Dodaj do ulubionych

'kochany' Ikarus

IP: *.hipernet.ras.pl 02.04.03, 19:44
Przejażdzka jaką funduje bydgoski MZK swoim pasażerom Ikarusami nie zastapi
mi zaden rollercoster w wesołym miasteczku. Najwięcej ruin marki Ikarus (made
by Hungary in 1989) telepie się na linii 52 oraz 79. Po wyjściu z tego pudła
człowiek jest na wpół głuchy, upojony spalinami (jesli kierowc raczy włączyć
ogrzewanie)z wytrzęsionymi wnętrznościami. Cena biletu jest jedną z
najwyzszych w kraju, a w zamian mam szansę wylosować kurs, ktory akurat
wypadł. A jeśli juz nawet przyjedzie, to człowiek sobie nie pośpi w nim,
ponieważ "ciszę" zakłoca chrupanie rdzy zjadajacej blachę. Zastanawiam sie
jaki mechanik dopuszcza te wraki do ruchu i jaka tragedia musi się wydarzyć
(odpukac)żeby je wycofano.Pozdrawiam wszystkich przymusowych pasazerów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pasażer Re: 'kochany' Ikarus IP: *.hipernet.ras.pl 02.04.03, 20:19
      Ostatnio spotkałem 94 (także stary Ikarus), który wyglądał jakby wrocił własnie
      z iraku. Dziury wyzarte przez rdze w burcie wygladały jakby ktoś przeciagnął go
      serią z kałacha. dopoki się nie rozleci na Amen to będzie jezdził. Pozdr.
      • Gość: zonc Re: 'kochany' Ikarus IP: *.awacom.pl 02.04.03, 20:32
        JEszcze inne mnie rzeczy w MZK denerwują.... różne rodzaje kasowników w
        niektórych bilet trzeba dogóry nogami wkładać.... takie nowe są autobusy z
        jamniczkiem.... pomalowali by je na niebiesko bo tak transportu MZK nie
        przypominają... a Ikarusy to jeszzce z 2 lata pojeżdżą i same spłoną... ;-)
        Denerwują mnie jeszcze te gówniane tramwaje... fujjjj miały być nowe z klimą ;-)

cze pozdr
        • Gość: JotZet Re: 'kochany' Ikarus IP: 213.77.40.* 02.04.03, 22:15
          Przez SLD taka sytuacja przynajmniej na razie utrzyma się bo nie przyznali 2
          mln dla MZK, chociaż pewnie i tak wystarczyłoby to tylko na to aby nie
          likwidować żadnych linni. A perfidne i wredne SLD nawet widząc na sali
          posiedzeń pracowników którzy dość prawdopodobnie przez ich decyzję stracą pracę
          zagłosowali przeciw MZK.
          A przed następnymi wyborami wmówią nam że to wszystko wina Dombrowicza.
          • ivica Re: 'kochany' Ikarus 04.04.03, 02:15
            Gość portalu: JotZet napisał(a):

> Przez SLD taka sytuacja przynajmniej na razie utrzyma się bo nie przyznali 2
            > mln dla MZK, chociaż pewnie i tak wystarczyłoby to tylko na to aby nie
            > likwidować żadnych linni. A perfidne i wredne SLD nawet widząc na sali
            > posiedzeń pracowników którzy dość prawdopodobnie przez ich decyzję stracą pracę
            >
            > zagłosowali przeciw MZK.
            > A przed następnymi wyborami wmówią nam że to wszystko wina Dombrowicza.

dokladnie SLD to chyba zakonspirowani mieszkancy Torunia :) ostatnio kazde ich dzialanie dziala an niekorzysc dla nas i samej Bydgoszczy
        • Gość: kapitan_zbik Re: 'kochany' Ikarus IP: *.hipernet.ras.pl 03.04.03, 00:02
          Zielone autobusy nie sa MZK tylko Forbus-u, firmy która wygrała przetarg. Całe
          szczęsćie, ze wygrała bo dzieki temu jest kilka nowych autobusow w mieście. Co
          do tramwajów, to stan taboru pozostawiam bez komentarza, bo szkoda nerwów.
          Pozdr.
          • Gość: MONK Re: 'kochany' Ikarus IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 00:06
            Z autobusami nie jest w Bydgoszczy zle; kilka lat temu byla tragedia bo
            mielismy same ikarusy. Polecam wizyte w Toruniu celem przejazdzki jednym z
            miejscowych autobusikow - to dopiero przezycie - raz sprobowalem. Bydgoskie
            mzk nie jest takie zle i nie wydaje mi sie zeby klepali straszna biede.
            • Gość: kapitan_zbik Re: 'kochany' Ikarus IP: *.hipernet.ras.pl 03.04.03, 00:11
              Jestem w toruniu 3x w tygodniu i masz rację tabor tam to także tragedia, ale
              nie widziałem tam autobusow tak zżartych przez rdze jak w Bydgoszczy. A Nasze
              Volvo też nie są już takie młode, tj. mają ok. 5 lat. Ilekroć wsiadam do
              Ikarusa zastanawiam sie czy podłoga się nie zarwie i rację maja Ci co twierdzą
              ze niedługo będzie po kłopocie,poniewaz same się rozpadną.
              • Gość: MONK Re: 'kochany' Ikarus IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 00:13
                ot, taki znak czasu - kiedys z nostalgia zatesknisz za starym ikarusem - mi
                sie z liceum kojarza:) powiedzialbym, ze tabor jest zroznicowany
                • Gość: kapitan_zbik Re: 'kochany' Ikarus IP: *.hipernet.ras.pl 03.04.03, 00:16
                  Masz rację zróżnicowany Ikarus 14-letni, 10-letni w najlepszym przypadku 8-
                  letni, a po tej Zimie raczej za nimi nie zatęsknię. Ikarus (czytaj Iglo). Pozdr.
              • Gość: kz Re: 'kochany' Ikarus IP: 217.96.75.* 04.04.03, 18:45
                Gość portalu: kapitan_zbik napisał(a):

> Jestem w toruniu 3x w tygodniu i masz rację tabor tam
                to także tragedia, ale
                > nie widziałem tam autobusow tak zżartych przez rdze jak
                w Bydgoszczy. A Nasze
                > Volvo też nie są już takie młode, tj. mają ok. 5 lat.

No rzeczywiście straszne starocie. Od czasu jak PRL się
                skończył nikt już po pięciu latach się nie pozbywa
                autobusów...

• Gość: kz Re: 'kochany' Ikarus IP: 217.96.75.* 04.04.03, 18:47
            Gość portalu: kapitan_zbik napisał(a):

> Zielone autobusy nie sa MZK tylko Forbus-u, firmy która
            wygrała przetarg. Całe
            > szczęsćie, ze wygrała bo dzieki temu jest kilka nowych
            autobusow w mieście.

Aha. A Volvo 7000 (te z garbami na dachu) to niby stare są?

> Co
            > do tramwajów, to stan taboru pozostawiam bez
            komentarza, bo szkoda nerwów.

Przy tym poziomie dotacji to w życiu lepiej nie będzie
            (tu chciałbym serdecznie podziękować radnym LSD, którym
            bardziej potrzebny jest odremontowany pałac w Ostromecku)

• Gość: kapitan_zbik Re: 'kochany' Ikarus IP: *.hipernet.ras.pl 05.04.03, 01:06
              A do Ostromecka zajdę na piechotę, bo autobus rozleci sie na pierwszych
              dziurach Fordońskiej. podziękujmy w najblizszych wyborach ekipie SLD ktora wozi
              tyłki luksusowymi autami, mając darmowe przejazdy komunikacją. Bardzo
              dziękuję!!!
    • Gość: Antyvlep Re: 'kochany' Ikarus IP: *.hipernet.ras.pl 03.04.03, 09:13
      Pewnie udało by się wymienić kilka autobusow, gdyby MZK nie musiało wydawać
      majatku, na czyszczenie pozostałości po vlepkach. Każdemu Vlepkarzowi ktorego
      złapią na goracym uczynku powinni połamać łapy i powinien miec dozywotni zakaz
      korzystania z usług MZK
      • Gość: zonc Re: 'kochany' Ikarus IP: *.awacom.pl 03.04.03, 17:17
        Wlepki się w miare łatwo czyści, ale poniszczone siedzenia.. i spreyem
        malowane!!! Łapy łamać!!! ;-)

cze pozdr
        • Gość: antyvlep Re: 'kochany' Ikarus IP: *.hipernet.ras.pl 03.04.03, 17:26
          Tych co tną siedzenia to bym ciagnął na lince za autobusem, ale vlepkarzom tez
          nalezy łapy poprzetracać. Pozdr.
      • Gość: PRL Re: 'kochany' Ikarus IP: *.hipernet.ras.pl 03.04.03, 21:59
        Wlepkom mówimy nie!!
    • Gość: kz Re: 'kochany' Ikarus IP: 217.96.75.* 04.04.03, 18:44
      Kochaaaany mój, to ty chyba nie widziałeś jak wygląda
      autobus komunikacji miejskiej w _złym_ stanie :>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka