Dodaj do ulubionych

Amfiteatr wodny przy Operze!!

02.10.06, 18:34
Trwają prace kosmetyczne wokół budynku Opery Nova. Wymieniane są kostki z
polbruku na ładniejsze płyty granitowe. Być może zadbają również o stylowe
oświetlenie. A o amfitatrze wodnym ani słowa... Czy ktoś wie kiedy ruszą
prace w tym kierunku ?
Obserwuj wątek
    • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 14:34
      A widziales te schody za Opera, schodzace w strone Brdy?
      • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 14:36
        a do czego zmierzasz ? :)
        • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 14:40
          Ale nie wiem czy je widziales i wiesz o czym mowie?!
          • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 14:48
            No nie widziałem... dlatego pytam co i jak...
            • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:05
              To wielkie betonowe schody, schodzace od Opery w dol ku rzece Niestety sa
              strasznie zaniedbane! Takie schody moglyby byc przystankiem dla spacerujacych
              ktorzy chcieliby sobie usiasc, wypoczac i popatrzec na Brde...
              • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:20
                ale mi tu chodzi o ten amfiteatr wodny.
                te schody to przyszła widownia ?
                • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:21
                  moze...
                  • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:22
                    Tego nie wiem ale chyba jakos je wykorzystaja!
                    • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:26
                      czyli powstaje coś w rodzaju bulwaru...
                      A kiedy to długo oczekiwane oświetlenie Opery ?
                      • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:27
                        Tego niestety nie wiem!
                        • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:30
                          tak sobie myślę... gdzie mógłbym wysłać e-maila z zapytaniem w tej sprawie...
                          • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:32
                            Mozesz wyslac do lokalnych gazet i poprosic aby zajeli sie ta sprawa!
                            • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:40
                              Poszły e-maile do samej Opery :)
                              • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:43
                                To napisz pozniej czego sie dowiedziales
                                • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:48
                                  Nie ma sprawy.
                                  • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 15:49
                                    Dzieki!
    • gracz_nr_1 Mam zdjecie tych schodow! 03.10.06, 15:53
      Mam zdjecie tych schodow, moze nie zbyt wyrazne ale jest!
      Na tym zdjeciu od strony Brdy, widac drzewo i statek to po prawej stronie sa
      one widoczne!
      • gracz_nr_1 Zapomnialem dac adres stronki :-) 03.10.06, 15:54
        www.opera.bydgoszcz.pl/historia.asp
    • mac_byd Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 17:00
      W tym roku!
      • jamnik.szorstkowlosy Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 18:27
        A co z trzecim kregiem, rozpoczela sie juz jego adaptacja?
        • mac_bakos Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 19:20
          Bardziej na miejscy byloby pytanie czy juz sie zakonczyla...

Te "schody" nad Brda to wlasnie amfiteatr ;)
          • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 03.10.06, 21:09
            a tam mają jakieś krzesełka postawić ? Czy ma to zostać w obecnej formie ?
            Cieszę się z tej inwestycji bo będzie ona jedyna w swoim rodzaju, orginalna.
          • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 04.10.06, 19:29
            Ale na ten amfiteatr musimy jeszcze poczekac! :(
            • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 04.10.06, 19:38
              No podobno ma być w tym roku. W poprzednich postach tak sugerują...
              • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 04.10.06, 19:41
                Nie! Amfiteatr to ostatni etap rewitalizacji Wyspy Mlynskiej! T inwestcja ruszy
                chyba najwczesniej za dwa lata!
                • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 04.10.06, 19:51
                  Graczu. To będzie już w przyszłym roku. Poszukam zresztą w internecie
                  wiadomości na ten temat...
                  • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 04.10.06, 19:52
                    Ok! A te ,,schody" widziales?
                    • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 04.10.06, 19:54
                      tak widziałem te schody- siedziska. Tu w sumie nie ma za wiele do roboty.
                      Wyremontują te schodki, postawią stateczek z widownią... i po sprawie.
                      • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 04.10.06, 19:56
                        Wyglada to imponujaco, zobaczymy co z tego wyjdzie!
                        • 0maniek0 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 12.10.06, 17:13
                          maciej...po co te wykrzykniki? ;)
                          graczuu...
                      • campenile Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 04.10.06, 19:59
                        Widownia ma siedzieć na tych schodach, stateczek to moze być ze sceną :)
                        • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 05.10.06, 14:30
                          A jak bedzie padalo? :-)
                          • pit1233 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 06.10.06, 20:40
                            Pewnie szum elektrowni wodnej przy jazie farnym będzie przeszkadzał muzykom.
                            Trzeba rozwiązać ten problem.
    • osowiak Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 06.10.06, 23:28
      Nie będzie żadnego amfiteatru.
      • grypzu Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 07.10.06, 00:01
        osowiak napisał:

> Nie będzie żadnego amfiteatru.

Już jest, nasz forumowy wybitnie poinformowany specjalisto osowiaczku. To
        właśnie te opisywane tutaj "schody". Oczywiście konieczne jest wykończenie.
        P.S. A jak tam Klaryski? Widziałem ostatnio, że jeszcze stoją..
        • gracz_nr_1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 07.10.06, 12:51
          Rzeczywiscie szum wody jest tam bardzo glosny, tego problemu raczej nie da sie
          rozwiazac!
          • mac_bakos Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 07.10.06, 13:28
            Bardzo fajnie wygladaja koncepcje oswietlenia opery!! Juz sie nie moge
            doczekac - bedzie Sydney;)
            • coooler1 Re: Amfiteatr wodny przy Operze!! 07.10.06, 13:53
              Bakos wiesz coś więcej na ten temat ?
              Szum z jazu to dla mnie nie problem. Trzeba tylko zadbać o odpowiednie
              nagłośnienie.
              • gracz_nr_1 W dzisiejszej Pomorskiej tez pisza o Operze 07.10.06, 13:55
                www.pomorska.pl/
                • mac_bakos Re: W dzisiejszej Pomorskiej tez pisza o Operze 07.10.06, 14:05
                  Pomorska nic o podswietleniu nie pisze.

Widzialem wizualki - dwie wersje. Obie zakladaja dwa kolory swiatla. Kregi
                  biale, szczyt niebieski. Budynek wyglada troche jak ufo - po prostu fantazja.
                  • coooler1 Re: W dzisiejszej Pomorskiej tez pisza o Operze 07.10.06, 14:07
                    a gdzie te wizualki można zobaczyć ?
                    • mac_bakos Re: W dzisiejszej Pomorskiej tez pisza o Operze 07.10.06, 14:37
                      Mozna je bylo kiedys znalezc w necie.
                • coooler1 Re: W dzisiejszej Pomorskiej tez pisza o Operze 07.10.06, 14:06
                  niestety ale w artykule nie ma nic o oświetleniu.
                  • gracz_nr_1 Re: W dzisiejszej Pomorskiej tez pisza o Operze 07.10.06, 14:10
                    Brakuje zjeszcze jednego! Odbudowanego teatru stojacego obok Opery...
                  • gracz_nr_1 Re: W dzisiejszej Pomorskiej tez pisza o Operze 07.10.06, 14:10
                    Brakuje zjeszcze jednego! Odbudowanego teatru stojacego obok Opery...
                  • gracz_nr_1 Re: W dzisiejszej Pomorskiej tez pisza o Operze 07.10.06, 14:11
                    Brakuje jeszcze jednego, odbudowanego teatru stojacego obok Opery...
                    • coooler1 Re: W dzisiejszej Pomorskiej tez pisza o Operze 12.10.06, 14:38
                      teatr nie jest taki niezbędny ;)
                      • tlss Re: W dzisiejszej Pomorskiej tez pisza o Operze 12.10.06, 14:43
                        Opery na wodzie to bby było coś - zapalone pochodnie itd. A przecież można by
                        było robic inscenizacje dopłynięcia statków itd.
                      • gracz_nr_1 Re: W dzisiejszej Pomorskiej tez pisza o Operze 12.10.06, 18:52
                        Moim zdaniem jest!
    • relatywista To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac??? 12.10.06, 15:01
      To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac???
      • coooler1 Re: To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac? 12.10.06, 15:06
        gdzie robili polbruk ? Przy operze nie kładą polbruku tylko kostkę granitową.
        • a_creep Re: To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac? 12.10.06, 15:09
          > Przy operze nie kładą polbruku tylko kostkę granitową.

Ale wcześniej było to betonowe gó.., teraz wymieniają. Może miasto odkupiło od
          opery, żeby koło króla zrobić syf. ;-)
          • coooler1 Re: To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac? 12.10.06, 15:14
            to co kładą przy Kazimierzu to wielkie nieporozumienie. Co na to Maniek ?
            • a_creep Re: To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac? 12.10.06, 15:30
              > Co na to Maniek ?

Uważa, że to czepianie się chyba. Boje się, że z tego, iż betonowa kostka w
              Śródmieściu mi się nie podoba, może wywnioskować, iż popieram Jasiakiewicza.
              • 0maniek0 Re: To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac? 12.10.06, 17:25
                > Uważa, że to czepianie się chyba
                no to "chyba" czy "na pewno"??bo jesli "chyba" to...
                > Boje się
                alez nie ma czego sie bac!
                > betonowa kostka w
                > Śródmieściu mi się nie podoba
                mi tez nie
                > może wywnioskować, iż popieram Jasiakiewicza
                no moge, ale nie musze
              • mac_bakos Re: To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac? 12.10.06, 20:35
                Mozesz przestać się bać.
                Niestety Jasiak zostawił po sobie jeszcze więcej betonowej kostki w
                Sródmieściu niż Kostek. Poprzekładał ją tylko troche brukiem.

P.S. Mam nadzieje, ze wizualki oswietlenia opery ktore widzialem sa nadal
                aktualne!
                • a_creep Re: To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac? 12.10.06, 20:38
                  > P.S. Mam nadzieje, ze wizualki oswietlenia opery ktore widzialem sa nadal
                  > aktualne!

A widziałeś już jakieś po odrzuceniu przez miasto pierwszych?
                  • mac_bakos Re: To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac? 12.10.06, 23:25
                    Jakie nazywasz pierwszymi? Te ze swiatlem zalewowym?

Tak - widzialem inne.
            • 0maniek0 Re: To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac? 12.10.06, 17:27
              >Co na to Maniek ?
              powiem tak...patrz ul. Gdanska
              • gracz_nr_1 Re: To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac? 12.10.06, 18:54
                Cieszmy sie z tego co mamy, choc uwazam ze jak juz robic to robic porzadnie!
                • coooler1 Wizualki, dajcie znać 12.10.06, 23:25
                  Jak będziecie mieli wizualki, zdjęcia jak Opera ma być podświetlona, to dajcie
                  znać :)
                • coooler1 Podświetlona kamienica 12.10.06, 23:26
                  Naprzeciw Opery wyremontowano kamienicę, którą dodatkowo ładnie podświetlono :)
                  Ładny efekt.
                  • gracz_nr_1 Re: Podświetlona kamienica 14.10.06, 15:04
                    Juz wiem o jakiej kamienicy mowisz, ale przejezdzalem tam w dzien i nie
                    widzialem jak jest podswietlona!
                    • mac_bakos Re: Podświetlona kamienica 16.10.06, 23:43
                      www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=400466
                      Niestey stracilem inne wizualki oswietlenia, ale zawsze cos. ;)
                      • coooler1 dzięki ! 17.10.06, 00:06
                        Straszne dziękiza te wizuale Bakos! :)
                        • gracz_nr_1 Re: dzięki ! 17.10.06, 12:07
                          Przejezdzalem wczoraj znowu kolo tej kamienicy, myslalem ze dadza mocniejsze
                          swiatla np tak jak na budunku ,,Gazowni" !
                          • coooler1 Re: dzięki ! 17.10.06, 12:09
                            Mi się podoba podświetlenie tej kamienicy. Bardziej nawet niż gazowni :)
                            • gracz_nr_1 Re: dzięki ! 29.10.06, 14:03
                              Ciekawe kiedy oswietla Opere?
                              • coooler1 Re: dzięki ! 29.10.06, 15:05
                                może styczeń ?
                                • gracz_nr_1 Re: dzięki ! 29.10.06, 16:18
                                  Dobrze by bylo, ostatnio widzialem reportaz z urodzin naszej Opery, wszyscy ja
                                  wychwalali i mowili ze jest najlepsza w Polsce i jedna z najlepszych w swiecie
                                  Jak milo sie tego sluchalo! :-)
      • jamnik.szorstkowlosy Re: To po co robili polbruk, zeby teraz wyrzucac? 20.10.06, 16:19
        Widocznie maja za duzo pieniedzy, norma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka