Dodaj do ulubionych

Nowy asfalt z fałdami

28.01.07, 18:42
Czyli wszystko w normie. W Polsce "niedasię" zrobić drogi uczciwie i zgodnie z
regułami sztuki.
Podobnie jest na Wyszyńskiego - kilka tygodni po remoncie pojawiły się koleiny
i strumyki smoły.
Nóż się sam w kieszeni otwiera jak się na to patrzy. "I kto za to płaci?"
Obserwuj wątek
    • icom1 Re: Nowy asfalt z fałdami 28.01.07, 19:28
      Tak wyglądają bydgoskie inwestycje, wstyd i tyle.
      • mac_byd Re: Nowy asfalt z fałdami 28.01.07, 21:01
        Póknij się w główke. Kto jest wykonawcą i co do tego ma Bydgoszcz jako miasto?!
        ps. jeszcze są gwarancje. A zapłacą za to wykonawcy.
      • ethanak Re: Nowy asfalt z fałdami 28.01.07, 22:30
        Ani to bydgoski wykonawca ani bydgoskie pieniądze a za naprawę w ramach
        gwarancji zapłaci wykonawca.Owszem można mieć żal bo będzie się to wiązało
        znowu z utrudnieniami w ruchu - moim zdaniem wykonawca powinien zapłacić miastu
        odszkodowanie.
    • kedros41 Re: Nowy asfalt z fałdami 29.01.07, 00:04
      Te "fałdy" nie pojawiły się teraz. Odczułem je pierwszego dnia po otwarciu
      nowej jezdni. Samochodem rzucało jakbym łodzią po falach płynął. Najgorzej jest
      na wysokości ekranów dźwiekowych przy leśniczówce aż do "ślimaka" na lotnisko.
      W pierwszej chwili myslałem, że pojazd mi fiksuje, lecz po chwili już
      wiedziałem, że to nasi "fachowcy" znów zrobili "tanio i solidnie" ;)
    • mr.bartecki Nowy asfalt z fałdami 29.01.07, 07:16
      ...dlatego jest tam 70km/h od poczatku oddania odcinka zamiast 110km/h. Kto
      jezdzi ta droga czesto wie o tym od poczatku - zaden news "od kierowcy".
      Mistrzami sa za to ekipy od remontu skrzyzowania przy carefour glinki - tam
      nitka jest gotowa od 2 tygodni a wyglada na to, ze odbior "sie nie udal". Ot tak
      - byle szybko, byle jak, zamiast raz a dobrze...pozdrawiam kierowcow.
      • rokoman Re: Nowy asfalt z fałdami 29.01.07, 07:56
        Już 2 mies. temu prowadziliśmy dyskusję nt drogowej fuszerki na ul Kard,
        Wyszyńskiego i na drodze do Stryszka. Uwaga na policyjne, nieoznakowane
        Skody /jasną i czerwoną /. Policjanci z bydgoskiej drogowki swoją jazdą
        poganiają kierowców na tej ekspresowej drodze z ograniczeniem do 70
        km/godz.Takie zachowanie, to chamstwo drogowe. Oczywiście zainstalowane
        trafipaxy nie pokazują zachowania panów policjantów. Polskie sfuszerwoane drog,
        polska " dobra robota " i polscy policjanci z mandatami za szybszą jazdę po
        drodze z nazwy tylko " ekspresowej".
      • fanfaroni Re: Nowy asfalt z fałdami 29.01.07, 09:38
        Błędem było zezwolenie na handlowanie w Carefour Glinki jeśli inwestycja wraz z
        dojazdami nie jest w 100% gotowa. Teraz handelek idzie w najlepsze a gotowość
        całości węzła drogowego bedzie może ... latem albo na jesień. Grunt by byly
        zyski a mieszkańcy moga sobie stać w korkach
        • iron_84 Re: Nowy asfalt z fałdami 29.01.07, 12:25
          > Grunt by byly
          > zyski a mieszkańcy moga sobie stać w korkach

