ethanak 03.10.06, 17:22 Jak podaje Pomorska, duńska firma "Polinvest" która kupiła wieżowiec Famoru zamierza urządzić tam mieszkania.Aranżacja wnętrz - bydgoska firma "Futura". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
campenile Re: Wieżowiec Famoru apartamentowcem za 1.5roku. 03.10.06, 17:23 Mieszkania to fatalnie, myslałem że Famor pozostanie biurowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Wieżowiec Famoru apartamentowcem za 1.5roku. 03.10.06, 17:27 Ja bym nie narzekał.Niestety co fakt to fakt - zapotrzebowanie na mieszkania w Bydzi jest ogromne natomiast na nowoczesne pomieszczenia biurowe niewielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
schabzkoscia Re: Wieżowiec Famoru apartamentowcem za 1.5roku. 03.10.06, 20:48 Ta spolka nie budzi mojego zaufania, ale oczywiscie trzymam kciuki za inwestycje. To na pewno uatrakcyjniloby okoliczne tereny i zmobilizowalo wlascicieli nieruchomosci [glownie miasto] do jakichs remontow i koniecznie uczynienia dzielnicy bezpieczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: Wieżowiec Famoru apartamentowcem za 1.5roku. 03.10.06, 21:06 a nie mówiłem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Wieżowiec Famoru apartamentowcem za 1.5roku. 03.10.06, 21:07 brawo zonc, brawo wywiad ;) Super wiadomość. Zaraz sobie artykuł przeczytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Mieszkania,czy lofty??? 03.10.06, 21:12 Ja o loftach słyszałem!! Co do samej firmy Polinvest... to nie pierwszy przypadek remontu w ich wykonaniu koszmarku z PRLu :) img96.imageshack.us/img96/3577/dscn36637kf.jpg Klif w Warszawie... całkiem spoko ;) Wszystkie dane identyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
schabzkoscia Re: Mieszkania,czy lofty??? 03.10.06, 21:44 Hmmm... No nie jest to ladne :( Poza tym troche malo o nich mowi ta jedna inwestycja... Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Tylko kto? 03.10.06, 22:00 Kto będzie chciał mieszkać w takiej paskudnej dzielnicy z żulami pod sklepem i Biedronką w starej fabryce butów? Wątpię czy ktos z bogatych chciałby mieć pod nosem takie cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Tylko kto? 03.10.06, 22:05 Miejmy nadzieje, że powoli ta okolica się bedzie zmianiać. Odpowiedz Link Zgłoś
schabzkoscia Re: Tylko kto? 03.10.06, 22:17 Niech Cie o to glowa nie boli. Okolica jest swietna, tylko potrzeba jej kilka remontow. A zulia zostanie wykupiona przez zamoznych bydgoszczan, tak jak to sie powoli dzieje w lepiej utrzymanych czesciach Srodmiescia. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Tylko kto? 03.10.06, 22:29 > A zulia zostanie wykupiona przez zamoznych bydgoszczan, Twierdzisz tak, bo? > tak jak to sie powoli dzieje w lepiej utrzymanych czesciach Srodmiescia. Znajdź część Śródmieścia, w którym mieszkania są droższe niż w nowym bloku w Fordonie... :P Odpowiedz Link Zgłoś
schabzkoscia Re: Tylko kto? 03.10.06, 22:37 Wysnulem taka teze, slyszac od czasu do czasu o problemach mieszkaniowych pewnego zamoznego jegomoscia :) Niestety nie orientuje sie w cenach nieruchomosci w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Tylko kto? 03.10.06, 22:39 I tu mam marzenie, żeby w ślad za tym Famorem powstał niebawem kolejny podobny budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: Tylko kto? 04.10.06, 11:39 np. Ulica Cieszkowskiego. Ceny są bardzo wysokie Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Tylko kto? 04.10.06, 11:46 > np. Ulica Cieszkowskiego. Ceny są bardzo wysokie Ale można kupić 100 m2 mieszkanie za mniej niż 300 tysięcy zł, co było średnią (a w tej chwili już chyba mniej niż minimalną) ceną takowego w nowym bloku w Fordonie. PS. Na Cieszkowskiego nie chcę mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Tylko kto? 04.10.06, 10:11 mieszkam tam niedaleko i za 2 miechy spadam stamtąd. żuliada i żenada ta dzielnica. Londynek i Boicianowo są gorsze od śródmieścia. Mam propozycję. Wsiądź w tramwaj i przyjedź tak ok 22 na londynek. Życze przezycia. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Tylko kto? 04.10.06, 10:26 muvon200 napisał: > mieszkam tam niedaleko i za 2 miechy spadam stamtąd. żuliada i żenada ta > dzielnica. Londynek i Boicianowo są gorsze od śródmieścia. Mam propozycję. > Wsiądź w tramwaj i przyjedź tak ok 22 na londynek. Życze przezycia. Pracowałem na Kościuszki ładne parę lat, plątałem się w związku z tym po okolicy wieczorem i jakoś jeszcze żyję :) Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Tylko kto? 04.10.06, 15:29 Nie wystarczy parę remontów ale kompleksowe działania - okolica rzeczywiście jest niezła a architektura wprost zaprasza do budowy loftów i centrów handlowych a'la Manufaktura. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Wygląda nieciekawie 03.10.06, 22:14 Ten podany jako przykład wieżowiec wygląda cokolwiek... nieciekawie. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Wygląda nieciekawie 04.10.06, 13:05 Rozwiązanie jest proste. Wprowadzić monitoring! W innych rejonach miasta ( Wełniany Rynek, Długa) gdzie kamery już funkcjonują widac wyraźnie poprawę bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
3ym Re: Wygląda nieciekawie 05.10.06, 09:50 > Rozwiązanie jest proste. Wprowadzić monitoring! W innych rejonach miasta ( > Wełniany Rynek, Długa) gdzie kamery już funkcjonują widac wyraźnie poprawę > bezpieczeństwa. P O P I E R A M ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Wieżowiec Famoru apartamentowcem za 1.5roku. 03.10.06, 22:34 no niestety w wydaniu internetowym nie ma tej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Famor 04.10.06, 21:34 Kiedy ogłoszono decyzję o przyznaniu Bydgoszczy organizacji MŚJ w LA 2008, pomyślałem, że skoro Famor jest do wzięcia, może tam powstać hotel. Widziałem przyzwoite rendery, na których Famor prezentował się interesująco. Biorąc pod uwagę budowę hotelu przy JFTC, oraz dwie inne koncepcje w centrum, liczba miejsc hotelowych powinna się zwiększyć. Czas ucieka. Inwestor postawił na apartamentowiec, co samo w sobie również jest ciekawe. Z drugiej strony powierzchnia budynku może zostać także wyposażona w sale i pokoje biurowe. Zobaczymy co pokaże inwestor. Odpowiedz Link Zgłoś