luca28 08.09.06, 17:15 zakładam nowy wątek. Polecajmy sobie co warto obejrzeć w TV. Ja zacznę w tym tygodniu warto obejrzec dwa firmy - Przekręt - Uczta Babette oba na TV4 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martha_s Re: warto obejrzeć w TV. 08.09.06, 17:37 a ja dziś na TVN zamierzam obejrzeć "Sumę wszystkich strachów" Odpowiedz Link Zgłoś
koka04 Re: warto obejrzeć w TV. 08.09.06, 19:39 O zgadzam się, że Przekręt warto obejrzeć. To jeden z moich ulubionych filmów. Kiedyś, jeszcze zanim w ogóle byłam w ciąży obiecywałam sobie, że jak będę miała syna to dam mu na imię Borys - po scenie z samochodem i workiem na głowie :) A w ogóle to najlepsza komedia jaką znam i jak tylko leci w tv to oglądam. Chyba muszę się postrać o wersje dvd. Ja polecam "Pokój z widokiem" dla tych co mają tvp kultura(ja nie mam buuu) i w czwartki drugą serię Zagubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: warto obejrzeć w TV. 08.09.06, 21:14 Jeju, kiedy jest "Przekręt"??? Baaaardzo go lubimy! Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Re: warto obejrzeć w TV. 10.09.06, 11:41 "Przekręt" jest dzis (niedziela) o 22.00. Tak samo dobry jest tez wczesniejszy film Guya Ritchiego "Porachunki" w podobnym stylu co "Przekręt", takze polecam, choc nie wiem czy bedzie w Tivi. Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: warto obejrzeć w TV. 11.09.06, 08:18 a pokój z widokiem to kiedy będzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Re: warto obejrzeć w TV. 11.09.06, 18:28 a pokój z widokiem to był. w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Małe zbrodnie małżeńskie - TVP1 20:15 dziś! 11.09.06, 18:46 Obsada oraz opis w gazecie spowodowały, iż odpuszczam sobie dzisiejszy odcinek M jak Miłosc (hłehłe) na rzecz Teatru Telewizji. Janda, Frycz oraz mąż z amnezją, któremu wszystko mozna wmówic... hmm.... brzmi smakowicie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Pod niebem w Toskanii 13.09.06, 08:35 wczoraj oglądałam w Polsacie, bardzo ładny relaksacyjny film. Nie jest to kino tzw. "ambitne" ale przyjemnie sie to oglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 "Rzymska opowieść" Bertolucciego 16.09.06, 22:31 Obejrzałam wczoraj i uwazam ze to cos cudnego - przepiekna opowiesc milosna - taka z niedomówioną miloscią w tle, przepiekny obraz, chyba bylam w nastroju sentymentalnym lub ten film mnie w taki stan wprowadzil, takie kino tez lubie :) Film nadawany przez Canal+, wiec raczej bedzie czesto powtarzany, kto ma mozliwosc niech obejrzy, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 superniania 22.09.06, 15:29 w niedzielę o 17:30. Kto jeszcze będzie ogladał?? Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 "Amores perros" dzis 23.40 28.09.06, 22:02 bardzo lubie ten film, i jesli wytrwam do 23.40 to obejrze chyba po raz czwarty. ale chyba nie wytrwam... i nie popatrze na mojego ulubionego Gaela Garcie Bernala ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: "Amores perros" dzis 23.40 28.09.06, 22:07 tytul kojazy mi sie z telenowela:) Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: warto obejrzeć w TV. 02.10.06, 08:38 wczoraj podarowałam sobie kolejny odcinek "Tańca z gwiazdami" na rzecz filmu "Kiedy mężczyzna kocha kobietę". Pomimo tego, ze krytka zjechała go strasznie zarzucając mu że jest nieprzekonujący, mi sie podobał, spłakałam sie jak bóbr i dał mi troche do myślenia. oby więcej było takich filmów w TV Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: warto obejrzeć w TV. 06.11.06, 12:36 w tym tygodniu też można coś ciekawego obejrzeć - wczoraj było "Good bye Lenin" jak ktoś ma na DVD to sie ładnie uśmiecham niestety ale wczoraj nie wytrzymałam do końcówki, a szkoda - "Monster" we wtorek chyba o 22 - na TVN Style w ramach programu biografie jest przedstawiony pierwowzór bohaterki filmu "Monster" - naprawdę polecam świetny program - no i w piątek coś na co czekałam już dłuższy czas czyli ostatnia część "Władcy Pierścieni". Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: warto obejrzeć w TV. 06.11.06, 12:52 Nie wierzę, że nikt jeszcze nie polecał Szyman Majewski Show - jedyna pozycja dla której włączam tv. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk serial "Mrok" 01.12.06, 10:10 Leci we wtorki o 20.20 na TVP1. Polecam go z jednego podstawowego powodu: PRZEMYSŁAW BLUSZCZ gra główną rolę. Jest to aktor w którym się kiedyś zakochałam (będziecie się śmiać bo raczej brzydki niż ładny) a jest kompletnie nie znany bo gra w Teatrze Modrzejewskiej w Legnicy. Dotychczas widziałam go raz na rok na festiwalu prapremier a teraz mogę go widzieć co tydzień. Loola - on grał Szawła, grał lekarza w Szpitalu Polonia, grał windykatora w Made in Poland. Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Rzeka tajemnic - dzis 21.45 TVN 03.02.07, 10:16 jesli ktos jeszcze nie widział to polecam. pozycja Oscarowa, nie wypada przegapić. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk mini-mini codziennie 19.57 26.02.07, 22:46 Tuż przed zakończeniem programu mini-mini leci kołysanka "Ach śpij kochanie" i nakręcony pod nią teledysk z idealna rodzinką, jak to dzieci powoli idą spać, rodzice je usypiają, terefere. Czemu warto to obejrzeć? Bo człowiek grający tatusia to aktor pochodzący z Bydgoszczy (nie cieszyć się, nie Krystian W) - mój kolega z liceum. Jest przystojny. Ale w latach licealnych był jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: warto obejrzeć w TV. 24.04.07, 22:33 Jutro o 20 w TVN7 (chyba) jest "Świat według Garpa". Mi się i książka i film bardzo podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Efekt motyla - sobota, polsat 22.15 28.04.07, 20:32 film trzymający w napięciu, intrygujący, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki Re: Efekt motyla - sobota, polsat 22.15 29.04.07, 12:13 Czy ja mam schizo już tak zaawansowaną, że tracę pamięć, czy Efekt motyla inaczej się kończył?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Re: Efekt motyla - sobota, polsat 22.15 29.04.07, 14:47 są dwie wersje zakonczenia, druga to wersja rezyserska. byc moze ogladalas wlasnie tą, bo tam zakonczenie jest inne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki Re: Efekt motyla - sobota, polsat 22.15 30.04.07, 00:46 Pewnie tak :) tego co pamiętam to cofnął się do życia płodowego i zadusił pępowiną czy coś takiego.. A w tv skończyło się tak jakoś optymistycznie w sumie.. Imo nie bardzo to pasowało, ale być może tylko dlatego tak mi się wydaje, bo miałam w pamięci tamtą wersję :) Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Amelia - niedziela, TVP1 23.00 28.04.07, 20:38 jesli ktos do tej pory jeszcze nie widzial tego filmu to powinien obowiązkowo!! a fanom Amelii i Audrey Tautou polecam film "Bardzo długie zaręczyny" (aktualnie emitowany na HBO) jak dla mnie podobny do Amelii, tez podobnie urzekający) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki Re: Amelia - niedziela, TVP1 23.00 30.04.07, 00:41 Amelia jest fajna, ale ten Tiersen w tle jest po prostu przegenialny :) Znowu wsiąkłam ze słuchawkami w uszach :) Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Re: Amelia - niedziela, TVP1 23.00 01.05.07, 22:11 mama_idalki napisała: > Amelia jest fajna, ale ten Tiersen w tle jest po prostu przegenialny :) Znowu > wsiąkłam ze słuchawkami w uszach :) a w poleconych przeze mnie "Bardzo długich zaręczynach" muzyka jest Badalamentiego - tez cudo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: Amelia - niedziela, TVP1 23.00 30.04.07, 09:35 a ja nie dotrwałam.... padłam jak kredka o 22, to pewnie pół dnia spedzone na stadionie i przegrany mecz mnie tak zmęczył. muszę popytać wśrod znjomych, może mi ktoś pożyczy, bo wstyd się przyznać, ale nie oglądałam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: Amelia - niedziela, TVP1 23.00 30.04.07, 22:32 a żałuj ja jak zwykle oglądałam i po raz kolejny itwierdziłam sie, ze to jest jeden z lepszych filmów jaki obejrzałam w życiu. Świetny na poprawę nastroju. Pozyczyłabym ci płytę ale moja niestety sie rozwaliła, Natalya wspominała kiedyś że ma w domu Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Samotni - poniedzialek, TV4 22.05 28.04.07, 20:46 Polecam, fajny film, czeski. Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 dziś " Ukryte pragnienia" 01.05.07, 22:24 najlepsza rola Liv Tyler, a właściwie jej jedyna dobra rola Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 sroda - "Ojciec Chrzestny" - TVN po 20. 20.07.07, 22:07 koniecznie - dla mnie to jedne z lepszych filmów które widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk poniedziałek, wtorek po 20.00 09.09.07, 23:49 Nie mam przy sobie teraz planu tv więc namiary nie będą dokładne. Otóż w poniedziałek i wtorek po 20 (bodajże raz 20.10 a raz 20.30) lecą dwa fantastyczne spektaktle: "Made in Poland"( w jednej z ról Przemek Bluszcz) i "Ballada o zakaczawiu"( w roli głównej Przemek Bluszcz). Jedna leci na TVP 1 a druga na TVP Kultura. Obie widziałam, oba bardzo polecam, bardzo gorąco bo warto. (Jak dodam, że na zbliżającym się festiwalu prapremier Przemek Bluszcz występuje w dwóch przedstawieniach to może się lepiej od razu przyznam, że jest to mój ulubiony aktor i nie wiem co w nim widzę ale mój mąż ma go powoli dość) Odpowiedz Link Zgłoś