a_creep 22.12.06, 18:47 Czyli teraz Sikorski jest przeciw bydgoskim posłom PiS. Nawet między sobą się nie potrafią dogadać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_creep Walka o port 22.12.06, 18:48 Tylko w sprawie dróg są zgodni. Nikt nie chce porządnych z/do Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Walka o port 22.12.06, 20:22 Mam pytanie .Powiedzmy ze senat przyzna te 20 mln.Jaka mamy gwarancje ze marshal nie obetnie te 20 mln z puli 47mln euro .Czy w ogole jest mozliwa taka mozliwosc? Odpowiedz Link Zgłoś
smieciowekonto Dobry wujek i zły wujek 26.12.06, 23:02 Chodzi o to żeby lokalny działacz PiS, przyszly kandydat na bydgoskiego senatora/posła "wywalczył" dla miasta lotnisko. Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re:Kariera 27.12.06, 18:15 u angoli niemiał szans a w Polsce? a jakze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Walka o port 22.12.06, 22:33 Czy mógłbyś wreszcie zauważyć cos pozytywnego, a nie to ciagłe narzekanie?! Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Walka o port 22.12.06, 22:39 Podaaj mi pozytywny fakt.oprocz checi .Widze natomiast negatyw taki ze zaniechuje sie budowy cargo.Mam sie cieszyc?To jest pozytyw? Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Walka o port 22.12.06, 22:42 W tej informacji pozytyw jest taki, że Sikorski bezposrednio zwraca sie o pomoc do premiera. ps. cargo będzie, spokojnie! Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Walka o port 23.12.06, 16:42 Oby to byla prawda .Trzymam kciuki.Tylko po co prezio ferment sieje Odpowiedz Link Zgłoś
oblewai Re: Walka o port 24.12.06, 00:58 dobrze mac-byd jak ma sie znajomych z kapitalem to mozna ewentualnie tego typu pierdoly popychac na forum, jest maly problem w tej chwili kleka sie o jalmuzna kapitalowa i nie wyglada aby sie srodki na rozbudowe znalazly. Nalezy pieniedzy szukac w tych f-mach ktore chca moczyc kapital w regionie i ewentualnie byliby zainteresowani takim przedciewzieciem, wszystko inne jest wrozeniem Andzejkowym z wosku, czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
marboro2 Re: Walka o port 23.12.06, 00:08 Prezesie zamiast pierdo..c takie farmazony wykaz sie i uruchom choc jedno polaczenie na wiosne .A propos cargo na ch.j byl list z dunczykami jak teraz mowi ze z cargo nici dopoki nie bedzie klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
mz81 Re: Walka o port 23.12.06, 10:18 Japończycy chcą cargo w Toruniu więc Bydgoszcz nie ma co o nim mażyć Odpowiedz Link Zgłoś
paralead Re: Walka o port 23.12.06, 11:07 mz81 napisał: > Japończycy chcą cargo w Toruniu więc Bydgoszcz nie ma co o nim mażyć Japończycy chcą cargo, to jest jedyne stwierdzenie. Nie deklarowali gdzie to cargo ma być umieszczone. MARZYĆ może każde dziecko nawet toruńskie o cargo :D Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: Walka o port 23.12.06, 13:47 japonczykom jest wszystko jedno. problem w tym, ze polaczenia cargo z Osaka zaklepal juz sobie Gdansk - nie wiem czy na 100% ale sa mocno zaawansowani w tym temacie..z lysomic do rebiechowa jedzie sie teraz 2 godziny, kiedy bedzie A1 - to niewiele ponad godzine..nieciekawa sytuacja dla konkurentow rebiechowa Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Walka o port 23.12.06, 15:49 Gdańsk to sobie zaklepał zaliwajkę. Człowieku skąd ty takie info wyciągasz? Czysty wirtualny świat, ściemniaczy mnóstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
arte1 Re: Walka o port 23.12.06, 22:00 Nie wiem skąd wyszły Ci tak krótkie czasy przejazdu! Trzy tygodnie temu jechałem wczesnym rankiem (4:45 - a więc połowa drogi raczej pusta, dopiero od Tczewa były korki), przy dobrej pogodzie z rogatek Bydgoszczy (Osielsko) na lotnisko w Gdańsku i zajęło mi to 3 godziny! Ledwie zdążyłem na samolot (dokładnie, pod terminal podjechałem o 7:45)! Biorąc pod uwagę, że z Łysomic nie jest bliżej, to podawane czasy przejazdu wziąłeś z kosmosu. Tym bardziej, że ja jechałem samochodem osobowym, zaś TIRy jeżdżą wolniej (w końcu niejednego wyprzedzałem :) ) Tak więc czas przejazdu ciężarowym samochodem będzie w okolicach czterech godzin, po zbudowaniu autostrady, może będą to trzy godziny. Na lotnisko w Bydgoszczy to jakieś 1,5 godziny TIRem a po wybudowaniu S10 - godzina. Cóż, trzy razy szybciej! Pozdrawiam, Arte Odpowiedz Link Zgłoś