kacza_zaraza 03.11.06, 20:08 Niech sprzedadza nieruchomosci naszemu ziomkowi - Kulczykowi... Moze udaloby sie stworzyc Stary Browar II... Byloby idealnie... Choc przyznam, ze jestem realista :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mac_byd Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 03.11.06, 20:19 To jest jedna wielka lipa! Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 03.11.06, 20:59 Nie wierzę w zapewnienia, że browar nie mógłby na siebie zarobić. Jest wiele przykładów małych browarów regionalnych (chociażby Grudziądz). I takim właśnie powinien zostać. Tym bardziej, że 150-letnia tradycja zobowiązuje. Wygląda na to, że Żywiec żywi się kosztem Bydgoszczy niszcząc jedną ze starszych i najbardziej rozpoznawalnych marek regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 03.11.06, 23:42 Można odnieść wrażenie, że to "wrogie przejęcie". Takie rzeczy już się zdarzały w tym kraju. O ile pamiętam browar został przejęty przez BU w 2002 roku, za czasów rządów SLD. Ale chyba sprawa stała się jasna w 2005. Pamiętacie kiedy "odpływały" te ogromne beczki. Wydaje mi się, że już wtedy sprawa była przesądzona. Szkoda, że nikt nikt z władz miasta (SLD) oraz KD nie potrafili zachować się jak prawdziwi gospodarze. Rozumiem, że RM czy tez prezydent nie zarządzają browarem, ale bierność jest porażająca. Nie tylko w tej sprawie. No cóż, mam nadzieję, że po 12 listopada zaświeci słońce, a ludzie tj. KD, czy też nieporadna sld-owska rada miasta odejdą w zapomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
xbiegacz Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 05.11.06, 11:47 Głupoty gadasz od kiedy to rada miasta (niejednorodna, w której, tak na marginesie znajdują się rónież twoi "wspaniali" prawicowcy) ma komentować takie rzeczy. Swoje negatywne stanowisko powinnien wyrazić prezydent miasta ale ten prawicowy nieudacznik nawet predzej da grupie żywiec nagrodę za gospodarnosć (jak postapił z AM)Czas faktycznie na gospodarza ;p ale nieprawicowego. Odpowiedz Link Zgłoś
nadrat1 Od nowego ruku nie kupuję już Kujawiaczka 07.11.06, 17:02 szkoda b.dobre piwko. Precz z Żywcem Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Glupie polaczki wszystko sprzedali 05.11.06, 01:03 i traz moga sobie poplakac Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Glupie polaczki wszystko sprzedali 12.11.06, 19:09 A ty kto, Chińczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
grafpit Żywiec przestał mi smakować! 03.11.06, 20:56 Nie lubię jak ktoś tak poprostu zamyka zakład z tradycją, który do tego naprawdę zaczoł produkować dobry produkt. Moją odpowidzią, bardzo indywidualną, jest nie kupowanie wyrobów Grupy Zywiec. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 03.11.06, 22:23 smutne:( ja jeszcze mam nadzieje, że jakieś piwo będzie tam produkowane. Niekoniecznie elbląski kujawiak. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza_zaraza Dombrowicz mUSI oDEJSC!!! 03.11.06, 22:42 Dombrowicz mUSI oDEJSC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bromberg1 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 00:00 Prawda jest taka, że po fuzji pomiędzy Brau Union, a Żywcem ci drudzy nie chcieli trzymać tylu małych browarów. Nawet słynny browar warszawski został zniszczony, a teren w centrum Wa-wy sprzedany za kilkaset milionów-świetny interes. Od początku przejęcia czyli automatycznego powiększenia udziału w rynku piw, wiadomo było że tak się stanie. Ale Żywiec nie mógł pozamykać wszystkich fabryk od razu, bo musi dbać o swój wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 00:10 Z tego wynika, że błędem była sprzedaż browaru na rzecz dużego koncernu. Kujawiak mógł być samodzielnym zakładem, produkującym piwo o regionalnym zasięgu, czemu sprzyjała utrwalona, historyczna marka. Odpowiedz Link Zgłoś
leoben Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 07:36 Browar Jablonowo oraz browar Van Pur chcial zainwestowac w nasz bydgoski browarek.Byla propozycja przejecia calej zalogi i produkcji ponad 300 tys hektolitrów piwa rocznie.Mysle ze to jest wylacznie polityczna decyzja grupy Zywiec i wszystkie prowadzone rozmowy mialy tylko pokazac ze nie ma chetnych na ten browar.Szkoda bo zalaga jest wspaniala. Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 10:32 no szkoda, ale okres swietności (jesli o takowym mozna mowic) browar ma za sobą.. marka słaba, a jeszcze ostatnio te nieudolne proby wzniecenia kujawiaka (marketingowe masakry typu: powinnismy go opatentowac) pokazują tylko,ze to piwo i ta marka to nie 21wiek.. ciekawy jestem co tam powstanie w budynkach pobrowarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
akrytas Prezes bzdety opowiada. 04.11.06, 10:33 To, co mówi pan prezes kupy się nie trzyma. z jednej strony mówi: "pozycja rynkowa piwa z Bydgoszczy jest znacznie gorsza niż oczekiwaliśmy. " A z drugiej strony grupa żywic uznała markę "Kujawiak" za tak cenną, że nie chciała się jej pozbyć. Niestety, wygląda rzeczywiście tak, że od początku było to wrogie przejęcie i zamkniecie browaru było tylko kwestią czasu. Nie tknę więcej piw grupy żywic. Odpowiedz Link Zgłoś
pawellic Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 10:38 To jest skandal!!! Pieprzone władze z żywca niech już się w Bydgoszczy nie pokazują! A Kujawiaka z innych browarów mogą sobie w dupę wsadzić! Nigdy więcej nie kupię produktów żywca... Odpowiedz Link Zgłoś
pawellic Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 10:45 Na tej stonie możecie napisać co myślicie o zamknięciu bydgoskiego browaru... www.grupazywiec.pl/kontakt.php?p=1&kontakt_id=MARKETING Odpowiedz Link Zgłoś
leoben Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 11:14 Jezeli Hans van Zon zarabia rocznie 2.500.000 PLN podstawowego wynagrodzenia i do tego dochodzi premia o takiej samej wielkosci(tak to jest w spólkach gieldowych)to jemu latwo podejmowac takie decyzje.Srednie odszkodowanie za utrate pracy w browarze to 80.000 PLN, wiec suma wszystkich odszkodowan to roczna pensja tego Pana.Mysle ze tego juz nie trzeba komentowac! Odpowiedz Link Zgłoś
strasznypyknik Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 11:39 Z tego co pamiętam to przed przejęciem, KUJAWIAK miał plany ponownego otworzenia browaru w Myślęcinku. Co stoi na przeszkodzie aby jakiś biznesmen przejął pracowników (doświadczonych piwowarów) i otworzył mały lokalny browar. W samym Myslęcinku koszty powinny się zwrócic po ok 3-4 latach. A przy niskiej cenie piwa to i rynek bydgoski stoi otworem. Chociaż piwo z Nakła w Bydzi nie może się przebi jest blokowane przez potentatów. W województwach osciennych ma mocną pozycję piwa z regionu krajeńskiego i jest chwalone a u nas znaleźc to cud. Wstyd też dla bydgoskich kupców a przede wszystkim "społem". Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 13:35 Express Bydgoski pisze: ,, Nie znalazł się jednak nikt, kto zapewniłby pracę załodze i mógł zapłacić wskazaną cenę. - Chcieliśmy sprzedać zakład nawet poniżej wartości księgowej - zapewnia Hans van Zon. " Co to k..wa za pie..nie!! Z tego co wiem byli chetni na przejecie naszego browaru! Po wykupieniu Kujawiaka przez Grupe Zywiec mowilo sie o swietlanej rzyszlosci naszrgo browaru i... wyszlo jak zawsze!!!! Ta fuzja byla bledem ,duzym bledem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Express Bydgoski o upadku naszego browaru !!! 04.11.06, 13:37 www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=441&NrSection=1&NrArticle=47572&IdTag=18 Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 13:48 Nie jest tak źle. Powstają przecież nowe galerie, hiper i supermarkety, a i w miejscu Kujawiaka może powstać "zacna" galeria handlowa. Przecież tego Bydgoszczanie, a już ich władze, pragną najbardziej. Kto tam się będzie w obliczu tego boomu, przejmował się jakimś małym browarem. A swoją drogą, mocno nagłośniony, bojkot wyrobów grupy żywiec, jest jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 13:52 Wracaj na swoje forum! Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 14:09 Niewątpliwie jest w Bydgoszczy miejsce dla małego lokalnego browaru. Bydgoszcz od XIV wieku jest znana z produkcji piwa. Bardzo cenna byłaby kontynuacja tej tradycji. Wielu chce popijać nasze bydgoskie piwo. Może być gorsze od markowych, ale własne ! Jeśli nie uda się odtworzyć produkcji w obecnym zakładzie, to jak ktoś słusznie zauważył - stary browar w Myślęcinku wciąż czeka na lepsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 14:11 Moglismy nie laczyc sie z Zywcem i faktycznie produkowac piwo jedynie na lokalny rynek a tak....wyszlo jak wyszlo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk32 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 16:10 Proponuje bojkot piw grupy żywiec,niech nie myślą że przywiozą nam obcego kujawiaka i rynek regionalny i tak bedzie ich A co do jakości kujawiaka to była ona najlepsza przed przejeciem go przez żywiec,sam żywiec jakością nie był lepszy,co potwierdzało wielu przyjezdnych z polski Szkoda mieliśmy świetne piwo Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 16:31 Juz wiecej nie kupie zywca, choc przyznam szczerze lubilem to piwo! Odpowiedz Link Zgłoś
elamaniek Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 16:42 Wszyscy bydgoszczanie powinni się wstrzymać z kupowaniem żywca i innych szmatławych marek typu haineken, tatra, warka. Niech się bujają z Bydgoszczy razem ze swoimi produktami. Ja już więcej żadnego piwa grupy zywiec nie wezmę do ust. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk32 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 16:44 Polecam żubra u konkurenta Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 16:45 haineken jest dobry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk32 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 16:52 No co ty chłopie,daj sobie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 16:54 A co mam kurde pic, piwo z Biedronki? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk32 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 17:03 Chcesz wrednemu prezesowi hainekena i żywca nabijać konto Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 05.11.06, 12:36 strasznypyknik napisał: > Z tego co pamiętam to przed przejęciem, KUJAWIAK miał plany ponownego otworzeni > a > browaru w Myślęcinku. Co stoi na przeszkodzie aby jakiś biznesmen przejął > pracowników (doświadczonych piwowarów) i otworzył mały lokalny browar. W samym > Myslęcinku koszty powinny się zwrócic po ok 3-4 latach. A przy niskiej cenie > piwa to i rynek bydgoski stoi otworem. pomarzyc mozna, to akurat nic nie kosztuje hehe marzycielom proponuje kilka fotek: www.bunkier.org.pl/index.php?a=galeria&g=Browar%20My%B6l%EAcinek a na deser zdanie: "Przy browarze funkcjonował letni ogród w którym podawano świeżo warzone myślęcińskie piwo jasne i ciemne." Odpowiedz Link Zgłoś
deepdarkness Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 04.11.06, 17:58 Mój ojciec zna kogoś, kto pracuje w Kujawiaku. Dowiedział się od niego, że ma tam powstac inny browar - to jest skandal!!! Jak można zniszczyc półtorawiekową tradycję browarnictwa w naszym mieście? A czy to nie jest przypadkiem jedyna, tak stara firma bydgoska działająca nieprzerwanie od 1858 roku? Oczywiście dołączam się do bojkotu grupy Żywiec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbych57 Bojkotuję wyroby grupy Żywiec 04.11.06, 18:23 najgorsza reklama w tym sezonie od dawna, skandlaiczna rozprawa z pracownikami, postawiono mieszkańców oraz pracowników przed faktem dokonanym. Odpowiedz Link Zgłoś
elamaniek Re: Żywiec won z Bydgoszczy!!! 04.11.06, 19:51 Nigdy więcej żywca w naszym mieście i innych szmatławych piw z tej grupy, w szczególnosci hainekena. Niech się bujają, więcej ich nie kupię. Zostaje Lech, Tyskie, Harnaś i pewnie Żuberek również. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Żywiec won z Bydgoszczy!!! 04.11.06, 20:07 Rżną głupa - a może panownie bysmy opracowali jakiś list i zaczeli akcje zasypywania grupy skrzynek zarządu heinekena tym co o tym myslimy ? Każdy z nas ma swoich znajomych itd. I niech wiedzą że wiele doskonale rozumie że chodziło tutaj o przejęcie lokalnych rynków zbytu a dla nich jesteśmy tylko wyrobnikami mającymi łaskawie kupowac co nam podrzucą. Tak więc od dzisiaj przerzucam się na jakieś inne pivo. Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 Załoga sama zdecydowała 04.11.06, 20:32 Bydgoski browar został już dawno sprywatyzowany. kupiła go, na dogodnych warunkach spółka założona przez pracowników browaru. To ta spółka postanowiła się "rozwijać" sprzedajac sie dziadowskiej firmie z Austrii (sikacza pod nazwą Kaiser ktos jeszcze pamieta?). Austraicy robili bokami od tych "inwestycji" i pchnęli browar Zywcowi. Od tej chwili wystarczyło odliczać. Na cholerę Żywcowi lokalny browar robiący niewiele piwa? Bo to co robila Bydgoszcz to znikoma ilość dla koncernu. Naklejki "Kujawiak" mozna przyklejać nawet na piwo z biedronki. Target i tak to kupi, bo to nie ambrozja dla koneserów, tylko taniocha do szybkiego nawalenia się. Ale początkiem była decyzja załogi - czyli własciciela. teraz maja efekty... Odpowiedz Link Zgłoś
justysia684 Re: Żywiec won z Bydgoszczy!!! 04.11.06, 20:40 Ja osobiście za piwem nie przepadam, ale mąż, cosik mi się wydaje, że Żywca popijał. Trzeba mu będzie z głowy go wybić. Odpowiedz Link Zgłoś
bromberg1 Re: Załoga sama nie zdecydowała 04.11.06, 20:45 Brau Union oraz grupa Heineken to fuzja europejska, a nie Polska, a w polskim żywcu to nawet nie wiedzieli, że trwały rozmowy o przejęciach. Żywiec to co robi dziś, robi to wg wcześniej ustalonego planu. A gwoździem do trumny jest brak dobrego brandingu dla lokalnych marek, których przypadkowo stał się Żywiec, chłopcy nie mają koncepcji, w Żywcu spadki sprzedaży mają prawie wszystkie lokalne piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik.szorstkowlosy Re: To jakie piwo od dzisiaj pijemy? 04.11.06, 21:01 A Tyskie kto produkuje? Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: To jakie piwo od dzisiaj pijemy? 04.11.06, 21:09 www.grupazywiec.pl/pytania.php?p=1 Najważniejsze marki Grupy to; Żywiec, Heineken, Warka, ciemnozłocisty Strong, góralska Tatra i Królewskie. Z browaru w Leżajsku pochodzi także sprzedawany na południu Polski Leżajsk, a z Cieszyna piwo Brackie. Z kolei Specjal, o charakterystycznym głębokim smaku, oraz Kujawiak dostępne są przede wszystkim na północy kraju. Z początkiem 2005 roku w skład portfolio Grupy wchodzi także warzony w browarze w Żywcu wiśniowo - malinowy Freeq. Swoją doskonałą jakość piwo to zawdzięcza krystalicznie czystej górskiej wodzie i doświadczonym piwowarom z Browaru w Żywcu. Nic zatem dziwnego, że chociaż na rynku piwo to pojawiło się dopiero w lutym 2005, już teraz należy do czołowych marek w segmencie piw smakowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik.szorstkowlosy Re: To jakie piwo od dzisiaj pijemy? 04.11.06, 21:12 Czyli Tyskie moge pic :) Odpowiedz Link Zgłoś
strasznypyknik Re: To jakie piwo od dzisiaj pijemy? 04.11.06, 22:45 Cholipa!! A mi smakuje Warka. No ale tak samo Żubr. Czyli przenoszę się do Browaru Dojlidy!! Odpowiedz Link Zgłoś
leoben Re: To jakie piwo od dzisiaj pijemy? 05.11.06, 00:02 Bydgoszcz to dopiero poczatek!Juz zapadla decyzja ze na poczatku 2007 zostanie zamkniety Cieszyn. Ten browar obchodzil rocznice, wiec nie wypadalo go zamknac juz teraz. Jak sprawa z Bydgoszcza troche ostygnie to bedzie nastepny strzal. Odpowiedz Link Zgłoś
elamaniek Re: Jak to jakie? 05.11.06, 00:21 Następny strzał to taki, że zywca nie wezmę już do ust. haineken, notabene browar młodszy od bydgoskiego i tak jest wstrętny, dlatego z nim nie ma problemu, więc pora przerzucić się na Lecha, Tyskie, Harnasia, Żubra, a nawet Kasztelana. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk32 Re: Jak to jakie? 05.11.06, 09:27 Ludzie przecież oni uderzyli w naszą tożsamosć w naszą tradycje to był nasz znak rozpoznawalny w polsce ,przecież dla wielu ludzi regionalna marka piwa to świetość,tego nie można tak zostawić,dajmy przykład i bojkotujmy żywca i całą grupe Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Co to jest za tlumaczenie ?! 05.11.06, 11:03 Co to jest za tlumaczenie, ze nie bylo miejsca na rozbudowe browaru Gdyby Grupie Zywiec zalezalo na inwestowaniu w Bydgoszczy to wybudowala by fabryke w innym miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
rypcumpypcum Re: To jakie piwo od dzisiaj pijemy? 06.11.06, 12:13 jamnik.szorstkowlosy napisał: > Czyli Tyskie moge pic :) Możesz: link. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik.szorstkowlosy Re: To jakie piwo od dzisiaj pijemy? 06.11.06, 21:12 Pilsner Urquell jest dobry ale orginalny czeski jeszcze lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
xbiegacz To już koniec Browaru Bydgoskiego 05.11.06, 11:35 Takie są właśnie prywatyzacje zero sentymentów !! Tyle lat tradycji, wielka historia i przywiązanie.... wszystko po to by jedyne bydgoskie piwo było rozlewane w Elblągu ?? BARDZO SMUTNE. NAJLEPIEJ ZBOJKOTOWAĆ CAŁĄ GRUPĘ ŻYWIEC I NIE KUPOWAĆ JEJ PIWA! Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 05.11.06, 11:35 Ja juz napewno nie kupie ! Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 kabotyni 05.11.06, 11:42 50 postów w wątku i ani jednogo żałującego że zabraknie piwa Kujawiak. Wszyscy kochali browar, ale jakoś jego produktów nie za bardzo. Kolejny hałas rzekomych "miłośników" tradycji, którzy juz dawno przerzucili się na popijanie czegoś innego, a teraz "są oburzeni". Na znak "protestu" przerzucą się z Żywca na Lecha, bo Kujawiaka pili ostatni raz lata temu. Ale Zywiec ma utrzymywać browar, bo ochlapusy w bramach i parakach z Kujawiakiem w ręku to nasza "tradycja". Kabotyństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: kabotyni 05.11.06, 11:48 Od kiedy Kujawiak zostal przejety przez grupe Zywiec na nasze piwo znacznie sie poprawilo i zyskalo wielu zwolennikow! Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org Re: kabotyni 05.11.06, 12:32 bator1 napisała: > 50 postów w wątku i ani jednogo żałującego że zabraknie piwa Kujawiak. Wszyscy > kochali browar, ale jakoś jego produktów nie za bardzo. Kolejny hałas > rzekomych "miłośników" tradycji, którzy juz dawno przerzucili się na popijanie > czegoś innego, a teraz "są oburzeni" dokladnie tak. tez sie zastanawiam, czy z takim samym zaangazowaniem siegali po kujawiaka w sklepie jak teraz go zaluja... przyznam sie, ze nasze bydgoskie piwo pilem raz w zyciu i bylem nawet mile zaskoczony... Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: kabotyni 05.11.06, 12:36 Mysle ze wielu bydgoszczan podziekuje Zywcowi za to co nam zrobil i sie wypnie na Kujawiaka! Odpowiedz Link Zgłoś
elamaniek Re: Nigdy wiecej żywca!!! 05.11.06, 15:46 O przepraszam bardzo. Mnie bardzo smakuje Kujawiak i kupuję go codziennie, zresztą nie mogę powiedzieć, inne piwa też lubię. Jednak ze względu na to ,że to nasz bydgoski produkt, kupowałem Kujawiaka. I nadal bym to robił, gdyby był warzony w Bydgoszczy, jednak w obecnej sytuacji olewam produkty grupy żywiec i przerzucam się na Harnasia i Żuberka. Myślę, że każdy mógł by tak zrobić i wybrać sobie piwo, które mu smakuje i nie pochodzi od grupy zywiec. Odpowiedz Link Zgłoś
mariogdansk Re: Nigdy wiecej żywca!!! 05.11.06, 15:58 A czego wy się spodziewaliście po Grupie Żywiec? Przecież to ich polityka prowadzona od lat. Nasz gdański browar, starszy od waszego, tak samo wykupili i zamknęli. Nie wy pierwsi i pewnie nie ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
radik78 Koniec z Zywcem! 05.11.06, 18:38 Teraz tylko Kompania Piwowarska z Lechem i Tyskim Odpowiedz Link Zgłoś
elamaniek Re: Koniec z Zywcem! 05.11.06, 23:07 Właśnie piję Leszka!!! Na pohybel grupie zywiec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rypcumpypcum Re: Nigdy wiecej żywca!!! 06.11.06, 12:22 Ja mam podobnie. To znaczy miałem. Najczęściej pijałem Dębowe, ale jeśli miałem ochotę na słabsze, to Kujawiak. Ostatnio rzeczywiście bardziej chyba z sentymentów lokalnych, gdyż Kujawiak, moim zdaniem, stracił swój najlepszy smak kilka lat temu. Niemniej, przyłączam się do protestu. (mnie jest łatwiej - Dębowe) Odpowiedz Link Zgłoś
jokerprim Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 06.11.06, 09:41 Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie - Lucent, Eltra, Kable, Romet, Zachem, BydMeat, Kuajwiak - wszedzie zwolnienia Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 06.11.06, 09:48 jokerprim napisał: > Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie - Lucent, Eltra, Kable, Romet, > Zachem, BydMeat, Kuajwiak - wszedzie zwolnienia Tak, zwłaszcza Romet w tym roku zwolnił kupę pracowników. Co wy właściwie palicie i gdzie to rośnie? Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 06.11.06, 10:38 Dobrowicz tylko markety buduje !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 06.11.06, 12:29 jokerprim napisał: > Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie - Lucent, Eltra, Kable, Romet, > Zachem, BydMeat, Kuajwiak - wszedzie zwolnienia Ty chyba jesteś nienormalny! Gdzie masz zwolnienia w Bydmeat albo w Kablach. Nawet taki Zachem nie redukuje załogi. Jak nie masz pojęcia na dany temat to lepiej nie pisz nic i się niekompromituj. Swoją drogą widzę, że masz nowy nick. A to wiele wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny1000 Re: Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 06.11.06, 15:13 Zachem zredukowal, to prawda. A Bydmeat to juz chyba historia, teraz bedzie git ...., bo postawia market. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 06.11.06, 16:18 czarny1000 napisał: > A Bydmeat to juz chyba historia Może gdybyś wiedział coś o mieście, orientowałbyś się dlaczego Focus Park powstaje w miejscu rzeźni, od kogo kupił grunt i kto gdzie i w co za te pieniądze zainwestował. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 06.11.06, 17:40 Z zakladami miesnymi BydMeat faktycznie nie jest najlepiej, ludzie nie dostaja wynagrodzen To sprawdzona informacja! Odpowiedz Link Zgłoś
sprintus Re: Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 08.11.06, 15:57 gracz_nr_1 napisał: > Z zakladami miesnymi BydMeat faktycznie nie jest najlepiej, ludzie nie dostaja > wynagrodzen To sprawdzona informacja! Pytanie tylko, kiedy padna? Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 08.11.06, 16:31 W tej chwili nie moge nic wiecej napisac na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
btz_fan Re: Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 09.11.06, 16:11 Zachem, Foton, Lucent, Kujawiak, Eltra, wczesniej Coca-Cola, UniLever, Canpac - czemu wszyscy stad uciekaja? Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 09.11.06, 16:18 pewnie dlatego że mamy prezydenta pochodzącego z Torunia.Jak nie uciekną to odda sam Toruniowi. Odpowiedz Link Zgłoś
birabasz Re: Sytuacja na rynku pracy znow pogarsza sie 13.11.06, 15:36 Znow tropiciel Torunia? Nie masz obsesji? Odpowiedz Link Zgłoś
nautile W Bydgoszczy bylo najwiecej molochow PRL-wskich 16.11.06, 16:06 W Bydgoszczy bylo najwiecej molochow PRL-wskich, to i padają. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet *ziew* 16.11.06, 16:11 nautile napisał: > W Bydgoszczy bylo najwiecej molochow PRL-wskich, to i padają. Czy mógłbyś przestać się kompromitować używając słów których znaczenia nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nautile Re: W Bydgoszczy bylo najwiecej molochow PRL-wskic 16.11.06, 16:13 Czy ty moglbys sie przestac kompromitowac atakujac internautow i obrażając? Odpowiedz Link Zgłoś
lifoisa1 To już koniec Browaru Bydgoskiego 06.11.06, 22:51 Kujawiak jest nasz - bydgoski! NIE dla zlodziei z zywieckiej wioski! Odpowiedz Link Zgłoś
justysia684 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 06.11.06, 23:25 O odprawach dla zwykłych pracowników jest napisane, a dlaczego nikt nie napisze o odprawach dla Zarządu? To dopiero była by ciekawa lektura. Pewnie niejednemu włosy by się zjeżyły, a oczy z orbit wyszły po takich informacjach. Ciekawe, ile można dostać za decyzję o zamknięciu browaru z prawie 150-letnią tradycją? Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 07.11.06, 17:32 Niech to Dombrowicz dopisze do swoich ,,zaslug" -upadek Browarow Bydgoskich Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Protest w browarach 07.11.06, 18:21 www.radiopik.bydgoszcz.pl/go.php/wiadomosci/z_regionu/art2045.html Odpowiedz Link Zgłoś
relatywista Wczoraj zwiazkowcy próbowali. To juz koniec. 10.11.06, 10:21 Wczoraj zwiazkowcy próbowali rozmawiac z prezesem o wstrzymaniu zamkniecia. Nie udalo sie. To juz koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
relatywista Re: Wczoraj zwiazkowcy próbowali. To juz koniec. 10.11.06, 10:21 Natomiast piwo nadal bedzie produkowane -w Warce. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin7717 zaplalmy znicze 23grudnia przy browarze. Od serca 10.11.06, 12:23 nie zartuje. ja z kumplami ide zapalic. nic juz nie da sie zrobic, znicze moga kogos smieszyc, ale ja to zrobie. I do konca zycia nie rusze zadnego piwa z grupy zywiec. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: zaplalmy znicze 23grudnia przy browarze. Od s 12.11.06, 13:32 150 lat tradycji bydgoskiego browaru i to juz koniec... Kto jest odpowiedzialny za fuzje z grypa Zywiec? Trzeba bylo sie nie laczy i produkowac piwo na rynek lokalny! Odpowiedz Link Zgłoś
elamaniek Re: Nigdy wiecej żywca!!! 12.11.06, 21:47 Dlaczego pismacy, którzy słyną z dociekliwości, nie zainteresują się wysokością odpraw dla członków zarządu bydgoskiego browaru? Przecież to bardzo ciekawa sprawa, za ile został zlikwidowany browar z 150-letnią tradycją. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Nigdy wiecej żywca!!! 12.11.06, 21:50 A dlaczego o tym Dombrowicz nic nie mowi! On tylko potrafi przypisywac sobie czyjes zaslugi np powstanie UKW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota_lokalny Zywcowi gratulujemy pogrzebu 12.11.06, 21:52 OK. Ale powinniśmy się umówić na konkretną godzinę. Przyjśc w sporej grupie, aby się nie wygłupić np. 15 zniczami, które zaraz ochrona i tak sprzątnie. Uzgodnić to ze związkowcami, a raczej z załogą i powiadomić nasze media. Byłby taki piękny temat w Wigilię w TV, a po świętach w środę w gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Zywcowi gratulujemy pogrzebu 13.11.06, 16:30 Najlepiej pojechac do Zywca i tam im podziekowac! Odpowiedz Link Zgłoś
gieta83 Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 13.11.06, 18:18 i co ja teraz bede pić??? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota_lokalny Re: To już koniec Browaru Bydgoskiego 13.11.06, 18:48 Ostromecko Odpowiedz Link Zgłoś
marek_rosa Ostromecka nie pij, to aferalna woda :-) 14.11.06, 13:56 patriota_lokalny napisał: > Ostromecko Ostromecka nie pij, to aferalna woda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny1000 Re: Ostromecka nie pij, to aferalna woda :-) 17.11.06, 16:14 > patriota_lokalny napisał: > > > Ostromecko > > Ostromecka nie pij, to aferalna woda :-) Ale na czasie, mozna wspierac nasze lokalne włądze. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar najbardziej komunistyczne zostały nam związki zawo 15.11.06, 00:24 związki zawodowe w IV RP wolnej od komuchów i pedałów są jednak jak najbardziej komunistyczne. To że wzrost browarów w Polsce, kraju o policzalnej sile nabywczej i chłonności rynku, będzie polegał na przejmowaniu i zamykaniu mniejszych wiedzą, wszyscy czytelnicy GW, Polityki i Wprost od co najmniej 10 lat. Co przez ten czas zrobiła ucieśniona odprawami na poziomie SUPERB załoga, by za 15 lat też mieć tę ukochaną firmę - chlebodawcę w dobrej kondycji? Czy orły z S wiedzą, że w niektórych branżach gospodarek zachodnich związkowcy zarabiają wprost mniej niż reszta załogi lub że celem związków nie jest walka z pracodawcą, a umacnianie z nim więzi w oparciu o zabiegi wokół realizacji wspólnych celów? Swoją drogą - kujawiak był taki se.. Odpowiedz Link Zgłoś
elamaniek Re: Nigdy więcej Żywca!!!!! 15.11.06, 01:22 Prawda jest taka, że to Zarząd jest powołany do rządzenia, a nie Związki Zawodowe, wszystko wiedzący przedmówco. I prawda jest taka, że zarządzanie w bydgoskich browarach było żadne, nastawione od początku na zamknięcie browarów. I tylko mam pytanie, czy opinia publiczna dowie się w końcu, ile wyniesie odprawa dla członków Zarządu, za tak nieudolne zarządzanie? Odpowiedz Link Zgłoś
winoczerwone Re: Nigdy więcej Żywca!!!!! 15.11.06, 23:25 elamaniek no jak Boga kocham przestań te P>I>E>R>D>O>Ł>Y o odprawach dla członków rzekomego zarządu wypisywać browar w Bydgoszczy to tylko zakład produkcyjny, nie ma tu żadnego zarządu oburzenie sytuacją może byc zrozumiałe, ale niech Wam (niektórym) to podniecenie rozumu nie odbiera Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Nigdy więcej Żywca!!!!! 17.11.06, 20:11 Zastanawiem sie po co w ogole Zywiec wykupil nasz browar! Chyba tylko po to aby przejac marke Kujawiak a niepotrzebny juz zaklad doprowadzic do upadku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arek-r Re: Nigdy więcej Żywca!!!!! 18.11.06, 11:54 likwidacja likwidacją ale po co te głupoty... o ile pamiętam Żywiec nigdy nie kupił Kujawiaka - była fuzja w skali światowej. Brau Union (jeżeli błąd w nazwie to sorry...) połączył się z Heinekenem a w naszej mini skali sprowadziło się to do tego że Żywiec 'dostał' Kujawiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Nigdy więcej Żywca!!!!! 19.11.06, 22:22 Juz przez jedna taka fuzje Bydgoszcz stracila!!! chodzi oczywiscie o fuzje Akademii Madycznej a UMK! Odpowiedz Link Zgłoś