A nie zauważyliście, że znalezienie miejsca na za małym parkingu w piątek
          wieczorem graniczy z cudem?
          A ten zakaz ruchu (nie dotyczy służb miejskich) jak się wyjeżdża w kierunku
          domków, ten bezsensowny wyjazd z parkingu. Żeby wyjechać w stronę szwederowa, i
          na Inowrocław to trzeba nadrobić drogi do świateł na skrzyżowaniu Glinki-Jana
          Pawła. Jakie tam się tworzą korki przy zawracaniu. Najważniejsze żeby zyski były.
          A co do fałd na drodze między Bydgoszczą a stryszkiem to miejmy nadzieję, że
          jednak będzie naprawiona w ramach gwarancji i że bydgoscy drogowcy nie będą tam
          grzebać jak kilka lat temu na grunwaldzkiej (porobili łaty w asfalcie i
          gwarancja przepadła).
          • semeon Re: Nowy asfalt z fałdami 29.01.07, 19:08
            ..a zauważyliście, że znalezienie. Jedynym skutecznym lekiem na takie
            postępowania "inwestorów" jest ich ignorowanie. Jeżeli nikt nie pójdzie/
            pojedzie/ kupować do tego sklepu bez dojazdu to oni szybko ukończą ten dojazd.
    • devilkind Nowy asfalt z fałdami 29.01.07, 09:27
      ciekawe jak Glonek to odebrał, skoro dopiero ludzie musieli wytknąć niedoróbki wykonawcy? Tak jest ze wszytskim od dawna, nikt tego nie odbuiera, albo bierze za odebranie fuszerki
    • jarantonn Cokolwiek w Bydgoszczy bez afery jest możliwe????? 29.01.07, 10:20
      Cokolwiek w Bydgoszczy bez afery jest możliwe?????
      • jokerprim Re: Cokolwiek w Bydgoszczy bez afery jest możliwe 29.01.07, 16:16
        Mam wrazenie, że nie.
        • campenile Re: Cokolwiek w Bydgoszczy bez afery jest możliwe 29.01.07, 16:24
          A co aferalnego jest w krzywym asfalcie? Wytłumacz mi?
          • rokoman Re: 29.01.07, 16:38
            W krzywym zapewne nie. Ale w partacko położonym wiele. Za pieniądze wydane na
            poprawki po tzw fachowcach można by załatać dziury , których coraz więcej w
            bydgoskich jeżdniach mimo łagodnej jak dotąd zimy.
            • apologetaj jest aferalnego!!! 29.01.07, 17:47
              Zgadzam sie z rokomanem i dodam, że każda praca poprzedzona jest umową. Jeśli
              miasto potrafi zawrzeć DOBRĄ umowę, to partacz asfaltowy musi poprawić swoją
              pracę lub zwrócić pieniądze i zapłacić odszkodowanie za zmarnowany czas,
              wyłączenie pasa drogowego itp. Osobiście nic nie wiem o takich odszkodowaniach,
              ani o procesach w tych sprawach. (Może były, nie wiem, partactwa zaś są
              nagminne.) Ale jeśli umowy sporządzone są z korzyścią dla partacza, tj. nie
              obwarowują jak należy praw zleceniodawcy, to to już jest afera i wina miasta,
              niestety.
              • sympatyk32 Re: jest aferalnego!!! 29.01.07, 18:32
                Czy ktoś wie kiedy bedzie oddane skrzyżowanie w stryszku raz słysze że bedzie to latem teraz dowiaduje sie że do końca roku ,czy oni nad tym wszystkim jeszcze panują,przecież to sie przeciąga coraz bardziej
                A o jakości prac i to że jest budowana s5 jak najtaniszym kosztem świadczy choćby wąskie przejście dla zwierząt,wystarczy przejechać sie autostradą z konina do strykowa żeby zobaczyć jak szerokie sątam przejścia i jak stylowo wykonane
              • mac_byd Re: jest aferalnego!!! 29.01.07, 19:47
                Na odcinku Stryszek Bydgoszcz omawiane miejsce jest w gestii GDDiA, tak więc do
                tego nic nie ma MIASTO. Miasto natomiast wyegzekwuje gwarancję za fałdy na
                Kardynała Wyszyńskiego!
              • wojteckiy umowy sporządzone są z korzyścią dla partacza 30.01.07, 11:43
                apologetaj napisała:

