Dodaj do ulubionych

Walka o port

22.12.06, 18:47
Czyli teraz Sikorski jest przeciw bydgoskim posłom PiS. Nawet między sobą się nie potrafią dogadać...
Obserwuj wątek
    • a_creep Walka o port 22.12.06, 18:48
      Tylko w sprawie dróg są zgodni. Nikt nie chce porządnych z/do Bydgoszczy.
      • krysmat Re: Walka o port 22.12.06, 20:22
        Mam pytanie .Powiedzmy ze senat przyzna te 20 mln.Jaka mamy gwarancje ze
        marshal nie obetnie te 20 mln z puli 47mln euro .Czy w ogole jest mozliwa taka
        mozliwosc?
        • 0maniek0 Re: Walka o port 23.12.06, 12:08
          no tak najpewniej bedzie
          • smieciowekonto Dobry wujek i zły wujek 26.12.06, 23:02
            Chodzi o to żeby lokalny działacz PiS, przyszly kandydat na bydgoskiego senatora/posła "wywalczył" dla miasta lotnisko. Śmiechu warte.
            • lokinex Re:Kariera 27.12.06, 18:15
              u angoli niemiał szans a w Polsce? a jakze!!!
    • mac_byd Re: Walka o port 22.12.06, 22:33
      Czy mógłbyś wreszcie zauważyć cos pozytywnego, a nie to ciagłe narzekanie?!
      • krysmat Re: Walka o port 22.12.06, 22:39
        Podaaj mi pozytywny fakt.oprocz checi .Widze natomiast negatyw taki ze
        zaniechuje sie budowy cargo.Mam sie cieszyc?To jest pozytyw?
        • mac_byd Re: Walka o port 22.12.06, 22:42
          W tej informacji pozytyw jest taki, że Sikorski bezposrednio zwraca sie o pomoc
          do premiera.
          ps. cargo będzie, spokojnie!
          • krysmat Re: Walka o port 22.12.06, 22:57
            Skad ta pewnosc z tym cargo?
            • mac_byd Re: Walka o port 23.12.06, 15:47
              Ma się tu i ówdzie znajomych!
              • krysmat Re: Walka o port 23.12.06, 16:42
                Oby to byla prawda .Trzymam kciuki.Tylko po co prezio ferment sieje
              • oblewai Re: Walka o port 24.12.06, 00:58
                dobrze mac-byd jak ma sie znajomych z kapitalem to mozna ewentualnie tego typu
                pierdoly popychac na forum, jest maly problem w tej chwili kleka sie o jalmuzna
                kapitalowa i nie wyglada aby sie srodki na rozbudowe znalazly. Nalezy pieniedzy
                szukac w tych f-mach ktore chca moczyc kapital w regionie i ewentualnie byliby
                zainteresowani takim przedciewzieciem, wszystko inne jest wrozeniem Andzejkowym
                z wosku, czuwaj
    • marboro2 Re: Walka o port 23.12.06, 00:08
      Prezesie zamiast pierdo..c takie farmazony wykaz sie i uruchom choc jedno
      polaczenie na wiosne .A propos cargo na ch.j byl list z dunczykami jak teraz
      mowi ze z cargo nici dopoki nie bedzie klienta.
      • mz81 Re: Walka o port 23.12.06, 10:18
        Japończycy chcą cargo w Toruniu więc Bydgoszcz nie ma co o nim mażyć
        • paralead Re: Walka o port 23.12.06, 11:07
          mz81 napisał:

> Japończycy chcą cargo w Toruniu więc Bydgoszcz nie ma co o nim mażyć

Japończycy chcą cargo, to jest jedyne stwierdzenie. Nie deklarowali gdzie to cargo ma być umieszczone.
          MARZYĆ może każde dziecko nawet toruńskie o cargo :D
          • bombay_saphire Re: Walka o port 23.12.06, 13:47
            japonczykom jest wszystko jedno. problem w tym, ze polaczenia cargo z Osaka
            zaklepal juz sobie Gdansk - nie wiem czy na 100% ale sa mocno zaawansowani w
            tym temacie..z lysomic do rebiechowa jedzie sie teraz 2 godziny, kiedy bedzie
            A1 - to niewiele ponad godzine..nieciekawa sytuacja dla konkurentow rebiechowa
            • mac_byd Re: Walka o port 23.12.06, 15:49
              Gdańsk to sobie zaklepał zaliwajkę. Człowieku skąd ty takie info wyciągasz?
              Czysty wirtualny świat, ściemniaczy mnóstwo!
            • arte1 Re: Walka o port 23.12.06, 22:00
              Nie wiem skąd wyszły Ci tak krótkie czasy przejazdu!

Trzy tygodnie temu jechałem wczesnym rankiem (4:45 - a więc połowa drogi raczej
              pusta, dopiero od Tczewa były korki), przy dobrej pogodzie z rogatek Bydgoszczy
              (Osielsko) na lotnisko w Gdańsku i zajęło mi to 3 godziny! Ledwie zdążyłem na
              samolot (dokładnie, pod terminal podjechałem o 7:45)! Biorąc pod uwagę, że z
              Łysomic nie jest bliżej, to podawane czasy przejazdu wziąłeś z kosmosu. Tym
              bardziej, że ja jechałem samochodem osobowym, zaś TIRy jeżdżą wolniej (w końcu
              niejednego wyprzedzałem :) )

Tak więc czas przejazdu ciężarowym samochodem będzie w okolicach czterech
              godzin, po zbudowaniu autostrady, może będą to trzy godziny. Na lotnisko w
              Bydgoszczy to jakieś 1,5 godziny TIRem a po wybudowaniu S10 - godzina. Cóż, trzy
              razy szybciej!

Pozdrawiam,
              Arte
        • krysmat Re: Walka o port 23.12.06, 16:43
          Marzenia sa od tego aby je miec
          • gracz_nr_1 Re: Walka o port 24.12.06, 11:19
            Do boju Radek!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka