radca 16.09.06, 11:24 a miejscu tym stworzyc piekny kompleks hotelowo - rekreacyjny . Uwazam,ze bylby to przyslowiowy " strzal w dziesiatke . radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zonc Re: Zlikwidowac Zaklad Karny w Fordonie ........ 16.09.06, 12:17 W Castoramie sprzedaja cegly i beton. Kielnie tez tam dostaniesz...rekawy do gory i... buduj. Idealny pomysl to przeksztalcic teren Zachemu w Dolinę Krzemową ;\ Jesteś normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
krzyjank Re: Zlikwidowac Zaklad Karny w Fordonie ........ 17.09.06, 12:30 Panie Andrzeju to zły pomysł .....Stary Fordon ma swoje tradycje i jedną z nich jest zk ... i synagoga ...w bardzo oplakanym stanie ... jestem tradycjonalistą i zawsze jestem przeciwko takim fajerwerkowym zmianom.... Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Czemu właściwie? 16.09.06, 12:55 To chyba nie byłoby wskazane - więzienia niestety są potrzebne nie wspominając o tym że tego typu placówka to kilkaset etatów. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Czemu właściwie? 16.09.06, 13:07 ethanak napisał: > To chyba nie byłoby wskazane - więzienia niestety są potrzebne nie wspominając > o tym że tego typu placówka to kilkaset etatów. - sa potrzebne wiezienia - to nie ulega watpliwosci.Tylko pytanie - czy musza one istniec w samym sercu miasta ? Oczywiscie ktos powie,ze to nie jest " serce miasta " .... i slusznie powie , ale kiedys przez wieki bylo to centrum miasta FORDON.Obecnie jest to centrum dzielnicy FORDON tzw. Rynek lub starowka. Ja wiadomo,kazde centrum jest wizytowka i miejscem spacerow turystow i przyjeznych.Juz od samej STRZYZAWY - wjezdzajac na most - byloby widac piekny HOTEL "HILTON " :} oraz przepiekne tereny rekreacyjne nad Wisla. ZAKLAD KARNY mozna by przeniesc calkowicie w inne miejsce .... i na to by sie znalazly pieniadze z UNII E. ...tylko nie przenosci np. tu :} "PROTEST. Toruńscy radni przeciw planom budowy zakładu karnego Potrzebne, ale nie u nas - Lokalizacja więzienia w bezpośrednim sąsiedztwie największych osiedli mieszkaniowych stwarza wiele zagrożeń i odbiera szansę na rozwój tej części miasta - uważają władze Torunia. Zakład karny dla 800 osób miałby powstać tuż obok Skarpy i Rubinkowa..... " cyt. z gp Jesli natomiast chodzi o miejsca pracy ? To czy w HOTELU oraz calej obsludze turystycznej nie utworzy sie miejsc pracy ? pozdrowienia radca Odpowiedz Link Zgłoś
karimata_hari Re: Czemu właściwie? 17.09.06, 11:23 > Ja wiadomo,kazde centrum jest wizytowka i miejscem spacerow turystow i > przyjeznych.Juz od samej STRZYZAWY - wjezdzajac na most - byloby widac piekny > HOTEL "HILTON " :} oraz przepiekne tereny rekreacyjne nad Wisla. Mam nadzieję, że na otwarciu wystąpiłaby sama córka potentata, Paris. Chyba sama zrobię zbiórkę na ten cel. No dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Czemu właściwie? 17.09.06, 11:25 karimata_hari napisała: > > Ja wiadomo,kazde centrum jest wizytowka i miejscem spacerow turystow i > > przyjeznych.Juz od samej STRZYZAWY - wjezdzajac na most - byloby widac pi > ekny > > HOTEL "HILTON " :} oraz przepiekne tereny rekreacyjne nad Wisla. > > Mam nadzieję, że na otwarciu wystąpiłaby sama córka potentata, Paris. > Chyba sama zrobię zbiórkę na ten cel. > No dla mnie bomba! - dobre :} radca Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Zlikwidowac Zaklad Karny w Fordonie ........ 16.09.06, 13:36 ciągnąc temat uważam, ze w miejsce makrumu nalezy wybudować stadion narodowy, a w miejsce kaskady centrum wypędzonych men co ty gadasz? pisowiec bo sie uśmieje, gospodarka planowana - a tak, IVRP to przeciez PRL II czyt. Czarny PRL. i jeszcze wiezienie chce likwidowac jak ziobro sie ciska ze to zwiekszenie ilosci miejsc w wiezieniach i liczby osadzen to priorytet całej IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Zlikwidowac Zaklad Karny w Fordonie ........ 17.09.06, 10:43 Co to za temat ? A osadzonych gdzie byś umieścił ? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Zlikwidowac Zaklad Karny w Fordonie ........ 17.09.06, 10:53 coooler1 napisał: > Co to za temat ? A osadzonych gdzie byś umieścił ? - ten temat jest po to,aby pokazac iz sa tak piekne tereny - ktore moga i powinny sluzyc w celach wspanialego wypoczynku,rekreacji,promocji miasta oraz zapraszac turystow do odwiedzenia miasta oraz spedzenia czasu w tak pieknych okolicach :} ..niestety sluzy do czegos innego... ale moze sie myle ? moze wiezienia powinny znajdowac sie w centrum miast ? blisko starowek i Rynkow ? byc moze sie myle ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Zlikwidowac Zaklad Karny w Fordonie ........ 17.09.06, 10:54 Ten budynek prawie napewno nie zmieni już swojego przeznaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Zlikwidowac Zaklad Karny w Fordonie ........ 17.09.06, 11:13 coooler1 napisał: > Ten budynek prawie napewno nie zmieni już swojego przeznaczenia. - no tak,bo kasy nie ma na to :} radca Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Zlikwidowac Zaklad Karny w Fordonie ........ 17.09.06, 11:16 nie że nie ma, tylko nikt nie chce wydawać kasy w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
karimata_hari Re: Zlikwidowac Zaklad Karny w Fordonie ........ 17.09.06, 11:43 To jednak nie będzie? No wiesz, ta Unia to jednak zła kobieta jest. Cytuję: >ZAKLAD KARNY mozna by przeniesc calkowicie w inne miejsce .... i na to by sie znalazly pieniadze z UNII E. Przykro mi, że się zawiodłeś. Pewnie już kosztorysik strzeliłeś wstępny;) Nie bój się, może się przydać, gdy uznasz, ze w okolicach miejsc reprezentacyjnych nie powinno być też sklepó mięsnych i stoisk z rybami. Odpowiedz Link Zgłoś
karimata_hari Bim bam bom... 17.09.06, 11:18 A to sie osadzeni ucieszą! Zadanie z cyklu przysłowia przysłowiową mądrością narodu: Dokończ: Dzwon głośny, bo... Odpowiedz Link Zgłoś
mondry.inaczej.radca [...] 17.09.06, 11:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk [...] 17.09.06, 11:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Torun... 17.09.06, 12:48 Nasz zaklad karny to nie jest az takie wspaniale miejsce, jak moglo by ci sie zdawac ;\ Jest masa wolnych terenow, drugi brzeg Wisly... gorny taras ;\ NIEZABUDOWANE dzialki w centrum miasta... a Ty z pomyslem, ktory nie przeszedl by raczej nigdzie w Polsce ;\ Co ma powiedziec Torun??? Oni maja areszt w centrum miasta, w przepieknym budynku!!! Tamto nadaje sie na hotel (remont wnetrz calkowity). Odpowiedz Link Zgłoś
karimata_hari Re: Torun... 17.09.06, 12:52 > Nasz zaklad karny to nie jest az takie wspaniale miejsce, jak moglo by ci sie > zdawac ;\ Naprawdę? "Takie cacko" - pomyślałam > Jest masa wolnych terenow A terminów? Czy terminy wolne są? bo może radca choć tak się wkręci w ten uroczy zak(r)ątek Odpowiedz Link Zgłoś