Dodaj do ulubionych

Czytac sie nie chce!!!

14.12.06, 03:52
To co sie dzieje w Radziejowie przyprawia o bol glowy.Wszedzie uklady i
ukladziki.Chyba juz nigdy Radziejow nie wyrwie sie z tego marazmu i
pozostanie tak jak jest teraz,czyli nedza.Zadalem kiedys na forum pytanie:Czy
jest po co wracac do Radziejowa?Teraz po wyborach juz znam odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • lewatywa6 Re: Czytac sie nie chce!!! 15.12.06, 19:59
      nadzieja19 napisał:

> To co sie dzieje w Radziejowie przyprawia o bol glowy.Wszedzie uklady i
      > ukladziki.Chyba juz nigdy Radziejow nie wyrwie sie z tego marazmu i
      > pozostanie tak jak jest teraz,czyli nedza.Zadalem kiedys na forum pytanie:Czy
      > jest po co wracac do Radziejowa?Teraz po wyborach juz znam odpowiedz.

to się wyrwałeś Wyjechałeś sobie zostawiając nas w tym szambie a teraz pytaasz
      czy już poukładane Na gotowe to możesz do wdówki I obiadek i dzieci odchowane
      Tu trzeba to samemu budować jak nie teraz to kiedy?
      • herkus-monte Re: Czytac sie nie chce!!! 15.12.06, 20:04
        Otoz to. No to gramy !!!
        • cyferka00 Re: Czytac sie nie chce!!! 15.12.06, 20:14
          Jestem tego samego zdania co <nadzieja19>. Niestety ostatnio nie ma co
          poczytać:) A to, że trzeba coś zrobić - w tym mieście jeszcze długo nic sie nie
          da zrobić, bo tu są sami starzy wyżeracze..wszystko jest od wielu wielu lat tak
          samo...niestety,... ale z drugiej strony - wiemy jak było i będzie i żadne
          niespodzianki nam nie straszne:) pozdrawiam....A to że nie ma po co wracać do R-
          jowa, to się przekonałam jak wróciłam, ale na szczęście pracę mam i tylko
          dlatego tu jestem...
          • herkus-monte Re: Czytac sie nie chce!!! 16.12.06, 02:23
            Komuna jest dla mnie ohyda ale wystaczy spojrzec dookola co zostawila po sobie
            a tu nawet 100 metrow chodnika nie potrafia polozyc przez 20lat.

PS System sprzyja wiec kradna-proste
    • sauber1 Re: Czytac sie nie chce!!! 20.12.06, 15:22
      nadzieja19 napisał:

> To co sie dzieje w Radziejowie przyprawia o bol glowy.Wszedzie uklady i
      > ukladziki.Chyba juz nigdy Radziejow nie wyrwie sie z tego marazmu i
      > pozostanie tak jak jest teraz,czyli nedza.

A jakie to układziki są i nie pasi, może coś więcej dowiemy się na ten temat, a
      myślę że chętnych nie braknie by poczytać???
      • lewatywa6 Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 18:10
        wydaje mi się że coś zaczyna się zmieniać Sporo informacji chodzi o zmianach na
        stołkach w starostwie
        • lihmal Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 18:46
          Ale czy na lepsze? Na razie rozdaje się radnym różne fuchy, a to zlecenie na bycie sekretarką, a to jakiś magik ma zostać sekretarzem. Poczekamy zobaczymy, ale po obecnym szefie i wice za dużo dobrego bym sie nie spodziewał. Powiacik może tego nie wytrzymać.
          • herkus-monte Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 19:30
            Dlatego powiaty w Polsce powinny byc zlikwidowane.
            • sauber1 Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 19:48
              herkus-monte napisał:

> Dlatego powiaty w Polsce powinny byc zlikwidowane.

To jest tylko kwestią czasu i czy ktoś chce czy nie, aby tylko widnąć jak to
              się stanie, absurd 100 tysięcy ludzi i już powiat wielkości gminy, jakie to
              bezproduktywne, koszty przerośniętej administracji, ciężko wypracowane przez
              ludzi pieniążki w błoto. Ciekawe gdzie tak jest jeszcze na świecie, czy w Naszej
              Europie ???
              • lewatywa6 Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 20:31
                uważam że nowy starosta, jeśli nie pogoni zasiedziałych urzędasów ze stołków to
                długo miejsca nie zagrzeje. Starostwo to niesamowity układ, gdzie nie ma jak
                wcisnąć nawet palca. Czy "nowy" da sobie radę? kto wie, kto wie....
                • cyferka00 Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 20:46
                  ale macie temat...:) Jeśli chodzi o Starostę, to nie znam tego pana, ale
                  słyszałam juz nie jedno i to zawsze negatywne zdanie - związane z jego pracą na
                  poprzednim stanowisku. Jako Starosta - narazie jedną dobrą opinię. Dobre i
                  to...Dla mnie nie ma znaczenia czy to będzie Hyzio, Dyzio czy Zyzio, bo wszyscy
                  są z tej samej bajki. Jak miałam 15 lat oni byli, jak wróciłam po pilnej nauce
                  poza powiatem - też są. Tak jak Walt Disney - nigdy się nie znudzą, tylko komu?
                  Chyba im samych, bo czytając to forum zauważam, ze mieszkańcom już dawno się
                  znudzili. A że nie wpuszczaja nowego mięsa, to są niewymienialni. pozdrawiam:)
                • obserwatorx Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 20:49
                  Zmiany idą jutro sesja będą pierwsze myśłę że oczekiwane
                  • sauber1 Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 21:14
                    obserwatorx napisał:

> Zmiany idą jutro sesja będą pierwsze myśłę że oczekiwane

A jak jeszcze to połączymy z oczekiwaną znaną Nam od dziesiątek lat "daleko
                    idącą poprawą" to żyć nie umierać i nie ma bez potrzeby co się straszyć, żeby
                    tylko można było nam godnie przeżyć w pełni zadowolenia.......
                • sauber1 Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 21:07
                  lewatywa6 napisał:

> uważam że nowy starosta, jeśli nie pogoni zasiedziałych urzędasów ze stołków to
                  >
                  > długo miejsca nie zagrzeje. Starostwo to niesamowity układ, gdzie nie ma jak
                  > wcisnąć nawet palca. Czy "nowy" da sobie radę? kto wie, kto wie....

Ale po co i czy nie taniej i łatwiej wyrobić jest ludziom nowe przepustki,
                  przepytać z dyrektyw, myślę że jest dużo dobrych fachowców, spełniających unijne
                  wymogi, a co do tego palca to chyba nie jest tak źle, kobiety tez pracują, to
                  tak w ramach równouprawnienia aż do sześćdziesiątego siódmego, a o resztę możemy
                  być raczej spokojni to nie jest multiAgencja, fabryka drutu kolczastego czy inna
                  międzynarodowa korporacja ale tak na ludzi to jednak trzeba uważać, następne
                  cztery lata też szybko zlecą, a za lat trzydzieści kilka, jak będziemy
                  podsumowywać osiągnięcia to będziemy płakać ze szczęścia.
                  • herkus-monte Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 21:36
                    No Sauber tak w ta Unie to do konca nie wieze. Jak bedzie taka biurokracja jak
                    jest w Brukseli rozwali to sie w perzyne ze szok. Kontrolowanie wszystkiego i
                    wszystkich juz dawno sie nie sprawdzilo od czasow rzymskich az po radzieckich.
                    • sauber1 Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 21:53
                      herkus-monte napisał:

> No Sauber tak w ta Unie to do konca nie wieze. Jak bedzie taka biurokracja jak
                      > jest w Brukseli rozwali to sie w perzyne ze szok. Kontrolowanie wszystkiego i
                      > wszystkich juz dawno sie nie sprawdzilo od czasow rzymskich az po radzieckich.

herkus-monte mam do Ciebie prośbę jak kiedyś będziesz w krajach unii tych
                      bardziej cywilizowanych i będziesz miał trochę czasu to popytaj porozglądaj się
                      jak to tam wygląda od strony kuchni , tylko nie pytaj Polaków i napisz coś
                      sensownego na pewno i tak nikt Ci nie uwierzy z prądem tez tak jest nie widać, a
                      kopie.....
                      • herkus-monte Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 22:00
                        Ehe cos w tym jest np funt brytyjski
              • herkus-monte Re: Czytac sie nie chce!!! 27.12.06, 21:40
                Vat-y i akcyzy tez ale tym co siagaja to to nareke.
                • sauber1 Re: Czytac sie nie chce!!! 28.12.06, 01:23
                  herkus-monte napisał:

> Vat-y i akcyzy tez ale tym co siagaja to to nareke.

A zapłaciłeś podatek od wynajmowanego mieszkania na koniec roku? A może nie
                  wiesz o co pytam???
                  • herkus-monte Re: Czytac sie nie chce!!! 28.12.06, 10:41
                    Mowisz o counsil tax? Przyszlo mi 746f- juz zaplacilem.
    • sauber1 Re: Czytac sie nie chce!!! 22.01.07, 22:25
      nadzieja19 napisał:

> Zadalem kiedys na forum pytanie:Czy jest po co wracac do Radziejowa?
      Teraz po wyborach juz znam odpowiedz.

Ale my nie znamy?, powiedziało się "A" to i "B" wypada, tak myślę
      • nadzieja19 Re: Czytac sie nie chce!!! 25.01.07, 20:39
        Masz racje Sauber1.Caly czas sie zastanawiam,ale z dnia na dzien jestem coraz
        dalej od powrotu.Powod jest prosty.Ja sie po prostu boje wracac do tego samego
        co pozostawilem,bo nic sie nie zmienilo w Radziejowie.
        • sauber1 Re: Czytac sie nie chce!!! 25.01.07, 21:52
          nadzieja19 napisał:

> Masz racje Sauber1.Caly czas sie zastanawiam,ale z dnia na dzien jestem coraz
          > dalej od powrotu.Powod jest prosty.Ja sie po prostu boje wracac do tego samego
          > co pozostawilem,bo nic sie nie zmienilo w Radziejowie.

Już Cię lubię za dojrzałość i rozsądek ale żeby nie dać satysfakcji oszołomom i
    • sauber1 Re: Czytac sie nie chce!!! 25.01.07, 21:52
      czerwonym prosovieckim, trzeba przyznać że jest łatwiej i przyjemniej oddychać i
      jest więcej nadziei w już widocznym dążeniu do równia światu niż w tą starą
      obrzydliwą stronę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka