unsatisfied6 09.08.06, 12:57 z tego samego stada , tak samo ryczą . łączą się w grupy baranów i każde stado beczy , że to inne stado nie beczy jak powinni . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unsatisfied6 drogi forumowiczu 09.08.06, 13:52 unsatisfied6 napisał: > z tego samego stada , tak samo ryczą . > > łączą się w grupy baranów i każde stado beczy , że > to inne stado nie beczy jak powinni . z jakiego stada jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: drogi forumowiczu 09.08.06, 13:53 Moje stado beczy najprawdziwszą prawdę a twoje tylko beczy beee............ Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 gdzie moje stado ? 09.08.06, 13:57 tlss napisała: > Moje stado beczy najprawdziwszą prawdę a twoje tylko beczy > beee............ najprawdziwszą prawdę beczysz jak każdy baran twojego stada - na brana z innego stada , beczysz jak baran . Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: gdzie moje stado ? 09.08.06, 13:58 było stada pilnowac, za bacą przewodnikiem oczy wodzic a nie jak ten baran skubac tylko trawę i beczec radośnie na czterolistną koniczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 swoje stado zostawiłem 09.08.06, 14:02 tlss napisała: > było stada pilnowac, za bacą przewodnikiem oczy wodzic a nie jak ten baran > skubac tylko trawę i beczec radośnie na czterolistną koniczynę. swoje stado zostawiłem ponad 20 lat temu - nauczyłem się jęzka innych baranów i też ich zostawiłem . Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: swoje stado zostawiłem 09.08.06, 14:05 znaczy jesteś aspołeczny wiecznie beczący baran. Trudno ci będzie nowe stado znaleźc. A może poszukasz wśród czarnych owiec ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 może jestem rasistowki baran :))) 09.08.06, 14:11 tlss napisała: > znaczy jesteś aspołeczny wiecznie beczący baran. Trudno ci będzie nowe stado > znaleźc. A może poszukasz wśród czarnych owiec ? o tym dopiero co wspominałem - indywidualista nie znaczy socjopata , lub jak ty delikatniej nazywasz "aspołeczny" - jestem uprzedzony do stadnych baranów , nie dlatego , że są stadne , ale dlatego , że z perspektywy języka , który poznałem ,mam wrażenie , że beczą jak inne stadne barany :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: może jestem rasistowki baran :))) 09.08.06, 14:17 czyżbyś nie lubuł czarnych baranów a co gorsza owiec ? Ty baran obieżyświat, co w żadnej stajence i na żadnej połoninie sobie miejsca nie zagrzeje. Dziwi mnie to że ty jako baran co z niejednej połoniny trawę skubał nie rozumiesz że beczenie baranów wszędzie takie samo a owczarki podchalańskie czy niemieckie zawsze równo rombią stado. Ot dialektyka stada baranów wszedzie jednaka. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 oj -nierówno rabią wszędzie tak samo 09.08.06, 14:20 tlss napisała: > czyżbyś nie lubuł czarnych baranów a co gorsza owiec ? Ty baran obieżyświat, co > > w żadnej stajence i na żadnej połoninie sobie miejsca nie zagrzeje. > Dziwi mnie to że ty jako baran co z niejednej połoniny trawę skubał nie > rozumiesz że beczenie baranów wszędzie takie samo a owczarki podchalańskie czy > niemieckie zawsze równo rombią stado. > Ot dialektyka stada baranów wszedzie jednaka. każdy osioł co wyrwał się ze stada baranów i poszedł skubać trawę poza swoja ojczyzną wie o tym :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: oj -nierówno rabią wszędzie tak samo 09.08.06, 14:21 rombią wszędzie tak samo tylko że za 7 górami i lasami zrąbanym baranom czasem się to opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 skoro się opłaca , znaczy że 09.08.06, 14:23 tlss napisała: > rombią wszędzie tak samo tylko że za 7 górami i lasami zrąbanym baranom czasem > się to opłaca. skoro się opłaca , znaczy że rąbią inaczej - tak przynajmniej kazdy baran pojmuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: skoro się opłaca , znaczy że 09.08.06, 14:28 Oj baran z ciebie, baran rzecz w tym żeby skubac tak barana żeby on o tym nie widział lub wiedział i to akceptował. I jak powtarzam wszędzie rombią równo ale czasem po prostu bardziej umiejętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 przecież nie o to chodzi 09.08.06, 14:30 tlss napisała: > Oj baran z ciebie, baran rzecz w tym żeby skubac tak barana żeby on o tym nie > widział lub wiedział i to akceptował. I jak powtarzam wszędzie rombią równo ale > > czasem po prostu bardziej umiejętnie. przecież nie o to chodzi , by krowa mało mleka dawała a baran stada krów pilnował Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: przecież nie o to chodzi 09.08.06, 14:33 i jeszcze dodam od siebie że baran do strzyżenia jest i w sumie tylko do tego. A potrzbeny baran jest tylko raz na 4 lata i najgorsze ża taki baran nie wie na jakich baranów w stadzie głosowac. No to wtedy robi mu się pogadanki o tym jak to w stadzie bedzie lepiej, jaka to trawa zielona będzie za dwa lata no i że każdy baran już wkrótce będzie miał swoją stajenke. oczywiście tylko wtedy kiedy to barany z jego stada przejdą na wierchy. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 to chyba o innych baranach mówimy :))) 09.08.06, 14:37 tlss napisała: > i jeszcze dodam od siebie że baran do strzyżenia jest i w sumie tylko do tego. > A potrzbeny baran jest tylko raz na 4 lata i najgorsze ża taki baran nie wie na > > jakich baranów w stadzie głosowac. > No to wtedy robi mu się pogadanki o tym jak to w stadzie bedzie lepiej, jaka to > > trawa zielona będzie za dwa lata no i że każdy baran już wkrótce będzie miał > swoją stajenke. oczywiście tylko wtedy kiedy to barany z jego stada przejdą na > wierchy. ja mówią o stadnych baranach , a ty o krowach które branay chcą doić , ale ich nie potrafią tak hodować , by więcej mleka krowy dawały :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: to chyba o innych baranach mówimy :))) 09.08.06, 14:40 Według baranow z górnej pólki baraniej hierarchii zapoatrzonych w metody chowu baranów z UE, rodzimych baranów chowac nie trzeba i hołubic. Ba to nawet dobrze że te barany inne stada wybierają bo na ich miejsce wpuscimy wschodnie lub bliskowschodnie barany które co prawda mniej wełny dają ale za to zaspokoją się kosodrzewiną i mniej ozorem mlec będą. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: przecież nie o to chodzi 09.08.06, 14:37 Czy uważasz że jesteś super baranem ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nie mam żadnego zdania 09.08.06, 14:42 tlss napisała: > Czy uważasz że jesteś super baranem ? za krótko cię znam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: nie mam żadnego zdania 09.08.06, 14:44 Ale czy uważasz że jesteś innym baranem, baranem co od zawsze skubał trawę z dołu do góry a nie odwrotnie jak to czynią wszystkie stadne barany ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 jakość barana zależy od jakości pastwiska 09.08.06, 14:46 tlss napisała: > Ale czy uważasz że jesteś innym baranem, baranem co od zawsze skubał trawę z > dołu do góry a nie odwrotnie jak to czynią wszystkie stadne barany ? a nie od barana . Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: jakość barana zależy od jakości pastwiska 09.08.06, 14:48 Ale jak za dużo baranów albo za długo na jednym pastiwsku się pasom to i po jakości pastwiska. Rzecz w tym żeby baca z owczarkami też swoją robotę wykonywał. Bo wy szare barany tylko beczec potraficie i trawę podskubywac. Odpowiedz Link Zgłoś