Gość: bitri IP: *.lot.pl 12.04.03, 16:28 O belfrach dobrze i zle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leon Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 20:51 A czy są gdziś lepsi nauczyciele?? Kto jest w stanie zapomnieć Leszka G, Tereske I. zwaną tagkże pszczółką albo Konstancje!nie wspominając o Zdzisiu W. NAJLEPSZE LO W BYDGOSZCZY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anecia Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 08:31 z tym że najlepsze LO to przesadziłeś. Ale teraz po kilku latach to nawet miło sie wspomina. Zwróć uwagę ile jest opinii o innych szkołach a o III? coś jest nie tak. Ludzie wcale nie chca o tym gadać. DLACZEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.interman.com.pl 18.12.03, 09:22 z III jest wszystko O.K! Ludzie chcą gadać, tylko w innych m-cach tego forum. Jak przejrzysz, to się przekonasz. Co do nauczycieli zawsze będę pamiętać Zdzicha, Kojaka, Iżelę, Piglę, Kolano, Wiśniewskiego, Torzewską, Kępską i innych. To są dobre i złe wspomnienia, ale na zawsze utrwalone w pamięci.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:00 KOnczylem ta szkole w tym roku i Iżelka nadal uczy. Ta stara.... mila pania :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: III LO-Nauczyciele - Absolwenci III LO odezwij IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.04, 14:15 Oj bardzo sie pomyliles, o III Liceum Ogolnoksztalcacym jest bardzo duzo opinii tylko trzeba je poszukac. Pod tytulem watku "ABSOLWENCI III LO ODEZWIJCIE SIE" jest ponad 100 opini bylych absolwentow. Trzeba sie cofnac w Forum o pare stronn. Byla absolwentka III LO (75) EWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: III LO-Nauczyciele - Absolwenci III LO odezwi IP: *.zachem.com.pl / *.zachem.com.pl 11.02.04, 13:52 Jestem absolwentką z roku 1970 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolesław III LO-Nauczyciele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:01 zgadzam się z Leonem w stu procentach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:22 zgadzam sie ze najlepsi z malym wyjatkiem-Konstancja K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura 68 Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.proxyplus.cz / *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 01:53 Po latach wspomina się swoich nauczycieli tylko dobrze! Nawet wzdycha się do zabawnej (dzisiaj) dyscypliny panującej w szkole. Np. Pani Dyrektor Gorzym sprawdzała przy wejściu do szkoły tarcze - także, czy są przyszyte, a nie daj Boże na agrafce! Nauczyciele byli surowi, poważni i umiejący zbudować autorytet. Ten respekt powodował też poważne traktowanie nauki, chociaż na psikusy zawsze było stać uczniów. Do dzisiaj pamiętam planety układu słonecznego, których nauczyła nas Gejsza. Zabawnie było na chemii u Skarpety, a u Ciotki na j. polskim klimat domowy - nawet stoliki, przy których siedzieliśmy (nie w ławkach) ozdabialiśmy obrusami i kwiatami - poezja! Dosłownie tej dużo czytaliśmy. Były to sympatyczne chwile - w szczególności przerwy, na których zaśmiewaliśmy się do łez z byle czego! Zauważam, że dzisiaj młodzież się nie śmieje (co najwyżej sztucznie uśmiecha!) - chyba wcześniej zajmuje się "dorosłymi" problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura 68-0klasaC Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 01:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 09:16 Az miło zobaczyć - nasi- Gorzym Skarpeta Adaś Luno,Bladzia. Jato wszystko doskonale pamiętam BO TO BYŁO NAJPIĘKNIEJSZE - absolwent1968 klasa Alencynowicz wciąż wierny Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.04, 11:21 ja jakoś ich super dobrze nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha47 Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:50 zwBaszcza Sitarek - tak Aniu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.09.05, 21:30 Oooooooo tak.Sitarek zaszla mi tez za skore.Ogolnie nie wspominam dobrze tego Lo.Klasa byla fajna.Nawet za dwa tygodnie robimy sobie spotkanie po 10-ciu latach.Zobaczymy jak wyjdzie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubism Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.telsten.com / *.telsten.com 24.09.05, 23:19 moi drodzy...niezniszczalna pani Teresa I. ponoć odeszła na emeryture!!..ponoć tylko jedna klasę uczy na ich życzenie!!! cud szok..za mojej kadencji w szkole 2 razy odchodzila i jej sie nie udało:) Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: III LO-Nauczyciele. 26.09.05, 19:48 Czy Ty mieszkasz na Osowej Górze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja:) Re: III LO-Nauczyciele. IP: 83.238.145.* 28.02.06, 18:05 A to prawda=) ja jestem obecnie w klasie (jedynej zresztą) którą uczy pani I.=P Ciężko jest, ale wspomnienia będą..i mam nadzieję, że maturka dobrze zdana również=P Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 22:06 Jesli o mnie chodi to nie mieszkam na osowej!!!Znamy sie???Moj gg 3338911 Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: III LO-Nauczyciele. 27.09.05, 19:20 miałem na myśli cubism. Osową wnioskuje po IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotka Re: III LO-Nauczyciele. IP: 213.17.223.* 27.12.06, 17:05 Matura 1964 kl.B łacińska.Wychowawczyni p.Zamojska ps.Frania- geografia.Wspaniały człowiek .Takich nauczycieli jak Bladzia,Skarpeta, Rufus - nigdy już nie będzie.Byli WSPANIALI. Odpowiedz Link Zgłoś
workmama Re: III LO-Nauczyciele. 05.04.07, 13:57 ojej najlepsza byla Wandzia Niestatek,i p.Kepska!A przez takie jak:Sitarek,Ciaciuchowa,Kostka Krzew.,Gejsza...to koszmary mi sie do dzis snia po nocach,choc juz 40stke przekroczylam...brrr Najbardziej zalazla mi za skore Sitarek i Ciaciuch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannal Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.ukw.edu.pl 06.04.07, 10:22 Jestem absolwentką '83, bardzo miło wspominam wszystkich nauczycieli, choć miałam "skład" trochę inny : Pani Grabowska, Iżela, Świerżewska, Pan od fizyki - niestety nie pamiętam Ślusarek czy Ślusarski, no i wychowawczyni Pani Profesor Powell. Pozdrawiam koleżanki z mojej "żeńskiej" klasy - jeśli tu zajrzą ! Odpowiedz Link Zgłoś
maliciosa Re: III LO-Nauczyciele. 23.05.07, 18:40 Miło tak sobie poczytać wspomniena o moich własnych Rodzicach, zwanych dalej Grabowskimi;-) Oboje już na zasłużonej emeryturze, Mama po 30 latach a Tata po 35 latach pracy w szkole. Pozdrawiam wszystkich absolwentów III LO. Odpowiedz Link Zgłoś
vilga21 Re: III LO-Nauczyciele. 28.05.07, 13:20 Bardzo miło wspominam Panią Profesor Grabowską i lekcje języka angielskiego. Chodziłam do "trójki w latach 1979-1983 do żeńskiej klasy.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sealion Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.crowley.pl 08.08.07, 11:57 Pana prof. Grabowskiego na zawsze zachowam we wdzięcznej pamięci za niebanalny dowcip, fantastyczne lekcje w-f, a przede wszystkim za SKS-y i sobotnio-weekendowe szkolne rozgrywki piłkarskie, których nie przestał organizować nawet wówczas, gdy przestano płacić nauczycielom za organizację zajęć pozalekcyjnych. Naprawdę, czapki z głów... Pzdr Sealion-matura 1994 (trochę spóźniona :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maliciosa Re: III LO-Nauczyciele. 08.08.07, 22:17 Dzieki za mile slowa, z pewnoscia przekaze ojcu. Ucieszy, ze ktos jego mile wspomina:-) jeszcze raz dzieki i pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek J Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.03.23, 22:29 Wspaniali nauczyciele i ludzie... miło ich wspominam.Jestem rocznikiem 80-84. Pamiętam także brata p.Barbary,który był moim pierwszym trenerem pływania...proszę wszystkich serdecznie pozdrowić...Jacek J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda C Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:06 Witam!Myślę,że chodziłyśmy do tej samej klasy.Również chodziłam do żeńskiej klasy,miałam tę samą wychowawczynię i uczyli mnie ci sami nauczyciele.Nauczyciel fizyki nazywał się Ślósarski(pisane przez ó).Maturę zdałam w 1983r. Jeżeli masz ochotę skontaktować się ze mną oto mój numer tel.0503 94 10 94.Będzie mi miło.Pozdrawiam!Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaK Re: III LO-Nauczyciele. IP: 195.85.209.* 11.07.07, 12:24 Cześć siostra, To ty też kończyłaś tą szkołę i znasz to forum? być nie może. Pozdrawiam AK Odpowiedz Link Zgłoś
vilga21 Re: III LO-Nauczyciele. 20.07.07, 09:09 Witajcie koleżanki! Niesamowite, myślę, że o pomyłce nie może być mowy i chodziłyśmy do tej samej klasy - co się z wami dzieje ? joanna c. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaC Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:21 Witaj na łączach Asiu!My spotkałyśmy się,nie pamiętasz?Nawet nasze córki znają się.Nadal mieszkam i pracuję w grodzie nad Brdą.Jeżeli będziesz miała ochotę odezwij się,numer telefonu znasz.Pozdrawiam serdecznie Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaC Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:58 Cześć siostrzyco!Popatrz nawet tu odnalazłyśmy się!!!A znam to forum.Można z tego wnioskować,że uważnie Cię słucham prawda?Nawiasem mówiąc III LO powinno ufundować naszej rodzinie tablicę pamiątkową,wszak 3/4 familii zasiliło szeregi tej skarbnicy wiedzy wszelkiej i myśli światłej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agak Re: III LO-Nauczyciele. IP: 195.85.209.* 02.08.07, 10:05 3/4 z naszego rocznika, a moje dziecko rozważa zasilenie gimnazjum i może liceum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaC Re: III LO-Nauczyciele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 14:15 Witaj siostra!Wprawdzie pisząc 3/4 miałam na myśli nasze zacne rodowe nazwisko. Wiem,że nazwisko,które masz teraz jest gorsze(w tym względzie) tylko o jedną osobę. Możecie sprostać celowi zasilenia braci szkolnej III LO,a może nawet pobijecie rekord,wszak macie dwie latorośle.Ja już zakończyłam nabór w mojej podstawowej komórce społecznej.Cała nadzieja w przyszłych pociechach mojej córki.Buziaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Do: "Maliciosa" 09.08.07, 16:15 Zdałem maturę w '93 roku. Od drugiej klasy miałem lekcje WF z Twoim Tatą. Do dzisiaj wspominamy "pompki" po straconym koszu:-)). Kilka osób z naszego liceum (z mojego rocznika i młodsi) gramy regularnie w kosza i mamy stały kontakt. Naprawdę, choć czasami stawiał nas do pionu to każdy ma ogromny szacunek dla Twojego Taty. Wspaniały człowiek i nauczyciel. p.s. Napisałem do Ciebie maila. proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sealion Re: Do: "Maliciosa" IP: *.crowley.pl 10.08.07, 10:54 >Zdałem maturę w '93 roku. To się na bank znamy. Ja powinienem zdawać maturę w 1993... Odpowiedz Link Zgłoś
czawez do: Sealion 11.08.07, 10:00 Ja chodziłem do "B". Jeśli zaczynaliśmy razem to na pewno! Nie pamiętam dokładnie kto "przedłużył" swoją edukację. Mr. Głowa? Na mnie w liceum mówili Joseph. Odpowiedz Link Zgłoś
pit30 Re: do: Sealion 03.09.07, 09:21 czawez napisał: > pamiętam dokładnie kto "przedłużył" swoją edukację. Mr. Głowa? No, to właśnie ten... :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pit30 Re: PIT30, czy Ty też z naszego rocznika? 07.10.07, 14:20 w pewnym sensie... 1989-1994. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majonez Re: PIT30, czy Ty też z naszego rocznika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 20:10 Pozdrawiam wszystkich matura rocznik 93! Odpowiedz Link Zgłoś
gacka Re: do: Sealion 03.11.07, 14:46 Cze brat :o) A tak na marginesie - jako absolwentka 95 tego liceum mogę powiedzieć, że najwięcej krwi napsułyśmy sobie z panią Ciaciuch (hehe brat - wiesz o czym piszę :o) i końcówkę z panią Perą, do której ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu dołączyła Grabowska od angola. Ale ogólnie mile wspominam edukację w III LO - fajną miałam klasę. Szkoda, że taki mały kontakt mamy ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś