Dodaj do ulubionych

jak baranów

09.08.06, 12:57
z tego samego stada , tak samo ryczą .

łączą się w grupy baranów i każde stado beczy , że
to inne stado nie beczy jak powinni .
Obserwuj wątek
    • unsatisfied6 drogi forumowiczu 09.08.06, 13:52
      unsatisfied6 napisał:

> z tego samego stada , tak samo ryczą .
      >
      > łączą się w grupy baranów i każde stado beczy , że
      > to inne stado nie beczy jak powinni .

z jakiego stada jesteś ?
      • tlss Re: drogi forumowiczu 09.08.06, 13:53
        Moje stado beczy najprawdziwszą prawdę a twoje tylko beczy
        beee............
        • unsatisfied6 gdzie moje stado ? 09.08.06, 13:57
          tlss napisała:

> Moje stado beczy najprawdziwszą prawdę a twoje tylko beczy
          > beee............

najprawdziwszą prawdę beczysz jak każdy baran twojego stada -
          na brana z innego stada , beczysz jak baran .
          • tlss Re: gdzie moje stado ? 09.08.06, 13:58
            było stada pilnowac, za bacą przewodnikiem oczy wodzic a nie jak ten baran
            skubac tylko trawę i beczec radośnie na czterolistną koniczynę.
            • unsatisfied6 swoje stado zostawiłem 09.08.06, 14:02
              tlss napisała:

> było stada pilnowac, za bacą przewodnikiem oczy wodzic a nie jak ten baran
              > skubac tylko trawę i beczec radośnie na czterolistną koniczynę.

swoje stado zostawiłem ponad 20 lat temu - nauczyłem się jęzka innych baranów i
              też ich zostawiłem .
              • tlss Re: swoje stado zostawiłem 09.08.06, 14:05
                znaczy jesteś aspołeczny wiecznie beczący baran. Trudno ci będzie nowe stado
                znaleźc. A może poszukasz wśród czarnych owiec ?
                • unsatisfied6 może jestem rasistowki baran :))) 09.08.06, 14:11
                  tlss napisała:

> znaczy jesteś aspołeczny wiecznie beczący baran. Trudno ci będzie nowe stado
                  > znaleźc. A może poszukasz wśród czarnych owiec ?

o tym dopiero co wspominałem - indywidualista nie znaczy socjopata , lub
                  jak ty delikatniej nazywasz "aspołeczny" - jestem uprzedzony do stadnych
                  baranów , nie dlatego , że są stadne , ale dlatego , że z perspektywy
                  języka , który poznałem ,mam wrażenie , że beczą jak inne stadne barany :)))
                  • tlss Re: może jestem rasistowki baran :))) 09.08.06, 14:17
                    czyżbyś nie lubuł czarnych baranów a co gorsza owiec ? Ty baran obieżyświat, co
                    w żadnej stajence i na żadnej połoninie sobie miejsca nie zagrzeje.
                    Dziwi mnie to że ty jako baran co z niejednej połoniny trawę skubał nie
                    rozumiesz że beczenie baranów wszędzie takie samo a owczarki podchalańskie czy
                    niemieckie zawsze równo rombią stado.
                    Ot dialektyka stada baranów wszedzie jednaka.
                    • unsatisfied6 oj -nierówno rabią wszędzie tak samo 09.08.06, 14:20
                      tlss napisała:

> czyżbyś nie lubuł czarnych baranów a co gorsza owiec ? Ty baran obieżyświat,
                      co
                      >
                      > w żadnej stajence i na żadnej połoninie sobie miejsca nie zagrzeje.
                      > Dziwi mnie to że ty jako baran co z niejednej połoniny trawę skubał nie
                      > rozumiesz że beczenie baranów wszędzie takie samo a owczarki podchalańskie
                      czy
                      > niemieckie zawsze równo rombią stado.
                      > Ot dialektyka stada baranów wszedzie jednaka.

każdy osioł co wyrwał się ze stada baranów i poszedł skubać
                      trawę poza swoja ojczyzną wie o tym :)))
                      • tlss Re: oj -nierówno rabią wszędzie tak samo 09.08.06, 14:21
                        rombią wszędzie tak samo tylko że za 7 górami i lasami zrąbanym baranom czasem
                        się to opłaca.
                        • unsatisfied6 skoro się opłaca , znaczy że 09.08.06, 14:23
                          tlss napisała:

> rombią wszędzie tak samo tylko że za 7 górami i lasami zrąbanym baranom
                          czasem
                          > się to opłaca.

skoro się opłaca , znaczy że rąbią inaczej - tak przynajmniej kazdy baran
                          pojmuje :)))
                          • tlss Re: skoro się opłaca , znaczy że 09.08.06, 14:28
                            Oj baran z ciebie, baran rzecz w tym żeby skubac tak barana żeby on o tym nie
                            widział lub wiedział i to akceptował. I jak powtarzam wszędzie rombią równo ale
                            czasem po prostu bardziej umiejętnie.
                            • unsatisfied6 przecież nie o to chodzi 09.08.06, 14:30
                              tlss napisała:

> Oj baran z ciebie, baran rzecz w tym żeby skubac tak barana żeby on o tym nie
                              > widział lub wiedział i to akceptował. I jak powtarzam wszędzie rombią równo
                              ale
                              >
                              > czasem po prostu bardziej umiejętnie.

przecież nie o to chodzi , by krowa mało mleka dawała a baran stada krów
                              pilnował
                              • tlss Re: przecież nie o to chodzi 09.08.06, 14:33
                                i jeszcze dodam od siebie że baran do strzyżenia jest i w sumie tylko do tego.
                                A potrzbeny baran jest tylko raz na 4 lata i najgorsze ża taki baran nie wie na
                                jakich baranów w stadzie głosowac.
                                No to wtedy robi mu się pogadanki o tym jak to w stadzie bedzie lepiej, jaka to
                                trawa zielona będzie za dwa lata no i że każdy baran już wkrótce będzie miał
                                swoją stajenke. oczywiście tylko wtedy kiedy to barany z jego stada przejdą na
                                wierchy.
                                • unsatisfied6 to chyba o innych baranach mówimy :))) 09.08.06, 14:37
                                  tlss napisała:

> i jeszcze dodam od siebie że baran do strzyżenia jest i w sumie tylko do
                                  tego.
                                  > A potrzbeny baran jest tylko raz na 4 lata i najgorsze ża taki baran nie wie
                                  na
                                  >
                                  > jakich baranów w stadzie głosowac.
                                  > No to wtedy robi mu się pogadanki o tym jak to w stadzie bedzie lepiej, jaka
                                  to
                                  >
                                  > trawa zielona będzie za dwa lata no i że każdy baran już wkrótce będzie miał
                                  > swoją stajenke. oczywiście tylko wtedy kiedy to barany z jego stada przejdą
                                  na
                                  > wierchy.

ja mówią o stadnych baranach , a ty o krowach które branay chcą doić , ale
                                  ich nie potrafią tak hodować , by więcej mleka krowy dawały :))
                                  • tlss Re: to chyba o innych baranach mówimy :))) 09.08.06, 14:40
                                    Według baranow z górnej pólki baraniej hierarchii zapoatrzonych w metody chowu
                                    baranów z UE, rodzimych baranów chowac nie trzeba i hołubic. Ba to nawet dobrze
                                    że te barany inne stada wybierają bo na ich miejsce wpuscimy wschodnie lub
                                    bliskowschodnie barany które co prawda mniej wełny dają ale za to zaspokoją się
                                    kosodrzewiną i mniej ozorem mlec będą.
                                • tlss Re: przecież nie o to chodzi 09.08.06, 14:37
                                  Czy uważasz że jesteś super baranem ?
                                  • unsatisfied6 nie mam żadnego zdania 09.08.06, 14:42
                                    tlss napisała:

> Czy uważasz że jesteś super baranem ?

za krótko cię znam :)))
                                    • tlss Re: nie mam żadnego zdania 09.08.06, 14:44
                                      Ale czy uważasz że jesteś innym baranem, baranem co od zawsze skubał trawę z
                                      dołu do góry a nie odwrotnie jak to czynią wszystkie stadne barany ?
                                      • unsatisfied6 jakość barana zależy od jakości pastwiska 09.08.06, 14:46
                                        tlss napisała:

> Ale czy uważasz że jesteś innym baranem, baranem co od zawsze skubał trawę z
                                        > dołu do góry a nie odwrotnie jak to czynią wszystkie stadne barany ?

a nie od barana .
                                        • tlss Re: jakość barana zależy od jakości pastwiska 09.08.06, 14:48
                                          Ale jak za dużo baranów albo za długo na jednym pastiwsku się pasom to i po
                                          jakości pastwiska.
                                          Rzecz w tym żeby baca z owczarkami też swoją robotę wykonywał.
                                          Bo wy szare barany tylko beczec potraficie i trawę podskubywac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka