Dodaj do ulubionych

SP 56 na Wzgórzu

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 23:26
Poszukuję absolwentów/uczniów. Czy ktoś pamięta Gillową albo Bodzia?
Przecież to żywe legendy! Opuściłam szacowne mury tej szkółki w 2001, więc
chodzi mi głównie o czasy Myśkówa i Baranowskiej. Czekam na odzew!
Obserwuj wątek
    • Gość: Martyna Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.inet.dkfz-heidelberg.de 25.02.03, 15:24
      Hej Marto!
      Chodzilam do SP 56 i skonczylam w 91 :-) Dawno temu. Pamietam i Myskowa (od
      fizyki tak? a potem chyba byl dyrektorem? czy cos pokrecilam?), Gillowa tez
      pamietam. Moje czasy to Pezala (technika), Urbanek (j.polski), Kuczynska
      (geografia i moja wychowawczyni), Grzeskowiak (matematyka)... Wlasnie zdalam
      sobie sprawe z tego jak dawno to bylo :-) Serdecznie pozdrwaiam!
      • Gość: Marta Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 18:20
        Myśków rzeczywiście był dyrkiem, ale go odwołali(podobno dorabiał jako
        taksówkarz), później zastąpiła go Baranowska. Pamiętam Urbankową i grześkowiak
        też, ale mnie matmy uczyła p.Kwiatkowska(najfajniejsza nauczycielka)
        • Gość: Martyna Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.inet.dkfz-heidelberg.de 25.02.03, 20:09
          A czy dyrektorowi nie wolno dorabiac? Kwiatkowska pamietam, ale nie wiem czy to
          ta sama, bo 'moja' Kwiatkowska byla juz na emeryturze w 1991 roku. A Baranowska
          byla nauczycielka klas 1-3? To ta sama? Wiesz, czuje sie jakbym odkopywala
          niezly dol w swojej pamieci...
      • Gość: Paweł Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 09.03.04, 09:23
        Czyli już druga osoba z 91 roku.Ja też wtedy skończyłem.
    • Gość: Milosz Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 19:50
      No ja kończyłem tą szkołę w 93r. i też pamiętam tych nauczycieli :)
      pozdr.
      • Gość: Robert Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 10:22
        Ja skonczylem te szkole w 89 ale ja stary jestem mnie uczyla maty Zietek a
        dyrem byla Kowalska ale o tej Gilowej to chodzily mity w szkole Pozdrawiam Pa
    • Gość: atra1 Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.icpnet.pl / *.cache.icpnet.pl 17.09.03, 23:19
      Hej Ludzie. Skonczylam te szacowna szkole w 94r, bylam w klasie Zietkowej -
      kochana i piekna kobieta, ale matematyki nie umiem za grosz:)Uwielbialam
      Urbankowa, bałam sie Pezały. pamieta ktos p. Kiruto od muzyki? W piatej klasie
      chodzilam na wagary 2 tygodnie, tak sie jej balam. O matko 8 ciekawych lat,
      jak dobrze, że już za mną:)
      pozdro
    • Gość: Dorota Re: SP 56 na Wzgórzu IP: 213.76.148.* 02.03.04, 15:21
      Ja kończyłam w 91r. Miło wspominam. Moja klasa to 8 a - wychowawczyni
      p.Struensse (chyba tak się pisze), matematyki uczyła p. Ziętek (dobrze, bo z
      matmą nie mam problemów), fajne były też lekcje biologii z p. Gulewicz, no i
      wf - p. Kluss. Problem to lekcje ZPT z p. Pezałą i bieganie do domu po
      dzienniczek dla p. Nitchke. Szkoda, że te beztroskie czasy nie wrócą.
      Pozdrawiam koleżanki i kolegów z mojej klasy. Dla Ady, Kamili i Asi specjalne
      pozdrowienia. Trzymajcie się.
      • Gość: Paweł Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 09.03.04, 09:19
        Też ukończyłem w 91,chodziłem do 8c.Wychowawczyni pani Gorlewska od
        historii.Dziewczyny miały ZPT z Pezałą,my z Boną,przedtem z Piekarzem.Piekarza
        wywalili jak wybił zęby koleżance.Rosyjski maiłem z Klawikowską,potem z
        Nitchke.Polak z Gill,mówiła mi,że nie dostanę się nawet do zawodówki a
        skończyłem studia.Wf najpierw z Rzepką (sadysta),potem z Sitkowskim.Ostry
        facet,ale z poczuciem humoru i w sumie w porządku.Myśków też był o.k., jak
        chodziłem,to dorabiał jako taksiarz i jeszcze nie śnił o byciu
        dyrektorem.Rządziła wtedy całym interesem pani Korniluk.Byłem u niej z 10 razy
        na dywaniku.Chora kobieta,nie nadawała się na pedagoga.Pozdrawiam wszystkich
        absolwentów,mój mail:september666@poczta.onet.pl
    • Gość: Maciej Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 04.03.04, 00:06
      Skończyłem 56 w roku 94. Moją wychowawczynią była D. Gill. Jakie mity i legendy
      o niej krążyły? Nauczycielka j. polskiego jakich wiele. No ale 'Bodzio' to
      faktycznie żywa legenda i wieczny obiekt nieskończonych żartów :)) Z
      nauczycieli pamiętam oczywiście Myśkowa od fizy (pozdrawiam), Nitchke od j.
      rosyjskiego, Kolenda od biologii. Pani siekiera od techniki (nazwisko na P. ale
      nie przytoczę, bo mogę pomylić:)) Geografia z panią Wróbel (pozdrawiam
      również). Historia przez większość czasu z panią Szpak. Od wf`u to chyba
      Sitkowski był. A w klasach 1 - 3 wychowawczynią była pani Moskal (pozdrawiam),
      a w zerówce to chyba pani Chomik (był ktoś taki, czy to tylko moje zwidy z
      zamazanej pamięci). Matematyka... hm... pamiętam panią Ziętek, ale nie z nią
      miałem matmę, coż, zapomniałem. Eh, na wspomnienia się zebrało.
      • Gość: Marta Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.visp.energis.pl 12.03.04, 20:18
        Dla kogo Gill była normalną nauczycielką, dlatego była. Ale na mnie się
        uwzięła, a że będąc młodym dziwczęciem, nie miałam jeszcze zahartowanego
        charakteru, w IV klasie śniła mi się po nocach jako największy koszmar....
        • Gość: ja1966 Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 04.06.04, 18:32
          Kończyłem budę tak dawno że nie pamiętam roku dyrem był Kijewski potem Kowalska,
          uczyły mnie Kluz,Gilewicz,Frątczak,Karge(zgroza) ale najgorszy był Sitarek
          (roczniki 64,65,66 wiedzą o kim mówię . USZOL
    • Gość: tilo Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 22.06.04, 19:17
      Ech to były okropne czasy! Miło to ja podstawówki nie wspominam. Co innego
      szkoła średnia (niech żyje Kolejówka!), no i studia. Choć muszę przyznać, że
      kilkoro nauczycieli wspominam baaardzo miło (p. Ziętek, p. Myśków, p. Wróbel).
      No ale byli też tacy, którzy po dziś dzień budzą mój lęk (np. okropna pani od
      rosyjskiego i muzyki, aż z tego powodu zapomniałem jak się nazywa; taka niska,
      z ciemnymi włosami i rzekomo "dowcipna").
      Żeby było śmieszniej, nie tak dawno temu wróciłem tam jako student na praktykę.
      I jakoś przeżyłem ten miesiąc :-)
      Ale tak w ogóle to nie było sympatyczne 8 lat w moim życiu.
      Pozdrawiam jednak wszystkich znajomych (absolwenci '94) !
    • Gość: bezimienna Re: SP 56 na Wzgórzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.15, 08:39
      To teraz ja się wypowiem!Jestem w tym roku w klas ile 5.Dyrektorką jest Baranowska,A Więc jest Jagodziński (czy jakoś tak) z tych wszystkich nauczycieli o, których od was czytałam została tylko Baranowksa,Bodziu i Gilowa 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka