczak zginął człowiek. panna jędrzejczak
        powinna siedzieć w więzieniu a nie w basenie. taki los spotkałby szarego
        kowalskiego, u nas niestety są równi i równiejsi.
        • unsatisfied6 tego się nie spodziewałem po tobie 06.08.06, 09:04
          deltalima napisał:

> a jakąż to różnicę czyni fakt pokrewieństwa między sprawcą a ofiarą?

stanowi w przypadku O.J ogromną różnicę - jej rodzice nie złożyli
          pozwu do sądu

> panna jędrzejczak
          > powinna siedzieć w więzieniu a nie w basenie. taki los spotkałby szarego
          > kowalskiego, u nas niestety są równi i równiejsi.

ty , który tak podkreślasz ekonomię w podejmowaniu decyzji ?:) sądy są
          integralną częścią systemu a prawnicy płatni , by ten kto ma więcej
          pieniędzy miał inną spawiedliwość niż ten kto tych pieniędzy nie ma .
          nie tylko u nas są równi i równiejsi , a przykład O.J. i jej tragicznego
          wypadku nie jest adekwatny do wskazania niewłaściwego sprawowania wymiaru
          sprawiedliwości jaki panuje w każdym kraju , lecz wskazuje na to , że
          nie ma idelnego wymiaru sprawiedliwości .

zaciekła kampania zazdrosnych Polaków przeciwko O.J. zaczęła się w pierwszych
          dniach po jej tragicznym wypadku . Polacy wychowani komuną nie nawidzą
          prawdziwych talentów . dla nich mniej ważny jest prestiż , który taki
          talent zdobywa lub mógłby zdobyć na arenie świata dla naszego kraju - chcieliby
          go wyrównać do swojego poziomu - wyrównać wszystkich do poziomu asfaltu , to
          silnie zabetonowana w ich mentalności idea przyświecająca ich poczynaniom .

od ławki szkolnej to się zaczyna - stąd nagminne przymykanie oczów na
          ściągających oszustów . stąd niechęć do szkół dla wybitnie zdolnych i
          stąd brak tych wybitnie zdolnych w życiu zawodowym . dlatego bez żadnego
          ograniczania powstają zaoczniaki towrzące masy pseudo wykształconych ludzi
          z tytułem pseudo magistra , które spychają na margines rzetelne kwalifikacje
          i kometencje . stąd silne upartyjnienie naszego społeczeństwa dające większe
          szanse awansu jedostkom o mniejszych kwalifikacjach .

sukcesy O.J. w oczach wielu Polaków jest zamazany niefortunnym wypadkiem ,
          który dla niej samej jest największą tragedią jej życia - nie rządają
          sprawiedliwości , a wyrównania wszystkich do poziomu asfaltu .
          • deltalima Re: tego się nie spodziewałem po tobie 06.08.06, 09:22
            > stanowi w przypadku O.J ogromną różnicę - jej rodzice nie złożyli
            > pozwu do sądu

u6, obudź się!!! sprawy o spowodowanie śmierci są ścigane z urzędu!!!

mój pogląd nie ma nic wspólnego z zazdrością. uważam, że jedyna równość, która
            powinna panować to równość wobec prawa! i choćby ktoś zdobył tysiąc medali i
            setkę nagród nobla to za dopuszczenie się przestępstwa powinien odpowiadać tak
            samo jak menel z bełtem w ręku. panna jędrzejczak powinna ponieść konsekwencje
            swojej skrajnej nieodpowiedzialnoości, która spowodowała śmierć człowieka. nie
            ma to nic wspólnego z 'równaniem do poziomu asfaltu' - prawo powinno dotyczyć
            każdego w jednakowym stopniu, bez względu na status społeczny, kolor skóry,
            orientację seksualną etc.
            • unsatisfied6 na sądownictwie się mniej znam , ale na logice tro 06.08.06, 09:30
              deltalima napisał:

> > stanowi w przypadku O.J ogromną różnicę - jej rodzice nie złożyli
              > > pozwu do sądu
              >
              > u6, obudź się!!! sprawy o spowodowanie śmierci są ścigane z urzędu!!!

na sądownictwie się mniej znam , ale na logice trochę - nie wiem jak wygląda
              pocedura w podobnych sprawach ale myślę , ze o werdykcie powinna z logicznego
              pktu widzenia również decydować strona poszkodowana i jej roszczenia do
              zadośćuczynienia .
              • deltalima Re: na sądownictwie się mniej znam , ale na logic 06.08.06, 09:32
                u6, nie brnij!
          • unsatisfied6 ekonomia a przywileje dla wysokich kwalifikacji 06.08.06, 09:24
            unsatisfied6 napisał:

> deltalima napisał:
            >
            > > a jakąż to różnicę czyni fakt pokrewieństwa między sprawcą a ofiarą?
            >
            > stanowi w przypadku O.J ogromną różnicę - jej rodzice nie złożyli
            > pozwu do sądu
            >
            > > panna jędrzejczak
            > > powinna siedzieć w więzieniu a nie w basenie. taki los spotkałby szarego
            > > kowalskiego, u nas niestety są równi i równiejsi.
            >
            > ty , który tak podkreślasz ekonomię w podejmowaniu decyzji ?:) sądy są
            > integralną częścią systemu a prawnicy płatni , by ten kto ma więcej
            > pieniędzy miał inną spawiedliwość niż ten kto tych pieniędzy nie ma .
            > nie tylko u nas są równi i równiejsi , a przykład O.J. i jej tragicznego
            > wypadku nie jest adekwatny do wskazania niewłaściwego sprawowania wymiaru
            > sprawiedliwości jaki panuje w każdym kraju , lecz wskazuje na to , że
            > nie ma idelnego wymiaru sprawiedliwości .
            >
            > zaciekła kampania zazdrosnych Polaków przeciwko O.J. zaczęła się w pierwszych
            > dniach po jej tragicznym wypadku . Polacy wychowani komuną nie nawidzą
            > prawdziwych talentów . dla nich mniej ważny jest prestiż , który taki
            > talent zdobywa lub mógłby zdobyć na arenie świata dla naszego kraju -
            chcieliby
            >
            > go wyrównać do swojego poziomu - wyrównać wszystkich do poziomu asfaltu , to
            > silnie zabetonowana w ich mentalności idea przyświecająca ich poczynaniom .
            >
            > od ławki szkolnej to się zaczyna - stąd nagminne przymykanie oczów na
            > ściągających oszustów . stąd niechęć do szkół dla wybitnie zdolnych i
            > stąd brak tych wybitnie zdolnych w życiu zawodowym . dlatego bez żadnego
            > ograniczania powstają zaoczniaki towrzące masy pseudo wykształconych ludzi
            > z tytułem pseudo magistra , które spychają na margines rzetelne kwalifikacje
            > i kometencje . stąd silne upartyjnienie naszego społeczeństwa dające większe
            > szanse awansu jedostkom o mniejszych kwalifikacjach .
            >
            > sukcesy O.J. w oczach wielu Polaków jest zamazany niefortunnym wypadkiem ,
            > który dla niej samej jest największą tragedią jej życia - nie rządają
            > sprawiedliwości , a wyrównania wszystkich do poziomu asfaltu .
            >
            >
            >
            wyraźna niechęc do talentów w polskiej mentalności przejwiająca się
            awansem ludzi z teczki , przynależnością do grupy , papierkiem ukończenia
            zaocznych studiów ( taka forma edukacji nie istenieje w innych krajach z
            wyjątkiem być może postkomunistycznych ) ma zasadniczy wpływ na pojemność
            portfela przeciętnego Polaka .

wytworzony produkt pozbawiony jakości ma znacznie mniejszą cenę i
            generuje znacznie mniejsze środki do podziału z uzyskanych dochodów .

przypadek niechęci sporych grup społeczeństwa do O.J. jest w polskich realiach
            dosyć typowy .
            • deltalima Re: ekonomia a przywileje dla wysokich kwalifikac 06.08.06, 09:31
              u6, jedno z drugim nie ma nic wspólnego! noblista i menel powinni ponosić takie
              same konsekwencje swoich przestępczych czynów!

nie odczuwam niechęci do jędrzejczak-sportsmenki (wręcz przeciwnie) tylko do
              jędrzejczak-równiejszej wobec prawa.
              • unsatisfied6 a może ci się tylko tak wydaje ? 06.08.06, 09:45
                deltalima napisał:

> u6, jedno z drugim nie ma nic wspólnego! noblista i menel powinni ponosić
                takie
                >
                > same konsekwencje swoich przestępczych czynów!
                >
                > nie odczuwam niechęci do jędrzejczak-sportsmenki (wręcz przeciwnie) tylko do
                > jędrzejczak-równiejszej wobec prawa.

a może ci się tylko tak wydaje , że nie kieruje tobą zakodowana w
                podświadomości powszechna wśród Polaków zazdrość ?

mało ci było przykładów niesprawiedliwości ? dlaczego przypadek O.J.
                tak poruszył twoją wrażliwość na sprawiedliwość ?

podając przykład O.J. piszesz "u nas są równi i równiejsi" - otóż
                nie jest to prawdą w przypadku O.J. , bo takich jak ona w USA też
                wymiar sprawiedliwości inaczej traktuje .

przypuszczam , że isnieje jakaś ekonomia wymiaru sprawiedliwości -
                czy się opłaca karać jednakowo ?
                • deltalima Re: a może ci się tylko tak wydaje ? 06.08.06, 10:15
                  nie rozumiem dlaczego mieszasz do tego zazdrość? mam zazdrościć sportowcowi, że
                  zdobywa medale dla polski? to tak jakbym się cieszył, że polakom bramki
                  strzelają na mistrzostwach. to niedorzeczne.

> mało ci było przykładów niesprawiedliwości ? dlaczego przypadek O.J.
                  > tak poruszył twoją wrażliwość na sprawiedliwość ?
                  > podając przykład O.J. piszesz "u nas są równi i równiejsi" - otóż
                  > nie jest to prawdą w przypadku O.J. , bo takich jak ona w USA też
                  > wymiar sprawiedliwości inaczej traktuje .

niestety mnóstwo jest takich przykładów co nie znaczy, że mamy przechodzić nad
                  nimi do porządku dziennego. a co do usa - pijesz pewnie do simpsona gdzie
                  doprowadzona do absurdu 'political correctness' spowodowała jego uniewinnienie.
                  polecam lekturę tej głośnej sprawy i całej otoczki - do znalezienia w necie.
                  pasjonująca lektura. bierzmy z usa to co dobre a nie wypaczone i uczmy się na
                  cudzych błędach.

prawo i ekonomia - aparat ucisku (policja, wojsko, sądownictwo) to musi być
                  domena państwa by stanowisko albo zasób środków finansowych nie decydował o
                  winie/niewinności. już starożytni przedstawiali temidę z opaską na oczach i
                  tak powinno zostać - ona musi być ślepa.
    • unsatisfied6 a może jest za mało fotogeniczna? 06.08.06, 10:05
      niemalże nikt z elit polityki nie zrobił sobie zdjęcia z O.J. a tak
      chętnie je trzaskali z Małyszem - wtedy jeszcze nie miała tragicznego
      wypadku .

dlaczego nie byli chętni do fotografowania się z Otyllią ? bo miernie przy jej
      wzroście by wyglądali i zupsułoby to ich image .
      • deltalima Re: a może jest za mało fotogeniczna? 06.08.06, 10:17
        > dlaczego nie byli chętni do fotografowania się z Otyllią ? bo miernie przy
        jej
        > wzroście by wyglądali i zupsułoby to ich image .

dobre i prawdziwe!
        choć przyznaj, że olechowski mógłby se fotkę z otylią śmiało trzasnąć.
      • lokinex Re: a może jest za mało fotogeniczna? 06.08.06, 10:30
        unsatisfied6 napisał:

> niemalże nikt z elit polityki nie zrobił sobie zdjęcia z O.J. a tak
        > chętnie je trzaskali z Małyszem - wtedy jeszcze nie miała tragicznego
        > wypadku .
        >
        > dlaczego nie byli chętni do fotografowania się z Otyllią ? bo miernie przy jej
        > wzroście by wyglądali i zupsułoby to ich image .
        >
        >
        >
        >>>>>a ty chciałbyś miec fotke na scianie z zabójcą ?? to niechodzi o wzrost.
        • unsatisfied6 i jak prosto można wywnioskować 06.08.06, 10:55
          lokinex napisała:

> unsatisfied6 napisał:
          >
          > > niemalże nikt z elit polityki nie zrobił sobie zdjęcia z O.J. a tak
          > > chętnie je trzaskali z Małyszem - wtedy jeszcze nie miała tragicznego
          > > wypadku .
          > >
          > > dlaczego nie byli chętni do fotografowania się z Otyllią ? bo miernie prz
          > y jej
          > > wzroście by wyglądali i zupsułoby to ich image .
          > >
          > >
          > >
          > >>>>>a ty chciałbyś miec fotke na scianie z zabójcą ?? to n
          > iechodzi o wzrost.

i jak prosto można wywniskować z twojej odpowiedzi , chodzi nie
          o sprawiedliwość ani o wzrost a twoją ślepą zazdrość .
          • lokinex Re: i jak prosto można wywnioskować 06.08.06, 19:13

>>>szkoda sie z toba meczyć ,wracaj na swoją wojne.
    • filipooo Re: Otylia 07.08.06, 11:58
      przeciez to była reklama sprite'a :)
    • tytt sprite 07.08.06, 12:18
      teraz ja jestem sprite a ty pragnienie - rzekła otylia do swojego brata..

zabawne i straszne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka