Dodaj do ulubionych

Pulkownik CHWASTEK

28.03.03, 18:49
www.wprost.pl/ar/?O=42536
"Rok "w zawiasach" za konferencje?
Piątek, 28 marca 2003 - 16:06 CET (15:06 GMT)

Rok więzienia w zawieszeniu na 2 lata zażądał prokurator dla płk. Ryszarda
Chwastka, oskarżonego o odmowę wykonania rozkazu zwierzchników, którzy
zabronili mu organizowania konferencji prasowej.

Proces jest utajniony. O tym, jakiej kary żądał prokurator, poinformował
dziennikarzy jeden z obrońców pułkownika Chwastka. Sąd ma wydać wyrok w
poniedziałek. Mimo zakazu pułkownik Chwastek 6 sierpnia 2002 r. zorganizował
spotkanie z dziennikarzami. Podczas konferencji prasowej wypowiedział
posłuszeństwo ministrowi obrony narodowej. Zarzucił zwierzchnikom łamanie
prawa i dbanie o własne interesy. Oświadczył, że w wojsku panuje bałagan, a
zmiany w strukturze armii są opracowywane "w konspiracji i w mafijnym stylu".
Po tym wystąpieniu pułkownik Chwastek został zawieszony w obowiązkach dowódcy
12. Zmechanizowanej Dywizji w Szczecinie i oddelegowany do dowództwa 1.
Korpusu Zmechanizowanego w Bydgoszczy.

Kiedy Chwastek stawił się w Bydgoszczy, otrzymał wypowiedzenie ze służby
skutkujące zwolnieniem po dziewięciu miesiącach. Od wypowiedzenia złożył
odwołanie, ale minister obrony go nie uwzględnił.

sg, pap "

Obserwuj wątek
    • radca Re: Pulkownik CHWASTEK 28.03.03, 18:53
      " Ryszard Chwastek
      ur. w 1955 roku, pułkownik Wojska Polskiego, żonaty, dwie córki, absolwent
      Wyższej Oficerskiej Szkoły Samochodowej w Pile i Akademii Sztabu Generalnego.
      Ukończył podyplomowe studia strategiczne Akademii Obrony Narodowej w
      Rembertowie. Służba wojskowa m.in. w 24 Pułku w Stargardzie Szczecińskim i 33
      Pułku Zmechanizowanym w Bydgoszczy. W latach 1996-1999 szef sztabu 8 Dywizji
      Obrony Wybrzeża w Koszalinie. Do sierpnia 2002 dowódca elitarnej 12
      szczecińskiej Dywizji Zmechanizowanej. "

( zaczerpniete z www.wprost.pl )

radca
      • Gość: zonc Re: Pulkownik CHWASTEK IP: *.awacom.pl 28.03.03, 20:47
        Żal mi Chwastka, za ujawienie prawdy będzie miał przekichane! Niestey w
        naszym woju tak jest....
        • radca Re: Pulkownik CHWASTEK 28.03.03, 21:27
          Gość portalu: zonc napisał(a):

> Żal mi Chwastka, za ujawienie prawdy będzie miał przekichane! Niestey w
          > naszym woju tak jest....

- kiedys czytalem,ze ma sie Nim zajac Prokuratura Wojskowa w Bydgoszczy.
          Scislej- jest to Zamiejscowy Osrodek Okregowej Prokuratury Wojskowej
          w Poznaniu z siedziba w Bydgoszczy.Placowka miesci sie na ulicy Gdanskiej.

Znam bardzo dobrze ta Placowke i tych ludzi tam pracujacych.Bylem tam wiele razy
          i wiele mialem z tymi panami do czynienia.Rowniez zdazylem poznac fukcjonowanie
          Prokuratury Wojskowej w Poznaniu.

Moge smialo powiedziec,ze panuja tam uklady mafijne i nie wroze nic dobrego
          dla Pana pulkownika Chwastka.

- oni beda chcieli Jego wykonczyc wedlug metod Sbeckich.
          Maja w tym doskonala praktyke i ludzi z Sb.

radca
          • Gość: zonc Re: Pulkownik CHWASTEK IP: *.awacom.pl 28.03.03, 21:51
            Wcale się tym nie dziwie... znam wiele takich przykładów... chocby z Liceami
            jakie machloje były, ludzie z małą ilością punktów dostawali się, a lepsi
            nie...

..."bo to Polska, nie elegancja Francja".. by WWO

cze pozdr

PS. Ukarają go jak mogą najbardziej, teraz wojne mamy tylko żeby go za zdrade
            nie rozstrzelali... źle się dzieje (Syria) na wojnie i w wojsku
            • radca Re: Pulkownik CHWASTEK 28.03.03, 22:01
              Mialem akurat ta nieprzyjemnosc poznac "WOJSKOWY WYMIAR NIESPRAWIEDLIWOSCI "
              w Polsce i nie mam o nim zadnego dobrego zdania.

Uczestniczylem we wszystkich Procesach,az do Sadu Najwyzszego - IZBA WOJSKOWA.

To co wyprawial ten "WOJSKOWY WYMIAR NIESPRAWIEDLIWOSCI" - to SKANDAL !!!

radca

ps. jakie oni stosowali zagrywki.....jakie machloje....
              • Gość: zonc Re: Pulkownik CHWASTEK IP: *.awacom.pl 28.03.03, 22:09
                Żadnych zagrywek, poprosty najzwyczajniej po hamsku gorsi się dostali... po
                liczbie punktów widać.. dostali się co 100 mieli a ci z 140 nie... taka kicha...

cze pozdr od mieszkańca skorumpowanego kraju
                • radca Re: Pulkownik CHWASTEK 28.03.03, 22:23

> cze pozdr od mieszkańca skorumpowanego kraju

- ja rowniez jeszcze nadal jestem tez obywatelem tego Kraju :)
                  Wielu namawia mnie,abym zmienil obywatelstwo - lecz ......

ciagle wierze,ze ten Kraj - moja Ojczyzna ( tu sie urodzilem ) bedzie kiedys
                  Krajem z ktorego mozna bedzie byc dumnym.

radca
                  • Gość: zonc Re: Pulkownik CHWASTEK IP: *.awacom.pl 28.03.03, 22:30
                    Jak będzie??????? Oj Radco jest wiele rzeczy z których już teraz można być
                    dumnym... ja się swojej polskości nie wstydze... choć bardziej jestem "małym
                    patryjotą" bo bardziej sobie Bydzie cenie (małą ojczyzne) niż kraj jako
                    całokształt... nigdy bym obywatelstwa nie zmienił...

cze pozdr
                    • Gość: cygne Re: Pulkownik CHWASTEK IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 23:07

> Jak będzie??????? Oj Radco jest wiele rzeczy z których już teraz można być
                      > dumnym... ja się swojej polskości nie wstydze... choć bardziej jestem "małym
                      > patryjotą" bo bardziej sobie Bydzie cenie (małą ojczyzne) niż kraj jako
                      > całokształt... nigdy bym obywatelstwa nie zmienił...
                      >

Bardziej sobie cenisz Bydzię, bo tu teraz mieszkasz, masz dom, szkołę, kolegów.
                      Skoro w tym sensie jestes patriotą , to jestes nim również w pojęciu kraju,
                      ojczyzny. Każde zdanie napisane tu przez Ciebie o tym świadczy.
                      pozdr.
                    • radca Re: Pulkownik CHWASTEK 28.03.03, 23:12

> Jak będzie??????? Oj Radco jest wiele rzeczy z których już teraz można być
                      > dumnym...

- tak,mozna dumny,ale pamietaj Zonc " nie wszystko zloto co sie swieci"
                      W naszym Kraju wiecej jednak "rdza zre " ludzkie charaktery i to mialem na
                      mysli.Nie o piekno Kraju chodzi - ( bo jest piekny) ale o przestepstwa,
                      korupcje i uczciwosc wladzy.

> ja się swojej polskości nie wstydze... choć bardziej jestem "małym
                      > patryjotą" bo bardziej sobie Bydzie cenie (małą ojczyzne) niż kraj jako
                      > całokształt... nigdy bym obywatelstwa nie zmienił...

- ja rowniez sie nie wstydze i rowniez jestem patriota .

> cze pozdr

rwniez pozdr.
                      radca
                      • Gość: zonc Re: Pulkownik CHWASTEK IP: *.awacom.pl 28.03.03, 23:23
                        Tylko że dla Bydzi bym był więcej w stanie dać niż dla Polski jako ogółu...
                        tak jakoś tą nasza Bydzie lubie bardzo... ;) Nawet te wady jej... wszystko jest
                        extra... nie to co WaWa... ;-)

cze pozdr
                      • radca fotografia pulkownika CHWASTKA 28.03.03, 23:25
                        www1.gazeta.pl/szczecin/1,34939,1397178.html
                        Prokuratura żąda roku więzienia dla pułkownika Chwastka

Kończy się proces płk. Ryszarda Chwastka oskarżonego o odmowę wykonania rozkazu
                        dowódcy

Były dowódca 12. Zmechanizowanej Dywizji ze Szczecina wbrew woli swojego
                        zwierzchnika zorganizował 6 sierpnia 2002 r. konferencję prasową, podczas
                        której wypowiedział posłuszeństwo ministrowi obrony i oskarżył zwierzchników o
                        kierowanie się "układami mafijnymi", łamanie prawa i bałagan w armii.

Pułkownik stanął przed Wojskowym Sądem Okręgowym w Poznaniu. Proces został
                        utajniony.

Na wczorajszą rozprawę Chwastek przywiózł kasetę wideo z wystąpieniem swoich
                        zwierzchników. - Jeszcze dzień po konferencji nikt nie stawiał mi zarzutu
                        odmowy wykonania rozkazu. Gdybym rzeczywiście się tego dopuścił, na pewno
                        wykorzystaliby to przeciwko mnie już na samym początku - mówił przed wejściem
                        na salę. - Walczę tylko o swoje dobre imię i sprawiedliwość - przekonywał
                        dziennikarzy.

Po zaprezentowaniu nowych materiałów mowy końcowe wygłosili prokurator i dwaj
                        obrońcy oskarżonego. Po nich swoje ponad stustronicowe oświadczenie odczytał
                        również płk Chwastek. Sąd ogłosi wyrok w poniedziałek. "
    • genuine44 Re: Pulkownik CHWASTEK 29.03.03, 00:30
      Pulkownik Chwastek przekroczyl swoje uprawnienia i jako oficerowi nalezy mu
      sie kara. Wojsko to nie praca jak inne. Za takie cos co zrobil pulkownik
      Chwastek w USArmy dawno juz bylby zdegradowany i skazany.

Tak wiec koledzy troche spalzujcie.
      • Gość: zonc Re: Pulkownik CHWASTEK IP: *.awacom.pl 29.03.03, 09:28
        A ty chyba nieorjentujesz się co on zrobił... planów tajnych nie wyjawił
        tylko łamanie prawa wojskowego i cywilnego... a to zrobić mógł...
        • genuine44 Re: Pulkownik CHWASTEK 29.03.03, 18:17

> A ty chyba nieorjentujesz się co on zrobił... planów tajnych nie wyjawił

Gdyby wyjawial tajne plany to bysmy tu o nim nie dyskutowali. To jest
          zbrodnia z kategorii najciezszych.

> tylko łamanie prawa wojskowego i cywilnego... a to zrobić mógł...

Nie nie mogl. Od tego sa procedury. Pokaz mi oficera dowolnej armii NATO ktory
          zrobil cos podobnego jak Chwastek i przeszlo mu to bezkarnie.
      • ivica Re: Pulkownik CHWASTEK 29.03.03, 18:40
        tak a pułkownik Kukliński to pewnie zdrajca i trzeba go rozstrzelać :(

• genuine44 Re: Pulkownik CHWASTEK 29.03.03, 18:58
          Skup sie troche Ivica.
          Piszemy o Chwastku a nie Kuklinskim. Co ma piernik do wiatraka?
          • Gość: zonc Re: Pulkownik CHWASTEK IP: *.awacom.pl 29.03.03, 19:49
            A Pisłsudzki przejoł władze w Polsce zamachem stanu, zdradził ojczyzne i
            władze bo sam chciał rządzić.. zdrajca, rozstrzelac!!!! (To twój tok myślenia,
            przeniesiony na Chwastka)... A piernik do wiatraka ma sporo, w wiatraku mieli
            się mąke potrzebną do zrobienia piernika... buhaha ;-)

cze pozdr
          • radca Re: Pulkownik CHWASTEK 29.03.03, 20:10
            genuine44 napisał:

> Skup sie troche Ivica.
            > Piszemy o Chwastku a nie Kuklinskim. Co ma piernik do wiatraka?

- to Ty sprowadzies dyskusje - sugerujac takie skojarzenia.

Dla mnie pulkownik CHWASTEK jest synonimem odwagi.Oficerem,ktry odwazyl sie
            powiedzec publicznie,ze w WOJSKU PANUJA UKLADY I MACHLOJE.

radca

• ivica Re: Pulkownik CHWASTEK 29.03.03, 20:58
            genuine44 napisał:

> Skup sie troche Ivica.
            > Piszemy o Chwastku a nie Kuklinskim. Co ma piernik do wiatraka?

Nic tylko to obrazuje twoj sposob myslenia.

PS: Co z wami tu Polska walczy o 3 pkt. z Węgrami a wy na forum babulicie.:)
            Wstydzcie sie:)

pzdr.
            • genuine44 Re: Pulkownik CHWASTEK 29.03.03, 22:12

> PS: Co z wami tu Polska walczy o 3 pkt. z Węgrami a wy na forum babulicie.:)
              > Wstydzcie sie:)

Najmadrzejsze stwierdzenie tego watku. Ivica, tu musze przyznac Tobie racje:
              ten watek to babulenie.
      • radca Pulkownik CHWASTEK wykazal sie odwaga 29.03.03, 20:04
        genuine44 napisał:

> Pulkownik Chwastek przekroczyl swoje uprawnienia i jako oficerowi nalezy mu
        > sie kara.

- "przekroczyl uprawnienia " ?

To ja zadam pytanie ; czy zwierzchnicy w MON nie przekraczaja swych
        uprawnien ? Czy SADY WOJSKOWE i PROKURATORZY WOJSKOWI sa tacy uczciwi
        i nie przekraczaja swoich uprawnien ? Czy te STRUKTURY sa czyste ?
        Ja ich zdazylem dobrze poznac i to z tej gorszej strony.

> Wojsko to nie praca jak inne.

a no wlasnie.... "Wojsko to panstwo w panstwie " i panuja ta "UKLADY i KLIKI".

> Za takie cos co zrobil pulkownik Chwastek w USArmy dawno juz bylby
        > zdegradowany i skazany.

- za co ? za to,ze powiedzial PRAWDE ? Za to,ze sie odwazyl publicznie o tym
        powiedziec ?

> Tak wiec koledzy troche spalzujcie.

- to Ty powinienes inaczej na to spojrzec

radca
        • Gość: zonc Święte słowa RADCY... (ntxt) IP: *.awacom.pl 29.03.03, 20:19
          • radca to ma byc zemsta na pulkowniku CHWASTKU 29.03.03, 20:28
            a jednoczesnie chca pokazac - by kazdy "trzymal morde w kubel" - bo powiedzenie
            "gebe na klodke " jest tutaj za delikatne.

Tylko nie wzieto pod uwage tego,ze nastala WOLNOSC i DEMOKRACJA.Stare nawyki
            partyjnych towarzyszy z PZPR oraz "kwity " ze starych czasow powoduja
            wiele manipulacji w WOJSKU POLSKIM.

radca
            • genuine44 Re: to ma byc zemsta na pulkowniku CHWASTKU 29.03.03, 21:10
              Rajcujcie sie koledzy dalej.

W armii nie ma miejsca na anarchie. Ja nie oceniam Chwastka z punku widzenia
              slusznosci jego przekonan czy nie. Nie wiem i zaloze sie, ze tak naprawde Wy
              tez nie wiecie, czy on mial slusznosc. Faktem jest , ze oficer wojska
              publicznie i medialnie zbuntowal sie. A to jest niewybaczalne.
              Proponuje zostawic ocene sadowi.

Zonc: Pilsudzki jest postacia kontrowersyjna i dla wielu nie jest tak
              jednoznacznie pozytywny.

Radco: Wiem, ze masz swoje prywatne porachunki z wojskiem i lekarzami, ale to
              nie znaczy, ze wszystko nalezy przedstawiac jako wielkie bagno. Radze zachowac
              choc troche dystansu.

• radca takie cos moglo spotkac nie tylko mnie 29.03.03, 21:53
                genuine44 napisał:

> Rajcujcie sie koledzy dalej.
                >
                > W armii nie ma miejsca na anarchie. Ja nie oceniam Chwastka z punku widzenia
                > slusznosci jego przekonan czy nie. Nie wiem i zaloze sie, ze tak naprawde Wy
                > tez nie wiecie, czy on mial slusznosc.

- tak,ale Ty zakladasz Jego wine.My natomiast analizujemy....

> Faktem jest , ze oficer wojska publicznie i medialnie zbuntowal sie.

- "zbuntwal sie" ? a moze wreszcie nie wytrzymal i ukazal co sie dzieje
                za Kulisami ? Ja raczej bym nie nazywal tego "buntem"

> A to jest niewybaczalne.

- pewnie,ze takie "struktury " tego nie wybacza

> Proponuje zostawic ocene sadowi.

- no... tutaj to mnie juz ubawiles :)))))
                " ocene sadowi" ???? WOJSKOWEMU ???

Przeciez ja ich tak dokladnie poznalem,ze tylko moge powiedziec: SKANDAL !!!

> Zonc: Pilsudzki jest postacia kontrowersyjna i dla wielu nie jest tak
                > jednoznacznie pozytywny.
                >
                > Radco: Wiem, ze masz swoje prywatne porachunki z wojskiem i lekarzami, ale to
                > nie znaczy, ze wszystko nalezy przedstawiac jako wielkie bagno. Radze
                > zachowac choc troche dystansu.

- "swoje prywatne porachunki " ? co Ty tutaj opowiadasz ?

Jesli ja pisze o czyms to nie zmyslam,nie udaje i nie pisze - bo "gdzies tam
                cos slyszalem." Ja przechodzilem przez kazda z tych INSTANCJI w "WOJSKOWYM
                WYMIARZE NIESPRAWIEDLWOSCI" i moge powiedziec,ze im wyzej - tym wieksze bagno.

"porachunki" -nazywasz ?

To moglo spotkac kazdego !

pijany oficer WOSKA POLSKIEGO - lekarz kapitan.
                starszy brat - major w WKU - Bydgoszcz
                ojciec - pukownik - kadry POW.

OBRONCA pijanego lekarza - KAPITANA.
                pulkownik LWP - emerytowany PREZES GARNIZONOWEGO SADU WOJSKWEGO w Bydgoszczy.

prokurator wojskowy - major PROKURATURY WOJSKOWEJ - wspolpracownik SB) Monitor P

Szef ZANDARMERII WOJSKWEJ w Bydgoszczy powiedzial:

"mielismy duze naciski - + gdzie zostala oddana do badan krew kapitana Z. + ?
                Powiedzielismy,ze ddalismy do Gdanska,lecz krew badalismy w Bydgoszczy "

Powiedzial rowniez :

" chocby Pan przeniosl PROCES kapitana Z. obojetnie do jakiego miasta - to
                zawsze sie znajda UKLADY - by nim posterowac " !!!!!!

Pani adwokat z Chelmna powiedziala - dy uslyszala,ze OBRONCA pijanego kapitana
                ma byc pulkownik K. ( byly prezes sadu wojskowego)
                " ten czlowiek - to wieka figura. Ja tez mam tylko jedno zycie "

O pulkowniku K. ( adwokacie kapitana Z. - bylym prezesie sadu wojskowego )
                powiedziano w innym miejscu :
                " ten czlowiek mogl wszystko - wystarczyl tylko jeden telefon "

Prokurator wojskowy - pulkownik B. to mysliwy.Mysliwym jest rowniez biegly
                psychiatra Waterle.To wlasnie Waterle wystawil opinie psychiatryczna i
                zwolenienia lekarskie - lekarzowi Jaroslawowi Cz.( ze szpitala dla plucno-
                chorych w Bydgoszczy ) temu samemu,ktory sie podstawil na badania Alkomatem
                wzamian pijanego OFICERA WOJSKA POLSKIEGO - kapitana Dariusza Z.

Szef Prokuratury Wojskowej - pulkownik Wieslaw Gielzycki nadzorowal SPRAWE
                STRZYZAWY, a ze strony cywilnej zajela sie tym zona pulkownika Pani Prokurator
                Gielzycka pracujaca w PROKURATURZE OKREGOWEJ w Bydgoszczy ul. W.Jagiellonskie.

Tych powiazan istnieje duzo,duzo wiecej - chociazby powiazania Prokuratora
                wojskowego z Policja.

radca

• genuine44 Re: takie cos moglo spotkac nie tylko mnie 29.03.03, 22:11

> - pewnie,ze takie "struktury " tego nie wybacza
                  >
                  > > Proponuje zostawic ocene sadowi.
                  >
                  > - no... tutaj to mnie juz ubawiles :)))))
                  > " ocene sadowi" ???? WOJSKOWEMU ???

Masz podstawy aby podwazac decyzje sadu?

>
                  > Przeciez ja ich tak dokladnie poznalem,ze tylko moge powiedziec: SKANDAL !!!

Widzisz, na poparcie swoich tez masz tylko swoje slowa.
                  \
                  > cos slyszalem." Ja przechodzilem przez kazda z tych INSTANCJI w "WOJSKOWYM
                  > WYMIARZE NIESPRAWIEDLWOSCI" i moge powiedziec,ze im wyzej - tym wieksze
                  bagno.

Slowa, slowa slowa. W Polsce nie dzieje sie dobrze ale stanowisko jakie Ty
                  reprezentujesz to juz gruba przesada.

(.... CIACH.....)

Radco, daj spokoj.
                  • radca Pulkownik sie nie podda 01.04.03, 16:40
                    www.superexpress.pl/iso/Dzisiaj/Wiadomosci/Kraj/kraj_4.shtml
                    radca
                    • radca Re: Pulkownik sie nie podda 01.04.03, 16:42
                      " Pułkownik się nie podda
                      Rok więzienia w zawieszeniu na dwa lata, grzywna 3 tys. złotych i degradacja o
                      jeden stopień - do stopnia podpułkownika - tak ukarał wczoraj Wojskowy Sąd
                      Okręgowy w Poznaniu pułkownika Ryszarda Chwastka, byłego dowódcę 12 Dywizji
                      Zmechanizowanej w Szczecinie.

Poznań
                      Sąd uznał pułkownika za winnego złamania rozkazu. Wojskowy, mimo zakazu
                      przełożonych, zwołał w sierpniu ub. roku konferencję prasową, na której
                      oskarżył swoich przełożonych o prywatę i łamanie prawa.

- Wojsko to nie koło dyskusyjne. Istnieje możliwość krytyki, ale oskarżony w
                      jednostce urządził spotkanie, gdzie wyrażał swoje prywatne opinie - stwierdził
                      sąd.

- Jest Pan zdziwiony decyzją sądu? - zapytaliśmy oficera rezerwy, podpułkownika
                      Ryszarda Chwastka.

- Jestem zaskoczony. Proszę zwrócić uwagę, że orzeczenie sądu jest dokładnym
                      powtórzeniem, słowo w słowo, tego, czego zażądał prokurator. Sąd w tej sprawie
                      nie miał przecież żadnych dowodów i bezpośrednich świadków. Uznał za wiarygodne
                      to, co mówiły osoby, które złożyły doniesienie. Stało się tak wyłącznie
                      dlatego, że świadkowie ci są wyżsi stopniem.

- Czy nadal uważa Pan, że zwołanie konferencji było słuszne?

- Przeżyłem najtrudniejszy okres w życiu. Złamała się moja kariera, rodzina
                      ucierpiała. Całe życie byłem uczciwym człowiekiem, który nie pozwolił sobie
                      odebrać własnego honoru i godności. Od mojego wystąpienia minęło siedem
                      miesięcy. Czy minie siedem lat czy siedemdziesiąt, nadal będę uważał, że to, co
                      zrobiłem, było słuszne. Przecież uczyniłem to po to, aby w wojsku było
                      przestrzegane prawo. Nigdy nie będę tego żałował, mimo że musiałem odejść z
                      armii.

- Czy po Pańskim wystąpieniu coś w wojsku się zmieniło?

- Wtedy, 6 sierpnia zeszłego roku, to, co powiedziałem, było poparte prawdą i
                      tylko prawdą. Dlatego w myśl tego, co powiedziałem, a także po tym bardzo
                      surowym i niesprawiedliwym wyroku, dalej będę walczył o prawdę.

- Wyrok nie jest prawomocny. Zamierza Pan go zaskarżyć?

- Tak, złożę apelację przez moich adwokatów do Sądu Najwyższego. Nie poddam
                      się.

Joanna Pęcherska "
                      • radca "Wojskowa mafia oficerow polskich"- STRZYZAWA 01.04.03, 16:56
                        " - Wyjaśnienia oskarżonego były niewiarygodne i zmierzały do uniknięcia
                        odpowiedzialności karnej - czytał w uzasadnieniu wyroku sędzia Piotr Tabor. "

- tutaj sedzia wykazal sie - by dokonac ZEMSTY.

Dziwne,ze sedzia kapitan TOMASZ DOLINSKI z Garnizonowego Sadu Wojskowego
                        w Bydgoszczy - akurat inaczej dzialal ?

Tu kapitan TOMASZ DOLINSKI dokonywal ZEMSTY na ojcu Dawida Kanieckiego -
                        pomagajac przestepcom w Uniknieciu odpowiedzialnosci karnej.Pomagal kapitanowi
                        Dariuszowi Z. ze X KLINICZNEGO SZPITALA WOJSKOWEGO oraz jego poplecznikowi-
                        lekarzowi Jaroslawowi Cz.

Sedzia kapitan TOMASZ DOLINSKI wykorzystal swa NIETYKALNOSC SEDZIOWSKA -
                        by dokonywac pomocy przestepcom.

radca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka