iga.kal 28.12.06, 21:41 Poszukuję dobrego urologa w Bydgoszczy. Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iga.kal Re: urolog 29.12.06, 23:52 Brak odpowiedzi,głucha cisza! Potwierdza się moje podejrzenie,że panowie nie korzystają z konsultacji tego specjalisty.I "nagle" pojawia się rak prostaty. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: urolog- szukaj na forum Zdrowie 30.12.06, 00:26 Polecam Dr Zdzisława lub Piotra Jarzemskiego / ojciec i syn /. Syn jest Ordynatorem Oddziału Urologii w Woj.Szpitalu im. Dr J.Biziela w Bydgoszczy. Jeśli chodzi o raka prostaty, to wg amerykańskich danych wszyscy mężczyźni / 100 % / po 75 r. życia mają raka prostaty. Mowi się, już był stary , to umarł. Nowotwór rozwija się stosunkowo wolno, ale ma różny przebieg. Regularna kontrola poziomu PSA /prostatic specific antigen / jest już po 45 r. życia u mężczyzn obowiązkowym, corocznym standardem. Podobnie jak u kobiet cytologia. I to by było na tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.kal Re: urolog- szukaj na forum Zdrowie 30.12.06, 11:37 Dziękuję za odpowiedź. A przy okazji: gruczolak a gruczolakorak prostaty to jest znaaaaaczna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: urolog- szukaj na forum Zdrowie 30.12.06, 16:27 Pytasz, czy stwierdzasz ? Różnica podstawowa, jak między niebem a piekłem. Odpowiedż w rozpoznaniu z dodatkiem < rak >. Adenoma i adenocarcinoma, jak niebo i piekło ! Odpowiedz Link Zgłoś
iga.kal Re: urolog- szukaj na forum Zdrowie 30.12.06, 16:45 Oczywiście stwierdzam. Zauważyłam,że mylisz te dwa pojęcia.Myślisz o gruczolaku,a piszesz o raku. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: urolog- szukaj na forum Zdrowie 30.12.06, 16:49 Mówi się: nie ucz księdza pacierza.Adenoma = gruczolak, adenocarcinoma = gruczolakorak. Jeśli byłaś moją studentką, to wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
iga.kal Re: urolog- szukaj na forum Zdrowie 30.12.06, 16:51 A może to Ty byłeś moim studentem? Dlaczego mi tłumaczysz łacińskie nazwy? Przecież nie o to mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: urolog- szukaj na forum Zdrowie 30.12.06, 18:07 Powtarzam : WSTYD i kończę bezproduktywną i bezsensowną dyskusję! Odpowiedz Link Zgłoś
iga.kal Re: urolog- szukaj na forum Zdrowie 30.12.06, 18:38 No wstyd. Brak argumentów,podkulenie ogona i ucieczka. Odpowiedz Link Zgłoś