lokinex 05.08.06, 13:26 czy pani Otylia J. juz została uniewinniona za spowodowanie śmierci brata???i jezeli tak to czy to byłoby ok? moim zdaniem nie ona nadal robi to co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unsatisfied6 zazdrościsz jej sukcesów ? 05.08.06, 21:39 lokinex napisała: > czy pani Otylia J. juz została uniewinniona za spowodowanie śmierci brata???i > jezeli tak to czy to byłoby ok? moim zdaniem nie ona nadal robi to co lubi. typowe Odpowiedz Link Zgłoś
olindaa to chyba nie o to chodzi....... 05.08.06, 21:52 ...tylko o najzwyklejsza sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re: zazdrościsz jej sukcesów ? 06.08.06, 00:31 unsatisfied6 napisał: > lokinex napisała: > > > czy pani Otylia J. juz została uniewinniona za spowodowanie śmierci brata > ???i > > jezeli tak to czy to byłoby ok? moim zdaniem nie ona nadal robi to co lu > bi. > typowe > >>> co jest typowe? to ze jak masz sławe i pieniądze to jesteś nietykalny? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nie 06.08.06, 09:51 lokinex napisała: > > >>> co jest typowe? to ze jak masz sławe i pieniądze to jeste > ś nietykalny? nie - typowe , że sprawa O.J. przypomniała ci się gdy O.J. znowu stanęła na podium . gdyby znowu nie stanęła na podium wątek ten nie znalazłby się na tym forum . Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re: nie 06.08.06, 10:27 unsatisfied6 napisał: > lokinex napisała: > > > > >>> co jest typowe? to ze jak masz sławe i pieniądze to > jeste > > ś nietykalny? > nie - typowe , że sprawa O.J. przypomniała ci się gdy O.J. znowu stanęła > na podium . gdyby znowu nie stanęła na podium wątek ten nie znalazłby się > na tym forum . > >>>>no to sprawdz sobie kiedy zaczołem ten wątek a kiedy O.J. zdobyła złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
olindaa Re: Otylia 05.08.06, 21:57 nie w tym rzecz czy ona nadal plywa czubusiu... nosi najgorsze pietno z mozliwych.... jak ty zylbys ze swadomoscia,ze zabiles najblizsza ci osobe? sek w tym,ze sprawa ucichla i wlasciwie nie wiadomo jak to sie zakonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 jakiś ty wrażliwy - o uczuciach piszesz 05.08.06, 22:07 olindaa napisała: > nie w tym rzecz czy ona nadal plywa czubusiu... nosi najgorsze pietno z > mozliwych.... jak ty zylbys ze swadomoscia,ze zabiles najblizsza ci osobe? sek > > w tym,ze sprawa ucichla i wlasciwie nie wiadomo jak to sie zakonczylo. a jesteś zwyczajne zazdrosne bydle . Odpowiedz Link Zgłoś
olindaa Re: jakiś ty wrażliwy - o uczuciach piszesz 05.08.06, 22:10 hola moj drogi. puknij sie w czaszke zanim cos napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 wskaż mi swoją wrażliwość na sprawiedliwość 05.08.06, 22:13 olindaa napisała: > hola moj drogi. > puknij sie w czaszke zanim cos napiszesz. miałeś wiele okazji na forum wyrazić swoją opinię na temat chociażby pijanych za kierownicą morderców - wskaż mi link , bo jestem przekonany , że czepiłeś się przypadku O.J ze zwyczajnej bydlęcej zazdrości . Odpowiedz Link Zgłoś
olindaa Re: wskaż mi swoją wrażliwość na sprawiedliwość 05.08.06, 22:16 koliego! mylisz mnie tu z kims innym i ja sobie wypraszam. mnogosc nickow jest czesto mozliwa,ale ja to ja i nie zwyzywuj mnie bardzo cie prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ja wiem , że ty to ty 05.08.06, 22:23 olindaa napisała: > koliego! mylisz mnie tu z kims innym i ja sobie wypraszam. > mnogosc nickow jest czesto mozliwa,ale ja to ja i nie zwyzywuj mnie bardzo cie > prosze! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=46420647&a=46439111 dlatego prosiłem ciebie o link wskazujący na twoją wrażliwość na sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: tak, u6 wrozbita i jasnowidz... 06.08.06, 22:38 twirdzisz , że się mylę - może . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 do dwóch wrażliwych kipiących zazdrością 05.08.06, 22:38 jak ukaralibyście kobietę , która w spowodowanym przez siebie wypadku samochodowym z powodu nadmiernej prędkości ( trzeba wziąć pod uwagę , że wyprzedzała ) zabiłaby swoje dziecko , siostrę lub brata ? ponad rok temu na tym forum była dyskusja na temat innego przypadku zabicia 21- letniego rowerzysty przez pijanego kierowcę - nie widziałem was w tej dyskusji . Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re: do dwóch wrażliwych kipiących zazdrością 06.08.06, 00:39 unsatisfied6 napisał: > jak ukaralibyście kobietę , która w spowodowanym przez siebie wypadku > samochodowym z powodu nadmiernej prędkości ( trzeba wziąć pod uwagę , że > wyprzedzała ) zabiłaby swoje dziecko , siostrę lub brata ? > > ponad rok temu na tym forum była dyskusja na temat innego przypadku > zabicia 21- letniego rowerzysty przez pijanego kierowcę - nie widziałem was > w tej dyskusji . >>> no nie gostek ty jestes dobry !!! to ze zabiło sie brata to wg.ciebie oznacza ze sie wyspowiadasz, popłaczesz i gra a kariera trwa nadal.to jest sprawiedliwosc!!! zycze ci zebys nigdy nieznalazł sie w takiej sytuacji <<<albo podobnej>>> bo wierz mi ze nikt cie nieoszczędzi. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: do dwóch wrażliwych kipiących zazdrością 06.08.06, 07:57 a jakąż to różnicę czyni fakt pokrewieństwa między sprawcą a ofiarą? wskutek głupoty i nieostrożności panny jędrzejczak zginął człowiek. panna jędrzejczak powinna siedzieć w więzieniu a nie w basenie. taki los spotkałby szarego kowalskiego, u nas niestety są równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 tego się nie spodziewałem po tobie 06.08.06, 09:04 deltalima napisał: > a jakąż to różnicę czyni fakt pokrewieństwa między sprawcą a ofiarą? stanowi w przypadku O.J ogromną różnicę - jej rodzice nie złożyli pozwu do sądu > panna jędrzejczak > powinna siedzieć w więzieniu a nie w basenie. taki los spotkałby szarego > kowalskiego, u nas niestety są równi i równiejsi. ty , który tak podkreślasz ekonomię w podejmowaniu decyzji ?:) sądy są integralną częścią systemu a prawnicy płatni , by ten kto ma więcej pieniędzy miał inną spawiedliwość niż ten kto tych pieniędzy nie ma . nie tylko u nas są równi i równiejsi , a przykład O.J. i jej tragicznego wypadku nie jest adekwatny do wskazania niewłaściwego sprawowania wymiaru sprawiedliwości jaki panuje w każdym kraju , lecz wskazuje na to , że nie ma idelnego wymiaru sprawiedliwości . zaciekła kampania zazdrosnych Polaków przeciwko O.J. zaczęła się w pierwszych dniach po jej tragicznym wypadku . Polacy wychowani komuną nie nawidzą prawdziwych talentów . dla nich mniej ważny jest prestiż , który taki talent zdobywa lub mógłby zdobyć na arenie świata dla naszego kraju - chcieliby go wyrównać do swojego poziomu - wyrównać wszystkich do poziomu asfaltu , to silnie zabetonowana w ich mentalności idea przyświecająca ich poczynaniom . od ławki szkolnej to się zaczyna - stąd nagminne przymykanie oczów na ściągających oszustów . stąd niechęć do szkół dla wybitnie zdolnych i stąd brak tych wybitnie zdolnych w życiu zawodowym . dlatego bez żadnego ograniczania powstają zaoczniaki towrzące masy pseudo wykształconych ludzi z tytułem pseudo magistra , które spychają na margines rzetelne kwalifikacje i kometencje . stąd silne upartyjnienie naszego społeczeństwa dające większe szanse awansu jedostkom o mniejszych kwalifikacjach . sukcesy O.J. w oczach wielu Polaków jest zamazany niefortunnym wypadkiem , który dla niej samej jest największą tragedią jej życia - nie rządają sprawiedliwości , a wyrównania wszystkich do poziomu asfaltu . Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: tego się nie spodziewałem po tobie 06.08.06, 09:22 > stanowi w przypadku O.J ogromną różnicę - jej rodzice nie złożyli > pozwu do sądu u6, obudź się!!! sprawy o spowodowanie śmierci są ścigane z urzędu!!! mój pogląd nie ma nic wspólnego z zazdrością. uważam, że jedyna równość, która powinna panować to równość wobec prawa! i choćby ktoś zdobył tysiąc medali i setkę nagród nobla to za dopuszczenie się przestępstwa powinien odpowiadać tak samo jak menel z bełtem w ręku. panna jędrzejczak powinna ponieść konsekwencje swojej skrajnej nieodpowiedzialnoości, która spowodowała śmierć człowieka. nie ma to nic wspólnego z 'równaniem do poziomu asfaltu' - prawo powinno dotyczyć każdego w jednakowym stopniu, bez względu na status społeczny, kolor skóry, orientację seksualną etc. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 na sądownictwie się mniej znam , ale na logice tro 06.08.06, 09:30 deltalima napisał: > > stanowi w przypadku O.J ogromną różnicę - jej rodzice nie złożyli > > pozwu do sądu > > u6, obudź się!!! sprawy o spowodowanie śmierci są ścigane z urzędu!!! na sądownictwie się mniej znam , ale na logice trochę - nie wiem jak wygląda pocedura w podobnych sprawach ale myślę , ze o werdykcie powinna z logicznego pktu widzenia również decydować strona poszkodowana i jej roszczenia do zadośćuczynienia . Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: na sądownictwie się mniej znam , ale na logic 06.08.06, 09:32 u6, nie brnij! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ekonomia a przywileje dla wysokich kwalifikacji 06.08.06, 09:24 unsatisfied6 napisał: > deltalima napisał: > > > a jakąż to różnicę czyni fakt pokrewieństwa między sprawcą a ofiarą? > > stanowi w przypadku O.J ogromną różnicę - jej rodzice nie złożyli > pozwu do sądu > > > panna jędrzejczak > > powinna siedzieć w więzieniu a nie w basenie. taki los spotkałby szarego > > kowalskiego, u nas niestety są równi i równiejsi. > > ty , który tak podkreślasz ekonomię w podejmowaniu decyzji ?:) sądy są > integralną częścią systemu a prawnicy płatni , by ten kto ma więcej > pieniędzy miał inną spawiedliwość niż ten kto tych pieniędzy nie ma . > nie tylko u nas są równi i równiejsi , a przykład O.J. i jej tragicznego > wypadku nie jest adekwatny do wskazania niewłaściwego sprawowania wymiaru > sprawiedliwości jaki panuje w każdym kraju , lecz wskazuje na to , że > nie ma idelnego wymiaru sprawiedliwości . > > zaciekła kampania zazdrosnych Polaków przeciwko O.J. zaczęła się w pierwszych > dniach po jej tragicznym wypadku . Polacy wychowani komuną nie nawidzą > prawdziwych talentów . dla nich mniej ważny jest prestiż , który taki > talent zdobywa lub mógłby zdobyć na arenie świata dla naszego kraju - chcieliby > > go wyrównać do swojego poziomu - wyrównać wszystkich do poziomu asfaltu , to > silnie zabetonowana w ich mentalności idea przyświecająca ich poczynaniom . > > od ławki szkolnej to się zaczyna - stąd nagminne przymykanie oczów na > ściągających oszustów . stąd niechęć do szkół dla wybitnie zdolnych i > stąd brak tych wybitnie zdolnych w życiu zawodowym . dlatego bez żadnego > ograniczania powstają zaoczniaki towrzące masy pseudo wykształconych ludzi > z tytułem pseudo magistra , które spychają na margines rzetelne kwalifikacje > i kometencje . stąd silne upartyjnienie naszego społeczeństwa dające większe > szanse awansu jedostkom o mniejszych kwalifikacjach . > > sukcesy O.J. w oczach wielu Polaków jest zamazany niefortunnym wypadkiem , > który dla niej samej jest największą tragedią jej życia - nie rządają > sprawiedliwości , a wyrównania wszystkich do poziomu asfaltu . > > > wyraźna niechęc do talentów w polskiej mentalności przejwiająca się awansem ludzi z teczki , przynależnością do grupy , papierkiem ukończenia zaocznych studiów ( taka forma edukacji nie istenieje w innych krajach z wyjątkiem być może postkomunistycznych ) ma zasadniczy wpływ na pojemność portfela przeciętnego Polaka . wytworzony produkt pozbawiony jakości ma znacznie mniejszą cenę i generuje znacznie mniejsze środki do podziału z uzyskanych dochodów . przypadek niechęci sporych grup społeczeństwa do O.J. jest w polskich realiach dosyć typowy . Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: ekonomia a przywileje dla wysokich kwalifikac 06.08.06, 09:31 u6, jedno z drugim nie ma nic wspólnego! noblista i menel powinni ponosić takie same konsekwencje swoich przestępczych czynów! nie odczuwam niechęci do jędrzejczak-sportsmenki (wręcz przeciwnie) tylko do jędrzejczak-równiejszej wobec prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 a może ci się tylko tak wydaje ? 06.08.06, 09:45 deltalima napisał: > u6, jedno z drugim nie ma nic wspólnego! noblista i menel powinni ponosić takie > > same konsekwencje swoich przestępczych czynów! > > nie odczuwam niechęci do jędrzejczak-sportsmenki (wręcz przeciwnie) tylko do > jędrzejczak-równiejszej wobec prawa. a może ci się tylko tak wydaje , że nie kieruje tobą zakodowana w podświadomości powszechna wśród Polaków zazdrość ? mało ci było przykładów niesprawiedliwości ? dlaczego przypadek O.J. tak poruszył twoją wrażliwość na sprawiedliwość ? podając przykład O.J. piszesz "u nas są równi i równiejsi" - otóż nie jest to prawdą w przypadku O.J. , bo takich jak ona w USA też wymiar sprawiedliwości inaczej traktuje . przypuszczam , że isnieje jakaś ekonomia wymiaru sprawiedliwości - czy się opłaca karać jednakowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: a może ci się tylko tak wydaje ? 06.08.06, 10:15 nie rozumiem dlaczego mieszasz do tego zazdrość? mam zazdrościć sportowcowi, że zdobywa medale dla polski? to tak jakbym się cieszył, że polakom bramki strzelają na mistrzostwach. to niedorzeczne. > mało ci było przykładów niesprawiedliwości ? dlaczego przypadek O.J. > tak poruszył twoją wrażliwość na sprawiedliwość ? > podając przykład O.J. piszesz "u nas są równi i równiejsi" - otóż > nie jest to prawdą w przypadku O.J. , bo takich jak ona w USA też > wymiar sprawiedliwości inaczej traktuje . niestety mnóstwo jest takich przykładów co nie znaczy, że mamy przechodzić nad nimi do porządku dziennego. a co do usa - pijesz pewnie do simpsona gdzie doprowadzona do absurdu 'political correctness' spowodowała jego uniewinnienie. polecam lekturę tej głośnej sprawy i całej otoczki - do znalezienia w necie. pasjonująca lektura. bierzmy z usa to co dobre a nie wypaczone i uczmy się na cudzych błędach. prawo i ekonomia - aparat ucisku (policja, wojsko, sądownictwo) to musi być domena państwa by stanowisko albo zasób środków finansowych nie decydował o winie/niewinności. już starożytni przedstawiali temidę z opaską na oczach i tak powinno zostać - ona musi być ślepa. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 a może jest za mało fotogeniczna? 06.08.06, 10:05 niemalże nikt z elit polityki nie zrobił sobie zdjęcia z O.J. a tak chętnie je trzaskali z Małyszem - wtedy jeszcze nie miała tragicznego wypadku . dlaczego nie byli chętni do fotografowania się z Otyllią ? bo miernie przy jej wzroście by wyglądali i zupsułoby to ich image . Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: a może jest za mało fotogeniczna? 06.08.06, 10:17 > dlaczego nie byli chętni do fotografowania się z Otyllią ? bo miernie przy jej > wzroście by wyglądali i zupsułoby to ich image . dobre i prawdziwe! choć przyznaj, że olechowski mógłby se fotkę z otylią śmiało trzasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re: a może jest za mało fotogeniczna? 06.08.06, 10:30 unsatisfied6 napisał: > niemalże nikt z elit polityki nie zrobił sobie zdjęcia z O.J. a tak > chętnie je trzaskali z Małyszem - wtedy jeszcze nie miała tragicznego > wypadku . > > dlaczego nie byli chętni do fotografowania się z Otyllią ? bo miernie przy jej > wzroście by wyglądali i zupsułoby to ich image . > > > >>>>>a ty chciałbyś miec fotke na scianie z zabójcą ?? to niechodzi o wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 i jak prosto można wywnioskować 06.08.06, 10:55 lokinex napisała: > unsatisfied6 napisał: > > > niemalże nikt z elit polityki nie zrobił sobie zdjęcia z O.J. a tak > > chętnie je trzaskali z Małyszem - wtedy jeszcze nie miała tragicznego > > wypadku . > > > > dlaczego nie byli chętni do fotografowania się z Otyllią ? bo miernie prz > y jej > > wzroście by wyglądali i zupsułoby to ich image . > > > > > > > >>>>>a ty chciałbyś miec fotke na scianie z zabójcą ?? to n > iechodzi o wzrost. i jak prosto można wywniskować z twojej odpowiedzi , chodzi nie o sprawiedliwość ani o wzrost a twoją ślepą zazdrość . Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re: i jak prosto można wywnioskować 06.08.06, 19:13 >>>szkoda sie z toba meczyć ,wracaj na swoją wojne. Odpowiedz Link Zgłoś
tytt sprite 07.08.06, 12:18 teraz ja jestem sprite a ty pragnienie - rzekła otylia do swojego brata.. zabawne i straszne! Odpowiedz Link Zgłoś