> jeśli umowy sporządzone są z korzyścią dla partacza

To przestepstwo!
                • facet.36 Re: umowy sporządzone są z korzyścią dla partacza 30.01.07, 23:54
                  coś w partackim wykonaniu odcinka S 5 Bydgoszcz - Stryszek za pieniądze
                  budżetu państwa jest na rzeczy co prawda na oddanym odcinku byłem w listopadzie
                  2006 roku ostatni raz ale moja uwagę zwróciły....pobocza a dokladnie odpływy
                  dla wody gromadzacej sie na jezdni usytuowane na poboczach - wykonane to było w
                  ten sposób że na krawędzi zewnetrznej jezdni czyli poboczu wylano 3 - 5 cm
                  nadlewki betonu i co jakieś 20 - 30 metrów robiono przerwę podłaczając
                  plastikową jaskrawo żółtą rurę odprowadzająca wodę deszczową do konałów
                  biegnących u podnóża nasypu drogi. Oczywiście przy co drugim takim odpływie
                  woda płynęła bezpośrednio z nasypu w dół z pominieciem opisanej rury podmywając
                  nasyp drogi - mam w związku z tym pytanie czy to "rozwiazanie" nadal obowiązuje
                  czy czy planują w to miejsce połozyc prefabrykowane elementy betonowe dla
                  wytyczenia systemu odprowadzenia wody deszczowej?
                  • rokoman Re: umowy sporządzone są z korzyścią dla partacza 31.01.07, 07:12
                    Te żółte rury odprowadzające to pomysł godny nagrody Jobla. Część z nich już
                    jest zapchana. A przy dużych opadach to po prostu śmieszą. Chyba wymyślił je
                    producent plastikowych,żebrowanych, żółtych rurek. Wyrzucono w błoto pieniądze.
                    Woda i tak znajdzie swoją drogę odpływu.
                    • jarantonn Re: umowy sporządzone są z korzyścią dla partacza 01.02.07, 15:00
                      > Wyrzucono w błoto pieniądze.

ale wy jako radni nie odpowiadacie za to?????
                      • ka_zet Re: umowy sporządzone są z korzyścią dla partacza 01.02.07, 15:20
                        jarantonn napisał:

> > Wyrzucono w błoto pieniądze.
                        >
                        > ale wy jako radni nie odpowiadacie za to?????

A czemu radni mieliby ponosić jakąkolwiek odpowiedzialność za sprawy nie leżące
                        w ich gestii? Drogami krajowymi zajmuje się GDDKiA.
                  • wojteckiy Re: umowy sporządzone są z korzyścią dla partacza 01.02.07, 08:26
                    facet.36 napisał:

> coś w partackim wykonaniu odcinka S 5 Bydgoszcz - Stryszek za pieniądze
                    > budżetu państwa jest na rzeczy co prawda na oddanym odcinku byłem w
                    listopadzie
                    >
                    > 2006 roku ostatni raz ale moja uwagę zwróciły....pobocza a dokladnie odpływy
                    > dla wody gromadzacej sie na jezdni usytuowane na poboczach - wykonane to było
                    w
                    >
                    > ten sposób że na krawędzi zewnetrznej jezdni czyli poboczu wylano 3 - 5 cm
                    > nadlewki betonu i co jakieś 20 - 30 metrów robiono przerwę

No wlasnie ja o tym mowie!
                    Ktgos odnosi korzysci z tego ze ciagle ta sama firma wygrywa i tak samo
                    partaczy. kto to jest?????
      • trendy4 Re: Cokolwiek w Bydgoszczy bez afery jest możliwe 02.02.07, 10:45
        Masz takich politykow, jaich wybrales.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka